LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

En minst sagt udda handbollssäsong, har nått sitt slut. Redan under den föregående helgen avgjordes den Allsvenska serien, där AIK fick bekräftelse på en flyttning till Division 1. Hammarby i sin tur, är sedan tidigare klara för Handbollsligan.

Även kvalplatserna till den högsta ligan är fyllda. Trion Karlskrona, Amo och Kungälv, har 6 poäng till tabellens femte plats och krigar för stunden om vilket lag man möter inför de kommande kvalspelen.

LIF Lindesbergs säsongsavslutning mot Skånela på hemmaplan, hade därför inget större värde för tabellen. Desto viktigare var det för spelarformens skull, men även för framtida erfarenheter.

Av personliga skäl har LIFs lagkapten Gustaf Ekström, valt att inte delta under säsongens två sista matcher. Den rutinerade niometersspelaren hittades därför inte i laguppställningen när Skånela gästade arenan, för säsongens sista hemmamatch.

Matchen blev målrik, där både försvar- och målvaktsspelet från båda lagen inte höll sig i topp. Trots en positiv och snabb inledning, kunde Skånela tidigt öka till en femmålsledning. Poängtavlan visade 4-9 efter tio minuters spel, som tvingade fram en tidig time-out för hemmalaget.

Målantalet höll sig högt där man redan efter halva matchen, gick in i halvtidsvilan med höga 20-20. Målgörandet fortsatte där hemmalagets kämpe Fatlum Ahmeti, fick fritt fram bara nio minuter in i den andra halvleken. Målet kom, vilket blev Fatlums 1100:e i Allsvenskan.

Skånela fick med sig ett nytt övertag mot slutet, vilket gav för mycket skada för LIF. Med ställningen 35-38 med enbart två minuter kvar av matchen, fick hemmalaget för mycket att hämta in. Två raka mål kom in mot slutet, men för sent.

– Man kände på ett sätt att det var säsongens sista match för båda lagen. Det var ingen som ville förlora, men det var ändå inte samma vilja mot slutet från båda hållen. När det är sista matchen, så har man som spelare alltid något extra att ge mot slutet. Nu hade man inget riktigt att spela om, vilket gjorde att det blev mer tekniska fel mot slutet istället, summerar Fatlum Ahmeti efter matchen.

– Handboll är tävling och det är aldrig någon som vill förlora. Vet man däremot att man har något att spela om så kommer alltid de sista fem procenten fram, men det fanns inte idag. Inte för oss och inte för någon, fortsätter Fatlum.

Isac Listh Forsström blev nästan 30%-ig i målet Foto: Hasse Persson

Tränare Stefan Karlsson summerar säsongen: ”Vi har en plan framåt”
Säsongens sista match slutade med förlust mot mittenlaget Skånela, som bjöd till en målrik säsongsavslutning. LIF kämpade tappert matchen igenom, men hade inte tiden på sin sida.

– Det var ett ganska snabbt spel och många anfall från båda lagen. Vi gjorde några fel till och från som de utnyttjade, men det är lätthänt att det blir så. De spelade lika snabbt som oss idag, säjer Fatlum Ahmeti efter matchen.

Med den avslutande förlusten är säsongen slut. LIF Lindesberg avslutade en mycket udda säsong på elfte plats i den Allsvenska tabellen, en placering som vanligtvis innebär att ett negativt kvalspel väntar. Coronans framfart har däremot ställt in detta vilket, trots ett lättat LIF Lindesberg, ändå inte är den mest optimala placeringen.

– Det är såklart inte roligt att ligga där man ligger i tabellen. Vi gör en positiv inledning av säsongen, där vi bland annat spelar oavgjort mot tuffa lag som Kungälv med en så ung trupp som vi har. De tidiga skadorna har såklart gjort mycket skada på laget i ett tidigt skede. Samtidigt kan vi inte trolla så man har bara fått gillat läget. Men i det stora hela skulle jag inte säja att jag är helt nöjd med säsongen, säjer LIF Lindesbergs tränare Stefan Karlsson.

De tidiga skadorna på två av lagets nyckelspelare, plus det faktum att sjukdomar har gäckat vid ett något tidigt tillfälle, har inte heller gjort träningarna lättare för LIF.

– Det har blivit väldigt hackigt under säsongen. Det har varit skadade, sjukdomar med mera, men i slutändan tog vi oss igenom säsongen med det vi hade, säjer Stefan.

– Det blev två tidiga skador som kom väldigt olägligt. Både Herman och Jesper, som båda är två tongivande spelare som är svåra att ersätta. De yngre spelarna har däremot gjort det jättebra under hela säsongen, samtidigt som de har fått ett extra år på planen. Något som såklart är mycket bra för deras utveckling till nästa säsong, de har fått chansen den här säsongen att göra både rätt och fel och det är sånt man tar med sig, kommenterar Fatlum Ahmeti.

