Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlöven avgjorde i förlängning

Det var två jämna lag som möttes när Lindlöven gästade Köping under söndagseftermiddagen, efter en mållös period började målen spelas in från båda lagen och med 2-2 i slutet av den tredje perioden så blev det ett förlängningsspel som avgjorde utdelningen av de tre poängen.

Säsongen är ännu färsk men för att inte halka efter i tabellen så måste poängen plockas, med tre poäng upp till Köping som håller 5:e platsen i tabellen så var det en ”måste-match” som väntade Lindlöven då en förlust kunde göra kunde göra resten av säsongen jobbig om man vill vara med i de övre tabellpositionerna.

En bortamatch mot Köping väntade för Lindlöven och med matchen igång tog det fyra minuter innan bortalaget Lindlöven tilldelades en utvisning, trots ett spel i powerbox var det Linde-laget som höll ett litet övertag i den första perioden och trots att laget fick flest chanser på mål så kunde inte Lindlöven spela in något av de 10 skotten.

Efter en mållös period från båda lagen så skulle målen börja spelas in, med mindre än tio minuter kvar av den aktuella perioden kom ett gyllene läge för Lindlöven efter att hemmalaget Köping tilldelats en utvisning för holding.

Med ett spel i powerplay kunde Lindlövens Lukas Henze, med hjälp av Anton Widmark och Edwin Lindström, spräcka matchens nolla och spela in ett viktigt ledningsmål för Lindlöven som nu kunde sätta press på Köping.

Perioden var dock inte över och om det var karma som slog till för Köpings del därefter ska låtas vara osagt, med tre minuter kvar av den andra perioden byttes rollerna där Lindlöven fick en utvisning genom Filip Lindqvist och med bara sekunder kvar av Köpings powerplay så kom kvitteringen efter 18.55 av periodens speltid.

Målet från Köping innebar att matchen var likvärdig inför den sista perioden, Lindlöven fick tidigt inleda perioden med en spelare kort då Anton Toolanen fick en utvisning efter fyra och en halv minuters spel inom perioden.

Lindlöven lyckades dock hålla undan hemmalaget Köping och med full trupp på isen kunde ”matchens stora målgörare” Lukas Henze spela in sitt andra mål för både matchen och för säsongen, trots en ledning för Lindlöven fanns det ingen tid att ta det lugnt då halva perioden ännu återstod.

Efter att matchens sista powerbreak var avklarat började Lindlöven stötta på problem, bara minuten efter att isen skyfflats från uppskuren snö kom en ny utvisning för Linde-laget genom Philip Nyberg.
Bara sekunder därefter kom nästa smäll för Lindlöven där Alexander Kovalonok, efter en otillåten tackling, döms ut från resten av matchen vilket gör Lindlöven en nyckelspelare mindre med åtta minuter kvar.

Med ett spel i powerbox kunde inte Lindlöven hålla borta Köping från sitt mål och med fyra minuter kvar av periodens matchtid kom ett kvitteringsmål som tvingade in ett förlängningsspel för avgörande.

Väl i förlängningsspelet tog det inte lång tid förrän Lindlövens Alexander Sunnefors kunde spela in 2-3 och därmed avgöra en jämn match som innebär tre viktiga poäng för Lindlöven.

Resultat Köping HC-Lindlöven
Slutresultat: 2-3 (0-0, 1-1, 1-1, 0-1)
Publik: 50 personer

Målgörare:
0-1 Lukas Henze (Anton Widmark, Edwin Lindström)
1-2 Lukas Henze (Alexander Kovalonok, Christoffer Anrén)
2-3 Alexander Sunnefors (Joakim Lilliehöök, Anton Toolanen)

Läget i tabellen: Efter tre nya poäng ligger Lindlöven kvar på sin 6:e plats och innehar nu samma poäng antal (13 poäng) som tabellfemman Köping, målskillnaden för Lindlöven har även minskat ner från negativt till +-0.
HC Dalen ligger ännu i klar ledning med 23 poäng medan Surahammar ligger sist med 2 inspelade poäng, Grums IK är Lindlövens nästkommande motståndare och placeras 7:a i tabellen med 11 poäng där en seger tar Grums placeringen ovanför Lindlöven.

