Lindlöven missar AllEttan

Vinna eller försvinna. Det var förutsättningarna när det tidigare coronadrabbade Grums gästade Lindehov i en avgörande match, där en hemmaseger för Lindlöven skulle säkra en plats i AllEttan. Marginalerna var däremot inte på hemmalagets sida och trots en inspelad bonuspoäng i straffar, så missar Lindlöven ett spel i AllEttan med tolv inspelade mål för lite.

Det var en viktig match som väntade Lindlöven på hemmaisen i HockeyEttans avslutning under måndagskvällen.
En seger mot det gästande Grums skulle ge det orange-klädda laget en plats i AllEttan under nästa år, medan en förlust tunnar ut Lindelagets chanser till högre spel genom ett spel i HockeyEttans vårserie.

Med vinst som enda alternativ hittades intressanta namn i Lindlöven kort före nedsläpp, förutom lånespelarna André Astley (Surahammar) och Joel Kiirikki (Karlskoga) hittades även en comebackande Mathias Linnarud som hittills varit borta under säsongen.

Trots gästande spelare och en otroligt viktig plats i AllEttan på spel så fick Lindlöven enbart med sig två poäng till tabellen, en poäng för lite för att avancera sig uppåt då både Borlänge och Forshaga som finns placeringarna ovanför innehar för hög målskillnad. Något som trots Lindlövens inspelade bonuspoäng gav den nya tabellfemman Forshaga det största jublet.

Värmländska Grums hade marginalerna på sin sida och kunde tidigt i matchen spela in en utökad ledning, med ett starkt målvaktsspel i bortamålet blev det tufft för hemmalaget och matchen tvingades till slut till en avgörande straffläggning där Lindlövens Maxim Semjonov och Anton Toolanen kunde spela in de avgörande målen.

Trots det sura resultatet visade Alexander Sunnefors spelarformen och blev hemmalagets största målgörare med två triumfer, samma Sunnefors var även nära att ge laget full poäng efter ett friläge i den tredje perioden där skottet räddades av Grums målvakt vilket blev ett avgörande för både matchen men också för den sista platsen för ett spel i AllEttan.

Med en för liten målskillnad i HockeyEttans tabell väntar nu ett spel i HockeyEttans vårserie som inleds i början av januari 2021, datum meddelas inom kort.

Matchreferat: ”Två mål inom loppet av femton sekunder”
Det var lugna minuter som inledde matchen. Inga skott på mål gjordes under periodens första fyra minuter där båda lagen slarvade i sina framåtspel, både tappade puckar och felpassningar gjordes inledningsvis men med ett aggressivare spel från bortalaget kom energin snabbt upp.

Trots två jämnspelade lag på isen lyckades Grums hålla pucken vid hemmamålet. Med ett spel bakom målet var de nära att peta in matchens första mål, de stoppades däremot av målvakt Lucas Jägbring som hann att stoppa bortalagets målförsök från andra sidan målgården.

Comebackande Mathias Linnarud fick chans att visa upp sig och fick dubbla chanser på mål när matchens elfte minut skulle passeras. Efter ett passningsspel framför bortamålet kom Linnarud till skott, ett skott som räddades av målvakten. Bara sekunder därefter kom en ny chans till skott framför målet, men missades även denna gång.

Målen skulle senare visa sig, efter en tappad puck till en motspelare i högsta hastighet fick Grums till ett straffliknande skott som utan problem tog sig in i nätet.
Ett nytt nedsläpp gjordes därefter och efter bara 15 sekunder kunde Grums peta in ett utökande mål, med bara 5 minuter kvar av perioden stod 0-2 efter att bortalaget lyckats spela in två mål inom loppet av 15 sekunder.

Lindlöven kunde även dem spela in ett mål där comebackande Sunnefors spelade in 1-2 från vänsterkanten.
Perioden avslutades med ett ”fyra mot fyra-spel” efter utvisning från båda lagen inom de sista minuterna.

Foto: Hasse Persson

Med en otursam första period så uppstod flera tidiga lägen för hemmalaget. Redan efter 10 sekunder kunde Lindlöven spela upp pucken till bortamålet och var dessutom nära att spela sig till en kvittering, sekunder därefter fick Max Lalander ett friläge men kunde inte spela sig förbi bortamålvakten.

Dåliga nyheter såg senare ut att uppstå för Lindlöven. Efter periodens sjätte minut hittades lagets stora poängplockare Maxim Semjonov liggandes på isen, Semjonov kunde utan större hjälp ta sig till avbytarbänken men väl av isen såg storspelaren inte allt för nöjd ut.
Semjonov hittades senare mot periodens slut på nytt ute på isen.

För varje minut som gick fick Lindlöven mer bråttom att spela in ett kvitteringsmål, större tag togs och hårda tacklingar utdelades efter periodens powerbreak där klubbor flög runt hemmamålet efter en trång situation med knappa två minuter kvar på klockan.

