Felix Scharnke gjorde sin första hemmamatch som lagkapten för Lindlöven. FOTO: Hannes Feldin

Lindlöven tog poäng mot topplaget

Hemmapremiären slutade med en ny poäng för Lindlöven. Laget fick värsta tänkbara start med ett tidigt 0-2-underläge, men tog sig tillbaka och hade även bud på ytterligare mål. Efter en låst tredje period gick dock matchen till förlängning där Mariestad snabbt avgjorde till 2-3.

Lindlöven gled på torsdagskvällen ut för säsongens första match i Lindehov. Men hemmapremiären fick en total mardrömsstart. En slumpartad retur och ett powerplay-mål i matchinledningen gav gästande Mariestad en 0-2-ledning. Starten tvingade Lindlöven att slita hårt, men laget jobbade sig så sakteliga in i matchen och skapade även bra tryck via ett par powerplay.

Ställningen till den andra perioden var dock alltjämt 0-2. Men väl där dröjde det bara ett par minuter innan Max Lalander bröt sig in från kanten och satte reduceringen ribba in. Målet gav hemmalaget energi och hela matchen tog en helt ny fart.

Spelet böljade fram och tillbaka under långa stunder och i spel fyra mot fem fick Christian Hägg fritt fram. Nyförvärvets skott räddades visserligen, men Lindlöven bet sig kvar i zon och när pucken dök upp framför mål höll sig Niklas Nooni framme och styrde in 2-2. Perioden dominerades av Lindlöven och det hade sin förklaring i de öppna ytorna.

– Jag tror absolut att det gynnar oss. Vi har spelare som Max Lalander och bröderna Ilestedt som kan göra det oväntade i en mot en-situationer. Så när det blir ett böljande spel tycker jag att motståndarna ska se upp med oss, för då kommer vi i bra lägen, menar Daniel Eriksson.

”Borde haft fler poäng idag”

Med ett likaläge inför slutperioden bytte matchen skepnad. Spelet gick från att vara vidöppet till att bli låst, med väldigt få chanser som följd. Utöver ett par skottförsök från Zebastian Ilestedt och Hägg stod sig ställningskriget hela vägen till förlängning.

Där gick Lindlöven verkligen för segern och man var även nära i ett par framstötar. Men när Daniel Olsson Fromell tappade sin klubba vände spelet snabbt. Hjerpe parerade det första skottet, men kunde inte stoppa returen som slogs i mål till 2-3 och seger för Mariestad.

– Det är så klart bra att ta en poäng mot ett lag som Mariestad. Men vi borde haft fler idag, så det känns lite surt, summerar Niklas Nooni resultatet.

Grovjobbaren var dock nöjd med lagets moral och upphämtning. Något som hans eget 2-2-mål bidrog till.

– Jätteskönt! En styrning precis framför mål, det är skönt att man får lite belöning för slitet i boxplay. Då känns det som att man får extra energi och kan jobba hårdare.

Vill ha med stödet till Arboga

På tränarhåll var tongångarna bitterljuva efter poängen. Daniel Eriksson konstaterar att man var värda segern, inte minst sett till spelet i den andra och tredje perioden.

Matchen var svårspelad och blev sönderryckt av de många utvisningarna. Flera av dem var billiga enligt tränaren, som tycker att Mariestad inte stod upp i de dueller man själv bjöd in till. Frånsett de yttre omständigheterna gjorde Lindlöven en mycket stark prestation.

– Man måste förstå att även om vi är besvikna över förlusten så är vi riktigt stolta över att mäta oss med ett lag som Mariestad. Jag känner att vi har ett himla bra go och en otroligt stark moral i det här gänget. Sättet vi vänder tillbaka matchen på tar vi framförallt med oss, säger Eriksson.

Nästa omgång i HockeyEttan Västra spelas på söndag, då det vankas derby för Lindlöven. Laget rullar till Arboga och Daniel Eriksson hoppas på ett stort stöd mot nästjumbon.

– De här killarna kämpar verkligen hårt och det visar dem här ikväll. Vi kommer att bli ett riktigt bra lag med tiden. Så därför hoppas jag att publiken stöttar oss även på söndag genom att vara på plats i Arboga.

Matchfakta Lindlöven-Mariestad:
Resultat: 2-3 sd (0-2, 2-0, 0-0, 0-1)
Skott: 28-28
Publik: 358
Mål Lindlöven: 1-2 Max Lalander (Rundgren, Hägg), 2-2 Niklas Nooni (Gunnarsson Hägg)

Tabellen:
1 Vimmerby HC       2     11-5     6
2 Västerviks IK        2     9-4     6
3 Kumla                   2     8-3     6
4 Tranås                  2     12-6     5
5 Lindlöven              2     11-5     4
6 Borlänge               2     6-6     3
7 Surahammar        2     6-8     3
8 Mariestad             2     5-6     2
9 Skövde                 2     5-7     1
10 Forshaga            2     6-12     0
11 IFK Arboga         2     3-10     0
12 Grästorp             2     4-14     0

Publicerad 25 september 2014 klockan 21:07

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Slarvig förlust i den Allsvenska premiären

Premiären i Allsvenskan blev nog inte som LIF Lindesberg hade tänkt sig. Trots en tidig tremålsledning mot Torslanda så började slarvspelet att visa sig, vilket bjöd tillbaka motståndarlaget in i matchen. I den andra halvleken låg LIF dessutom i ett åttamålsunderläge, vilket blev för många mål att hämta in.

