LIF pressade norska topplaget

Helgen inleddes med en hedersam förlust för LIF Lindesberg. På fredagskvällen föll laget med 25-29 hemma i Arenan mot de norska silvermedaljörerna Bodö HK. Gästerna kom till spel utan en skadad Binai Aziz, som följde matchen från sidan.

Fredagens träningsmatch mellan LIF Lindesberg och Bodö var på förhand Binai Aziz återkomst till Lindesberg Arena. Men den tidigare LIF-profilen var axelskadad och tvingades därför stå över spel. Från sidan kunde han istället se ett brandgult hemmalag öppna klart bäst.

Efter att Jesper Nilsson gett LIF ledningen fortsatte laget att trumma på. Fyra minuter in hade man kopplat en 4-1-ledning. Förklaringen till det stavades ett varierande anfallsspel och stabilt försvar, något som gjorde att man med tio minuter spelat endast släppt in tre mål mot de norska silvermedaljörerna.

Bodö fick dock chansen att växa in i matchen då Jesper Jakobsson visades ut. När sedan LIF åkte på såväl straff som ytterligare en utvisning vändes ledningen till underläge med två mål. Offensiven hade vi det här laget kommit av sig, men med ett rappt skott gav Albin Järlstam LIF ny kontakt.

Hemmalaget höll även jämna steg halvleken ut, även om Bodö ryckte en aning mot slutet. Gästerna fick även sista ordet, via ett mål i den absoluta slutsekunden. Därmed klev lagen in till halvtidsvila med ställningen 10-14.

”Mycket bättre än Guif-matchen”

Till den andra halvleken tog Niklas Jansson plats i LIF-målet och de brandgula kom ut med en bra energi. En som gick i bräschen var den genombrottsstarke Jesper Nilsson, som hittade nätmaskorna flera gånger om. Upptakten av halvleken bjöd på ett fartfyllt spel och målen duggade tätt, mest till LIF:s fördel. Nio minuter in hade man minskat Bodö-ledningen till 18-19.

– Intensiteten är jättebra i början på båda halvlekarna tycker jag. Jesper Nilsson och Gustaf (Ekström) har en bra fart och går på mål, är Albin Järlstams förklaring till den fina starten.

En annan bidragande faktor till upphämtningen var LIF:s defensiv, som fångade upp attack efter attack. Offensivt började det dock att gå trögare och Bodö kunde allteftersom dryga ut sin ledning till tre mål. Avståndet fortsatte därefter att växa fram till 21-27.

Då klev Rasmus Martinsson fram med ett mål som gav LIF ny energi. Laget lät sina ungtuppar få speltid och det betalade av sig, med mål från juniorduon Christoffer Thor och Karl Zetterlund. På ett friläge kunde sedan den tredje junioren Axel Rämhed fastställa slutsiffrorna till 25-29. Ett resultat som för LIF var ett stort steg framåt sedan förlusten mot Guif förra helgen.

– Det är mycket bättre än Guif-matchen. Det märktes innan, under och efter att det var roligare på något sätt. Jag tycker att inställningen är bättre hela matchen, säger Albin Järlstam.

”Vi ska ta med oss väldigt mycket”

Mittnian är väldigt nöjd med LIF:s insats för kvällen. Resultatet är inte det viktiga menar Albin, som säger att man gjorde många saker rätt ute på planen. Den enda period i matchen som han är mindre nöjd med är minut 10-20 i första halvlek.

– Jag vet inte om det kommer för att vi byter alla niometerspelare. Men vi går för lite på mål, sen när vi väl försöker gå på mål blir vi för stressade. Framförallt jag tar för dåliga avslut, menar Albin som passar på att berömma Bodö.

– Det är ett bra lag. De saknar ändå Binai och sin absolut bästa målvakt. De är stora och tunga, det är den stora skillnaden mellan oss och dem skulle jag säga. Men vi får lära oss att utnyttja att vi har snabba spelare.

Kanske hinner LIF dra den lärdomen redan tills imorgon. Då väntar nämligen helgens andra träningsmotståndare i form av Hammarby, med avkast klockan 18.00 i Arenan. Albin berättar hur laget gör för att ladda om mellan matcherna.

– Nu ska vi iväg till Lindegården och äta, men först ska vi in i omklädningsrummet och snacka om vad vi ska ta med oss. För vi ska ta med oss väldigt mycket ifrån den här matchen. Vi har ett väldigt bra anfall och stundtals bra försvar. Ibland kommer de för nära oss, men det ska vi ändra på tills imorgon.

Matchfakta LIF Lindesberg-Bodö HK:
Resultat: 25-29 (10-14)
Publik: 327
Mål LIF: Jesper Nilsson 6, Bashkim Gashi 5, Freddy Lindblad 5, Jacob Nelson 3, Rasmus Martinsson 2, Albin Järlstam, Karl Zetterlund, Christoffer Thor, Axel Rämhed

Publicerad 14 augusti 2015 klockan 20:37


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-20 22:13