Teemu Sarna är tillbaka i Linde Volley efter tre års frånvaro Foto: Hasse Persson

Linde Volley inleder Elitserien i arenan

Ifjol blev det en 6:e plats i Elitseriens tabell men med tio nya namn och ett helt nytt lag i laguppställningen så står Linde Volley redo för en ny säsong inom Elitserien, flera bekanta namn finns med i truppen och på lördag får laget sin första chans att testa sina nya spelare.

Under förra säsongen tog sig Linde Volley till en 6:e plats i tabellen vilket skulle ge laget en plats för ett spel i SM-slutspel men på grund av den då inledande pandemin, så ställdes slutspelet in och Linde Volley fick nöja sig med en 6:e plats i Elitseriens tabell.

Inför den nya säsongen är det dock en helt ny uppställning som gäller från majoriteten av alla spelarpositioner, i slutet av mars meddelade Linde Volley att de kommer att rekrytera nya spelare inför den nya säsongen där hela 11 namn har presenterats därefter.

Bland namnen är Linde Volleys enda libero under fjolårssäsongen Merta Sjögren det enda namnet från den förra säsongens trupp som har förlängt sitt spelarkontrakt med laget.

– Att få representera Lindesberg i Elitserien betyder ganska mycket för mig eftersom det är min moderklubb och det är här allt startade, att gå från Volley2000 till elit i samma klubb är speciellt för mig, berättar Merta via Linde Volleys hemsida.

Trots alla nya namn i laget så är det flertalet som är kända i föreningen sedan tidigare, två av namnen är Martina Konecna och Teemu Sarna som båda har återvänt till Linde Volley efter tre års frånvaro där Marina kommer att agera elitspelare medan Teemu återigen kommer att finnas med i laget som huvudcoach, en coach som låter nöjd med sitt nya lag inför Elitseriens inledande match mot Linköping:

– Det är ett väldigt ungt och förenat lag vilket jag tror kommer att vara en styrka för oss, vi har bara en spelare som är lite äldre medan de resterande spelarna ligger vid 20-årsåldern samtidigt tycker jag att laget är vältränat inför säsongsinledningen och jag tror att vi kommer kunna överraska många lag under denna säsong.

Matchguide Linde Volley-Linköpings VC
När och var: Lördagen 26:e september i Lindesberg Arena med matchstart kl. 15.00 (publikfritt)
Mer information om hur du kan följa matchen kommer att finnas på Linde Volleys Facebook-sida.

Förra mötet mot Linköping: I början av det nya året åkte Linde Volley till Linköping för en bortamatch där Linköping tog hem en enkel seger genom 3-0 i set (25-14, 25-14, 25-18).

Linde Volleys lag 20/21:
Martina Konecna är tillbaka i Linde Volley efter 3 års frånvaro, under de tre utländska åren hittas fina meriter som en 3:e plats i Slovakiens Extra Liga och en 3:e plats i Tyska Volleyball Bundesliga.

Ida Larsson har graduerat från RIG Falkköpings volleybollprogram och kommer tillbaka till moderklubben Linde Volley med fina meriter där hon bland annat slutat 2:a med det svenska juniorlandslaget i Danmark genom en U17-turnering.

Tinna Rut är en talangfull spelare från Island som i sitt hemland blivit nominerad till ”Bästa unga spelare” och blev under säsongen 17/18 Isländsk mästare i både liga- och cupsäsongen.

Merta Sjögren är uppvuxen i Lindesberg och är ett bekant ansikte från förra säsongen där hon var med som Linde Volleys enda libero och hjälpte Linde Volley till en 6:e plats i Elitserien.

Moa Renström har sedan tidigare graduerat från Lindeskolans idrottscollage och spenderade förra säsongen med Norsjö Volley där de vann 21 av 22 matcher inom Division 1 Norra.

