För första gången någonsin så går Lindlöven till semifinal! Även den tredje matchen mot Vallentuna slutade med seger och därmed sveper sig Lindlöven till semifinalen! Arkivfoto: Hasse Persson

Lindlöven till semifinal!

De lyckades! Efter två segrar i Lindehov och en tredje seger på bortais så gör Lindlöven en så kallad ”Clean sweep” i kvartsfinalen mot Vallentuna och går till semifinal efter slutspelets första tre matcher. Detta innebär att säsongen fortsätter för Lindlöven som för första gången får sätta sina skridskor på isen för ett fortsatt slutspel och är därifrån ett steg närmare Allsvenskan.
– Oavsett vilket lag vi möter så känner jag att vi är redo, säger Jonas Dufåker.

För första gången någonsin så tar sig Lindlöven till semifinal i slutspelet till HockeyAllsvenskan! Med två segrar mot Vallentuna i Lindehov så kunde matchserien mellan de båda lagen avgöras under lördagen, där Lindlöven gästade Stockholmslaget för två planerade matcher.

Det blev däremot ett kort besök för Lindlöven som fullkomligt sveper kvartsfinalen och är därmed, tillsammans med IF Troja-Ljungby, det första laget att gå vidare till semifinal.

– Det är såklart jättekul. Vi har haft det här som målsättning sedan jul, så det är klart roligt att vi går vidare, säger lagets tränare Jonas Dufåker efter matchen.

Efter tre raka segrar så ställs de två kommande matcherna in och istället så kan truppen blicka framåt. På torsdag får Lindlöven veta vilket motstånd som serveras, där truppen är redo för vad de än ställs emot.

– Jag tycker att vi är redo för vad vi än får möta. Vi har slagit alla topplagen i norra AllEttan och det är bara bra lag som är med så här långt. Oavsett vilket lag vi möter så känner jag att vi är redo, att vi har chans och att vi kommer att få skitkul, säger Jonas.

– Nu när vi är så pass långt inne på säsongen så tjänar vi inget på att träna mer, det äter bara energi. Vi kommer att ta ledigt de två närmsta dagarna, för att träffas på tisdag och börja med matchförberedande på fredag.

Tränare Dufåker om matchen: ”Jättebra första halva av den första perioden”
Säsongens sista möte mot Vallentuna blev målmässigt den jämnaste matchen under slutspelet. Trots att Lindlöven är starkast i den första perioden med dubbla mål, så hittar Vallentuna något enstaka läge på mål men får istället problem mot Lindlövens tuffa anfallsspel.

Efter en mållös mittenperiod så var det den tredje perioden som, målmässigt, blev den jämnaste med mycket puck hos Vallentuna. Lindlöven fortsätter att hålla ett bra förvar men råkar släppa in för många motståndarspelare nära sitt mål efter tio minuter, vilket skapar reducering.

Hemmalaget får därifrån ny energi med sig med en kvarvarande chans till övertidsspel. Istället bjuder de in Lindlöven till dubbla powerplayspel, vilket gör situationen tuff för ett redan pressat Vallentuna. Hemmatruppen överlever samtliga numerära underlägen och tar en timeout med minuten innan slutsignalen.

Efter ett snabbt anfall från Vallentuna så kan Lindlöven avgöra matchen på samma sätt som de tidigare två matcherna. Genom mål i öppen kasse. Lindlöven har därmed slagit ut Vallentuna och tar för första gången steget till semifinalen, där Ettans tolv bästa lag gör upp om en finalplats. Vinnaren av finalserien går i sin tur till Allsvenskan 2024/2025.

– Vi gör en jättebra första halva av den första perioden. Vi driver upp tempot, vi drar ner dem och gör två bra mål. Därefter tycker jag att vi slarvar lite med pucken medan Vallentuna lastar med allt de kan framåt mot slutet. Sett till det stora hela så gör vi en bra match där vi spelar med tålamod. De får till ett mål genom ett slumpskott, men sådant händer, säger Jonas Dufåker.

Resultat Vallentuna Hockey-Lindlöven (Kvartsfinal 3 av 5)
Vunna matcher i slutspelet:
Lindlöven-Vallentuna 3-0

Slutresultat: 1-3 (0-2, 0-0, 1-1)
Skott: 22-25 (7-7, 9-5, 6-13)
Publik: 214 personer

Mål:
0-1 Marcus Von Der Geest (Ass: Filip Halvordsson, Ludvig Hendén)
0-2 Emil Norberg (Ass: Lukas Johansson, Sebastian Falk)
1-3 Knut Köhler (Ass: Filip Halvordsson, Jonathan Frykholm)

