Mitt i sjukstugan skissar Herman Arenvang på planerna inför det flyttade mötet med Rimbo Roslagen. FOTO: Hannes Feldin

Lägligt uppehåll för LIF – dras med både skador och sjukdomar

I onsdags skulle LIF Lindesberg egentligen ha spelat säsongens sjunde match. Men mötet med Rimbo Roslagen sköts upp en vecka, något som LIF nu kan vara tacksamma för. Med en bacill som går igenom laget har den planerat hårda träningsveckan ersatts av återhämtning för många av spelarna. Även tränare Herman Arenvang går sjuk när han berättar om hur läget i LIF är.

Det har hunnit gå några dagar nu sedan segern borta mot BK Heid, 27-22. Vad är din syn på matchen och er insats så här i efterhand?
– Vi gör det bra på så sätt att vi vinner matchen och vi leder den i princip hela tiden. Sen kunde vi kanske ha vunnit med mer och kunde ha gjort saker bättre. Men det är ändå en kontrollerad seger på bortaplan och det stärker laget. Vi gör det stabilt och bra och det är vi nöjda med.

Nu fick ni en spelledig vecka efter att mötet med Rimbo flyttats. Hur lägger ni upp veckan istället?
– Vi hade tänkt oss att träna ganska mycket och lägga på extra fysträning den här veckan i och med ledigheten. Det har vi även gjort, men vi har haft en sjukdom som gått igenom stora delar av laget. Det har varit många sjuka och när det kommer in en bacill i laget så går den rakt igenom alla led. Så de som har varit friska har tränat på bra och de som varit sjuka har tagit det lugnt.

Är den här sjukstugan något som oroar dig inför matchen nästa onsdag?
– Egentligen är det nog tur att det inte blev någon match nu i onsdags. Halva laget har nog varit sjukt. Några har kommit tillbaka och några är fortfarande dåliga. Men de som var sjuka i början av veckan är tillbaka nu och vi hoppas att det blir en kortare sjukdom, så det är inget jag oroar mig över.

Hur påverkar den flyttade matchen mot Rimbo eran planering, både på lång och kort sikt? Måste ni tänka om i ert upplägg?
– Nej, det var ju bara att vi fick ett lite längre uppehåll. Spelmässigt så påverkar det oss inte jättemycket, vi får lite tätare med matcher framöver bara. Man kan ju alltid planera en grovskiss men sen blir det sällan exakt så som det var tänkt. Däremot blir det ett problem att beslutet kom så tätt inpå för publik, sponsorer och den biten.

Samtidigt gör ju uppehållet att man kan summera starten av Allsvenskan lite. Vad känner du kring eran säsong så här långt med nio poäng på sex matcher?
– I grunden känner jag att vi har tagit poäng som vi inte tog förra året. Vi har slagit både Tumba och Heid borta och tagit poäng av Aranäs, vilket vi inte gjorda förra året. På så sätt är det bättre. Däremot så känns de poängtapp som vi har lite försmädliga och jag tycker att vi borde ha vunnit de matcherna också. Vi har inte fått till någon superträff än i någon match, men vi har gnetat på och tagit mycket poäng. Vi ska arbeta vidare och utveckla spelet så att vi får en bra balans mellan resultat och prestation.

Vad är det då främst du känner att ni kan utveckla och förbättra?
– Det är två saker som jag tycker att vi ska utveckla. Det första är försvarsspelet, där Fatlum har varit väldigt central och vi har spelat med samma spelare under lång tid. Nu måste vi ändra om i rollerna och killarna gör det bättre och bättre. Sen tycker jag att vi måst spela till det absolut bästa läget i anfallen. Vi är lite för heta ibland och skjuter från ett läge som vi tror kan bli mål på, när istället ytterligare en passning kanske leder till ett klarare läge. Det handlar lite om att bli som det gamla sovjetiska hockeylandslaget som inte sköt förrän de hade öppet mål.

Ni har haft en hel del skador förutom just Fatlum, bland annat på Freddy och Oskar. Hur är situationen för dem?
– Freddy opererade sin lösa benbit för en vecka sedan och det går framåt och blir bättre. Vi hoppas att han kan vara tillbaka nästa vecka någon gång. Oskar har lite problem med en ljumske, men där siktar vi på att ha han tillbaka till matchen på onsdag. Där känner jag mig lugn för han är så pass rutinerad och känner sin kropp och lyssnar vart gränsen går.

Då hoppas vi att både han och övriga spelare hinner friskna till inför onsdagen och att det blir två nya poäng mot Rimbo!
– Ja ,det är vad vi siktar på!

Publicerad 31 oktober 2014 klockan 09:25

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Skinny Dipping med segerkusken Kenneth Gorski och delar av ägarkretsen. Foto: Timmy Lundegård

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnarglädjen var däremot större där man även fick ta del av en svalkande hemmaseger, genom Skinny Dipping och Kenneth Gorski.
– Det var tacksamt att de körde i ett långsammare tempo där framme, säger vinnarkusken.

18 juli 2021 klockan 17:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Double Exposure och Örjan Kihlström vinner Bergslagsloppet på nytt banrekord. Foto: Timmy Lundegård

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt banrekord från Double Exposure som segrade i Bergslagsloppet, så bjöds segrarna på höga jubel och applåder från den glada publiken.
– Det här måste vara ett nytt publikrekord i landet efter den eländiga pandemin, menar Örjan Kihlström.

8 juli 2021 klockan 00:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista ...

Travets golfchampion ska koras!

Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde ...

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp

Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje ...

Foto: Hasse Persson

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”

Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något som var mycket efterlängtat bland både krögare och idrottsföreningar. Nu öppnas möjligheter för restauranger och serveringsställen att hålla öppet längre, och dessutom kan idrottsföreningar släppa in sin efterlängtade publik på matcherna igen.

2 juli 2021 klockan 09:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Mika Forss och Lady Zappa segrar Midsommarloppet 2021. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet

Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska elitkusken, som även körde hem dagens stora huvudlöpning Midsommarloppet. Detta efter seger i både försök och final.
– Det är första gången som jag tar fem segrar i Sverige, säger Mika Forss.

26 juni 2021 klockan 20:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nystartat juniorlag i Lindlöven
I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens första träning, ...
20 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Fornaboda inledde travveckan
Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp. Nio lopp kördes ...
14 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Travpubliken är tillbaka!
Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas publikplats. Ett insl...
6 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivfoto: Timmy Lundegård

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina första entrébiljetter sedan säsongen 2019. Enbart hundra platser får fyllas, vilket enbart sker genom förköp via tickster.com.

1 juni 2021 klockan 18:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Piri-Piri segrade i årets upplaga av Lindesbergs Stora Pris Foto: Anna Frössevi

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade med mycket glädje. I ett av huvudloppen, Lindesbergs Stora Pris, kryddades det dessutom med snabba fartresurser. Segrande Piri-Piri vann nämligen loppet på den hittills snabbaste tiden, i loppets historia.

29 maj 2021 klockan 22:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina...

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda ...

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”

Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma...

Annons

Hemmahästen Danois Simoni inledde dagen med en seger Foto: Timmy Lundegård

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi Ehlers-tränade Danois Simoni travade in som dagens första vinnare. Glada känslor blev det där kuskande Jeanette Holmskov, bjöd på en vinnargest när duon passerade mål.

16 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom ist...

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt ...

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ...

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ...

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter
Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu ...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande
En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i ...
21 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-03-13

2021-03-12

2021-03-07

2021-03-06

2021-03-05

2021-03-05

2021-03-03

2021-03-03

2021-03-02

2021-03-01

2021-07-26 07:10