Arkivbild Foto: Hasse Persson

Linde Volley närmar sig tabellpoäng

Efter ett oväntat utdraget derbyspel under onsdagen följde Linde Volley upp de fina prestationerna och visade att det inte handlade om någon engångsföreteelse. Fina poäng spelades in av trion Lexi Pollard, Ida Larsson och Martina Konecna men när tabellpoängen skulle delas ut var marginalerna på Sollentunas sida.

Efter en säsong med totalt tre vunna set på tio matcher så överraskade Linde Volley rejält efter ett jämnt derbyspel i arenan som visade prov på bättre spelform.

Med spelformen i laget tog man sig till Sollentuna för årets sista Elitseriematch, där man lyckades tvinga in matchen till ett fjärde set där man efter en stark ledning snubblade på mållinjen och förlorade sina chanser till tabellpoäng precis mot matchens slut.

Sollentuna höll sig starka inledningsvis och tog direkt en utökande ledning till 5-1, genom Linde Volleys Lexi Pollard tog man sig snabbt tillbaka och även om Sollentuna stred starkt och höll en fyra-poängsledning så backade även Ida Larsson upp det kanadensiska nyförvärvet och hjälpte laget till 10-10.

Genom Martina Konecna kunde Linde Volley spela sig till en ledning som, med hjälp av Sofia Larssons servearm, kunde utökas till 12-14 vilket tvingade hemmalaget Sollentuna till matchens första time-out.

Trots ett kämpande spel från Linde Volley spelade sig Sollentuna tillbaka till ledningen och var dessutom först till 24 poäng, problem började uppstå för det grönklädda hemmalaget som bjöd in Linde Volley som fick en chans att hota Sollentuna på setsegern.

Hemmalaget fick med sig ett lyckat anfall, vilket räckte för att med liten marginal avgöra matchens första set.

Med Linde Volley varma i kläderna kunde man utklassa hemmalaget i det andra setet. Hemmalaget spelade in den första poängen men genom Linde Volleys Ida Larsson tog man sig snabbt till ledningen och kunde dessutom utöka.

Linde Volleys stjärnspelartrio Pollard, Larsson och Konecna kunde spela in de avgörande poängen och hade fram mot setets slut spelat upp sig till 17-24, där Mariana Baddini servade laget till säsongens fjärde setseger.

Det blev ombytta roller i det tredje setet där Sollentuna direkt gick undan med ledningen, flertalet servemissar uppstod för Lindelaget som trots flera tappra försök mot en ledning inte kunde komma i närheten.

Matchen avslutades med ett rysarset där Sollentuna tidigt tog kommandot med 9-4 följt av en time-out från Linde Volley.
Med misslyckade anfall från hemmalaget och ett lyckat spel från Lindelaget tog man sig till ledningen och kunde via duon Ida Larsson och Martina Konecna utöka till 10-13.

Trots två raka misstag i anfallet kunde Alice Uddgren rädda upp situationen med två starka servar som gav Linde en ny ledning.
Nya poäng uppstod för Linde Volley som med 18-22 såg ut att ha sin första tabellpoäng säkrad.

Sollentuna tog däremot en time-out vilket hjälpte laget att komma tillbaka, ledningen minskade och med 22-23 fick Lindelaget problem.
Linde Volley fick därefter svårt att försvara sig när Sollentuna avslutade matchen med starka avslutande servar.

Resultat Sollentuna-Linde Volley
Slutresultat: 3-1 (25-23, 17-25, 25-18, 25-23)
Publik: –

Poänggörare: Lexi Pollard (17), Ida Larsson (17), Martina Konecna (15), Mariana Baddini (3), Alice Uddgren (2), Sofia Larsson (2), Zeinab Kamara (2)

Läget i tabellen: Trots en ny setseger placeras man ännu sist utan några inspelade poäng, tre segrar behövs för att klättra sig förbi IKSU vilket ännu är möjligt.
Örebro leder ännu tabellen med 36 poäng före det obesegrade Hylte Halmstad som har spelat två matcher mindre än tabellettan.

Nästa match: Tisdag 5:e januari vs Hylte Halmstad i Lindesberg Arena med matchstart kl. 19.00

Publicerad 19 december 2020 klockan 16:50

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Timmy Lundegård

Målrik seger efter tidig femmålsledning

Det blev en ny hemmaseger för WSK Lindesberg! Med en överlägsen femmålsledning efter den första perioden, såg matchen ut att kunna låsas redan i den andra perioden. Tunga försvarsspel följde hemmalaget därefter och matchen höll sig länge vid liv.
– Vi börjar väl helt okej, sedan tappar vi det totalt, säger William Ardesjö.

22 oktober 2021 klockan 23:29 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Efter en härlig match från LIF, var det besvikelse efteråt. Foto: Hasse Persson

bildspel Välförtjänt seger blev uddamålsförlust

Med skadade fick LIF Lindesberg ta in nödspelare, som i sin tur gjorde en härlig insats i laget. Med en storspelande ”Robban” Mjörnander i målet såg det länge ut som en stor seger mot HIF Karlskrona. Ledningen höll länge, men inte när det är som viktigast. Den sista minuten.

22 oktober 2021 klockan 22:30 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Vinnarna av biljetter till julfesten utsedda

Det var rekordvarning på antalet deltagare i tävlingen om biljetter till julfesten, signerad Martin Almgren och ...

Nytt förslag om ökad tillgänglighet på akuten

Nästan tretton månader har gått sedan hälso- och sjukvårdsnämnden beslutade att stänga den primära ...

bildspel Politiker åt lunch med elever för att fira måltidens dag

Lindbackaskolans skolrestaurang fick ett något annorlunda besök under torsdagens lunch, då ...

