Linde Volley föll mot Sollentuna

Med tabelltrean i arenan blev det en tuff match för Linde Volley, även om hemmalaget bjöd upp till tre inledande kamper så var det gästande Sollentuna starkast mot slutet vilket ledde till Lindelagets nionde förlust för säsongen på lika många matcher.

Det har varit en jobbig säsong i Elitserien för Linde Volley, under de åtta spelade matcherna för säsongen har Lindelaget fått med sig totalt tre setsegrar där man nyligen kommer med matcher mot Gislaved och RIG Falköping.

Under lördagen var det tuffare motstånd som väntade på hemmaplan i form av tabelltrean Sollentuna, ett lag som kommer med fem segrar bakom sig på åtta matcher.

Linde Volley hade med sig kepsar i eftermiddagens line-up Foto: Timmy Lundegård

Det blev en jobbig matchinledning för Linde Volley, Sollentuna inledde spelet starkast och kunde inom setets första minuter spela in bollen på Lindes planhalva vilket gav bortalaget en ledning med 0-3.

Reduceringen kom snabbt därefter efter att Sollentuna spelat in en serve i nätet för att sedan få en för snabb boll från Mariana Konecna, trots att den nya ställningen kunde skrivas till 2-3 kom bortalaget starkt tillbaka och kunde dra undan med sin ledning.

Linde Volley höll sig däremot inte allt för långt borta med poängen, hemmalaget bjöd upp till kamp med fint räddningsspel där liberon Emilia Johansson räddade flera till synes svåra bollar.
Med sitt räddningsarbete kunde hon hjälpa laget till poäng genom en räddning som gav bollen till Tinna Rut, denne kunde i sin tur spela in en smash som tillfälligt ändrade poängställningen till 7-9.

Trots att Linde Volley poängmässigt höll sig nära sina motståndare, klev Sollentuna undan med poängen och avgjorde det inledande setet med bred marginal.

Även det andra setet fick en dyster inledning för hemmalaget, med ett starkt spel från tabelltrean kunde Sollentuna spela in flera bollar till Linde Volleys planhalva vilket ledde till en stark ledning som skrevs 2-7.

Med en lyckad blockering från Jennifer Tausis följt av två svårfångade bollar för Sollentuna, kunde hemmalaget komma tillbaka i setet och ändrade poängen till 5-7.

Precis som i det inledande setet så höll sig Linde Volley inte allt för långt borta, trots en poängutökning för bortalaget kunde Linde skriva om ställningen till 7-9.

Sollentuna gjorde däremot en repris av det första setet.
Med flertalet missade bollar från hemmalaget och ett starkt spel från Sollentuna emot sig så kunde bortalaget, trots en mindre bredd av ledningen, på nytt gå undan med setsegern.

Det var ett jämnare set som avslutade matchen, med en inledande ledning till Linde Volley genom Ida Larsson så höll sig ledningen kortvarigt.
Med svårstoppade servar och starkt spel från Sollentuna kunde man spela upp sig till 1-4.

Även i det tredje setet höll sig däremot Linde Volley inte allt för långt borta med poängen, genom både Ida Larsson och Martina Konecna kunde hemmalaget spela upp sig till 6-8 vilket därefter blev en reducering till 8-9.

Med en jämn ställning på poängtavlan var hoppet uppe på en jämn kamp om en setpoäng, med båda lagen innehavande av dubbla siffror på tavlan började bortalaget att utöka sin ledning genom svårfångade bollar och starka blockeringar.

Resultat Linde Volley-Sollentuna
Slutresultat: 0-3 (14-25, 17-25, 19-25)
Matchvärd: Storå Rör
Publik: –

Poänggörare: Ida Larsson (11), Martina Konecna (8), Jennifer Tausis (4), Zeinab Kamara (4), Mariana Baddini (2), Alice Uddgren (1), Sofia Larsson (1), Tinna Rut (1)

Matchens Lirare: Moa Renström

Läget i tabellen: Linde Volley står ännu utan poäng efter nio matcher vilket gör att laget ännu står utan poäng, detta medan Sollentuna går upp som ny tabelltvåa med 19 poäng.
IKSU är närmsta konkurrent i tabellen men för att nå upp till nästjumbon behövs minst två segrar från Linde Volley då det orangea laget innehar 6 poäng.
Tabellettan Hylte Halmstad är nästa motståndarlag och innehar ännu maxpoäng på 27 poäng efter 9 matcher.

