Lindlöven missar AllEttan

Vinna eller försvinna. Det var förutsättningarna när det tidigare coronadrabbade Grums gästade Lindehov i en avgörande match, där en hemmaseger för Lindlöven skulle säkra en plats i AllEttan. Marginalerna var däremot inte på hemmalagets sida och trots en inspelad bonuspoäng i straffar, så missar Lindlöven ett spel i AllEttan med tolv inspelade mål för lite.

Det var en viktig match som väntade Lindlöven på hemmaisen i HockeyEttans avslutning under måndagskvällen.
En seger mot det gästande Grums skulle ge det orange-klädda laget en plats i AllEttan under nästa år, medan en förlust tunnar ut Lindelagets chanser till högre spel genom ett spel i HockeyEttans vårserie.

Med vinst som enda alternativ hittades intressanta namn i Lindlöven kort före nedsläpp, förutom lånespelarna André Astley (Surahammar) och Joel Kiirikki (Karlskoga) hittades även en comebackande Mathias Linnarud som hittills varit borta under säsongen.

Trots gästande spelare och en otroligt viktig plats i AllEttan på spel så fick Lindlöven enbart med sig två poäng till tabellen, en poäng för lite för att avancera sig uppåt då både Borlänge och Forshaga som finns placeringarna ovanför innehar för hög målskillnad. Något som trots Lindlövens inspelade bonuspoäng gav den nya tabellfemman Forshaga det största jublet.

Värmländska Grums hade marginalerna på sin sida och kunde tidigt i matchen spela in en utökad ledning, med ett starkt målvaktsspel i bortamålet blev det tufft för hemmalaget och matchen tvingades till slut till en avgörande straffläggning där Lindlövens Maxim Semjonov och Anton Toolanen kunde spela in de avgörande målen.

Trots det sura resultatet visade Alexander Sunnefors spelarformen och blev hemmalagets största målgörare med två triumfer, samma Sunnefors var även nära att ge laget full poäng efter ett friläge i den tredje perioden där skottet räddades av Grums målvakt vilket blev ett avgörande för både matchen men också för den sista platsen för ett spel i AllEttan.

Med en för liten målskillnad i HockeyEttans tabell väntar nu ett spel i HockeyEttans vårserie som inleds i början av januari 2021, datum meddelas inom kort.

Matchreferat: ”Två mål inom loppet av femton sekunder”
Det var lugna minuter som inledde matchen. Inga skott på mål gjordes under periodens första fyra minuter där båda lagen slarvade i sina framåtspel, både tappade puckar och felpassningar gjordes inledningsvis men med ett aggressivare spel från bortalaget kom energin snabbt upp.

Trots två jämnspelade lag på isen lyckades Grums hålla pucken vid hemmamålet. Med ett spel bakom målet var de nära att peta in matchens första mål, de stoppades däremot av målvakt Lucas Jägbring som hann att stoppa bortalagets målförsök från andra sidan målgården.

Comebackande Mathias Linnarud fick chans att visa upp sig och fick dubbla chanser på mål när matchens elfte minut skulle passeras. Efter ett passningsspel framför bortamålet kom Linnarud till skott, ett skott som räddades av målvakten. Bara sekunder därefter kom en ny chans till skott framför målet, men missades även denna gång.

Målen skulle senare visa sig, efter en tappad puck till en motspelare i högsta hastighet fick Grums till ett straffliknande skott som utan problem tog sig in i nätet.
Ett nytt nedsläpp gjordes därefter och efter bara 15 sekunder kunde Grums peta in ett utökande mål, med bara 5 minuter kvar av perioden stod 0-2 efter att bortalaget lyckats spela in två mål inom loppet av 15 sekunder.

Lindlöven kunde även dem spela in ett mål där comebackande Sunnefors spelade in 1-2 från vänsterkanten.
Perioden avslutades med ett ”fyra mot fyra-spel” efter utvisning från båda lagen inom de sista minuterna.

