FOTO: Hannes Feldin

LIF:s matcher spikade – inleder mot Varberg

Klubbarna i handbollens Allsvenska har fått sitt spelschema. Även om speldagarna lär komma att ändras ligger nu säsongen redo att planeras. För LIF Lindesberg startar man onsdagen den 24:e september, då hemma mot HK Varberg.

Det är inte bara HockeyEttan som har fastställt sitt spelschemat för kommande säsong. Även i handbollensallsvenskan kan lagen nu börja boka in bortaresorna och bjuda in till hemmamatcherna. För LIF Lindesberg inleds säsongen den 24:e september. Då ställs laget mot HK Varberg när serien inleds hemma i Lindesberg Arena.

– Det är bra att veta när vi börjar. Då kan vi planera mer matcher i september, kommenterar Herman Arenvang som inte tycker att spelordningen har någon större betydelse.

– Sen hur det ramlar på med matcherna spelar inte så stor roll. För vi ska ändå möta alla lagen två gånger.

Att komma rätt in i en säsong brukar pekas ut som en nyckel. För LIF-tränaren Arenvang är det delvis en sanning, men han ser gärna att hans lag orkar säsongen ut.

– Ja en bra start är väl jätteviktigt, men det är en lång serie. Så det går inte att hänga upp sig på starten utan vi ska igenom 26 omgångar.

Förra året fick LIF:s just en väldigt fin start. Laget gick urstarkt under hösten och tog upp kampen om kvalplatserna, en kamp där man länge satt i förarsätet. Men under våren dukade laget under formmässigt och tappade en rad poäng, vilket ledde till missat kvalspel.

Nu vill Arenvang se ett LIF som håller en större kontinuitet resultatmässigt. Tränaren vill se ett lag som håller sig fräscht och skadefritt. Dessutom talar han om vikten att utveckla laget och individerna under säsongens gång, där man inte kan avsluta serien på samma sätt som man inledde den.

– Jag tror det gäller att vara bra varje gång. Vi kan hänga upp oss på starten eller hur schemat ser ut, det är bara att tugga på och jobba oss in i serien. Det blir lite tränarklyschigt med det gäller att samla poäng, menar Arenvang.

– Förra säsongen låg vi tvåa ett tag och sen trea ett tag. Men det spelar ingen roll för ska man till Kvalserien så måste man upp i 34-36 poäng. Det gjorde vi inte och då spelar det ingen roll vart man legat tidigare under säsongen.

Exakt hur spelschemat ser ut är inte fastställd i dagsläget. Allsvenskan har valt att inte gå ut publikt med det ännu, något som delvis beror på att speldagarna med all sannolikhet kommer att ändras. Arenvang berättar att även om omgångarna är spikade kommer lagen att be om att flytta vissa matcher.

Vilken period som blir svårast vill tränaren inte peka på. LIF kommer, precis som föregående säsong, att spela ungefär en match i veckan. Att spelschemat är så pass luftigt gör det svårare att konservera en god form förklarar Arenvang.

– Det är ju inte som i Premier League där det är väldigt tuffa spelperioder. Våran serie är jämnt utsmetad över hela säsongen, så då blir det svårt att komma in i riktig form också när matcherna är utspridda.

Onsdagen den 24:e september inleds i vilket fall LIF:s säsong. Fram till dess har laget så mycket som tolv träningsmatcher inbokade. Man inleder försäsongen med två hemmamatcher i början av augusti, där man ställs mot mäktiga Guif. Därefter väntar två helger med turnering först i Karlskrona och sedan hemma i Lindesberg.

I september går sedan antalet matcher ner, i och med att Elitserie-lagen inleder sitt seriespel. Arenvang medger att det blir problematiskt med så pass få matcher under de avslutande veckorna innan premiären. Men på det hela taget säger han att LIF får tillräckligt med matchträning.

Truppen är i dagsläget klar och inga nya värvningar väntas tillkomma. Jacob Nelson var sist ut med att förlänga sitt kontrakt och den ende som inte blir kvar från förra året är Erik Persson. Med andra blir det ett bekant LIF-lag som kliver in till höstens serie.

– Jag hoppas att vi kan lyfta upp några juniorer också, det är flera som har gjort det bra. Vi är kanske inte det mest spektakulära laget under silly season haha. Men vi har vår filosofi och den hoppas vi väldigt mycket på, avslutar Arenvang.