Sofia Larsson graduerade från Lindeskolans idrottscollage 2019 och tog kort därefter en plats på Columbias International University i USA där hon spelat Collage Volleyboll, detta är hennes debutsäsong i Elitserien.

Zainab Kamara kommer från Svansele i Norrland och gör nu sin debutsäsong i Elitserien, hon har tidigare spelat för Norsjövolley och vann redan under föregående säsong svenska Division 1 Norra.

Lisa Andersson är en ungdomsspelare från Västerås som har varit aktiv inom volleybollen i fem år, flytten till Lindesberg är en redig volleybollsatsning där Lisa kommer att göra sin debutsäsong i Elitserien.

Alice Uddgren har blivit en framträdande spelare hos IK Ymer i Borås under de senaste åren och har sedan tidigare kvalat in klubbens ungdomslag till J-SM, något som senare gick vidare till slutspel.

Mariana Baddini har uppnått stor framgång i sitt hemland Brasilien där hon kommer till Lindesberg med erfarenheter från det brasilianska landslaget, detta är hennes första ligaupplevelse utanför Brasilien.

Spelarinfo via Linde Volleys hemsida

Publicerad 24 september 2020 klockan 13:02

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Mikael Tiderman och Pernilla Hjelt tog emot utmärkelsen via plattformen Teams.

Frövifors Pappersbruksmuseum utsett till Årets Arbetslivsmuseum

Frövifors Pappersbruksmuseum tilldelades under fredagen den ärofyllda utmräkelsen Årets Arbetslivsmuseum, och fick därmed ta emot en emaljskylt samt en prissumma om 25 000 kronor.
– Det betyder så mycket personligen att få vara med och utveckla vår verksamhet, och speciellt att få ett ekonomiskt tillskott under ett hårt pandemiår, berättade den märkbart rörda museichefen Mikael Tiderman.

9 april 2021 klockan 12:49 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Kassörska bad tobakskund om legitimation – blev hotad

Polisen har upprättat en anmälan om olaga hot riktat mot en kvinna som arbetar i en livsmedelsaffär i centrala Lindesberg. Enligt polisuppgift skall kvinnan ha blivit hotad då hon bad om att få se legitimation av en yngre kille som ville handla tobaksvaror.

9 april 2021 klockan 10:21 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Minskning i antal fall men fortsatt allvarligt läge

Efter förra veckans rekordhöga notering av antalet bekräftade covidfall i kommunen, ser läget för tillf...

Ingen oro för extrem vårflod i dagsläget

Med våren kommer oro för vissa som bor i närheten av sjöar och vattendrag. En extrem vårflod med höga flöden ...

Påskpyntade rondeller utsattes för sabotage: ”Jättetråkigt”

De fyra påskkärringarna, som hade placerats i rondellen vid Lidl, överlevde inte p...

En personbil totalförstördes i en anlagd brand i Storå. Läsarbild.

Kastade molotovcocktail mot bil – polisen jagade bilbrännare i natt

Natten till tisdag jagade polisen en bilbrännare i Storå. Vittnen har berättat hur en ensam gärningsperson sågs kasta vad som liknade en så kallad molotovcocktail – en flaska med brännbar vätska – mot en parkerad bil. Bilen blev helt utbränd, uppger polisen.
– En svartklädd person sågs kasta en flaska med brännbar vätska mot bilen och sprang sedan från platsen i riktning mot ån, kommenterar Mats Öhman, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

6 april 2021 klockan 10:58 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Glad Påsk!
LindeNytts redaktion önskar alla läsare och annonsörer en riktigt Glad Påsk! //Red.
3 april 2021 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

bildspel Påskäggsjakten är avslutad – här är vinnarna
Det var ett rekordstort deltagande i LindeNytts påskäggsjakt i år, vilket är otroligt roligt! Samtliga vinnare är utsedda och alla priser delades...
2 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Rekordnotering i antal covidfall: 128 på en vecka
Smittspridningen är uppe på en rekordhög nivå i Lindesbergs kommun, hela 128 bekräftade fall av covid-19 har rapporterats under de senaste 7 ...
2 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Hans Andersson

