Teemu Sarna är tillbaka i Linde Volley efter tre års frånvaro Foto: Hasse Persson

Linde Volley inleder Elitserien i arenan

Ifjol blev det en 6:e plats i Elitseriens tabell men med tio nya namn och ett helt nytt lag i laguppställningen så står Linde Volley redo för en ny säsong inom Elitserien, flera bekanta namn finns med i truppen och på lördag får laget sin första chans att testa sina nya spelare.

Under förra säsongen tog sig Linde Volley till en 6:e plats i tabellen vilket skulle ge laget en plats för ett spel i SM-slutspel men på grund av den då inledande pandemin, så ställdes slutspelet in och Linde Volley fick nöja sig med en 6:e plats i Elitseriens tabell.

Inför den nya säsongen är det dock en helt ny uppställning som gäller från majoriteten av alla spelarpositioner, i slutet av mars meddelade Linde Volley att de kommer att rekrytera nya spelare inför den nya säsongen där hela 11 namn har presenterats därefter.

Bland namnen är Linde Volleys enda libero under fjolårssäsongen Merta Sjögren det enda namnet från den förra säsongens trupp som har förlängt sitt spelarkontrakt med laget.

– Att få representera Lindesberg i Elitserien betyder ganska mycket för mig eftersom det är min moderklubb och det är här allt startade, att gå från Volley2000 till elit i samma klubb är speciellt för mig, berättar Merta via Linde Volleys hemsida.

Trots alla nya namn i laget så är det flertalet som är kända i föreningen sedan tidigare, två av namnen är Martina Konecna och Teemu Sarna som båda har återvänt till Linde Volley efter tre års frånvaro där Marina kommer att agera elitspelare medan Teemu återigen kommer att finnas med i laget som huvudcoach, en coach som låter nöjd med sitt nya lag inför Elitseriens inledande match mot Linköping:

– Det är ett väldigt ungt och förenat lag vilket jag tror kommer att vara en styrka för oss, vi har bara en spelare som är lite äldre medan de resterande spelarna ligger vid 20-årsåldern samtidigt tycker jag att laget är vältränat inför säsongsinledningen och jag tror att vi kommer kunna överraska många lag under denna säsong.

Matchguide Linde Volley-Linköpings VC
När och var: Lördagen 26:e september i Lindesberg Arena med matchstart kl. 15.00 (publikfritt)
Mer information om hur du kan följa matchen kommer att finnas på Linde Volleys Facebook-sida.

Förra mötet mot Linköping: I början av det nya året åkte Linde Volley till Linköping för en bortamatch där Linköping tog hem en enkel seger genom 3-0 i set (25-14, 25-14, 25-18).

Linde Volleys lag 20/21:
Martina Konecna är tillbaka i Linde Volley efter 3 års frånvaro, under de tre utländska åren hittas fina meriter som en 3:e plats i Slovakiens Extra Liga och en 3:e plats i Tyska Volleyball Bundesliga.

Ida Larsson har graduerat från RIG Falkköpings volleybollprogram och kommer tillbaka till moderklubben Linde Volley med fina meriter där hon bland annat slutat 2:a med det svenska juniorlandslaget i Danmark genom en U17-turnering.

Tinna Rut är en talangfull spelare från Island som i sitt hemland blivit nominerad till ”Bästa unga spelare” och blev under säsongen 17/18 Isländsk mästare i både liga- och cupsäsongen.

Merta Sjögren är uppvuxen i Lindesberg och är ett bekant ansikte från förra säsongen där hon var med som Linde Volleys enda libero och hjälpte Linde Volley till en 6:e plats i Elitserien.

Moa Renström har sedan tidigare graduerat från Lindeskolans idrottscollage och spenderade förra säsongen med Norsjö Volley där de vann 21 av 22 matcher inom Division 1 Norra.

Sofia Larsson graduerade från Lindeskolans idrottscollage 2019 och tog kort därefter en plats på Columbias International University i USA där hon spelat Collage Volleyboll, detta är hennes debutsäsong i Elitserien.

Zainab Kamara kommer från Svansele i Norrland och gör nu sin debutsäsong i Elitserien, hon har tidigare spelat för Norsjövolley och vann redan under föregående säsong svenska Division 1 Norra.

Lisa Andersson är en ungdomsspelare från Västerås som har varit aktiv inom volleybollen i fem år, flytten till Lindesberg är en redig volleybollsatsning där Lisa kommer att göra sin debutsäsong i Elitserien.

