Lindlöven missar AllEttan

Vinna eller försvinna. Det var förutsättningarna när det tidigare coronadrabbade Grums gästade Lindehov i en avgörande match, där en hemmaseger för Lindlöven skulle säkra en plats i AllEttan. Marginalerna var däremot inte på hemmalagets sida och trots en inspelad bonuspoäng i straffar, så missar Lindlöven ett spel i AllEttan med tolv inspelade mål för lite.

Det var en viktig match som väntade Lindlöven på hemmaisen i HockeyEttans avslutning under måndagskvällen.
En seger mot det gästande Grums skulle ge det orange-klädda laget en plats i AllEttan under nästa år, medan en förlust tunnar ut Lindelagets chanser till högre spel genom ett spel i HockeyEttans vårserie.

Med vinst som enda alternativ hittades intressanta namn i Lindlöven kort före nedsläpp, förutom lånespelarna André Astley (Surahammar) och Joel Kiirikki (Karlskoga) hittades även en comebackande Mathias Linnarud som hittills varit borta under säsongen.

Trots gästande spelare och en otroligt viktig plats i AllEttan på spel så fick Lindlöven enbart med sig två poäng till tabellen, en poäng för lite för att avancera sig uppåt då både Borlänge och Forshaga som finns placeringarna ovanför innehar för hög målskillnad. Något som trots Lindlövens inspelade bonuspoäng gav den nya tabellfemman Forshaga det största jublet.

Värmländska Grums hade marginalerna på sin sida och kunde tidigt i matchen spela in en utökad ledning, med ett starkt målvaktsspel i bortamålet blev det tufft för hemmalaget och matchen tvingades till slut till en avgörande straffläggning där Lindlövens Maxim Semjonov och Anton Toolanen kunde spela in de avgörande målen.

Trots det sura resultatet visade Alexander Sunnefors spelarformen och blev hemmalagets största målgörare med två triumfer, samma Sunnefors var även nära att ge laget full poäng efter ett friläge i den tredje perioden där skottet räddades av Grums målvakt vilket blev ett avgörande för både matchen men också för den sista platsen för ett spel i AllEttan.

Med en för liten målskillnad i HockeyEttans tabell väntar nu ett spel i HockeyEttans vårserie som inleds i början av januari 2021, datum meddelas inom kort.

Matchreferat: ”Två mål inom loppet av femton sekunder”
Det var lugna minuter som inledde matchen. Inga skott på mål gjordes under periodens första fyra minuter där båda lagen slarvade i sina framåtspel, både tappade puckar och felpassningar gjordes inledningsvis men med ett aggressivare spel från bortalaget kom energin snabbt upp.

Trots två jämnspelade lag på isen lyckades Grums hålla pucken vid hemmamålet. Med ett spel bakom målet var de nära att peta in matchens första mål, de stoppades däremot av målvakt Lucas Jägbring som hann att stoppa bortalagets målförsök från andra sidan målgården.

Comebackande Mathias Linnarud fick chans att visa upp sig och fick dubbla chanser på mål när matchens elfte minut skulle passeras. Efter ett passningsspel framför bortamålet kom Linnarud till skott, ett skott som räddades av målvakten. Bara sekunder därefter kom en ny chans till skott framför målet, men missades även denna gång.

Målen skulle senare visa sig, efter en tappad puck till en motspelare i högsta hastighet fick Grums till ett straffliknande skott som utan problem tog sig in i nätet.
Ett nytt nedsläpp gjordes därefter och efter bara 15 sekunder kunde Grums peta in ett utökande mål, med bara 5 minuter kvar av perioden stod 0-2 efter att bortalaget lyckats spela in två mål inom loppet av 15 sekunder.

Lindlöven kunde även dem spela in ett mål där comebackande Sunnefors spelade in 1-2 från vänsterkanten.
Perioden avslutades med ett ”fyra mot fyra-spel” efter utvisning från båda lagen inom de sista minuterna.

Foto: Hasse Persson

Med en otursam första period så uppstod flera tidiga lägen för hemmalaget. Redan efter 10 sekunder kunde Lindlöven spela upp pucken till bortamålet och var dessutom nära att spela sig till en kvittering, sekunder därefter fick Max Lalander ett friläge men kunde inte spela sig förbi bortamålvakten.

Dåliga nyheter såg senare ut att uppstå för Lindlöven. Efter periodens sjätte minut hittades lagets stora poängplockare Maxim Semjonov liggandes på isen, Semjonov kunde utan större hjälp ta sig till avbytarbänken men väl av isen såg storspelaren inte allt för nöjd ut.
Semjonov hittades senare mot periodens slut på nytt ute på isen.

För varje minut som gick fick Lindlöven mer bråttom att spela in ett kvitteringsmål, större tag togs och hårda tacklingar utdelades efter periodens powerbreak där klubbor flög runt hemmamålet efter en trång situation med knappa två minuter kvar på klockan.

