Lättare att arbetspendla enligt förslag på ny tidtabell

Länstrafiken har kommit med ett förslag till Lindesbergs kommun på förändringar i nuvarande tidtabell för regionbussarna som skall gälla fr.o.m. 15 december i år till 13 december nästa år. Syftet med förändringarna är bland annat att skapa bättre och nya förutsättningar att arbetspendla till och från Lindesberg men också för att underlätta skolskjutsarna.

Den riktigt stora nyheten för arbetspendlare, är att Länstrafiken nu har justerat tidtabellen så att turerna söderifrån nu kommer att stanna på industriområdet. Det innebär att pendlare får en mycket bekvämare tillvaro än den nuvarande, som innebär att de får kliva av i Sköndalsområdet och promenera resten av vägen.
– Industriområdet är en viktig arbetsplats med väldigt många företag, betydligt fler än de flesta känner till. Utifrån min tjänst på Näringsliv, tycker jag att det är viktigt att underlätta för alla företag att rekrytera personal och då är det viktigt att kommunikationerna fungerar, förklarar Gunnar Jaxell.
En nyligen genomförd kartläggning visade att det finns otroliga 110 företag etablerade på industriområdet.
– Det är helt otroligt, nu är det naturligtvis många enmansföretag och liknande. Men ändå. Tillsammans med de stora industrierna innebär det att industriområdet är en jättestor arbetsplats och därför känns det väldigt bra att Länstrafiken gör dessa åtgärder i tabellen, understryker Jaxell.
Fyra nya hållplatser har ordnats på området inför de nya turerna som föreslås.

På samma område, arbetspendling, görs justeringar på Linje 351: Lindesberg – Arboga.
– Det är samma sak här. Vi tycker det är viktigt att pendlingen fungerar. Man kan säga att förslaget på den nya tidtabellen har tre huvudsyften och det är att underlätta skolskjutsar, pendling till industriområdet och pendling till Arboga, berättar Gunnar Jaxell.

Förslaget från Länstrafiken ser ut som följer

Linje 301, Yxe-Sandbacken (-Örebro)
Ingen åtgärd

Linje 303, Lindesberg-Örebro
Linjen upphör att köra via Yxe även på helger. Antalet resande är för lågt och vinterväghållning på väg 766 är lågt prioriterad och försvårar framkomligheten. Resenärer hänvisas till hållplats Södra Fingerboda utmed riksväg 50. En ny gång- och cykelväg kommer att göra det lättare och säkrare för resenärer att ta sig till och från hållplatsen.
Linjerna 304 och 306 kommer fortsätta att angöra Yxe.

• Nyhet: Alla turer kommer att trafikera industriområdet i Lindesberg. Hållplatserna Fotbollsgatan östra och västra kommer att angöras.

Linje 306, Nora-Lilla Mon-Lindesberg
Endast minutjusteringar i körtiderna

Linje 307, Nora-Fanthyttan-Lindesberg
Endast minutjusteringar i körtiderna

Linje 308, Lindesberg-Kopparberg
Minutjusteringar görs på körtiderna mellan Kopparberg och Lindesberg för att säkra anslutningarna till Linje 303 mot Örebro.

Minutjustering för bättre anpassning till Storåskolans ramtid kl 15:05. Turen mot Kopparberg avgår kl 15:10 från skolan.

• Nyhet: Turen som idag avgår kl 13:05 från Kopparberg flyttas fram och avgår istället kl 13:50. Syftena är dels att skapa en hemtur kl 14:20 för elever på Storåskolan och dels att skapa en anslutning i Lindesberg för resenärer som vill byta till Linje 303 mot Örebro och Linje 351 mot Vedevåg, Frövi och Arboga.

Linje 309, Storå-Öskebohyttan-Öskevik
Körtiden mellan Storåskolan och Hagabackens skola är för kort och bussen är alltid sen. Därför ökas körtiden med 5 minuter. Turen kl 12:30 från Storåskolan tidigareläggs. Ny avgångstid är kl 12:25. Turerna som avgått kl 14:15 och kl 15:15 från Storåskolan och kl 14:20 och 15:20 från Hagabackens skola, kommer i nästa tabell avgå kl 14:25 och 15:25 från Hagabackens skola.

Linje 314, Frövi-Örebro
Mindre justeringar på två turer. Nya avgångstider från Fröviskolan blir kl 13:20 och kl 14:20.

Linje 315, Frövi-Rockhammar
Möjligheten ses över att flytta turen kl 13:40 från Frövi till ca kl 14:20 för att anpassa den efter Fröviskolans ramtid.

Linje 316, Fellingsbro-Bergaby-Norrby
Inga förändringar på linjen.