Alice Uddgren har blivit en framträdande spelare hos IK Ymer i Borås under de senaste åren och har sedan tidigare kvalat in klubbens ungdomslag till J-SM, något som senare gick vidare till slutspel.

Mariana Baddini har uppnått stor framgång i sitt hemland Brasilien där hon kommer till Lindesberg med erfarenheter från det brasilianska landslaget, detta är hennes första ligaupplevelse utanför Brasilien.

Spelarinfo via Linde Volleys hemsida

Publicerad 24 september 2020 klockan 13:02

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Läsarbild. Foto: Hanna Johansson

Stort pådrag i Storå efter larm om brand vid äldreboende

Strax före klockan 18 på onsdagskvällen, larmades Nerikes Brandkår till en lägenhetsbrand i Storå. Branden hade uppstått i en lägenhet tillhörande äldreboendet på orten. Dessbättre var situationen snabbt under kontroll och ingen person skall ha skadats.
– Personen som bor i lägenheten är anträffad, han befann sig utanför boendet och skall inte vara skadad, uppger polisens presstalesperson, Stefan Wickberg.

21 oktober 2020 klockan 19:00 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

AnnonsGenrebild. Foto: Fredrik Norman

Brand i äldreboende: ”Rökdykare har gått in”

Just nu bekämpar Nerikes Brandkår en brand i ett äldreboende i Storå. Enligt polisens uppgifter skall det brinna i köket.
– Det här inkom klockan 17.57. Rökdykare har gått in. Mer än så vet jag inte för tillfället, kommenterar Stefan Wickberg, presstalesperson vid polisen i Bergslagen.

21 oktober 2020 klockan 18:19 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Flera viltolyckor på kort tid: ”Ökad risk på hösten och vintern”

Under veckan har flertalet viltolyckor inträffat i vårt område - och även ...

Coronaläget: Alla länsinvånare uppmanas att följa de allmänna råden

Antalet covid-smittade personer i Örebro län fortsätter att öka. Inför stundande h...

Hagaberg ska bli framtidens stadsdel i Lindesberg

PRESSMEDDELANDE: Nu börjar en förändringsresa i Lindesberg som många Lindesbergare – på olika sätt – ...

Jonatan Björkman, Adam Thybeck och Benito Skarp bildar Mt. Seaside, som nu släppt en EP till minne av sin vän, Josefine. Foto: Benito Skarp

Sorgen efter vännens plötsliga död präglar deras musik

Det har nu gått sex månader sedan den där ödesdigra dagen i april, då deras vän Josefine under ännu oklara omständigheter gick bort alldeles för tidigt blott 22 år gammal. Under halvåret som har passerat har killarna i Mt. Seaside använt sin kreativa sida för att ta sig igenom sorgen, något som resulterade i EP:n ”I Am Loud”, som är en hyllning till deras saknade vän.
– Bara några dagar efter att hon hade gått bort satt jag hemma med gitarren och skrev, berättar Jonatan Björkman.

20 oktober 2020 klockan 07:44 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Ett snöfallsområde är på väg mot Lindesbergsområdet. Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

SMHI varnar för snöfall

Under tisdagen förväntas ett snöfallsområde dra in över den norra länsdelen. SMHI har utfärdat en klass 1-varning med anledning av att det förväntas komma upp till 5 centimeter snö under relativt kort tid. Samtidigt betonas att snön med största sannolikhet blir ett väldigt kortvarigt inslag.

19 oktober 2020 klockan 11:42 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Man anhållen för misshandel av partner
En man i 40-årsåldern har anhållits misstänkt för att ha misshandlat en kvinna under söndagen. Enligt polisen rör det sig om våld i nära ...
19 oktober 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

KD vill se ung omsorg inom äldreomsorgen
Låt ungdomar få arbeta med våra äldre och ge dem en mer meningsfull vardag med social gemenskap. Detta tycker Kristdemokraterna i Lindesberg.
19 oktober 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Förlust efter utdragen straffläggning
Efter ett två-målsunderläge mot tabelltvåan Skövde IK med tio minuter kvar så kom Lindlöven tillbaka starkt och såg till att matchen fick avg...
18 oktober 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Timmy Lundegård

WSK tar säsongens första hemmaseger

Med 3-3 inför den avslutande perioden mellan WSK och Kungsör var det en tillsynes jämn drabbning som väntade, trots flera mållägen under matchen så hade WSK svårt att spela in bollen hela vägen men visade vid matchavgörandet att hemmalaget var bäst för kvällen.

