Många tyckte till om politikernas måsten för 2007

Efter vår artikel om 10 måsten för Lindesbergs stad, en punktlista över åtgärder som våra politiker måste göra något åt, har en rad läsare tagit sig tid och skrivit till oss med synpunkter och egna förslag. Vi är naturligtvis tacksamma för alla åsikter och dessa publiceras lite längre ned i texten.

Men för att sammanfatta det hela i grova drag, så lutar mycket åt fenomenet ”gupp”. Kristinavägens gupp är ett återkommande inslag på saker våra invånare tycks reta sig på. Och mycket av detta beror troligtvis på att Centern gick ut väldigt friskt i valrörelsen då man sade sig ha för avsikt att göra något lika konkret som radikalt åt saken.
En annan sak som tycks ligga högt på önskelistan är bostadsfrågan. Centrala bostäder är en bristvara idag och det är A och O att möta upp efterfrågan på just centrala hyresfastigheter. Men också exploateringen strax utanför centrums gränser är viktig. Det nämnde vi också i vår artikel. Här har vi dock fått ett litet tillägg och ett påpekande från en skribent som varnar för riskerna med att överexploatera området runt sjön.
Vi skriver under på dennes insändare, utbyggnaden runt sjön får absolut inte förstöra det fina vi har. Området västerut, som insändaren talar om, är bra som det är och det ska bevaras för att vyn från Strandpromenaden sett inte ska förstöras. Området vi talade om i artikeln var södra änden av sjön, ett område som bland annat Anders Ceder tidigare pekat på som lämpligt för villabyggen i stil med konceptet Lindesby.

Läsarnas förslag:

Strandcafé. Övertala familjen Klingberg att få hyra/arrendera nedersta delen av deras trädgård samt det rustade huset längst ned på skolgatan till strandcafé.

Ta bort ”guppen” på kristinavägen. Det är i alla fall 30. Det är så trångt att vi med lastbil inte kan hålla sig på rätt sida när man skall svänga.

Lilla Lindesjön ser ut som en energiskog vid södra änden!
Röj det till flis om det blir is!?

Är dessa bara statspolitiker, är dit våra skattepengar går, vad får vi som inte bor i linde?

Försök att ordna en lokal tidning också som är läsbar.

En vettig utställningshall för konst, mindre mässor etc. En levande träffpunkt.

Centrumnära hyreslägenheter, eller varför inte ett helt nytt bostadsområde på tivoliplan, såsom förre stadsarktikten Hallen skissat´och som centerpartiet vill slå ett slag för.

Arbete till invandrare? Arbete till alla arbetslösa skall det väl vara, eller? Locka hit företag som kan etablera sig på orten.

Gör en ordentlig rastplats vid mellaninfarten till Linde med vägkrog mack och kiosk.

Att bygga nya bostäder är angeläget. Men det är viktigt att vara försiktig med byggnationen kring sjön. Södra och norra delen är ok men inte rakt västerut. Det är denna magiska vy sedd från stan som ger hela lindesberg dess själ. Att ifrån kungsgatans utblickar mot sjön se ett rent landskapsmotiv med till synes orörda skogar och ängar är en rent trolsk upplevelse i dygnets olika ljussättningar. skulle det på denna sidan sjön börja byggas hus, sättas gatlyktor osv bryts horisonten och sjön kommer snart att upplevas som en liten kringbyggd ankdamm.

Ta bort alla dessa vägbulor.

Att vi som inte är invandrare också ska ha samma rätt att få ett arbete som varit långtidsarbetslösa som jag tex har flyttat runt i sverige i hopp om att det ska finnas ett jobb till mej nu i snart tio år men sådant tas aldrig upp för jag har nu hunnit bli 44år vad har jag och andra med mej för chanser att få känna på att leva ett normalt liv och kunna på egen hand försörja min/våra familjer??????
det vore nått att trycka upp i ansiktet på politikerna/arbetsförmedlingen här eller hur för det är fan inte kul att höra hela tiden att man kostar skattebetalarna en massa pengar!!!!!!
PS. jag har blivit nekad ett antal ggr att få starta eget här i lindesberg pga att dom inte tror på mina affärsidéer bland annat det där ni tog upp ang badplatsen kaffe servering/kiosk på loppholmen