Linje 317, Boängen-Finnåker-Sällinge-Fellingsbro
Linjen är en skoltur och anpassas efter var eleverna bor. Ett par nya hållplatser kommer tillkomma och därmed även minutjusteringar i tidtabellen.

Linje 318, Fellingsbro-Oppboga-Rynninge-Frövi
Inga förändringar på linjen

Linje 324, Örebro-Fellingsbro
Önskemål: Helgtrafik önskas av kommunen och resenärer.
Åtgärd: Ingen åtgärd då det kräver extra resurser som inte finns i kommande års budget.

Linje 350, Lindesberg-Vedevåg-Finnåker
Linjen börjar och slutar vid Finnåkers Gård och angör inte längre hållplatserna Finnåkers kursgård, Finnåker och Finnåker Södra eftersom det saknas resenärer.

Linje 351, Lindesberg-Arboga
Även kommande år prioriteras en stark koppling till tåg mot/från Stockholm framför skolpendling.
• Nyheter: Styv tidtabell så långt det är möjligt. Det betyder att bussarna avgår samma minuttal varje timme, vilket underlättar för resenärerna att komma ihåg vilken tid bussen avgår.

Glesare turer mitt på dagen till förmån för en ny tur kl 15:35 från Lindesberg. Åtgärden innebär möjlighet för skol- och arbetspendlare att åka hem tidigare.

Linje 352, Lindesberg-Finnåker, via Spannarboda
Linjen börjar och slutar vid Finnåkers Gård och angör inte längre hållplatserna Finnåkers kursgård, Finnåker och Finnåker Södra eftersom det saknas resenärer.

Linje 353, Lindesberg-Gusselby
Turen kl 14:45 från Lindesbergs busstation kommer endast köra upp till Stadsskogsskolan på onsdagar då skolan har ramtid kl 14:30. Övriga dagar hänvisas eleverna till hållplats Molinders väg.
En del minutjusteringar är gjorda för att justera körtider.

Publicerad 4 oktober 2013 klockan 09:34

Fredrik Norman , 0581-61 71 71

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Camilla Lagerman

Sju gymnasieelever döms för ofredande efter hotfull och kränkande ”nollning”

På måndagen meddelade Örebro tingsrätt sin dom i målet mot de sammanlagt sju elever vid Lindeskolan som stått åtalade misstänkta för ofredande i samband med en nollningsrit i början av höstterminen förra året. Samtliga åtalade döms till ungdomstjänst och ska dessutom betala skadestånd till de nio målsäganden. LindeNytt har tagit del av domen, där den aktuella nattens händelser finns tydligt beskrivna.

12 maj 2021 klockan 09:56 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

En överlycklig Péter Ratkai med dagens första firre. Foto: Stefan Nordqvist

Många nappade på fritt ädelfiske: ”Vilken succé!”

Premiären för ädelfisket i Dalkarlshytteån blev välbesökt och uppskattat. Och visst nappade det också! För Péter Ratkai blev det dessutom dubbel lycka. Han landade den första regnbågen för dagen – som också var hans livs allra första regnbåge. Dubbel lycka blev det även för Solveig Börjel, som drog upp två fina bågar på fluga.

11 maj 2021 klockan 10:07 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom ist...

Dags för riskgrupperna att vaccineras – planeringen för fas fyra i full gång

Under vecka 19 vaccinerar Region Örebro län med 13 000 doser vaccin. Nu...

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

På lördag inleds Fornabodas nya travsäsong. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med sexsiffrig vinstsumma, en tävlingsserie för ston med en betäckningsrätt i potten och upphöjd status av Bergslagsloppet, är tre nyheter att vänta när Fornaboda Travbana fyller 70 år.

7 maj 2021 klockan 12:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Förlupen kula träffade bostad – två personer misstänkta

En bostad i Löa blev på torsdagskvällen träffad av en förlupen kula från ett jaktvapen. Polisen kunde under kvällen höra flera personer varav två nu misstänks för brott.

7 maj 2021 klockan 09:55 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Fortsatt hög smittspridning
Antalet bekräftade fall av covid-19 är fortsatt på en hög nivå i Lindesbergs kommun.
7 maj 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Lokalt samarbete ger fritt ädelfiske i ån
Nu på lördag är det premiär för ädelfiske i Dalkarlshyttan. Detta har gjorts möjligt genom ett lokalt samarbete mellan en rad olika företag ...
6 maj 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Barndietistens råd ger mindre matkrångel
Det kan vara svårt att veta om barnen får i sig den mat och näring de behöver. Många föräldrar oroar sig. Ibland kan det vara krångel med ...
6 maj 2021 av Hans Andersson
Visa hela artikeln

På onsdagen öppnade Café Oscar igen, nu med ett enormt tillskott. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Nyöppning för Café Oscar med ny jätteservering

Efter åtta månaders stängning öppnar nu Café Oscar igen, nu med en betydligt större kostym och framförallt längre öppettider, året runt nämligen.
– Många har varit nyfikna när de har gått förbi, och vi har fått väldigt positiv respons. Jag tror att det här kan bli ett lyft för allas del, för hela Lindesberg, säger Shavan Zakholi.

