LIF Lindesberg utklassar serierivalen

Med en placering i botten av tabellen så hade LIF Lindesberg kniven mot strupen inför söndagens mycket viktiga match. Serierivalen VästeråsIrsta gästade arenan och även om gästerna fick ses som favoriter från sin fjärde plats i tabellen, så blev det otroligt många tekniska fel för gästerna som blev utklassade av det lättade hemmalaget.
– Vi visar att det är vi som vill mest, säger Jesper Nilsson.

VästeråsIrsta har länge varit LIF Lindesbergs rival inom Allsvenskan. Det svartvita laget har gjort sig kända i Lindesberg med ett tufft anfallsspel, där man helst spelar på marginalerna för att få bollarna i målet. När man däremot gästade sin serierival under söndagen, så visade man inget av detta.

Gästerna hade en urusel dag på jobbet där man i princip tappade varannan boll utanför gränserna, vilket uppskattades hos LIF Lindesberg. Trots att matchen fick jämna siffror till en början så var LIF Lindesbergs försvarsspel uppskruvat, medan försvaret fick värma upp sig till det bättre längs matchen.

Efter tidiga 21 minuter så fick Joel Karlström ett rött kort på sig. En viktig spelare som försvann men hemmalaget hittade snabbt in i en reservplan som höll bra.

Simon Ongeri räddade 12 av de 37 skotten under den första halvleken. Foto: Hasse Persson.

Likt LIF Lindesbergs anfallsspel så behövde även målvakt Simon Ongeri bli varm i kläderna innan det vassa spelet drog igång. Med målvakten på topp med ett starkt försvar framför sig, vid halvtidsvilan, så höll man Västerås målgörande ifrån sig i nära elva minuter. Detta gav i sin tur LIF Lindesberg åtta raka mål.

Tabellfyran var på väg att reducera siffrorna i mitten av den andra halvleken men hittade aldrig rätt med de massiva tekniska felen. Det tekniska blev gästernas nederlag, vilket även kostade en placering i tabellen.

– Vi drar ifrån i början av den andra halvleken, men i övrigt så tycker jag att vi visar att det är vi som vill mest. Alla är med och tar sitt ansvar. Vi gör det vi har kommit överens om i veckan och det är skönt, säger Jesper Nilsson.

Foto: Hasse Persson

Tolvmålsskytten Jesper Nilsson: ”Idag visar vi en jäkla kämpaglöd”
Även om det blev mycket tekniska fel från VästeråIrsta under söndagens landsskapsderby, så gör även LIF Lindesberg en bra match. Försvarsspelet fanns på plats redan inom matchens första sekund, vilket gjorde jämna siffror inom matchens första minuter. Även anfallsspelet satte sina pusselbitar strax innan den andra halvleken.

– Jag tycker att alla verkar påslagna direkt från start. Det resulterar sig därefter. Vi är alla med i matchen, vi hjälper varandra bakåt och snackar mycket så det känns bra. Förutom poängen så tar vi med oss inställningen framåt. Idag visar vi en jäkla kämpaglöd som vi ska ta fram nu inom de kommande matcherna, säger LIF Lindesbergs tolvmålsskytt Jesper Nilsson.

Jesper Nilsson blev en tolvmålsskytt åt LIF Lindesberg. Med tolv nya mål så är Nilsson säsongens tredje bästa målskytt i Allsvenskan. Foto: Hasse Persson

Inför söndagens match så har LIF Lindesberg halkat ner till en jumboplats i en rekordjämn tabell. Skillnaden mellan jumboplacering och placeringen ovanför det negativa kvalstrecket är två poäng, där sex lag är involverade inom poängradien

Två poäng är därmed viktiga för LIF Lindesberg som klättrar tre placeringen med bara en seger.

– Vi har haft lite otur gällande skador och sjukdomar under den här delen av säsongen. Nu blickar vi bara framåt, vi kollar inte bakåt på vad som kunde ha varit utan vi tutar och kör ända in i mål, avslutar Jesper.

Resultat LIF Lindesberg-VästeråsIrstaHF
Slutresultat
: 38-33 (20-15)
Publik: 623 personer
Matchvärd: Jardlers Åkeri AB

Målgörare: Jesper Nilsson (12), Oskar Cosmo (7), Jesper Gyllby (6), Tobias Warvne (4), Hampus Högberg (3), Jesper Jakobsson (3), Asso Eliassi (2), Joel Karlström (1)

Räddningar:
Simon Ongeri – 16 räddningar på 59 skott (27,1%)

