LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

En minst sagt udda handbollssäsong, har nått sitt slut. Redan under den föregående helgen avgjordes den Allsvenska serien, där AIK fick bekräftelse på en flyttning till Division 1. Hammarby i sin tur, är sedan tidigare klara för Handbollsligan.

Även kvalplatserna till den högsta ligan är fyllda. Trion Karlskrona, Amo och Kungälv, har 6 poäng till tabellens femte plats och krigar för stunden om vilket lag man möter inför de kommande kvalspelen.

LIF Lindesbergs säsongsavslutning mot Skånela på hemmaplan, hade därför inget större värde för tabellen. Desto viktigare var det för spelarformens skull, men även för framtida erfarenheter.

Av personliga skäl har LIFs lagkapten Gustaf Ekström, valt att inte delta under säsongens två sista matcher. Den rutinerade niometersspelaren hittades därför inte i laguppställningen när Skånela gästade arenan, för säsongens sista hemmamatch.

Matchen blev målrik, där både försvar- och målvaktsspelet från båda lagen inte höll sig i topp. Trots en positiv och snabb inledning, kunde Skånela tidigt öka till en femmålsledning. Poängtavlan visade 4-9 efter tio minuters spel, som tvingade fram en tidig time-out för hemmalaget.

Målantalet höll sig högt där man redan efter halva matchen, gick in i halvtidsvilan med höga 20-20. Målgörandet fortsatte där hemmalagets kämpe Fatlum Ahmeti, fick fritt fram bara nio minuter in i den andra halvleken. Målet kom, vilket blev Fatlums 1100:e i Allsvenskan.

Skånela fick med sig ett nytt övertag mot slutet, vilket gav för mycket skada för LIF. Med ställningen 35-38 med enbart två minuter kvar av matchen, fick hemmalaget för mycket att hämta in. Två raka mål kom in mot slutet, men för sent.

– Man kände på ett sätt att det var säsongens sista match för båda lagen. Det var ingen som ville förlora, men det var ändå inte samma vilja mot slutet från båda hållen. När det är sista matchen, så har man som spelare alltid något extra att ge mot slutet. Nu hade man inget riktigt att spela om, vilket gjorde att det blev mer tekniska fel mot slutet istället, summerar Fatlum Ahmeti efter matchen.

– Handboll är tävling och det är aldrig någon som vill förlora. Vet man däremot att man har något att spela om så kommer alltid de sista fem procenten fram, men det fanns inte idag. Inte för oss och inte för någon, fortsätter Fatlum.

Isac Listh Forsström blev nästan 30%-ig i målet Foto: Hasse Persson

Tränare Stefan Karlsson summerar säsongen: ”Vi har en plan framåt”
Säsongens sista match slutade med förlust mot mittenlaget Skånela, som bjöd till en målrik säsongsavslutning. LIF kämpade tappert matchen igenom, men hade inte tiden på sin sida.

– Det var ett ganska snabbt spel och många anfall från båda lagen. Vi gjorde några fel till och från som de utnyttjade, men det är lätthänt att det blir så. De spelade lika snabbt som oss idag, säjer Fatlum Ahmeti efter matchen.

Med den avslutande förlusten är säsongen slut. LIF Lindesberg avslutade en mycket udda säsong på elfte plats i den Allsvenska tabellen, en placering som vanligtvis innebär att ett negativt kvalspel väntar. Coronans framfart har däremot ställt in detta vilket, trots ett lättat LIF Lindesberg, ändå inte är den mest optimala placeringen.

– Det är såklart inte roligt att ligga där man ligger i tabellen. Vi gör en positiv inledning av säsongen, där vi bland annat spelar oavgjort mot tuffa lag som Kungälv med en så ung trupp som vi har. De tidiga skadorna har såklart gjort mycket skada på laget i ett tidigt skede. Samtidigt kan vi inte trolla så man har bara fått gillat läget. Men i det stora hela skulle jag inte säja att jag är helt nöjd med säsongen, säjer LIF Lindesbergs tränare Stefan Karlsson.

