FOTO: Hannes Feldin

Linde pressade serieledaren – föll ändå i tre raka

Lindesberg Volley pressade serieledande Hylte/Halmstad i tre raka set. Men trots formtopp, publikfest och ett i stora delar bra spel föll man i samtliga seten. Spelet var jämnt, temporikt och setsiffrorna skrevs till 23-25, 23-25 och 22-25. Därmed tog lagets fyra matcher långa vinstrad slut.

Efter sin fantastiska start på året var många spända på att se Lindesberg Volley mäta sina krafter med Hylte/Halmstad på lördagen. Även om matchen endast varade i tre set bjöd den på stor underhållning, där Linde utmanade serieledaren ordentligt.

Alla seten följde ett tydligt mönster. Linde rivstartade och gick upp i trepoängsledning, fick med sig energi och såg starka ut. Men sedan tog sig Hylte/Halmstad tillbaka och åt sig ikapp och förbi. Samtliga set var jämna rakt igenom och det var först mot slutskedet som Hylte kunde dra ifrån.

Linde ångade på med sitt fantastiska publikstöd och vek inte ned sig. Men laget orkade aldrig riktigt ikapp, utan föll med två-tre poängs marginal i alla tre seten. Förlusten var givetvis tung, i synnerhet då man på allvar utmanade Hylte matchen igenom.

– Vi har ju högre anfallsscore än dem. Sen ger vi bort den här för att vi servar som en påse nötter. Jag är nöjd med vissa delar av spelet, att vi matchar dem siffermässigt, summerar Johan Isacsson som tycker att laget uppträdde lite nervöst.

– Ja alltså när vi har bollen på våran sida, förutom när de servar. Det är det som det går ut på. Att vinna anfallsspelet när de servar och sen ta vara på lägena, men där darrar vi i momenten.

Tränaren får även medhåll från lagkaptenen Marjorie Giordano. Besvikelsen var stor hos amerikanskan efter nederlaget, framförallt över de upprepade misstag som i slutändan fällde avgörandet.

– Jag tycker att vi spelade bra, men det räckte inte. Vi gjorde för många små saker fel. I blocket var vi lite för tidiga eller lite för sena. När du möter ett så här bra lag så kostar det mycket. För att inte nämna alla de missade servarna, slår Marjorie fast.

Men även om det blev förlust i tre raka set och även om besvikelsen var stor kunde Linde ändå glädjas över utvecklingen. För mindre än tre månader sedan blev laget till stora delar utspelat av Hylte/Halmstad. Att man den här gången på allvar kunde utmana motståndet var ett styrkebesked. Men Marjorie är samtidigt noggrann med att det inte räcker med att utmana.

– Jag tycker att vi utmanar dem, men vi måste veta när vi ska sätta lägena. Hade vi gjort det ikväll hade vi vunnit. Men vi har blivit bättre och bättre hela säsongen och så länge som vi fortsätter utvecklas får vi ett bra utgångsläge till slutspelet.

För det är slutspelet som är det stora målet för laget. I och med dagens förlust är Linde kvar på sin femteplats i tabellen, tre poäng efter den tredjeplats man så gärna vill åt. Med tre omgångar kvar att spela tar man sikte på nio poäng.

– Vi måste vinna alla tre, tyvärr tog Gislaved poäng idag. Vi går för att vinna varje match. Men det är inga lätta matcher, avslutar Isacsson.

Matchfakta Lindesberg Volley-Hylte/Halmstad:
Resultat: 0-3 (23-25, 23-25, 22-25)
Publik: 422

Övriga resultat från Elitserien:
Gislaved-Svedala 2-3
Sollentuna-RIG Falköping 3-2

Tabellen:
1 Hylte/Halmstad         15     45-9     43
2 Svedala                    15     44-11     41
3 Gislaved                   15     32-24     27
4 Engelholm                14     29-19     25
5 Lindesberg Volley     15     31-27     24
6 Katrineholm              14     22-29     17
7 Sollentuna                15     23-37     15
8 Örebro Volley           14     20-33     15
9 RIG Falköping          15     14-42     7
10 KFUM Göteborg     14     10-39     5

Publicerad 15 februari 2014 klockan 18:03

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Carin Hamnlund lämnar nu över stafettpinnen till den före detta eleven och tränarkollegan Frédérik Gourlay. Foto: Ingrid Nilsson

Före detta elev tar över som lärare

Efter 11 år som tränare på judogymnasiet lämnar nu Carin Hamnlund över stafettpinnen i åtminstone ett år framöver. Ny tränare blir en av hennes egna före detta elever, Frédérik Gourlay.

