LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

En minst sagt udda handbollssäsong, har nått sitt slut. Redan under den föregående helgen avgjordes den Allsvenska serien, där AIK fick bekräftelse på en flyttning till Division 1. Hammarby i sin tur, är sedan tidigare klara för Handbollsligan.

Även kvalplatserna till den högsta ligan är fyllda. Trion Karlskrona, Amo och Kungälv, har 6 poäng till tabellens femte plats och krigar för stunden om vilket lag man möter inför de kommande kvalspelen.

LIF Lindesbergs säsongsavslutning mot Skånela på hemmaplan, hade därför inget större värde för tabellen. Desto viktigare var det för spelarformens skull, men även för framtida erfarenheter.

Av personliga skäl har LIFs lagkapten Gustaf Ekström, valt att inte delta under säsongens två sista matcher. Den rutinerade niometersspelaren hittades därför inte i laguppställningen när Skånela gästade arenan, för säsongens sista hemmamatch.

Matchen blev målrik, där både försvar- och målvaktsspelet från båda lagen inte höll sig i topp. Trots en positiv och snabb inledning, kunde Skånela tidigt öka till en femmålsledning. Poängtavlan visade 4-9 efter tio minuters spel, som tvingade fram en tidig time-out för hemmalaget.

Målantalet höll sig högt där man redan efter halva matchen, gick in i halvtidsvilan med höga 20-20. Målgörandet fortsatte där hemmalagets kämpe Fatlum Ahmeti, fick fritt fram bara nio minuter in i den andra halvleken. Målet kom, vilket blev Fatlums 1100:e i Allsvenskan.

Skånela fick med sig ett nytt övertag mot slutet, vilket gav för mycket skada för LIF. Med ställningen 35-38 med enbart två minuter kvar av matchen, fick hemmalaget för mycket att hämta in. Två raka mål kom in mot slutet, men för sent.

– Man kände på ett sätt att det var säsongens sista match för båda lagen. Det var ingen som ville förlora, men det var ändå inte samma vilja mot slutet från båda hållen. När det är sista matchen, så har man som spelare alltid något extra att ge mot slutet. Nu hade man inget riktigt att spela om, vilket gjorde att det blev mer tekniska fel mot slutet istället, summerar Fatlum Ahmeti efter matchen.

– Handboll är tävling och det är aldrig någon som vill förlora. Vet man däremot att man har något att spela om så kommer alltid de sista fem procenten fram, men det fanns inte idag. Inte för oss och inte för någon, fortsätter Fatlum.

Isac Listh Forsström blev nästan 30%-ig i målet Foto: Hasse Persson

Tränare Stefan Karlsson summerar säsongen: ”Vi har en plan framåt”
Säsongens sista match slutade med förlust mot mittenlaget Skånela, som bjöd till en målrik säsongsavslutning. LIF kämpade tappert matchen igenom, men hade inte tiden på sin sida.

– Det var ett ganska snabbt spel och många anfall från båda lagen. Vi gjorde några fel till och från som de utnyttjade, men det är lätthänt att det blir så. De spelade lika snabbt som oss idag, säjer Fatlum Ahmeti efter matchen.

Med den avslutande förlusten är säsongen slut. LIF Lindesberg avslutade en mycket udda säsong på elfte plats i den Allsvenska tabellen, en placering som vanligtvis innebär att ett negativt kvalspel väntar. Coronans framfart har däremot ställt in detta vilket, trots ett lättat LIF Lindesberg, ändå inte är den mest optimala placeringen.

– Det är såklart inte roligt att ligga där man ligger i tabellen. Vi gör en positiv inledning av säsongen, där vi bland annat spelar oavgjort mot tuffa lag som Kungälv med en så ung trupp som vi har. De tidiga skadorna har såklart gjort mycket skada på laget i ett tidigt skede. Samtidigt kan vi inte trolla så man har bara fått gillat läget. Men i det stora hela skulle jag inte säja att jag är helt nöjd med säsongen, säjer LIF Lindesbergs tränare Stefan Karlsson.

De tidiga skadorna på två av lagets nyckelspelare, plus det faktum att sjukdomar har gäckat vid ett något tidigt tillfälle, har inte heller gjort träningarna lättare för LIF.

