LIF tar tionde raka i seriefinalen

Seriefinal mot serietvåan Enköping blev årets sista uppgift för seriens obesegrade ledare LIF Lindesberg. Efter en jämn kamp i första halvlek så var hemmalaget starkast på hemmaplan och kunde hämta in sin tionde raka seger. En seger som innebär att man har tagit poäng mot samtliga lag efter seriens första halva.

Det var upp till bevis för LIF Lindesberg som avslutade året med en seriefinal mot serietvåan Enköping. En seger skulle innebära att man har tagit poäng mot varje lag i serien, där mötet mot Örebro slår lägst med enbart en poäng.

Truppen var laddad där Herman Bosson var tillbaka i spel efter tre veckors uppehåll på grund av en mindre handskada. Även Enköping kom förberedda. I ett försök att överta platsen som serieledare hittades ett gäng Enköpingssupportrar, som även dem bjöd på sitt högsta stöd.

LIF Lindesberg visade sig vara det snabbare laget och hade på fem minuters speltid tagit ledningen med 4-1. Trots ett starkt anfall så lyckades Enköping att ta sig igenom LIFs uppställda försvarsspel, där de även fick med mål i öppen kasse efter tio minuters spel.

Asso Eliassi gjorde tungt jobb i både anfall och försvar. Foto: Hasse Persson

Ledningen var däremot aldrig i någon fara. Med två och en halv minut kvar av halvleken höll hemmalaget en fyramålsledning som utökades av den flygande Asso Eliassi.

Arbetet från den första halvleken lyftes vidare till matchens sista halvtimme, där LIF visade sig med en högre växel. Även om Enköpings målvakter gjorde ett tappert arbete i målet så kunde man inte stå emot LIF Lindesberg.

– Det känns härligt. Att vi får till en så bra match i en sådan pass viktig match. Det är verkligen en positiv känsla i gruppen, har varit det under hela veckan, och nu känns det som att vi också fick ut allt på planen idag. Det är en jättehärlig känsla nu, säger Oskar Cosmo direkt efter matchen.

Jesper Nilsson blev hemmalagets bästa målskytt med 11 mål. Foto: Hasse Persson

Oskar Cosmo: ”Det är en fjäder i hatten”
Även under lördagen blev det en stor seger för LIF Lindesberg. Trots en jämnspelad första kvart med ställningen 10-8, så blev det nio mål i skillnad mellan de båda lagen.

– Enköping är ett bra lag måste vi ju verkligen säga. De har skuggat oss hela säsongen och de biter sig fast i matchen där de hänger med bra. Trots det så tycker jag att det vi gör i matchen mot dem är riktigt bra. Vi maler på och tillslut så får vi utdelning som gör att vi rycker ifrån dem.

Inte sedan den oavgjorda matchen mot Örebro har LIF spelat någon match med direkt jämna slutsiffror. Tidigare har en match med åtta mål i skillnad varit en av de jämnare slutsiffrorna, där lördagens match slutar med nio bollar i målskillnad. En slutsiffra som redan tio minuter kvar står sig stark.

– Det är inte svårt att motivera sig i såna lägen men omedvetet så går man bitvis neråt. Ändå är vi på varandra, vi påminner varandra om hur viktigt det är att spela tills klockan står på sextio. Vi har ju haft matcher där vi har lett med tio bollar redan efter tjugo minuter, men leder vi med tio så vill vi vinna med femton.

Foto: Hasse Persson

Dagen efter trettondagen, den sjunde januari, så vänds seriens spelschema. LIF Lindesberg blir istället gäster hos det revanschsugna Enköping i en match som inleder handbollsåret. Lördagens seger innebär, förutom två nya poäng, att LIF Lindesberg har tagit minst en poäng från varje motstånd i Division 1 under seriens första halva.

– Det är en fjäder i hatten. Vi hade väl räknat med att vi skulle vara ett topplag den här säsongen, men det är också skönt att visa att vi kan axla det favoritskapet på ett bra sätt. Nu har vi mött alla lag, visat att vi kan stå pall mot alla lag i serien och nu ska vi bara göra det igen nu när serien vänder. Nu väntar en välförtjänt julledighet, sedan ska vi ut och ta dem igen.