Publicerad 1 juli 2014 klockan 10:58

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Foto: Camilla Lagerman

bildspel Gymnasiemässan gav högstadiets elever mersmak

Under tisdagen bjöd Lindeskolan in till sin årliga gymnasiemässa, där högstadieelever från hela kommunen kom på besök för att bekanta sig med skolans olika program, och kanske få en klarare bild av vad de ska söka in till. Samtidigt visade skolans UF-företag upp sig, vilket är en viktig del av utbildningen om man så småningom vill bli entreprenör.

26 september 2023 klockan 17:13 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Bergslagens IF består av Elvis Karaosmanovic, Birjar Mostafa, Rebin Mostafa, Ali Jamal Yassin, Alexander Scharnke, Mohammed Hassan, Ronny Sterzenbach. Foto: Privat

Ny idrottsförening vill minska segregationen: ”Få en meningsfull fritid”

Visionen bakom nystartade Bergslagens Idrottsförening handlar om att arbeta förebyggande, att ge ungdomar en meningsfull fritid och en tillhörighet. Med start inom några veckor bjuder man in till uppstartsmöte på Hagaberg, som även är platsen man kommer hålla till på.
– Vi vill skapa en miljö där alla är inkluderade och känner en tillhörighet, för det är så man kommer in i samhället också, säger Ali Jamal Yassin, ordförande.

26 september 2023 klockan 11:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Linde Judo Open blev större än någonsin

Med närmare 500 tävlingsstarter från hela 49 klubbar, både från Sverige och övriga Norden, blev helgens Linde ...

Rekordmånga starter på helgens Linde Judo Open

Sedan starten 2016 har Linde Judo Open vuxit till att bli ett av Judosveriges största evenemang. I år är tä...

Seriefavoriten blev för tuff när de gästade LIF

Det blev seger i säsongspremiären efter en säsong i Division 1, under torsdagen blev det andra siffror. ...

Det var många glada ansikten på de unga kuskarna när ponnytravet satte punkt för Fornabodas travsäsong. Direkt blev det hemmaseger för Vikas Rossimo. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Soliga ponnytävlingar avslutar Fornabodas säsong

Ponnytravet fick inleda Fornabodas travsäsong och då var det väl inte mer än rätt att de även fick sätta punkt. Under söndagen kördes tretton ponnylopp i ett helt perfekt väder, vilket hjälpte till att skapa den optimala stämningen. Bland de unga vinnarna hittades allt från segerdebuter till hemmaseger.

17 september 2023 klockan 20:04 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

IFK Lindesberg jublar högt när man säkrar tre viktiga poäng och fem gjorda mål. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Brutal utklassning av IFK Lindesberg

Inför lördagens hemmamatch mot Hovsta så kvarstår fyra matcher inom Fotbollsfemman, där poängen blir avgörande för tabellens slutställning. Till säsongens näst sista hemmamatch så skickade IFK Lindesberg en tydlig signal på att Lindetruppen siktar mot en placering i tabelltoppen.
– Roligt för grabbarna att få till det, säger Niklas Christensson.

17 september 2023 klockan 00:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Seger i den Allsvenska comebacken
Det blir jubel redan i comebacken! Efter en säsong som obesegrade i Division 1 så kommer LIF Lindesberg tillbaka till Allsvenskan, starkare än på ...
16 september 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Inför IFK Lindesberg-Hovsta IF: ”Är i bättre form än senast”
Fyra matcher återstår av säsongens Fotbollsfemma. I nuläget är det bara två poäng skiljer mellan IFK Lindesbergs nuvarande femte plats och en ...
15 september 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Det är dags för comeback i Allsvenskan!
I våras var det ett stort jubel efter att LIF Lindesberg tog sig igenom Division 1 som obesegrade. Placeringen som överlägsen serievinnare gav ...
14 september 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

I februari överlämnade pojklaget 13 000 kronor till Barncancerfonden Mellansverige, efter förra årets cup. Arkivfoto: Camilla Lagerman

Benjamins minne spelas för andra året: ”Det här är stort”

Söndagen den 8 oktober spelas minnescupen Benjamins Minne för andra året, i Fritidsbyn Lindesberg. Cupen arrangeras av IFK Lindesbergs pojklag födda 2010, tillsammans med LindeNytt, för att hedra minnet av pojkarnas vän och lagkamrat som gick bort i cancer endast 10 år gammal.
– Det viktigt för oss alla att vi genomför den här cupen, för Benjamin, säger Aleksander Lazarevic.

