Lindlöven missar AllEttan

Vinna eller försvinna. Det var förutsättningarna när det tidigare coronadrabbade Grums gästade Lindehov i en avgörande match, där en hemmaseger för Lindlöven skulle säkra en plats i AllEttan. Marginalerna var däremot inte på hemmalagets sida och trots en inspelad bonuspoäng i straffar, så missar Lindlöven ett spel i AllEttan med tolv inspelade mål för lite.

Det var en viktig match som väntade Lindlöven på hemmaisen i HockeyEttans avslutning under måndagskvällen.
En seger mot det gästande Grums skulle ge det orange-klädda laget en plats i AllEttan under nästa år, medan en förlust tunnar ut Lindelagets chanser till högre spel genom ett spel i HockeyEttans vårserie.

Med vinst som enda alternativ hittades intressanta namn i Lindlöven kort före nedsläpp, förutom lånespelarna André Astley (Surahammar) och Joel Kiirikki (Karlskoga) hittades även en comebackande Mathias Linnarud som hittills varit borta under säsongen.

Trots gästande spelare och en otroligt viktig plats i AllEttan på spel så fick Lindlöven enbart med sig två poäng till tabellen, en poäng för lite för att avancera sig uppåt då både Borlänge och Forshaga som finns placeringarna ovanför innehar för hög målskillnad. Något som trots Lindlövens inspelade bonuspoäng gav den nya tabellfemman Forshaga det största jublet.

Värmländska Grums hade marginalerna på sin sida och kunde tidigt i matchen spela in en utökad ledning, med ett starkt målvaktsspel i bortamålet blev det tufft för hemmalaget och matchen tvingades till slut till en avgörande straffläggning där Lindlövens Maxim Semjonov och Anton Toolanen kunde spela in de avgörande målen.

Trots det sura resultatet visade Alexander Sunnefors spelarformen och blev hemmalagets största målgörare med två triumfer, samma Sunnefors var även nära att ge laget full poäng efter ett friläge i den tredje perioden där skottet räddades av Grums målvakt vilket blev ett avgörande för både matchen men också för den sista platsen för ett spel i AllEttan.

Med en för liten målskillnad i HockeyEttans tabell väntar nu ett spel i HockeyEttans vårserie som inleds i början av januari 2021, datum meddelas inom kort.

Matchreferat: ”Två mål inom loppet av femton sekunder”
Det var lugna minuter som inledde matchen. Inga skott på mål gjordes under periodens första fyra minuter där båda lagen slarvade i sina framåtspel, både tappade puckar och felpassningar gjordes inledningsvis men med ett aggressivare spel från bortalaget kom energin snabbt upp.

Trots två jämnspelade lag på isen lyckades Grums hålla pucken vid hemmamålet. Med ett spel bakom målet var de nära att peta in matchens första mål, de stoppades däremot av målvakt Lucas Jägbring som hann att stoppa bortalagets målförsök från andra sidan målgården.

Comebackande Mathias Linnarud fick chans att visa upp sig och fick dubbla chanser på mål när matchens elfte minut skulle passeras. Efter ett passningsspel framför bortamålet kom Linnarud till skott, ett skott som räddades av målvakten. Bara sekunder därefter kom en ny chans till skott framför målet, men missades även denna gång.

Målen skulle senare visa sig, efter en tappad puck till en motspelare i högsta hastighet fick Grums till ett straffliknande skott som utan problem tog sig in i nätet.
Ett nytt nedsläpp gjordes därefter och efter bara 15 sekunder kunde Grums peta in ett utökande mål, med bara 5 minuter kvar av perioden stod 0-2 efter att bortalaget lyckats spela in två mål inom loppet av 15 sekunder.

Lindlöven kunde även dem spela in ett mål där comebackande Sunnefors spelade in 1-2 från vänsterkanten.
Perioden avslutades med ett ”fyra mot fyra-spel” efter utvisning från båda lagen inom de sista minuterna.

