LIF tar tionde raka i seriefinalen

Seriefinal mot serietvåan Enköping blev årets sista uppgift för seriens obesegrade ledare LIF Lindesberg. Efter en jämn kamp i första halvlek så var hemmalaget starkast på hemmaplan och kunde hämta in sin tionde raka seger. En seger som innebär att man har tagit poäng mot samtliga lag efter seriens första halva.

Det var upp till bevis för LIF Lindesberg som avslutade året med en seriefinal mot serietvåan Enköping. En seger skulle innebära att man har tagit poäng mot varje lag i serien, där mötet mot Örebro slår lägst med enbart en poäng.

Truppen var laddad där Herman Bosson var tillbaka i spel efter tre veckors uppehåll på grund av en mindre handskada. Även Enköping kom förberedda. I ett försök att överta platsen som serieledare hittades ett gäng Enköpingssupportrar, som även dem bjöd på sitt högsta stöd.

LIF Lindesberg visade sig vara det snabbare laget och hade på fem minuters speltid tagit ledningen med 4-1. Trots ett starkt anfall så lyckades Enköping att ta sig igenom LIFs uppställda försvarsspel, där de även fick med mål i öppen kasse efter tio minuters spel.

Asso Eliassi gjorde tungt jobb i både anfall och försvar. Foto: Hasse Persson

Ledningen var däremot aldrig i någon fara. Med två och en halv minut kvar av halvleken höll hemmalaget en fyramålsledning som utökades av den flygande Asso Eliassi.

Arbetet från den första halvleken lyftes vidare till matchens sista halvtimme, där LIF visade sig med en högre växel. Även om Enköpings målvakter gjorde ett tappert arbete i målet så kunde man inte stå emot LIF Lindesberg.

– Det känns härligt. Att vi får till en så bra match i en sådan pass viktig match. Det är verkligen en positiv känsla i gruppen, har varit det under hela veckan, och nu känns det som att vi också fick ut allt på planen idag. Det är en jättehärlig känsla nu, säger Oskar Cosmo direkt efter matchen.

Jesper Nilsson blev hemmalagets bästa målskytt med 11 mål. Foto: Hasse Persson

Oskar Cosmo: ”Det är en fjäder i hatten”
Även under lördagen blev det en stor seger för LIF Lindesberg. Trots en jämnspelad första kvart med ställningen 10-8, så blev det nio mål i skillnad mellan de båda lagen.

– Enköping är ett bra lag måste vi ju verkligen säga. De har skuggat oss hela säsongen och de biter sig fast i matchen där de hänger med bra. Trots det så tycker jag att det vi gör i matchen mot dem är riktigt bra. Vi maler på och tillslut så får vi utdelning som gör att vi rycker ifrån dem.

Inte sedan den oavgjorda matchen mot Örebro har LIF spelat någon match med direkt jämna slutsiffror. Tidigare har en match med åtta mål i skillnad varit en av de jämnare slutsiffrorna, där lördagens match slutar med nio bollar i målskillnad. En slutsiffra som redan tio minuter kvar står sig stark.

– Det är inte svårt att motivera sig i såna lägen men omedvetet så går man bitvis neråt. Ändå är vi på varandra, vi påminner varandra om hur viktigt det är att spela tills klockan står på sextio. Vi har ju haft matcher där vi har lett med tio bollar redan efter tjugo minuter, men leder vi med tio så vill vi vinna med femton.

Foto: Hasse Persson

Dagen efter trettondagen, den sjunde januari, så vänds seriens spelschema. LIF Lindesberg blir istället gäster hos det revanschsugna Enköping i en match som inleder handbollsåret. Lördagens seger innebär, förutom två nya poäng, att LIF Lindesberg har tagit minst en poäng från varje motstånd i Division 1 under seriens första halva.

– Det är en fjäder i hatten. Vi hade väl räknat med att vi skulle vara ett topplag den här säsongen, men det är också skönt att visa att vi kan axla det favoritskapet på ett bra sätt. Nu har vi mött alla lag, visat att vi kan stå pall mot alla lag i serien och nu ska vi bara göra det igen nu när serien vänder. Nu väntar en välförtjänt julledighet, sedan ska vi ut och ta dem igen.