En liten chans till kvittering fanns för hemmalaget som inom ett numerärt överläge hade två sekunder på sig att avsluta perioden med ett mål.
Ett snabbt kom efter ett nedsläpp vid bortamålet, men träffades fel och åkte in i stolpen innan periodens slutsignal tog ton.

Den höga skottsiffran från Lindlöven fortsatte även i den tredje perioden. Med sex minuter in i perioden kom flera skott från hemmalaget som trots förhoppningar på ett kvitteringsmål aldrig fick igenom någon triumf.
Även efter periodens powerbreak kom en stor chans för Lindlöven där Alexander Sunnefors fick ett friläge med mindre än halva perioden till övers, målvakten lyckades stoppa hemmaspelaren och hindrade Lindlöven att kvittera.

Sunnefors fick däremot en ny chans till kvittering och med fem minuter kvar av perioden kunde han spela in ett viktigt mål från högerkanten

Med 2-2 på poängtavlan med två minuter kvar kom time-outen från Lindlöven som spelade ”Allt eller inget” där hemmalaget bytte ut sin målvakt mot en sjätte utespelare och även om skottantalet och mållägena ökade, kunde inte Lindlöven avgöra matchen innan slutsignalen tog ton.

Forshaga jublade med stor sannolikhet hemma i Värmland efter denna slutsignal då tre poäng nu blev omöjlig att spela hem.
Matchen som spelades i Lindehov tvingades dock in till ett övertidsspel, där minimalt med skott gjordes vilket gjorde att matchen skulle avgöras i straffläggning.

Straffläggningen avverkades snabbt efter att Lindlövens målvakt Lucas Jägbring stängt målet medan hemmaduon Maxim Semjonov och Anton Toolanen spelat in varsitt mål.

Resultat Lindlöven-Grums IK
Slutresultat: 3-2 (1-2, 0-0, 1-0, 0-0, 1-0)
Publik: 340 personer via HockeyEttans sändning

Målgörare:
1-2 Alexander Sunnefors (Christoffer Anrén, Carl Sjöberg)
2-2 Alexander Sunnefors (Christoffer Anrén, Carl Sjöberg)
3-2 Maxim Semjonov

Läget i tabellen: På grund av för liten målskillnad så slutar Lindlöven sexa i tabellen, med Lindlövens +12 i målskillnad hittas Borlänge och Forshaga placeringarna ovanför med +34 respektive +24 i målskillnad.
Dalen går segrande ur serien med hela 49 poäng medan Surahammar ställer sig som tabelljumbo med 12 poäng.
Förutom Dalen, Borlänge och Forshaga så är även Mariestad och Skövde ”inkvalade” till AllEttan medan Lindlöven tar med sig Kumla, Köping, Grums, Linden, Malung och Surahammar till den kommande vårserien.

Publicerad 28 december 2020 klockan 22:04

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Egenproducerad glass är den stora nyheten som man hoppas kunna lansera inom kort. Foto: Privat

Kylig delikatess blir het nyhet när 37:an lanserar egen glass

Sedan 37:an slog upp portarna till sina nyrenoverade och större lokaler i början av året har man bjudit på en rad olika nyheter. Inom kort hoppas man kunna lansera den senaste och kanske största av dem, nämligen sin alldeles egenproducerade glass.
– Det här är en chansning så klart, folk är vana vid att se 37:an på ett visst sätt, men vi hoppas att det blir succé, berättar Julia Ekmark.

13 april 2021 klockan 13:16 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Foto: Fredrik Norman

Nära en miljon skall få fler att lockas till Bergslagen

Nu skall turismen i Bergslagen stärkas. För ändamålet har Destination Bergslagen beviljats strax under en miljon kronor.
– Vi är övertygade att Bergslagen kan utvecklas till en Sveriges främsta turistdestinationer, säger Håkan Ceder, verksamhetsansvarig för Destination Bergslagen och ansvarig för projektet som nu skall göra norra länsdelen mer attraktiv för turister.

13 april 2021 klockan 09:11 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Nära 12 000 doser vaccin till regionen under vecka 15

Under vecka 15 vaccinerar Region Örebro län med totalt 11 700 doser vaccin. Vaccinet ges både till dem ...

Två åldringsbrott utreds: Fem personer greps misstänkta för grov stöld

Polisen utreder nu två fall av stölder som har drabbat äldre personer i deras bost...

Frövifors Pappersbruksmuseum utsett till Årets Arbetslivsmuseum

Frövifors Pappersbruksmuseum tilldelades under fredagen den ärofyllda utmräkelsen Årets ...

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Kassörska bad tobakskund om legitimation – blev hotad

Polisen har upprättat en anmälan om olaga hot riktat mot en kvinna som arbetar i en livsmedelsaffär i centrala Lindesberg. Enligt polisuppgift skall kvinnan ha blivit hotad då hon bad om att få se legitimation av en yngre kille som ville handla tobaksvaror.