– Det har blivit väldigt hackigt under säsongen. Det har varit skadade, sjukdomar med mera, men i slutändan tog vi oss igenom säsongen med det vi hade, säjer Stefan.

– Det blev två tidiga skador som kom väldigt olägligt. Både Herman och Jesper, som båda är två tongivande spelare som är svåra att ersätta. De yngre spelarna har däremot gjort det jättebra under hela säsongen, samtidigt som de har fått ett extra år på planen. Något som såklart är mycket bra för deras utveckling till nästa säsong, de har fått chansen den här säsongen att göra både rätt och fel och det är sånt man tar med sig, kommenterar Fatlum Ahmeti.

Unga spelaren Asso Eliassi delar Fatlums position som mittsexa. Foto: Hasse Persson

Med säsongen till övers får LIF Lindesberg ladda framåt. En välförtjänt paus väntar för laget, som senare kommer att få inleda nästa säsong med försäsongen under 2021.

– När jag kom in som tränare under april, så försvann en del av den tidiga säsongen inledningsvis, vilket gav en tuff försäsong. Nu känns det mer som att vi kan bygga vidare på laget på ett annat sätt, man vet på ett annat vis vilka kvaliteter vi har med oss. Det ger mer tydligheter, säjer Stefan och berättar vidare:

– Det är viktigt att jobba på framåt och jag hoppas såklart på en bra försäsong. Vi har en ung trupp, som främst behöver bygga på lite mer muskler på kropparna. Vi har en plan framåt. Laget kommer att ha paus genom april, men vi kommer att köra igång i sommar igen.

Vilka som är med i laget inför nästa säsong, kommer framtiden att avgöra. Tränare Stefan Karlsson meddelar att hans kontrakt med laget gäller även nästa säsong, medan Fatlum Ahmeti ger annat besked:

– Jag har faktiskt ingen aning om hur det blir inför nästa säsong. Det är kul med handboll och roligt att spela matcher. Handboll behöver däremot tid och man måste själv lägga ner mycket tid på sporten, så just nu vet jag inte hur det blir inför nästa säsong. Det är tiden som får avgöra helt enkelt.

Resultat LIF Lindesberg-Skånela IF
Slutresultat: 37-38 (20-20)
Matchvärd: Bergslagens Sparbank
Publik: 59 personer via Solidsport

Räddningar:
Isac Listh Forsström: 7 räddningar, 24 skott (29,17%)
Robert Mjörnander: 5 räddningar, 25 skott (20%)

Målgörare: Fatlum Ahmeti (7), Karl Zetterlund (6), Axel Magnusson (4), Fabian Lindholm (4), Thomas Einarsson (4), Asso Eliassi (3), Algot Hane (3), Joakim Bååk (3), Max Broman (2), Joel Karlström (1)

Matchens Lirare: Fabian Lindholm

Interna skytteligans slutställning:
1:a Fatlum Ahmeti – 91 mål, 18 matcher (5,06 mål/match)
2:a Max Broman – 85 mål, 26 matcher (3,27 mål/match)
3:a Jesper Nilsson – 80 mål, 11 matcher (7,27 mål/match)
4:a Algot Hane – 70 mål, 23 matcher (3,04 mål/match)
5:a Axel Magnusson – 53 mål, 25 matcher (2,12 mål/match)

Publicerad 19 mars 2021 klockan 21:12

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Diaknoiassistent Anna Lennartsson och Gåvobodens grundare Elin Olofsson är taggatde för ett nytt samarbete. Foto: Jennie Einarsson

Med gemensamma krafter blir klädbytardagen ännu större: ”Nu rensar vi garderoberna!”

Genom ett nytt samarbete ska årets klädbytardag i Lindesberg bli större än någonsin tidigare. Detta hoppas både Elin Olofsson, grundare av Gåvoboden, och Diakniassistent Anna Lennartsson från Linde bergslags församling. Med gemensamma krafter ska de ge gamla plagg nytt liv och generera pengar till välgörenhet.
– Det blir en start för ett samarbete mellan Gåvoboden och diakonin här i Lindesberg, vilket ger oss en brygga mellan hjälpen och behovet, förklarar Elin Olofsson.