18 september 2021 klockan 17:57 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto från förra säsongen Foto: Hasse Persson

Dags för Allsvensk premiär!

På lördag är det äntligen dags för säsongspremiär i Handbollsallsvenskan! Försäsongen är färdigspelad och till helgen gästas Torslanda av det laddade LIF Lindesberg. Efter förra säsongens elfte plats, så har LIF värvat till sig nya och intressanta namn som ska hjälpa laget till en högre placering.

16 september 2021 klockan 14:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ingrid Nilsson knep brons på ungdoms-EM i judo

16-åriga Ingrid Nilsson från Lindesberg knep ett brons vid ungdoms-EM i judo i lettiska Riga. Mästerskapet ...

Hemmaseger avslutar travsäsongen

Det var årsfinal på Fornaboda under torsdagen och vad passar då bättre att avsluta säsongen, än med en hemmaseger? Det ...

bildspel Finsk femling på Fornaboda Travbana

Åtta Solvallavinnare och en överraskning från Årjäng blev facit när torsdagslunchens travtävlingar från Fornaboda ...

Lea sköt sig till 91 poäng i luftgevärskyttet, vilket var onsdagens bästa resultat. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Linde Sports Camp är igång!

Under onsdag förmiddag gick startskottet för det årliga sportlägret Linde Sports Camp. ”Sport Campen” arrangeras för åttonde året i rad och riktar sig till ungdomar som börjar i årkurs 4 till 6, där ungdomarna får chansen att testa på alla möjliga sporter från fotboll till karate.
– Syftet är att de deltagande ungdomarna ska få hitta något nytt, säger fritidskonsulent Jonas Andersson.

11 augusti 2021 klockan 15:59 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Anders Svanstedt vinner med Juni Rapid Foto: Timmy Lundegård

Lunchvinnare på Fornaboda Travbana

Torsdagslunchen bjöd på soliga travtävlingar ute på Fornaboda Travbana. Flera fina återseende gjordes, där Fornabodapubliken dels fick återse den tidigare hemmahästen Certainly som vinnare, men även en möjlig deltagare i Stoderbyt.

5 augusti 2021 klockan 15:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg
Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är ...
29 juli 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust
OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna tävlingen efter en otroligt snö...
28 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana
Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade dessutom vinnarcirkeln direkt...
27 juli 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Skinny Dipping med segerkusken Kenneth Gorski och delar av ägarkretsen. Foto: Timmy Lundegård

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnarglädjen var däremot större där man även fick ta del av en svalkande hemmaseger, genom Skinny Dipping och Kenneth Gorski.
– Det var tacksamt att de körde i ett långsammare tempo där framme, säger vinnarkusken.

18 juli 2021 klockan 17:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Double Exposure och Örjan Kihlström vinner Bergslagsloppet på nytt banrekord. Foto: Timmy Lundegård

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt banrekord från Double Exposure som segrade i Bergslagsloppet, så bjöds segrarna på höga jubel och applåder från den glada publiken.
– Det här måste vara ett nytt publikrekord i landet efter den eländiga pandemin, menar Örjan Kihlström.

8 juli 2021 klockan 00:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista ...

Travets golfchampion ska koras!

Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde ...

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp

Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje ...

Annons

Foto: Hasse Persson

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”

Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något som var mycket efterlängtat bland både krögare och idrottsföreningar. Nu öppnas möjligheter för restauranger och serveringsställen att hålla öppet längre, och dessutom kan idrottsföreningar släppa in sin efterlängtade publik på matcherna igen.

2 juli 2021 klockan 09:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet

Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska...

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens fö...

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp...

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

Tonique segrade årets upplaga av Stonas Stayerpokal. Skötare Heidi Forsgren (t.v.) och kusk Carl Philip Lindblom (t.h.) Foto: Timmy Lundegård

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina namn fanns med i startlistorna där Stonas Stayerpokal och Axel Pålmans minneslopp skulle avgöras. Skrällarna avlöste varandra på spelet, där säsongens hittills gladaste vinnare satte punkt för dagen.

23 maj 2021 klockan 22:35 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan
Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda nyheter för sportkulturen, då ...
19 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”
Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma lös vid 15-tiden under tisdagen. Hästen tog sig ut på ...
18 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda
Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi Ehlers-tränade Danois ...
16 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-05-10

2021-05-08

2021-05-07

2021-05-03

2021-04-15

2021-04-04

2021-03-31

2021-03-31

2021-03-24

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-09-19 03:04