Teemu Sarna är tillbaka i Linde Volley efter tre års frånvaro Foto: Hasse Persson

Linde Volley inleder Elitserien i arenan

Ifjol blev det en 6:e plats i Elitseriens tabell men med tio nya namn och ett helt nytt lag i laguppställningen så står Linde Volley redo för en ny säsong inom Elitserien, flera bekanta namn finns med i truppen och på lördag får laget sin första chans att testa sina nya spelare.

Under förra säsongen tog sig Linde Volley till en 6:e plats i tabellen vilket skulle ge laget en plats för ett spel i SM-slutspel men på grund av den då inledande pandemin, så ställdes slutspelet in och Linde Volley fick nöja sig med en 6:e plats i Elitseriens tabell.

Inför den nya säsongen är det dock en helt ny uppställning som gäller från majoriteten av alla spelarpositioner, i slutet av mars meddelade Linde Volley att de kommer att rekrytera nya spelare inför den nya säsongen där hela 11 namn har presenterats därefter.

Bland namnen är Linde Volleys enda libero under fjolårssäsongen Merta Sjögren det enda namnet från den förra säsongens trupp som har förlängt sitt spelarkontrakt med laget.

– Att få representera Lindesberg i Elitserien betyder ganska mycket för mig eftersom det är min moderklubb och det är här allt startade, att gå från Volley2000 till elit i samma klubb är speciellt för mig, berättar Merta via Linde Volleys hemsida.

Trots alla nya namn i laget så är det flertalet som är kända i föreningen sedan tidigare, två av namnen är Martina Konecna och Teemu Sarna som båda har återvänt till Linde Volley efter tre års frånvaro där Marina kommer att agera elitspelare medan Teemu återigen kommer att finnas med i laget som huvudcoach, en coach som låter nöjd med sitt nya lag inför Elitseriens inledande match mot Linköping:

– Det är ett väldigt ungt och förenat lag vilket jag tror kommer att vara en styrka för oss, vi har bara en spelare som är lite äldre medan de resterande spelarna ligger vid 20-årsåldern samtidigt tycker jag att laget är vältränat inför säsongsinledningen och jag tror att vi kommer kunna överraska många lag under denna säsong.

Matchguide Linde Volley-Linköpings VC
När och var: Lördagen 26:e september i Lindesberg Arena med matchstart kl. 15.00 (publikfritt)
Mer information om hur du kan följa matchen kommer att finnas på Linde Volleys Facebook-sida.

Förra mötet mot Linköping: I början av det nya året åkte Linde Volley till Linköping för en bortamatch där Linköping tog hem en enkel seger genom 3-0 i set (25-14, 25-14, 25-18).

Linde Volleys lag 20/21:
Martina Konecna är tillbaka i Linde Volley efter 3 års frånvaro, under de tre utländska åren hittas fina meriter som en 3:e plats i Slovakiens Extra Liga och en 3:e plats i Tyska Volleyball Bundesliga.

Ida Larsson har graduerat från RIG Falkköpings volleybollprogram och kommer tillbaka till moderklubben Linde Volley med fina meriter där hon bland annat slutat 2:a med det svenska juniorlandslaget i Danmark genom en U17-turnering.

Tinna Rut är en talangfull spelare från Island som i sitt hemland blivit nominerad till ”Bästa unga spelare” och blev under säsongen 17/18 Isländsk mästare i både liga- och cupsäsongen.

Merta Sjögren är uppvuxen i Lindesberg och är ett bekant ansikte från förra säsongen där hon var med som Linde Volleys enda libero och hjälpte Linde Volley till en 6:e plats i Elitserien.

Moa Renström har sedan tidigare graduerat från Lindeskolans idrottscollage och spenderade förra säsongen med Norsjö Volley där de vann 21 av 22 matcher inom Division 1 Norra.

Sofia Larsson graduerade från Lindeskolans idrottscollage 2019 och tog kort därefter en plats på Columbias International University i USA där hon spelat Collage Volleyboll, detta är hennes debutsäsong i Elitserien.