Övriga matcher i kvartsfinalen:
Strömsbro IF
-Halmstad Hammers HC – 4-3 (2-1 i matcher)
Hanvikens SK-Tranås AIF – 1-7 (1-2 i matcher)
Kalix HC-Bodens HF – 3-2 (1-2 i matcher)
Borås HC-IF Sundsvall Hockey – 2-3 (1-2 i matcher)
Visby/Roma HK-Karlskrona HK – 1-0 (2-1 i matcher)
Mariestads BoIS HC-Brödernas Väsby IK HK – 3-2 (2-1 i matcher)
IF Troja-Ljungby-HC Dalen – 4-1 (IF Troja-Ljungby till semifinal)

Publicerad 9 mars 2024 klockan 18:50

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivfoto: Jennie Einarsson

Beslutet: Storå vårdcentral läggs ned

Trots massiva protester från allmänheten, läkare och patienter beslutade Hälso- och sjukvårdsnämnden på torsdagen att genomföra nedskärningarna på Storå och Freja vårdcentral.
– Det är helt fel väg att gå, säger Rolf Östman, Vänsterpartiets ledamot i nämnden.

25 april 2024 klockan 12:07 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Foto: Jennie Einarsson

Utveckla primärvården – inte tvärtom!

INSÄNDARE/DEBATT: Idag (torsdag 25 april) ska Hälso- och sjukvårdsnämnden fatta beslut om den så kallade färdplanen för primärvården i norra länsdelen. Vi i Vänsterpartiet vädjar till Socialdemokraterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna att inte genomföra nedskärningarna i Storå, Frövi och Fellingsbro.

25 april 2024 klockan 11:42 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Ibland är vägen fram till rätt beslut lite väl krokig!

INSÄNDARE/DEBATT: Det har den senaste tiden skrivits en hel del om fordonsprogrammet på Lindeskolan ...

Senaste hemmamatchen på Frövis konstgräs slutade med seger. På torsdag vill IFK Lindesberg se en repris av slutsiffrorna. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Inför IFK Lindesberg-Pålsboda GoIF: Hemmalaget i favoritposition

Med ett rejält flyt på hemmaplan så är det inte samma tryck borta. I lördags blev det förlust mot Lillån, där kämpaglöden saknades i den andra halvleken. Något som blev avgörande för matchens utgång. Truppen hoppas istället på revansch till hemmamatchen mot Pålsboda på torsdag.
– Det känns bra på förhand och jag skulle väl säga att vi är småfavoriter inför torsdag, säger lagkapten Martin Eriksson.

24 april 2024 klockan 09:37 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Poeten Jimmy Alm ska leda workshops tillsammans med unga från Frövi. Foto: AnnaCarin Isaksson

Poet ska sammanställa ungas tankar och visioner om Frövis framtid

I ett nytt projekt ska Region Örebro län tillsammans med flera samarbetspartners ta tillvara på barn och ungdomars tankar kring utvecklingen av Frövi. Med hjälp av poeten Jimmy Alm ska deras idéer och drömmar formas till en utställning på Frövifors pappersbruksmuseum.
– Det här är ett led i att utveckla det kulturella kraftfältet Frövifors och utveckla litteraturen i länet, säger Mirja Mattsson, utvecklingsledare på Region Örebro län i ett pressmeddelande.

23 april 2024 klockan 12:02 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

bildspel Hemvärnets patrullhundar gjorde upp i lokalt mästerskap
Under söndagen avgjordes Distriktsmästerskapet i patrull för hemvärnshundar i skogarna kring Lindesberg. Totalt tre tävlande från Nä...
22 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Uppskattad avkoppling för hjärtsjuka i badhusets relax
Under fredagseftermiddagen samlades medlemmar från Riksförbundet HjärtLung Bergslagen på Energikällans relaxavdelning i Lindesberg, för några ...
22 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Med gemensamma krafter blir klädbytardagen ännu större: ”Nu rensar vi garderoberna!”
Genom ett nytt samarbete ska årets klädbytardag i Lindesberg bli större än någonsin tidigare. Detta hoppas både Elin Olofsson, grundare av Gå...
19 april 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Föreningslivet i Ramsberg lämnade över protestlistor till Jenny Steen, vice ordf i HSN. Foto: Jennie Einarsson

Starkt folkligt stöd att bevara vårdcentralen i Storå: ”Förstår att folk är upprörda”

Utanför Storå vårdcentral lämnades på fredagen protestlistor, med 2 300 namnunderskrifter mot nedmonteringen av Storå vårdcentral, över till Jenny Steen, vice ordf. i Hälso- och sjukvårdsnämnden. På plats var även Behcet Barsom (KD), ordf. i Hälso- och sjukvårdsnämnden.
– Det vi begär är ett omtag på frågan kring nedmonteringen av Storå vårdcentral, tänk till innan det är för sent, sa Anna Hedrén när hon räckte över paketet med namnunderskrifter till Jenny Steen.