Resultat LIF Lindesberg-Enköpings HF
Slutresultat
: 33-24 (19-12)
Publik: 503 personer
Matchvärd: J Nordh Consulting & B. Nordh Ekonomi

Målgörare: Jesper Nilsson (11), Asso Eliassi (8), Tobias Varvne (3), Joel Karlström (2), Jesper Gyllby (2), Oskar Cosmo (2), Felix Karlsson (2), Erik Persson (1), Hampus Högberg (1), Emil Pettersson (1)

Räddningar:
Simon Ongeri: 20 räddningar på 44 skott (45,5%)

Matchens Lirare: Jesper Nilsson

Nästa match: Lördag 7:e januari vs Enköpings HF i Enköping IH A-hall med matchstart kl. 16.00

Publicerad 17 december 2022 klockan 17:59

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivfoto: Camilla Lagerman

Kommunen dementerar avtal gällande guidningar i Stripa

Tidigare i veckan rapporterade LindeNytt om att ett nytt samarbete mellan föreningen Industrilandskap Bergslagen och Lindesbergs kommun skulle möjliggöra nya guidade turer i Stripa gruva. Kultursekreterare Sara Sporre menar dock att något sådant avtal inte existerar, utan man har endast kommit överens om ett samarbete kring Geologins dag.
– Vi ska ha ett nytt möte i april för att samtala lite mer, men det kommer inte röra sig om ett skriftligt avtal utan ett samarbete.

24 mars 2023 klockan 14:15 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Bil i lågor efter trafikolycka

En personbil har kört av vägen utanför Fellingsbro. Enligt polisen skall bilen ha börjat brinna efteråt.
– Det rör sig om en singelolycka. Bilen skall ha börjat brinna, i vilken omfattning är dock oklart, säger Sophia Jiglind, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

24 mars 2023 klockan 14:49 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Mindre barngrupper i förskolan kan äntligen bli verklighet

INSÄNDARE/DEBATT: Kristdemokraterna (KD) har länge arbetat för att mindre barngrupper ska bli ...

Sluthängt på arenan för ungdomar – tidigare stängning från och med fredag

Från och med fredag 24 mars ändrar Lindesberg arena sina öppettider i ...

Eleverna från Brotorpsskolan klass 5A firade kvartsfinaplatsen med en liten bit godis. Foto: Elin Asserholt-Lundin

Brotorpsskolan förlorade kvartsfinalen i Vi i femman

Efter gårdagens tuffa kvartsfinal i Vi i femman mot Karl Johans skola 5C så fick man slutligen erkänna sig besegrade. Klassens representant Julia Trostek tror att det hade mycket med tidspressen att göra.
– Vi hade bara 20 sekunder på oss att svara så det blev stressigt. Hade vi haft mer tid på oss så hade vi nog kunnat svaren på flera av frågorna som vi missade, förklarar hon.

22 mars 2023 klockan 11:45 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Arkivfoto: Ida Lindkvist

Nytt samarbete ger grönt ljus för guidningar i Stripa Gruva

Under 2015 tog det kommunala bolaget Besök Linde AB över ansvaret att driva byggnadsminnet Stripa Gruva vidare. Bara ett par år senare meddelade bolaget att man drog sig ur Stripa för gott, och hänvisade till dåligt ekonomiskt resultat. Nu är det dock dags för Stripas gruvmiljöer att återigen få påhälsning av nyfikna besökare, då Lindesbergs kommun slutit ett nytt avtal med föreningen Industrilandskap Bergslagen.

21 mars 2023 klockan 15:16 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Banarbete påverkar busstrafiken på sträckan Frövi-Örebro
Från lördag 25 mars till och med torsdag 30 mars är järnvägsövergången vid Avdala avstängd för trafik. Avstängningen medför att linje 314 ...
21 mars 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Klass 5A laddar för kvartsfinal i Vi i femman
2440 klasser och närmare 50 000 elever kämpade för att kvalificera sig till kvartsfinalen i Vi i femman. Av de åtta klasser i området P4 Örebro...
20 mars 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

bildspel Derbyseger gör LIF Lindesberg obesegrade i serien
Efter fullt tryck i arenan med 1 642 personer på läktarna, så blev det en derbyseger för LIF Lindesberg. Segern gör att LIF Lindesberg avslutar ...
19 mars 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Aleksander Lazarevic firar 35 år som tränare. Foto: Camilla Lagerman

35 år som tränare: ”Har gjort mig till en bättre människa”

Efter hela 35 år som tränare brinner passionen för fotbollen fortfarande lika starkt hos Aleksander Lazarevic. I en öppenhjärtig intervju berättar han om sina år inom sporten, och vad som format honom till den människa och ledare han är idag.
– Jag ville egentligen bli präst, men jag tror inte jag skulle blivit en så bra sådan, skrattar han.