Matchens Lirare: Tobias Warvne

Läget i tabellen efter helgens matcher:
1. OV Helsingborg HK – 44 poäng på 22 spelade matcher
———————–
2. HK Varberg – 34 poäng på 22 matcher
3. Skånela IF – 34 poäng på 23 matcher
4. Vinslövs HK – 26 poäng på 23 matcher
———————–
5. VästeråsIrsta HF – 24 poäng på 23 matcher
6. IFK Karlskrona – 22 poäng på 23 matcher
7. HK Drott Halmstad – 20 poäng på 23 matcher
8. Tyresö Handboll – 19 poäng på 23 matcher
9. HK Torslanda Elit – 17 poäng på 23 matcher
10. Kungälvs HK – 17 poäng på 23 matcher
———————–
11. LIF Lindesberg – 17 poäng på 23 matcher
12. Anderstorps SK – 16 poäng på 23 matcher
———————–
13. IFK Ystad HK – 15 poäng på 23 matcher
14. Redbergslids IK – 15 poäng på 23 matcher

Nästa match: Lördagen 2:a mars vs HK Torslanda Elit i Torslanda Sporthall A med matchstart kl. 15.00

Publicerad 25 februari 2024 klockan 20:03

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivfoto: Jennie Einarsson

Beslutet: Storå vårdcentral läggs ned

Trots massiva protester från allmänheten, läkare och patienter beslutade Hälso- och sjukvårdsnämnden på torsdagen att genomföra nedskärningarna på Storå och Freja vårdcentral.
– Det är helt fel väg att gå, säger Rolf Östman, Vänsterpartiets ledamot i nämnden.

25 april 2024 klockan 12:07 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Foto: Jennie Einarsson

Utveckla primärvården – inte tvärtom!

INSÄNDARE/DEBATT: Idag (torsdag 25 april) ska Hälso- och sjukvårdsnämnden fatta beslut om den så kallade färdplanen för primärvården i norra länsdelen. Vi i Vänsterpartiet vädjar till Socialdemokraterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna att inte genomföra nedskärningarna i Storå, Frövi och Fellingsbro.

25 april 2024 klockan 11:42 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Ibland är vägen fram till rätt beslut lite väl krokig!

INSÄNDARE/DEBATT: Det har den senaste tiden skrivits en hel del om fordonsprogrammet på Lindeskolan ...

Senaste hemmamatchen på Frövis konstgräs slutade med seger. På torsdag vill IFK Lindesberg se en repris av slutsiffrorna. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Inför IFK Lindesberg-Pålsboda GoIF: Hemmalaget i favoritposition

Med ett rejält flyt på hemmaplan så är det inte samma tryck borta. I lördags blev det förlust mot Lillån, där kämpaglöden saknades i den andra halvleken. Något som blev avgörande för matchens utgång. Truppen hoppas istället på revansch till hemmamatchen mot Pålsboda på torsdag.
– Det känns bra på förhand och jag skulle väl säga att vi är småfavoriter inför torsdag, säger lagkapten Martin Eriksson.

24 april 2024 klockan 09:37 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Poeten Jimmy Alm ska leda workshops tillsammans med unga från Frövi. Foto: AnnaCarin Isaksson

Poet ska sammanställa ungas tankar och visioner om Frövis framtid

I ett nytt projekt ska Region Örebro län tillsammans med flera samarbetspartners ta tillvara på barn och ungdomars tankar kring utvecklingen av Frövi. Med hjälp av poeten Jimmy Alm ska deras idéer och drömmar formas till en utställning på Frövifors pappersbruksmuseum.
– Det här är ett led i att utveckla det kulturella kraftfältet Frövifors och utveckla litteraturen i länet, säger Mirja Mattsson, utvecklingsledare på Region Örebro län i ett pressmeddelande.

23 april 2024 klockan 12:02 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

bildspel Hemvärnets patrullhundar gjorde upp i lokalt mästerskap
Under söndagen avgjordes Distriktsmästerskapet i patrull för hemvärnshundar i skogarna kring Lindesberg. Totalt tre tävlande från Nä...
22 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Uppskattad avkoppling för hjärtsjuka i badhusets relax
Under fredagseftermiddagen samlades medlemmar från Riksförbundet HjärtLung Bergslagen på Energikällans relaxavdelning i Lindesberg, för några ...
22 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Med gemensamma krafter blir klädbytardagen ännu större: ”Nu rensar vi garderoberna!”
Genom ett nytt samarbete ska årets klädbytardag i Lindesberg bli större än någonsin tidigare. Detta hoppas både Elin Olofsson, grundare av Gå...
19 april 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Föreningslivet i Ramsberg lämnade över protestlistor till Jenny Steen, vice ordf i HSN. Foto: Jennie Einarsson

Starkt folkligt stöd att bevara vårdcentralen i Storå: ”Förstår att folk är upprörda”

Utanför Storå vårdcentral lämnades på fredagen protestlistor, med 2 300 namnunderskrifter mot nedmonteringen av Storå vårdcentral, över till Jenny Steen, vice ordf. i Hälso- och sjukvårdsnämnden. På plats var även Behcet Barsom (KD), ordf. i Hälso- och sjukvårdsnämnden.
– Det vi begär är ett omtag på frågan kring nedmonteringen av Storå vårdcentral, tänk till innan det är för sent, sa Anna Hedrén när hon räckte över paketet med namnunderskrifter till Jenny Steen.

