FOTO: Hannes Feldin

Linde spände musklerna – kvitterade matchserien

Det är kvitterat i kvartsfinalserien mellan Lindesberg Volley och Gislaved. I en slutspelskokande Lindesberg Arena utjämnade Linde till 1-1 i matcher, via ett mycket imponerande spel. Efter att ha förlorat ett tight inledande set vände laget och vann med siffrorna 3-1.

Efter lördagens bortaförlust i Småland var det ett halvpressat Lindesberg Volley som ikväll tog SM-slutspelet till Lindesberg Arena. Med underläge 0-1 krävdes seger, annars skulle Gislaved ges matchboll i kvartsfinalserien.

Väl ute på planen hade man inledningsvis fortsatta problem med Gislaved. I ett jämnt och väldigt tight första set följdes lagen i princip åt, där ledningen aldrig övergick två poäng. I slutändan var det gästerna som stod upp bäst och tog hem setet med siffrorna 27-29. Den psykiskt tuffa förlusten hade kunnat ge problem för Linde, men laget svarade upp bra.

– Jag var inte orolig över att vi förlorade setet. Det var mera hur vi spelade. Men vi kom tillbaka bra och hittade det spel som vi sökte, förklarar Oskar Jönsson Vikterlöf om sina tankar efter det inledande setet.

Även det andra setet blev jämnt poängmässigt. Linde rivstartade och kopplade greppet via 8-3, men tappade sedermera till 12-12. Därefter lyckades laget återigen gå ifrån och den här gången höll man avståndet setet ut. Marjorie Giordano visade stor klass och hjälpte Linde att säkra vinst med siffrorna 25-22.

Från den punkten slog Linde sedan på alla sina cylindrar. Laget växlade upp och satte Gislaved under hård press i både det tredje och fjärde setet. Motståndet hade problem och orkade inte hänga i, vilket gjorde att Linde kunde glida ifrån till vinster i både seten. Det avslutande vann laget med hela 25-14 och kunde mot slutet triumfera mot sin första vinst i årets slutspel.

– Riktigt skön seger det här! Vi genomför matchen på ett riktigt bra sätt. I det sista setet är det inget snack, där får vi allt att stämma, konstaterar Oskar Jönsson Vikterlöf.

Den assisterande tränaren är mycket nöjd med lagets insats. Han håller även med om att Marjorie Giordano, utsedd till Lindes bästa spelare, har en stor betydelse för laget i denna typ av matcher.

Den spelmässiga skillnaden mot lördagens match handlade mest om lagets agerande i anfallspelet. Jönsson Vikterlöf förklarar att Linde nu lyckades hantera Gislaveds serve bättre. Dessutom tycker han att man minskade sina egna misstag, något han får medhåll för från spelarna.

– Vi lyckas mycket bättre i servesspelet idag. Sen har vi klart färre misstag än senast och det hjälper oss så klart mycket, menar Sara Malmlöv som var lite tudelad kring sin egen insats.

– Jag var trögstartad haha. Det var samma sak senast, då kom jag igång efter de två första seten. Men det kommer att bli lättare, nu har vi mött Gislaved i två matcher och man börjar lära sig. Sen kommer varje match att betyda mer och mer och då blir det att man blir mer på tårna.

I och med vinsten är det nu klart att det blir minst två kvartsfinaler till. Därmed väntar en ny hemmamatch i Lindesberg Arena, i form av kvartsfinal fyra som spelas nästa tisdag. Men före det ska Linde Volley packa väskorna och rulla söderut. På lördag spelas det tredje mötet, med tidig matchstart i form av 14.00.

– Härligt att ha vunnit den här matchen. Nu ska vi ner till Gislaved igen på lördag. Då gäller det att spela på samma sätt och så hoppas vi så klart att det går vägen den här gången, avslutar Sara Malmlöv.

Matchfakta Lindesberg Volley-Gislaved:
Resultat: 3-1 (27-29, 25-22, 25-19, 25-14)
Publik: 330
Kvartsfinalserien: 1-1 i matcher

Övriga kvartsfinaler:
Hylte/Halmstad-Örebro 1-0 i matcher
Svedala-Sollentuna 1-0 i matcher
Engelholm-Katrineholm 1-0 i matcher

Publicerad 18 mars 2014 klockan 21:24

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Slarvig förlust i den Allsvenska premiären

Premiären i Allsvenskan blev nog inte som LIF Lindesberg hade tänkt sig. Trots en tidig tremålsledning mot Torslanda så började slarvspelet att visa sig, vilket bjöd tillbaka motståndarlaget in i matchen. I den andra halvleken låg LIF dessutom i ett åttamålsunderläge, vilket blev för många mål att hämta in.