Unga spelaren Asso Eliassi delar Fatlums position som mittsexa. Foto: Hasse Persson

Med säsongen till övers får LIF Lindesberg ladda framåt. En välförtjänt paus väntar för laget, som senare kommer att få inleda nästa säsong med försäsongen under 2021.

– När jag kom in som tränare under april, så försvann en del av den tidiga säsongen inledningsvis, vilket gav en tuff försäsong. Nu känns det mer som att vi kan bygga vidare på laget på ett annat sätt, man vet på ett annat vis vilka kvaliteter vi har med oss. Det ger mer tydligheter, säjer Stefan och berättar vidare:

– Det är viktigt att jobba på framåt och jag hoppas såklart på en bra försäsong. Vi har en ung trupp, som främst behöver bygga på lite mer muskler på kropparna. Vi har en plan framåt. Laget kommer att ha paus genom april, men vi kommer att köra igång i sommar igen.

Vilka som är med i laget inför nästa säsong, kommer framtiden att avgöra. Tränare Stefan Karlsson meddelar att hans kontrakt med laget gäller även nästa säsong, medan Fatlum Ahmeti ger annat besked:

– Jag har faktiskt ingen aning om hur det blir inför nästa säsong. Det är kul med handboll och roligt att spela matcher. Handboll behöver däremot tid och man måste själv lägga ner mycket tid på sporten, så just nu vet jag inte hur det blir inför nästa säsong. Det är tiden som får avgöra helt enkelt.

Resultat LIF Lindesberg-Skånela IF
Slutresultat: 37-38 (20-20)
Matchvärd: Bergslagens Sparbank
Publik: 59 personer via Solidsport

Räddningar:
Isac Listh Forsström: 7 räddningar, 24 skott (29,17%)
Robert Mjörnander: 5 räddningar, 25 skott (20%)

Målgörare: Fatlum Ahmeti (7), Karl Zetterlund (6), Axel Magnusson (4), Fabian Lindholm (4), Thomas Einarsson (4), Asso Eliassi (3), Algot Hane (3), Joakim Bååk (3), Max Broman (2), Joel Karlström (1)

Matchens Lirare: Fabian Lindholm

Interna skytteligans slutställning:
1:a Fatlum Ahmeti – 91 mål, 18 matcher (5,06 mål/match)
2:a Max Broman – 85 mål, 26 matcher (3,27 mål/match)
3:a Jesper Nilsson – 80 mål, 11 matcher (7,27 mål/match)
4:a Algot Hane – 70 mål, 23 matcher (3,04 mål/match)
5:a Axel Magnusson – 53 mål, 25 matcher (2,12 mål/match)

Publicerad 19 mars 2021 klockan 21:12

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Ytläge för avloppsledning åtgärdas. Foto: Fredrik Norman

Gaser fick avloppsledning att flyta upp i ån

I förra veckan flöt den så kallade bräddledningen i Bottenån/Stora Lindessjön upp på grund av gaser som bildats i den. Just nu pågår arbetet med att sänka den till botten igen.
– Om allt går som det skall, så bör det bli klart idag, berättar Fredrik Johansson, ansvarig utförare vid företaget Pollex.

3 augusti 2021 klockan 10:40 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Fiskare fick ovanligt napp på kroken – Nationella bombskyddet kallades in

På måndagskvällen larmades polisen av en privatperson som hade varit ute och fiskat i Frövi och lyckats kroka vad denne bedömde var ett misstänkt farligt föremål. Närmare bestämt en handgranat.

3 augusti 2021 klockan 08:27 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Prognosen inför kräftfisket: ”Det ser normalt ut”

Under senare delen av juli och början av augusti, har provfiske efter kräftor skett nere i ...

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg

Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts ...

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust

OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna t...

Mio och Dagfinn Aarum segrade Lennart Arvidssons Minneslopp. Foto: Timmy Lundegård

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana

Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade dessutom vinnarcirkeln direkt efter sitt körda lopp. Förutom höga farter bjöds det även på många galopper, där många ledande hästar fick sina vinstchanser förstörda.

27 juli 2021 klockan 19:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindesbergs lasarett. Foto: Camilla Lagerman

Kan vi fira demokratins genombrott även i Lindesberg?

INSÄNDARE/DEBATT: 1921 gällde i Sverige för första gången allmän och lika rösträtt. Det ska vi fira har man sagt i Riksdagen. I Region Örebro län bör vi i det sammanhanget fundera på om vi förvaltar arvet på ett värdigt sätt.

