FOTO: Hannes Feldin

LIF:s matcher spikade – inleder mot Varberg

Klubbarna i handbollens Allsvenska har fått sitt spelschema. Även om speldagarna lär komma att ändras ligger nu säsongen redo att planeras. För LIF Lindesberg startar man onsdagen den 24:e september, då hemma mot HK Varberg.

Det är inte bara HockeyEttan som har fastställt sitt spelschemat för kommande säsong. Även i handbollensallsvenskan kan lagen nu börja boka in bortaresorna och bjuda in till hemmamatcherna. För LIF Lindesberg inleds säsongen den 24:e september. Då ställs laget mot HK Varberg när serien inleds hemma i Lindesberg Arena.

– Det är bra att veta när vi börjar. Då kan vi planera mer matcher i september, kommenterar Herman Arenvang som inte tycker att spelordningen har någon större betydelse.

– Sen hur det ramlar på med matcherna spelar inte så stor roll. För vi ska ändå möta alla lagen två gånger.

Att komma rätt in i en säsong brukar pekas ut som en nyckel. För LIF-tränaren Arenvang är det delvis en sanning, men han ser gärna att hans lag orkar säsongen ut.

– Ja en bra start är väl jätteviktigt, men det är en lång serie. Så det går inte att hänga upp sig på starten utan vi ska igenom 26 omgångar.

Förra året fick LIF:s just en väldigt fin start. Laget gick urstarkt under hösten och tog upp kampen om kvalplatserna, en kamp där man länge satt i förarsätet. Men under våren dukade laget under formmässigt och tappade en rad poäng, vilket ledde till missat kvalspel.

Nu vill Arenvang se ett LIF som håller en större kontinuitet resultatmässigt. Tränaren vill se ett lag som håller sig fräscht och skadefritt. Dessutom talar han om vikten att utveckla laget och individerna under säsongens gång, där man inte kan avsluta serien på samma sätt som man inledde den.

– Jag tror det gäller att vara bra varje gång. Vi kan hänga upp oss på starten eller hur schemat ser ut, det är bara att tugga på och jobba oss in i serien. Det blir lite tränarklyschigt med det gäller att samla poäng, menar Arenvang.

– Förra säsongen låg vi tvåa ett tag och sen trea ett tag. Men det spelar ingen roll för ska man till Kvalserien så måste man upp i 34-36 poäng. Det gjorde vi inte och då spelar det ingen roll vart man legat tidigare under säsongen.

Exakt hur spelschemat ser ut är inte fastställd i dagsläget. Allsvenskan har valt att inte gå ut publikt med det ännu, något som delvis beror på att speldagarna med all sannolikhet kommer att ändras. Arenvang berättar att även om omgångarna är spikade kommer lagen att be om att flytta vissa matcher.

Vilken period som blir svårast vill tränaren inte peka på. LIF kommer, precis som föregående säsong, att spela ungefär en match i veckan. Att spelschemat är så pass luftigt gör det svårare att konservera en god form förklarar Arenvang.

– Det är ju inte som i Premier League där det är väldigt tuffa spelperioder. Våran serie är jämnt utsmetad över hela säsongen, så då blir det svårt att komma in i riktig form också när matcherna är utspridda.

Onsdagen den 24:e september inleds i vilket fall LIF:s säsong. Fram till dess har laget så mycket som tolv träningsmatcher inbokade. Man inleder försäsongen med två hemmamatcher i början av augusti, där man ställs mot mäktiga Guif. Därefter väntar två helger med turnering först i Karlskrona och sedan hemma i Lindesberg.

I september går sedan antalet matcher ner, i och med att Elitserie-lagen inleder sitt seriespel. Arenvang medger att det blir problematiskt med så pass få matcher under de avslutande veckorna innan premiären. Men på det hela taget säger han att LIF får tillräckligt med matchträning.

Truppen är i dagsläget klar och inga nya värvningar väntas tillkomma. Jacob Nelson var sist ut med att förlänga sitt kontrakt och den ende som inte blir kvar från förra året är Erik Persson. Med andra blir det ett bekant LIF-lag som kliver in till höstens serie.

– Jag hoppas att vi kan lyfta upp några juniorer också, det är flera som har gjort det bra. Vi är kanske inte det mest spektakulära laget under silly season haha. Men vi har vår filosofi och den hoppas vi väldigt mycket på, avslutar Arenvang.

Publicerad 1 juli 2014 klockan 10:58

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-19 18:04