Felix Scharnke gjorde sin första hemmamatch som lagkapten för Lindlöven. FOTO: Hannes Feldin

Lindlöven tog poäng mot topplaget

Hemmapremiären slutade med en ny poäng för Lindlöven. Laget fick värsta tänkbara start med ett tidigt 0-2-underläge, men tog sig tillbaka och hade även bud på ytterligare mål. Efter en låst tredje period gick dock matchen till förlängning där Mariestad snabbt avgjorde till 2-3.

Lindlöven gled på torsdagskvällen ut för säsongens första match i Lindehov. Men hemmapremiären fick en total mardrömsstart. En slumpartad retur och ett powerplay-mål i matchinledningen gav gästande Mariestad en 0-2-ledning. Starten tvingade Lindlöven att slita hårt, men laget jobbade sig så sakteliga in i matchen och skapade även bra tryck via ett par powerplay.

Ställningen till den andra perioden var dock alltjämt 0-2. Men väl där dröjde det bara ett par minuter innan Max Lalander bröt sig in från kanten och satte reduceringen ribba in. Målet gav hemmalaget energi och hela matchen tog en helt ny fart.

Spelet böljade fram och tillbaka under långa stunder och i spel fyra mot fem fick Christian Hägg fritt fram. Nyförvärvets skott räddades visserligen, men Lindlöven bet sig kvar i zon och när pucken dök upp framför mål höll sig Niklas Nooni framme och styrde in 2-2. Perioden dominerades av Lindlöven och det hade sin förklaring i de öppna ytorna.

– Jag tror absolut att det gynnar oss. Vi har spelare som Max Lalander och bröderna Ilestedt som kan göra det oväntade i en mot en-situationer. Så när det blir ett böljande spel tycker jag att motståndarna ska se upp med oss, för då kommer vi i bra lägen, menar Daniel Eriksson.

”Borde haft fler poäng idag”

Med ett likaläge inför slutperioden bytte matchen skepnad. Spelet gick från att vara vidöppet till att bli låst, med väldigt få chanser som följd. Utöver ett par skottförsök från Zebastian Ilestedt och Hägg stod sig ställningskriget hela vägen till förlängning.

Där gick Lindlöven verkligen för segern och man var även nära i ett par framstötar. Men när Daniel Olsson Fromell tappade sin klubba vände spelet snabbt. Hjerpe parerade det första skottet, men kunde inte stoppa returen som slogs i mål till 2-3 och seger för Mariestad.

– Det är så klart bra att ta en poäng mot ett lag som Mariestad. Men vi borde haft fler idag, så det känns lite surt, summerar Niklas Nooni resultatet.

Grovjobbaren var dock nöjd med lagets moral och upphämtning. Något som hans eget 2-2-mål bidrog till.

– Jätteskönt! En styrning precis framför mål, det är skönt att man får lite belöning för slitet i boxplay. Då känns det som att man får extra energi och kan jobba hårdare.

Vill ha med stödet till Arboga

På tränarhåll var tongångarna bitterljuva efter poängen. Daniel Eriksson konstaterar att man var värda segern, inte minst sett till spelet i den andra och tredje perioden.

Matchen var svårspelad och blev sönderryckt av de många utvisningarna. Flera av dem var billiga enligt tränaren, som tycker att Mariestad inte stod upp i de dueller man själv bjöd in till. Frånsett de yttre omständigheterna gjorde Lindlöven en mycket stark prestation.

– Man måste förstå att även om vi är besvikna över förlusten så är vi riktigt stolta över att mäta oss med ett lag som Mariestad. Jag känner att vi har ett himla bra go och en otroligt stark moral i det här gänget. Sättet vi vänder tillbaka matchen på tar vi framförallt med oss, säger Eriksson.

Nästa omgång i HockeyEttan Västra spelas på söndag, då det vankas derby för Lindlöven. Laget rullar till Arboga och Daniel Eriksson hoppas på ett stort stöd mot nästjumbon.

– De här killarna kämpar verkligen hårt och det visar dem här ikväll. Vi kommer att bli ett riktigt bra lag med tiden. Så därför hoppas jag att publiken stöttar oss även på söndag genom att vara på plats i Arboga.

Matchfakta Lindlöven-Mariestad:
Resultat: 2-3 sd (0-2, 2-0, 0-0, 0-1)
Skott: 28-28
Publik: 358
Mål Lindlöven: 1-2 Max Lalander (Rundgren, Hägg), 2-2 Niklas Nooni (Gunnarsson Hägg)

Tabellen:
1 Vimmerby HC       2     11-5     6
2 Västerviks IK        2     9-4     6
3 Kumla                   2     8-3     6
4 Tranås                  2     12-6     5
5 Lindlöven              2     11-5     4
6 Borlänge               2     6-6     3
7 Surahammar        2     6-8     3
8 Mariestad             2     5-6     2
9 Skövde                 2     5-7     1
10 Forshaga            2     6-12     0
11 IFK Arboga         2     3-10     0
12 Grästorp             2     4-14     0

Publicerad 25 september 2014 klockan 21:07

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala ...

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Förlust med två matcher kvar
Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en ...
13 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Simon Ongeri, en målvakt med framtiden framför sig Foto: Hasse Persson

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade målvakt Simon Ongeri, som redan under helgen återgår till sitt ordinarie hemmalag HK Aranäs.
– Simon var inte inlånad till oss, under de resterande matchernas ursprungliga datum, säjer Ricky Nordahl.

7 mars 2021 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, där man i sin tur fick ta del av en ren utklassning. 7-0 syntes på poängtavlan när slutsignalen tog ton. En hyllningsmatch som den stora supporten Ernst Röös, nog är mycket stolt över.

3 mars 2021 klockan 21:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens första nedsläpp, kunde Lindlöven spela in 0-1. En ställning som snabbt ändrade sig till 2-1, inom loppet av fyra minuter på isen. Uppkommande matcher är nu viktiga, för att slippa återkval.

26 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlöven tog en poäng mot Kumla
Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-01-30

2021-04-12 17:00