Foto: Hasse Persson

Med en otursam första period så uppstod flera tidiga lägen för hemmalaget. Redan efter 10 sekunder kunde Lindlöven spela upp pucken till bortamålet och var dessutom nära att spela sig till en kvittering, sekunder därefter fick Max Lalander ett friläge men kunde inte spela sig förbi bortamålvakten.

Dåliga nyheter såg senare ut att uppstå för Lindlöven. Efter periodens sjätte minut hittades lagets stora poängplockare Maxim Semjonov liggandes på isen, Semjonov kunde utan större hjälp ta sig till avbytarbänken men väl av isen såg storspelaren inte allt för nöjd ut.
Semjonov hittades senare mot periodens slut på nytt ute på isen.

För varje minut som gick fick Lindlöven mer bråttom att spela in ett kvitteringsmål, större tag togs och hårda tacklingar utdelades efter periodens powerbreak där klubbor flög runt hemmamålet efter en trång situation med knappa två minuter kvar på klockan.

En liten chans till kvittering fanns för hemmalaget som inom ett numerärt överläge hade två sekunder på sig att avsluta perioden med ett mål.
Ett snabbt kom efter ett nedsläpp vid bortamålet, men träffades fel och åkte in i stolpen innan periodens slutsignal tog ton.

Den höga skottsiffran från Lindlöven fortsatte även i den tredje perioden. Med sex minuter in i perioden kom flera skott från hemmalaget som trots förhoppningar på ett kvitteringsmål aldrig fick igenom någon triumf.
Även efter periodens powerbreak kom en stor chans för Lindlöven där Alexander Sunnefors fick ett friläge med mindre än halva perioden till övers, målvakten lyckades stoppa hemmaspelaren och hindrade Lindlöven att kvittera.

Sunnefors fick däremot en ny chans till kvittering och med fem minuter kvar av perioden kunde han spela in ett viktigt mål från högerkanten

Med 2-2 på poängtavlan med två minuter kvar kom time-outen från Lindlöven som spelade ”Allt eller inget” där hemmalaget bytte ut sin målvakt mot en sjätte utespelare och även om skottantalet och mållägena ökade, kunde inte Lindlöven avgöra matchen innan slutsignalen tog ton.

Forshaga jublade med stor sannolikhet hemma i Värmland efter denna slutsignal då tre poäng nu blev omöjlig att spela hem.
Matchen som spelades i Lindehov tvingades dock in till ett övertidsspel, där minimalt med skott gjordes vilket gjorde att matchen skulle avgöras i straffläggning.

Straffläggningen avverkades snabbt efter att Lindlövens målvakt Lucas Jägbring stängt målet medan hemmaduon Maxim Semjonov och Anton Toolanen spelat in varsitt mål.

Resultat Lindlöven-Grums IK
Slutresultat: 3-2 (1-2, 0-0, 1-0, 0-0, 1-0)
Publik: 340 personer via HockeyEttans sändning

Målgörare:
1-2 Alexander Sunnefors (Christoffer Anrén, Carl Sjöberg)
2-2 Alexander Sunnefors (Christoffer Anrén, Carl Sjöberg)
3-2 Maxim Semjonov

Läget i tabellen: På grund av för liten målskillnad så slutar Lindlöven sexa i tabellen, med Lindlövens +12 i målskillnad hittas Borlänge och Forshaga placeringarna ovanför med +34 respektive +24 i målskillnad.
Dalen går segrande ur serien med hela 49 poäng medan Surahammar ställer sig som tabelljumbo med 12 poäng.
Förutom Dalen, Borlänge och Forshaga så är även Mariestad och Skövde ”inkvalade” till AllEttan medan Lindlöven tar med sig Kumla, Köping, Grums, Linden, Malung och Surahammar till den kommande vårserien.