SPF-Seniorerna i norra länsdelen värnar om Lindesbergs lasarett

INSÄNDARE/DEBATT: Vårt lasarett har tidigare betraktats som ett akutsjukhus. Vi inom SPF-Seniorerna ser inte längre att vi kan kalla det för det, nu när kirurgi/ortopedi/urologi sedan oktober 2020 blivit nedlagt på sen kväll och nattetid. Trygghet är för oss äldre är mycket viktigt. Därför är vi som pensionärsorganisation bekymrade.

2 april 2021 klockan 08:54 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Den vinnande bilden i LindeNytts fototävling! Foto: Ylva Björk

bildspel Fototävlingen avgjord – bildkavalkad

Totalt 20 bidrag, alla med härliga och roliga tolkningar av temat vår/påsk, kom in till LindeNytts fototävling. Juryn har överlagt, röstat och överlagt igen, och en vinnare är nu utsedd.

1 april 2021 klockan 13:40 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Två kvinnor misshandlades – varav en grovt: ”Har använts ett tillhygge”

Tre personer greps på tisdagskvällen misstänkta för misshandel, ...

Annons


Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Sjätteklassare undervisas på distans på grund av ökad sjukfrånvaro hos personalen

De två sista dagarna innan påsklovet, 31 mars och 1 april, kommer eleverna i årskurs 6 på Brotorpsskolan Södra i Lindesberg att undervisas på distans. Detta beslut har fattats av Barn- och utbildningsnämndens ordförande med anledning av ökad sjukskrivning hos personalen.

31 mars 2021 klockan 08:48 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Smittskyddsläkaren rekommenderar munskydd i affärer och kollektivtrafiken

PRESSMEDDELANDE: Smittskyddsläkaren i Region Örebro län har beslutat att införa ...

Brandkåren ryckte ut och räddade nödställd katt

Nerikes Brandkår fick under måndagseftermiddagen rycka ut på ett något ovanligt larm i Guldsmedshyttan, d...

Påskkärringarna har landat i centrala Lindesberg: ”Kul grej”

Med mycket enkla medel har personalen på Samhällsbyggnad Bergslagens avdelning gata...

Vi vill ha kvar kirurgakuten på Lindesbergs lasarett nattetid!

INSÄNDARE: En söndagskväll för inte så länge sedan drabbades jag (Linda) av ett ...

Vackra Astrid utsedd till Årets Pelargon

Varje år utser branschorganisationen Blomsterfrämjandet Årets Pelargon, och i år går utmärkelsen till ...

Polisen inleder dialog med medborgarna för att kartlägga brottsligheten

Nu inleder polisen en digital medborgardialog i syfte att prioritera de brott som ...

Arkivbild. Foto: Camilla Lagerman

Beslut om partiell fjärrundervisning förlängs till mitten av april

Stadsskogsskolan i Lindesberg förlänger sin partiella fjärrundervisning, och även Storåskolan går över till den undervisningsformen från och med måndag. Det meddelade Lindesbergs kommun i ett pressmeddelande under fredagsmorgonen.

26 mars 2021 klockan 09:08 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Smittspridningen fortsatt kvar på en hög nivå
Folkhälsomyndigheten presenterade under torsdagseftermiddagen färska siffror över coronaläget i landet. Den höga smittspridningen i Lindesbergs ...
25 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Meritor korttidspermitterar personalen under april månad
Med anledning av att Lindesbergsfabrikens största kund Volvo tvingas stänga sina fabriker för lastbilstillverkning 2-4 veckor under kvartal två ...
25 mars 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-24

2021-03-24

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-22

2021-03-22

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-19

2021-03-19

2021-03-18

2021-03-18

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-04-12 08:04