Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlöven avgjorde i förlängning

Det var två jämna lag som möttes när Lindlöven gästade Köping under söndagseftermiddagen, efter en mållös period började målen spelas in från båda lagen och med 2-2 i slutet av den tredje perioden så blev det ett förlängningsspel som avgjorde utdelningen av de tre poängen.

Säsongen är ännu färsk men för att inte halka efter i tabellen så måste poängen plockas, med tre poäng upp till Köping som håller 5:e platsen i tabellen så var det en ”måste-match” som väntade Lindlöven då en förlust kunde göra kunde göra resten av säsongen jobbig om man vill vara med i de övre tabellpositionerna.

En bortamatch mot Köping väntade för Lindlöven och med matchen igång tog det fyra minuter innan bortalaget Lindlöven tilldelades en utvisning, trots ett spel i powerbox var det Linde-laget som höll ett litet övertag i den första perioden och trots att laget fick flest chanser på mål så kunde inte Lindlöven spela in något av de 10 skotten.

Efter en mållös period från båda lagen så skulle målen börja spelas in, med mindre än tio minuter kvar av den aktuella perioden kom ett gyllene läge för Lindlöven efter att hemmalaget Köping tilldelats en utvisning för holding.

Med ett spel i powerplay kunde Lindlövens Lukas Henze, med hjälp av Anton Widmark och Edwin Lindström, spräcka matchens nolla och spela in ett viktigt ledningsmål för Lindlöven som nu kunde sätta press på Köping.

Perioden var dock inte över och om det var karma som slog till för Köpings del därefter ska låtas vara osagt, med tre minuter kvar av den andra perioden byttes rollerna där Lindlöven fick en utvisning genom Filip Lindqvist och med bara sekunder kvar av Köpings powerplay så kom kvitteringen efter 18.55 av periodens speltid.

Målet från Köping innebar att matchen var likvärdig inför den sista perioden, Lindlöven fick tidigt inleda perioden med en spelare kort då Anton Toolanen fick en utvisning efter fyra och en halv minuters spel inom perioden.

Lindlöven lyckades dock hålla undan hemmalaget Köping och med full trupp på isen kunde ”matchens stora målgörare” Lukas Henze spela in sitt andra mål för både matchen och för säsongen, trots en ledning för Lindlöven fanns det ingen tid att ta det lugnt då halva perioden ännu återstod.

Efter att matchens sista powerbreak var avklarat började Lindlöven stötta på problem, bara minuten efter att isen skyfflats från uppskuren snö kom en ny utvisning för Linde-laget genom Philip Nyberg.
Bara sekunder därefter kom nästa smäll för Lindlöven där Alexander Kovalonok, efter en otillåten tackling, döms ut från resten av matchen vilket gör Lindlöven en nyckelspelare mindre med åtta minuter kvar.

Med ett spel i powerbox kunde inte Lindlöven hålla borta Köping från sitt mål och med fyra minuter kvar av periodens matchtid kom ett kvitteringsmål som tvingade in ett förlängningsspel för avgörande.

Väl i förlängningsspelet tog det inte lång tid förrän Lindlövens Alexander Sunnefors kunde spela in 2-3 och därmed avgöra en jämn match som innebär tre viktiga poäng för Lindlöven.

Resultat Köping HC-Lindlöven
Slutresultat: 2-3 (0-0, 1-1, 1-1, 0-1)
Publik: 50 personer

Målgörare:
0-1 Lukas Henze (Anton Widmark, Edwin Lindström)
1-2 Lukas Henze (Alexander Kovalonok, Christoffer Anrén)
2-3 Alexander Sunnefors (Joakim Lilliehöök, Anton Toolanen)

Läget i tabellen: Efter tre nya poäng ligger Lindlöven kvar på sin 6:e plats och innehar nu samma poäng antal (13 poäng) som tabellfemman Köping, målskillnaden för Lindlöven har även minskat ner från negativt till +-0.
HC Dalen ligger ännu i klar ledning med 23 poäng medan Surahammar ligger sist med 2 inspelade poäng, Grums IK är Lindlövens nästkommande motståndare och placeras 7:a i tabellen med 11 poäng där en seger tar Grums placeringen ovanför Lindlöven.

Nästa match: Onsdag 28:e oktober vs Grums IK i Billerudhallen med matchstart kl. 19.00

Publicerad 25 oktober 2020 klockan 21:37

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens första nedsläpp, kunde Lindlöven spela in 0-1. En ställning som snabbt ändrade sig till 2-1, inom loppet av fyra minuter på isen. Uppkommande matcher är nu viktiga, för att slippa återkval.

26 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons


Foto: Camilla Lagerman

Misstänkta föremålet ej explosivt men hälsovådligt

Som tidigare har rapporterats, spärrades polishuset och delar av kvarteret av på fredagsmorgonen sedan man upptäckt en mystisk väska placerad på baksidan av polisstationen. Kort därefter kunde polisen gripa en misstänkt person i närområdet som kunde knytas till denna väska. Nu uppger polisen att föremålet i väskan tagits om hand och förvaras på en säker plats i väntan på att nationella bombskyddet tar hand om det.
– Jag kan inte gå in på detaljer just nu, men det här rör sig inte om något explosivt ämne i alla fall, men det kan vara hälsofarligt om det hanteras på felaktigt sätt, säger Lars Hedelin vid polisen.

26 februari 2021 klockan 13:51 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Snart dags för kommunens unga att söka sommarjobb

Nu är det snart dags för ungdomarna i Lindesbergs kommun att söka ferieplats för sommaren, och i år kan ...

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon

Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlö...

