FOTO: Hannes Feldin

Linde pressade serieledaren – föll ändå i tre raka

Lindesberg Volley pressade serieledande Hylte/Halmstad i tre raka set. Men trots formtopp, publikfest och ett i stora delar bra spel föll man i samtliga seten. Spelet var jämnt, temporikt och setsiffrorna skrevs till 23-25, 23-25 och 22-25. Därmed tog lagets fyra matcher långa vinstrad slut.

Efter sin fantastiska start på året var många spända på att se Lindesberg Volley mäta sina krafter med Hylte/Halmstad på lördagen. Även om matchen endast varade i tre set bjöd den på stor underhållning, där Linde utmanade serieledaren ordentligt.

Alla seten följde ett tydligt mönster. Linde rivstartade och gick upp i trepoängsledning, fick med sig energi och såg starka ut. Men sedan tog sig Hylte/Halmstad tillbaka och åt sig ikapp och förbi. Samtliga set var jämna rakt igenom och det var först mot slutskedet som Hylte kunde dra ifrån.

Linde ångade på med sitt fantastiska publikstöd och vek inte ned sig. Men laget orkade aldrig riktigt ikapp, utan föll med två-tre poängs marginal i alla tre seten. Förlusten var givetvis tung, i synnerhet då man på allvar utmanade Hylte matchen igenom.

– Vi har ju högre anfallsscore än dem. Sen ger vi bort den här för att vi servar som en påse nötter. Jag är nöjd med vissa delar av spelet, att vi matchar dem siffermässigt, summerar Johan Isacsson som tycker att laget uppträdde lite nervöst.

– Ja alltså när vi har bollen på våran sida, förutom när de servar. Det är det som det går ut på. Att vinna anfallsspelet när de servar och sen ta vara på lägena, men där darrar vi i momenten.

Tränaren får även medhåll från lagkaptenen Marjorie Giordano. Besvikelsen var stor hos amerikanskan efter nederlaget, framförallt över de upprepade misstag som i slutändan fällde avgörandet.

– Jag tycker att vi spelade bra, men det räckte inte. Vi gjorde för många små saker fel. I blocket var vi lite för tidiga eller lite för sena. När du möter ett så här bra lag så kostar det mycket. För att inte nämna alla de missade servarna, slår Marjorie fast.

Men även om det blev förlust i tre raka set och även om besvikelsen var stor kunde Linde ändå glädjas över utvecklingen. För mindre än tre månader sedan blev laget till stora delar utspelat av Hylte/Halmstad. Att man den här gången på allvar kunde utmana motståndet var ett styrkebesked. Men Marjorie är samtidigt noggrann med att det inte räcker med att utmana.

– Jag tycker att vi utmanar dem, men vi måste veta när vi ska sätta lägena. Hade vi gjort det ikväll hade vi vunnit. Men vi har blivit bättre och bättre hela säsongen och så länge som vi fortsätter utvecklas får vi ett bra utgångsläge till slutspelet.

För det är slutspelet som är det stora målet för laget. I och med dagens förlust är Linde kvar på sin femteplats i tabellen, tre poäng efter den tredjeplats man så gärna vill åt. Med tre omgångar kvar att spela tar man sikte på nio poäng.

– Vi måste vinna alla tre, tyvärr tog Gislaved poäng idag. Vi går för att vinna varje match. Men det är inga lätta matcher, avslutar Isacsson.

Matchfakta Lindesberg Volley-Hylte/Halmstad:
Resultat: 0-3 (23-25, 23-25, 22-25)
Publik: 422

Övriga resultat från Elitserien:
Gislaved-Svedala 2-3
Sollentuna-RIG Falköping 3-2

Tabellen:
1 Hylte/Halmstad         15     45-9     43
2 Svedala                    15     44-11     41
3 Gislaved                   15     32-24     27
4 Engelholm                14     29-19     25
5 Lindesberg Volley     15     31-27     24
6 Katrineholm              14     22-29     17
7 Sollentuna                15     23-37     15
8 Örebro Volley           14     20-33     15
9 RIG Falköping          15     14-42     7
10 KFUM Göteborg     14     10-39     5

Publicerad 15 februari 2014 klockan 18:03

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-22 01:55