Lättare att arbetspendla enligt förslag på ny tidtabell

Länstrafiken har kommit med ett förslag till Lindesbergs kommun på förändringar i nuvarande tidtabell för regionbussarna som skall gälla fr.o.m. 15 december i år till 13 december nästa år. Syftet med förändringarna är bland annat att skapa bättre och nya förutsättningar att arbetspendla till och från Lindesberg men också för att underlätta skolskjutsarna.

Den riktigt stora nyheten för arbetspendlare, är att Länstrafiken nu har justerat tidtabellen så att turerna söderifrån nu kommer att stanna på industriområdet. Det innebär att pendlare får en mycket bekvämare tillvaro än den nuvarande, som innebär att de får kliva av i Sköndalsområdet och promenera resten av vägen.
– Industriområdet är en viktig arbetsplats med väldigt många företag, betydligt fler än de flesta känner till. Utifrån min tjänst på Näringsliv, tycker jag att det är viktigt att underlätta för alla företag att rekrytera personal och då är det viktigt att kommunikationerna fungerar, förklarar Gunnar Jaxell.
En nyligen genomförd kartläggning visade att det finns otroliga 110 företag etablerade på industriområdet.
– Det är helt otroligt, nu är det naturligtvis många enmansföretag och liknande. Men ändå. Tillsammans med de stora industrierna innebär det att industriområdet är en jättestor arbetsplats och därför känns det väldigt bra att Länstrafiken gör dessa åtgärder i tabellen, understryker Jaxell.
Fyra nya hållplatser har ordnats på området inför de nya turerna som föreslås.

På samma område, arbetspendling, görs justeringar på Linje 351: Lindesberg – Arboga.
– Det är samma sak här. Vi tycker det är viktigt att pendlingen fungerar. Man kan säga att förslaget på den nya tidtabellen har tre huvudsyften och det är att underlätta skolskjutsar, pendling till industriområdet och pendling till Arboga, berättar Gunnar Jaxell.

Förslaget från Länstrafiken ser ut som följer

Linje 301, Yxe-Sandbacken (-Örebro)
Ingen åtgärd

Linje 303, Lindesberg-Örebro
Linjen upphör att köra via Yxe även på helger. Antalet resande är för lågt och vinterväghållning på väg 766 är lågt prioriterad och försvårar framkomligheten. Resenärer hänvisas till hållplats Södra Fingerboda utmed riksväg 50. En ny gång- och cykelväg kommer att göra det lättare och säkrare för resenärer att ta sig till och från hållplatsen.
Linjerna 304 och 306 kommer fortsätta att angöra Yxe.

• Nyhet: Alla turer kommer att trafikera industriområdet i Lindesberg. Hållplatserna Fotbollsgatan östra och västra kommer att angöras.

Linje 306, Nora-Lilla Mon-Lindesberg
Endast minutjusteringar i körtiderna

Linje 307, Nora-Fanthyttan-Lindesberg
Endast minutjusteringar i körtiderna

Linje 308, Lindesberg-Kopparberg
Minutjusteringar görs på körtiderna mellan Kopparberg och Lindesberg för att säkra anslutningarna till Linje 303 mot Örebro.

Minutjustering för bättre anpassning till Storåskolans ramtid kl 15:05. Turen mot Kopparberg avgår kl 15:10 från skolan.

• Nyhet: Turen som idag avgår kl 13:05 från Kopparberg flyttas fram och avgår istället kl 13:50. Syftena är dels att skapa en hemtur kl 14:20 för elever på Storåskolan och dels att skapa en anslutning i Lindesberg för resenärer som vill byta till Linje 303 mot Örebro och Linje 351 mot Vedevåg, Frövi och Arboga.

Linje 309, Storå-Öskebohyttan-Öskevik
Körtiden mellan Storåskolan och Hagabackens skola är för kort och bussen är alltid sen. Därför ökas körtiden med 5 minuter. Turen kl 12:30 från Storåskolan tidigareläggs. Ny avgångstid är kl 12:25. Turerna som avgått kl 14:15 och kl 15:15 från Storåskolan och kl 14:20 och 15:20 från Hagabackens skola, kommer i nästa tabell avgå kl 14:25 och 15:25 från Hagabackens skola.

Linje 314, Frövi-Örebro
Mindre justeringar på två turer. Nya avgångstider från Fröviskolan blir kl 13:20 och kl 14:20.

Linje 315, Frövi-Rockhammar
Möjligheten ses över att flytta turen kl 13:40 från Frövi till ca kl 14:20 för att anpassa den efter Fröviskolans ramtid.

