Emil Pettersson blev till stor hjälp i lagets artonde raka seger. Foto: Hasse Persson

LIF Lindesberg känner doften av Allsvenskan

Närmare Allsvenskan kan man nog inte komma. Efter en ny överlägsen hemmaseger i arenan så står LIF Lindesberg i princip på mållinjen, där Örebros målskillnad är det enda kvarvarande hotet mot LIFs vändning. Trots seger så blev det en match med mindre målvaktsspel än vanligt hos båda lagen, vilket gjorde att hela tio mål gjordes i öppen kasse.
– Vi gör nog några enkla missar som de straffar oss på, medan vi straffar dem tillbaka.

Det var uppdukat för säsongens största firande i arenan under söndagen. Vid seger för LIF Lindesberg så kunde laget serieklättra tillbaka till en snabb comeback i Allsvenskan. För att detta skulle slå in krävdes däremot att Örebro förlorade borta mot Tumba. Något som inte slog in.

Istället slutade både LIF Lindesberg och ÖSK med varsin femtonmålsseger. Vilket gör det svårare för örebroarna som matematiskt är enda laget som ännu kan passera LIF. Efter att båda lagen spelat klart så skiljer det 99 mål i lagens målskillnad, vilket gör att LIF måste förlora de tre sista matcherna med minst 20 mål per match.

Foto: Hasse Persson

Söndagens seger blev LIFs 18:e i följd där lagets tränare, Joakim Bååk, direkt meddelade att man satsar på att kliva av Division 1 som obesegrade.

Ett nyttigt mål som kan bli verklighet om man håller upp spelet från söndagen. Trots en tråkig inledning från gästande Kungsängen, som redan efter tre minuter begärde timeout. LIF höll då en klar ledning med 4-0, som sedan ökade.

Gästande Kungsängen satsade under större delar av matchens första halvtimme på ett målvaktsfritt spel. Något som gav LIF större utdelning än gästerna.

Även matchens andra halvlek bjöd på målvaktslösa mål under anfallen, denna gång från båda lagen. Tio mål gjordes i öppen kasse, där LIF fick med sig sju av dessa. Segern blev tidigt säker, även om Kungsängens målvakt lyckades att få hemmapublikens applåder med fyra minuter kvar av matchen. Det efter två raka returräddningar från samma anfall.

Foto: Hasse Persson

Emil Pettersson: ”Tar inte ut något förrän det är klart”
Det blev en match med mycket målvaktlöst spel. Båda lagen höll ett öppet mål under sina anfallsspel under en längre tid, vilket leder till gratis mål. Målantalet på de öppna målen blev tvåsiffrigt, där man i slutet av matchen kom upp i tio målvaktslösa mål. Sju gjorda av LIF och tre till Kungsängen.

Trots de noterbart höga siffrorna på öppen kasse, så visade LIF ett vassare spel. Medan Kungsängen försöker sig på uppenbara tjuvnyp, så kan hemmalaget hålla upp ett spel med minimala tekniska fel.

– Vi står bra bakåt idag och håller oss till det vi har tränat på i veckan, på deras anfall och starter. Trots att det blev lite hawaiispel på sina håll så håller vi oss ganska stabila hela matchen ut, vi släpper aldrig in dem, säger Emil Pettersson efter matchen.

Foto: Hasse Persson

– Sedan är det svårt att säga varför det blir som det blir med målen på öppet mål. Vi gör nog några enkla missar som de straffar oss på, medan vi straffar dem tillbaka.

Summeringsmässigt så blev söndagens hemmamatch en typisk repris i serien för LIF Lindesbergs del, där laget kliver mot en klar seger med femton mål i marginal. Istället var det segerns betydelse som lades i det större fokuset, där man nu praktiskt taget står på mållinjen för att ta emot en plats i Allsvenskan.

– Det var en viktig match idag, så den var skön att vinna. Vi är nära det målet som vi har satt upp för säsongen. Sedan kommer vi att fortsätta köra hela vägen in i kaklet, det är när vi har spelat vår sista match mot ÖSK som vi kan börja fira. Vi tar inte ut något förrän det är klart på riktigt, berättar Emil Pettersson efter matchen.