26 juli 2021 klockan 08:53 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Väktare till sjukhus efter stenkastning – tre attacker på kort tid
Sent på tisdagskvällen fördes en kvinnlig väktare till sjukhus med skärskador på armarna. Detta sedan hennes tjänstebil blivit utsatt för ...
21 juli 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Linda Svahn lämnar sina uppdrag under hösten
Efter närmare åtta år som ordförande i Barn- och utbildningsnämnden i Lindesbergs kommun väljer nu Linda Svahn att lämna sina uppdrag. ...
20 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Öppet för drop-in på vaccinationsmottagningen
Under vecka 29 vaccinerar Region Örebro län med 15 217 doser vaccin. Nu pågår vaccination i fas fyra och alla som är födda 2003 eller tidigare ...
19 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Skinny Dipping med segerkusken Kenneth Gorski och delar av ägarkretsen. Foto: Timmy Lundegård

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnarglädjen var däremot större där man även fick ta del av en svalkande hemmaseger, genom Skinny Dipping och Kenneth Gorski.
– Det var tacksamt att de körde i ett långsammare tempo där framme, säger vinnarkusken.

18 juli 2021 klockan 17:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Det blev en fulländad succékväll när Martin Almgren och hans vänner intog Råsvalen under lördagen. Foto: Jennie Larsson

bildspel Idyllisk sommarkväll när Martin Almgren tog ton på Råsvalen

Närmare 300 båtar och ett trettiotal flottar samlades på Råsvalens vatten under lördagskvällen för att avnjuta Martin Almgrens kraftfulla röst i solskenet. Det blev precis en sådan magisk kväll som många hade hoppats på och längtat efter, och för en stund kändes det som att pandemin var långt borta.

18 juli 2021 klockan 11:19 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Singelolycka med hästtransport på länsväg 249

En singelolycka inträffade under fredagseftermiddagen, då en personbil med hästtransport kört av på lä...

Succé när Byggmax premiäröppnade i Lindesberg

Kunderna stod beredda när klockan slog 10.00 på fredagsmorgonen och Byggmax slog upp portarna till sin helt ...

Man utsattes för väpnat rån utanför vårdcentralen

En man i 40-årsåldern utsattes under torsdagskvällen för ett väpnat rån utanför Lindesbergs vå...

Annons

Nu tas bland annat begränsningen om ett visst antal kvadratmeter per person för handelsplatser bort. Arkivfoto: Jennie Larsson

Idag genomförs nya lättnader i restriktionerna – detta gäller

Under torsdagen genomförs steg tre i regeringens plan för hur de råd och restriktioner som har införts med anledning av covid-19-pandemin ska anpassas och avvecklas. En rad nya lättnader i restriktionerna genomförs, bland annat tas regleringen om ett visst antal kvadratmeter per person för handelsplatser, gym, museer, nöjesparker med mera bort.

15 juli 2021 klockan 09:56 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Över 100 olika loppisar att besöka under helgens fyndfest

Under den kommande helgen, 17-18 juli, vankas det stor loppisfest när det populära evenemanget ...

Coronaläget: Regionen öppnar drop-in för vaccination

Smittspridningen av covid-19 minskar något i Örebro län. Samtidigt öppnar man upp ...

Flera hushåll drabbade av översvämning

Ett flertal fastighetsägare i Storå larmade räddningstjänsten under tisdagskvällen sedan deras bostäder fått in ...

Biljakt genom tre län slutade i Hägernäs

Ett par minuter innan midnatt försökte en polispatrull stoppa ett fordon för kontroll i Ludvika, i Dalarnas län. ...

Inbrott på Fellingsbro folkhögskola – vittne larmade polis

Tidigt på måndagsmorgonen observerade ett vittne att flera okända personer rörde sig inne ...

Foto: Camilla Lagerman

Många lediga vaccintider under kommande vecka

Under vecka 28 vaccinerar Region Örebro län med 19 139 doser vaccin. Nu pågår vaccination i fas fyra och det är personer födda 2003 eller tidigare som kan boka tid för vaccination. Bokningen fortsätter också att vara öppen för alla tidigare grupper.

12 juli 2021 klockan 09:44 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Se polisens bilder inifrån stora cannabisodlingen – närmare 32 kilo narkotika
Den 12 januari sprängde polisen en jätteodling av cannabis på en enslig gård i den norra delen av Lindesbergs kommun. Tre män häktades för ...
9 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Coronaläget: Deltavarianten ökar i länet
Antalet bekräftade fall av covid-19 i Region Örebro län ökade något jämfört med föregående vecka och totalt bekräftades cirka 60 positiva ...
9 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Nya hemligheter ska avslöjas i Löa Hytta
Imorgon fredag är det efterlängtad premiär av årets teaterföreställning signerad Hyttans Hemligheter. Årets uppsättning heter Mysteriet med ...
8 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-07-08

2021-07-08

2021-07-07

2021-07-07

2021-07-07

2021-07-06

2021-07-06

2021-07-06

2021-07-05

2021-07-05

2021-07-05

2021-07-02

2021-07-02

2021-07-01

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-08-03 22:24