Att göra Kungsgatan till gårdsgata snarast? Borde inte vi näringsidkare på Kungsgatan säga vår synpunkt? Jag är av den uppfattningen att en gårdsgata bara blir en ”avstängd” gata, varken eller, så att säga. Och av erfarenhet från somrarna med gågata/gårdsgata ett irritations moment för våra kunder (kundreaktionerna har varit och är MÅNGA på somrarna)
LindeNytt svarar insändaren: En gårdsgata innebär inte att gatan på något vis blir avstängd. Dock får bilisterna anpassa sig lite mer eftersom det är fotgängaren som har företräde på gårdsgatan. Se exempel ”Bytesgatan” mellan Järnvägsgatan och Kristinavägen.
Regler för gårdsgata
*Fordon får inte föras med högre hastighet än gångfart.
*Fordon får inte parkeras på någon annan plats än särskilt anordnade parkeringsplatser.
*Fordonsförare har väjningsplikt mot gående.

Flera hus runt sjön. Underlätta för de privata markägarna runt Lindesjön att exploatera sin mark. Hjälp till med planer, vägar, vatten och avlopp. För varje tomt de lyckas sälja tjänar kommunen det mångdubbla i skatteinkomster på bygge och ny invånare.

Båtlivet har ni glömt. Det är ju båtarna som livar upp sjön. Underlätta för båtklubben att bygga båtbrygga nedanför kyrkan. Muddra upp bäckfåran nedanför Lindesby och bygg båtbrygga och bad där, så blir det lättare att sälja tomterna.

Flytta ned kommungubbarna till polishuset och tingshuset. Poliserna till vårdcentralen och vårdcentralen till kommunhuset. Gör bostäder av gamla Kirurgen. Det skulle sätta fart på stan och kommungubbarna fick träffa invånarna dagligen igen.

Publicerad 29 december 2006 klockan 11:35

Fredrik Norman , 0581-61 71 71

Skärmbild från Folkhälsomyndighetens hemsida.

Liten ökning av covidfall efter jul och nyår

Efter jul- och nyårshelgerna vänder nu kurvan svagt uppåt igen när det gäller antalet smittade av covid-19 i Lindesbergs kommun. Även om ökningen inte är lika dramatisk som under delar av hösten, är läget fortsatt allvarligt.

15 januari 2021 klockan 12:54 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Mattias Persson har inlett arbetet med en isbana till ungdomarna Foto: Timmy Lundegård

En isbana till ungdomarna är på väg

Vad kan man tänkas göra en torsdagskväll i dryga tio minusgrader? Frågar man Lindlövens ungdomsledare Mattias Persson och Patrik Larshans är det ett perfekt tillfälle att påbörja en tillverkning av en isbana på Stadsskogsskolans fotbollsplan, som går till ungdomarna.
– Kommunen var jättepositiva till initiativet, säjer Patrik Larshans.

14 januari 2021 klockan 23:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Polisen slog till mot stor cannabisodling

UPPDATERAD. Fem personer kommer att begäras häktade för grovt narkotikabrott. Detta sedan polisen tidigare i veckan ...

Alla särskilda boenden färdiga med vaccinationen i slutet av veckan

Vaccinationen mot covid-19 fortsätter enligt plan, och i slutet av veckan beräknar man ...

bildspel Tråkig årspremiär på hemmaisen

Malung stod som första motstånd i Lindehov under det nya året. Trots återkommande namn i laguppställningen fick ...

Två lastbilar och en personbil var inblandade i en trafikolycka på riksväg 68. Foto: Camilla Lagerman

Flera fordon i olycka på R68: ”Mycket halt på platsen”

UPPDATERAD KL. 17.40. Strax före klockan 17 på onsdagen, larmades räddningstjänst, polis och ambulans till riksväg 68 där en trafikolycka inträffat med flera fordon inblandade. Det skall röra sig om två lastbilar och en personbil. Bilen skall ha åkt ner i diket, övriga fordon är kvar på vägbanan. Enligt uppgift råder svår halka på vägsträckan.