Resultat LIF Lindesberg-Kungsängens SK
Slutresultat
: 38-23 (18-11)
Publik: 470 personer
Matchvärd: Nerikes Allehanda

Målgörare: Oskar Cosmo (7), Jesper Gyllby (6), Joel Karlström (5), Emil Pettersson (5), Herman Bosson (4), Hampus Högberg (3), Jesper Nilsson (3), Simon Ongeri (2), Asso Eliassi (2), Tobias Varvne (1)

Räddningar:
Simon Ongeri: 14 räddningar på 35 skott (40%)

Matchens Lirare: Oskar Cosmo

Nästa match: Söndag 5:e mars vs Hallstahammars SK HK i Mälarenergi Arena Surahammar med matchstart kl. 17.00

Publicerad 26 februari 2023 klockan 19:59

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

JUST NU: Larm om trafikolycka med flera fordon

En trafikolycka har inträffat på riksväg 50 i höjd med avfarten till Yxe. Larmet inkom kl. 08.19 och gör gällande att flera fordon skall vara inblandade.
Texten uppdateras

4 oktober 2023 klockan 08:34 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons


Filip Nyängen. Foto: Camilla Lagerman

Flera nyheter att vänta för hockeybesökare: ”Kommer se att det händer grejer”

Inför onsdagens stora hemmapremiär i Lindehov presenterar klubbchef Filip Nyängen ett par nyheter som de hockeyälskande besökarna kommer att upptäcka. Bland annat öppnar man den sprillans nya puben, men man kommer också att börja visitera besökarna innan insläpp i Lindehov.
– Vi har fått striktare säkerhetsregler från förbundet för att stärka säkerhetsrutinerna, det innebär att alla ska visiteras innan man går in i arenan i en förbundsserie, förklarar Filip.

3 oktober 2023 klockan 14:48 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Inför Lindlöven-Borlänge HF: Hemmapremiär efter seger

Under lördagen rivstartade HockeyEttan sin nya säsong, där det inte kunde ha slutat bättre för ...

Makarna Heintz hittade en jätte i kantarellhavet

Det var när makarna Lennart och Annelie Heintz gav sig ut på sin sedvanliga svampjakt i skogarna utanför ...

Singelolycka med lastbil orsakar stopp i trafiken

En singelolycka med lastbil inträffade strax före klockan åtta på tisdagsmorgonen på länsväg 249 strax ...

Bingo Rimér donerar en tavla till Benjamins minne. Foto: Pressbild/Saga Lagerman

Bingo Rimér donerar pris till helgens minnescup

Söndagens minnescup, som arrangeras av IFK Lindesbergs pojklag födda 2010 i samarbete med LindeNytt, får även i år ett celebert inslag. Fotografen, konstnären och realitystjärnan Bingo Rimér donerar nämligen ett mycket speciellt pris till cupens lotteri, där samtliga intäkter går till Barncancerfonden Mellansverige.

2 oktober 2023 klockan 15:42 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Med en seger mot Kumla så finns ännu chansen till en kvalplats till Division 4, för IFK Lindesbergs del. Foto: Camilla Lagerman

bildspel IFK Lindesbergs jakt på kvalplatsen lever

Fotbollssäsongens sista hemmamatch slutade med seger! Trots en mållös första halvlek så fick publiken ta del av en målstark andra halvlek, där IFK Lindesberg slutade starkast. De tre poängen var ett måste för hemmalaget som ännu har en chans att ta kvalplatsen till Division 4, även om det blir en tung uppgift efter att både SMÅ och Örebro segrat sina matcher.

2 oktober 2023 klockan 11:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Storbacka: ”Vad vill majoriteten?”
I somras träffade jag personal om en idé som växte fram. Arbetsnamn UNGVUX. Unga vuxna (på väg in i vuxenlivet) Ett antal elever varken studerar ...
2 oktober 2023 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Lindesbergs skolor behöver fler läroböcker
INSÄNDARE/DEBATT: För några veckor sedan startade höstterminen i Lindesbergs grundskolor. Med höga förväntningar och kunskapstörst ska nu ...
2 oktober 2023 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Dubbla förluster för LIF Lindesberg
Handbollssäsongen har rivstartat och i helgen kunde LIF Lindesberg följa båda sina A-lag. Damerna hade säsongspremiär på hemmaplan, medan ...
2 oktober 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Skådespelaren och konstnären Mikael Persbrandt. Foto: Privat

Persbrandt sätter färg på skördemarknad i Gusselby

I samarbete med Caravan Club of Sweden anordnar Kerstin Birath en skördemarknad vid familjecampingen Gusselby Annorlunda i helgen. Det kommer dukas upp med det mesta man kan tänka sig på en skördemarknad, men utöver detta även försäljning och utställning av tavlor skapade av skådespelaren Mikael Persbrandt.
– De flesta vet vem Persbrandt är, så det kan vara intressant att se honom från en annan sida, menar Kerstin Birath, initiativtagare till evenemanget.