Foto: Hasse Persson

Med en otursam första period så uppstod flera tidiga lägen för hemmalaget. Redan efter 10 sekunder kunde Lindlöven spela upp pucken till bortamålet och var dessutom nära att spela sig till en kvittering, sekunder därefter fick Max Lalander ett friläge men kunde inte spela sig förbi bortamålvakten.

Dåliga nyheter såg senare ut att uppstå för Lindlöven. Efter periodens sjätte minut hittades lagets stora poängplockare Maxim Semjonov liggandes på isen, Semjonov kunde utan större hjälp ta sig till avbytarbänken men väl av isen såg storspelaren inte allt för nöjd ut.
Semjonov hittades senare mot periodens slut på nytt ute på isen.

För varje minut som gick fick Lindlöven mer bråttom att spela in ett kvitteringsmål, större tag togs och hårda tacklingar utdelades efter periodens powerbreak där klubbor flög runt hemmamålet efter en trång situation med knappa två minuter kvar på klockan.

En liten chans till kvittering fanns för hemmalaget som inom ett numerärt överläge hade två sekunder på sig att avsluta perioden med ett mål.
Ett snabbt kom efter ett nedsläpp vid bortamålet, men träffades fel och åkte in i stolpen innan periodens slutsignal tog ton.

Den höga skottsiffran från Lindlöven fortsatte även i den tredje perioden. Med sex minuter in i perioden kom flera skott från hemmalaget som trots förhoppningar på ett kvitteringsmål aldrig fick igenom någon triumf.
Även efter periodens powerbreak kom en stor chans för Lindlöven där Alexander Sunnefors fick ett friläge med mindre än halva perioden till övers, målvakten lyckades stoppa hemmaspelaren och hindrade Lindlöven att kvittera.

Sunnefors fick däremot en ny chans till kvittering och med fem minuter kvar av perioden kunde han spela in ett viktigt mål från högerkanten

Med 2-2 på poängtavlan med två minuter kvar kom time-outen från Lindlöven som spelade ”Allt eller inget” där hemmalaget bytte ut sin målvakt mot en sjätte utespelare och även om skottantalet och mållägena ökade, kunde inte Lindlöven avgöra matchen innan slutsignalen tog ton.

Forshaga jublade med stor sannolikhet hemma i Värmland efter denna slutsignal då tre poäng nu blev omöjlig att spela hem.
Matchen som spelades i Lindehov tvingades dock in till ett övertidsspel, där minimalt med skott gjordes vilket gjorde att matchen skulle avgöras i straffläggning.

Straffläggningen avverkades snabbt efter att Lindlövens målvakt Lucas Jägbring stängt målet medan hemmaduon Maxim Semjonov och Anton Toolanen spelat in varsitt mål.

Resultat Lindlöven-Grums IK
Slutresultat: 3-2 (1-2, 0-0, 1-0, 0-0, 1-0)
Publik: 340 personer via HockeyEttans sändning

Målgörare:
1-2 Alexander Sunnefors (Christoffer Anrén, Carl Sjöberg)
2-2 Alexander Sunnefors (Christoffer Anrén, Carl Sjöberg)
3-2 Maxim Semjonov

Läget i tabellen: På grund av för liten målskillnad så slutar Lindlöven sexa i tabellen, med Lindlövens +12 i målskillnad hittas Borlänge och Forshaga placeringarna ovanför med +34 respektive +24 i målskillnad.
Dalen går segrande ur serien med hela 49 poäng medan Surahammar ställer sig som tabelljumbo med 12 poäng.
Förutom Dalen, Borlänge och Forshaga så är även Mariestad och Skövde ”inkvalade” till AllEttan medan Lindlöven tar med sig Kumla, Köping, Grums, Linden, Malung och Surahammar till den kommande vårserien.

Publicerad 28 december 2020 klockan 22:04

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

På lördag öppnar Lindlöven och Libo upp för en gemensam familjedag i Lindehov. Arkivfoto: Hasse Persson.

Lindlöven och Libo välkomnar till en gemensam familjedag

Gratis popcorn, autografskrivning och skott mot skottramp är bara några av aktiviteterna som Lindlöven och föreningens stora samarbetspartner, Libo, bjuder på under deras gemensamma familjedag. Libos hyresgäster går dessutom in gratis till en match som kan leda Lindlöven till Allettan.
– Målet är väl främst att vi alla ska ha kul och att vi ska bjuda på något lite utöver det vanliga, berättar Filip Nyängen.