Zainab Kamara kommer från Svansele i Norrland och gör nu sin debutsäsong i Elitserien, hon har tidigare spelat för Norsjövolley och vann redan under föregående säsong svenska Division 1 Norra.

Lisa Andersson är en ungdomsspelare från Västerås som har varit aktiv inom volleybollen i fem år, flytten till Lindesberg är en redig volleybollsatsning där Lisa kommer att göra sin debutsäsong i Elitserien.

Alice Uddgren har blivit en framträdande spelare hos IK Ymer i Borås under de senaste åren och har sedan tidigare kvalat in klubbens ungdomslag till J-SM, något som senare gick vidare till slutspel.

Mariana Baddini har uppnått stor framgång i sitt hemland Brasilien där hon kommer till Lindesberg med erfarenheter från det brasilianska landslaget, detta är hennes första ligaupplevelse utanför Brasilien.

Spelarinfo via Linde Volleys hemsida

Publicerad 24 september 2020 klockan 13:02

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Lindesbergs lasarett. Foto: Camilla Lagerman

Kan vi fira demokratins genombrott även i Lindesberg?

INSÄNDARE/DEBATT: 1921 gällde i Sverige för första gången allmän och lika rösträtt. Det ska vi fira har man sagt i Riksdagen. I Region Örebro län bör vi i det sammanhanget fundera på om vi förvaltar arvet på ett värdigt sätt.

26 juli 2021 klockan 08:53 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Annons

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Väktare till sjukhus efter stenkastning – tre attacker på kort tid

Sent på tisdagskvällen fördes en kvinnlig väktare till sjukhus med skärskador på armarna. Detta sedan hennes tjänstebil blivit utsatt för stenkastning under färd. Detta var den tredje attacken mot väktare i Lindesberg – inom loppet av två dygn.
– Det här är mycket allvarligt, kommenterar Lars Hedelin, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

21 juli 2021 klockan 09:23 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Linda Svahn lämnar sina uppdrag under hösten

Efter närmare åtta år som ordförande i Barn- och utbildningsnämnden i Lindesbergs kommun väljer nu Linda ...

Öppet för drop-in på vaccinationsmottagningen

Under vecka 29 vaccinerar Region Örebro län med 15 217 doser vaccin. Nu pågår vaccination i fas fyra och ...

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnargl...

Det blev en fulländad succékväll när Martin Almgren och hans vänner intog Råsvalen under lördagen. Foto: Jennie Larsson

bildspel Idyllisk sommarkväll när Martin Almgren tog ton på Råsvalen

Närmare 300 båtar och ett trettiotal flottar samlades på Råsvalens vatten under lördagskvällen för att avnjuta Martin Almgrens kraftfulla röst i solskenet. Det blev precis en sådan magisk kväll som många hade hoppats på och längtat efter, och för en stund kändes det som att pandemin var långt borta.

18 juli 2021 klockan 11:19 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Arkivfoto: Camilla Lagerman

Singelolycka med hästtransport på länsväg 249

En singelolycka inträffade under fredagseftermiddagen, då en personbil med hästtransport kört av på länsväg 249 i höjd med Frövi. Räddningstjänsten finns på plats och norrgående körfält är för tillfället avstängt för trafik och begränsad framkomlighet råder.

16 juli 2021 klockan 13:39 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Succé när Byggmax premiäröppnade i Lindesberg
Kunderna stod beredda när klockan slog 10.00 på fredagsmorgonen och Byggmax slog upp portarna till sin helt nybyggda butik i Lindesberg. En timme ...
16 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Man utsattes för väpnat rån utanför vårdcentralen
En man i 40-årsåldern utsattes under torsdagskvällen för ett väpnat rån utanför Lindesbergs vårdcentral. Två män hotade rånoffret med ett ...
16 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Idag genomförs nya lättnader i restriktionerna – detta gäller
Under torsdagen genomförs steg tre i regeringens plan för hur de råd och restriktioner som har införts med anledning av covid-19-pandemin ska ...
15 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Fyndläge under helgens stora loppis. Foto: Bergslagen.se

Över 100 olika loppisar att besöka under helgens fyndfest

Under den kommande helgen, 17-18 juli, vankas det stor loppisfest när det populära evenemanget Bergslagens loppishelg går av stapeln för tredje året i rad. Över 100 olika säljare, från Silverhöjden i norr till Fellingsbro i söder, öppnar dörrarna för fyndsugna loppisälskare mellan klockan 10.00-16.00 både lördag och söndag.