Nästa match: Onsdag 28:e oktober vs Grums IK i Billerudhallen med matchstart kl. 19.00

Publicerad 25 oktober 2020 klockan 21:37

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Skärmbild från Folkhälsomyndighetens hemsida.

92 nya covidfall i kommunen – på en vecka

Smittspridningen av covid-19 har återigen tagit ny fart i Lindesbergs kommun, och ökar nu i betydligt snabbare takt än de senaste veckorna. Enligt färsk statistik från Folkhälsomyndigheten tillkom 92 nya fall bara under vecka 47.

26 november 2020 klockan 14:35 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Foto: Camilla Lagerman

Begravningar under pandemin ställer krav på entreprenören

När coronapandemin slog till med full kraft i våras fick landets begravningsentreprenörer snabbt tänka om och ändra arbetssätt, då regeringen införde ett maxtak på 50 personer vid allmänna sammankomster. När gränsen sänktes ytterligare under förra veckan, ställde det hårda krav på kreativitet och nytänkande.

26 november 2020 klockan 08:37 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Förlust mot tabellettan

Det bjöds på många utvisningar på Lindlövens räkning när det var dags för ett returmöte mot HockeyEttans tabelletta HC Dalen, ...

S-ordföranden avgår: ”Personliga skäl”

Ordföranden för Socialdemokraterna i Lindesberg, John Omoomian, har valt att lämna sitt uppdrag. ...

Julgåva till personalen ger klirr i lokalhandelns kassor

PRESSMEDDELANDE: Nu kompletterar Lindesbergs kommun den tidigare sommargåvan med en julgåva till ...

Foto: Privat

Nedgrisad rastgård upprör hundägare

Under tisdagen upptäcktes att någon eller några har varit inne i Lindesbergs Hundlekgård i Dalkarlshyttan och förstört för alla som söker sig dit för att träffas och umgås – hundägare emellan.
– Vi är ett gäng som träffas där varje morgon, året runt. Att komma dit och mötas av det här var naturligtvis inte särskilt roligt, berättar en av hundägarna, som önskar vara anonym, för LindeNytt.

25 november 2020 klockan 11:00 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Kommundirektör Henrik Arenvang. Foto: Camilla Lagerman

Skärpta allmänna råd förlängs till 13 december

De skärpta lokala allmänna råden som infördes i Örebro län den 3 november förlängs och gäller nu fram till den 13 december. Läget är fortsatt allvarligt och kommunens verksamheter är både begränsade och stängda, något som alltså fortsätter en bit in i nästa månad.
– Jag vädjar till både invånare och företagare i Lindesberg att ta sitt ansvar, säger Henrik Arenvang kommundirektör i Lindesbergs kommun i ett pressmeddelande.

24 november 2020 klockan 14:35 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Linde energi levererar länets lägsta elnäts- och fjärrvärmepris
Prisbilden för elnät och fjärrvärme varierar kraftigt i landet. Inom vårt län konstaterar årets Nils Holgersson-rapport, att det är ...
24 november 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Dubbla brons till Lindesbergs Musteri i Must-SM
I fredags avslöjades årets pristagare i Must-SM, som gick av stapeln i skånska Kivik. Vår lokala mustproducent Lindesbergs Musteri fanns anmälda ...
23 november 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Nu har handelsplatsen fått ett officiellt namn
Den nya handelsplatsen på industriområdet, där Lågprisvaruhuset Mejk och Team Sportia med flera huserar, har nu fått ett officiellt namn.
23 november 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Stark upphämtning av Lindlöven

Med ett högt spel från gästande Borlänge så var det ingen lätt match som väntade Lindlöven på hemmaisen, trots ett inledande tvåmålsunderläge på hemmaisen så blev det tillslut en jämn och underhållande kamp om tre viktiga tabellpoäng.