19 april 2024 klockan 14:16 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Annons

Föreningslivet i Ramsberg lämnade över protestlistor till Jenny Steen, vice ordf i HSN. Foto: Jennie Einarsson

Starkt folkligt stöd att bevara vårdcentralen i Storå: ”Förstår att folk är upprörda”

Utanför Storå vårdcentral lämnades på fredagen protestlistor, med 2 300 namnunderskrifter mot nedmonteringen av Storå vårdcentral, över till Jenny Steen, vice ordf. i Hälso- och sjukvårdsnämnden. På plats var även Behcet Barsom (KD), ordf. i Hälso- och sjukvårdsnämnden.
– Det vi begär är ett omtag på frågan kring nedmonteringen av Storå vårdcentral, tänk till innan det är för sent, sa Anna Hedrén när hon räckte över paketet med namnunderskrifter till Jenny Steen.

19 april 2024 klockan 11:36 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

bildspel Bassängträningen håller seniorerna starkare och friskare

Region Örebro län vill utreda evidensen med bassängträning, för att se om det finns tydliga fö...

Ny klubb riktad till ungdomar och EPA-häng

En ny satsning ska få ungdomar i bygden att "klubba" och dansa loss - eller bara hänga med andra. Genom hårt slit ...

Dömd 16-åring motanmäler – två män åtalas för misshandel och olaga hot

Den 16-årige pojke som under tisdagen dömdes till ungdomsövervakning för ...

Johanna Kleber och Stefan Jansson repeterar inför helgens konsert. Foto: Jennie Einarsson

bildspel Örongodis utlovas när det bjuds på ”En strut kaRAMELler”

En härligt uppknäppt musikalisk stund utlovas när Linde Symphonic Band tillsammans med Stefan Jansson bjuder in till konserten ”En strut karRAMELler” för att hylla en av Sveriges mest folkkära underhållare – Povel Ramel.
– Jag tror man kommer att känna sig upplyft, lite lyckligare och lite gladare när man går härifrån efter konserten, säger Stefan Jansson som är med och arrangerar helgens konsert.

17 april 2024 klockan 10:01 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Linda Bååth, Malin Ragnegård. Foto: Kommunal

Därför varslar Kommunal om strejk

INSÄNDARE/DEBATT: Kommunal har gått in i årets förhandlingar med rimliga krav. I en svår ekonomisk tid tar vi ansvar för att få ner inflationen, bland annat genom att säkerställa att våra yrkanden inte är kostnadsdrivande. Trots detta har SKR och Sobona vägrat att gå oss och medlemmarna i Kommunal till mötes. De är inte redo att garantera att lön betalas ut i tid, de säger nej till ett nytt och mer rättvist lönesystem och de vägrar förenkla processen för räddningstjänst och i LSS-verksamheter att kunna jobba arbetspass på upp till 24 timmar. Det lämnar oss tyvärr med inget annat val än att varsla om strejk på Sveriges största kollektivavtal. 

16 april 2024 klockan 13:02 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Trio från Lindesberg döms för grov misshandel och grovt hemfridsbrott
De tre unga män från Lindesberg som häktades den 8 februari, misstänkta för grov misshandel och grovt hemfridsbrott har nu dömt vid Örebro ...
16 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Dubbla medaljer för Frövi judo efter mäktig tävlingshelg
Efter en intensiv tävlingshelg kan Frövi judo återigen stoltsera med två nya mästerskapsmedaljer. Amanda Orrbo och Elin Kämpe tog ett välförtj...
15 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Storbackas svar till ”Socialdemokrat i norr”
INSÄNDARE/DEBATT: Hej ”Socialdemokrat i norr”. Jag talar som förtroendevald och företrädare för Socialdemokraterna i Lindesbergs ...
15 april 2024 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Bengt Storbacka (S). Arkivbild. Foto: Jennie Einarsson

Tala för dig själv, Bengt Storbacka!

INSÄNDARE/DEBATT: Med vilken rätt gör du dig till talesman för Socialdemokraterna i norra Region Örebro län i din senaste insändare i Lindenytt?