En liten chans till kvittering fanns för hemmalaget som inom ett numerärt överläge hade två sekunder på sig att avsluta perioden med ett mål.
Ett snabbt kom efter ett nedsläpp vid bortamålet, men träffades fel och åkte in i stolpen innan periodens slutsignal tog ton.

Den höga skottsiffran från Lindlöven fortsatte även i den tredje perioden. Med sex minuter in i perioden kom flera skott från hemmalaget som trots förhoppningar på ett kvitteringsmål aldrig fick igenom någon triumf.
Även efter periodens powerbreak kom en stor chans för Lindlöven där Alexander Sunnefors fick ett friläge med mindre än halva perioden till övers, målvakten lyckades stoppa hemmaspelaren och hindrade Lindlöven att kvittera.

Sunnefors fick däremot en ny chans till kvittering och med fem minuter kvar av perioden kunde han spela in ett viktigt mål från högerkanten

Med 2-2 på poängtavlan med två minuter kvar kom time-outen från Lindlöven som spelade ”Allt eller inget” där hemmalaget bytte ut sin målvakt mot en sjätte utespelare och även om skottantalet och mållägena ökade, kunde inte Lindlöven avgöra matchen innan slutsignalen tog ton.

Forshaga jublade med stor sannolikhet hemma i Värmland efter denna slutsignal då tre poäng nu blev omöjlig att spela hem.
Matchen som spelades i Lindehov tvingades dock in till ett övertidsspel, där minimalt med skott gjordes vilket gjorde att matchen skulle avgöras i straffläggning.

Straffläggningen avverkades snabbt efter att Lindlövens målvakt Lucas Jägbring stängt målet medan hemmaduon Maxim Semjonov och Anton Toolanen spelat in varsitt mål.

Resultat Lindlöven-Grums IK
Slutresultat: 3-2 (1-2, 0-0, 1-0, 0-0, 1-0)
Publik: 340 personer via HockeyEttans sändning

Målgörare:
1-2 Alexander Sunnefors (Christoffer Anrén, Carl Sjöberg)
2-2 Alexander Sunnefors (Christoffer Anrén, Carl Sjöberg)
3-2 Maxim Semjonov

Läget i tabellen: På grund av för liten målskillnad så slutar Lindlöven sexa i tabellen, med Lindlövens +12 i målskillnad hittas Borlänge och Forshaga placeringarna ovanför med +34 respektive +24 i målskillnad.
Dalen går segrande ur serien med hela 49 poäng medan Surahammar ställer sig som tabelljumbo med 12 poäng.
Förutom Dalen, Borlänge och Forshaga så är även Mariestad och Skövde ”inkvalade” till AllEttan medan Lindlöven tar med sig Kumla, Köping, Grums, Linden, Malung och Surahammar till den kommande vårserien.

Publicerad 28 december 2020 klockan 22:04

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Camilla Lagerman

Nytt beslut om Stadsskogsskolan: fjärrundervisning för samtliga elever

Tanken var att Stadsskolsskolan partiellt skulle övergå till distansundervisning från och med nästa vecka, nu tvingas man dock ändra sitt beslut efter att flertalet lärare blivit sjuka. Redan från och med imorgon, fredag, övergår hela skolan till fjärrundervisning.

21 januari 2021 klockan 12:18 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Arkivfoto: Fredrik Norman

Vädervarningen: Nu slår ishalkan till!

Den som skall ut på vägarna under sena torsdagen, bör vara extra försiktig. Nu varnar nämligen SMHI för att det under kvällen kan uppstå plötslig ishalka i hela Örebro län.

21 januari 2021 klockan 11:52 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

bildspel Utklassning på hemmaisen

Efter två inspelade poäng under de tre senaste matcher, visade Lindlöven fin spelarform där man fullkomligt utklassade den ...

Populär Facebookgrupp vill få stopp på traktens stölder

En våg av stölder och inbrott i Storå- och Guldsmedshytteområdet under hösten fick Stefan ...

Samtliga högstadieskolor inför partiell distansundervisning

UPPDATERAD. Efter årsskiftet öppnade utbildningsminister Anna Ekström upp för att även hö...

Stora Lindessjön. Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Befarade drunkning i Lindessjön: ”Såg en vak”

Sent på tisdagskvällen larmades räddningstjänst och polis om en befarad drunkning i Stora Lindessjön. Vid den aktuella platsen hade en vak upptäckts, vilket tolkades som att någon hade gått igenom isen.
– Någon såg en vak vid en brygga längs Strandpromenaden och slog larm, säger Christina Hallin, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

20 januari 2021 klockan 10:00 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Träningspass som de såg ut innan covid-19. Arkivfoto: Ida Lindkvist.

Föreningens lösning när restriktionerna satte stopp: digitala träningspass

Efter ett tufft år med coronarestriktioner som gjorde gruppträningar i princip omöjliga, fick Lindesbergs allmänna gymnastikförening, LAGF, tänka om och utanför den så kallade boxen. Resultatet har premiär under tisdagskvällen, då det första Zumbapasset körs via den digitala plattformen Zoom.
– Jag hade några testpass i slutet av förra året för att testa hur det kändes, och för att lära mig Zoom ordentligt, och det var superroligt! säger instruktören Carolina Sixtensson.

