Det blev två poäng efter helgens norrlandsturné mot Boden och Kiruna. Nu väntar en sista match där tre poäng kan sluta med en semifinalplats i det kommande slutspelet. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Lindlövens drömmar om semifinal lever

Det blev en tuff norrlandsturné för Lindlöven där man inleder med en stor förlust mot Boden för att dagen därefter, ta en övertidseger mot Kiruna. Totalt åker man hemåt med två nya poäng till en mycket jämn tabell. Två poäng som blir viktiga när det snart avgörs vilket slutspel som Lindlöven går mot, kvartfinal eller föreningens första semifinal.

Kollar man till den södra AllEttan så är allt med vilka lag som går till slutspel i princip klart. Allt som ska avgöras är om det blir Visby/Roma eller Skövde som får spela i kvartsfinal, alla andra lagen vet hur den kommande månaden ser ut på spelschemat. Så är det däremot inte i den norra serien.

Inför helgens matcher stod det enbart klart att Kiruna och Nyköping inte kommer att få spela slutspel till Allsvenskan. För de resterande åtta lagen så har alla i princip chans för både kvartsfinal och semifinal. Samtliga poäng kommer att bli viktiga men kanske kunde något lag säkra en semifinalplats efter söndagen.

Även Lindlöven är med i loppet om tabellens två översta platser, vilket skulle leda till klubbens första semifinal någonsin. Två tuffa matcher skulle däremot spelas innan man kunde drömma för högt. Det blev en lång norrlandsresa där hockeyälskande Boden och Kiruna blev helgens motstånd.

Mot Boden så gör inte Lindlöven sin direkt bästa match, istället blev det en match med många minuter i boxplay hos båda lagen. Av matchens fjorton minuter i powerplay så fick Lindlöven med sig ett mål, medan Boden visar sig starkast med totalt fyra mål.

Lördagens match blev spelmässigt jämn mellan lagen, som fick samma pucktid och skottantal. Boden hittade däremot flera lägen som gav resultat, vilket även gav hemmalaget segern med 4-1.

Lindlöven åker hem med två poäng mot Kiruna
Med en förlust från Boden så blev matchen mot Kiruna en måstematch för att kunna hålla sig kvar i jakten på en semifinalplats. Lindlöven börjar dessutom bra och spräcker nollan efter tretton minuter i första perioden. Kiruna svarar med ett eget mål i mittperioden vilket ger kvittering.

Till den tredje perioden så blir det inga nya mål. Istället så får båda lagen sina första minuter i utvisningsbåsen. Trots minuter i powerplay och ökade skott, så uteblir målen vilket ger Lindlöven sitt första spel i övertid för säsongens AllEtta.

Med trettio sekunder kvar av övertiden, varav fem sekunder kvar av ett powerplay för Lindlöven, så kommer det avgörande målet för Lindlöven. Lukas Johansson gör sitt fjärde mål inom AllEttan i Lindlövens färger och ger truppen två mycket viktiga poäng.

– Det är väl inte den bästa prestationen vi har gjort men det är två ruggigt sköna poäng som vi tar med oss hem. Nu blir bussresan hem lite enklare, säger Jonathan Frykholm genom Lindlövens sociala medier.

En match återstår för samtliga lagen inom AllEttan. Totalt fem matcher kommer att spelas på onsdag, där sex av seriens tio lag ännu har chans att ta sig till semifinal. Innan helgen var det klart att Kiruna och Nyköping inte kommer att spela slutspel, medan det efter helgen blev klart att Hanviken och Sundsvall får förbereda sig för kvartsfinal.

Resultat Bodens HF-LIF Lindesberg
Slutresultat
: 4-1 (1-0, 2-1, 1-0)
Skott: 23-26 (10-8, 7-7, 6-11)
Publik: 692 personer

Mål:
1-1 Tobias Sjökvist (Ass: Filip Forsmark)

 

Resultat Kiruna IF-Lindlöven
Slutresultat
: 1-2 (0-1, 1-0, 0-0, 0-1)
Skott: 31-45 (5-8, 12-11, 11-19, 3-7)
Publik: 479 personer

Mål:
0-1 Olle Fagerström (Ass: Nico Vuorijarvi, Isac Hammar)
1-2 Lukas Johansson (Ass: Isak Jonsson, Emil Norberg)

Läget i tabellen inför AllEttans sista matcher:
1. Piteå HC – 31 poäng (+7)
2. Hudiksvalls HC – 30 poäng (+15)
—————–
3. Bodens HF – 30 poäng (+7)
4. Lindlöven – 29 poäng (+11)
5. Brödernas/Väsby IK HK – 28 poäng (+19)
6. Vallentuna Hockey – 28 poäng (-7)
7. IF Sundsvall Hockey – 26 poäng (+3)
8. Hanvikens SK – 25 poäng (-2)
—————–
9. Kiruna IF – 16 poäng (-35)
10. Nyköpings SK – 12 poäng (-18)

