Städföretaget Kixon i Lindesberg utökar verksamhetskonceptet med så kallad hemservice. Hemservice efterliknar den traditionella hemtjänsten men ger kunden mycket mer valfrihet att själv välja vem som skall utföra tjänsterna samt hur ofta.-Jag tror att förbluffande många är i behov av dessa tjänster så jag tror starkt på det här, säger Kicki Westergren på Kixon.
Från och med den första juli kan avdrag (halva priset) på hushållsnäratjänster göras direkt hos företaget som utför tjänsterna, precis som med ROT-avdraget när byggfirman skall ha betalt för arbetet. Hemservice innefattar en lång rad tjänster som t ex matlagning, stryka kläder, byta gardiner, tvätthjälp, städhjälp och mycket mer.
-Det här kommer naturligtvis innebära att fler får råd att köpa dessa tjänster eftersom prisskillnaden blir ganska stor. Sedan att kunden kan göra avdrag direkt är jättebra, för det innebär att kunden inte längre behöver ligga ute med kostnaden i väntan på skattepengarna. Det har ju inte alla råd med heller, säger Kicki.
Valfrihet och kostnad – dessa två grundläggande faktorer tror Kicki Westergren är direkt avgörande för de allra flesta människor oavsett ålder. För hemservicen är inte enbart att jämföra med ”hemtjänst”.
-Barnfamiljer har ju i regel väldigt lite tid över för vanliga hushållssysslor och det kan ju göra att t ex städning eller tvätten ofta skjuts på lite längre än man kanske egentligen vill, avslutar hon.
Inget storstadsfenomen
Kixon är verksam på flera orter i landet, bland annat i Stockholm. Tidigare talades det mest om att det var i just storstäderna som hushållsnäratjänster skulle slå. Dock har det visat sig vara tvärtom. Kixons största framgångar har skördats just i Lindesberg och går nu starkast fram bland de totalt sex orter man är etablerad på.
Kixon på nätet
Efter många år i Örebro valde Kristoffer Berg att flytta hem till Hafsta och släktgården, den här gången med sin egen familj. Tillsammans med sin fru Elin driver han nu Limnäs Gård som hobbylantbruk, en verksamhet som paret hoppas kunna utveckla vidare.
– Man har något kreativt kli som måste få leva ut. Det är tur att det finns knäppisar som håller på med sådant här, skrattar Elin.
Efter den mycket tragiska olyckan på en förskolan i Umeå under förra veckan, där en fyraårig pojke omkom, har kommuner över hela landet valt att stoppa användandet av reflexvästar. Nu följer Lindesbergs kommun efter, och pausar dessa i väntan på utredningar.
SD-ledaren Jimmie Åkesson kommer till Lindesberg i vår – men inte i egenskap som politiker. Vid sidan av politiken ägnar han sig bland annat åt att spela musik – och då gärna med det egna bandet Bedårande Barn som han bildade 2015 tillsammans med vännen Marcus Öhrn. Nu är bandet klara för en konsert i Lindesberg.
Efter flera uppmärksammade granskningar av media beslutade kommunstyrelsen i Lindesberg att tillsätta en extern utredning av bolagets markaffärer. Under måndagseftermiddagen kallade man till en pressträff för att presentera resultatet.
– Nu har rapporten kommit, och till min stora glädje har den inte hittat några oegentligheter alls, säger Tomas Klockars (M).
Snön har äntligen kommit! Jag har visserligen aldrig haft vintern som min personliga favorit som årstid, men jag börjar gilla vintern mer och mer faktiskt. En fin vinterdag med en värmande sol är ingenting jag klagar över direkt.
För femte året i rad delar Grillköket i Lindesberg ut gratis julmat till ortsbor som av olika anledningar är i behov av ett mål mat och lite extra uppmuntran under den kommande högtiden.
– Meningen med jultallrik är att de ska ha julmat på bordet under julafton, säger Walat Dino.
Den villabrand som utbröt under onsdagsförmiddagen i Guldsmedshyttan ser nu ut att vara under kontroll. Enligt SOS Alarm har Räddningstjänsten börjat lämna platsen, några enheter stannar dock kvar en stund till.
För att uppmärksamma Katten Dag under första advent så arrangerade Kotten & Co sin femte kattutställning i butikens träningslokal. Tio fina katter i olika åldrar, visade upp sig under söndagen till kundernas stora uppskattning.
– Det har mottagits väldigt positivt, berättar Lisa Alvbåge.