FOTO: Hannes Feldin

LIF:s matcher spikade – inleder mot Varberg

Klubbarna i handbollens Allsvenska har fått sitt spelschema. Även om speldagarna lär komma att ändras ligger nu säsongen redo att planeras. För LIF Lindesberg startar man onsdagen den 24:e september, då hemma mot HK Varberg.

Det är inte bara HockeyEttan som har fastställt sitt spelschemat för kommande säsong. Även i handbollensallsvenskan kan lagen nu börja boka in bortaresorna och bjuda in till hemmamatcherna. För LIF Lindesberg inleds säsongen den 24:e september. Då ställs laget mot HK Varberg när serien inleds hemma i Lindesberg Arena.

– Det är bra att veta när vi börjar. Då kan vi planera mer matcher i september, kommenterar Herman Arenvang som inte tycker att spelordningen har någon större betydelse.

– Sen hur det ramlar på med matcherna spelar inte så stor roll. För vi ska ändå möta alla lagen två gånger.

Att komma rätt in i en säsong brukar pekas ut som en nyckel. För LIF-tränaren Arenvang är det delvis en sanning, men han ser gärna att hans lag orkar säsongen ut.

– Ja en bra start är väl jätteviktigt, men det är en lång serie. Så det går inte att hänga upp sig på starten utan vi ska igenom 26 omgångar.

Förra året fick LIF:s just en väldigt fin start. Laget gick urstarkt under hösten och tog upp kampen om kvalplatserna, en kamp där man länge satt i förarsätet. Men under våren dukade laget under formmässigt och tappade en rad poäng, vilket ledde till missat kvalspel.

Nu vill Arenvang se ett LIF som håller en större kontinuitet resultatmässigt. Tränaren vill se ett lag som håller sig fräscht och skadefritt. Dessutom talar han om vikten att utveckla laget och individerna under säsongens gång, där man inte kan avsluta serien på samma sätt som man inledde den.

– Jag tror det gäller att vara bra varje gång. Vi kan hänga upp oss på starten eller hur schemat ser ut, det är bara att tugga på och jobba oss in i serien. Det blir lite tränarklyschigt med det gäller att samla poäng, menar Arenvang.

– Förra säsongen låg vi tvåa ett tag och sen trea ett tag. Men det spelar ingen roll för ska man till Kvalserien så måste man upp i 34-36 poäng. Det gjorde vi inte och då spelar det ingen roll vart man legat tidigare under säsongen.

Exakt hur spelschemat ser ut är inte fastställd i dagsläget. Allsvenskan har valt att inte gå ut publikt med det ännu, något som delvis beror på att speldagarna med all sannolikhet kommer att ändras. Arenvang berättar att även om omgångarna är spikade kommer lagen att be om att flytta vissa matcher.

Vilken period som blir svårast vill tränaren inte peka på. LIF kommer, precis som föregående säsong, att spela ungefär en match i veckan. Att spelschemat är så pass luftigt gör det svårare att konservera en god form förklarar Arenvang.

– Det är ju inte som i Premier League där det är väldigt tuffa spelperioder. Våran serie är jämnt utsmetad över hela säsongen, så då blir det svårt att komma in i riktig form också när matcherna är utspridda.

Onsdagen den 24:e september inleds i vilket fall LIF:s säsong. Fram till dess har laget så mycket som tolv träningsmatcher inbokade. Man inleder försäsongen med två hemmamatcher i början av augusti, där man ställs mot mäktiga Guif. Därefter väntar två helger med turnering först i Karlskrona och sedan hemma i Lindesberg.

I september går sedan antalet matcher ner, i och med att Elitserie-lagen inleder sitt seriespel. Arenvang medger att det blir problematiskt med så pass få matcher under de avslutande veckorna innan premiären. Men på det hela taget säger han att LIF får tillräckligt med matchträning.

