FOTO: Hannes Feldin

Linde pressade serieledaren – föll ändå i tre raka

Lindesberg Volley pressade serieledande Hylte/Halmstad i tre raka set. Men trots formtopp, publikfest och ett i stora delar bra spel föll man i samtliga seten. Spelet var jämnt, temporikt och setsiffrorna skrevs till 23-25, 23-25 och 22-25. Därmed tog lagets fyra matcher långa vinstrad slut.

Efter sin fantastiska start på året var många spända på att se Lindesberg Volley mäta sina krafter med Hylte/Halmstad på lördagen. Även om matchen endast varade i tre set bjöd den på stor underhållning, där Linde utmanade serieledaren ordentligt.

Alla seten följde ett tydligt mönster. Linde rivstartade och gick upp i trepoängsledning, fick med sig energi och såg starka ut. Men sedan tog sig Hylte/Halmstad tillbaka och åt sig ikapp och förbi. Samtliga set var jämna rakt igenom och det var först mot slutskedet som Hylte kunde dra ifrån.

Linde ångade på med sitt fantastiska publikstöd och vek inte ned sig. Men laget orkade aldrig riktigt ikapp, utan föll med två-tre poängs marginal i alla tre seten. Förlusten var givetvis tung, i synnerhet då man på allvar utmanade Hylte matchen igenom.

– Vi har ju högre anfallsscore än dem. Sen ger vi bort den här för att vi servar som en påse nötter. Jag är nöjd med vissa delar av spelet, att vi matchar dem siffermässigt, summerar Johan Isacsson som tycker att laget uppträdde lite nervöst.

– Ja alltså när vi har bollen på våran sida, förutom när de servar. Det är det som det går ut på. Att vinna anfallsspelet när de servar och sen ta vara på lägena, men där darrar vi i momenten.

Tränaren får även medhåll från lagkaptenen Marjorie Giordano. Besvikelsen var stor hos amerikanskan efter nederlaget, framförallt över de upprepade misstag som i slutändan fällde avgörandet.

– Jag tycker att vi spelade bra, men det räckte inte. Vi gjorde för många små saker fel. I blocket var vi lite för tidiga eller lite för sena. När du möter ett så här bra lag så kostar det mycket. För att inte nämna alla de missade servarna, slår Marjorie fast.

Men även om det blev förlust i tre raka set och även om besvikelsen var stor kunde Linde ändå glädjas över utvecklingen. För mindre än tre månader sedan blev laget till stora delar utspelat av Hylte/Halmstad. Att man den här gången på allvar kunde utmana motståndet var ett styrkebesked. Men Marjorie är samtidigt noggrann med att det inte räcker med att utmana.

– Jag tycker att vi utmanar dem, men vi måste veta när vi ska sätta lägena. Hade vi gjort det ikväll hade vi vunnit. Men vi har blivit bättre och bättre hela säsongen och så länge som vi fortsätter utvecklas får vi ett bra utgångsläge till slutspelet.

För det är slutspelet som är det stora målet för laget. I och med dagens förlust är Linde kvar på sin femteplats i tabellen, tre poäng efter den tredjeplats man så gärna vill åt. Med tre omgångar kvar att spela tar man sikte på nio poäng.

– Vi måste vinna alla tre, tyvärr tog Gislaved poäng idag. Vi går för att vinna varje match. Men det är inga lätta matcher, avslutar Isacsson.

Matchfakta Lindesberg Volley-Hylte/Halmstad:
Resultat: 0-3 (23-25, 23-25, 22-25)
Publik: 422

Övriga resultat från Elitserien:
Gislaved-Svedala 2-3
Sollentuna-RIG Falköping 3-2

Tabellen:
1 Hylte/Halmstad         15     45-9     43
2 Svedala                    15     44-11     41
3 Gislaved                   15     32-24     27
4 Engelholm                14     29-19     25
5 Lindesberg Volley     15     31-27     24
6 Katrineholm              14     22-29     17
7 Sollentuna                15     23-37     15
8 Örebro Volley           14     20-33     15
9 RIG Falköping          15     14-42     7
10 KFUM Göteborg     14     10-39     5

Publicerad 15 februari 2014 klockan 18:03

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Arkivfoto: Camilla Lagerman

Rekordmånga starter på helgens Linde Judo Open

Sedan starten 2016 har Linde Judo Open vuxit till att bli ett av Judosveriges största evenemang. I år är tävlingen dessutom större än någonsin, med närmare 500 tävlingsstarter på lördagen.
– Om den här trenden håller i sig till nästa år behöver vi nog köpa lite mer grejer, skrattar Johan Orrbo.

