Många tyckte till om politikernas måsten för 2007

Efter vår artikel om 10 måsten för Lindesbergs stad, en punktlista över åtgärder som våra politiker måste göra något åt, har en rad läsare tagit sig tid och skrivit till oss med synpunkter och egna förslag. Vi är naturligtvis tacksamma för alla åsikter och dessa publiceras lite längre ned i texten.

Men för att sammanfatta det hela i grova drag, så lutar mycket åt fenomenet ”gupp”. Kristinavägens gupp är ett återkommande inslag på saker våra invånare tycks reta sig på. Och mycket av detta beror troligtvis på att Centern gick ut väldigt friskt i valrörelsen då man sade sig ha för avsikt att göra något lika konkret som radikalt åt saken.
En annan sak som tycks ligga högt på önskelistan är bostadsfrågan. Centrala bostäder är en bristvara idag och det är A och O att möta upp efterfrågan på just centrala hyresfastigheter. Men också exploateringen strax utanför centrums gränser är viktig. Det nämnde vi också i vår artikel. Här har vi dock fått ett litet tillägg och ett påpekande från en skribent som varnar för riskerna med att överexploatera området runt sjön.
Vi skriver under på dennes insändare, utbyggnaden runt sjön får absolut inte förstöra det fina vi har. Området västerut, som insändaren talar om, är bra som det är och det ska bevaras för att vyn från Strandpromenaden sett inte ska förstöras. Området vi talade om i artikeln var södra änden av sjön, ett område som bland annat Anders Ceder tidigare pekat på som lämpligt för villabyggen i stil med konceptet Lindesby.

Läsarnas förslag:

Strandcafé. Övertala familjen Klingberg att få hyra/arrendera nedersta delen av deras trädgård samt det rustade huset längst ned på skolgatan till strandcafé.

Ta bort ”guppen” på kristinavägen. Det är i alla fall 30. Det är så trångt att vi med lastbil inte kan hålla sig på rätt sida när man skall svänga.

Lilla Lindesjön ser ut som en energiskog vid södra änden!
Röj det till flis om det blir is!?

Är dessa bara statspolitiker, är dit våra skattepengar går, vad får vi som inte bor i linde?

Försök att ordna en lokal tidning också som är läsbar.

En vettig utställningshall för konst, mindre mässor etc. En levande träffpunkt.

Centrumnära hyreslägenheter, eller varför inte ett helt nytt bostadsområde på tivoliplan, såsom förre stadsarktikten Hallen skissat´och som centerpartiet vill slå ett slag för.

Arbete till invandrare? Arbete till alla arbetslösa skall det väl vara, eller? Locka hit företag som kan etablera sig på orten.

Gör en ordentlig rastplats vid mellaninfarten till Linde med vägkrog mack och kiosk.

Att bygga nya bostäder är angeläget. Men det är viktigt att vara försiktig med byggnationen kring sjön. Södra och norra delen är ok men inte rakt västerut. Det är denna magiska vy sedd från stan som ger hela lindesberg dess själ. Att ifrån kungsgatans utblickar mot sjön se ett rent landskapsmotiv med till synes orörda skogar och ängar är en rent trolsk upplevelse i dygnets olika ljussättningar. skulle det på denna sidan sjön börja byggas hus, sättas gatlyktor osv bryts horisonten och sjön kommer snart att upplevas som en liten kringbyggd ankdamm.

Ta bort alla dessa vägbulor.

Att vi som inte är invandrare också ska ha samma rätt att få ett arbete som varit långtidsarbetslösa som jag tex har flyttat runt i sverige i hopp om att det ska finnas ett jobb till mej nu i snart tio år men sådant tas aldrig upp för jag har nu hunnit bli 44år vad har jag och andra med mej för chanser att få känna på att leva ett normalt liv och kunna på egen hand försörja min/våra familjer??????
det vore nått att trycka upp i ansiktet på politikerna/arbetsförmedlingen här eller hur för det är fan inte kul att höra hela tiden att man kostar skattebetalarna en massa pengar!!!!!!
PS. jag har blivit nekad ett antal ggr att få starta eget här i lindesberg pga att dom inte tror på mina affärsidéer bland annat det där ni tog upp ang badplatsen kaffe servering/kiosk på loppholmen

Att göra Kungsgatan till gårdsgata snarast? Borde inte vi näringsidkare på Kungsgatan säga vår synpunkt? Jag är av den uppfattningen att en gårdsgata bara blir en ”avstängd” gata, varken eller, så att säga. Och av erfarenhet från somrarna med gågata/gårdsgata ett irritations moment för våra kunder (kundreaktionerna har varit och är MÅNGA på somrarna)
LindeNytt svarar insändaren: En gårdsgata innebär inte att gatan på något vis blir avstängd. Dock får bilisterna anpassa sig lite mer eftersom det är fotgängaren som har företräde på gårdsgatan. Se exempel ”Bytesgatan” mellan Järnvägsgatan och Kristinavägen.
Regler för gårdsgata
*Fordon får inte föras med högre hastighet än gångfart.
*Fordon får inte parkeras på någon annan plats än särskilt anordnade parkeringsplatser.
*Fordonsförare har väjningsplikt mot gående.

