Lindlöven tar en viktig ledning i slutspelet mot Allsvenskan. Trots att Vallentuna hittade ny energi med tio minuter kvar av matchen, så blir hemmasegern säker för Lindlöven. Foto: Timmy Lundegård

Lindlöven inleder slutspelet med seger

Det börjar bra för Lindlöven när slutspelet drog igång under tisdagskvällen. Trots en snabbspelad första period så ger Lindlöven en repris på det tidigare mötet mot Vallentuna, när matchen går in för sin andra period. Gästerna får med sig ett mål efter 52 minuter men upphämtningen blir för tung. Lindlöven tar en viktig ledning i kvartsfinalen.
– Vi håller dem nere, är starka på puck och får dit ett par kassar, säger William Lindgren.

Under tisdagen så släpptes pucken för Lindlövens fjärde slutspelsäventyr. Säsongens AllEtta var den bästa någonsin för Lindlövens trupp som valde att göra en fem-matchserie med Vallentuna som motståndare. Det var därmed två lag som har överraskat i Ettan, som gör upp om en plats i slutspelets semifinal.

Bäst av fem matcher var förutsättningarna när den första slutspelsmatchen tog plats i Lindehov. Vallentuna visade direkt från nedsläpp att det gästande laget hade skruvat upp sitt spel. Gästerna tog sats och visade en snabbare hockey under matchens första tio minuter, där Lindlöven fick bevaka sin egna zon under den första perioden.

Till mittperioden blev Lindlöven mer effektivt och visade publiken en repris från förra veckans möte mot Vallentuna. Gästerna fick fåtalet målchanser medan Lindlöven visade en helt annan klass i spelet, jämfört med sina motståndare. Hemmalaget hämtade in två mål inom den andra perioden och det var även ett tredje mål på gång, där klockan blev gästernas räddning.

Under Lindlövens andra powerplayspel i matchen så utökar man ledningen till 3-0, strax innan Vallentuna lyckas att reducera. Med ny energi så firade bortatruppen ett nytt mål med två och en halv minut kvar av ordinarie matchtid. Trots att pucken höll sig nära linjen så tog den sig aldrig ovanför, vilket istället gav Lindlöven ett mål i öppen kasse när pucken släppts på nytt.

– Det känns riktigt bra och vi börjar starkt i spelet. Eftersom att det är slutspel så visste vi på förhand att de skulle komma ut hårt, men jag tycker att vi stänger ner dem bra och gör framförallt en riktigt bra andra period. Vi håller dem nere, är starka på puck och får dit ett par kassar, säger forwarden William Lindgren.

Lindlövens målvakt, Jonathan Frykholm, har stått i målet under samtliga arton av AllEttans matcher och fortsätter att hålla en stabil nivå. Foto: Timmy Lundegård

Ny match under morgondagen trots seger: ”Vi har en växel kvar”
En stor del av den första kvartsfinalen blev en repris på det senaste mötet mot Vallentuna. Senast så fick gästerna svårt att spräcka nollan vilket ändrades efter flera skott på mål, där ett av skotten tog sig förbi en annars stabil Jonathan Frykholm. Även till den tredje perioden blev Vallentuna farliga runt Lindlövens mål.

– Fastän de har lite snurr på oss nere i zon så känns de sista tjugo minuterna ändå rätt trygga. Även där så tycker jag att vi stänger ner dem bra, säger William Lindgren.

Till skillnad från AllEttan och HockeyEttan så finns det inga beräkningar genom tabeller och poäng. Tre segrar innebär ett kliv till semifinalen där det är en ny match mot Vallentuna redan imorgon. Lindlöven har i tidigare slutspel, vunnit inom kvartsfinalens första match för att sedan gå förlorande ur serien.

Foto: Timmy Lundegård

Lindlövens målgörare William Lindgren hälsar däremot att truppen har en extra växel inför morgondagens match.

– Det börjar bra men vi får inte bli för glada. Det är bäst av fem som gäller, vilket innebär en ny match imorgon. Jag tror samtidigt att det är rätt viktigt att börja den här serien starkt. Nu med en seger så kan vi nog få ny energi till morgondagen, där vi har en växel kvar att använda oss av. Det är absolut ingen fara med det.

En ny seger på onsdag skulle göra att Lindlöven gästar Vallentuna för en möjlighet att ta sig till semifinal efter tre raka segrar.

– Vallentuna är svåra att möta på bortais. De är bra på att stänga ner oss och det är svårt att ta oss igenom mittzon men med två segrar, så hade det varit lite lättare att åka dit och spela.