22 september 2023 klockan 11:43 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Herman Bosson blev LIF Lindesbergs stora målgörare med sex bollar i nätet. Trots ett bra jobb så var hemmalaget långt ifrån en seger under torsdagen. Foto: Hasse Persson

Seriefavoriten blev för tuff när de gästade LIF

Det blev seger i säsongspremiären efter en säsong i Division 1, under torsdagen blev det andra siffror. Seriefavoriten OV Helsingborg HK blev det nästa lag att gästa arenan, ett lag som vanligtvis hittas i tabelltoppen framåt våren. Trots ett kärt återseende av hemmalagets Martin Boija på planen, så blev det en tuff match för LIF Lindesberg.

21 september 2023 klockan 23:04 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Soliga ponnytävlingar avslutar Fornabodas säsong

Ponnytravet fick inleda Fornabodas travsäsong och då var det väl inte mer än rätt att de även fick sä...

bildspel Brutal utklassning av IFK Lindesberg

Inför lördagens hemmamatch mot Hovsta så kvarstår fyra matcher inom Fotbollsfemman, där poängen blir avgörande för ...

Seger i den Allsvenska comebacken

Det blir jubel redan i comebacken! Efter en säsong som obesegrade i Division 1 så kommer LIF Lindesberg tillbaka till ...

Foto: Camilla Lagerman

Inför IFK Lindesberg-Hovsta IF: ”Är i bättre form än senast”

Fyra matcher återstår av säsongens Fotbollsfemma. I nuläget är det bara två poäng skiljer mellan IFK Lindesbergs nuvarande femte plats och en tredje plats, som innebär kvalspel till Division 4. Mycket står alltså på spel när säsongens näst sista hemmamatch tar fart under lördagen.
– Vi behöver gå rent nu, vi behöver samtliga 12 poängen.

15 september 2023 klockan 15:51 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Efter en obesegrad säsong i Division 1 så är LIF Lindesberg tillbaka i lejonkulan! På lördag är det dags för en efterlängtad säsongspremiär i Allsvenskan. Arkivfoto: Hasse Persson

Det är dags för comeback i Allsvenskan!

I våras var det ett stort jubel efter att LIF Lindesberg tog sig igenom Division 1 som obesegrade. Placeringen som överlägsen serievinnare gav Lindesbergstruppen en ny chans till revansch i Allsvenskan och på lördag är det äntligen dags för en efterlängtad säsongspremiär.
– Det är i Allsvenskan som vi hör hemma, säger Joakim Bååk.

14 september 2023 klockan 09:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Benjamins minne spelas för andra året: ”Det här är stort”
Söndagen den 8 oktober spelas minnescupen Benjamins Minne för andra året, i Fritidsbyn Lindesberg. Cupen arrangeras av IFK Lindesbergs pojklag fö...
12 september 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

EM-GULD till Amanda Orrbo
Frövi Judos Amanda Orrbo tog under fredagen ett efterlängtat EM-guld i italienska Padova, där hon tävlade i mästerskapet för personer med Downs ...
8 september 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Hög svansföring under helgens svenska mästerskap
SM-helgen i Fritidsbyn bjöd på en hel del regn, sol och värme, men framförallt en uppvisning av Sveriges bästa brukshundar. Trots att vädrets ...
28 augusti 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Teton Lindraj och Jenny Brunzell satte punkt för årets tävlingssäsong på Fornaboda. Foto: Timmy Lundegård

Jenny Brunzell blev travsäsongens sista vinnare

Örebrotjejen Alice Molin blev först med att vinna lopp under årets travsäsong på Fornaboda, medan Jenny Brunzell från Vaggeryd blev kusken att sätta punkt för det hela. Även om säsongsavslutningen inte fick någon större publik på plats, så blev det en trevlig stämning på tävlingsovalen med en hemmaseger och två dubbelvinnare.