19 april 2024 klockan 11:36 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Kjell och Sture fann inte bara bättre hälsa, utan även en vänskap i bassängen. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Bassängträningen håller seniorerna starkare och friskare

Region Örebro län vill utreda evidensen med bassängträning, för att se om det finns tydliga fördelar jämfört med annan träning. Detta i ett led att spara pengar. För pensionärerna som varje torsdag tränar i bassängen på Lindesbergs lasarett, är det dock ingen tvekan om att den gör nytta.
– Det här är bland det bästa jag har gjort, jag blir 80 år i år och har idrottat hela livet, men man får krämpor oavsett, säger Sture Gustavsson.

19 april 2024 klockan 09:44 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Ny klubb riktad till ungdomar och EPA-häng

En ny satsning ska få ungdomar i bygden att "klubba" och dansa loss - eller bara hänga med andra. Genom hårt slit ...

Dömd 16-åring motanmäler – två män åtalas för misshandel och olaga hot

Den 16-årige pojke som under tisdagen dömdes till ungdomsövervakning för ...

bildspel Örongodis utlovas när det bjuds på ”En strut kaRAMELler”

En härligt uppknäppt musikalisk stund utlovas när Linde Symphonic Band tillsammans med...

Linda Bååth, Malin Ragnegård. Foto: Kommunal

Därför varslar Kommunal om strejk

INSÄNDARE/DEBATT: Kommunal har gått in i årets förhandlingar med rimliga krav. I en svår ekonomisk tid tar vi ansvar för att få ner inflationen, bland annat genom att säkerställa att våra yrkanden inte är kostnadsdrivande. Trots detta har SKR och Sobona vägrat att gå oss och medlemmarna i Kommunal till mötes. De är inte redo att garantera att lön betalas ut i tid, de säger nej till ett nytt och mer rättvist lönesystem och de vägrar förenkla processen för räddningstjänst och i LSS-verksamheter att kunna jobba arbetspass på upp till 24 timmar. Det lämnar oss tyvärr med inget annat val än att varsla om strejk på Sveriges största kollektivavtal. 

16 april 2024 klockan 13:02 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Trio från Lindesberg döms för grov misshandel och grovt hemfridsbrott

De tre unga män från Lindesberg som häktades den 8 februari, misstänkta för grov ...

Dubbla medaljer för Frövi judo efter mäktig tävlingshelg

Efter en intensiv tävlingshelg kan Frövi judo återigen stoltsera med två nya mä...

Storbackas svar till ”Socialdemokrat i norr”

INSÄNDARE/DEBATT: Hej ”Socialdemokrat i norr”. Jag talar som förtroendevald och företrädare för...

Tala för dig själv, Bengt Storbacka!

INSÄNDARE/DEBATT: Med vilken rätt gör du dig till talesman för Socialdemokraterna i norra Region Örebro län i din ...

Elevernas glädje efter beskedet: ”Man blir glad i själen”

Efter torsdagens besked att det tunga fordonsprogrammet på Lindeskolan får vara kvar...

bildspel Elevernas drömmar om resa till djurpark besannas genom generösa bidrag

Genom hårt arbete och hängivenhet har eleverna i anpassad grundskola på ...

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Nämndledamöter förvånade efter beskedet: ”Inte fått någon information”

Flera ledamöter i barn- och utbildningsnämnden blev minst sagt överraskade under torsdagen när de fick beskedet via media att tunga fordon skulle vara kvar på Lindeskolan. Detta var nämligen inget som hade kommunicerats ut inför det kommande mötet på måndag.
– Vi och många fler blev förvånade, säger Sofie Krantz (S).

11 april 2024 klockan 16:15 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Glädjebeskedet: Tunga fordon blir kvar på Lindeskolan
Efter alla turer kring inriktningen lastbil och mobila maskiner på fordons- och transportprogrammet på Lindeskolan, kom under torsdagen beskedet att...
11 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Signe lugnade skrämda barn och ungdomar efter krigsvarningen från ÖB
När Sveriges överbefälhavare, Micael Bydén, tidigare i år gick ut med en uppmaning till Sveriges befolkning att förbereda sig för krig, spred ...
11 april 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Storslagen seger efter tidig fyramålsledning
Trots hårda vindar så blev det en klar och mersmakande seger för IFK Lindesberg, som under lördagen gjorde sin första hemmamatch för säsongen. ...
10 april 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-04-10

2024-04-10

2024-04-09

2024-04-09

2024-04-09

2024-04-08

2024-04-08

2024-04-06

2024-04-05

2024-04-05

2024-04-04

2024-04-04

2024-04-03

2024-04-03

2024-04-25 12:07