13 april 2024 klockan 14:17 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Inriktningen tunga fordon fick det glädjande beskedet under torsdagen. Foto: Camilla Lagerman

Elevernas glädje efter beskedet: ”Man blir glad i själen”

Efter torsdagens besked att det tunga fordonsprogrammet på Lindeskolan får vara kvar, är glädjen stor både bland elever och lärare. LindeNytt hälsade på under fredagen för att höra reaktionerna.
– Det är ju fantastiskt att vi äntligen får vara kvar, och att de tog sitt förnuft till fånga. Det här är ju viktigt för våra elever, bygden och branschen, säger läraren Per-Anton Olsson.

12 april 2024 klockan 17:02 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Elevernas drömmar om resa till djurpark besannas genom generösa bidrag

Genom hårt arbete och hängivenhet har eleverna i anpassad grundskola på ...

Nämndledamöter förvånade efter beskedet: ”Inte fått någon information”

Flera ledamöter i barn- och utbildningsnämnden blev minst sagt ö...

Glädjebeskedet: Tunga fordon blir kvar på Lindeskolan

Efter alla turer kring inriktningen lastbil och mobila maskiner på fordons- och transportprogrammet på ...

Signes Tiktokvideo blev snabbt viral. Foto: Printscreen

Signe lugnade skrämda barn och ungdomar efter krigsvarningen från ÖB

När Sveriges överbefälhavare, Micael Bydén, tidigare i år gick ut med en uppmaning till Sveriges befolkning att förbereda sig för krig, spred sig en stark oro bland barn och ungdomar. Detta uppmärksammade 15-åriga Signe Hedén från Lindesberg, som snabbt gjorde en video på TikTok där hon på ett enkelt sätt förklarade situationen för den yngre generationen. Videon blev snabbt viral med över 600 000 visningar och fångade även Sveriges Radios uppmärksamhet.
– Det var jättemånga som la ut videor på TikTok när de grät och skrev att det skulle bli krig i Sverige, då kände jag att jag behövde göra något, berättar Signe.

11 april 2024 klockan 10:14 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Storslagen seger efter tidig fyramålsledning

Trots hårda vindar så blev det en klar och mersmakande seger för IFK Lindesberg, som under lördagen gjorde sin ...

Barsoms svar till Ärlerud: ”Jag kommer stödja förslaget”

Läkarbemanning två förmiddagar i veckan kan bli verklighet på Storås vårdcentral om...

Företagarna: ”Rekordmånga jobb i små företag”

Enligt en ny kommunrapport från företagarorganisationen Företagarna är antalet jobb i småfö...

Inför IFK-IFK Askersund: Hemmapremiären spelas i Frövi

Säsongens första match inom Fotbollsfemman är avgjord, där det blev en snöplig förlust för IFK ...

Nödställd hund undsattes av räddningstjänsten

Vid 18-tiden på måndagskvällen larmades räddningstjänsten till ett vattendrag i Fellingsbro, då en hund ...

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Tonårspojke utsatt för utpressning

Under natten till måndag kontaktades polisen av en tonårspojke som blivit utsatt för utpressning. En flörtig chattkonversation på en social plattform på internet slutade med krav på pengar i utbyte mot att lättklädda bilder på pojken inte skulle publiceras.
– Alla brott ska naturligtvis anmälas till polisen, det är inget att skämmas för, även om man gör det som individ, säger Anders Dahlman, presstalesperson på polisregion Bergslagen.

8 april 2024 klockan 12:16 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Projektgrupp rör om i grytan – nu ska maträtterna moderniseras
Det handlar om att minska klimatavtrycket, dra ner på kostnaden och samtidigt servera en näringsrik och god mat till alla som tar del av kommunens ...
8 april 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

bildspel Magisk stämning när Jersey Boys återförenades under Capricen
Med två slutsålda föreställningar kan man inte annat än konstatera att årets Caprice blev en dundersuccé. Dessutom bjöd man publiken på en ...
6 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln
Fyra gästartister som fick arenan att fullkomligen koka. Foto: Camilla Lagerman

IFK Lindesberg inleder säsongen på bortaplan
Efter fem matcher under försäsongen så är det äntligen dags för IFK Lindesberg att inleda årets Fotbollsfemma. Truppen kommer med från goda ...
5 april 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-04-05

2024-04-04

2024-04-04

2024-04-03

2024-04-03

2024-04-02

2024-04-02

2024-04-02

2024-04-01

2024-03-28

2024-03-28

2024-03-27

2024-03-26

2024-03-26

2024-04-20 21:29