Resultat Lindlöven-Vallentuna Hockey (Kvartsfinal 1 av 5)
Vunna matcher i slutspelet:
Lindlöven-Vallentuna 1-0

Slutresultat: 4-1 (0-0, 2-0, 2-1)
Skott: 30-24 (12-8, 9-5, 9-11)
Publik: 354 personer

Mål:
1-0 Olle Fagerström (Ass: Knut Köhler, Filip Halvordsson)
2-0 William Lindgren
3-0 Knut Köhler (Ass: Tobias Sjökvist, Filip Forsmark)
4-0 Tobias Sjökvist (Ass: Emil Norberg, Nico Vuorijarvi)

Övriga matcher i kvartsfinalen:
Halmstad Hammers HC
-Strömsbro IF – 4-0 (1-0 i matcher)
Lindlöven-Vallentuna Hockey – 4-1 (1-0 i matcher)
Tranås AIF-Hanvikens SK – 1-4 (0-1 i matcher)
Bodens HF-Kalix HC – 3-1 (1-0 i matcher)
IF Sundsvall Hockey-Borås HC – 3-0 (1-0 i matcher)
Karlskrona HK-Visby/Roma HK – 3-6 (0-1 i matcher)
Brödernas/Väsby IK HK-Mariestad BoIS HC – 5-1 (1-0 i matcher)
HC Dalen-IF Troja-Ljungby – 1-2 (0-1 i matcher)

Nästa match: Onsdag 6:e mars vs Vallentuna Hockey i Lindehov med nedsläpp kl. 19.00
Rättelse: I artikeln som skrevs inför den första kvartsfinalmatchen så stod det att det fanns möjlighet för förköp på tickster.com. Detta stämmer inte, biljetter till slutspelsmatcherna i Lindehov köps på plats.

Publicerad 5 mars 2024 klockan 22:32

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Det ekonomiska läget i kommunen är fortsatt mycket bekymmersamt. Foto: Camilla Lagerman

Kommunen på väg mot katastrofresultat

Under tisdagens sammanträde i kommunstyrelsen uppdaterade ekonomichef Anette Persson ledamöterna om det ekonomiska läget i kommunen, som ser ut att gå mot ett katastrofalt dåligt resultat. Mellan mars och april ökade socialnämndens underskott med hela 7 miljoner, och kommunens prognos för 2024 landar just nu på -84,2 miljoner kronor.

28 maj 2024 klockan 17:58 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Frövi hårt drabbat av ovädret: ”Ohyggliga mängder vatten”

Ett kraftigt åskväder har under måndagskvällen orsakat strömavbrott och översvämningar i vårt område. Ett av de värst drabbade områdena är Frövi, där såväl industri som hushåll har problem i spåren av ovädret.
– Det här ovädret låg ju precis över Frövi där ohyggliga mängder vatten föll på kort tid, berättar SOS Alarm som svarar för Räddningsregion Bergslagen.

27 maj 2024 klockan 19:04 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

bildspel Världseliten gjorde upp om titlarna utanför Lindesberg

Under den gångna helgen samlades världseliten inom orienteringsskytte i Munkhyttan, strax utanför ...

Regionen informerar om sommaröppettider i vården

Region Örebro Län informerar om ändrade öppettider på flera vårdinrättningar under sommaren. Då ...

2000 abonnenter drabbade av stort strömavbrott

Ett omfattande strömavbrott drabbade på lördagen över 2000 abonnenter i Lindesberg tätort. Detta uppger ...

Arkivfoto: Fredrik Norman

Gamla skolprylar efterlyses inför inflytt i Kristinaskolan

Med knappt en vecka kvar tills den gamla Kristinaskolan får sina allra första hyresgäster, efterlyser fastighetsägaren prylar med koppling till skolverksamheten som än gång huserade i byggnaden.
– Det vore roligt med exempelvis lite fina bilder från förr att hänga upp i trapphuset, så man får den här känslan från skolan, säger Ann-Louise Hytter från Lindesbergs Fastigheter.

24 maj 2024 klockan 11:31 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Det gästande BK Ett Fyra var för stabila under torsdagen. Trots att gästerna släppte in tre snabba mål så åkte man hem med tabellpoängen. Foto: Timmy Lundegård

Nykomlingarna bröt IFK Lindesbergs segersvit

Under torsdagskvällen bröts IFK Lindesbergs långa segersvit på hemmaplan inom Division 5, där det slutade med åtta raka triumfer. Seriens nykomlingar BK Ett Fyra visade sig stabila mot det skadedrabbade IFK Lindesberg, som ändå stod för en rejäl insats inom matchens sista kvart när de ändrade 0-5 till 3-5.
– Jag är kluven över dagens match, säger Niklas Christensson.

23 maj 2024 klockan 22:34 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Harmoni efterlyser nomineringar till årets Kulturstipendium
Nu är det dags att nominera kandidater till Manskören Harmonis årliga Kulturstipendium. Detta stipendium är instiftat till minne av Gudrun Persson...
23 maj 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

bildspel LindeDagen 2024: En Solig Succé
Den åttonde upplagan av LindeDagen bjöd på en minnesvärd dag fylld med aktiviteter, uppträdanden, provsmakningar och information. I strålande ...
23 maj 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Bäver orsakade brand utanför Lindesberg
Strax innan 16-tiden på onsdagseftermiddagen larmades Nerikes Brandkår till Västra Bor, mellan Lindesberg och Vedevåg, där det enligt uppgift ...
22 maj 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Trots ett tidigt 0-1, så slutade den senaste hemmamatchen med seger. Då mot det rutinerade IFK Örebro, nu gästas Fritidsbyn av nykomlingarna Ett Fyra. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Inför IFK-BK Ett Fyra: ”Gäller bara att få allt att sitta”

Det är ett skadedrabbat men hemmastarkt IFK Lindesberg som tar emot nykomlingarna BK Ett Fyra under torsdagen. Även om bortamötet mot topptippade Laxå slutade med en 4-0-förlust, där IFK Lindesbergs skadebänk var en stor orsak till förlusten så är det optimistiska tankar från hemmalaget.
– Vi är ett bra lag, det gäller bara att få allt att sitta, säger Martin Eriksson.