Nästa match: Lördag 5:e december vs Hylte Halmstad på bortaplan med matchstart kl. 14.00

Publicerad 28 november 2020 klockan 17:51

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Camilla Lagerman

Nytt beslut om Stadsskogsskolan: fjärrundervisning för samtliga elever

Tanken var att Stadsskolsskolan partiellt skulle övergå till distansundervisning från och med nästa vecka, nu tvingas man dock ändra sitt beslut efter att flertalet lärare blivit sjuka. Redan från och med imorgon, fredag, övergår hela skolan till fjärrundervisning.

21 januari 2021 klockan 12:18 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Arkivfoto: Fredrik Norman

Vädervarningen: Nu slår ishalkan till!

Den som skall ut på vägarna under sena torsdagen, bör vara extra försiktig. Nu varnar nämligen SMHI för att det under kvällen kan uppstå plötslig ishalka i hela Örebro län.

21 januari 2021 klockan 11:52 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

bildspel Utklassning på hemmaisen

Efter två inspelade poäng under de tre senaste matcher, visade Lindlöven fin spelarform där man fullkomligt utklassade den ...

Populär Facebookgrupp vill få stopp på traktens stölder

En våg av stölder och inbrott i Storå- och Guldsmedshytteområdet under hösten fick Stefan ...

Samtliga högstadieskolor inför partiell distansundervisning

UPPDATERAD. Efter årsskiftet öppnade utbildningsminister Anna Ekström upp för att även hö...

Stora Lindessjön. Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Befarade drunkning i Lindessjön: ”Såg en vak”

Sent på tisdagskvällen larmades räddningstjänst och polis om en befarad drunkning i Stora Lindessjön. Vid den aktuella platsen hade en vak upptäckts, vilket tolkades som att någon hade gått igenom isen.
– Någon såg en vak vid en brygga längs Strandpromenaden och slog larm, säger Christina Hallin, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

20 januari 2021 klockan 10:00 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Träningspass som de såg ut innan covid-19. Arkivfoto: Ida Lindkvist.

Föreningens lösning när restriktionerna satte stopp: digitala träningspass

Efter ett tufft år med coronarestriktioner som gjorde gruppträningar i princip omöjliga, fick Lindesbergs allmänna gymnastikförening, LAGF, tänka om och utanför den så kallade boxen. Resultatet har premiär under tisdagskvällen, då det första Zumbapasset körs via den digitala plattformen Zoom.
– Jag hade några testpass i slutet av förra året för att testa hur det kändes, och för att lära mig Zoom ordentligt, och det var superroligt! säger instruktören Carolina Sixtensson.

19 januari 2021 klockan 15:32 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Linde energi slog fjärrvärmerekord: ”Aldrig eldat så lite olja”
Sedan drygt 20 år tillbaka har det kommunägda bolaget samarbetat med BillerudKorsnäs i Frövi och tagit tillvara den spillvärme som industrin ...
19 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Frosths Konditori öppnar ytterligare ett café – på lasarettet
Sedan slutet av december har Lindesbergs lasarett stått utan ett café, sedan den tidigare entreprenören bestämde sig för att sluta vid å...
18 januari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Polis pepparsprayade misstänkt kvinna
När polisen konfronterade en kvinna, misstänkt för misshandel, blev situationen av sådan art att poliserna fick använda pepparspray för att få ...
18 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Arkivfoto Foto: Hasse Persson

Där satt den, Linde Volley!