Truppen är i dagsläget klar och inga nya värvningar väntas tillkomma. Jacob Nelson var sist ut med att förlänga sitt kontrakt och den ende som inte blir kvar från förra året är Erik Persson. Med andra blir det ett bekant LIF-lag som kliver in till höstens serie.

– Jag hoppas att vi kan lyfta upp några juniorer också, det är flera som har gjort det bra. Vi är kanske inte det mest spektakulära laget under silly season haha. Men vi har vår filosofi och den hoppas vi väldigt mycket på, avslutar Arenvang.

Publicerad 1 juli 2014 klockan 10:58

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Asso Eliassi finns med i LIF Lindesberg under säsongen. Foto: Hasse Persson

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg

Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är tillbaka i den orangea tröjan. Nu har den första träningen inför de första träningsmatcherna gjorts, där en nöjd Stefan Karlsson känner sig mer optimistisk än inför den tidigare säsongen.

29 juli 2021 klockan 11:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto: Hannes Feldin

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust

OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna tävlingen efter en otroligt snöplig förlust i slutsekunden av den andra matchen.
– Jag är otroligt besviken, det var inte så här jag ville att dagen skulle se ut, sade Anna i en Tv-intervju strax efter förlusten.

28 juli 2021 klockan 14:16 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana

Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade ...

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnargl...

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt ...

Foto: IJF, Sabau Gabriela

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista under tisdagen stod som väntat Frövi Judos supertalang Anna Bernholm med bland de totalt fyra uttagna i den svenska judotruppen. Onsdagen den 28 juli är dags för Anna att tävla om medaljerna i Tokyo.

7 juli 2021 klockan 09:34 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Trav och golf, två sporter som hör ihop. Kollagebild, foto: Timmy Lundegård och Hannes Feldin.

Travets golfchampion ska koras!

Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde Golfklubb står som arrangör för travsportens första golfchampionat. En värdig vinnare ska koras där en segerkavaj väntar vinnaren, samt ett prisbord med priser till ett värde av 100 000 kr.

6 juli 2021 klockan 13:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp
Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje onsdagskväll under somrarna. Efter ett...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”
Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något som var mycket efterlängtat bland både krögare och idrottsfö...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet
Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska elitkusken, som även kö...
26 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Hela J18-truppen står samlade Foto: Lindlövens IF

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens första träning, arrangerade föreningen en triathlon för de 27 deltagande ungdomarna. Simning, cykling och löpning stod på schemat i det nya juniorlaget, som lockat spelare från flera delar av landet.
– Med lite tålamod så tror jag att det här kan bli bra, säger Max Wigerskog.

20 juni 2021 klockan 15:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Le Crack Sox inledde dagen med Markus B Svedberg. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp. Nio lopp kördes där den lilla publikskaran bjöds på allt från både överlägsna uppvisningar, till målgångsdramatik.

14 juni 2021 klockan 18:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

Annons

Tonique segrade årets upplaga av Stonas Stayerpokal. Skötare Heidi Forsgren (t.v.) och kusk Carl Philip Lindblom (t.h.) Foto: Timmy Lundegård

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina namn fanns med i startlistorna där Stonas Stayerpokal och Axel Pålmans minneslopp skulle avgöras. Skrällarna avlöste varandra på spelet, där säsongens hittills gladaste vinnare satte punkt för dagen.

23 maj 2021 klockan 22:35 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda ...

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”

Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma...

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi ...

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom ist...

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Lindesberg Volley. Arkivbild.

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en stämningsansökan på Linde Volley i samband med uppsägelsen 2018. Tingsrätten har nu lagt sin dom, där Linde Volley ska betala tillbaka cirka 160 000:- till den tidigare tränaren.

3 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall
Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det ...
15 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret
Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger ...
4 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet
Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-31

2021-03-24

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-03-13

2021-03-12

2021-03-07

2021-03-06

2021-03-05

2021-03-05

2021-03-03

2021-08-03 22:59