Linde Volley tar sina första två poäng

Det blev fjortonde gången gillt för Linde Volley som efter en poänglös höst, spelar in sin första seger under årets andra spelade match. Matchen höll sig däremot långvarig och efter en jämn drabbning mot Lund som varade i fem set, kunde Lindelaget spela in sina första två poäng till Elitseriens tabell.

Hösten 2020 blev ingen större succé för Linde Volley som enbart spelade med sig tre vunna set som bäst. Det nya året har däremot börjat i mycket bättre stil där Lindelaget avslutade fjolåret med att utmana Örebro, för att direkt därefter ge den obesegrade tabellettan Hylte Halmstad en tuff match.

En match mot Lund på hemmaplan blev nästa uppgift för Linde Volley som efter 13 matcher ännu står poänglöst i Elitseriens jumboplacering.

Det blev en jämn kamp om de utdelade två tabellpoängen i en match där poängen ströddes bland samtliga hemmalagets lagmedlemmar. Duon Martina Konecna och Lexi Pollard slutade däremot som matchens poängrikaste spelare med 28 respektive 25 inspelade poäng.

Med fyra servemissar från hemmalagets sida så kunde man inte spela hem det första setet. Även det fjärde set blev en jämn historia där Linde Volley gick mot en till synes enklare seger men fick problem mot slutet vilket tvingade in matchen mot ett femte set.

Fem set innebär att man inte får med sig någon full poäng, Linde Volley får istället två poäng till tabellen och kan nu påbörja sin jakt på en avancering i Elitseriens tabell.

Matchreferat: ”Ren utklassning i det tredje setet”
Det inledande setet fick en jämn inledning där Sofia Larsson kunde serva Linde Volley till en tidig ledning med siffrorna 3-2. Problem uppstod för hemmalaget som med tidiga misstag, både i anfall och servande, blev av med ledningen.
Även Lund fick med sig några misstag i sitt servande viket kvitterade tillbaka setet till jämna 8-8.

Misstagen fortsatte från båda lagen där Lund var snabbast till en time-out med 14-13 på poängtavlan, detta efter dubbla poäng från Martina Konecna.

Lund rättade upp sitt spel och fick direkt med sig tre raka poäng vilket tvingade in Linde i sin första time-out. Det jämna setet fortsatte där duon Sofia Larsson och Martina Konecna hjälptes åt att blockera vid nätet och fick således med sig två poäng till hemmalaget.
Misstagen fanns dock kvar i Linde Volleys spel, misstag som avslutade setet med jämna 23-25.

När det andra setet kom igång var hemmalagets misstag, till synes som bortblåsta. Trots en tidig ledning för Linde Volley kunde Lund spela sig till en ledande position genom misstag i hemmalagets anfall vilket ledde till en time-out med siffrorna 11-14.

Hemmalaget spelade sig snabbt tillbaka. Genom starka slag från Martina Konecna och lyckade blockeringar vid nätet från Mariana Baddini, lyckades Linde Volley spela tillbaka en ledning som bara utökades längs setet.

Linde Volley bjöd däremot på ren utklassning i det tredje setet. Stjärnduon Lexi Pollard och Martina Konecna fick med sig flertalet poäng genom starka slag som Lundspelarna inte kunde stoppa, medan Ida Larsson fick med sig dubbla lyckade servar.

Det fina spelet fortsatte i det fjärde setet där hemmalaget fick en fin inledning. Med 20-13 såg Linde Volley ut att vara ostoppbara där tre poäng låg i tankarna, Lund kämpade sig sakta upp som ett hot för Lindes trepoängare där bortalagets rutinerade stjärnduo Stina Rix och Linn Abrahamsson såg till att jämna ut poängen.

Med 25-25 tvingades setet ut till en utökning där Lund hade marginalerna på sin sida och kunde således säkra en poäng.

Efter ett ledarbyte genom det avgörande setet kunde Lexi Pollard agera matchavgörande till Linde Volleys fördel. Med 11-11 lyckades Pollard spela in tre raka bollar, en ledning som senare minskade till 14-13 där Linde stod i en viktig matchboll.

Hemmalaget tog ut en sista time-out där Pollard, direkt därefter, kunde avgöra matchen efter en mycket jämn match.

