Många tyckte till om politikernas måsten för 2007

Efter vår artikel om 10 måsten för Lindesbergs stad, en punktlista över åtgärder som våra politiker måste göra något åt, har en rad läsare tagit sig tid och skrivit till oss med synpunkter och egna förslag. Vi är naturligtvis tacksamma för alla åsikter och dessa publiceras lite längre ned i texten.

Men för att sammanfatta det hela i grova drag, så lutar mycket åt fenomenet ”gupp”. Kristinavägens gupp är ett återkommande inslag på saker våra invånare tycks reta sig på. Och mycket av detta beror troligtvis på att Centern gick ut väldigt friskt i valrörelsen då man sade sig ha för avsikt att göra något lika konkret som radikalt åt saken.
En annan sak som tycks ligga högt på önskelistan är bostadsfrågan. Centrala bostäder är en bristvara idag och det är A och O att möta upp efterfrågan på just centrala hyresfastigheter. Men också exploateringen strax utanför centrums gränser är viktig. Det nämnde vi också i vår artikel. Här har vi dock fått ett litet tillägg och ett påpekande från en skribent som varnar för riskerna med att överexploatera området runt sjön.
Vi skriver under på dennes insändare, utbyggnaden runt sjön får absolut inte förstöra det fina vi har. Området västerut, som insändaren talar om, är bra som det är och det ska bevaras för att vyn från Strandpromenaden sett inte ska förstöras. Området vi talade om i artikeln var södra änden av sjön, ett område som bland annat Anders Ceder tidigare pekat på som lämpligt för villabyggen i stil med konceptet Lindesby.

Läsarnas förslag:

Strandcafé. Övertala familjen Klingberg att få hyra/arrendera nedersta delen av deras trädgård samt det rustade huset längst ned på skolgatan till strandcafé.

Ta bort ”guppen” på kristinavägen. Det är i alla fall 30. Det är så trångt att vi med lastbil inte kan hålla sig på rätt sida när man skall svänga.

Lilla Lindesjön ser ut som en energiskog vid södra änden!
Röj det till flis om det blir is!?

Är dessa bara statspolitiker, är dit våra skattepengar går, vad får vi som inte bor i linde?

Försök att ordna en lokal tidning också som är läsbar.

En vettig utställningshall för konst, mindre mässor etc. En levande träffpunkt.

Centrumnära hyreslägenheter, eller varför inte ett helt nytt bostadsområde på tivoliplan, såsom förre stadsarktikten Hallen skissat´och som centerpartiet vill slå ett slag för.

Arbete till invandrare? Arbete till alla arbetslösa skall det väl vara, eller? Locka hit företag som kan etablera sig på orten.

Gör en ordentlig rastplats vid mellaninfarten till Linde med vägkrog mack och kiosk.

Att bygga nya bostäder är angeläget. Men det är viktigt att vara försiktig med byggnationen kring sjön. Södra och norra delen är ok men inte rakt västerut. Det är denna magiska vy sedd från stan som ger hela lindesberg dess själ. Att ifrån kungsgatans utblickar mot sjön se ett rent landskapsmotiv med till synes orörda skogar och ängar är en rent trolsk upplevelse i dygnets olika ljussättningar. skulle det på denna sidan sjön börja byggas hus, sättas gatlyktor osv bryts horisonten och sjön kommer snart att upplevas som en liten kringbyggd ankdamm.

Ta bort alla dessa vägbulor.

Att vi som inte är invandrare också ska ha samma rätt att få ett arbete som varit långtidsarbetslösa som jag tex har flyttat runt i sverige i hopp om att det ska finnas ett jobb till mej nu i snart tio år men sådant tas aldrig upp för jag har nu hunnit bli 44år vad har jag och andra med mej för chanser att få känna på att leva ett normalt liv och kunna på egen hand försörja min/våra familjer??????
det vore nått att trycka upp i ansiktet på politikerna/arbetsförmedlingen här eller hur för det är fan inte kul att höra hela tiden att man kostar skattebetalarna en massa pengar!!!!!!
PS. jag har blivit nekad ett antal ggr att få starta eget här i lindesberg pga att dom inte tror på mina affärsidéer bland annat det där ni tog upp ang badplatsen kaffe servering/kiosk på loppholmen

