Linde Volley tar sina första två poäng

Det blev fjortonde gången gillt för Linde Volley som efter en poänglös höst, spelar in sin första seger under årets andra spelade match. Matchen höll sig däremot långvarig och efter en jämn drabbning mot Lund som varade i fem set, kunde Lindelaget spela in sina första två poäng till Elitseriens tabell.

Hösten 2020 blev ingen större succé för Linde Volley som enbart spelade med sig tre vunna set som bäst. Det nya året har däremot börjat i mycket bättre stil där Lindelaget avslutade fjolåret med att utmana Örebro, för att direkt därefter ge den obesegrade tabellettan Hylte Halmstad en tuff match.

En match mot Lund på hemmaplan blev nästa uppgift för Linde Volley som efter 13 matcher ännu står poänglöst i Elitseriens jumboplacering.

Det blev en jämn kamp om de utdelade två tabellpoängen i en match där poängen ströddes bland samtliga hemmalagets lagmedlemmar. Duon Martina Konecna och Lexi Pollard slutade däremot som matchens poängrikaste spelare med 28 respektive 25 inspelade poäng.

Med fyra servemissar från hemmalagets sida så kunde man inte spela hem det första setet. Även det fjärde set blev en jämn historia där Linde Volley gick mot en till synes enklare seger men fick problem mot slutet vilket tvingade in matchen mot ett femte set.

Fem set innebär att man inte får med sig någon full poäng, Linde Volley får istället två poäng till tabellen och kan nu påbörja sin jakt på en avancering i Elitseriens tabell.

Matchreferat: ”Ren utklassning i det tredje setet”
Det inledande setet fick en jämn inledning där Sofia Larsson kunde serva Linde Volley till en tidig ledning med siffrorna 3-2. Problem uppstod för hemmalaget som med tidiga misstag, både i anfall och servande, blev av med ledningen.
Även Lund fick med sig några misstag i sitt servande viket kvitterade tillbaka setet till jämna 8-8.

Misstagen fortsatte från båda lagen där Lund var snabbast till en time-out med 14-13 på poängtavlan, detta efter dubbla poäng från Martina Konecna.

Lund rättade upp sitt spel och fick direkt med sig tre raka poäng vilket tvingade in Linde i sin första time-out. Det jämna setet fortsatte där duon Sofia Larsson och Martina Konecna hjälptes åt att blockera vid nätet och fick således med sig två poäng till hemmalaget.
Misstagen fanns dock kvar i Linde Volleys spel, misstag som avslutade setet med jämna 23-25.

När det andra setet kom igång var hemmalagets misstag, till synes som bortblåsta. Trots en tidig ledning för Linde Volley kunde Lund spela sig till en ledande position genom misstag i hemmalagets anfall vilket ledde till en time-out med siffrorna 11-14.

Hemmalaget spelade sig snabbt tillbaka. Genom starka slag från Martina Konecna och lyckade blockeringar vid nätet från Mariana Baddini, lyckades Linde Volley spela tillbaka en ledning som bara utökades längs setet.

Linde Volley bjöd däremot på ren utklassning i det tredje setet. Stjärnduon Lexi Pollard och Martina Konecna fick med sig flertalet poäng genom starka slag som Lundspelarna inte kunde stoppa, medan Ida Larsson fick med sig dubbla lyckade servar.

Det fina spelet fortsatte i det fjärde setet där hemmalaget fick en fin inledning. Med 20-13 såg Linde Volley ut att vara ostoppbara där tre poäng låg i tankarna, Lund kämpade sig sakta upp som ett hot för Lindes trepoängare där bortalagets rutinerade stjärnduo Stina Rix och Linn Abrahamsson såg till att jämna ut poängen.

Med 25-25 tvingades setet ut till en utökning där Lund hade marginalerna på sin sida och kunde således säkra en poäng.

