Kollaps fällde LIF i andra

Mötet med Hammarby blev en ny uppläxning för LIF Lindesberg. Laget höll jämna steg genom hela första halvlek, men kollapsade sedan totalt efter paus. Slutresultatet skrevs till 24-39 och besvikelsen var efteråt stor i LIF.

Förra helgen åkte LIF Lindesberg på en riktig uppläxning när man föll mot Guif med 20-40. Idag var det dags igen, denna gång mot Hammarby. LIF öppnade dock matchen koncentrerat och tog en tidig ledning. Framförallt fungerade kontringsspelet bra, där man flera gånger om sprang sig loss till mål.

– Vi är bra bakåt och har konstruktiva anfall. Jag tycker att vi känns rätt pigga och fräscha i satsningarna, säger Sébastien Ehnevid om matchupptakten.

Inför matchen hade man från LIF-håll varnat för Hammarbys aggressiva 3-2-1-försvar. När man fem minuter in hade en tremålsledning började även problemen att komma för LIF. Laget spelade bort flera anfall, fick kontringar mot sig och vips var man i underläge med 5-7.

Herman Arenvang tog en time-out för att hitta rätt, men trenden höll istället i sig. Hemmalaget hade fortsatta problem att ta sig igenom och samtidigt växlade Hammarby upp motorerna. När sedan ”Bajen” fick med sig två LIF-utvisningar växte avståndet hastigt och mindre lustigt till 6-12.

”Så lågt får vi inte sjunka”

Karlo Seric gav dock LIF ny kontakt, med ett effektivt målskytte från sin linjeposition. Med återvunnen energi såg LIF till att minska gapet till två mål med åtta minuter kvar av halvleken. Laget höll även det avståndet tiden ut och gick till halvtid med ställningen 15-17.

Men det som i andra halvlek skulle bli en fortsatt upphämtning blev istället ett totalt förfall. LIF hamnade helt snett redan från start, körde fast i anfallen och bjöd istället in Hammarby till kontringar. Eländet höll även i sig. När halvlekens första tio minuter var spelade hade ”Bajen” gått ifrån till 15-27, vilket innebar 0-10 efter paus.

– Vi har sagt att så dåligt som det var mot Guif får det inte vara. Och idag är det, speciellt första kvarten i andra halvlek, om möjligt ännu värre. Jag överdriver nog inte om de har tio kontringar på tio minuter. Så lågt får vi inte sjunka, slår en besviken Ehnevid fast.

LIF fick efterhand visserligen stopp på den värsta blödningen, men laget var aldrig ens nära att hota. I ett avslaget slutskede spelade lagen jämnt och segersifforna för Hammarby skrevs till 24-39. En förklaring till resultatet var LIF:s skadeskjutna trupp, där man i andra halvlek endast gick runt på åtta utespelare. Men målvakten Sébastien Ehnevid köper inte det resonemanget.

– Visst går vi ju runt på få spelare. Det finns alla ursäkter i världen till det här resultatet, men vi kan inte plocka fram dem. För oavsett vilka vi spelar med ska vi kunna göra det bättre.

”Alla måste ta sitt ansvar”

Besvikelsen över kollapsen i andra halvlek var mycket stor i LIF-lägret. Efter matchen låste laget in sig i omklädningsrummet en längre stund, där man ventilerade sina åsikter. ”Sebban” berättar vad som sades.

– Vi pratade om att alla som lag måste ta ansvar. Nu saknar vi lite etablerade spelare, men de som vi spelar med är förstasexan just nu och då får alla ta sitt ansvar. Det går inte att gömma sig, säger målvakten och menar att man blir för individuella i motgång.

– När det går dåligt blir vi en och en där ute. Det håller inte, utan vi måste arbeta som ett kollektiv.

Nu har laget en vecka på sig att ladda om batterierna för Bergslagens Sparbank Cup. Men först har LIF den här helgen att summera, en helg där man hunnit med matcher mot Bodö och Hammarby. ”Sebban” ser tillbaka på två matcher med delvis bra spel, men där laget inte nått upp till sin fulla potential

– Vi möter ju riktigt bra motstånd och hej och hå. Men känslan är att vi har mycket kvar att jobba på, och det är väl bra det. Det är nog ingen som tror att vi är världsmästare i dagsläget.

Matchfakta LIF-Hammarby:
Resultat: 24-39 (15-17)
Publik: 213
Mål LIF: Jesper Nilsson 6, Karlo Seric 4, Bashkim Gashi 4, Sebastian Hammar 4, Gustaf Ekström 3, Rasmus Martinsson 2, Albin Järlstam

Publicerad 15 augusti 2015 klockan 20:30


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-20 15:55