Att göra Kungsgatan till gårdsgata snarast? Borde inte vi näringsidkare på Kungsgatan säga vår synpunkt? Jag är av den uppfattningen att en gårdsgata bara blir en ”avstängd” gata, varken eller, så att säga. Och av erfarenhet från somrarna med gågata/gårdsgata ett irritations moment för våra kunder (kundreaktionerna har varit och är MÅNGA på somrarna)
LindeNytt svarar insändaren: En gårdsgata innebär inte att gatan på något vis blir avstängd. Dock får bilisterna anpassa sig lite mer eftersom det är fotgängaren som har företräde på gårdsgatan. Se exempel ”Bytesgatan” mellan Järnvägsgatan och Kristinavägen.
Regler för gårdsgata
*Fordon får inte föras med högre hastighet än gångfart.
*Fordon får inte parkeras på någon annan plats än särskilt anordnade parkeringsplatser.
*Fordonsförare har väjningsplikt mot gående.

Flera hus runt sjön. Underlätta för de privata markägarna runt Lindesjön att exploatera sin mark. Hjälp till med planer, vägar, vatten och avlopp. För varje tomt de lyckas sälja tjänar kommunen det mångdubbla i skatteinkomster på bygge och ny invånare.

Båtlivet har ni glömt. Det är ju båtarna som livar upp sjön. Underlätta för båtklubben att bygga båtbrygga nedanför kyrkan. Muddra upp bäckfåran nedanför Lindesby och bygg båtbrygga och bad där, så blir det lättare att sälja tomterna.

Flytta ned kommungubbarna till polishuset och tingshuset. Poliserna till vårdcentralen och vårdcentralen till kommunhuset. Gör bostäder av gamla Kirurgen. Det skulle sätta fart på stan och kommungubbarna fick träffa invånarna dagligen igen.

Publicerad 29 december 2006 klockan 11:35

Fredrik Norman , 0581-61 71 71

Mikael Tiderman och Pernilla Hjelt tog emot utmärkelsen via plattformen Teams.

Frövifors Pappersbruksmuseum utsett till Årets Arbetslivsmuseum

Frövifors Pappersbruksmuseum tilldelades under fredagen den ärofyllda utmräkelsen Årets Arbetslivsmuseum, och fick därmed ta emot en emaljskylt samt en prissumma om 25 000 kronor.
– Det betyder så mycket personligen att få vara med och utveckla vår verksamhet, och speciellt att få ett ekonomiskt tillskott under ett hårt pandemiår, berättade den märkbart rörda museichefen Mikael Tiderman.

9 april 2021 klockan 12:49 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Kassörska bad tobakskund om legitimation – blev hotad

Polisen har upprättat en anmälan om olaga hot riktat mot en kvinna som arbetar i en livsmedelsaffär i centrala Lindesberg. Enligt polisuppgift skall kvinnan ha blivit hotad då hon bad om att få se legitimation av en yngre kille som ville handla tobaksvaror.

9 april 2021 klockan 10:21 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Minskning i antal fall men fortsatt allvarligt läge

Efter förra veckans rekordhöga notering av antalet bekräftade covidfall i kommunen, ser läget för tillf...

Ingen oro för extrem vårflod i dagsläget

Med våren kommer oro för vissa som bor i närheten av sjöar och vattendrag. En extrem vårflod med höga flöden ...

Påskpyntade rondeller utsattes för sabotage: ”Jättetråkigt”

De fyra påskkärringarna, som hade placerats i rondellen vid Lidl, överlevde inte p...

En personbil totalförstördes i en anlagd brand i Storå. Läsarbild.

Kastade molotovcocktail mot bil – polisen jagade bilbrännare i natt

Natten till tisdag jagade polisen en bilbrännare i Storå. Vittnen har berättat hur en ensam gärningsperson sågs kasta vad som liknade en så kallad molotovcocktail – en flaska med brännbar vätska – mot en parkerad bil. Bilen blev helt utbränd, uppger polisen.
– En svartklädd person sågs kasta en flaska med brännbar vätska mot bilen och sprang sedan från platsen i riktning mot ån, kommenterar Mats Öhman, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