22 november 2020 klockan 19:05 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild på Ida Larsson Foto: Hasse Persson

Linde Volley nära att plocka tabellpoäng

Med en ny setseger säkrad från gårdagen så spelade Linde Volley in en setseger även under söndagen, tabellfemman RIG Falköping skulle mötas på deras hemmaplan där Linde Volley var otroligt nära att spela in sina första poäng för säsongen.

22 november 2020 klockan 19:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Förlust trots setseger

Segernollan är ännu inte spräckt för Linde Volley men under lördagen kunde Lindelaget spela in en ny setseger när laget gästade ...

Sporten i Lindesberg under pandemin

Det händer mycket i världen just nu med den pågående Coronapandemin, även inom sportvärlden sker stora händelser för ...

Kumla avgjorde i tredje perioden

Det orangea Lindlöven har inte haft något flyt mot Kumla HC Black Bulls. På hemmaisen släppte Lindelaget igenom flertalet ...

Annons


Meritor i Lindesberg. Foto: Meritor

Varslade får behålla sina jobb

Meritor i Lindesberg erbjuder nu tidigare varslade om uppsägning fortsatt anställning. Detta informerade fabriksledningen på fredagen.
– Det stora flertalet behåller sin anställning och ca 40 medarbetare får en förlängd uppsägningstid, säger Meritors platschef och VD, Kent Blom, i ett pressmeddelande.

20 november 2020 klockan 12:12 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

66 nya fall av covid-19 i kommunen

Även om ökningen inte är lika hastig som för några veckor sedan, så fortsätter antalet bekräftade fall av covid-19 att...

Varken pandemi eller oväder stoppar gastrons drive-in

LindeGastro, som startade mitt under pandemin, har jobbat hårt för att finna nya lösningar i en tid som...

Stadsskogsskolan inför tillfällig undervisning på distans

Från och med måndag nästa vecka övergår Stadsskogsskolan i Lindesberg tillfälligt till ...

Stora driftstörningar i elnätet

Linde energi har sedan tidigt i morse omfattande driftstörningar längs hela elnätet till följd av de kraftiga kast- och ...

Örebrotravet och Fornaboda travbana sluter upp i kampen mot prostatacancer

Mustaschkampen är en numera årligt återkommande kampanj som genomförs i november ...

bildspel Ny seger mot Malung

Med en tidigare seger mot Malung på bortaisen så var Lindlöven redo att på nytt ställas mot tabelltian. Efter två tunga perioder där ...

Foto: Camilla Lagerman

Personbil och lastbil kolliderade på R50: ”Inga personskador”

En lastbil och personbil har kolliderat på riksväg 50 utanför Lindesberg. Trots uppgifter om att det rörde sig om en allvarlig frontalkrock, har dessbättre inga personskador rapporterats, enligt polisen.
– Det är oklart hur olyckan har gått till, men vi har i alla fall inga personskador inrapporterade från olycksplatsen, kommenterar Mats Öhman, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

18 november 2020 klockan 13:29 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Granen har rest från Gusselby för att bli rest i Lindesberg
- För bara en vecka sedan klippte vi gräset här - och nu reser vi julgranen. Det är en lite märklig inledning på vintern minst sagt, skrattar ...
18 november 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Frontalkrock mellan lastbil och personbil
En lastbil och personbil har kolliderat på riksväg 50 utanför Lindesberg. Larmet inkom klockan 12.05 till polisen. - Det skall röra sig om en ...
18 november 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Coronaläget: ”Läget inom vården är mycket ansträngt”
Under tisdagseftermiddagen presenterade representanter för Region Örebro län en lägesbild av hur situationen i regionen ser ut gällande ...
17 november 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-11-17

2020-11-17

2020-11-16

2020-11-15

2020-11-14

2020-11-14

2020-11-13

2020-11-13

2020-11-13

2020-11-13

2020-11-12

2020-11-12

2020-11-12

2020-11-12

2020-11-26 15:36