Linje 316, Fellingsbro-Bergaby-Norrby
Inga förändringar på linjen.

Linje 317, Boängen-Finnåker-Sällinge-Fellingsbro
Linjen är en skoltur och anpassas efter var eleverna bor. Ett par nya hållplatser kommer tillkomma och därmed även minutjusteringar i tidtabellen.

Linje 318, Fellingsbro-Oppboga-Rynninge-Frövi
Inga förändringar på linjen

Linje 324, Örebro-Fellingsbro
Önskemål: Helgtrafik önskas av kommunen och resenärer.
Åtgärd: Ingen åtgärd då det kräver extra resurser som inte finns i kommande års budget.

Linje 350, Lindesberg-Vedevåg-Finnåker
Linjen börjar och slutar vid Finnåkers Gård och angör inte längre hållplatserna Finnåkers kursgård, Finnåker och Finnåker Södra eftersom det saknas resenärer.

Linje 351, Lindesberg-Arboga
Även kommande år prioriteras en stark koppling till tåg mot/från Stockholm framför skolpendling.
• Nyheter: Styv tidtabell så långt det är möjligt. Det betyder att bussarna avgår samma minuttal varje timme, vilket underlättar för resenärerna att komma ihåg vilken tid bussen avgår.

Glesare turer mitt på dagen till förmån för en ny tur kl 15:35 från Lindesberg. Åtgärden innebär möjlighet för skol- och arbetspendlare att åka hem tidigare.

Linje 352, Lindesberg-Finnåker, via Spannarboda
Linjen börjar och slutar vid Finnåkers Gård och angör inte längre hållplatserna Finnåkers kursgård, Finnåker och Finnåker Södra eftersom det saknas resenärer.

Linje 353, Lindesberg-Gusselby
Turen kl 14:45 från Lindesbergs busstation kommer endast köra upp till Stadsskogsskolan på onsdagar då skolan har ramtid kl 14:30. Övriga dagar hänvisas eleverna till hållplats Molinders väg.
En del minutjusteringar är gjorda för att justera körtider.

Publicerad 4 oktober 2013 klockan 09:34

Fredrik Norman , 0581-61 71 71

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Asso Eliassi finns med i LIF Lindesberg under säsongen. Foto: Hasse Persson

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg

Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är tillbaka i den orangea tröjan. Nu har den första träningen inför de första träningsmatcherna gjorts, där en nöjd Stefan Karlsson känner sig mer optimistisk än inför den tidigare säsongen.

29 juli 2021 klockan 11:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto: Hannes Feldin

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust

OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna tävlingen efter en otroligt snöplig förlust i slutsekunden av den andra matchen.
– Jag är otroligt besviken, det var inte så här jag ville att dagen skulle se ut, sade Anna i en Tv-intervju strax efter förlusten.

28 juli 2021 klockan 14:16 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana

Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade ...

Kan vi fira demokratins genombrott även i Lindesberg?

INSÄNDARE/DEBATT: 1921 gällde i Sverige för första gången allmän och lika rösträtt. Det ska vi ...

Väktare till sjukhus efter stenkastning – tre attacker på kort tid

Sent på tisdagskvällen fördes en kvinnlig väktare till sjukhus med skärskador p...

Linda Svahn lämnar sina politiska uppdrag under hösten. Arkivfoto: Camilla Lagerman

Linda Svahn lämnar sina uppdrag under hösten

Efter närmare åtta år som ordförande i Barn- och utbildningsnämnden i Lindesbergs kommun väljer nu Linda Svahn att lämna sina uppdrag. Processen med att hitta en efterträdare kommer att påbörjas i augusti, då Linda Svahn lämnar sin position redan under hösten, det meddelar hon i ett pressmeddelande.

20 juli 2021 klockan 14:00 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

Öppet för drop-in på vaccinationsmottagningen

Under vecka 29 vaccinerar Region Örebro län med 15 217 doser vaccin. Nu pågår vaccination i fas fyra och alla som är födda 2003 eller tidigare kan antingen boka tid för vaccination eller komma på drop-in. Planering pågår även för att ta emot de som är födda 2005 och tidigare från och med augusti.