27 augusti 2023 klockan 16:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

bildspel Här invigs helgens SM-tävlingar i Lindesberg

Till tonerna av Guldsmedshyttans Musikkår invigdes helgens SM-tävlingar i bruks och mondioring med pompa och ståt under fredagen.
– Hunden, människans bästa vän genom tiderna. Jag googlade lite och hittade grottmålningar som sträcker sig åtminstone 11 500 år tillbaka i tiden, där människan och hunden har jobbat ihop, sade kommunstyrelsens ordförande Tomas Klockars i sitt invigningstal.

25 augusti 2023 klockan 13:46 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

IFK Lindesberg tappade poäng efter avgörande straff

När slutminuten närmade sig såg det ut som att IFK Lindesberg skulle gå segrande med 2-1 ur torsdagens ...

Inför IFK-Östansjö IF: Tabellettans segertrend ska brytas

IFK Lindesberg kommer från, vad som kan vara, säsongens bästa match när de segrade över Latorp ...

Hemmaseger trots en kortare galopp

Det blev en kortare galopp för hemmahästen Cersei Gene när de tävlande ekipagen kom ur den första svängen. Det var dä...

Annons

Arkivfoto: Ida Lindkvist

Lindlöven startar gratis läxhjälp: ”Skapa förutsättningar för vara barn och unga”

Med start tisdagen den 29 augusti drar Lindlöven igång sin senaste satsning, som dock inte innefattar ishockey. Med hjälp av ett gäng engagerade pensionärer erbjuder föreningen gratis läxhjälp till alla barn och unga, tre eftermiddagar i veckan, där man även bjuder på mellanmål.
– Vi är taggade, det ska bli jättekul! säger klubbchef Filip Nyängen.

18 augusti 2023 klockan 11:13 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Stor seger på hemmaplan: ”Vi gör säsongens bästa match”

Ett dåligt väder stoppar inte IFK Lindesberg. Mycket arbete har gjorts på Fritidsbyn för att ...

Fotbollsyra inledde första skoldagen på Brotorpsskolan

På onsdagsmorgonen välkomnade skolorna i Lindesbergs kommun sina elever tillbaka efter ett långt ...

Inför IFK-Latorps IF: Poängjakt mot tabelltoppen

Med en seger i ryggen så är det dags för ny match. Poängen börjar att bli viktiga för tabellfyran IFK ...

10-årsjubileum för Linde Sports Camp

För tionde året i ordningen gick omåttligt populära Linde Sports Camp av stapeln under sommarlovets sista vecka. ...

Viktiga poäng efter det långa uppehållet

Tre raka hemmamatcher står på matchschemat efter att IFK Lindesberg har gått igenom över en månad med ledigheter...

Fritidsbyn tillfälligt avstängd efter översvämning

På grund av de mycket höga vattenflödena i Torphytteån väljer nu IFK Lindesberg att tillfälligt stä...

Mondioring är en av sporterna på SM. Foto: Ulrica Brindeberg

Tusentals besökare väntas när SM i bruks och mondioring avgörs i Lindesberg

Den sista helgen i augusti avgörs SM i bruks och mondioring i Fritidsbyn i Lindesberg. Ett mästerskap som lockar tusentals besökare från hela landet, där sammanlagt 74 tävlande ekipage gör upp om titlarna.
– Nu hoppas vi bara på lite bättre väder, skrattar tävlingsgeneral Pär Bjellå.

9 augusti 2023 klockan 14:07 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Inför IFK-Pålsboda GoIF: Fotbollsfemman är tillbaka
Under torsdagskvällen är IFK Lindesberg tillbaka efter sina matchledigheter. Nio matcher kvarstår inom fotbollsfemman där IFK får tre raka ...
9 augusti 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Glad hemmaseger i regnet
Bara några minuter innan det värsta regnet tog vid på Fornaboda så kunde Kerstin Hell köra till sig en hemmaseger. Trots ett tråkigt läge bakom...
8 augusti 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Orutinerade namn visade sig vara bäst
Uppvisningarna avlöste varandra när Fornaboda inledde den nya veckan med lunchtrav. Flertalet orutinerade hästar tog chansen att gästa ...
31 juli 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2023-07-26

2023-07-24

2023-07-19

2023-07-19

2023-07-07

2023-07-03

2023-06-26

2023-06-24

2023-06-19

2023-06-18

2023-06-15

2023-06-14

2023-06-14

2023-06-14

2023-09-23 16:50