AllEttans sista matcher, onsdagen 28:e februari med nedsläpp kl. 19.00
Lindehov
: Lindlöven – Vallentuna Hockey
HIVE Arena: Bodens HF – Piteå HC
Stora Hallen: Nyköpings SK – Hanvikens SK
Brandcode Center: IF Sundsvall Hockey – Kiruna IF
Holmen Center: Hudiksvalls HC – Brödernas/Väsby IK HK

Publicerad 25 februari 2024 klockan 22:08

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivfoto: Jennie Einarsson

Beslutet: Storå vårdcentral läggs ned

Trots massiva protester från allmänheten, läkare och patienter beslutade Hälso- och sjukvårdsnämnden på torsdagen att genomföra nedskärningarna på Storå och Freja vårdcentral.
– Det är helt fel väg att gå, säger Rolf Östman, Vänsterpartiets ledamot i nämnden.

25 april 2024 klockan 12:07 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Foto: Jennie Einarsson

Utveckla primärvården – inte tvärtom!

INSÄNDARE/DEBATT: Idag (torsdag 25 april) ska Hälso- och sjukvårdsnämnden fatta beslut om den så kallade färdplanen för primärvården i norra länsdelen. Vi i Vänsterpartiet vädjar till Socialdemokraterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna att inte genomföra nedskärningarna i Storå, Frövi och Fellingsbro.

25 april 2024 klockan 11:42 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Ibland är vägen fram till rätt beslut lite väl krokig!

INSÄNDARE/DEBATT: Det har den senaste tiden skrivits en hel del om fordonsprogrammet på Lindeskolan ...

Senaste hemmamatchen på Frövis konstgräs slutade med seger. På torsdag vill IFK Lindesberg se en repris av slutsiffrorna. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Inför IFK Lindesberg-Pålsboda GoIF: Hemmalaget i favoritposition

Med ett rejält flyt på hemmaplan så är det inte samma tryck borta. I lördags blev det förlust mot Lillån, där kämpaglöden saknades i den andra halvleken. Något som blev avgörande för matchens utgång. Truppen hoppas istället på revansch till hemmamatchen mot Pålsboda på torsdag.
– Det känns bra på förhand och jag skulle väl säga att vi är småfavoriter inför torsdag, säger lagkapten Martin Eriksson.

24 april 2024 klockan 09:37 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Poeten Jimmy Alm ska leda workshops tillsammans med unga från Frövi. Foto: AnnaCarin Isaksson

Poet ska sammanställa ungas tankar och visioner om Frövis framtid

I ett nytt projekt ska Region Örebro län tillsammans med flera samarbetspartners ta tillvara på barn och ungdomars tankar kring utvecklingen av Frövi. Med hjälp av poeten Jimmy Alm ska deras idéer och drömmar formas till en utställning på Frövifors pappersbruksmuseum.
– Det här är ett led i att utveckla det kulturella kraftfältet Frövifors och utveckla litteraturen i länet, säger Mirja Mattsson, utvecklingsledare på Region Örebro län i ett pressmeddelande.

23 april 2024 klockan 12:02 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

bildspel Hemvärnets patrullhundar gjorde upp i lokalt mästerskap
Under söndagen avgjordes Distriktsmästerskapet i patrull för hemvärnshundar i skogarna kring Lindesberg. Totalt tre tävlande från Nä...
22 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Uppskattad avkoppling för hjärtsjuka i badhusets relax
Under fredagseftermiddagen samlades medlemmar från Riksförbundet HjärtLung Bergslagen på Energikällans relaxavdelning i Lindesberg, för några ...
22 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Med gemensamma krafter blir klädbytardagen ännu större: ”Nu rensar vi garderoberna!”
Genom ett nytt samarbete ska årets klädbytardag i Lindesberg bli större än någonsin tidigare. Detta hoppas både Elin Olofsson, grundare av Gå...
19 april 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Föreningslivet i Ramsberg lämnade över protestlistor till Jenny Steen, vice ordf i HSN. Foto: Jennie Einarsson

Starkt folkligt stöd att bevara vårdcentralen i Storå: ”Förstår att folk är upprörda”

Utanför Storå vårdcentral lämnades på fredagen protestlistor, med 2 300 namnunderskrifter mot nedmonteringen av Storå vårdcentral, över till Jenny Steen, vice ordf. i Hälso- och sjukvårdsnämnden. På plats var även Behcet Barsom (KD), ordf. i Hälso- och sjukvårdsnämnden.
– Det vi begär är ett omtag på frågan kring nedmonteringen av Storå vårdcentral, tänk till innan det är för sent, sa Anna Hedrén när hon räckte över paketet med namnunderskrifter till Jenny Steen.