Publicerad 28 december 2020 klockan 22:04

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Politiker från den styrande majoriteten i kommunen åt lunch tillsammans med några av Lindbackaskolans elever. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Politiker åt lunch med elever för att fira måltidens dag

Lindbackaskolans skolrestaurang fick ett något annorlunda besök under torsdagens lunch, då politiker från den styrande majoriteten i Lindesbergs kommun kom för att äta tillsammans med elever och kostchefer för att uppmärksamma den offentliga måltidens dag. På menyn stod bland annat viltfärsbiffar gjorda på vildsvinsfärs, från en lokal leverantör.

21 oktober 2021 klockan 18:16 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Behovet av jourhem till hemlösa katter är otroligt stort. Foto: Privat

Stor brist på jourhem för hemlösa missar

Antalet hemlösa katter i Sverige är stort, något som den lokalt förankrade föreningen Hemlösa Tassar märker av. Just nu har man 98 katter inskrivna, vilket är rekordmånga, och behovet av jourhem är mycket stort.
– Vi har bara tre jourhem i Lindesberg, och behovet är mycket större än så, berättar föreningens ordförande Melissa Andersson.

21 oktober 2021 klockan 13:54 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Din bild kan pryda nästa års almanacka

Har du tagit ett tjusigt foto som du vill att resten av invånarna skall få se? Då har du chansen nu när nästa års ...

bildspel En tabellpoäng efter straffar

Forshaga bjöd på ett högt tempo i Lindehov under onsdagen, i en match som inte var den roligaste för säsongen. Bortalaget har...

Jonathan laddar mot fredagens hemmamatch

Lif Blå-spelaren Jonathan Riihimäki har gjort succé i LIF Lindesbergs Allsvenska lag. På tre matcher har 20-åringen...

Stefan Jansson, Björn Eremo, Linnea Wilhelmson, Martin Almgren och Jesper Hugosson utgör ensemblen i årets julfest. Foto: Privat

Tävling: Vinn biljetter till Almgren och Hugossons julfest

För några veckor sedan kunde LindeNytt avslöja att den stora julfesten, signerad Martin Almgren och Jesper Hugosson, skulle göra comeback efter ett ofrivilligt pandemiuppehåll. Den efterlängtade showen får två föreställningar, fredagen den 17 december samt lördagen den 18 december, i Lindeskolans aula. Biljetterna till julfesten släpptes för bara ett par dagar sedan, men LindeNytt kan nu i samarbete med festfixarna Almgren och Hugosson ge två lyckliga vinnare chansen att ta med sig en varsin vän på föreställningen, det man behöver göra är att svara rätt på vår tävlingsfråga.

20 oktober 2021 klockan 15:43 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Privat

Landsbygden avvecklas!

INSÄNDARE/DEBATT: 2021-10-19 åker Moderaterna med buss 308 från Löa till Lindesberg och avstiger vid Lindesbergs lasarett (akutmottagningen). Detta för att visa vår motsättning mot majoritetens beslut att avveckla vår landsbygd.

20 oktober 2021 klockan 10:06 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Årets höstlovsprogram släppt
Det drar ihop sig till ett efterlängtat höstlov för kommunens barn och ungdomar, vilket också innebär att ett rykande färskt höstlovsprogram ...
19 oktober 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Slamsugbil ”tappade lasten”: ”Luktar väldigt illa”
Stora delar av vägbanan samt gång- och cykelvägen vid Prästbron i centrala Lindesberg, kommer nu att behöva en ordentlig sanering. Detta sedan en...
19 oktober 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

bildspel Unghästutställningen på Fornaboda gjorde succé
Många poäng delades ut när Fornaboda Travbana, i lördags, hade sin första unghästutställning för kallblod. Bara fem poäng skiljde mellan hö...
18 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindbackaskolan i Lindesberg. Foto: Camilla Lagerman

Pojke utsatt för långvarig mobbing: ”Vi måste flytta om han någonsin ska kunna känna sig trygg igen”

Hot, våld och trakasserier har under flera år varit vardag för en pojke på Lindbackaskolan i Lindesberg. Trots ett flertal anmälningar till både polis och socialtjänst har mobbingen alltjämt eskalerat. Enligt pojkens mamma blev skolans lösning att placera honom i ett eget klassrum, utan möjlighet till rast, då man inte kan garantera pojkens säkerhet.