De tidiga skadorna på två av lagets nyckelspelare, plus det faktum att sjukdomar har gäckat vid ett något tidigt tillfälle, har inte heller gjort träningarna lättare för LIF.

– Det har blivit väldigt hackigt under säsongen. Det har varit skadade, sjukdomar med mera, men i slutändan tog vi oss igenom säsongen med det vi hade, säjer Stefan.

– Det blev två tidiga skador som kom väldigt olägligt. Både Herman och Jesper, som båda är två tongivande spelare som är svåra att ersätta. De yngre spelarna har däremot gjort det jättebra under hela säsongen, samtidigt som de har fått ett extra år på planen. Något som såklart är mycket bra för deras utveckling till nästa säsong, de har fått chansen den här säsongen att göra både rätt och fel och det är sånt man tar med sig, kommenterar Fatlum Ahmeti.

Unga spelaren Asso Eliassi delar Fatlums position som mittsexa. Foto: Hasse Persson

Med säsongen till övers får LIF Lindesberg ladda framåt. En välförtjänt paus väntar för laget, som senare kommer att få inleda nästa säsong med försäsongen under 2021.

– När jag kom in som tränare under april, så försvann en del av den tidiga säsongen inledningsvis, vilket gav en tuff försäsong. Nu känns det mer som att vi kan bygga vidare på laget på ett annat sätt, man vet på ett annat vis vilka kvaliteter vi har med oss. Det ger mer tydligheter, säjer Stefan och berättar vidare:

– Det är viktigt att jobba på framåt och jag hoppas såklart på en bra försäsong. Vi har en ung trupp, som främst behöver bygga på lite mer muskler på kropparna. Vi har en plan framåt. Laget kommer att ha paus genom april, men vi kommer att köra igång i sommar igen.

Vilka som är med i laget inför nästa säsong, kommer framtiden att avgöra. Tränare Stefan Karlsson meddelar att hans kontrakt med laget gäller även nästa säsong, medan Fatlum Ahmeti ger annat besked:

– Jag har faktiskt ingen aning om hur det blir inför nästa säsong. Det är kul med handboll och roligt att spela matcher. Handboll behöver däremot tid och man måste själv lägga ner mycket tid på sporten, så just nu vet jag inte hur det blir inför nästa säsong. Det är tiden som får avgöra helt enkelt.

Resultat LIF Lindesberg-Skånela IF
Slutresultat: 37-38 (20-20)
Matchvärd: Bergslagens Sparbank
Publik: 59 personer via Solidsport

Räddningar:
Isac Listh Forsström: 7 räddningar, 24 skott (29,17%)
Robert Mjörnander: 5 räddningar, 25 skott (20%)

Målgörare: Fatlum Ahmeti (7), Karl Zetterlund (6), Axel Magnusson (4), Fabian Lindholm (4), Thomas Einarsson (4), Asso Eliassi (3), Algot Hane (3), Joakim Bååk (3), Max Broman (2), Joel Karlström (1)

Matchens Lirare: Fabian Lindholm

Interna skytteligans slutställning:
1:a Fatlum Ahmeti – 91 mål, 18 matcher (5,06 mål/match)
2:a Max Broman – 85 mål, 26 matcher (3,27 mål/match)
3:a Jesper Nilsson – 80 mål, 11 matcher (7,27 mål/match)
4:a Algot Hane – 70 mål, 23 matcher (3,04 mål/match)
5:a Axel Magnusson – 53 mål, 25 matcher (2,12 mål/match)

Publicerad 19 mars 2021 klockan 21:12

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Monica Jomfjäll från Fonus i Lindesberg tillsammans med Hanna Johansson från Vilsna Tassar. I mitten katten Nina, som söker nytt hem. Foto: Camilla Lagerman

