FOTO: Hannes Feldin

Lindlöven föll i toppmötet

Lindlöven åkte på söndagen på årets första förlust. Hemma i Lindehov föll laget mot Surahammar med 1-2, trots en mycket kraftig speldominans. Förlusten innebar att Surahammar passerade i tabelltoppen.

Segertåget fick ett slut för Lindlöven när Surahammar kom på besök. Matchen i Lindehov på söndagen fick en något avvaktande inledning av hemmalaget, som dock snabbt tog sin i det hela. Lindlöven kontrollerade som väntat spelet och skapade långa skevenser i anfallszonen.

I powerplay hade Joakim Olsson Fromell ett stolpskott och brodern Daniel ett par farliga avslut som räddades. Men något mål fick man inte in. Istället kunde Surahammar kontra i slutskedet av powerplayspelet, och en fri Fhurong kunde skicka in 0-1 bakom Philip Ödmark.

Den andra perioden var fartfylld och bjöd som tidigare på ett spelförande Lindlöven. Men sedan drog laget på sig en utvisning, något som dem att gå ner sig en aning. Fem minuter in i perioden kom även 0-2, efter Lindlöven tappat pucken i egen zon och Pikkarainen petat in ett lågt skott ståendes framför mål.

Det svaga spelet tvingade Lindlöven till time-out, något som fick laget att vaka till och få upp farten i spelet. Adam Björklund hade ett genombrott och Kovalonok en farlig retur. Slutligen forcerade man även in reduceringen med bara sekunder kvar av perioden, via ett skott från Henrik Resin. Ett mål som många trodde skulle ta Lindlöven tillbaka in i matchen.

– Vi kände likadant. Sen kom vi ut i första bytet i tredje och skapade så mycket lägen. Men så här är det ibland, man får inte in pucken, förklarade lagets assisterande tränare Tomas Östlund efter matchen.

För man fick aldrig in pucken i den sista perioden. Trots en kolossal speldominans stod Sura upp och höll emot. Bäst chans fick Anders Gunnarsson, som med femton sekunder kvar fick pucken studsande mot sig med halva målet öppet. Men skottet blev misslyckat och Surahammar tog hem alla tre poängen via 1-2.

– Det här är ju en match vi ska vinna. Det är ju inte klokt alltså. Vi var lite tröga i början, men i sista så drar Johan Persson målvakten, Adam är fri från röda och Anders har ett jätteläge på slutet, summerade tränaren Staffan Tholson chanskavalkaden.

Det var dock en sansad tränare som blickade tillbaka på matchen. Laget gav sitt yttersta och skapade chanser nog för att kunna vunna. Inställningen var det absolut inget fel på, menade vare sig Tholson eller Östlund. Istället lyfte Tholson fram det svårspelade motståndet som en faktor.

– De gjorde i stort sett bara en sak. Skydda målet och så drog de ut sina forwards på kanterna. Sen slog de sarg ut och sarg ut, de hade inte mycket spel.

Förlusten innebar att Lindlöven tappade sin serieledning i tabellen. Dessutom drog nu Surahammar ifrån i densamma med hela tre poäng och Falun närmade sig underifrån. Vårserien är väldigt tuff, där halva serien tvingas kvala för att hålla sig kvar.

Söndagens tunga förlust sved, men fick inte göra det alltför länge. Tholson påminde om att den kommande veckan innehåller tre mycket viktiga matcher.

– Det är surt, det är jävligt surt. För ser man till spelfördelningen ska det vara tre poäng. Vi får deppa idag, men sen är det tre matcher den här veckan.

