Emil Pettersson blev till stor hjälp i lagets artonde raka seger. Foto: Hasse Persson

LIF Lindesberg känner doften av Allsvenskan

Närmare Allsvenskan kan man nog inte komma. Efter en ny överlägsen hemmaseger i arenan så står LIF Lindesberg i princip på mållinjen, där Örebros målskillnad är det enda kvarvarande hotet mot LIFs vändning. Trots seger så blev det en match med mindre målvaktsspel än vanligt hos båda lagen, vilket gjorde att hela tio mål gjordes i öppen kasse.
– Vi gör nog några enkla missar som de straffar oss på, medan vi straffar dem tillbaka.

Det var uppdukat för säsongens största firande i arenan under söndagen. Vid seger för LIF Lindesberg så kunde laget serieklättra tillbaka till en snabb comeback i Allsvenskan. För att detta skulle slå in krävdes däremot att Örebro förlorade borta mot Tumba. Något som inte slog in.

Istället slutade både LIF Lindesberg och ÖSK med varsin femtonmålsseger. Vilket gör det svårare för örebroarna som matematiskt är enda laget som ännu kan passera LIF. Efter att båda lagen spelat klart så skiljer det 99 mål i lagens målskillnad, vilket gör att LIF måste förlora de tre sista matcherna med minst 20 mål per match.

Foto: Hasse Persson

Söndagens seger blev LIFs 18:e i följd där lagets tränare, Joakim Bååk, direkt meddelade att man satsar på att kliva av Division 1 som obesegrade.

Ett nyttigt mål som kan bli verklighet om man håller upp spelet från söndagen. Trots en tråkig inledning från gästande Kungsängen, som redan efter tre minuter begärde timeout. LIF höll då en klar ledning med 4-0, som sedan ökade.

Gästande Kungsängen satsade under större delar av matchens första halvtimme på ett målvaktsfritt spel. Något som gav LIF större utdelning än gästerna.

Även matchens andra halvlek bjöd på målvaktslösa mål under anfallen, denna gång från båda lagen. Tio mål gjordes i öppen kasse, där LIF fick med sig sju av dessa. Segern blev tidigt säker, även om Kungsängens målvakt lyckades att få hemmapublikens applåder med fyra minuter kvar av matchen. Det efter två raka returräddningar från samma anfall.

Foto: Hasse Persson

Emil Pettersson: ”Tar inte ut något förrän det är klart”
Det blev en match med mycket målvaktlöst spel. Båda lagen höll ett öppet mål under sina anfallsspel under en längre tid, vilket leder till gratis mål. Målantalet på de öppna målen blev tvåsiffrigt, där man i slutet av matchen kom upp i tio målvaktslösa mål. Sju gjorda av LIF och tre till Kungsängen.

Trots de noterbart höga siffrorna på öppen kasse, så visade LIF ett vassare spel. Medan Kungsängen försöker sig på uppenbara tjuvnyp, så kan hemmalaget hålla upp ett spel med minimala tekniska fel.

– Vi står bra bakåt idag och håller oss till det vi har tränat på i veckan, på deras anfall och starter. Trots att det blev lite hawaiispel på sina håll så håller vi oss ganska stabila hela matchen ut, vi släpper aldrig in dem, säger Emil Pettersson efter matchen.

Foto: Hasse Persson

– Sedan är det svårt att säga varför det blir som det blir med målen på öppet mål. Vi gör nog några enkla missar som de straffar oss på, medan vi straffar dem tillbaka.

Summeringsmässigt så blev söndagens hemmamatch en typisk repris i serien för LIF Lindesbergs del, där laget kliver mot en klar seger med femton mål i marginal. Istället var det segerns betydelse som lades i det större fokuset, där man nu praktiskt taget står på mållinjen för att ta emot en plats i Allsvenskan.

– Det var en viktig match idag, så den var skön att vinna. Vi är nära det målet som vi har satt upp för säsongen. Sedan kommer vi att fortsätta köra hela vägen in i kaklet, det är när vi har spelat vår sista match mot ÖSK som vi kan börja fira. Vi tar inte ut något förrän det är klart på riktigt, berättar Emil Pettersson efter matchen.