Ensamma djur och människor ges chans till ett rikare liv genom nytt samarbete

När en familjemedlem går bort ställs anhöriga ibland inför ett dilemma när det kommer till personens älskade husdjur som blivit kvar. För att kunna erbjuda djuret ett fortsatt liv i en ny kärleksfull familj har Fonus tillsammans med Djurskyddet Sverige startat initiativet Djuränklingar, där även ensamma människor kan finna en ny vän för livet.
– Det finns så många ensamma människor och ensamma katter. Kan vi hjälpa till att föra samman dem är det underbart, säger Monica Jomfjäll på Fonus i Lindesberg.

22 april 2021 klockan 10:28 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Slog sönder dörr med yxa – pepparsprayad och handfängslad av polisen

Sent på tisdagskvällen skickades flera patruller till en adress i Guldsmedshyttan sedan man fått samtal om att en påverkad man hade beväpnat sig med en yxa, vilken han också skall ha slagit sönder en dörr med.
– Det verkar ha varit väldigt stökigt på platsen. Vi har bland annat fått använda spotthuva, pepparspray och handfängsel vid ingripandet, uppger Stefan Wickberg, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

21 april 2021 klockan 10:43 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Yrkeschaufför misstänkt för farlig omkörning efter däckexplosion

En polispatrull fick göra en kraftig inbromsning för att undvika en kollision med ett ...

Från torpet i Spannarboda – till döden i pesten i Etiopien

Du behöver inte bo i Spannarboda eller Finnåker. Du behöver inte heller ta dig till fö...

Våren läggs tillfälligt på is – SMHI flaggar för snö och friska nordanvindar

Nordanvind med vindbyar på uppemot 16 meter per sekund - och snöfall. ...

Grönsiskans nya konstnärsateljé är nu invigd. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Grönsiskans små konstnärer invigde förskolans ateljé

Förskolan Grönsiskan i Lindesberg invigde sin helt nya ateljé under tisdagseftermiddagen. Under pompa och ståt klippte tre av förskolans små konstnärer det traditionsenliga bandet, som även det var skapat av barnen själva.
– Vi strävar hela tiden efter att barnen ska vara delaktiga, och vi har jobbat mycket med att få ner saker i barnens höjd, så det här blev verkligen jättebra, berättar rektor Stina Karlkvist.

20 april 2021 klockan 18:13 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Måste kirurgakuten stänga nattetid även i Karlskoga?

INSÄNDARE/DEBATT: För att få ekonomin i balans beslöt Hälso- och sjukvårdsnämnden i september 2019 att reducera antalet arbetade timmar under kvällar, nätter och helger inom området jour och beredskap.
Tjänstemännen visade att det under 2018 endast hade gjorts 26 operationer på operationsavdelningen nattetid i Lindesberg. De beslöt därför att ta bort primärjouren på akutmottagningen i Lindesberg. De rådde närapå enighet om detta i nämnden. Först efter en längre tid uppdagades det att nämndens ordförande inte presenterat verksamhetens hela omfattning. Mellan klockslagen 17.00 och 07.00 behandlades dessutom 2 585 ytterligare patienter av kirurgjouren på akutmottagningen och 1 175 mellan 21.00 och 07.00.

20 april 2021 klockan 09:29 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Brandkåren larmades ut när kontrollerad eldning spred sig
UPPDATERAD. Vid 14-tiden på måndagen larmades Nerikes Brandkår ut till en gräsbrand i Grönbo, en mil öster om Lindesberg.
19 april 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Över 15 000 doser vaccin fördelas i länet under veckan
Under vecka 16 vaccinerar Region Örebro län med totalt 15 700 doser vaccin. Nu kan personer som är födda år 1956 och tidigare boka tid för ...
19 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Dags att sopa ut gruset från tomtgränsen: ”Vi börjar på måndag”
Fastighetsägare i bostadsområden i Lindesberg uppmanas nu att greppa tag om kvasten och sopa ut gruset från tomtgränsen. I nästa vecka påbörjas...
16 april 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Bild från Region Örebro län

Minskning i antal covidfall – lättnader i restriktioner för vaccinerade

Efter att antalet bekräftade fall av covid-19 under ett par veckors tid har legat runt 100 sjukdomsfall per vecka i kommunen, har nu siffran minskat till 76 under de senaste 7 dagarna. Samtidigt meddelar Folkhälsomyndigheten att man inför lättnader i restriktionerna för personer som fått minst en dos vaccin.