30 november 2023 klockan 16:05 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons
Lindbackaskolan i Lindesberg. Foto: Camilla Lagerman

Elev grovt misshandlad – och avstängd från skolan

I slutet av förra veckan inträffade en grov misshandel i anslutning till Lindbackaskolan i Lindesberg. Två elever stämde träff för att slåss, något som slutade med att den yngre av pojkarna fick uppsöka sjukvård och senare blev inlagd över natten på USÖ för observation. Händelsen är polisanmäld.

30 november 2023 klockan 10:21 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Unik, fantastisk och magisk opera – från Amazonas till Linde

Det är inte många dagar kvar till jul, när Folkets Hus i Lindesberg bjuder på riktig ...

Bortaförlust i säsongens första straffläggning

Det blev en match med få skott när Lindlöven gästade tabellfemman HC Dalen, som kämpar för en säkrad ...

Inga julbelysta träd förrän nästa år

Julbelysning är ett efterlängtat inslag när vintermörkret smyger sig på och med första advent runt hörnet är ...

Anders Persson (LPO), Tom Persson (SD), Tomas Klockars (M), Sanna Jansson (L) och Markus Lundin (KD). Foto: Camilla Lagerman

Kommunen går mot ett minusresultat: ”Kommer behöva fatta väldigt tuffa beslut”

Under tisdagens sammanträde i kommunstyrelsen beslutade man att ge kommundirektören samt alla nämnder i uppdrag att skyndsamt ta fram en handlingsplan för att kunna få en budget i balans. Detta efter att årets kommunbudget går mot ett underskott om 8,4 miljoner kronor, mot prognostiserade 11 miljoner i plusresultat.
– Vi kommer behöva fatta väldigt tuffa beslut framöver, säger Tom Persson (SD), vice ordförande i kommunstyrelsen.

28 november 2023 klockan 15:26 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Pavel Koubek

Högre vårdavgifter väntar när regionen gör enormt underskott

Då den nuvarande ekonomiska prognosen för Region Örebro län pekar på ett underskott på cirka en miljard kronor, har man i regionfullmäktige beslutat om en höjning av avgifterna för bland annat Folktandvården. Detta innebär en tioprocentig höjning av patientavgifterna från och med den 15 januari 2024, meddelar Region Örebro län i ett pressmeddelande.

28 november 2023 klockan 13:05 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Elon Ljud & Bild flyttar in i Elon-butik
Elon Ljud & Bild kommer att stänga efter årsskiftet - men konceptet hemelektronik kommer fortfarande finnas kvar i Lindesberg, som en del i Elon-...
27 november 2023 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

bildspel Se läsarnas egna bilder från norrskenet
Under lördagskvällen bjöds stora delar av landet på en mäktig uppvisning över himlavalvet, när norrskenets gröna skimmer dansade över skyarna...
27 november 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Kontrollerad hemmamatch i Lindehov
Efter en bortaseger mot Tranås AIF så bjöd Lindlöven även på seger när man klev ut på hemmaisen i Lindehov. Trots många skott från gästande...
26 november 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Norrsken över Guldsmedshyttan. Foto: Josephine Norman

Fångat norrskenet? Skicka dina bilder till oss!

På många platser i Mellansverige, kunde man under lördagskvällen skåda norrsken. Så även i våra trakter, där man nu på sociala medier flitigt postar bilder på fenomenet man fick beskåda. Är du en av de som fångade norrskenet med kameran? Skicka då gärna bilderna till oss och skriv på vilken plats bilden är tagen. Samtliga läsarbilder kommer att publiceras. Skicka till info@lindenytt.com

26 november 2023 klockan 11:41 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Pressbild. Foto: Region Örebro län

Utan skattehöjning minskar vår tillgång till sjukvård

INSÄNDARE/DEBATT: Sveriges 21 regioner räknar under nästa år med ett underskott i sina budgetar på sammanlagt mellan 20 och 24 miljarder kronor. Regeringen har föreslagit att de generella statsbidragen förstärks med 10 miljarder kronor. Dessutom ytterligare 6 miljarder kronor i riktade bidrag. Likväl fattas det pengar.

