I fredags kom så dagen då regnbågsfisket fick sig en extra skjuts. Den årliga inplanteringen av fisk kom nämligen att ske då, något tidigare än vad föreningen bakom det hela hade räknat med. Redan strax före klockan 10 släpptes halva lasten fisk i sjöns södra delar. Resterande mängd, ca 350 firrar, åkte som alltid i plurret strax nedanför vårdcentralen. Som vanligt hade en mindre skara nyfikna människor slutit upp med sällskapet som tillsammans med föreningens ordförande Roland Johansson hade fullt upp att ge de ca halvkilotunga fiskarna guidning ut i sjön.
Som vanligt bestod lasten enbart av regnbåge. Tidigare har man även provat att blanda med öring, men av ekonomiska skäl har man nu enbart regnbåge för att få så mycket fisk som möjligt för den summa pengar man varje år lägger på inplanteringen. Men visst slinker det med fel sort ibland. Strax innan den sista bågen lämnar tanken på lastbilen, så hörs ett glädjerop. –Titta här! En bonusfisk som man brukar kalla det, utbrister Roland. Med i lasten hade nämligen en stor och grann öring råkat hamna bland sina nära släktingar.
Med anledning av ett tråkigt, osportsligt och påtaglig girighet från vissa oseriösa s k fiskare, så kom LindeNytt tillsammans med Lindesjöns fiskevårdsområdesförening överens om att fredagens isläpp skulle hållas tyst om några dagar. Detta för att inte fisken skulle ta slut på en gång. Enligt föreningen har det kommit indikationer på att vissa går ner samma dag som fisken släpps i och hetsfiskar efter chockade och orädda fiskar som ofta står kvar efter sjökanten. Föreningen ville därför tysta ner inplanteringen ett par dagar, detta för att fisken skulle hinna acklimatisera sig och bli skygg för människan.
–Jo, det verkar vara på detta viset. Även om det inte är många som gör så här, så förekommer det. Och vad jag fått erfara har en enda person stått och dragit ca 25-30 fiskar på en dag. Om det då är ett par som sysslar med detta, så dröjer det inte länge innan fisken är slut. Vi vill ju att så många som möjligt ska få chansen att dra upp en fisk, säger Roland Johansson.
Det kommunala fastighetsbolaget FALAB, Fastigheter i Linde AB, har i veckan överenskommit med privatägda Lindesbergs Fastigheter AB om försäljning av Kristinaskolan och fastigheten Kvarngatan 9 i samma område. I ett pressmeddelande uppges att ägarskiftet dock kommer att ske först när skolverksamheten flyttar ut. Ägarskiftet kan därför ske tidigast hösten 2021.
– Vi är väldigt glada över det engagemang som finns hos de privata fastighetsägarna att vara med och utveckla Lindesberg, säger Roger Sixtensson, VD på FALAB.
Vid lunchtid på fredagen hade polisen en större insats i Storå med anledning av uppgifter från allmänheten som sade att en man gick omkring i samhället beväpnad med vad som liknade ett gevär.
– Vi har haft mycket resurser på plats för det här. Mannen är lokaliserad och omhändertagen och vi utreder det här just nu som ett brott mot vapenlagen, vilket är en rubricering som kan komma att ändras beroende på vad utredningen kommer fram till och om det verkligen rör sig om ett skjutvapen eller bara en attrapp, kommenterar Lars Hedelin, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.
Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, där man i sin tur fick ta del av en ren utklassning. 7-0 syntes på poängtavlan när slutsignalen tog ton. En hyllningsmatch som den stora supporten Ernst Röös, nog är mycket stolt över.
Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphämtningar gjordes av hemmalaget, som inledningsvis ändrade 11-22 till 23-24. Med 1-2 i set och ett inledande 0-5 när det sista setet tog sin start, blev det däremot för mycket.
Under en webbsänd lägesrapport på tisdagseftermiddagen informerade smittskyddsläkare Gunlög Rasmussen, hälso- och sjukvårdsdirektör Jonas Claesson samt vaccinsamordnare Inger Nordin Olsson om det aktuella coronaläget, som just nu dessvärre ser ut att gå åt fel håll igen.
Allra helst bör man just nu avstå helt från att elda utomhus. Den som ändå så vill göra, bör vara mycket, mycket försiktig. Den uppmaningen kommer från kårchef Mikael Juneholm, Nerikes Brandkår i Lindesberg, med anledning av att det just nu råder stor risk för gräsbränder i vår region.
– Normalt sett brukar april vara tiden då vi har den här typen av brandrisker, men nu har vi fått väderomständigheter där torrt fjolårsgräs snabbt torkat upp och utgör brandrisk tidigare än vanligt. Detta bör man vara mycket försiktig med, säger Mikael Juneholm.
Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg till att LIF inte fick någon utbetalning, när avsluten väl kom. När slutsignalen väl närmade sig, hade LIF minskat poänggapet från ett tolvmålsunderläge till en tiomålsförlust.
Region Örebro län ser nu en svag ökning när det gäller smittspridningen av covid-19. Av totalt knappt 7 000 analyserade prover förra veckan var antalet positiva fall 450. Det kan jämföras med 390 fall veckan innan. Dessutom har man för närvarande brist på vaccin, detta meddelar regionen i ett pressmeddelande under tisdagen.