Efter ett ledarbyte genom det avgörande setet kunde Lexi Pollard agera matchavgörande till Linde Volleys fördel. Med 11-11 lyckades Pollard spela in tre raka bollar, en ledning som senare minskade till 14-13 där Linde stod i en viktig matchboll.

Hemmalaget tog ut en sista time-out där Pollard, direkt därefter, kunde avgöra matchen efter en mycket jämn match.

Resultat Linde Volley-Lund
Slutresultat: 3-2 (23-25, 25-20, 25-20, 26-28, 15-13)
Publik: –

Poänggörare: Martina Konecna (28), Lexi Pollard (26), Ida Larsson (10), Mariana Baddini (6), Sofia Larsson (5), Zeinab Kamara (5), Alice Uddgren (1)

Läget i tabellen: Linde Volley är nu äntligen med i matchen om en fin placering i Elitseriens tabell. Två poäng räcker däremot inte långt, Linde placeras ännu sist i tabellen där nästa motståndarlag IKSU är närmast i tabellen med sju inspelade poäng.
Lund får trots en förlust under kvällen med sig en poäng med sig till tabellen men går trots detta förbi Linköping i tabellen och placerar sig som sjua.

Nästa match: Lördag 16:e januari vs IKSU i IKSU Sport-Helsingfors med matchstart kl. 14.00

Publicerad 9 januari 2021 klockan 17:17

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Mikael Tiderman och Pernilla Hjelt tog emot utmärkelsen via plattformen Teams.

Frövifors Pappersbruksmuseum utsett till Årets Arbetslivsmuseum

Frövifors Pappersbruksmuseum tilldelades under fredagen den ärofyllda utmräkelsen Årets Arbetslivsmuseum, och fick därmed ta emot en emaljskylt samt en prissumma om 25 000 kronor.
– Det betyder så mycket personligen att få vara med och utveckla vår verksamhet, och speciellt att få ett ekonomiskt tillskott under ett hårt pandemiår, berättade den märkbart rörda museichefen Mikael Tiderman.

9 april 2021 klockan 12:49 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Kassörska bad tobakskund om legitimation – blev hotad

Polisen har upprättat en anmälan om olaga hot riktat mot en kvinna som arbetar i en livsmedelsaffär i centrala Lindesberg. Enligt polisuppgift skall kvinnan ha blivit hotad då hon bad om att få se legitimation av en yngre kille som ville handla tobaksvaror.

9 april 2021 klockan 10:21 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Minskning i antal fall men fortsatt allvarligt läge

Efter förra veckans rekordhöga notering av antalet bekräftade covidfall i kommunen, ser läget för tillf...

Ingen oro för extrem vårflod i dagsläget

Med våren kommer oro för vissa som bor i närheten av sjöar och vattendrag. En extrem vårflod med höga flöden ...

Påskpyntade rondeller utsattes för sabotage: ”Jättetråkigt”

De fyra påskkärringarna, som hade placerats i rondellen vid Lidl, överlevde inte p...

En personbil totalförstördes i en anlagd brand i Storå. Läsarbild.

Kastade molotovcocktail mot bil – polisen jagade bilbrännare i natt

Natten till tisdag jagade polisen en bilbrännare i Storå. Vittnen har berättat hur en ensam gärningsperson sågs kasta vad som liknade en så kallad molotovcocktail – en flaska med brännbar vätska – mot en parkerad bil. Bilen blev helt utbränd, uppger polisen.
– En svartklädd person sågs kasta en flaska med brännbar vätska mot bilen och sprang sedan från platsen i riktning mot ån, kommenterar Mats Öhman, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

6 april 2021 klockan 10:58 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Glad Påsk!
LindeNytts redaktion önskar alla läsare och annonsörer en riktigt Glad Påsk! //Red.
3 april 2021 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

bildspel Påskäggsjakten är avslutad – här är vinnarna
Det var ett rekordstort deltagande i LindeNytts påskäggsjakt i år, vilket är otroligt roligt! Samtliga vinnare är utsedda och alla priser delades...
2 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Rekordnotering i antal covidfall: 128 på en vecka
Smittspridningen är uppe på en rekordhög nivå i Lindesbergs kommun, hela 128 bekräftade fall av covid-19 har rapporterats under de senaste 7 ...
2 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Hans Andersson

