LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

En minst sagt udda handbollssäsong, har nått sitt slut. Redan under den föregående helgen avgjordes den Allsvenska serien, där AIK fick bekräftelse på en flyttning till Division 1. Hammarby i sin tur, är sedan tidigare klara för Handbollsligan.

Även kvalplatserna till den högsta ligan är fyllda. Trion Karlskrona, Amo och Kungälv, har 6 poäng till tabellens femte plats och krigar för stunden om vilket lag man möter inför de kommande kvalspelen.

LIF Lindesbergs säsongsavslutning mot Skånela på hemmaplan, hade därför inget större värde för tabellen. Desto viktigare var det för spelarformens skull, men även för framtida erfarenheter.

Av personliga skäl har LIFs lagkapten Gustaf Ekström, valt att inte delta under säsongens två sista matcher. Den rutinerade niometersspelaren hittades därför inte i laguppställningen när Skånela gästade arenan, för säsongens sista hemmamatch.

Matchen blev målrik, där både försvar- och målvaktsspelet från båda lagen inte höll sig i topp. Trots en positiv och snabb inledning, kunde Skånela tidigt öka till en femmålsledning. Poängtavlan visade 4-9 efter tio minuters spel, som tvingade fram en tidig time-out för hemmalaget.

Målantalet höll sig högt där man redan efter halva matchen, gick in i halvtidsvilan med höga 20-20. Målgörandet fortsatte där hemmalagets kämpe Fatlum Ahmeti, fick fritt fram bara nio minuter in i den andra halvleken. Målet kom, vilket blev Fatlums 1100:e i Allsvenskan.

Skånela fick med sig ett nytt övertag mot slutet, vilket gav för mycket skada för LIF. Med ställningen 35-38 med enbart två minuter kvar av matchen, fick hemmalaget för mycket att hämta in. Två raka mål kom in mot slutet, men för sent.

– Man kände på ett sätt att det var säsongens sista match för båda lagen. Det var ingen som ville förlora, men det var ändå inte samma vilja mot slutet från båda hållen. När det är sista matchen, så har man som spelare alltid något extra att ge mot slutet. Nu hade man inget riktigt att spela om, vilket gjorde att det blev mer tekniska fel mot slutet istället, summerar Fatlum Ahmeti efter matchen.

– Handboll är tävling och det är aldrig någon som vill förlora. Vet man däremot att man har något att spela om så kommer alltid de sista fem procenten fram, men det fanns inte idag. Inte för oss och inte för någon, fortsätter Fatlum.

Isac Listh Forsström blev nästan 30%-ig i målet Foto: Hasse Persson

Tränare Stefan Karlsson summerar säsongen: ”Vi har en plan framåt”
Säsongens sista match slutade med förlust mot mittenlaget Skånela, som bjöd till en målrik säsongsavslutning. LIF kämpade tappert matchen igenom, men hade inte tiden på sin sida.

– Det var ett ganska snabbt spel och många anfall från båda lagen. Vi gjorde några fel till och från som de utnyttjade, men det är lätthänt att det blir så. De spelade lika snabbt som oss idag, säjer Fatlum Ahmeti efter matchen.

Med den avslutande förlusten är säsongen slut. LIF Lindesberg avslutade en mycket udda säsong på elfte plats i den Allsvenska tabellen, en placering som vanligtvis innebär att ett negativt kvalspel väntar. Coronans framfart har däremot ställt in detta vilket, trots ett lättat LIF Lindesberg, ändå inte är den mest optimala placeringen.

– Det är såklart inte roligt att ligga där man ligger i tabellen. Vi gör en positiv inledning av säsongen, där vi bland annat spelar oavgjort mot tuffa lag som Kungälv med en så ung trupp som vi har. De tidiga skadorna har såklart gjort mycket skada på laget i ett tidigt skede. Samtidigt kan vi inte trolla så man har bara fått gillat läget. Men i det stora hela skulle jag inte säja att jag är helt nöjd med säsongen, säjer LIF Lindesbergs tränare Stefan Karlsson.

