FOTO: Fredrik Stenfelt / LIF Lindesberg

LIF-damerna siktar på andra raka: ”Har en god känsla inför matchen”

Efter en bitter uddamålsförlust i premiären och klara siffror mot Hudiksvall tog LIF Lindesbergs damer förra helgen sin första seger i division 1. Det nyuppflyttade laget vänder idag hem till Arenan, där Arbrå kommer på besök med matchstart 15.00. Lagkapten Emma Hultgren är inställd på en tuff kamp för sitt LIF.

En fantastisk fjolårsäsong tog LIF Lindesbergs damer hela vägen fram till kvalspel och dubbelmöte med AIK. Brandgult gick där ett tungt nederlag till mötes, men kunde trots det fira uppflyttning till division 1 sedan lag dragit sig ur serien.

Den här hösten gör LIF-damerna därför en ny resa i en ny division. Förra helgen kom även den första segern i division 1, borta mot Uppsala. Brandgult stod för en fin insats och kunde efter seger med 28-19 fira säsongens två första poäng.

– Det var riktigt skönt, det känns som att vi behövde det efter de två första matcherna. Allt är helt nytt för oss med division 1 och vi har räknat med att det ska vara tufft. Därför var det väldigt viktigt att vi fick med oss två poäng, speciellt på bortaplan, berättar Emma Hultgren.

LIF-kaptenen säger att vinsten var ett viktigt trendbrott. Laget hade dessförinnan förlorat sina två inledande matcher på säsongen, bland annat med klara 18 mål borta mot Hudiksvall. Den förlusten sved dock inte lika mycket som nederlaget i premiären. Där utkämpade LIF-damerna en riktig holmgång hemma i Arenan mot VästeråsIrsta, en fight som slutade med tung förlust med 18-20.

– Ja absolut, det var bittert. Vi visste inte riktigt hur vi skulle klara av Västerås eller hur bra de skulle vara. När vi var så nära att ta hem en poäng var det därför så klart tungt, men det var bara att kämpa vidare, resonerar Emma.

”Blir straffad mer för tekniska misstag”

Just den viljan att sträva framåt hjälpe alltså LIF Lindesbergs damer till två poäng senast. Vinsten mot Uppsala var stark och brandgult hade till halvtid skaffat sig en tre bollar stor ledning. Anna Larsson och Johanna Westin Sjölund levererade framåt med 14 mål tillsammans, men segern var en riktig laginsats.

– Vi fick matchen dit vi ville ganska så snabbt och vi höll oss till vår spelplan. Sen går det ganska mycket upp och ner, vi har våra svackor men de var inte lika långa den här matchen. Vi fick med kontringarna och framförallt stängde vi till det bakåt, som vi inte fått till tidigare, summerar Emma Hultgren.

Den nya säsongen har hunnit tre omgångar in och LIF-damerna börja finna sig tillrätta i den nya serien. Laget är som bekant nykomlingar, där steget från tvåan till ettan givetvis märkts av.

– Framförallt blir man straffad mycket mer för tekniska misstag. Lagen är bättre där och allt går lite fortare, man måste snabbare hem. Många lag är bättre på att kontra och det gäller att vara styggare i försvaret, men också gå dit hårdare i anfallen, förklarar Emma.

Idag kliver kaptenen ut med sitt lag för ny match. LIF Lindesberg öppnar upp Arenan för att med starttid 15.00 ta sig an tabelltian Arbrå, en uppgift som Emma hoppas ger den andra raka segern.

– Självklart har vi en god känsla inför den matchen eftersom att vi har med oss en vinst nu. Det ger väldigt mycket, men vi vet också att vi kommer få kämpa i varje match och det är 60 minuter som krävs. Det räcker inte med en halvlek, utan det är spel in i sista minuten som gäller.

Matchen:
Lördag 22/10 LIF Lindesberg-Arbrå
Avkast 15.00 i Lindesberg Arena

Tabellen från Svensk Handboll:
Tabell LIF dam

Publicerad 22 oktober 2016 klockan 11:25


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg till att LIF inte fick någon utbetalning, när avsluten väl kom. När slutsignalen väl närmade sig, hade LIF minskat poänggapet från ett tolvmålsunderläge till en tiomålsförlust.

28 februari 2021 klockan 18:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter ...

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon

Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlö...

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger

Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlöven tog en poäng mot Kumla

Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla under söndagen, står man nu istället med två raka förluster och en förlorad bonuspoäng. Trots en förlust under söndagens förlängning mot Kumla, åker Lindlöven inte lottlösa hem.

21 februari 2021 klockan 19:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust mot snabbspelande Engelholm

Grundspelets sista hemmamatch spelades mot vassa Engelholm under lördagen. Hemmalaget bjöd upp till kamp, men fick svårt att möta tabelltreans spel vid flera tillfällen under matchen. Trots ett starkt hemmaspel vid sina ställen, fick Linde Volley se sig slagna efter tre set.
– De spelade mycket snabbare än oss, kommenterar Ida Larsson.

