FOTO: Hannes Feldin

Linde spände musklerna – kvitterade matchserien

Det är kvitterat i kvartsfinalserien mellan Lindesberg Volley och Gislaved. I en slutspelskokande Lindesberg Arena utjämnade Linde till 1-1 i matcher, via ett mycket imponerande spel. Efter att ha förlorat ett tight inledande set vände laget och vann med siffrorna 3-1.

Efter lördagens bortaförlust i Småland var det ett halvpressat Lindesberg Volley som ikväll tog SM-slutspelet till Lindesberg Arena. Med underläge 0-1 krävdes seger, annars skulle Gislaved ges matchboll i kvartsfinalserien.

Väl ute på planen hade man inledningsvis fortsatta problem med Gislaved. I ett jämnt och väldigt tight första set följdes lagen i princip åt, där ledningen aldrig övergick två poäng. I slutändan var det gästerna som stod upp bäst och tog hem setet med siffrorna 27-29. Den psykiskt tuffa förlusten hade kunnat ge problem för Linde, men laget svarade upp bra.

– Jag var inte orolig över att vi förlorade setet. Det var mera hur vi spelade. Men vi kom tillbaka bra och hittade det spel som vi sökte, förklarar Oskar Jönsson Vikterlöf om sina tankar efter det inledande setet.

Även det andra setet blev jämnt poängmässigt. Linde rivstartade och kopplade greppet via 8-3, men tappade sedermera till 12-12. Därefter lyckades laget återigen gå ifrån och den här gången höll man avståndet setet ut. Marjorie Giordano visade stor klass och hjälpte Linde att säkra vinst med siffrorna 25-22.

Från den punkten slog Linde sedan på alla sina cylindrar. Laget växlade upp och satte Gislaved under hård press i både det tredje och fjärde setet. Motståndet hade problem och orkade inte hänga i, vilket gjorde att Linde kunde glida ifrån till vinster i både seten. Det avslutande vann laget med hela 25-14 och kunde mot slutet triumfera mot sin första vinst i årets slutspel.

– Riktigt skön seger det här! Vi genomför matchen på ett riktigt bra sätt. I det sista setet är det inget snack, där får vi allt att stämma, konstaterar Oskar Jönsson Vikterlöf.

Den assisterande tränaren är mycket nöjd med lagets insats. Han håller även med om att Marjorie Giordano, utsedd till Lindes bästa spelare, har en stor betydelse för laget i denna typ av matcher.

Den spelmässiga skillnaden mot lördagens match handlade mest om lagets agerande i anfallspelet. Jönsson Vikterlöf förklarar att Linde nu lyckades hantera Gislaveds serve bättre. Dessutom tycker han att man minskade sina egna misstag, något han får medhåll för från spelarna.

– Vi lyckas mycket bättre i servesspelet idag. Sen har vi klart färre misstag än senast och det hjälper oss så klart mycket, menar Sara Malmlöv som var lite tudelad kring sin egen insats.

– Jag var trögstartad haha. Det var samma sak senast, då kom jag igång efter de två första seten. Men det kommer att bli lättare, nu har vi mött Gislaved i två matcher och man börjar lära sig. Sen kommer varje match att betyda mer och mer och då blir det att man blir mer på tårna.

I och med vinsten är det nu klart att det blir minst två kvartsfinaler till. Därmed väntar en ny hemmamatch i Lindesberg Arena, i form av kvartsfinal fyra som spelas nästa tisdag. Men före det ska Linde Volley packa väskorna och rulla söderut. På lördag spelas det tredje mötet, med tidig matchstart i form av 14.00.

– Härligt att ha vunnit den här matchen. Nu ska vi ner till Gislaved igen på lördag. Då gäller det att spela på samma sätt och så hoppas vi så klart att det går vägen den här gången, avslutar Sara Malmlöv.

Matchfakta Lindesberg Volley-Gislaved:
Resultat: 3-1 (27-29, 25-22, 25-19, 25-14)
Publik: 330
Kvartsfinalserien: 1-1 i matcher

Övriga kvartsfinaler:
Hylte/Halmstad-Örebro 1-0 i matcher
Svedala-Sollentuna 1-0 i matcher
Engelholm-Katrineholm 1-0 i matcher

Publicerad 18 mars 2014 klockan 21:24

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala ...

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Förlust med två matcher kvar
Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en ...
13 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Simon Ongeri, en målvakt med framtiden framför sig Foto: Hasse Persson

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade målvakt Simon Ongeri, som redan under helgen återgår till sitt ordinarie hemmalag HK Aranäs.
– Simon var inte inlånad till oss, under de resterande matchernas ursprungliga datum, säjer Ricky Nordahl.

7 mars 2021 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, där man i sin tur fick ta del av en ren utklassning. 7-0 syntes på poängtavlan när slutsignalen tog ton. En hyllningsmatch som den stora supporten Ernst Röös, nog är mycket stolt över.

3 mars 2021 klockan 21:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens första nedsläpp, kunde Lindlöven spela in 0-1. En ställning som snabbt ändrade sig till 2-1, inom loppet av fyra minuter på isen. Uppkommande matcher är nu viktiga, för att slippa återkval.

26 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlöven tog en poäng mot Kumla
Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-01-30

2021-04-15 10:29