16 oktober 2020 klockan 23:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Jennie Larsson

Teknos AB planerar att stänga produktionen i Vedevåg

Den finskägda jättekoncernen Teknos AB planerar att stänga ned sin verksamhet i Vedevåg, något som påverkar ett trettiotal arbetstillfällen. Den informationen fick personalen under ett möte tidigare i veckan.

16 oktober 2020 klockan 13:44 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Replik till Sveaskog: ”…vad vet jag, som bara bor mitt i skogen”

Lars Flamme, som initierat debatten rörande skogsavverkning i området ...

Förlust efter en ljus inledning

Med Herman Bosson skadad stod LIF Lindesberg en huvudspelare kort när laget tog lagbussen till Göteborg för att spela mot Kä...

Miljardkontrakt till lokal byggfirma när Coop bygger gigantisk terminal

Tommy Allström Byggproduktion AB i Lindesberg har fått i uppdrag att bygga Coop:s nya ...

AnnonsEtt av Lindlövens målförsök där Anton Toolanen drog iväg ett skott i den andra perioden Foto: Timmy Lundegård

Ny förlust på hemmaisen

Med en ny spännande värvning i laget från SHL så var det ett förbättrat Lindlöven som hittades på hemmaisen under torsdagskvällen, tabellettan HC Dalen stod som motståndare och visade direkt kvalitet i sitt spel där smålänningarna kunde sno åt sig tre nya poäng.

15 oktober 2020 klockan 22:58 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Kroppskultur på hög nivå

På lördag visas balett på bio - för första gången i Lindesberg. Det är något som gläder Aksana Lodhi. Hon och Fanny Nelson...

100 000 kronor samlades in trots pandemin

Lite drygt 100 000 kronor samlade Världens Barn Lindesberg in fram till mitten av oktober - trots ett mycket svårt ...

Ny succé för parahandbollen

Efter en lyckad tjejkväll i arenan så lyckades LIF Lindesberg att nå en ny milstolpe under föregående helg, föreningens ...

Coronaläget: Fortsatt ökning av covid-19 i länet

I en ny lägesrapport från Region Örebro Län kommer uppgifter om att spridningen av covid-19 fortsätter ...

Regionen behöver en omstart

INSÄNDARE/DEBATT: Region Örebro läns två ledande politiker har tillsammans med sina närmaste tjänstemän lyckats avskaffa prim...

Bergslagens Sparbank avsätter ytterligare 1 miljon till föreningslivet

PRESSMEDDELANDE: Coronapandemin fortsätter att slå hårt mot föreningslivet. Därför...

Jens Isemo, vd på Linde energi. Foto: Linde energi

Får guldmedalj för grönt arbete: ”Hållbarhet genomsyrar hela Linde energi”

PRESSMEDDELANDE: Förra året var första gången Linde energi utvärderades enligt den internationellt erkända EcoVadis-metoden. När årets resultat publicerats står det klart att det kommunägda bolaget förbättrat sitt hållbarhetsarbete, når målet att samtliga utvärderade områden ska vara gröna och därmed står sig ännu bättre i internationell jämförelse.

13 oktober 2020 klockan 10:24 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Storbacka föreslås bli ordförande för kommunstyrelsen
Socialdemokraterna i Lindesberg föreslår nu att Bengt Storbacka skall efterträda Irja Gustavsson som kommunstyrelsens ordförande. Detta beslut ...
13 oktober 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Misstänkt anlagd brand vid återvinningsstation
Tidigt på måndagsmorgonen larmades Nerikes Brandkår ut till en brand intill Högstadieplan i Lindesberg. På plats kunde man konstatera att det ...
12 oktober 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Lindesbergs unga artister sjunger för Världens Barn
- Jag har bett om att få vara med i konserten! För det är inte bara en konsert - pengarna går till något viktigt, markerar Matilda Klack.
12 oktober 2020 av Hans Andersson
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-10-12

2020-10-12

2020-10-12

2020-10-10

2020-10-09

2020-10-09

2020-10-09

2020-10-08

2020-10-07

2020-10-07

2020-10-07

2020-10-07

2020-10-07

2020-10-06

2020-10-21 20:33