Matchfakta Lindlöven-Surahammar:
Resultat: 1-2 (0-1, 1-1, 0-0)
Skott: 35-23
Mål Lindlöven: 1-2 Resin (Säfström, Hermansson)

Övriga resultat från Division 1 C:
Falu IF-Skedvi/Säter 6-2
Hedemora-Tierp (inställd)

Tabellen:
1 Surahammar    4     15-5     16
2 Lindlöven         4     23-6     13
3 Tierp                3     7-5     13
4 Falu IF             4     16-12     11
5 Hedemora        3     4-17     1
6 Skedvi/Säter    4     5-25     0

Publicerad 12 januari 2014 klockan 19:32

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Foto: Hasse Persson

bildspel Utklassning på hemmaisen

Efter två inspelade poäng under de tre senaste matcher, visade Lindlöven fin spelarform där man fullkomligt utklassade den obesegrade tabellettan Grums. Med tre fina perioder med bra fart och tufft spel kunde Lindlöven spela bort sina gäster, vilket gav hemmalaget sin första trepoängare i vårserien.

20 januari 2021 klockan 21:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Träningspass som de såg ut innan covid-19. Arkivfoto: Ida Lindkvist.

Föreningens lösning när restriktionerna satte stopp: digitala träningspass

Efter ett tufft år med coronarestriktioner som gjorde gruppträningar i princip omöjliga, fick Lindesbergs allmänna gymnastikförening, LAGF, tänka om och utanför den så kallade boxen. Resultatet har premiär under tisdagskvällen, då det första Zumbapasset körs via den digitala plattformen Zoom.
– Jag hade några testpass i slutet av förra året för att testa hur det kändes, och för att lära mig Zoom ordentligt, och det var superroligt! säger instruktören Carolina Sixtensson.

19 januari 2021 klockan 15:32 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Där satt den, Linde Volley!

Efter en dyster säsongshalva för Linde Volley utan poäng till tabellen så har Linde Volley hittat en stor spelarform. Under lö...

bildspel Förlust mot tabellsexan Karlskrona

Med lagets största målskyttar skadade så var det en tuff uppgift som väntade när Karlskrona gästade arenan under lö...

Tung förlust för gästande Lindlöven

Lindlöven är tre matcher in i Vårserien och placerar sig redan farligt i tabellen. Seriens andra förlust kom under ...

Foto: LIF Lindesberg

Målvakt från Aranäs till LIF Lindesberg

Med ett fortsatt skadat lag så fortsätter LIF Lindesberg att stärka upp i uppställningen. Simon Ongeri är det nya namnet som LIF har lånat in från Handbollsliga-laget HK Aranäs, en ung och talangfull målvakt som hoppas på utveckling med matcher i Allsvenskan medan Lindelaget hoppas på fina prestationer i kassen.

15 januari 2021 klockan 21:06 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Mattias Persson har inlett arbetet med en isbana till ungdomarna Foto: Timmy Lundegård

En isbana till ungdomarna är på väg

Vad kan man tänkas göra en torsdagskväll i dryga tio minusgrader? Frågar man Lindlövens ungdomsledare Mattias Persson och Patrik Larshans är det ett perfekt tillfälle att påbörja en tillverkning av en isbana på Stadsskogsskolans fotbollsplan, som går till ungdomarna.
– Kommunen var jättepositiva till initiativet, säjer Patrik Larshans.

14 januari 2021 klockan 23:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tråkig årspremiär på hemmaisen
Malung stod som första motstånd i Lindehov under det nya året. Trots återkommande namn i laguppställningen fick hemmalaget svårt att spela in de...
13 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Nu är de populära skidspåren dragna igen
För traktens alla skidentusiaster blev den förra vintern en total katastrof då kallgrader och snö blev en bristvara. Vintern 2020/2021 har dock b...
13 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Förlängningsspel inledde Vårserien
Efter dubbla förluster mot Kumla i HockeyEttan så fick Lindlöven chans till ny revansch när vårserien skulle inledas. Trots tre nya namn i ...
10 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Linde Volley tar sina första två poäng

Det blev fjortonde gången gillt för Linde Volley som efter en poänglös höst, spelar in sin första seger under årets andra spelade match. Matchen höll sig däremot långvarig och efter en jämn drabbning mot Lund som varade i fem set, kunde Lindelaget spela in sina första två poäng till Elitseriens tabell.