12 september 2023 klockan 11:17 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Amanda Orrbo är nybliven guldmedaljör. Foto: Johan Orrbo

EM-GULD till Amanda Orrbo

Frövi Judos Amanda Orrbo tog under fredagen ett efterlängtat EM-guld i italienska Padova, där hon tävlade i mästerskapet för personer med Downs syndrom. Därmed kan hon stoltsera med ett guld i EM, VM och Special Olympics.
– Det känns häftigt att äntligen vinna guldet, hälsar en lycklig Amanda.

8 september 2023 klockan 17:52 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Hög svansföring under helgens svenska mästerskap

SM-helgen i Fritidsbyn bjöd på en hel del regn, sol och värme, men framförallt en uppvisning av Sveriges ...

Jenny Brunzell blev travsäsongens sista vinnare

Örebrotjejen Alice Molin blev först med att vinna lopp under årets travsäsong på Fornaboda, medan Jenny ...

bildspel Här invigs helgens SM-tävlingar i Lindesberg

Till tonerna av Guldsmedshyttans Musikkår invigdes helgens SM-tävlingar i bruks och mondioring med pompa och st...

Annons

Foto: Camilla Lagerman

IFK Lindesberg tappade poäng efter avgörande straff

När slutminuten närmade sig såg det ut som att IFK Lindesberg skulle gå segrande med 2-1 ur torsdagens match mot tabellettan. Bortalaget Östansjö hann att få med sig en straff strax innan slutsignalen ljöd. Straffskottet gick i mål vilket blev matchavgörande under sista minuten.
– Att tappa segern i slutminuterna är sjukt irriterande.

25 augusti 2023 klockan 10:06 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Inför IFK-Östansjö IF: Tabellettans segertrend ska brytas

IFK Lindesberg kommer från, vad som kan vara, säsongens bästa match när de segrade över Latorp ...

Hemmaseger trots en kortare galopp

Det blev en kortare galopp för hemmahästen Cersei Gene när de tävlande ekipagen kom ur den första svängen. Det var dä...

Stor seger på hemmaplan: ”Vi gör säsongens bästa match”

Ett dåligt väder stoppar inte IFK Lindesberg. Mycket arbete har gjorts på Fritidsbyn för att ...

Fotbollsyra inledde första skoldagen på Brotorpsskolan

På onsdagsmorgonen välkomnade skolorna i Lindesbergs kommun sina elever tillbaka efter ett långt ...

Inför IFK-Latorps IF: Poängjakt mot tabelltoppen

Med en seger i ryggen så är det dags för ny match. Poängen börjar att bli viktiga för tabellfyran IFK ...

Systrarna Vera och Victoria Almlöf tyckte skyttet var lite svårt. Bäst var tennisen. Foto: Camilla Lagerman

10-årsjubileum för Linde Sports Camp

För tionde året i ordningen gick omåttligt populära Linde Sports Camp av stapeln under sommarlovets sista vecka. Sammanlagt 104 barn har under fyra dagar testat 10 olika sporter, något som ger ett positivt avtryck hos föreningarna.
– Många barn tappar intresse i den här åldern och behöver ha något nytt, och det har ju verkligen skett under de här 10 åren. Alla får alltid några nya medlemmar efter det här, och flera av dessa har blivit riktigt bra inom sin sport, berättar Björn Nyberg från Frövi Judo.

11 augusti 2023 klockan 16:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Viktiga poäng efter det långa uppehållet
Tre raka hemmamatcher står på matchschemat efter att IFK Lindesberg har gått igenom över en månad med ledigheter. Tabellåttan Pålsboda var fö...
11 augusti 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fritidsbyn tillfälligt avstängd efter översvämning
På grund av de mycket höga vattenflödena i Torphytteån väljer nu IFK Lindesberg att tillfälligt stänga Fritidsbyn för samtliga aktiviteter i ...
10 augusti 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tusentals besökare väntas när SM i bruks och mondioring avgörs i Lindesberg
Den sista helgen i augusti avgörs SM i bruks och mondioring i Fritidsbyn i Lindesberg. Ett mästerskap som lockar tusentals besökare från hela ...
9 augusti 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2023-08-09

2023-08-08

2023-07-31

2023-07-26

2023-07-24

2023-07-19

2023-07-19

2023-07-07

2023-07-03

2023-06-26

2023-06-24

2023-06-19

2023-06-18

2023-06-15

2023-09-28 03:24