Behovet av jourhem till hemlösa katter är otroligt stort. Foto: Privat

Stor brist på jourhem för hemlösa missar

Antalet hemlösa katter i Sverige är stort, något som den lokalt förankrade föreningen Hemlösa Tassar märker av. Just nu har man 98 katter inskrivna, vilket är rekordmånga, och behovet av jourhem är mycket stort.
– Vi har bara tre jourhem i Lindesberg, och behovet är mycket större än så, berättar föreningens ordförande Melissa Andersson.

21 oktober 2021 klockan 13:54 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Oktober i årets almanacka pryds av Christina Ohlssons bild som visar Kyrkbacken i Fellingsbro. Foto: Fredrik Norman

Din bild kan pryda nästa års almanacka

Har du tagit ett tjusigt foto som du vill att resten av invånarna skall få se? Då har du chansen nu när nästa års lokala almanacka utformas.

21 oktober 2021 klockan 11:59 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

bildspel En tabellpoäng efter straffar
Forshaga bjöd på ett högt tempo i Lindehov under onsdagen, i en match som inte var den roligaste för säsongen. Bortalaget har vunnit hälften av ...
20 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Jonathan laddar mot fredagens hemmamatch
Lif Blå-spelaren Jonathan Riihimäki har gjort succé i LIF Lindesbergs Allsvenska lag. På tre matcher har 20-åringen gått upp till en sjätte ...
20 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tävling: Vinn biljetter till Almgren och Hugossons julfest
För några veckor sedan kunde LindeNytt avslöja att den stora julfesten, signerad Martin Almgren och Jesper Hugosson, skulle göra comeback efter ...
20 oktober 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Privat

Landsbygden avvecklas!

INSÄNDARE/DEBATT: 2021-10-19 åker Moderaterna med buss 308 från Löa till Lindesberg och avstiger vid Lindesbergs lasarett (akutmottagningen). Detta för att visa vår motsättning mot majoritetens beslut att avveckla vår landsbygd.

20 oktober 2021 klockan 10:06 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Foto: Lindesbergs kommun

Årets höstlovsprogram släppt

Det drar ihop sig till ett efterlängtat höstlov för kommunens barn och ungdomar, vilket också innebär att ett rykande färskt höstlovsprogram presenteras. Bland aktiviteterna det här året finns till exempel bibblans monstervecka, skridskoåkning och luftgevärsskytte på schemat.

19 oktober 2021 klockan 15:01 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Slamsugbil ”tappade lasten”: ”Luktar väldigt illa”

Stora delar av vägbanan samt gång- och cykelvägen vid Prästbron i centrala ...

bildspel Unghästutställningen på Fornaboda gjorde succé

Många poäng delades ut när Fornaboda Travbana, i lördags, hade sin första unghästutställning för ...

Annons

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Tre misstänkta drograttfyllerister på kort tid

Från i söndags eftermiddag till måndag morgon, har polisen tagit tre personer som misstänks ha kört bil narkotikapåverkade. Två av förarna misstänks även för grov olovlig körning.

18 oktober 2021 klockan 10:35 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Upphämtning gav en poäng

Lindlöven gästade Nyköping under söndagen. Efter ett tvåmålsunderläge med 3-1 i den andra perioden, så var Lindelaget nära ...

WSK var nära poäng efter upphämtning

5-1 blev 6-5. Efter en sur inledning så var WSK Lindesberg nära att vända matchen till sin fördel. Efter ett tidigt f...

Ny förlust mot Sollentuna

Trots flera ljusa stunder under mot Sollentuna, så åkte Linde Volley lottlösa från söndagens elitseriematch. Med 3-7 i det tredje...

Stor bortaförlust mot Tyresö

Med lagets första poäng säkrad så åkte LIF Lindesberg till Tyresöhallen under lördagen. Tyresö är normalt sett ett lag ...

bildspel Ny hemmaseger för Lindlöven

Det blev seger i säsongens tredje hemmamatch! Gästande Eskilstuna Linden bjöds på flera spel i powerplay, medan Lindlöven hade...

Barnen serverades mat i fyra dagar – förskolan får straffavgift på 75 000 kronor

Den mobila förskoleavdelningen Utforskaren var ett efterlängtat ...

Arkivfoto: Fredrik Norman

Stabilt smittläge i de flesta av länets kommuner

Antalet bekräftade fall av covid-19 i Örebro län fortsätter att ligga stabilt, under vecka 40 konstaterades cirka 180 fall, vilket är i stort sett lika många som veckan innan. Även smittspridningen i de olika åldersgrupperna var i det närmaste oförändrad, där unga i åldern 6-19 år fortfarande står för flest antal fall.

15 oktober 2021 klockan 10:52 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lastbilar kolliderade med älg
Två lastbilar var inblandade i en viltolycka med älg på fredagsmorgonen. Inga personskador har rapporterats i samband med händelsen.
15 oktober 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Familjeteamet erbjuder ett nytt föräldrastöd för tonårsföräldrar
Som tonårsförälder står man ofta inför en hel del utmaningar i vardagen. Nu kan Lindesbergs kommun erbjuda ett helt nytt föräldrastöd kallat ...
14 oktober 2021 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Mer insamlat till Världens Barn i år
Lindesbergs kommun placerar sig på tredje plats i länet, när insamlingen för Världens Barn nu har summerat kommunkampen. 121 316 kronor har ...
14 oktober 2021 av Hans Andersson
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-10-13

2021-10-13

2021-10-13

2021-10-13

2021-10-13

2021-10-13

2021-10-13

2021-10-12

2021-10-12

2021-10-11

2021-10-10

2021-10-10

2021-10-10

2021-10-10

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-10-23 12:56