9 januari 2021 klockan 17:17 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivfoto: Hasse Persson

Femmålsseger för LIF Lindesberg

Med nya namn i spelartruppen blev det direkt seger för LIF Lindesberg som låste matchen efter en ren uppvisning i den inledande halvleken i mötet mot tabelljumbon AIK. Poänggapet minskades snabbt men varade inte länge då LIF fortsatte sin uppvisning som slutade med en bred segermarginal.

9 januari 2021 klockan 15:51 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Martin Boija till Handbollsligan

Under onsdagen kunde LIF Lindesberg meddela att den LIF-fostrade högerspelaren Martin Boija lånas ut till Handbollsligans ...

bildspel Obesegrade Hylte Halmstad blev svårslagna

De obesegrade SM-favoriterna Hylte Halmstad gästade arenan under tisdagskvällen. Trots ett starkt spel från Linde ...

HockeyEttans vårserie inleds på söndag

Under måndagskvällen publicerade HockeyEttan ut de efterlängtade datumen för vårseriens matcher. Tre möten med ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Hemmaförlust mot nästjumbon

Det som inleddes med en oavgjord halvlek blev sedan en stor förlust när det tidigare coronadrabbade Tyresö gästade Lindesberg Arena. Trots stulna bollar, fina lägen och ett aggressivt spel kunde det skadedrabbade hemmalaget inte stoppa det gulklädda Tyresö som gick undan med en fyramålsseger.

3 januari 2021 klockan 18:40 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Rekordår för Stall Jimmi Ehlers

Att passera en miljon kronor som travtränare under samma säsong är en gräns som alla tränare satsar mot, för ...

bildspel Lindlöven missar AllEttan

Vinna eller försvinna. Det var förutsättningarna när det tidigare coronadrabbade Grums gästade Lindehov i en avgörande match, d...

Vilket lag vinner slaget om Råsvalen?

Sedan måndagseftermiddagen pågår ett intensivt och mycket prestigefyllt derby mellan kommunens två ishockeygiganter, ...

Tapper insats av skadedrabbat LIF

Med LIF Lindesbergs stora stjärnspelare Jesper Nilsson skadad fick Joel Karlström kliva fram som målskytt, när det ...

Linde Volley närmar sig tabellpoäng

Efter ett oväntat utdraget derbyspel under onsdagen följde Linde Volley upp de fina prestationerna och visade att det ...

Lindeskolans hockeygymnasium får fin kvalitetsstämpel

Lindeskolan stärker ytterligare sin position som idrottscollege, när hockeygymnasiet nu blir ett ...

Anton Karlsson efter att ändrat ställningen till 2-1, till höger syns den senare straffläggaren Alexander Sunnefors Foto: Hasse Persson

bildspel Kylig straff gav två poäng

Med Lindens tidigare avgörande mot tabellettan Dalen i straffar så höjdes pulsen rejält när Lindlövens nästsista hemmamatch såg ut att få samma avslut. Trots flera tidigare avgörande lägen så kom Alexander Sunnefors till lagets räddning och kunde med en kylig straffläggning, rädda två poäng till Lindlöven.

16 december 2020 klockan 22:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Positiv derbyförlust för Linde Volley
Ett nytt derby mot Örebro spelades för en publiktom Lindesberg Arena, trots att Linde Volley ännu inte spelat in någon poäng till Elitserien så ...
16 december 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

74 lokala föreningar fick dela på en miljon
Pandemin har slagit hårt mot både föreningar och organisationer på flera olika sätt. I år bestämde sig därför Bergslagens Sparbank att dela ...
15 december 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Förlust efter matchuppehåll
Efter tre veckors uppehåll från matchspel var det såklart taggat i LIF Lindesberg när man klev ut på Lindesbergs Arenas handbollsplan under sö...
13 december 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-12-13

2020-12-11

2020-12-09

2020-12-06

2020-12-05

2020-12-04

2020-12-02

2020-11-29

2020-11-28

2020-11-25

2020-11-22

2020-11-22

2020-11-21

2020-11-21

2021-01-22 17:52