Flera hus runt sjön. Underlätta för de privata markägarna runt Lindesjön att exploatera sin mark. Hjälp till med planer, vägar, vatten och avlopp. För varje tomt de lyckas sälja tjänar kommunen det mångdubbla i skatteinkomster på bygge och ny invånare.

Båtlivet har ni glömt. Det är ju båtarna som livar upp sjön. Underlätta för båtklubben att bygga båtbrygga nedanför kyrkan. Muddra upp bäckfåran nedanför Lindesby och bygg båtbrygga och bad där, så blir det lättare att sälja tomterna.

Flytta ned kommungubbarna till polishuset och tingshuset. Poliserna till vårdcentralen och vårdcentralen till kommunhuset. Gör bostäder av gamla Kirurgen. Det skulle sätta fart på stan och kommungubbarna fick träffa invånarna dagligen igen.

Publicerad 29 december 2006 klockan 11:35

Fredrik Norman , 0581-61 71 71

Asso Eliassi var omöjlig för dagen med sju inspelade mål Foto: Hasse Persson

LIF bjöd på show i Arenan

Med ett slarvigt spel, skott i stolparna och en återkommande Fatlum Ahmeti på LIF-bänken så hade inte Vinslöv någon rolig kväll i Lindesberg när Allsvenskans sjunde omgång skulle spelas i Lindesberg Arena, de 50 åskådarna i publiken fick desto roligare och fick njuta av en ren hemmadominans.

24 oktober 2020 klockan 19:28 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons


Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Derbyseger för WSK

Efter att spräckt nollan med en färsk hemmaseger mot Kungsör så var det ett bortaderby mot Örebro som väntade för WSK-truppen, efter att spelat upp sig till en säker ledning under den andra perioden så kunde WSK gå undan med målen och utökade till en väldigt enkel derbyseger.

24 oktober 2020 klockan 18:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fullt utvecklad brand i uthus

Ett uthus tillhörande en bostad i Stråssa totalförstördes på fredagskvällen i en brand. Enligt uppgift från SOS Alarm skall ...

ICA Supermarket sålde miljonvinst på Triss

I tisdags såldes en Trisslott hos ICA Supermarket i Lindesberg, där en mycket lyckosam vinnare blev hela 1 miljon ...

Ohrnsteins kostym för stor?

INSÄNDARE/DEBATT: SvT publicerade 201013 en intervju med ortopedchef Evald Ohrnstein där Ohrnstein uppger att RÖL:s ortoped-...

Anhöriga kan få hjälp att tända ljus vid gravarna. Foto: Fonus

Fonus hjälper anhöriga att tända ljus under allhelgona

I spåren av covid-19 är det allt fler i Lindesberg som inte kan besöka en anhörigs grav under allhelgona. En färsk undersökning gjord av Fonus och Sifo visar att 1 av 4 i Lindesberg vill men inte har möjlighet. Samtidigt är det 67 % av de i Lindesberg som förlorat någon under 2020 som inte fått ta farväl som de önskat, och flera har fortfarande inte fått en grav att besöka. Nu väljer begravningsbyrån Fonus att bistå med hjälp att tända ljus åt de som inte kan, helt kostnadsfritt.

23 oktober 2020 klockan 07:52 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Camilla Lagerman

Återvinningscentral hölls stängd: Misstänkt farligt ämne visade sig vara ofarligt

På torsdagsförmiddagen stängdes återvinningscentralen i Södra Måle utanför Lindesberg. Detta sedan personalen slagit larm om vad man misstänkte kunde röra sig om ett läckage av farligt ämne. Upptäckten gjordes i samband med att centralen skulle öppna för dagen.
– Vi tog det säkra före det osäkra och stängde i väntan på besked, uppger arbetsledare Joakim Fredriksson, Samhällsbyggnad Bergslagen.

22 oktober 2020 klockan 15:02 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Regionens önskan: Hoppa över bus eller godis i år
Halloweenfirandets bus eller godis-rundor kan snabbt bli bus eller virus om man har otur. Något man från Region Örebro läns håll nu ser som en ...
22 oktober 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Majblomman samlar in utan majblommor
De fanns inte i våras. Majblommorna, som skolbarn brukar sälja på vårkanten. Men nu kommer chansen för dem som vill stödja behövande barn. Fö...
22 oktober 2020 av Hans Andersson
Visa hela artikeln

Hemmaseger i Lindehov
Med ett segerlöst facit för säsongen gästade Surahammar Lindehov under onsdagskvällen, trots ett tidigt underläge för Lindlöven så kom de ...
21 oktober 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Läsarbild. Foto: Hanna Johansson

Stort pådrag i Storå efter larm om brand vid äldreboende

Strax före klockan 18 på onsdagskvällen, larmades Nerikes Brandkår till en lägenhetsbrand i Storå. Branden hade uppstått i en lägenhet tillhörande äldreboendet på orten. Dessbättre var situationen snabbt under kontroll och ingen person skall ha skadats.
– Personen som bor i lägenheten är anträffad, han befann sig utanför boendet och skall inte vara skadad, uppger polisens presstalesperson, Stefan Wickberg.