29 september 2023 klockan 10:45 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

Inför IFK-Kumla BK: Hemmamatch under IFK-Dagen

Det blev ingen seger mot Askersund på bortaplan, men chansen mot Division 4 lever ännu. På lördag spelar IFK Lindesberg sin sista hemmamatch för säsongen inom grundspelet, där en seger är extremt viktig för att öka chanserna för att kvala sig uppåt. Med fin sol i luften så lär även stödet finnas, då lördagen även bjuder på IFK-Dagen.

29 september 2023 klockan 12:19 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Säsongspremiär i Division 1 för LIF-damerna: ”Härlig utmaning”

Det var ett stort jubel i våras när LIF Lindesbergs båda A-lag tog sig segrande...

Julfesten kommer tillbaka i ny tappning: ”70 years of rock”

Den stora julfesten signerad Martin Almgren och Jesper Hugosson gjorde stor succé bland ...

10 miljoner ska sparas på Lindeskolan under 2024

Kommunfullmäktige beslutade på sitt sammanträde i juni att lägga 10 miljoner kronor i besparing på Barn- ...

Annons


På lördag byter vi kläder hemma hos Elin Olofsson. Foto: Jennie Einarsson

Elin uppmanar till klädbyte till förmån för Barncancerfonden och Rädda barnen

I helgen stundar årets klädbytardag hemma hos Elin Olofsson i Lindesberg. Detta innebär ett ypperligt tillfälle att förnya höstgarderoben på ett plånboksvänligt sätt. Mängder av jackor, byxor, skor och mössor har redan lämnats in och håller just nu på att förberedas för att byta hem på lördag.
– Det är så kul att se att plagg som någon tröttnat på kommer till glädje för någon annan, förklarar initiativtagaren Elin Olofsson.

28 september 2023 klockan 12:08 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

bildspel Friskolan i Löa firade 30 år – fick besök från svunna tider

På tisdagen bjöd Löa Friskola in till ett festligt 30-årsfirande med öppet hus. Skolan...

Erikshjälpens upptakt – i danstakt för Världens Barn

Erikshjälpen hade en spektakulär kickoff för höstens insamling för Världens Barn på tisdagen...

bildspel Gymnasiemässan gav högstadiets elever mersmak

Under tisdagen bjöd Lindeskolan in till sin årliga gymnasiemässa, där högstadieelever från hela kommunen ...

Ny idrottsförening vill minska segregationen: ”Få en meningsfull fritid”

Visionen bakom nystartade Bergslagens Idrottsförening handlar om att ...

SVT besöker Erikshjälpen

På tisdagen besöker Sveriges Television Lindesberg för att spela in ett reportage inför den stora TV-galan för Världens Barn i n...

bildspel Linde Judo Open blev större än någonsin

Med närmare 500 tävlingsstarter från hela 49 klubbar, både från Sverige och övriga Norden, blev helgens Linde ...

Daniel Ekström (t.v.) och Oliver Lindberg är mycket nöjda med sitt beslut att slå sig ned i Lindesberg. Foto: Camilla Lagerman

Krögarparet som gick ”all in”: ”Otroligt glad att jag flyttade hem”

Den 1 juni slog Brasserie All In upp portarna i den gamla Göransonska gården i Lindesberg. På bara knappt fyra månader har krögarparet Oliver Lindberg och Daniel Ekström hunnit med hel del, allt från räkfrossor och skumparty till att ha blivit husägare för första gången. Nu börjar man så sakteliga landa efter flytten från Stockholm, där både Oliver och Daniel tidigare arbetade på flertalet stora restauranger.
– Jag är otroligt glad att jag flyttade hem, det känns som det var en bra idé, vi har otroligt roligt, säger Oliver.

25 september 2023 klockan 09:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Sparförslag skapar oro på hudmottagningen i väntan på beslut
I LindeNytts artikelserie om specialistmottagningarna på Lindesbergs lasarett, som nu ligger i farozonen med det nya sparförslaget, har turen kommit...
25 september 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Familjeföretaget firade 80 år av borrande i marken
Ända sedan året 1943 har familjeföretaget Magnussons & Petterssons Brunnsborrningsfirma i Lindesberg varit verksamma i Örebroregionen. Detta ...
22 september 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

bildspel Ett knippe ögonblick från årets Lindemarken
Likt fjolåret arrangerades Lindemarken åter på Charlottenlunds Handelsområde, där ett 50-tal knallar hade ställt fram sina marknadsbord med korv...
22 september 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2023-09-22

2023-09-22

2023-09-21

2023-09-21

2023-09-21

2023-09-21

2023-09-21

2023-09-20

2023-09-20

2023-09-20

2023-09-19

2023-09-19

2023-09-19

2023-09-19

Evenemangstips
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2023-10-04 08:51