19 april 2024 klockan 11:36 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Kjell och Sture fann inte bara bättre hälsa, utan även en vänskap i bassängen. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Bassängträningen håller seniorerna starkare och friskare

Region Örebro län vill utreda evidensen med bassängträning, för att se om det finns tydliga fördelar jämfört med annan träning. Detta i ett led att spara pengar. För pensionärerna som varje torsdag tränar i bassängen på Lindesbergs lasarett, är det dock ingen tvekan om att den gör nytta.
– Det här är bland det bästa jag har gjort, jag blir 80 år i år och har idrottat hela livet, men man får krämpor oavsett, säger Sture Gustavsson.

19 april 2024 klockan 09:44 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Ny klubb riktad till ungdomar och EPA-häng

En ny satsning ska få ungdomar i bygden att "klubba" och dansa loss - eller bara hänga med andra. Genom hårt slit ...

Dömd 16-åring motanmäler – två män åtalas för misshandel och olaga hot

Den 16-årige pojke som under tisdagen dömdes till ungdomsövervakning för ...

bildspel Örongodis utlovas när det bjuds på ”En strut kaRAMELler”

En härligt uppknäppt musikalisk stund utlovas när Linde Symphonic Band tillsammans med...

Linda Bååth, Malin Ragnegård. Foto: Kommunal

Därför varslar Kommunal om strejk

INSÄNDARE/DEBATT: Kommunal har gått in i årets förhandlingar med rimliga krav. I en svår ekonomisk tid tar vi ansvar för att få ner inflationen, bland annat genom att säkerställa att våra yrkanden inte är kostnadsdrivande. Trots detta har SKR och Sobona vägrat att gå oss och medlemmarna i Kommunal till mötes. De är inte redo att garantera att lön betalas ut i tid, de säger nej till ett nytt och mer rättvist lönesystem och de vägrar förenkla processen för räddningstjänst och i LSS-verksamheter att kunna jobba arbetspass på upp till 24 timmar. Det lämnar oss tyvärr med inget annat val än att varsla om strejk på Sveriges största kollektivavtal. 

16 april 2024 klockan 13:02 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Trio från Lindesberg döms för grov misshandel och grovt hemfridsbrott

De tre unga män från Lindesberg som häktades den 8 februari, misstänkta för grov ...

Dubbla medaljer för Frövi judo efter mäktig tävlingshelg

Efter en intensiv tävlingshelg kan Frövi judo återigen stoltsera med två nya mä...

Storbackas svar till ”Socialdemokrat i norr”

INSÄNDARE/DEBATT: Hej ”Socialdemokrat i norr”. Jag talar som förtroendevald och företrädare för...

Tala för dig själv, Bengt Storbacka!

INSÄNDARE/DEBATT: Med vilken rätt gör du dig till talesman för Socialdemokraterna i norra Region Örebro län i din ...

Elevernas glädje efter beskedet: ”Man blir glad i själen”

Efter torsdagens besked att det tunga fordonsprogrammet på Lindeskolan får vara kvar...

bildspel Elevernas drömmar om resa till djurpark besannas genom generösa bidrag

Genom hårt arbete och hängivenhet har eleverna i anpassad grundskola på ...

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Nämndledamöter förvånade efter beskedet: ”Inte fått någon information”

Flera ledamöter i barn- och utbildningsnämnden blev minst sagt överraskade under torsdagen när de fick beskedet via media att tunga fordon skulle vara kvar på Lindeskolan. Detta var nämligen inget som hade kommunicerats ut inför det kommande mötet på måndag.
– Vi och många fler blev förvånade, säger Sofie Krantz (S).

11 april 2024 klockan 16:15 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Glädjebeskedet: Tunga fordon blir kvar på Lindeskolan
Efter alla turer kring inriktningen lastbil och mobila maskiner på fordons- och transportprogrammet på Lindeskolan, kom under torsdagen beskedet att...
11 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Signe lugnade skrämda barn och ungdomar efter krigsvarningen från ÖB
När Sveriges överbefälhavare, Micael Bydén, tidigare i år gick ut med en uppmaning till Sveriges befolkning att förbereda sig för krig, spred ...
11 april 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Storslagen seger efter tidig fyramålsledning
Trots hårda vindar så blev det en klar och mersmakande seger för IFK Lindesberg, som under lördagen gjorde sin första hemmamatch för säsongen. ...
10 april 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-04-10

2024-04-10

2024-04-09

2024-04-09

2024-04-09

2024-04-08

2024-04-08

2024-04-06

2024-04-05

2024-04-05

2024-04-04

2024-04-04

2024-04-03

2024-04-03

2024-04-25 12:16