Mitt i sjukstugan skissar Herman Arenvang på planerna inför det flyttade mötet med Rimbo Roslagen. FOTO: Hannes Feldin

Lägligt uppehåll för LIF – dras med både skador och sjukdomar

I onsdags skulle LIF Lindesberg egentligen ha spelat säsongens sjunde match. Men mötet med Rimbo Roslagen sköts upp en vecka, något som LIF nu kan vara tacksamma för. Med en bacill som går igenom laget har den planerat hårda träningsveckan ersatts av återhämtning för många av spelarna. Även tränare Herman Arenvang går sjuk när han berättar om hur läget i LIF är.

Det har hunnit gå några dagar nu sedan segern borta mot BK Heid, 27-22. Vad är din syn på matchen och er insats så här i efterhand?
– Vi gör det bra på så sätt att vi vinner matchen och vi leder den i princip hela tiden. Sen kunde vi kanske ha vunnit med mer och kunde ha gjort saker bättre. Men det är ändå en kontrollerad seger på bortaplan och det stärker laget. Vi gör det stabilt och bra och det är vi nöjda med.

Nu fick ni en spelledig vecka efter att mötet med Rimbo flyttats. Hur lägger ni upp veckan istället?
– Vi hade tänkt oss att träna ganska mycket och lägga på extra fysträning den här veckan i och med ledigheten. Det har vi även gjort, men vi har haft en sjukdom som gått igenom stora delar av laget. Det har varit många sjuka och när det kommer in en bacill i laget så går den rakt igenom alla led. Så de som har varit friska har tränat på bra och de som varit sjuka har tagit det lugnt.

Är den här sjukstugan något som oroar dig inför matchen nästa onsdag?
– Egentligen är det nog tur att det inte blev någon match nu i onsdags. Halva laget har nog varit sjukt. Några har kommit tillbaka och några är fortfarande dåliga. Men de som var sjuka i början av veckan är tillbaka nu och vi hoppas att det blir en kortare sjukdom, så det är inget jag oroar mig över.

Hur påverkar den flyttade matchen mot Rimbo eran planering, både på lång och kort sikt? Måste ni tänka om i ert upplägg?
– Nej, det var ju bara att vi fick ett lite längre uppehåll. Spelmässigt så påverkar det oss inte jättemycket, vi får lite tätare med matcher framöver bara. Man kan ju alltid planera en grovskiss men sen blir det sällan exakt så som det var tänkt. Däremot blir det ett problem att beslutet kom så tätt inpå för publik, sponsorer och den biten.

Samtidigt gör ju uppehållet att man kan summera starten av Allsvenskan lite. Vad känner du kring eran säsong så här långt med nio poäng på sex matcher?
– I grunden känner jag att vi har tagit poäng som vi inte tog förra året. Vi har slagit både Tumba och Heid borta och tagit poäng av Aranäs, vilket vi inte gjorda förra året. På så sätt är det bättre. Däremot så känns de poängtapp som vi har lite försmädliga och jag tycker att vi borde ha vunnit de matcherna också. Vi har inte fått till någon superträff än i någon match, men vi har gnetat på och tagit mycket poäng. Vi ska arbeta vidare och utveckla spelet så att vi får en bra balans mellan resultat och prestation.

Vad är det då främst du känner att ni kan utveckla och förbättra?
– Det är två saker som jag tycker att vi ska utveckla. Det första är försvarsspelet, där Fatlum har varit väldigt central och vi har spelat med samma spelare under lång tid. Nu måste vi ändra om i rollerna och killarna gör det bättre och bättre. Sen tycker jag att vi måst spela till det absolut bästa läget i anfallen. Vi är lite för heta ibland och skjuter från ett läge som vi tror kan bli mål på, när istället ytterligare en passning kanske leder till ett klarare läge. Det handlar lite om att bli som det gamla sovjetiska hockeylandslaget som inte sköt förrän de hade öppet mål.

Ni har haft en hel del skador förutom just Fatlum, bland annat på Freddy och Oskar. Hur är situationen för dem?
– Freddy opererade sin lösa benbit för en vecka sedan och det går framåt och blir bättre. Vi hoppas att han kan vara tillbaka nästa vecka någon gång. Oskar har lite problem med en ljumske, men där siktar vi på att ha han tillbaka till matchen på onsdag. Där känner jag mig lugn för han är så pass rutinerad och känner sin kropp och lyssnar vart gränsen går.

Då hoppas vi att både han och övriga spelare hinner friskna till inför onsdagen och att det blir två nya poäng mot Rimbo!
– Ja ,det är vad vi siktar på!

Publicerad 31 oktober 2014 klockan 09:25

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala ...

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Förlust med två matcher kvar
Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en ...
13 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Simon Ongeri, en målvakt med framtiden framför sig Foto: Hasse Persson

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade målvakt Simon Ongeri, som redan under helgen återgår till sitt ordinarie hemmalag HK Aranäs.
– Simon var inte inlånad till oss, under de resterande matchernas ursprungliga datum, säjer Ricky Nordahl.

7 mars 2021 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, där man i sin tur fick ta del av en ren utklassning. 7-0 syntes på poängtavlan när slutsignalen tog ton. En hyllningsmatch som den stora supporten Ernst Röös, nog är mycket stolt över.

3 mars 2021 klockan 21:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens första nedsläpp, kunde Lindlöven spela in 0-1. En ställning som snabbt ändrade sig till 2-1, inom loppet av fyra minuter på isen. Uppkommande matcher är nu viktiga, för att slippa återkval.

26 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlöven tog en poäng mot Kumla
Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-01-30

2021-04-14 07:30