Resultat Linde Volley-Lund
Slutresultat: 3-2 (23-25, 25-20, 25-20, 26-28, 15-13)
Publik: –

Poänggörare: Martina Konecna (28), Lexi Pollard (26), Ida Larsson (10), Mariana Baddini (6), Sofia Larsson (5), Zeinab Kamara (5), Alice Uddgren (1)

Läget i tabellen: Linde Volley är nu äntligen med i matchen om en fin placering i Elitseriens tabell. Två poäng räcker däremot inte långt, Linde placeras ännu sist i tabellen där nästa motståndarlag IKSU är närmast i tabellen med sju inspelade poäng.
Lund får trots en förlust under kvällen med sig en poäng med sig till tabellen men går trots detta förbi Linköping i tabellen och placerar sig som sjua.

Nästa match: Lördag 16:e januari vs IKSU i IKSU Sport-Helsingfors med matchstart kl. 14.00

Publicerad 9 januari 2021 klockan 17:17

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Camilla Lagerman

Nytt beslut om Stadsskogsskolan: fjärrundervisning för samtliga elever

Tanken var att Stadsskolsskolan partiellt skulle övergå till distansundervisning från och med nästa vecka, nu tvingas man dock ändra sitt beslut efter att flertalet lärare blivit sjuka. Redan från och med imorgon, fredag, övergår hela skolan till fjärrundervisning.

21 januari 2021 klockan 12:18 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Arkivfoto: Fredrik Norman

Vädervarningen: Nu slår ishalkan till!

Den som skall ut på vägarna under sena torsdagen, bör vara extra försiktig. Nu varnar nämligen SMHI för att det under kvällen kan uppstå plötslig ishalka i hela Örebro län.

21 januari 2021 klockan 11:52 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

bildspel Utklassning på hemmaisen

Efter två inspelade poäng under de tre senaste matcher, visade Lindlöven fin spelarform där man fullkomligt utklassade den ...

Populär Facebookgrupp vill få stopp på traktens stölder

En våg av stölder och inbrott i Storå- och Guldsmedshytteområdet under hösten fick Stefan ...

Samtliga högstadieskolor inför partiell distansundervisning

UPPDATERAD. Efter årsskiftet öppnade utbildningsminister Anna Ekström upp för att även hö...

Stora Lindessjön. Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Befarade drunkning i Lindessjön: ”Såg en vak”

Sent på tisdagskvällen larmades räddningstjänst och polis om en befarad drunkning i Stora Lindessjön. Vid den aktuella platsen hade en vak upptäckts, vilket tolkades som att någon hade gått igenom isen.
– Någon såg en vak vid en brygga längs Strandpromenaden och slog larm, säger Christina Hallin, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

20 januari 2021 klockan 10:00 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Träningspass som de såg ut innan covid-19. Arkivfoto: Ida Lindkvist.

Föreningens lösning när restriktionerna satte stopp: digitala träningspass

Efter ett tufft år med coronarestriktioner som gjorde gruppträningar i princip omöjliga, fick Lindesbergs allmänna gymnastikförening, LAGF, tänka om och utanför den så kallade boxen. Resultatet har premiär under tisdagskvällen, då det första Zumbapasset körs via den digitala plattformen Zoom.
– Jag hade några testpass i slutet av förra året för att testa hur det kändes, och för att lära mig Zoom ordentligt, och det var superroligt! säger instruktören Carolina Sixtensson.

19 januari 2021 klockan 15:32 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Linde energi slog fjärrvärmerekord: ”Aldrig eldat så lite olja”
Sedan drygt 20 år tillbaka har det kommunägda bolaget samarbetat med BillerudKorsnäs i Frövi och tagit tillvara den spillvärme som industrin ...
19 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Frosths Konditori öppnar ytterligare ett café – på lasarettet
Sedan slutet av december har Lindesbergs lasarett stått utan ett café, sedan den tidigare entreprenören bestämde sig för att sluta vid å...
18 januari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Polis pepparsprayade misstänkt kvinna
När polisen konfronterade en kvinna, misstänkt för misshandel, blev situationen av sådan art att poliserna fick använda pepparspray för att få ...
18 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Arkivfoto Foto: Hasse Persson

Där satt den, Linde Volley!