Resultat LIF Lindesberg-Enköpings HF
Slutresultat
: 33-24 (19-12)
Publik: 503 personer
Matchvärd: J Nordh Consulting & B. Nordh Ekonomi

Målgörare: Jesper Nilsson (11), Asso Eliassi (8), Tobias Varvne (3), Joel Karlström (2), Jesper Gyllby (2), Oskar Cosmo (2), Felix Karlsson (2), Erik Persson (1), Hampus Högberg (1), Emil Pettersson (1)

Räddningar:
Simon Ongeri: 20 räddningar på 44 skott (45,5%)

Matchens Lirare: Jesper Nilsson

Nästa match: Lördag 7:e januari vs Enköpings HF i Enköping IH A-hall med matchstart kl. 16.00

Publicerad 17 december 2022 klockan 17:59

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Jonathan Frykholm har varit viktig i målet för Lindlöven. Även under onsdagen kommer han att finnas framför målet när AllEttans sista match ska spelas. Arkivfoto: Hasse Persson

Fri entré när Lindlöven kan gå till semifinal

Semifinal i ett kval till Allsvenskan eller att bli ett av de första lagen att välja motståndare i kvartsfinalen är belöningen om Lindlöven tar tre poäng under onsdagen. Mycket står på spel när AllEttans sista match för säsongen ska spelas i Lindehov och även om Lindlöven inte har något att förlora så bjuder Lindesbergs Fastigheter på fri entré för att öka stödet för tre viktiga poäng.
– Onsdagens match handlar om vilka förutsättningar vi får i slutspelet, säger Henry Nordlund.

27 februari 2024 klockan 16:34 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

AnnonsLäraren Per-Anton Olsson hade med sig en skrivelse från MaskinLeverantörerna. Foto: Camilla Lagerman

Skrivelsen som inte fick läsas upp i kommunfullmäktige

Inför punkten allmänhetens frågestund under måndagens kommunfullmäktige hade läraren Per-Anton Olsson aviserat att han ville läsa ett stycke ur en skrivelse från branschorganisationen Maskinleverantörerna, med anledning av nedläggningshotet på tunga fordon. Detta medgav dock inte ordförande Arnold Bengtsson (S), då det endast är frågor som ska ställas. LindeNytt kan dock publicera skrivelsen i sin helhet.

27 februari 2024 klockan 13:51 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Planerade morddåd på skola – döms till rättspsykiatrisk vård

Den 20-årige man som den 22 december 2023 greps i anslutning till Lindesberg arena, ...

Matlådor inte längre ett alternativ vid nya biståndsansökningar

I november 2021 lade Socialnämnden i Lindesberg fram ett förslag om att öka avgiften på ...

Det blev två poäng efter helgens norrlandsturné mot Boden och Kiruna. Nu väntar en sista match där tre poäng kan sluta med en semifinalplats i det kommande slutspelet. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Lindlövens drömmar om semifinal lever

Det blev en tuff norrlandsturné för Lindlöven där man inleder med en stor förlust mot Boden för att dagen därefter, ta en övertidseger mot Kiruna. Totalt åker man hemåt med två nya poäng till en mycket jämn tabell. Två poäng som blir viktiga när det snart avgörs vilket slutspel som Lindlöven går mot, kvartfinal eller föreningens första semifinal.

25 februari 2024 klockan 22:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Det var en stor glädje hos LIF Lindesberg efter att hemmalaget utklassat tabellfyran VästeråsIrsta. De två poängen är mycket viktiga för LIF Lindesberg som kämpar för sin överlevnad i Allsvenskan. Foto: Hasse Persson

bildspel LIF Lindesberg utklassar serierivalen

Med en placering i botten av tabellen så hade LIF Lindesberg kniven mot strupen inför söndagens mycket viktiga match. Serierivalen VästeråsIrsta gästade arenan och även om gästerna fick ses som favoriter från sin fjärde plats i tabellen, så blev det otroligt många tekniska fel för gästerna som blev utklassade av det lättade hemmalaget.
– Vi visar att det är vi som vill mest, säger Jesper Nilsson.

25 februari 2024 klockan 20:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Hemtjänstpersonal testades för droger – nu får polisen kritik
Under torsdagsförmiddagen stoppade en polispatrull ett fordon i utkanten av centrala Lindesberg, då man misstänkte att föraren var narkotikapå...
23 februari 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

3800 biljetter sålda – nu öppnar Harmoni för fler läktarplatser
Biljettförsäljningen till årets Caprice med Manskören Harmoni, har skett med sådan fart att man nu kommer att släppa fler platser till kvällsf...
23 februari 2024 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Är ekonomin som LPO påstår?
INSÄNDARE/DEBATT: Det är så klart smickrande att LPO i stort tycker som oppositionen vad gäller besparingarna på Lindeskolan, men att säga att ...
23 februari 2024 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

Beredskapssjukhus finns i Lindesberg

INSÄNDARE/DEBATT: Alltsedan Folk och Försvars rikskonferens i Sälen i januari i år har det varnats för att Sverige utsätts för ett allt starkare hot utifrån. Risknivån höjdes redan under förra året. Nu senast har Sveriges militära underrättelse- och säkerhetstjänst – MUST- i sin årsrapport konstaterat att riskerna för svensk säkerhet har ökat.