14 juli 2021 klockan 13:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lindesbergs lasarett. Foto: Camilla Lagerman

Coronaläget: Regionen öppnar drop-in för vaccination

Smittspridningen av covid-19 minskar något i Örebro län. Samtidigt öppnar man upp vaccinationsmottagningarna för drop-in.
– Prova, kom direkt och ha med legitimation, antalet tillgängliga doser avgör för dagen säger Inger Nordin Olsson, regional vaccinationssamordnare i ett pressmeddelande.

14 juli 2021 klockan 09:43 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Flera hushåll drabbade av översvämning

Ett flertal fastighetsägare i Storå larmade räddningstjänsten under tisdagskvällen sedan deras bostäder fått in ...

Biljakt genom tre län slutade i Hägernäs

Ett par minuter innan midnatt försökte en polispatrull stoppa ett fordon för kontroll i Ludvika, i Dalarnas län. ...

Annons

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Inbrott på Fellingsbro folkhögskola – vittne larmade polis

Tidigt på måndagsmorgonen observerade ett vittne att flera okända personer rörde sig inne i Fellingsbro folkhögskola och tillkallade polis. När inkräktarna insåg att de var upptäckta tog de sin tillflykt till skogs.

12 juli 2021 klockan 12:02 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Många lediga vaccintider under kommande vecka

Under vecka 28 vaccinerar Region Örebro län med 19 139 doser vaccin. Nu pågår vaccination i fas fyra och det...

bildspel Se polisens bilder inifrån stora cannabisodlingen – närmare 32 kilo narkotika

Den 12 januari sprängde polisen en jätteodling av cannabis på en enslig ...

Coronaläget: Deltavarianten ökar i länet

Antalet bekräftade fall av covid-19 i Region Örebro län ökade något jämfört med föregående vecka och totalt...

Nya hemligheter ska avslöjas i Löa Hytta

Imorgon fredag är det efterlängtad premiär av årets teaterföreställning signerad Hyttans Hemligheter. Årets ...

Succé när tutbingon hade efterlängtad premiär: ”Sketkul!”

Det blev en riktig succékväll när Guldsmedshytte SK höll sin första tutbingo sedan...

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt ...

Gunilla Pöchhacker, ordförande i Företagarna, var med och överraskade Victoria. Foto: Lindesbergs kommun

Victoria hyllades för sitt nytagna gesällbrev

Innan coronapandemin hölls det varje år en stor fest på Örebro slott för att prisa de hantverkare i länet som avlagt sitt gesällprov och klarat det. På grund av restriktionerna blev ingen sådan festlighet aktuell under våren, men frisören Victoria Sander blev dock firad ändå när Lindesbergs kommun och organisationen Företagarna överraskade henne under förra veckan.

7 juli 2021 klockan 15:43 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Modiga ungdomar når nya höjder på Klotenlägret
48 ungdomar i åldern 13-15 år upplever under veckan ett riktigt sommaräventyr, då de deltar i Klotenlägret som är en del i Lindesbergs kommuns ...
7 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan
När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista under tisdagen stod som väntat Frövi Judos supertalang Anna ...
7 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Travets golfchampion ska koras!
Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde Golfklubb står som arrangö...
6 juli 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-07-06

2021-07-06

2021-07-05

2021-07-05

2021-07-05

2021-07-02

2021-07-02

2021-07-01

2021-07-01

2021-06-30

2021-06-30

2021-06-29

2021-06-29

2021-06-29

2021-07-27 01:34