5 maj 2021 klockan 11:54 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Edvin, Victor, Maja, Alfred, Viktor, Nelly, Tage och Aylyne är årets Drömjobbare. Foto: Camilla Lagerman

10-årsjubileum för Drömjobbet – möt årets deltagare

För tionde sommaren i rad erbjuder Bergslagens Sparbank traktens unga entreprenörer ett riktigt drömjobb under sommarlovet. I sann jubileumsanda har man utsett extra många drömjobbare, åtta stycken för att vara exakt, som kommer få chansen att utveckla sitt entreprenörskap och prova livet som egna företagare.

5 maj 2021 klockan 08:29 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Statligt tillskott möjliggör ett aktivt sommarlov för barn och unga

Efter att förra årets statliga bidrag uteblev, kom regeringens vårbudget som en glad ...

Nu kan du få fatt i poeten Arne Johnsson digitalt

Under de digitala församlingsaftnar, som Linde bergslags församling bjuder in till den här pandemi-våren, ...

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt ...

Annons

Foto: Oskar Schriever-Abeln/Region Örebro län

13 000 doser vaccin till länet under veckan – satsar på att färdigvaccinera personer äldre än 65 år

Under vecka 18 vaccinerar Region Örebro län med totalt 13 000 doser vaccin. Telefonbokningen är enbart öppen för personer som är födda 1956 och tidigare. För dem finns 5 000 telefontider att boka måndag till fredag. Övriga prioriterade grupper ska boka tid digitalt.

3 maj 2021 klockan 10:33 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Över en miljon kronor i Sparbanksbonus ska stötta den lokala handeln

Årets Sparbanksbonus från Bergslagens Sparbank skickas även i år ut redan nu på vå...

Man i 30-årsåldern död i trafikolycka

En allvarlig singelolycka inträffade tidigt på lördagsmorgonen i norra kommundelen. Polisen har nu bekräftat att ...

bildspel Kika in i Handelsträdgårdens nya café

Med knappt ett dygn kvar till invigningen av Lindesbergs Handelsträdgårds café råder det febril aktivitet för att f...

Lastbil rammade fällda bommar – och smet från platsen

Polisen söker nu föraren av en lastbil som på fredagsmorgonen sågs ramma bommarna vid en järnv...

Uppmaningen inför Valborg: Våga ta samtalet med era ungdomar!

Valborgsmässoafton står för dörren, och därmed även en av årets stora riskhelger för barn...

KD, M och L släpper inte greppet om Loppholmsbadet

PRESSMEDDELANDE: Frågan om badet på Loppholmarna i centrala Lindesberg har blivit en politisk prestigefrå...

Arkivfoto: Ida Lindkvist

68 procent av lärarna i kommunen är behöriga

Sju av tio lärare i Lindesbergs kommun är behöriga, det visar färska siffror från SCB. Sedan förra året har lärarbehörigheten minskat med 2,8 procent i kommunen, och av 229 lärare var det endast 133 som hade lärarlegitimation och behörighet i minst ett ämne.
– Det är alarmerande. En låg andel behöriga lärare innebär lägre kvalitet på undervisningen, säger Lärarförbundets ordförande Johanna Jaara Åstrand i ett pressmeddelande.

28 april 2021 klockan 13:11 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Vuxen man misstänks för sexbrott mot tonårsflicka
Polisen har inlett en förundersökning gällande sexuellt ofredande mot en flicka i lägre tonåren. Den misstänkte uppges vara i 35-årsåldern...
28 april 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

BergslagsBurger säsongsöppnar med jättenyhet
För fjärde sommaren i rad slår BergslagsBurger upp luckorna till sin serveringsvagn, som även i år står placerad vid den mellersta infarten till...
27 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Valborgsmässofirandet inställt även i år
Inte heller i år kommer något Valborgsmässofirande att ske i Lindesberg. Detta meddelar Manskören Harmoni, som på uppdrag av Lindesbergs kommun ...
27 april 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-04-26

2021-04-26

2021-04-23

2021-04-23

2021-04-22

2021-04-21

2021-04-21

2021-04-21

2021-04-21

2021-04-20

2021-04-20

2021-04-19

2021-04-19

2021-04-16

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-05-12 20:43