19 juli 2021 klockan 12:45 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Hemmaseger i sommarvärmen!
Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnarglädjen var dä...
18 juli 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Idyllisk sommarkväll när Martin Almgren tog ton på Råsvalen
Närmare 300 båtar och ett trettiotal flottar samlades på Råsvalens vatten under lördagskvällen för att avnjuta Martin Almgrens kraftfulla röst...
18 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Singelolycka med hästtransport på länsväg 249
En singelolycka inträffade under fredagseftermiddagen, då en personbil med hästtransport kört av på länsväg 249 i höjd med Frövi. Rä...
16 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Platschef Pernilla Johansson tillsammans med en del av det gäng som tar emot kunderna under premiärhelgen. Foto: Camilla Lagerman

Succé när Byggmax premiäröppnade i Lindesberg

Kunderna stod beredda när klockan slog 10.00 på fredagsmorgonen och Byggmax slog upp portarna till sin helt nybyggda butik i Lindesberg. En timme efter öppning var det fortfarande full fart i den helt nybyggda anläggningen.
– Vi har haft rusch ända sedan vi öppnade, berättar platschef Pernilla Johansson glatt.

16 juli 2021 klockan 13:21 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Man utsattes för väpnat rån utanför vårdcentralen

En man i 40-årsåldern utsattes under torsdagskvällen för ett väpnat rån utanför Lindesbergs vårdcentral. Två män hotade rånoffret med ett vapen och tvingade honom att lämna ifrån sig sin plånbok.

16 juli 2021 klockan 10:48 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Idag genomförs nya lättnader i restriktionerna – detta gäller

Under torsdagen genomförs steg tre i regeringens plan för hur de råd och restriktioner ...

Över 100 olika loppisar att besöka under helgens fyndfest

Under den kommande helgen, 17-18 juli, vankas det stor loppisfest när det populära evenemanget ...

Coronaläget: Regionen öppnar drop-in för vaccination

Smittspridningen av covid-19 minskar något i Örebro län. Samtidigt öppnar man upp ...

Annons

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Flera hushåll drabbade av översvämning

Ett flertal fastighetsägare i Storå larmade räddningstjänsten under tisdagskvällen sedan deras bostäder fått in vatten efter det häftiga skyfallet tidigare under eftermiddagen. Styrkor från Guldsmedshyttan och Lindesberg finns på plats för att försöka pumpa ut vattnet från fastigheterna.

13 juli 2021 klockan 20:57 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Biljakt genom tre län slutade i Hägernäs

Ett par minuter innan midnatt försökte en polispatrull stoppa ett fordon för kontroll i Ludvika, i Dalarnas län. ...

Inbrott på Fellingsbro folkhögskola – vittne larmade polis

Tidigt på måndagsmorgonen observerade ett vittne att flera okända personer rörde sig inne ...

Många lediga vaccintider under kommande vecka

Under vecka 28 vaccinerar Region Örebro län med 19 139 doser vaccin. Nu pågår vaccination i fas fyra och det...

bildspel Se polisens bilder inifrån stora cannabisodlingen – närmare 32 kilo narkotika

Den 12 januari sprängde polisen en jätteodling av cannabis på en enslig ...

Coronaläget: Deltavarianten ökar i länet

Antalet bekräftade fall av covid-19 i Region Örebro län ökade något jämfört med föregående vecka och totalt...

Skådespelaren Camilla Rensgård som spelar Fru von Spindeltand tillsammans med regissör Helena Brusell och skådespelaren Moa Fredrikson som spelar Mira Maja. Foto: Camilla Lagerman

Nya hemligheter ska avslöjas i Löa Hytta

Imorgon fredag är det efterlängtad premiär av årets teaterföreställning signerad Hyttans Hemligheter. Årets uppsättning heter Mysteriet med det gyllene ägget, och tar besökarna med på en vandring bland de förtrollande miljöerna i hyttan.
– Jag tror det här kommer bli en toppenföreställning, säger projektledare Eva Persson.

8 juli 2021 klockan 14:36 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Succé när tutbingon hade efterlängtad premiär: ”Sketkul!”
Det blev en riktig succékväll när Guldsmedshytte SK höll sin första tutbingo sedan pandemin startade. Bilar anlände från både norr och söder ...
8 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år
Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt banrekord från Double Exposure som ...
8 juli 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Victoria hyllades för sitt nytagna gesällbrev
Innan coronapandemin hölls det varje år en stor fest på Örebro slott för att prisa de hantverkare i länet som avlagt sitt gesällprov och klarat...
7 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-07-07

2021-07-07

2021-07-06

2021-07-06

2021-07-06

2021-07-05

2021-07-05

2021-07-05

2021-07-02

2021-07-02

2021-07-01

2021-07-01

2021-06-30

2021-06-30

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-08-01 10:48