18 oktober 2021 klockan 14:42 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Tre misstänkta drograttfyllerister på kort tid

Från i söndags eftermiddag till måndag morgon, har polisen tagit tre personer som misstänks ha kört bil narkotikapåverkade. Två av förarna misstänks även för grov olovlig körning.

18 oktober 2021 klockan 10:35 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Upphämtning gav en poäng

Lindlöven gästade Nyköping under söndagen. Efter ett tvåmålsunderläge med 3-1 i den andra perioden, så var Lindelaget nära ...

WSK var nära poäng efter upphämtning

5-1 blev 6-5. Efter en sur inledning så var WSK Lindesberg nära att vända matchen till sin fördel. Efter ett tidigt f...

Ny förlust mot Sollentuna

Trots flera ljusa stunder under mot Sollentuna, så åkte Linde Volley lottlösa från söndagens elitseriematch. Med 3-7 i det tredje...

Annons

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Stor bortaförlust mot Tyresö

Med lagets första poäng säkrad så åkte LIF Lindesberg till Tyresöhallen under lördagen. Tyresö är normalt sett ett lag som LIF haft stora poängchanser mot, men har under den tidiga säsongen visat stor utveckling och är farligare än vanligt. Under lördagen visade de sig vara lite för farliga.

16 oktober 2021 klockan 20:52 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Ny hemmaseger för Lindlöven

Det blev seger i säsongens tredje hemmamatch! Gästande Eskilstuna Linden bjöds på flera spel i powerplay, medan Lindlöven hade...

Barnen serverades mat i fyra dagar – förskolan får straffavgift på 75 000 kronor

Den mobila förskoleavdelningen Utforskaren var ett efterlängtat ...

Stabilt smittläge i de flesta av länets kommuner

Antalet bekräftade fall av covid-19 i Örebro län fortsätter att ligga stabilt, under vecka 40 ...

Lastbilar kolliderade med älg

Två lastbilar var inblandade i en viltolycka med älg på fredagsmorgonen. Inga personskador har rapporterats i samband med hä...

Familjeteamet erbjuder ett nytt föräldrastöd för tonårsföräldrar

Som tonårsförälder står man ofta inför en hel del utmaningar i vardagen. Nu kan ...

Mer insamlat till Världens Barn i år

Lindesbergs kommun placerar sig på tredje plats i länet, när insamlingen för Världens Barn nu har summerat ...

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Lindlövens segerrad bröts i Borlänge

Efter två raka storsegrar, så bröts den fina segertrenden efter onsdagens besök i Borlänge. Trots en fin första period med 0-2, så kunde dalalaget vända matchen helt i den andra perioden. Åtta minuter in i avslutningen så var matchen låst och Lindlöven kunde gratulera Borlänge till sina första poäng.

13 oktober 2021 klockan 21:24 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Unga kallblod visas upp på Fornaboda
På lördag har man chansen att kolla på fina kallblod. Då arrangerar kallblodföreningen Sleipner en utställning på Fornaboda Travbana, där hela...
13 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Industritekniska programmet läggs ned: ”För lågt söktryck”
Så sent som hösten 2018 återuppstod Industritekniska programmet som gymnasieutbildning vid Lindeskolan efter att man lagt ner den fem år tidigare...
13 oktober 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Barn- och utbildningsnämndens prognos: underskott på 17 miljoner
Under barn- och utbildningsnämndens sammanträde i måndags presenterades delårsprognosen för 2021 års budget. Enligt prognosen ser nämnden ut ...
13 oktober 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-10-13

2021-10-13

2021-10-13

2021-10-12

2021-10-12

2021-10-11

2021-10-10

2021-10-10

2021-10-10

2021-10-10

2021-10-08

2021-10-08

2021-10-08

2021-10-08

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-10-21 22:04