19 april 2024 klockan 11:36 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Kjell och Sture fann inte bara bättre hälsa, utan även en vänskap i bassängen. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Bassängträningen håller seniorerna starkare och friskare

Region Örebro län vill utreda evidensen med bassängträning, för att se om det finns tydliga fördelar jämfört med annan träning. Detta i ett led att spara pengar. För pensionärerna som varje torsdag tränar i bassängen på Lindesbergs lasarett, är det dock ingen tvekan om att den gör nytta.
– Det här är bland det bästa jag har gjort, jag blir 80 år i år och har idrottat hela livet, men man får krämpor oavsett, säger Sture Gustavsson.

19 april 2024 klockan 09:44 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Ny klubb riktad till ungdomar och EPA-häng

En ny satsning ska få ungdomar i bygden att "klubba" och dansa loss - eller bara hänga med andra. Genom hårt slit ...

Dömd 16-åring motanmäler – två män åtalas för misshandel och olaga hot

Den 16-årige pojke som under tisdagen dömdes till ungdomsövervakning för ...

bildspel Örongodis utlovas när det bjuds på ”En strut kaRAMELler”

En härligt uppknäppt musikalisk stund utlovas när Linde Symphonic Band tillsammans med...

Linda Bååth, Malin Ragnegård. Foto: Kommunal

Därför varslar Kommunal om strejk

INSÄNDARE/DEBATT: Kommunal har gått in i årets förhandlingar med rimliga krav. I en svår ekonomisk tid tar vi ansvar för att få ner inflationen, bland annat genom att säkerställa att våra yrkanden inte är kostnadsdrivande. Trots detta har SKR och Sobona vägrat att gå oss och medlemmarna i Kommunal till mötes. De är inte redo att garantera att lön betalas ut i tid, de säger nej till ett nytt och mer rättvist lönesystem och de vägrar förenkla processen för räddningstjänst och i LSS-verksamheter att kunna jobba arbetspass på upp till 24 timmar. Det lämnar oss tyvärr med inget annat val än att varsla om strejk på Sveriges största kollektivavtal. 

16 april 2024 klockan 13:02 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Trio från Lindesberg döms för grov misshandel och grovt hemfridsbrott

De tre unga män från Lindesberg som häktades den 8 februari, misstänkta för grov ...

Dubbla medaljer för Frövi judo efter mäktig tävlingshelg

Efter en intensiv tävlingshelg kan Frövi judo återigen stoltsera med två nya mä...

Storbackas svar till ”Socialdemokrat i norr”

INSÄNDARE/DEBATT: Hej ”Socialdemokrat i norr”. Jag talar som förtroendevald och företrädare för...

Tala för dig själv, Bengt Storbacka!

INSÄNDARE/DEBATT: Med vilken rätt gör du dig till talesman för Socialdemokraterna i norra Region Örebro län i din ...

Elevernas glädje efter beskedet: ”Man blir glad i själen”

Efter torsdagens besked att det tunga fordonsprogrammet på Lindeskolan får vara kvar...

bildspel Elevernas drömmar om resa till djurpark besannas genom generösa bidrag

Genom hårt arbete och hängivenhet har eleverna i anpassad grundskola på ...

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Nämndledamöter förvånade efter beskedet: ”Inte fått någon information”

Flera ledamöter i barn- och utbildningsnämnden blev minst sagt överraskade under torsdagen när de fick beskedet via media att tunga fordon skulle vara kvar på Lindeskolan. Detta var nämligen inget som hade kommunicerats ut inför det kommande mötet på måndag.
– Vi och många fler blev förvånade, säger Sofie Krantz (S).

11 april 2024 klockan 16:15 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Glädjebeskedet: Tunga fordon blir kvar på Lindeskolan
Efter alla turer kring inriktningen lastbil och mobila maskiner på fordons- och transportprogrammet på Lindeskolan, kom under torsdagen beskedet att...
11 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Signe lugnade skrämda barn och ungdomar efter krigsvarningen från ÖB
När Sveriges överbefälhavare, Micael Bydén, tidigare i år gick ut med en uppmaning till Sveriges befolkning att förbereda sig för krig, spred ...
11 april 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Storslagen seger efter tidig fyramålsledning
Trots hårda vindar så blev det en klar och mersmakande seger för IFK Lindesberg, som under lördagen gjorde sin första hemmamatch för säsongen. ...
10 april 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-04-10

2024-04-10

2024-04-09

2024-04-09

2024-04-09

2024-04-08

2024-04-08

2024-04-06

2024-04-05

2024-04-05

2024-04-04

2024-04-04

2024-04-03

2024-04-03

2024-04-25 14:08