8 juli 2020 klockan 13:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Jorma Kontio visade körhänderna och tog en trippel på Fornaboda, här med Keira de Veluwe Foto: Timmy Lundegård

bildspel Kontio är tillbaka i kuskchampionats-toppen

Jorma Kontio är svårslagen på Fornaboda, något han bevisade under Fornabodas åttonde tävlingsdag för säsongen, ”den flygande finländaren” som han kallas för visade upp körhänderna på nytt där han efter tre segrar under samma kväll tog ett grepp om körsvenschampionatet på Fornaboda, motstånd kan dock vara på väg.

7 juli 2020 klockan 23:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nytt banrekord på Fornaboda

Den svenska traveliten var på plats när Fornaboda skulle köra sin årliga storloppsdag med det traditionella Bergslagsloppet med ...

bildspel Haugstad segrade i Midsommarloppet

Midsommarfirandet pågår för fullt i Sverige men på Fornaboda byttes inlagd sill och ”små grodorna” ut mot nygrillade ...

14 idrottsföreningar i Lindesbergs kommun tilldelas coronakompensation

Stödet till de idrottsföreningar i Örebro län som drabbats ekonomiskt av ...

Foto: Timmy Lundegård

Montéryttare tog en kuskdubbel

Kvinnorna tar för sig allt mer inom travet och under Fornabodas femte tävlingsdag för säsongen var Örebros montédrottning Sofia Adolfsson på plats där hon fick visa körhänderna, dagen slutade med en dubbel och med Gävlekusken Annelie Leander på plats i körsvensliga-toppen så ökar chansen att Fornaboda kan få sin första kvinnliga kuskchampion.

14 juni 2020 klockan 08:00 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nationaldagstrav på Fornaboda Foto: Timmy Lundegård

bildspel Vinnarjubel på nationaldagstravet

Nationaldagstravet på Fornaboda Travbana brukar vara en folkfest där publiken oftast klär sig i blågult, trots att folkfesten blev inställd fick tävlingarna köras och när dagen tog sitt slut så bjöd nationaldagen på flera nordiska inslag med vinnarkuskar från Norge, Finland och en dansk från Lindesberg.

6 juni 2020 klockan 23:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Han är Fornabodas nya sportchef
I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef då den nuvarande ...
2 juni 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda
Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet ...
24 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda
På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades Fornabodas tävlingar fram en ...
17 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Gävlekusken Annelie Leander blev säsongens första vinnare på Fornaboda, här med Sunday Rhyme Foto: Timmy Lundegård

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för säsongspremiär, trots en tom publikplats och inga vinnarintervjuer i högtalarna så bjöd dagen på snabba lopp och dubbla vinnarjubel från Fornabodas hemmatränare.

9 maj 2020 klockan 16:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan är för många en tradition men med den rådande pandemin som finns i samhället så kommer travet att hålla portarna stängda för samtliga åskådare som istället får följa tävlingarna från skärmen.

7 maj 2020 klockan 10:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner ...

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det...

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på ...

Annons

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen

Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska spridningen av Covid-19. Från och med måndag 30 mars kommer man dock att öppna upp Lindesberg Arena och Badhuset Energikällan igen efter rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, meddelar man i ett pressmeddelande under torsdagen.

26 mars 2020 klockan 15:48 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande

Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan ...

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för mä...

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att lä...

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska ...

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets ...

Foto: Hasse Persson

bildspel Hemmaförlust utan publik

Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen hoppade mellan lagen och precis som mot Hammarby var det inget utav lag som kunde gå undan med ledningen men med tre minuter kvar av matchen kom spiken i kistan som avgjorde till bortalagets fördel.

11 mars 2020 klockan 22:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik
Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så meddelar LIF Lindesberg och Svenska ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Nu börjar kvalet till herrettan
I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar igång på hemmaplan, ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan
Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med flertalet medaljer för sina tävlingsinsatser. ...
10 mars 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-09

2020-03-08

2020-03-08

2020-03-07

2020-03-07

2020-03-05

2020-03-01

2020-03-01

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-28

2020-07-12 14:12