23 februari 2024 klockan 11:04 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Bild: Statistikmyndigheten SCB

Ny statistik: Lägsta barnafödandet på 17 år

Ny statistik från SCB visar att antalet nyfödda fortsätter att minska i Sverige och så även i Lindesbergs kommun. Under 2023 föddes 197 levande barn i kommunen, vilket är det lägsta antalet på 17 år.
– Senast det föddes färre barn i Lindesberg var 2006. Då föddes det 185 barn i kommunen, säger Lovisa Sköld, befolkningsstatistiker på SCB i ett pressmeddelande.

22 februari 2024 klockan 14:32 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Förlängd åtalstid för häktad Lindetrio

De tre unga män från Lindesberg som häktades den 8 februari, misstänkta för synnerligen grov misshandel och ...

bildspel Hamburgare och tvåmålsseger i Lindehov

När restaurangkedjan Brödernas lag, Väsby IK HK, gästade Lindehov så käkades det hamburgare på läktaren. Som en ...

Dubbla nomineringar till Lindeföretag för deras satsningar på solceller

Sedan 2004 har Svensk Solenergi årligen delat ut Solenergipriset till branschens mest...

Ingrid Nilsson ingår i U21-landslaget. Foto: Magnus Nilsson

Lokala judotalanger uttagna till landslagets grupper

Svenska judoförbundets landslagsorganisation uppdaterade nyligen sina listor över de aktiva som blivit uttagna till landslagen samt utvecklingsgrupperna. Bland namnen finns flera av Frövi judos talanger, bland annat Ingrid Nilsson, som efter dubbla SM-guld var en given kandidat.

21 februari 2024 klockan 14:42 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Landsbygdspartiet Oberoende syn på besparingar på Lindeskolan

INSÄNDARE/DEBATT: En sak som samtliga partier är överens om är att vi måste spara pengar dä...

Attention varnar – unga med diagnoser drabbas när estetprogrammet tas bort

INSÄNDARE/DEBATT: Flera reportage och insändare har den senaste tiden handlat...

Laddat för aktiviteter på sportlovet

Nästa vecka är det dags för sportlov för skolbarn och ungdomar i Lindesbergs kommun och som vanligt anordnas en hel ...

SMHI varnar för plötslig ishalka

Under fredagskvällen och in på lördagsdygnet råder risk för plötslig ishalka i norra länsdelen. Detta varnar SMHI för.

Sluteldat för kråkorna – innovativa elever vill effektivisera 170 000 vedpannor

Under tisdagen hölls finalen för "Innovation day 2024" på Lindeskolan...

Ambulanschef Mikael Jansson, Lars Andersson och Lars-Olov Green från Lions, Eva Idstam från Lions Kristina och ambulanssjuksköterska Torbjörn Bergvall. Foto: Jennie Einarsson

Skänkta mjukisdjur skall trösta barn i ambulansen

Under onsdagen fick ambulansen i Lindesberg tillskott av en mängd nya medarbetare – i form av mjukisdjur. Bakom initiativet står Lions Club Lindesberg och Lions Kristina, som krokat arm för att se till att barn ska få tröst och lugn av en liten kramvänlig nalle när de råkar ut för något som kan kännas skrämmande.
– Det här är väldigt uppskattat, nästan alla barn som åker i ambulans vill ha en nalle, säger Mikael Jansson, ambulanschef för norra länsdelen.

14 februari 2024 klockan 14:56 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Insändare: Beslut ska grunda sig på fakta
INSÄNDARE/DEBATT: Beslut skall grunda sig på fakta inte på antaganden eller vad man vill tro. Att lämna ut beslutsunderlag som inte överensstä...
14 februari 2024 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Alice och Ellen, två av estetiska programmets blivande poliser
INSÄNDARE/DEBATT: Vi är två elever från estetiska programmet på Lindeskolan som nu studerar vidare till poliser. Vi flyttade från Stockholm och ...
14 februari 2024 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Bodman om konsekvenserna för berörda elever – och påstått jäv i skolfrågan
Efter måndagens möte i barn- och utbildningsnämnden står det klart att vård- och omsorgsprogrammet pausas från och med hösten 2024, samtidigt ...
13 februari 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-02-13

2024-02-13

2024-02-12

2024-02-12

2024-02-10

2024-02-09

2024-02-09

2024-02-09

2024-02-08

2024-02-08

2024-02-08

2024-02-08

2024-02-08

2024-02-07

Evenemangstips
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2024-02-27 21:07