De tidiga skadorna på två av lagets nyckelspelare, plus det faktum att sjukdomar har gäckat vid ett något tidigt tillfälle, har inte heller gjort träningarna lättare för LIF.

– Det har blivit väldigt hackigt under säsongen. Det har varit skadade, sjukdomar med mera, men i slutändan tog vi oss igenom säsongen med det vi hade, säjer Stefan.

– Det blev två tidiga skador som kom väldigt olägligt. Både Herman och Jesper, som båda är två tongivande spelare som är svåra att ersätta. De yngre spelarna har däremot gjort det jättebra under hela säsongen, samtidigt som de har fått ett extra år på planen. Något som såklart är mycket bra för deras utveckling till nästa säsong, de har fått chansen den här säsongen att göra både rätt och fel och det är sånt man tar med sig, kommenterar Fatlum Ahmeti.

Unga spelaren Asso Eliassi delar Fatlums position som mittsexa. Foto: Hasse Persson

Med säsongen till övers får LIF Lindesberg ladda framåt. En välförtjänt paus väntar för laget, som senare kommer att få inleda nästa säsong med försäsongen under 2021.

– När jag kom in som tränare under april, så försvann en del av den tidiga säsongen inledningsvis, vilket gav en tuff försäsong. Nu känns det mer som att vi kan bygga vidare på laget på ett annat sätt, man vet på ett annat vis vilka kvaliteter vi har med oss. Det ger mer tydligheter, säjer Stefan och berättar vidare:

– Det är viktigt att jobba på framåt och jag hoppas såklart på en bra försäsong. Vi har en ung trupp, som främst behöver bygga på lite mer muskler på kropparna. Vi har en plan framåt. Laget kommer att ha paus genom april, men vi kommer att köra igång i sommar igen.

Vilka som är med i laget inför nästa säsong, kommer framtiden att avgöra. Tränare Stefan Karlsson meddelar att hans kontrakt med laget gäller även nästa säsong, medan Fatlum Ahmeti ger annat besked:

– Jag har faktiskt ingen aning om hur det blir inför nästa säsong. Det är kul med handboll och roligt att spela matcher. Handboll behöver däremot tid och man måste själv lägga ner mycket tid på sporten, så just nu vet jag inte hur det blir inför nästa säsong. Det är tiden som får avgöra helt enkelt.

Resultat LIF Lindesberg-Skånela IF
Slutresultat: 37-38 (20-20)
Matchvärd: Bergslagens Sparbank
Publik: 59 personer via Solidsport

Räddningar:
Isac Listh Forsström: 7 räddningar, 24 skott (29,17%)
Robert Mjörnander: 5 räddningar, 25 skott (20%)

Målgörare: Fatlum Ahmeti (7), Karl Zetterlund (6), Axel Magnusson (4), Fabian Lindholm (4), Thomas Einarsson (4), Asso Eliassi (3), Algot Hane (3), Joakim Bååk (3), Max Broman (2), Joel Karlström (1)

Matchens Lirare: Fabian Lindholm

Interna skytteligans slutställning:
1:a Fatlum Ahmeti – 91 mål, 18 matcher (5,06 mål/match)
2:a Max Broman – 85 mål, 26 matcher (3,27 mål/match)
3:a Jesper Nilsson – 80 mål, 11 matcher (7,27 mål/match)
4:a Algot Hane – 70 mål, 23 matcher (3,04 mål/match)
5:a Axel Magnusson – 53 mål, 25 matcher (2,12 mål/match)

Publicerad 19 mars 2021 klockan 21:12

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Regionstyrelsens ordförande, Andreas Svahn, Socialdemokraterna. Foto: Camilla Lagerman

Nytt förslag om ökad tillgänglighet på akuten

Nästan tretton månader har gått sedan hälso- och sjukvårdsnämnden beslutade att stänga den primära jourlinjen för ortoped/kirurgi vid Lindesbergs lasarett mellan klockan 21.00-07.00. Beslutet möttes av starka reaktioner och massiva protester, den senaste bara för några veckor sedan. Under fredagen meddelade den politiska ledningen i regionen att man lägger fram ett nytt förslag för att öka tillgängligheten även nattetid på akutmottagningen i Lindesberg. Läs pressmeddelandet i sin helhet nedan.