Foto: Camilla Lagerman

Smittspridningen i länet ökar samtidigt som det råder brist på vaccin

Region Örebro län ser nu en svag ökning när det gäller smittspridningen av covid-19. Av totalt knappt 7 000 analyserade prover förra veckan var antalet positiva fall 450. Det kan jämföras med 390 fall veckan innan. Dessutom har man för närvarande brist på vaccin, detta meddelar regionen i ett pressmeddelande under tisdagen.

24 februari 2021 klockan 11:54 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

Regionens genomgång av hanteringen av överblivna vaccindoser klar

Region Örebro län har i en genomgång granskat hur de överblivna doserna vid inledningen av vaccineringen har använts. Genomgången visar att några tiotal doser har givits till personer utanför den bestämda prioriteringsordningen.

24 februari 2021 klockan 09:17 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lastbil av vägen på R68: ”Krockat med ett träd”
UPPDATERAD. En lastbil har åkt av riksväg 68 och kört in i ett träd, enligt tidiga uppgifter från SOS Alarm och polisen i region Bergslagen. ...
23 februari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Historisk bokrea är igång
För det 34:e året i ordningen välkomnade bröderna Nelzén sina kunder till bokrean, som faktiskt blir den sista i brödernas regi. Med på plats ...
23 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Minskade öppettider på kommunens bibliotek
Från och med den 1 mars kommer biblioteken i Lindesbergs kommun att minska sina öppettider. Bakgrunden till åtgärden är minskade resurser till ...
23 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Pressfoto: Andreas Hylthén

Tävlingen avslutad och två vinnare utsedda

Det var väldigt många som ville vara med och tävla om de signerade exemplaren av Anders Johnssons debutkokbok ”Härifrån. Råvaror, recept och relationer”. Samtliga deltagare svarade också rätt på tävlingsfrågan som löd: Anders fick en fin utmärkelse under 2020, vilken?

22 februari 2021 klockan 13:26 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Nya siffror: Befolkningen ökar i Lindesberg

I dag, måndag, publicerar Statistiska Centralbyrån färska befolkningssiffror för 2020 för kommuner runt om i landet. Bilden är tydlig, och visar att befolkningen växer på många håll, där även Lindesbergs kommun hör till de som visar ett positivt resultat.
– Det som gör att folkmängden i Lindesberg ökar jämfört med året före är framför allt inflyttningen. Kommunen registrerar 1 360 inflyttade, jämfört med 1 259 utflyttade, säger Linus Garp, befolkningsstatistiker på SCB.

22 februari 2021 klockan 10:59 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Inbrottstjuvar stal bil vid ishallen – dumpade fordonet i Frövi

Någon gång mellan fredag och lördag har inbrottstjuvar härjat vid ishallen Lindehov i ...

Det blåser nya vindar i Centerpartiet – Storm tar över efter Kleber

Centerpartiet i Lindesbergs starke man, Jonas Kleber, lämnar nu över klubban efter ...

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger

Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo...

Annons


Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlöven tog en poäng mot Kumla

Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla under söndagen, står man nu istället med två raka förluster och en förlorad bonuspoäng. Trots en förlust under söndagens förlängning mot Kumla, åker Lindlöven inte lottlösa hem.

21 februari 2021 klockan 19:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Förlust mot snabbspelande Engelholm

Grundspelets sista hemmamatch spelades mot vassa Engelholm under lördagen. Hemmalaget bjöd upp till kamp, men fick svårt ...

Partiell distansundervisning även efter sportlovet

Stadsskogsskolan i Lindesberg har vid ett flertal tillfällen under hösten och vintern fått övergå till ...

Halkan så extrem att även halkbekämpande maskiner måste krypa fram

Regn och minusgrader har resulterat i att det råder blixthalka i vårt område. Halkbekä...

Färre nya coronafall i Lindesberg

Efter att ha legat på en platå under en period om 14 dagar, rapporteras nu allt färre nya coronasmittade personer i ...

Bibblan erbjuder digitalt sportlovsprogram

På måndag startar årets sportlov för kommunens barn och ungdomar, och precis som så mycket annat i pandemitider ...

Begränsade vaccinleveranser ger få tider att boka

I dagsläget har cirka 14 000 länsbor vaccinerats mot covid-19, men leveranserna av vaccin är fortfarande ...

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Befarad ladugårdsbrand var kontrollerad eldning

UPPDATERAD. Strax före klockan 11 på torsdagsförmiddagen larmades Nerikes Brandkår ut till en befarad brand i en ladugård strax norr om Lindesberg. Styrkan kunde dock snabbt återgå till stationen då det visade sig handla om en kontrollerad eldning.
– Någon har eldat på sin tomt och det har av förbipasserande uppfattats som att det brann i ladugården. Den här typen av missuppfattningar är inte ovanliga, kommenterar operatör vid SOS Alarm.

18 februari 2021 klockan 11:12 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Varnar för plötslig ishalka i samband med väderomslag
SMHI har på torsdagen utfärdat en klass 1-varning för plötslig ishalka. Varningen gäller för hela länet och flera angränsande län.
18 februari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Man anhållen misstänkt för misshandel
En man i 40-årsåldern greps på onsdagskvällen misstänkt för misshandel. Enligt polisen skall det röra sig om ett ärende gällande våld i nä...
18 februari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

bildspel 37:an nyöppnar med nyheter från Årets Ekokock
Om allt går enligt plan öppnar 37:an på fredag, i sin nya och betydligt större kostym. Dessutom håller man som bäst på att ta fram helt nya rö...
17 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-17

2021-02-17

2021-02-16

2021-02-16

2021-02-15

2021-02-15

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-11

2021-02-11

Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-02-27 15:57