Idag, söndag, var det tid att kliva ombord på den årliga Promotionbåten. Ett evenemang och tvådagarsresa för både stora och små företag, privata och officiella. En möjlighet att i största mån göra ett utbyte med andra företagare, både kunskapsmässigt men även att öppna upp för affärer och knyta relationer.
07.45 var det samling för Lindesbergsgänget vid järnvägsstationen. Anne Resare 
prickade av resenärerna och såg till att alla kände sig välkomnade. Strax före åtta rullade bussen mot Örebro för att hämta upp ytterligare några, men först ett stopp vid stadshotellet där två glada karlar stod och väntade med ett gäng frukostpåsar.
– Tack till Bengt-Erik, Ebab och Mattias på hotellet för macka och öl, sa Anne i bussens mikrofon.
Dagen inleddes på Bombardier Arena i Västerås där det vankades bland annat
föreläsningar och det så kallade Kontakttorget. Klockan 16 skulle bussen köra vidare till Stockholm för att där låta företagarna kliva på Cinderella
för en dygnskryssning med samvaro och ännu mer kunskap att inhämta. På plats kunde
gänget konstatera att man anlänt i mycket god tid. Så med en kaffe to go, som serverades alldeles innanför dörren, och en fluffig chokladmuffins, begav sig sällskapet av mot Kontakttorget för att se över sina montrar. Det mesta var redan ordnat, men ett sista litet handtag för att få det perfekt. Med bara en halvtimme kvar till den offentliga programstarten började företagarna strömma till.
Nastja Johansson, bosatt i Lindesberg, en ung och framstående talang som tränar och
tävlar i rytmisk gymnastik, var först ut på scen med en kort uppvisning.
Därefter klev Christina Hedberg, VD för Handelskammaren Mälardalen, upp och presenterade årets Promotionbåt.
– Det är det tolfte året i rad och närmare tusen deltagare. Västmanlänningarna var lite svårflirtade men det är i alla fall 20% av dem här, och 80% örebrolänningar. Det tillkommer ungefär en tredjedel helt nya varje år.
Stadsdirektören var näst på tur, talade om sin kärlek till Västerås, staden som alltså är årets värdar. Temat för i år är Näringsliv – Idrott, vilket passade in då Jenni Asserholt, vars första klubb var Guldsmedshyttan, blev intervjuad av Curre Lundmark. Han berömde hennes fantastiska CV och på frågan varför det blev hockey och en idrott överhuvudtaget som hon valde att satsa på, sa hon:
– Jag var ett aktivt barn, var inte still en sekund och så spelade mina äldre bröder hockey. Så det kom sig naturligt.
Att det går så pass bra för svensk damhockey som det gör, skulle inte behöva vara en självklarhet. Här finns det endast 3800 licensierade spelare, i jämförelse med Kanada som har 80,000 stycken. Men Jenni tror att hon vet varför:
– Vi har en fantastisk lagsammanhållning och lagkänsla, det kommer man långt med.
Jenni berättar också att när hon började spela hockey var det inte överdrivet vanligt att tjejer spelade.
– Jag glömmer aldrig min första match när speakerbåset ropade upp mig som Johnny istället för Jenni.

Därefter följde den första av två föreläsningar; Karin Nilsdotter, VD på Spacesport Sweden, som jobbar för etablerad rymdturism. Företaget vill se att alltfler ska kunna ta sig ut i rymden.
– 546 har varit i rymden, det är en utmaning att öka tillgängligheten. Varför är det viktigt att ta sig ut i rymden? Det ligger i vårt DNA att vara nyfikna, vi vill pusha våra gränser och kunskap. Våga prova nya vägar!
Vid 17-tiden på onsdagen larmades räddningstjänsten ut för att släcka en mindre gräsbrand i östra kommundelen, nära länsgränsen. På grund av friska vindbyar fick branden dock snabb spridning och den senaste uppgiften gör gällande att det är en yta på cirka 300X150 meter som nu är brandhärjad.
– Det är totalt 12 enheter skickade till platsen och samtliga är fortfarande kvar och försöker få kontroll på branden, uppgav larmoperatör vid SOS Alarm vid 21-tiden.
Under den gångna helgen åkte Frövi Judos A-judotrupp bestående av fem aktiva deltagare, till Beverwijk i Nederländerna, för att delta i tre olika tävlingar som är de största i sitt slag. Samtliga deltagare åkte hem med medalj efter starka prestationer i både individuell tävling och kata.
Efter flera års dvala är dagvården för personer med kognitiv svikt tillbaka, till anhörigas stora glädje. Under måndagseftermiddagen invigdes den nya demensdagvården under festliga former, i Lindens gamla lokaler.
– Äntligen säger vi i Bergslagens demensförening, äntligen får våra anhöriga en paus i det dygnet-runt-arbete och ansvar som de har och kanske har haft i flera år, säger Christina Pettersson, ordförande i Bergslagens demensförening.
Härlig stämning och ljuva toner fyllde Lindeskolans aula under söndagen när manskören Harmoni repeterade inför årets spektakulära Caprice, som i år firar 40 år. Med endast tre veckor kvar till jubileumskonserten var alla delar på plats för första gången – inklusive bandet och dansarna – vilket gav en tydlig känsla av att det snart bär iväg. Som vanligt är det mesta av showen hemligt, men Roland kan ändå avslöja att det kommer att bjudas på något extra just i år.
– Eftersom vi firar jubileum kommer det att bjudas på en del överraskningar, det kan jag avslöja, säger Roland Hellsing, manskören Harmoni.
Klockan 03.00 på fredagsmorgonen ljöd larmet. Det var dags att ge sig ut i vildmarken och beskåda 2025 års första orrspel.
Den 17 april 2019 blev Industritekniska programmet på Lindeskolan certifierat som ett Teknikcollege, och framtiden såg ljus ut för utbildningen som efter fem års dvala kunde startas upp igen, tack vare ett samarbete mellan Lindeskolan, kommunledningen och industriföretagen i Lindesberg. Men redan två år senare lades programmet ner på nytt. Nu ser det dock ut som att det blåser positiva vindar för ytterligare en nystart – redan hösten 2026.
– Att behovet av utbildningen finns och att alla är positiva till den råder det inga tvivel om. Det känns hoppfullt, säger rektor Andreas Blom.
Löa friskola har blivit något av specialister när det gäller att bygga spektakulära fågelholkar. För tredje året i rad har skolan nämligen tagit plats som en av 15 finalister i SM i fågelholk. Av totalt 750 inskickade bidrag finns deras finurliga alster ”Fredsduvan” med bland de utvalda. Årets tema för fågelholken har koppling till världsläget.
– Vi har pratat en del i skolan om krig, FN, fred och frihet, och då var det någon i gruppen som kom på idén att vi skulle göra en fredsduva, berättar Annette Alexandre, klasslärare för förskoleklassen och projektledare för fågelholksbygget på Löa friskola.
Det lokala företaget Lindesbergs VVS/EL AB uppger att de återigen har blivit utsatta för bedragare som via telefon utger sig för att representera dem och erbjuda spolning av avloppssystem. Företaget vill nu varna allmänheten att vara på sin vakt om de blir uppringda av någon som erbjuder VVS-tjänster i deras namn.
– Det är jättetråkigt, vi vill verkligen inte att någon ska gå på det här, säger Lina Aronsson, butiksansvarig på Lindesbergs VVS/EL.