22 maj 2024 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Ida Lindkvist

Brand vid Prästryggens camping i Frövi

UPPDATERAD. Strax innan tiotiden på onsdagsförmiddagen larmades räddningstjänst, polis och ambulans till Prästryggens camping i Frövi, där en brand brutit ut i ett omklädningsrum.
– Räddningstjänsten är framme på plats tillsammans med ambulans, och ska påbörja släckning, uppger operatör vid SOS Alarm som svarar för Räddningsregion Bergslagen.

22 maj 2024 klockan 10:45 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Polisen lanserar kampanj för att informera unga om penningtvätt

Bedrägerier med hjälp av penningtvätt ökar i Sverige, även bland ungdomar under 18 år. D...

Stort intresse för nya cykelleder i trollskogarna

Genom djupa trolska skogar, på rullstensåsar, längs sjöar och gamla gruvhål går den helt nya cykelleden ...

bildspel Anna Bernholm hyllades under Judofestivalen

Efter en lång och mycket framgångsrik karriär som en av världens bästa kvinnor inom judon, bestämde sig Anna ...

Ali Hayjiev från Frövi judo lyckas med ett snyggt kast. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Judofestivalen slog nytt rekord – igen

Frövi judos omåttligt populära evenemang Judofestivalen slog storartat rekord, när man i helgen välkomnade mer än 900 aktiva från hela Sverige till Lindesberg arena. Med ett strålande solsken och högsommarvärme blev det en magisk inramning på festivalen, som bjöd på aktiviteter från morgon till kväll.

20 maj 2024 klockan 10:36 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Blandade händelser på ett varmt Fornaboda

Eftermiddagen på travet bjöd verkligen på en blandning av allt det goda. Alla typer av travlopp visades upp på ...

Klockars efter beskedet från LPO: ”Deras fria vilja”

Det politiska styret i Lindesberg är inte längre i majoritet efter att LPO lämnade beskedet ...

LPO avslutar samarbetet med majoriteten – blir vågmästare

Efter knappt 17 månader vid makten har det nya majoritetsstyret i Lindesbergs kommun gått i ...

bildspel Sommarkänsla när Kullgatan dukade upp för Vårmarknad

För andra året i rad hölls Vårmarknaden på Kullgatan 1 under onsdagen - ett efterlängtat evenemang...

bildspel Glammigt och känslosamt när årets idrottsprestationer prisades på Lindeskolan

Judodräkter, hockeyskydd och fotbollsskor fick ge plats åt stiliga kostymer ...

JUST NU: 10-tal lösa småhundar har observerats i trakterna av Grönbo

Under två dagars tid har en boende i trakterna av Grönbo i Lindesbergs kommun ...

Anders Persson, (LPo), Tom Persson, (SD) Ordförande Tillväxtnämnden, Conny Ärlerud (M) 1:e vice ordförande. Foto: Jennie Einarsson

Ekonomiskt mörker tvingar till besparingar: ”Dystra besked”

Under en pressträff på tisdagseftermiddagen meddelade Tillväxtnämnden att man tagit nya beslut för en budget i balans. Med ett beräknat underskott i nämnden på hela 4,1 miljoner har man tvingats ta till tuffa besparingsåtgärder.
– En sådan här pressträff hade jag hoppats att man skulle slippa att kalla till, men så är läget, inledde Tom Persson, (SD), ordförande Tillväxtnämnden.

14 maj 2024 klockan 17:21 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Nya sparförslaget: Avveckla förskolor
Barn- och utbildningsnämndens arbete med att nå en budget i balans fortsätter, och under måndagens sammanträde kom majoriteten med en rad nya ...
14 maj 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Vänskap över gränserna under helgens judoevenemang
Under den gångna helgen genomfördes årets upplaga av Swedish A-judo Open i Lindesberg Arena. Ett uppskattat evenemang, som lockade ett 80-tal ...
14 maj 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel 40 år senare – Bilsport följer upp klassiskt reportage i Lindesberg
Det har gått fyrtio år sedan tidningen Bilsport besökte Lindesberg för att göra ett Gatbilsreportage. Detta blev inte bara en hyllad skildring av...
13 maj 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-05-12

2024-05-11

2024-05-11

2024-05-11

2024-05-10

2024-05-10

2024-05-10

2024-05-09

2024-05-09

2024-05-08

2024-05-08

2024-05-08

2024-05-07

2024-05-06

Evenemangstips
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2024-05-29 05:11