Efter en dyster säsongshalva för Linde Volley utan poäng till tabellen så har Linde Volley hittat en stor spelarform. Under lördagseftermiddagen kom säsongens hittills största triumf där Lindelaget lyckades spela in sin första trepoängare, detta efter en nagelbitare mot nykomlingen IKSU.

16 januari 2021 klockan 15:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust mot tabellsexan Karlskrona

Med lagets största målskyttar skadade så var det en tuff uppgift som väntade när Karlskrona gästade arenan under lördagen. Trots ny målvakt i kassen och en återkommande Fabian Wallouch Lindholm så kunde man, med ett tidigt rött kort och en stark bortamålvakt inte åka hem med segern.

16 januari 2021 klockan 18:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tung förlust för gästande Lindlöven

Lindlöven är tre matcher in i Vårserien och placerar sig redan farligt i tabellen. Seriens andra förlust kom under ...

Målvakt från Aranäs till LIF Lindesberg

Med ett fortsatt skadat lag så fortsätter LIF Lindesberg att stärka upp i uppställningen. Simon Ongeri är det nya...

Liten ökning av covidfall efter jul och nyår

Efter jul- och nyårshelgerna vänder nu kurvan svagt uppåt igen när det gäller antalet smittade av covid-19 i ...

Annons


Mattias Persson har inlett arbetet med en isbana till ungdomarna Foto: Timmy Lundegård

En isbana till ungdomarna är på väg

Vad kan man tänkas göra en torsdagskväll i dryga tio minusgrader? Frågar man Lindlövens ungdomsledare Mattias Persson och Patrik Larshans är det ett perfekt tillfälle att påbörja en tillverkning av en isbana på Stadsskogsskolans fotbollsplan, som går till ungdomarna.
– Kommunen var jättepositiva till initiativet, säjer Patrik Larshans.

14 januari 2021 klockan 23:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Polisen slog till mot stor cannabisodling

UPPDATERAD. Fem personer kommer att begäras häktade för grovt narkotikabrott. Detta sedan polisen tidigare i veckan ...

Alla särskilda boenden färdiga med vaccinationen i slutet av veckan

Vaccinationen mot covid-19 fortsätter enligt plan, och i slutet av veckan beräknar man ...

bildspel Tråkig årspremiär på hemmaisen

Malung stod som första motstånd i Lindehov under det nya året. Trots återkommande namn i laguppställningen fick ...

Flera fordon i olycka på R68: ”Mycket halt på platsen”

UPPDATERAD KL. 17.40. Strax före klockan 17 på onsdagen, larmades räddningstjänst, polis...

Nu är de populära skidspåren dragna igen

För traktens alla skidentusiaster blev den förra vintern en total katastrof då kallgrader och snö blev en ...

Yttrandefriheten hotad när nätjättarna tar ställning

DEBATT: Fri åsiktsbildning är grunden för en fungerande demokrati. I regeringsformen fastslås det i ...

Genrebild. Foto: Ida Lindkvist

Nerikes Brandkår ryckte ut på befarad industribrand

Vid halvfyratiden natten till onsdag, larmades brandkåren om en befarad brand vid BillerudKorsnäs i Frövi.

13 januari 2021 klockan 07:21 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Kortare raster och gymnastik utomhus ska minska risken för smitta i skolan
I förra veckan öppnade utbildningsminister Anna Ekström upp möjligheten till distansundervisning även för elever i årskurs 7-9. Barn- och ...
12 januari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Laddar om för ny snösväng: ”Vi är förberedda”
Efter ett långt arbetspass blir det inte någon direkt vila att räkna med för alla som på måndagen kallades in för att röja snö. Enligt vä...
12 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

En till sjukhus efter olycka på Lv 249
En person blev i natt avförd med ambulans till sjukhus efter en singelolycka på länsväg 249. Enligt polisen färdades två personer i bilen. - ...
12 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-01-11

2021-01-11

2021-01-10

2021-01-09

2021-01-09

2021-01-08

2021-01-07

2021-01-07

2021-01-06

2021-01-05

2021-01-05

2021-01-05

2021-01-04

2021-01-04

Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-01-21 15:49