19 januari 2021 klockan 15:32 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Linde energi slog fjärrvärmerekord: ”Aldrig eldat så lite olja”
Sedan drygt 20 år tillbaka har det kommunägda bolaget samarbetat med BillerudKorsnäs i Frövi och tagit tillvara den spillvärme som industrin ...
19 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Frosths Konditori öppnar ytterligare ett café – på lasarettet
Sedan slutet av december har Lindesbergs lasarett stått utan ett café, sedan den tidigare entreprenören bestämde sig för att sluta vid å...
18 januari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Polis pepparsprayade misstänkt kvinna
När polisen konfronterade en kvinna, misstänkt för misshandel, blev situationen av sådan art att poliserna fick använda pepparspray för att få ...
18 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Arkivfoto Foto: Hasse Persson

Där satt den, Linde Volley!

Efter en dyster säsongshalva för Linde Volley utan poäng till tabellen så har Linde Volley hittat en stor spelarform. Under lördagseftermiddagen kom säsongens hittills största triumf där Lindelaget lyckades spela in sin första trepoängare, detta efter en nagelbitare mot nykomlingen IKSU.

16 januari 2021 klockan 15:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust mot tabellsexan Karlskrona

Med lagets största målskyttar skadade så var det en tuff uppgift som väntade när Karlskrona gästade arenan under lördagen. Trots ny målvakt i kassen och en återkommande Fabian Wallouch Lindholm så kunde man, med ett tidigt rött kort och en stark bortamålvakt inte åka hem med segern.

16 januari 2021 klockan 18:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tung förlust för gästande Lindlöven

Lindlöven är tre matcher in i Vårserien och placerar sig redan farligt i tabellen. Seriens andra förlust kom under ...

Målvakt från Aranäs till LIF Lindesberg

Med ett fortsatt skadat lag så fortsätter LIF Lindesberg att stärka upp i uppställningen. Simon Ongeri är det nya...

Liten ökning av covidfall efter jul och nyår

Efter jul- och nyårshelgerna vänder nu kurvan svagt uppåt igen när det gäller antalet smittade av covid-19 i ...

Annons


Mattias Persson har inlett arbetet med en isbana till ungdomarna Foto: Timmy Lundegård

En isbana till ungdomarna är på väg

Vad kan man tänkas göra en torsdagskväll i dryga tio minusgrader? Frågar man Lindlövens ungdomsledare Mattias Persson och Patrik Larshans är det ett perfekt tillfälle att påbörja en tillverkning av en isbana på Stadsskogsskolans fotbollsplan, som går till ungdomarna.
– Kommunen var jättepositiva till initiativet, säjer Patrik Larshans.

14 januari 2021 klockan 23:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Polisen slog till mot stor cannabisodling

UPPDATERAD. Fem personer kommer att begäras häktade för grovt narkotikabrott. Detta sedan polisen tidigare i veckan ...

Alla särskilda boenden färdiga med vaccinationen i slutet av veckan

Vaccinationen mot covid-19 fortsätter enligt plan, och i slutet av veckan beräknar man ...

bildspel Tråkig årspremiär på hemmaisen

Malung stod som första motstånd i Lindehov under det nya året. Trots återkommande namn i laguppställningen fick ...

Flera fordon i olycka på R68: ”Mycket halt på platsen”

UPPDATERAD KL. 17.40. Strax före klockan 17 på onsdagen, larmades räddningstjänst, polis...

Nu är de populära skidspåren dragna igen

För traktens alla skidentusiaster blev den förra vintern en total katastrof då kallgrader och snö blev en ...

Yttrandefriheten hotad när nätjättarna tar ställning

DEBATT: Fri åsiktsbildning är grunden för en fungerande demokrati. I regeringsformen fastslås det i ...

Genrebild. Foto: Ida Lindkvist

Nerikes Brandkår ryckte ut på befarad industribrand

Vid halvfyratiden natten till onsdag, larmades brandkåren om en befarad brand vid BillerudKorsnäs i Frövi.

13 januari 2021 klockan 07:21 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Kortare raster och gymnastik utomhus ska minska risken för smitta i skolan
I förra veckan öppnade utbildningsminister Anna Ekström upp möjligheten till distansundervisning även för elever i årskurs 7-9. Barn- och ...
12 januari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Laddar om för ny snösväng: ”Vi är förberedda”
Efter ett långt arbetspass blir det inte någon direkt vila att räkna med för alla som på måndagen kallades in för att röja snö. Enligt vä...
12 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

En till sjukhus efter olycka på Lv 249
En person blev i natt avförd med ambulans till sjukhus efter en singelolycka på länsväg 249. Enligt polisen färdades två personer i bilen. - ...
12 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-01-11

2021-01-11

2021-01-10

2021-01-09

2021-01-09

2021-01-08

2021-01-07

2021-01-07

2021-01-06

2021-01-05

2021-01-05

2021-01-05

2021-01-04

2021-01-04

Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-01-21 14:32