Resultat LIF Lindesberg-Kungsängens SK
Slutresultat
: 38-23 (18-11)
Publik: 470 personer
Matchvärd: Nerikes Allehanda

Målgörare: Oskar Cosmo (7), Jesper Gyllby (6), Joel Karlström (5), Emil Pettersson (5), Herman Bosson (4), Hampus Högberg (3), Jesper Nilsson (3), Simon Ongeri (2), Asso Eliassi (2), Tobias Varvne (1)

Räddningar:
Simon Ongeri: 14 räddningar på 35 skott (40%)

Matchens Lirare: Oskar Cosmo

Nästa match: Söndag 5:e mars vs Hallstahammars SK HK i Mälarenergi Arena Surahammar med matchstart kl. 17.00

Publicerad 26 februari 2023 klockan 19:59

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Lindesberg Arena. Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Sluthängt på arenan för ungdomar – tidigare stängning från och med fredag

Från och med fredag 24 mars ändrar Lindesberg arena sina öppettider i stora entrén. Detta efter att flertalet ungdomar börjat uppehålla sig i arenan under kvällstid, utan att ha någon koppling till idrottsverksamheten.
– Det här gör vi för att minska trycket av ungdomar som hänger här, men det kommer inte påverka några träningstider, förklarar Arenachef Sharon Almström.

22 mars 2023 klockan 13:53 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Eleverna från Brotorpsskolan klass 5A firade kvartsfinaplatsen med en liten bit godis. Foto: Elin Asserholt-Lundin

Brotorpsskolan förlorade kvartsfinalen i Vi i femman

Efter gårdagens tuffa kvartsfinal i Vi i femman mot Karl Johans skola 5C så fick man slutligen erkänna sig besegrade. Klassens representant Julia Trostek tror att det hade mycket med tidspressen att göra.
– Vi hade bara 20 sekunder på oss att svara så det blev stressigt. Hade vi haft mer tid på oss så hade vi nog kunnat svaren på flera av frågorna som vi missade, förklarar hon.

22 mars 2023 klockan 11:45 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Nytt samarbete ger grönt ljus för guidningar i Stripa Gruva

Under 2015 tog det kommunala bolaget Besök Linde AB över ansvaret att driva byggnadsminnet Stripa...

Banarbete påverkar busstrafiken på sträckan Frövi-Örebro

Från lördag 25 mars till och med torsdag 30 mars är järnvägsövergången vid Avdala avstängd ...

Klass 5A laddar för kvartsfinal i Vi i femman

2440 klasser och närmare 50 000 elever kämpade för att kvalificera sig till kvartsfinalen i Vi i femman. Av de...

Guldhattar och segervrål! LIF Lindesberg firade stort efter att spela sig igenom "Ettan" som obesegrade. Foto: Hasse Persson.

bildspel Derbyseger gör LIF Lindesberg obesegrade i serien

Efter fullt tryck i arenan med 1 642 personer på läktarna, så blev det en derbyseger för LIF Lindesberg. Segern gör att LIF Lindesberg avslutar Division 1-serien som obesegrade, där säsongspremiärens oavgjorda möte mot ÖSK blev enda matchen utan full poängutdelning. Revanschen kom på hemmaplan där den orangea föreningen firande stort efter slutsignalen.
– Det känns som att det är många i laget som har väntat på den här matchen, säger Joakim Bååk.

19 mars 2023 klockan 21:00 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Aleksander Lazarevic firar 35 år som tränare. Foto: Camilla Lagerman

35 år som tränare: ”Har gjort mig till en bättre människa”

Efter hela 35 år som tränare brinner passionen för fotbollen fortfarande lika starkt hos Aleksander Lazarevic. I en öppenhjärtig intervju berättar han om sina år inom sporten, och vad som format honom till den människa och ledare han är idag.
– Jag ville egentligen bli präst, men jag tror inte jag skulle blivit en så bra sådan, skrattar han.

17 mars 2023 klockan 13:05 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Två män grovt misshandlade i natt
Natten till fredag skall två män i 20-årsåldern respektive 45-årsåldern ha blivit misshandlade i centrala Lindesberg. Gärningspersonen skall ha...
17 mars 2023 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Trädgårdsmästarens tips inför våren och odlingssäsongen
Våren närmar sig med stormsteg och det börjar så smått bli dags att ruska liv i växtligheten igen. Trädgårdsmästare Marco Åkesson bjuder p...
16 mars 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Handbollsderby med Publikkronan avslutar säsongen
Handbollssäsongen i Lindesberg avslutas med ett handbollsderby med fri entré, där varje gästade person stöttar LIF Lindesberg inför kommande sä...
17 mars 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Fredrik Norman

Undersökning visar att det preventiva arbetet mot självmord behöver förbättras

Nyligen publicerade den ideella organisationen Suicide Zero sin kommunbarometer, en undersökning som beskriver kommunernas arbete med att förebygga suicid. Kommunernas enkätsvar poängsätts och rangordnas därefter utifrån sina totalpoäng. Lindesbergs kommun deltog i år för första gången, och fick totalt 10 poäng, precis över det ”röda strecket”.