9 april 2021 klockan 10:21 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Bild från Region Örebro län

Minskning i antal fall men fortsatt allvarligt läge

Efter förra veckans rekordhöga notering av antalet bekräftade covidfall i kommunen, ser läget för tillfället betydligt bättre ut. Från 128 sjukdomsfall under vecka 13 till 70 fall under de senaste 7 dagarna. Dock är läget fortfarande allvarligt, och belastningen inom sjukvården är fortsatt hög.

8 april 2021 klockan 14:22 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Ingen oro för extrem vårflod i dagsläget
Med våren kommer oro för vissa som bor i närheten av sjöar och vattendrag. En extrem vårflod med höga flöden kan orsaka stora skador på ...
7 april 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Påskpyntade rondeller utsattes för sabotage: ”Jättetråkigt”
De fyra påskkärringarna, som hade placerats i rondellen vid Lidl, överlevde inte påskhelgen. Redan på Långfredagen upptäcktes ett första ...
6 april 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Kastade molotovcocktail mot bil – polisen jagade bilbrännare i natt
Natten till tisdag jagade polisen en bilbrännare i Storå. Vittnen har berättat hur en ensam gärningsperson sågs kasta vad som liknade en så ...
6 april 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivfoto: Fredrik Norman

Glad Påsk!

LindeNytts redaktion önskar alla läsare och annonsörer en riktigt Glad Påsk!
//Red.

3 april 2021 klockan 09:10 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

bildspel Påskäggsjakten är avslutad – här är vinnarna

Det var ett rekordstort deltagande i LindeNytts påskäggsjakt i år, vilket är otroligt roligt! ...

Rekordnotering i antal covidfall: 128 på en vecka

Smittspridningen är uppe på en rekordhög nivå i Lindesbergs kommun, hela 128 bekräftade fall av covid-19 ...

SPF-Seniorerna i norra länsdelen värnar om Lindesbergs lasarett

INSÄNDARE/DEBATT: Vårt lasarett har tidigare betraktats som ett akutsjukhus. Vi inom SPF-...

Annons


Den vinnande bilden i LindeNytts fototävling! Foto: Ylva Björk

bildspel Fototävlingen avgjord – bildkavalkad

Totalt 20 bidrag, alla med härliga och roliga tolkningar av temat vår/påsk, kom in till LindeNytts fototävling. Juryn har överlagt, röstat och överlagt igen, och en vinnare är nu utsedd.

1 april 2021 klockan 13:40 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Två kvinnor misshandlades – varav en grovt: ”Har använts ett tillhygge”

Tre personer greps på tisdagskvällen misstänkta för misshandel, ...

Sjätteklassare undervisas på distans på grund av ökad sjukfrånvaro hos personalen

De två sista dagarna innan påsklovet, 31 mars och 1 april, kommer ...

Smittskyddsläkaren rekommenderar munskydd i affärer och kollektivtrafiken

PRESSMEDDELANDE: Smittskyddsläkaren i Region Örebro län har beslutat att införa ...

Brandkåren ryckte ut och räddade nödställd katt

Nerikes Brandkår fick under måndagseftermiddagen rycka ut på ett något ovanligt larm i Guldsmedshyttan, d...

På måndagsmorgonen landade ett gäng påskkärringar i rondellen vid Lidl. Foto: Camilla Lagerman

Påskkärringarna har landat i centrala Lindesberg: ”Kul grej”

Med mycket enkla medel har personalen på Samhällsbyggnad Bergslagens avdelning gata, park och idrott satt sin påskprägel på två av Lindesbergs cirkulationsplatser. Tidigt på måndagsmorgonen skred man till verket och placerade ut skapelserna för allmän beskådan.
– Vi tyckte det kunde vara en kul grej att göra något inför påsken, säger Monica Iwarsson Lindh, enhetschef för Park- och idrottsverksamhet.

29 mars 2021 klockan 10:31 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Vi vill ha kvar kirurgakuten på Lindesbergs lasarett nattetid!
INSÄNDARE: En söndagskväll för inte så länge sedan drabbades jag (Linda) av ett njurstensanfall. Ni som varit med om det vet hur fruktansvärt ...
29 mars 2021 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Vackra Astrid utsedd till Årets Pelargon
Varje år utser branschorganisationen Blomsterfrämjandet Årets Pelargon, och i år går utmärkelsen till zonalpelargonen Astrid. Marco Åkesson p...
26 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Polisen inleder dialog med medborgarna för att kartlägga brottsligheten
Nu inleder polisen en digital medborgardialog i syfte att prioritera de brott som upplevs som mest angelägna att stävja där den enskilde ...
26 mars 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-26

2021-03-25

2021-03-25

2021-03-24

2021-03-24

2021-03-24

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-22

2021-03-22

2021-03-21

2021-03-19

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-04-14 02:46