22 oktober 2021 klockan 10:30 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Politiker från den styrande majoriteten i kommunen åt lunch tillsammans med några av Lindbackaskolans elever. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Politiker åt lunch med elever för att fira måltidens dag

Lindbackaskolans skolrestaurang fick ett något annorlunda besök under torsdagens lunch, då politiker från den styrande majoriteten i Lindesbergs kommun kom för att äta tillsammans med elever och kostchefer för att uppmärksamma den offentliga måltidens dag. På menyn stod bland annat viltfärsbiffar gjorda på vildsvinsfärs, från en lokal leverantör.

21 oktober 2021 klockan 18:16 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Stor brist på jourhem för hemlösa missar

Antalet hemlösa katter i Sverige är stort, något som den lokalt förankrade föreningen Hemlösa Tassar märker av...

Din bild kan pryda nästa års almanacka

Har du tagit ett tjusigt foto som du vill att resten av invånarna skall få se? Då har du chansen nu när nästa års ...

bildspel En tabellpoäng efter straffar

Forshaga bjöd på ett högt tempo i Lindehov under onsdagen, i en match som inte var den roligaste för säsongen. Bortalaget har...

Jonathan Riihimäki blev Matchens Lirare mot Skånela, repris på fredag? Foto: Hasse Persson.

Jonathan laddar mot fredagens hemmamatch

Lif Blå-spelaren Jonathan Riihimäki har gjort succé i LIF Lindesbergs Allsvenska lag. På tre matcher har 20-åringen gått upp till en sjätte plats i den interna skytteligan och kan bli en spännande målgörare, när HIF Karlskrona gästar Arenan på fredag.

20 oktober 2021 klockan 18:29 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Stefan Jansson, Björn Eremo, Linnea Wilhelmson, Martin Almgren och Jesper Hugosson utgör ensemblen i årets julfest. Foto: Privat

Tävling: Vinn biljetter till Almgren och Hugossons julfest

För några veckor sedan kunde LindeNytt avslöja att den stora julfesten, signerad Martin Almgren och Jesper Hugosson, skulle göra comeback efter ett ofrivilligt pandemiuppehåll. Den efterlängtade showen får två föreställningar, fredagen den 17 december samt lördagen den 18 december, i Lindeskolans aula. Biljetterna till julfesten släpptes för bara ett par dagar sedan, men LindeNytt kan nu i samarbete med festfixarna Almgren och Hugosson ge två lyckliga vinnare chansen att ta med sig en varsin vän på föreställningen, det man behöver göra är att svara rätt på vår tävlingsfråga.

20 oktober 2021 klockan 15:43 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Landsbygden avvecklas!
INSÄNDARE/DEBATT: 2021-10-19 åker Moderaterna med buss 308 från Löa till Lindesberg och avstiger vid Lindesbergs lasarett (akutmottagningen). ...
20 oktober 2021 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Årets höstlovsprogram släppt
Det drar ihop sig till ett efterlängtat höstlov för kommunens barn och ungdomar, vilket också innebär att ett rykande färskt höstlovsprogram ...
19 oktober 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Slamsugbil ”tappade lasten”: ”Luktar väldigt illa”
Stora delar av vägbanan samt gång- och cykelvägen vid Prästbron i centrala Lindesberg, kommer nu att behöva en ordentlig sanering. Detta sedan en...
19 oktober 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Raj's Auvin Jo blev dagens segrare och därmed Best in show. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Unghästutställningen på Fornaboda gjorde succé

Många poäng delades ut när Fornaboda Travbana, i lördags, hade sin första unghästutställning för kallblod. Bara fem poäng skiljde mellan högsta och lägsta poänginnehavaren, där samtliga deltagare belönades med högsta klassbelöning.
– Alla hästar var verkligen av hög klass, berättar utställningsdomare Anders Järnerot.