SPF-Seniorerna i norra länsdelen värnar om Lindesbergs lasarett

INSÄNDARE/DEBATT: Vårt lasarett har tidigare betraktats som ett akutsjukhus. Vi inom SPF-Seniorerna ser inte längre att vi kan kalla det för det, nu när kirurgi/ortopedi/urologi sedan oktober 2020 blivit nedlagt på sen kväll och nattetid. Trygghet är för oss äldre är mycket viktigt. Därför är vi som pensionärsorganisation bekymrade.

2 april 2021 klockan 08:54 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Den vinnande bilden i LindeNytts fototävling! Foto: Ylva Björk

bildspel Fototävlingen avgjord – bildkavalkad

Totalt 20 bidrag, alla med härliga och roliga tolkningar av temat vår/påsk, kom in till LindeNytts fototävling. Juryn har överlagt, röstat och överlagt igen, och en vinnare är nu utsedd.

1 april 2021 klockan 13:40 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Två kvinnor misshandlades – varav en grovt: ”Har använts ett tillhygge”

Tre personer greps på tisdagskvällen misstänkta för misshandel, ...

Annons


Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Sjätteklassare undervisas på distans på grund av ökad sjukfrånvaro hos personalen

De två sista dagarna innan påsklovet, 31 mars och 1 april, kommer eleverna i årskurs 6 på Brotorpsskolan Södra i Lindesberg att undervisas på distans. Detta beslut har fattats av Barn- och utbildningsnämndens ordförande med anledning av ökad sjukskrivning hos personalen.

31 mars 2021 klockan 08:48 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Smittskyddsläkaren rekommenderar munskydd i affärer och kollektivtrafiken

PRESSMEDDELANDE: Smittskyddsläkaren i Region Örebro län har beslutat att införa ...

Brandkåren ryckte ut och räddade nödställd katt

Nerikes Brandkår fick under måndagseftermiddagen rycka ut på ett något ovanligt larm i Guldsmedshyttan, d...

Påskkärringarna har landat i centrala Lindesberg: ”Kul grej”

Med mycket enkla medel har personalen på Samhällsbyggnad Bergslagens avdelning gata...

Vi vill ha kvar kirurgakuten på Lindesbergs lasarett nattetid!

INSÄNDARE: En söndagskväll för inte så länge sedan drabbades jag (Linda) av ett ...

Vackra Astrid utsedd till Årets Pelargon

Varje år utser branschorganisationen Blomsterfrämjandet Årets Pelargon, och i år går utmärkelsen till ...

Polisen inleder dialog med medborgarna för att kartlägga brottsligheten

Nu inleder polisen en digital medborgardialog i syfte att prioritera de brott som ...

Arkivbild. Foto: Camilla Lagerman

Beslut om partiell fjärrundervisning förlängs till mitten av april

Stadsskogsskolan i Lindesberg förlänger sin partiella fjärrundervisning, och även Storåskolan går över till den undervisningsformen från och med måndag. Det meddelade Lindesbergs kommun i ett pressmeddelande under fredagsmorgonen.

26 mars 2021 klockan 09:08 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Smittspridningen fortsatt kvar på en hög nivå
Folkhälsomyndigheten presenterade under torsdagseftermiddagen färska siffror över coronaläget i landet. Den höga smittspridningen i Lindesbergs ...
25 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Meritor korttidspermitterar personalen under april månad
Med anledning av att Lindesbergsfabrikens största kund Volvo tvingas stänga sina fabriker för lastbilstillverkning 2-4 veckor under kvartal två ...
25 mars 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-24

2021-03-24

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-22

2021-03-22

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-19

2021-03-19

2021-03-18

2021-03-18

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-04-12 06:15