15 mars 2023 klockan 13:52 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lindbackaskolan i Lindesberg. Foto: Camilla Lagerman

Kosmetiska åtgärder löser inte skolstöket

INSÄNDARE/DEBATT: Vill man på riktigt komma tillrätta med stök i skolorna räcker det inte med kosmetiska åtgärder!

15 mars 2023 klockan 11:36 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Fonus startar samtalsgrupp för människor i sorg: ”Lätt att bli ensam”

När en närstående avlider kan det kännas som att tiden stannar till, och...

Miljöpartiets Per Bolund besökte Linde energis anläggningar i Fellingsbro

I ett ymnigt snöfall besökte Miljöpartiets språkrör, Per Bolund, Linde energis ...

Med plåtslageri i generna tog Pontus SM-guld

Under sex timmar kämpade sex finalister om att ro hem titeln ”Sveriges bästa unga plåtslagare 2023”. Efter ...

Annons

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

En person skadad efter singelolycka: ”Blodig i ansiktet och ryggsmärtor”

En man i 20-årsåldern har förts till sjukhus med bland annat ryggsmärtor och en sårskada i huvudet sedan denne kört av vägen utanför Rockhammar.
– Det rör sig om en mindre lastbil, som har kört av vägen och touchat ett träd. Föraren är en man i 20-årsåldern, säger Mats Öhman, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

13 mars 2023 klockan 18:53 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

LIF Lindesbergs P16-lag jagar SM-guld

I helgen blev det klart vilka åtta lag som är klara för finalspel inom USM i P16-klassen. Det var tjugo jämna lag som ...

Kvinna misstänks ha kört bil påverkad av narkotika

En kvinna i 50-årsåldern misstänks för drograttfylleri och narkotikabrott genom eget bruk.

Musikälskaren inför helgen: ”Musiken berör mig, så tårarna rinner”

Lillemor från Bångbro kommer utan tvekan att vara på plats, när det är ...

LIF håller sig obesegrat inför derbyt

Trots att LIF Lindesberg har säkrat nästa säsong i Allsvenskan, så vill man inte lugna ner sitt spelande. Truppen ...

bildspel Babsans Bankir blir Årets Häst på travgalan

Varje år har Fornaboda och Örebrotravet sin gemensamma travgala och i år var inget undantag. De senaste åren ...

Punkfesten tillbaka på Hillstreet: ”Väldigt lyckat”

Om två veckor är det dags att damma av nitarna och vaxa tuppkammen. Då kommer fjolårets ...

På lördag går IFK Lindesberg ut på planen med cupseger i sikte. Arkivfoto: Hasse Persson.

IFK Lindesberg laddar för seger i Distriktscupen

På lördag går IFK Lindesberg från träning till tävling. Då spelas den första matchen i Distriktscupen, där IFK Askersund står som första motstånd. Askersund segrade lagens sista möte i fjolårets Division 5-serie, men med ny tränare i IFK Lindesberg så finns förhoppningarna på en bra säsongsinledning.
– Det känns som att vi har något bra på gång, säger Niklas Christensson.

9 mars 2023 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Frövifamiljens koppling till Mellon: ”Stolta och taggade!”
Hemma hos familjen Nydén i Frövi pågår uppladdningen inför den stora Mellofinalen på lördag för fullt, och man har en given favorit, nämligen...
9 mars 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Lisa Whites senaste roman väcker starka känslor
Efter tre släppta succéromaner är lindetjejen Lisa White återigen aktuell med en ny kärlekshistoria som bär titeln ”Nu när jag funnit dig...
8 mars 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Polisen oroad över ungas användning av Tramadol: ”Håll koll på din ungdom”
Polisen i Lindesberg ser en oroande trend bland unga, där användandet av det narkotikaklassade läkemedlet Tramadol blir allt vanligare. Ett lä...
7 mars 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2023-03-06

2023-03-06

2023-03-06

2023-03-05

2023-03-04

2023-03-03

2023-03-03

2023-03-02

2023-03-02

2023-03-02

2023-03-01

2023-03-01

2023-03-01

2023-03-01

2023-03-23 09:23