21 oktober 2020 klockan 19:00 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Brand i äldreboende: ”Rökdykare har gått in”

Just nu bekämpar Nerikes Brandkår en brand i ett äldreboende i Storå. Enligt polisens uppgifter skall det brinna i köket.
– Det här inkom klockan 17.57. Rökdykare har gått in. Mer än så vet jag inte för tillfället, kommenterar Stefan Wickberg, presstalesperson vid polisen i Bergslagen.

21 oktober 2020 klockan 18:19 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Flera viltolyckor på kort tid: ”Ökad risk på hösten och vintern”

Under veckan har flertalet viltolyckor inträffat i vårt område - och även ...

Coronaläget: Alla länsinvånare uppmanas att följa de allmänna råden

Antalet covid-smittade personer i Örebro län fortsätter att öka. Inför stundande h...

Hagaberg ska bli framtidens stadsdel i Lindesberg

PRESSMEDDELANDE: Nu börjar en förändringsresa i Lindesberg som många Lindesbergare – på olika sätt – ...

Annons


Jonatan Björkman, Adam Thybeck och Benito Skarp bildar Mt. Seaside, som nu släppt en EP till minne av sin vän, Josefine. Foto: Benito Skarp

Sorgen efter vännens plötsliga död präglar deras musik

Det har nu gått sex månader sedan den där ödesdigra dagen i april, då deras vän Josefine under ännu oklara omständigheter gick bort alldeles för tidigt blott 22 år gammal. Under halvåret som har passerat har killarna i Mt. Seaside använt sin kreativa sida för att ta sig igenom sorgen, något som resulterade i EP:n ”I Am Loud”, som är en hyllning till deras saknade vän.
– Bara några dagar efter att hon hade gått bort satt jag hemma med gitarren och skrev, berättar Jonatan Björkman.

20 oktober 2020 klockan 07:44 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

SMHI varnar för snöfall

Under tisdagen förväntas ett snöfallsområde dra in över den norra länsdelen. SMHI har utfärdat en klass 1-varning med anledning ...

Man anhållen för misshandel av partner

En man i 40-årsåldern har anhållits misstänkt för att ha misshandlat en kvinna under söndagen. Enligt polisen rör...

KD vill se ung omsorg inom äldreomsorgen

Låt ungdomar få arbeta med våra äldre och ge dem en mer meningsfull vardag med social gemenskap. Detta tycker ...

Förlust efter utdragen straffläggning

Efter ett två-målsunderläge mot tabelltvåan Skövde IK med tio minuter kvar så kom Lindlöven tillbaka starkt och s...

WSK tar säsongens första hemmaseger

Med 3-3 inför den avslutande perioden mellan WSK och Kungsör var det en tillsynes jämn drabbning som väntade, trots ...

Teknos AB planerar att stänga produktionen i Vedevåg

Den finskägda jättekoncernen Teknos AB planerar att stänga ned sin verksamhet i Vedevåg, något som p...

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Replik till Sveaskog: ”…vad vet jag, som bara bor mitt i skogen”

Lars Flamme, som initierat debatten rörande skogsavverkning i området Bergshyttan, replikerar efter Sveaskogs debattsvar, som publicerades i LindeNytt 5 oktober.

16 oktober 2020 klockan 10:49 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Förlust efter en ljus inledning
Med Herman Bosson skadad stod LIF Lindesberg en huvudspelare kort när laget tog lagbussen till Göteborg för att spela mot Kärra HF, efter en ...
16 oktober 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Miljardkontrakt till lokal byggfirma när Coop bygger gigantisk terminal
Tommy Allström Byggproduktion AB i Lindesberg har fått i uppdrag att bygga Coop:s nya varuterminal i Eskilstuna. Uppdraget blir företagets största...
15 oktober 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Ny förlust på hemmaisen
Med en ny spännande värvning i laget från SHL så var det ett förbättrat Lindlöven som hittades på hemmaisen under torsdagskvällen, ...
15 oktober 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-10-15

2020-10-15

2020-10-14

2020-10-14

2020-10-14

2020-10-13

2020-10-13

2020-10-13

2020-10-12

2020-10-12

2020-10-12

2020-10-12

2020-10-12

2020-10-10

2020-10-24 20:13