18 oktober 2021 klockan 17:52 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindbackaskolan i Lindesberg. Foto: Camilla Lagerman

Pojke utsatt för långvarig mobbing: ”Vi måste flytta om han någonsin ska kunna känna sig trygg igen”

Hot, våld och trakasserier har under flera år varit vardag för en pojke på Lindbackaskolan i Lindesberg. Trots ett flertal anmälningar till både polis och socialtjänst har mobbingen alltjämt eskalerat. Enligt pojkens mamma blev skolans lösning att placera honom i ett eget klassrum, utan möjlighet till rast, då man inte kan garantera pojkens säkerhet.

18 oktober 2021 klockan 14:42 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Tre misstänkta drograttfyllerister på kort tid

Från i söndags eftermiddag till måndag morgon, har polisen tagit tre personer som misstänks ha kört bil ...

Upphämtning gav en poäng

Lindlöven gästade Nyköping under söndagen. Efter ett tvåmålsunderläge med 3-1 i den andra perioden, så var Lindelaget nära ...

WSK var nära poäng efter upphämtning

5-1 blev 6-5. Efter en sur inledning så var WSK Lindesberg nära att vända matchen till sin fördel. Efter ett tidigt f...

Annons

Arkivfoto: Hasse Persson

Ny förlust mot Sollentuna

Trots flera ljusa stunder under mot Sollentuna, så åkte Linde Volley lottlösa från söndagens elitseriematch. Med 3-7 i det tredje setet såg det lovande ut för Lindespelarna, som dessvärre inte kunde hålla upp sin ledning.

17 oktober 2021 klockan 23:20 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Stor bortaförlust mot Tyresö

Med lagets första poäng säkrad så åkte LIF Lindesberg till Tyresöhallen under lördagen. Tyresö är normalt sett ett lag ...

bildspel Ny hemmaseger för Lindlöven

Det blev seger i säsongens tredje hemmamatch! Gästande Eskilstuna Linden bjöds på flera spel i powerplay, medan Lindlöven hade...

Barnen serverades mat i fyra dagar – förskolan får straffavgift på 75 000 kronor

Den mobila förskoleavdelningen Utforskaren var ett efterlängtat ...

Stabilt smittläge i de flesta av länets kommuner

Antalet bekräftade fall av covid-19 i Örebro län fortsätter att ligga stabilt, under vecka 40 ...

Lastbilar kolliderade med älg

Två lastbilar var inblandade i en viltolycka med älg på fredagsmorgonen. Inga personskador har rapporterats i samband med hä...

Familjeteamet erbjuder ett nytt föräldrastöd för tonårsföräldrar

Som tonårsförälder står man ofta inför en hel del utmaningar i vardagen. Nu kan ...

Albin Enström, bleckblåsare och estetelev var en av dem som med musik bidrog till insamlingen. Foto: Hans Andersson

Mer insamlat till Världens Barn i år

Lindesbergs kommun placerar sig på tredje plats i länet, när insamlingen för Världens Barn nu har summerat kommunkampen. 121 316 kronor har lindesbergarna givit – 5 kronor och 16 öre per invånare!

14 oktober 2021 klockan 14:46 av Hans Andersson Visa hela artikeln

Lindlövens segerrad bröts i Borlänge
Efter två raka storsegrar, så bröts den fina segertrenden efter onsdagens besök i Borlänge. Trots en fin första period med 0-2, så kunde ...
13 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Unga kallblod visas upp på Fornaboda
På lördag har man chansen att kolla på fina kallblod. Då arrangerar kallblodföreningen Sleipner en utställning på Fornaboda Travbana, där hela...
13 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Industritekniska programmet läggs ned: ”För lågt söktryck”
Så sent som hösten 2018 återuppstod Industritekniska programmet som gymnasieutbildning vid Lindeskolan efter att man lagt ner den fem år tidigare...
13 oktober 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-10-13

2021-10-13

2021-10-13

2021-10-13

2021-10-12

2021-10-12

2021-10-11

2021-10-10

2021-10-10

2021-10-10

2021-10-10

2021-10-08

2021-10-08

2021-10-08

2021-10-22 11:29