20 februari 2021 klockan 16:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny seger för Linde Volley
Efter fyra rysarset, kunde Linde Volley jubla in tre nya poäng till Elitseriens tabell. Starka prestationer gjordes från hela laget, där Ida ...
14 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Jätteförlust mot Surahammar
Lindlöven hade inte sin bästa dag, när laget tog sig till Surahammar under söndagen. Bortamatchen slutade med en total utklassning, där ...
14 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Bortaförlust trots upphämtning
Tabelltrean Kungälv bjöd på ett snabbt och högt tryck, när LIF gästade bohuslänningarna under lördagen. Motståndarlaget höll ett stort grepp...
13 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Lindlövens vinnarsvit avbröts på hemmaisen

Efter fyra raka triumfer såg det positivt ut för Lindlöven under fredagen. Trots brist bland hemmalagets backar, kunde man spela in 1-0 inför den andra perioden, men fick stora problem för resterande speltid. Att hemmastjärnan Max Lalander åkte på en skada, var inte heller något som hjälpte hemmalaget.

12 februari 2021 klockan 21:39 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivfoto: Ida Lindkvist

Coronasäkrat Vasalopp för de små skidåkarna

Nästa söndag, den 21 februari, går Barnens Vasalopp av stapeln med start i Fritidsbyn i Lindesberg. Totalt finns 4 olika banor att välja mellan, allt i från 400 meter upp till 3 kilometer beroende på lång sträcka man vill åka.
– Även om vi är utomhus är det fortfarande viktigt att följa samma restriktioner som i övriga samhället, förklarar Petter Carlsson, ordförande i IFK Lindesberg, som tillsammans med Friluftsfrämjandet står som värdar för evenemanget.

12 februari 2021 klockan 12:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lindlöven med fyra raka segrar

Lindlöven har hittat fram till ett riktigt vinnartåg. Under onsdagskvällen gästade man Grums, där man säkrade sin fjärde ...

bildspel Hemmaseger genom tre raka set

RIG Falköping bjöd upp till kamp när de gästade Arenan under lördagen. Trots tappra försök, fick man svårt att slå ett ...

Härlig hemmaseger i tabelltoppmötet

Det blev ett stort hemmajubel när Vårserien spelade ett tabelltoppmöte i Lindehov. Lindlöven låste matchen redan i den...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Farlig förlust för LIF Lindesberg

Det blev en tung match på hemmaplan när Kärra gästade Arenan. Trots en, målmässigt, jämn inledning, fick Kärra ett för stort övertag i den andra halvleken. Detta med åtta mål inför de sista tio minuterna. LIF försökte kämpa sig tillbaka men fick för mycket att hämta in. Något som lägger LIF mycket farligt till i tabellen.

5 februari 2021 klockan 21:04 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Seger på bortais efter målrik drabbning

Målvakterna fick en tuff match, när Lindlöven gästade Malung under onsdagen. Elva mål spelades in under matchens g...

bildspel Storseger när andra mötesomgången inleds

Med fint spel och Alexander Kovalonok tillbaka efter skada. Kunde Lindlöven gå undan till en storslagen seger, när...

Viktig bortaseger mot Vinslöv

Med en dröminledning kunde LIF Lindesberg spela hem två, otroligt viktiga poäng till tabellen. Revanschsugna Vinslöv fick en ...

bildspel Tung förlust på hemmaplan

Statistiken talade för vinst inför lördagens hemmamatch, men med både tränare Teemu Sarna och poänggöraren Martina Konecna fr...

Två poäng efter straffläggning

Surahammar var sist ut i vårseriens första mötesomgång och bjöd på en underhållande match. Efter ett chansartat drag fr...

bildspel Förlust i viktig hemmamatch

Trots en stark inledning för LIF Lindesberg så kunde man inte gå segrande ur söndagens Allsvenska match mot Anderstorp. Väl anv...

Arkivfoto Foto: Hasse Persson

Tråkig fredagskväll i Köping

Med en storslagen seger mot ett starkt Grums i Lindehov så höjdes förväntningarna inför fredagens bortamöte mot Köping. Väl på plats blev det däremot ett tråkigare resultat. Lindlöven fick med sig flera spel i powerplay men fick svårt att utnyttja dessa vilket slutade med en dyster fredagskväll där man nu placerar sig under kvalstrecket.

22 januari 2021 klockan 21:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Utklassning på hemmaisen
Efter två inspelade poäng under de tre senaste matcher, visade Lindlöven fin spelarform där man fullkomligt utklassade den obesegrade tabellettan ...
20 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Föreningens lösning när restriktionerna satte stopp: digitala träningspass
Efter ett tufft år med coronarestriktioner som gjorde gruppträningar i princip omöjliga, fick Lindesbergs allmänna gymnastikförening, LAGF, tä...
19 januari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Där satt den, Linde Volley!
Efter en dyster säsongshalva för Linde Volley utan poäng till tabellen så har Linde Volley hittat en stor spelarform. Under lördagseftermiddagen ...
16 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-01-16

2021-01-15

2021-01-15

2021-01-14

2021-01-13

2021-01-13

2021-01-10

2021-01-09

2021-01-09

2021-01-07

2021-01-05

2021-01-04

2021-01-03

2021-01-01

2021-03-01 05:53