26 november 2023 klockan 11:49 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

bildspel Dubbla guld och ett silver för hemmalaget i judo-RM

Det blev en gedigen medaljskörd för hemmadistriktet Värmland-Örebro under lördagens riksmästerskap i ...

Gemensamma krafter skapar en finare jul för utsatta familjer

För många är julen en högtid förknippad med familjemys, julklappar och julmat - men inte för ...

Redovisa arbetsgivaravgifter

INSÄNDARE/DEBATT: Sverige har idag en dold skatt på arbete som kallas för arbetsgivaravgift. Det gör att många betalar ...

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Person avliden i samband med trädfällning

UPPDATERAD. En allvarlig olycka inträffade vid 14-tiden på torsdagen i trakterna av Vasselhyttan, norr om Lindesberg. Olyckan skall ha skett i samband med avverkning av skog, då en man blev fastklämd under ett träd.
– Personen är avliden efter att ha blivit fastklämd. Just nu rubriceras detta som en misstänkt arbetsplatsolycka, kommenterar Anders Dahlman, polisen i region Bergslagen.

23 november 2023 klockan 15:48 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Fler avgångar för Lindesbergsresenärer när Tåg I Bergslagen förändrar tabellen

Från och med den 10 december genomför Tåg I Bergslagen en hel del ...

Socialdemokraterna i Lindesberg står upp för Lindesbergs akutsjukhus

INSÄNDARE: Vi förstår frågetecknen kring att vi inte var delaktiga i den gemensamma ...

Rejäl insats av Lindlöven ger tre poäng

Även om det blev en trög inledning i bortamatchen mot Tranås AIF, så blev det ändå en klar seger. Med en lyckad ...

Wajih klipper till förmån för Barncancerfonden

Måndagen den 18 december håller Salong Diem i Lindesberg öppet i hela 11 timmar för att göra folk julfina ...

Tryckfel i kommunens almanacka tidigarelade första advent: ”Väldigt olyckligt”

I den almanacka som Samhällsbyggnad Bergslagen delar ut till hushå...

Bil började brinna under färd

På tisdagskvällen larmades brandkåren till Storå med anledning av en bilbrand.

Donera en julklapp och se på bio gratis. Foto: Lindesbergs Biograf

Gåvobion ska sprida glädje till behövande i jultider

I samband med julskyltningen den 3 december arrangerar Lindesbergs Biograf eventet Gåvobio, med syfte att sprida extra glädje i jultider. Målet är att samla in julklappar till de familjer som har det svårt, där alla besökare som donerar en julklapp bjuds på gratis adventsbio med popcorn som tack.
– Vi hoppas att det kommer mycket folk och att vi kanske kan göra det till en tradition, säger Daniel Wiklund på Lindesbergs Biograf.

21 november 2023 klockan 13:00 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Polisvarningen: Black Week kan bli ett mörker – så skyddar du dig mot bedrägerier
Med anledning av den nu pågående Black Week, går polisen ut med smarta och viktiga tips till alla fyndjägare i hopp om förebygga kortbedrägerier...
21 november 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

En vinnare av presentkortet hos Nya Snickerifabriken utsedd
Klockan 19.00 på måndagen stängde LindeNytts tävling där ett cirkulärt presentkort hos Nya Snickerifabriken stod på spel. Trots den korta tä...
21 november 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Rekordhögt tryck på Frövifors julmarknad
Kransar, salmbärssylt, honung, kanderade äpplen och kaffe - detta och mycket mer gick att hitta på Frövifors julmarknad, som i år lockade fler ...
20 november 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2023-11-20

2023-11-20

2023-11-18

2023-11-17

2023-11-16

2023-11-16

2023-11-16

2023-11-15

2023-11-15

2023-11-15

2023-11-15

2023-11-14

2023-11-13

2023-11-13

Evenemangstips
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2023-12-01 00:12