17 mars 2023 klockan 13:05 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Två män grovt misshandlade i natt

Natten till fredag skall två män i 20-årsåldern respektive 45-årsåldern ha blivit misshandlade i centrala Lindesberg. Gärningspersonen skall ha använt ett tillhygge och polisen har rubricerat händelsen som grov misshandel.

17 mars 2023 klockan 09:44 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Trädgårdsmästarens tips inför våren och odlingssäsongen

Våren närmar sig med stormsteg och det börjar så smått bli dags att ruska liv i växtligheten ...

Handbollsderby med Publikkronan avslutar säsongen

Handbollssäsongen i Lindesberg avslutas med ett handbollsderby med fri entré, där varje gästade person st...

Undersökning visar att det preventiva arbetet mot självmord behöver förbättras

Nyligen publicerade den ideella organisationen Suicide Zero sin ...

Annons


Lindbackaskolan i Lindesberg. Foto: Camilla Lagerman

Kosmetiska åtgärder löser inte skolstöket

INSÄNDARE/DEBATT: Vill man på riktigt komma tillrätta med stök i skolorna räcker det inte med kosmetiska åtgärder!

15 mars 2023 klockan 11:36 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Fonus startar samtalsgrupp för människor i sorg: ”Lätt att bli ensam”

När en närstående avlider kan det kännas som att tiden stannar till, och...

Miljöpartiets Per Bolund besökte Linde energis anläggningar i Fellingsbro

I ett ymnigt snöfall besökte Miljöpartiets språkrör, Per Bolund, Linde energis ...

Med plåtslageri i generna tog Pontus SM-guld

Under sex timmar kämpade sex finalister om att ro hem titeln ”Sveriges bästa unga plåtslagare 2023”. Efter ...

En person skadad efter singelolycka: ”Blodig i ansiktet och ryggsmärtor”

En man i 20-årsåldern har förts till sjukhus med bland annat ryggsmä...

LIF Lindesbergs P16-lag jagar SM-guld

I helgen blev det klart vilka åtta lag som är klara för finalspel inom USM i P16-klassen. Det var tjugo jämna lag som ...

Kvinna misstänks ha kört bil påverkad av narkotika

En kvinna i 50-årsåldern misstänks för drograttfylleri och narkotikabrott genom eget bruk.

Tamara Wilson är grevinnan Elsa, som blir falskt anklagad för mord. Foto: Marty Sohl/Metropolitan Opera

Musikälskaren inför helgen: ”Musiken berör mig, så tårarna rinner”

Lillemor från Bångbro kommer utan tvekan att vara på plats, när det är opera på bio i Lindesberg lördag den 18 mars – både för att det är live från Metropolitan och för att Richard Wagner gjort musiken. Lillemor Wiker älskar musik.

13 mars 2023 klockan 13:58 av Hans Andersson Visa hela artikeln

LIF håller sig obesegrat inför derbyt
Trots att LIF Lindesberg har säkrat nästa säsong i Allsvenskan, så vill man inte lugna ner sitt spelande. Truppen vill gå obesegrade genom serien...
12 mars 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Babsans Bankir blir Årets Häst på travgalan
Varje år har Fornaboda och Örebrotravet sin gemensamma travgala och i år var inget undantag. De senaste åren har travgalan varit digital, efter sp...
11 mars 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Punkfesten tillbaka på Hillstreet: ”Väldigt lyckat”
Om två veckor är det dags att damma av nitarna och vaxa tuppkammen. Då kommer fjolårets succé Linde Punkfest ånyo inta scenen i Kultur- och ...
10 mars 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2023-03-09

2023-03-09

2023-03-08

2023-03-07

2023-03-06

2023-03-06

2023-03-06

2023-03-05

2023-03-04

2023-03-03

2023-03-03

2023-03-02

2023-03-02

2023-03-02

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2023-03-25 18:06