18 september 2021 klockan 17:57 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto från förra säsongen Foto: Hasse Persson

Dags för Allsvensk premiär!

På lördag är det äntligen dags för säsongspremiär i Handbollsallsvenskan! Försäsongen är färdigspelad och till helgen gästas Torslanda av det laddade LIF Lindesberg. Efter förra säsongens elfte plats, så har LIF värvat till sig nya och intressanta namn som ska hjälpa laget till en högre placering.

16 september 2021 klockan 14:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ingrid Nilsson knep brons på ungdoms-EM i judo

16-åriga Ingrid Nilsson från Lindesberg knep ett brons vid ungdoms-EM i judo i lettiska Riga. Mästerskapet ...

Hemmaseger avslutar travsäsongen

Det var årsfinal på Fornaboda under torsdagen och vad passar då bättre att avsluta säsongen, än med en hemmaseger? Det ...

bildspel Finsk femling på Fornaboda Travbana

Åtta Solvallavinnare och en överraskning från Årjäng blev facit när torsdagslunchens travtävlingar från Fornaboda ...

Lea sköt sig till 91 poäng i luftgevärskyttet, vilket var onsdagens bästa resultat. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Linde Sports Camp är igång!

Under onsdag förmiddag gick startskottet för det årliga sportlägret Linde Sports Camp. ”Sport Campen” arrangeras för åttonde året i rad och riktar sig till ungdomar som börjar i årkurs 4 till 6, där ungdomarna får chansen att testa på alla möjliga sporter från fotboll till karate.
– Syftet är att de deltagande ungdomarna ska få hitta något nytt, säger fritidskonsulent Jonas Andersson.

11 augusti 2021 klockan 15:59 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Anders Svanstedt vinner med Juni Rapid Foto: Timmy Lundegård

Lunchvinnare på Fornaboda Travbana

Torsdagslunchen bjöd på soliga travtävlingar ute på Fornaboda Travbana. Flera fina återseende gjordes, där Fornabodapubliken dels fick återse den tidigare hemmahästen Certainly som vinnare, men även en möjlig deltagare i Stoderbyt.

5 augusti 2021 klockan 15:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg
Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är ...
29 juli 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust
OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna tävlingen efter en otroligt snö...
28 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana
Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade dessutom vinnarcirkeln direkt...
27 juli 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Skinny Dipping med segerkusken Kenneth Gorski och delar av ägarkretsen. Foto: Timmy Lundegård

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnarglädjen var däremot större där man även fick ta del av en svalkande hemmaseger, genom Skinny Dipping och Kenneth Gorski.
– Det var tacksamt att de körde i ett långsammare tempo där framme, säger vinnarkusken.

18 juli 2021 klockan 17:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Double Exposure och Örjan Kihlström vinner Bergslagsloppet på nytt banrekord. Foto: Timmy Lundegård

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt banrekord från Double Exposure som segrade i Bergslagsloppet, så bjöds segrarna på höga jubel och applåder från den glada publiken.
– Det här måste vara ett nytt publikrekord i landet efter den eländiga pandemin, menar Örjan Kihlström.

8 juli 2021 klockan 00:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista ...

Travets golfchampion ska koras!

Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde ...

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp

Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje ...

Annons

Foto: Hasse Persson

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”

Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något som var mycket efterlängtat bland både krögare och idrottsföreningar. Nu öppnas möjligheter för restauranger och serveringsställen att hålla öppet längre, och dessutom kan idrottsföreningar släppa in sin efterlängtade publik på matcherna igen.

2 juli 2021 klockan 09:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet

Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska...

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens fö...

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp...

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

Tonique segrade årets upplaga av Stonas Stayerpokal. Skötare Heidi Forsgren (t.v.) och kusk Carl Philip Lindblom (t.h.) Foto: Timmy Lundegård

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina namn fanns med i startlistorna där Stonas Stayerpokal och Axel Pålmans minneslopp skulle avgöras. Skrällarna avlöste varandra på spelet, där säsongens hittills gladaste vinnare satte punkt för dagen.

23 maj 2021 klockan 22:35 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan
Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda nyheter för sportkulturen, då ...
19 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”
Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma lös vid 15-tiden under tisdagen. Hästen tog sig ut på ...
18 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda
Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi Ehlers-tränade Danois ...
16 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-05-10

2021-05-08

2021-05-07

2021-05-03

2021-04-15

2021-04-04

2021-03-31

2021-03-31

2021-03-24

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-09-19 10:21