Efter en dyster säsongshalva för Linde Volley utan poäng till tabellen så har Linde Volley hittat en stor spelarform. Under lördagseftermiddagen kom säsongens hittills största triumf där Lindelaget lyckades spela in sin första trepoängare, detta efter en nagelbitare mot nykomlingen IKSU.

16 januari 2021 klockan 15:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust mot tabellsexan Karlskrona

Med lagets största målskyttar skadade så var det en tuff uppgift som väntade när Karlskrona gästade arenan under lördagen. Trots ny målvakt i kassen och en återkommande Fabian Wallouch Lindholm så kunde man, med ett tidigt rött kort och en stark bortamålvakt inte åka hem med segern.

16 januari 2021 klockan 18:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tung förlust för gästande Lindlöven

Lindlöven är tre matcher in i Vårserien och placerar sig redan farligt i tabellen. Seriens andra förlust kom under ...

Målvakt från Aranäs till LIF Lindesberg

Med ett fortsatt skadat lag så fortsätter LIF Lindesberg att stärka upp i uppställningen. Simon Ongeri är det nya...

Liten ökning av covidfall efter jul och nyår

Efter jul- och nyårshelgerna vänder nu kurvan svagt uppåt igen när det gäller antalet smittade av covid-19 i ...

Annons


Mattias Persson har inlett arbetet med en isbana till ungdomarna Foto: Timmy Lundegård

En isbana till ungdomarna är på väg

Vad kan man tänkas göra en torsdagskväll i dryga tio minusgrader? Frågar man Lindlövens ungdomsledare Mattias Persson och Patrik Larshans är det ett perfekt tillfälle att påbörja en tillverkning av en isbana på Stadsskogsskolans fotbollsplan, som går till ungdomarna.
– Kommunen var jättepositiva till initiativet, säjer Patrik Larshans.

14 januari 2021 klockan 23:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Polisen slog till mot stor cannabisodling

UPPDATERAD. Fem personer kommer att begäras häktade för grovt narkotikabrott. Detta sedan polisen tidigare i veckan ...

Alla särskilda boenden färdiga med vaccinationen i slutet av veckan

Vaccinationen mot covid-19 fortsätter enligt plan, och i slutet av veckan beräknar man ...

bildspel Tråkig årspremiär på hemmaisen

Malung stod som första motstånd i Lindehov under det nya året. Trots återkommande namn i laguppställningen fick ...

Flera fordon i olycka på R68: ”Mycket halt på platsen”

UPPDATERAD KL. 17.40. Strax före klockan 17 på onsdagen, larmades räddningstjänst, polis...

Nu är de populära skidspåren dragna igen

För traktens alla skidentusiaster blev den förra vintern en total katastrof då kallgrader och snö blev en ...

Yttrandefriheten hotad när nätjättarna tar ställning

DEBATT: Fri åsiktsbildning är grunden för en fungerande demokrati. I regeringsformen fastslås det i ...

Genrebild. Foto: Ida Lindkvist

Nerikes Brandkår ryckte ut på befarad industribrand

Vid halvfyratiden natten till onsdag, larmades brandkåren om en befarad brand vid BillerudKorsnäs i Frövi.

13 januari 2021 klockan 07:21 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Kortare raster och gymnastik utomhus ska minska risken för smitta i skolan
I förra veckan öppnade utbildningsminister Anna Ekström upp möjligheten till distansundervisning även för elever i årskurs 7-9. Barn- och ...
12 januari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Laddar om för ny snösväng: ”Vi är förberedda”
Efter ett långt arbetspass blir det inte någon direkt vila att räkna med för alla som på måndagen kallades in för att röja snö. Enligt vä...
12 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

En till sjukhus efter olycka på Lv 249
En person blev i natt avförd med ambulans till sjukhus efter en singelolycka på länsväg 249. Enligt polisen färdades två personer i bilen. - ...
12 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-01-11

2021-01-11

2021-01-10

2021-01-09

2021-01-08

2021-01-07

2021-01-07

2021-01-06

2021-01-05

2021-01-05

2021-01-05

2021-01-04

2021-01-04

Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-01-21 16:28