Med en stark lagmoral och bra ledarstab har LIF-damerna gjort stora framsteg denna höst. FOTO: LIF Lindesberg

LIF-kaptenen om damernas succéstart: ”Har potential till att kriga i toppen”

LIF Lindesbergs damer gör för tillfället stor succé i handbollstvåan. Med fem vinster på de sex inledande matcherna har man bytt vårens bottenstrid mot serieledning. För brandgults kapten Emma Hultgren leker handbollslivet just nu, och hon ger sin förklaring till framgången.

I våras var LIF Lindesbergs damer länge indragna i kampen om nedflyttning. Brandgult klarade sig till slut undan utan större problem, men niondeplatsen med 14 poäng var inte vad man hade hoppats på. Nu verkar dock laget ha hittat rätt på precis alla punkter.

Med den nya säsongen sex omgångar långt gången toppas tabellen av just LIF. Laget har vunnit fem av sina sex spelade matcher, står på tre raka segrar för tillfället och har redan samlat på sig 10 poäng. För den brandgula lagkaptenen Emma Hultgren måste det vara ovanligt roligt att spela handboll just nu?

– Handboll är alltid kul. Men jag skulle ju ljuga om jag sa att det inte är roligare när det går så pass bra som det faktiskt har gjort hittills. Vi tränar hårt för att hela tiden utvecklas och bli bättre, så det är riktigt kul när det börjar ge resultat.

Varför tror du att det fungerar så bra den här säsongen? Har ni ändrat något i spelet mot föregående säsong?
– Visst har vi väl gjort vissa ändringar, men framförallt är vi ett lag med bra sammanhållning och mycket vilja. Vi har också en väldigt bra ledarstab med Micke Martinsson i täten som kan väldigt mycket handboll och tror på oss som lag.

Du är lagkapten och till åldern rutinerad i ett annars ungt lag. Hur ser du på din roll och vad försöker du att bidra med, både på och vid sidan av planen?
– Som lagkapten är mitt största ansvar att på något sätt ”visa vägen”. Om jag inte lyckas på planen så är det lika viktigt att peppa och stötta från bänken. Det är givetvis allas ansvar, vi är ju ett lag. Men jag har ett extra stort ansvar för just detta, på något sätt ska det väl märkas att man är lite rutinerad i alla fall.

Hur har det känts för din egen del så här långt in på serien?
– Jag tycker det har gått helt okej. Men jag har mer att ge och hoppas att jag kan höja upp mig några snäpp kommande matcher!

”Svårt att hålla glädjetårarna borta”

Framgång är en sak, men att vinna när det tar emot är en helt annan. LIF har hittills i seriespelet lyckats med båda. Inte mindre än tre av lagets fem vinster har varit med uddamålet, med avgörandet till 22-21 i slutsekunderna mot Gustavsberg som höjdpunkt. Emma medger att den typen av vinster stärker lagmoralen.

– Ja, det är ju något extra med uddamålsvinster. Speciellt när det avgörande målet kommer med några sekunder kvar av matchen som mot Gustavsberg. Då har i alla fall jag svårt att hålla glädjetårarna borta.

Kaptenen ser även en utveckling på just den här punkten. Tidigare år har man haft problem att få med sig poäng från jämna matcher. Nu radar LIF upp knappa segrar, med 19-18 borta mot Göksten i söndags som senaste bevis på det.

– Mot Göksten håller vi taktpinnen egentligen hela matchen och gör det lite onödigt spännande i slutet, så vi har pratat lite om hur vi ska knyta ihop säcken lite tidigare i matchen. Men det har ju gått bra hittills och det ska väl vara lite spännande i en handbollsmatch, skrattar Emma.

Nästa match är borta mot nästjumbon Sannadal nästa lördag. Vad tänker du om den och är det bra att få ett vilobreak innan?
– Vilobreak skulle jag nog inte kalla det, vi tränar på för fullt och laddar för att vi ska behålla samma ”goa” känsla som vi hade under matcherna i helgen. Just nu är vi inne i ett bra flow och är riktigt matchsugna.

Hur långt känns det som att ni kan nå den här säsongen?
– Vi tar en match i taget och ska jobba stenhårt för att knipa poängen. Sen får vi se hur långt det räcker. Vi har helt klart potential till att vara med och kriga i toppen!

Tabellen från Svensk Handboll:
LIF tabell

Publicerad 29 oktober 2015 klockan 17:06


Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-20 15:58