16 april 2021 klockan 10:25 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Bil i diket på Lv249

En singelolycka med personbil har inträffat på länsväg 249 strax utanför Fellingsbro i riktning mot Arboga.

16 april 2021 klockan 13:32 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ...

Stadsskogsskolan förlänger fjärrundervisning för två tredjedelar av eleverna

Stadsskogsskolans elever i årskurs 7 och 8 kommer fortsätta sina studier via ...

Löa Hytta välkomnar nya hemligheter efter uppehållet

Efter förra årets pandemi-uppehåll återkommer den lekfulla teatervandringen Hyttans Hemligheter med ...

Annons


Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Nattlig utryckning när rishög stod i lågor

Under natten larmades Nerikes Brandkår ut till en gräsbrand norr om Lindesberg.

14 april 2021 klockan 08:08 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Kylig delikatess blir het nyhet när 37:an lanserar egen glass

Sedan 37:an slog upp portarna till sina nyrenoverade och större lokaler i början av året har ...

Nära en miljon skall få fler att lockas till Bergslagen

Nu skall turismen i Bergslagen stärkas. För ändamålet har Destination Bergslagen beviljats strax ...

Nära 12 000 doser vaccin till regionen under vecka 15

Under vecka 15 vaccinerar Region Örebro län med totalt 11 700 doser vaccin. Vaccinet ges både till dem ...

Två åldringsbrott utreds: Fem personer greps misstänkta för grov stöld

Polisen utreder nu två fall av stölder som har drabbat äldre personer i deras bost...

Frövifors Pappersbruksmuseum utsett till Årets Arbetslivsmuseum

Frövifors Pappersbruksmuseum tilldelades under fredagen den ärofyllda utmräkelsen Årets ...

Kassörska bad tobakskund om legitimation – blev hotad

Polisen har upprättat en anmälan om olaga hot riktat mot en kvinna som arbetar i en livsmedelsaff...

Bild från Region Örebro län

Minskning i antal fall men fortsatt allvarligt läge

Efter förra veckans rekordhöga notering av antalet bekräftade covidfall i kommunen, ser läget för tillfället betydligt bättre ut. Från 128 sjukdomsfall under vecka 13 till 70 fall under de senaste 7 dagarna. Dock är läget fortfarande allvarligt, och belastningen inom sjukvården är fortsatt hög.

8 april 2021 klockan 14:22 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Ingen oro för extrem vårflod i dagsläget
Med våren kommer oro för vissa som bor i närheten av sjöar och vattendrag. En extrem vårflod med höga flöden kan orsaka stora skador på ...
7 april 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Påskpyntade rondeller utsattes för sabotage: ”Jättetråkigt”
De fyra påskkärringarna, som hade placerats i rondellen vid Lidl, överlevde inte påskhelgen. Redan på Långfredagen upptäcktes ett första ...
6 april 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Kastade molotovcocktail mot bil – polisen jagade bilbrännare i natt
Natten till tisdag jagade polisen en bilbrännare i Storå. Vittnen har berättat hur en ensam gärningsperson sågs kasta vad som liknade en så ...
6 april 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-04-04

2021-04-03

2021-04-02

2021-04-02

2021-04-02

2021-04-01

2021-03-31

2021-03-31

2021-03-31

2021-03-31

2021-03-30

2021-03-30

2021-03-29

2021-03-29

2021-04-23 00:50