6 april 2021 klockan 10:58 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Glad Påsk!
LindeNytts redaktion önskar alla läsare och annonsörer en riktigt Glad Påsk! //Red.
3 april 2021 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

bildspel Påskäggsjakten är avslutad – här är vinnarna
Det var ett rekordstort deltagande i LindeNytts påskäggsjakt i år, vilket är otroligt roligt! Samtliga vinnare är utsedda och alla priser delades...
2 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Rekordnotering i antal covidfall: 128 på en vecka
Smittspridningen är uppe på en rekordhög nivå i Lindesbergs kommun, hela 128 bekräftade fall av covid-19 har rapporterats under de senaste 7 ...
2 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Hans Andersson

SPF-Seniorerna i norra länsdelen värnar om Lindesbergs lasarett

INSÄNDARE/DEBATT: Vårt lasarett har tidigare betraktats som ett akutsjukhus. Vi inom SPF-Seniorerna ser inte längre att vi kan kalla det för det, nu när kirurgi/ortopedi/urologi sedan oktober 2020 blivit nedlagt på sen kväll och nattetid. Trygghet är för oss äldre är mycket viktigt. Därför är vi som pensionärsorganisation bekymrade.

2 april 2021 klockan 08:54 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Den vinnande bilden i LindeNytts fototävling! Foto: Ylva Björk

bildspel Fototävlingen avgjord – bildkavalkad

Totalt 20 bidrag, alla med härliga och roliga tolkningar av temat vår/påsk, kom in till LindeNytts fototävling. Juryn har överlagt, röstat och överlagt igen, och en vinnare är nu utsedd.

1 april 2021 klockan 13:40 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Två kvinnor misshandlades – varav en grovt: ”Har använts ett tillhygge”

Tre personer greps på tisdagskvällen misstänkta för misshandel, ...

Annons


Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Sjätteklassare undervisas på distans på grund av ökad sjukfrånvaro hos personalen

De två sista dagarna innan påsklovet, 31 mars och 1 april, kommer eleverna i årskurs 6 på Brotorpsskolan Södra i Lindesberg att undervisas på distans. Detta beslut har fattats av Barn- och utbildningsnämndens ordförande med anledning av ökad sjukskrivning hos personalen.

31 mars 2021 klockan 08:48 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Smittskyddsläkaren rekommenderar munskydd i affärer och kollektivtrafiken

PRESSMEDDELANDE: Smittskyddsläkaren i Region Örebro län har beslutat att införa ...

Brandkåren ryckte ut och räddade nödställd katt

Nerikes Brandkår fick under måndagseftermiddagen rycka ut på ett något ovanligt larm i Guldsmedshyttan, d...

Påskkärringarna har landat i centrala Lindesberg: ”Kul grej”

Med mycket enkla medel har personalen på Samhällsbyggnad Bergslagens avdelning gata...

Vi vill ha kvar kirurgakuten på Lindesbergs lasarett nattetid!

INSÄNDARE: En söndagskväll för inte så länge sedan drabbades jag (Linda) av ett ...

Vackra Astrid utsedd till Årets Pelargon

Varje år utser branschorganisationen Blomsterfrämjandet Årets Pelargon, och i år går utmärkelsen till ...

Polisen inleder dialog med medborgarna för att kartlägga brottsligheten

Nu inleder polisen en digital medborgardialog i syfte att prioritera de brott som ...

Arkivbild. Foto: Camilla Lagerman

Beslut om partiell fjärrundervisning förlängs till mitten av april

Stadsskogsskolan i Lindesberg förlänger sin partiella fjärrundervisning, och även Storåskolan går över till den undervisningsformen från och med måndag. Det meddelade Lindesbergs kommun i ett pressmeddelande under fredagsmorgonen.

26 mars 2021 klockan 09:08 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Smittspridningen fortsatt kvar på en hög nivå
Folkhälsomyndigheten presenterade under torsdagseftermiddagen färska siffror över coronaläget i landet. Den höga smittspridningen i Lindesbergs ...
25 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Meritor korttidspermitterar personalen under april månad
Med anledning av att Lindesbergsfabrikens största kund Volvo tvingas stänga sina fabriker för lastbilstillverkning 2-4 veckor under kvartal två ...
25 mars 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-24

2021-03-24

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-22

2021-03-22

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-19

2021-03-19

2021-03-18

2021-03-18

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-04-12 06:18