13 januari 2021 klockan 17:04 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Perfekta skidspår, konstaterade en glad trio som på onsdagen tagit sig ut till golfbanan för att åka längdskidor. Foto: Camilla Lagerman

Nu är de populära skidspåren dragna igen

För traktens alla skidentusiaster blev den förra vintern en total katastrof då kallgrader och snö blev en bristvara. Vintern 2020/2021 har dock börjat bättre. Redan nu finns skidspår dragna vid två anläggningar i Lindesberg.
– Ja, äntligen fick vi lite snö så att vi kunde dra skidspår igen, kommenterar Per Nyberg på Lindesbergs Golfklubb.

13 januari 2021 klockan 12:39 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Yttrandefriheten hotad när nätjättarna tar ställning
DEBATT: Fri åsiktsbildning är grunden för en fungerande demokrati. I regeringsformen fastslås det i allra första paragrafen som en grundsten för...
13 januari 2021 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Nerikes Brandkår ryckte ut på befarad industribrand
Vid halvfyratiden natten till onsdag, larmades brandkåren om en befarad brand vid BillerudKorsnäs i Frövi.
13 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Kortare raster och gymnastik utomhus ska minska risken för smitta i skolan
I förra veckan öppnade utbildningsminister Anna Ekström upp möjligheten till distansundervisning även för elever i årskurs 7-9. Barn- och ...
12 januari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Fredrik Norman

Laddar om för ny snösväng: ”Vi är förberedda”

Efter ett långt arbetspass blir det inte någon direkt vila att räkna med för alla som på måndagen kallades in för att röja snö. Enligt väderleksprognosen kommer en ny snösväng redan på onsdag och dessförinnan skall det halkbekämpas med grus – och plogvallar tryckas ihop för att skapa mer utrymme för såväl fordon som fotgängare.
– Ja, men vi är förberedda. Det är bara att köra, säger Jan Gustafsson, arbetsledare på Samhällsbyggnad Bergslagen, optimistiskt på tisdagsmorgonen.

12 januari 2021 klockan 07:59 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

En till sjukhus efter olycka på Lv 249

En person blev i natt avförd med ambulans till sjukhus efter en singelolycka på länsväg 249. Enligt polisen färdades två personer i bilen.
– Det verkar ha varit halt på platsen, men några närmare detaljer om hur olyckan gått till har vi inte, kommenterar Ola Olsson, vakthavande befäl vid polisen i region Bergslagen.

12 januari 2021 klockan 06:21 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Nya pandemilagen – så påverkas du

Igår, den 10 januari, trädde den nya pandemilagen i kraft, och med den en rad nya förhållningsregler. De nya fö...

Mer snö på väg: SMHI klass 1-varnar

Under måndagen förväntas Lindesbergsområdet få omkring en decimeter snö, enligt prognos från SMHI som utfärdat en ...

Förlängningsspel inledde Vårserien

Efter dubbla förluster mot Kumla i HockeyEttan så fick Lindlöven chans till ny revansch när vårserien skulle inledas. ...

Annons


Foto: Hasse Persson

bildspel Linde Volley tar sina första två poäng

Det blev fjortonde gången gillt för Linde Volley som efter en poänglös höst, spelar in sin första seger under årets andra spelade match. Matchen höll sig däremot långvarig och efter en jämn drabbning mot Lund som varade i fem set, kunde Lindelaget spela in sina första två poäng till Elitseriens tabell.

9 januari 2021 klockan 17:17 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Femmålsseger för LIF Lindesberg

Med nya namn i spelartruppen blev det direkt seger för LIF Lindesberg som låste matchen efter en ren uppvisning i den ...

bildspel Elin satsar på bilvård med personlig touch

Det inrutade kontorsjobbet inom kommunen passade bra medan barnen var små, men Elins rastlösa sida fick henne att ...

bildspel Succéstart för Vingeltorpets gårdsbutik

Vingeltorpets gårdsbutik i Björkhyttan har fått en strålande start sedan premiäröppningen i höstas och lockar ...

Martin Boija till Handbollsligan

Under onsdagen kunde LIF Lindesberg meddela att den LIF-fostrade högerspelaren Martin Boija lånas ut till Handbollsligans ...

Eldade i tunna – misstogs för brand i byggnad

UPPDATERAD. Strax efter klockan åtta på onsdagsmorgonen, larmades Nerikes Brandkår ut till en adress i Fr...

bildspel Obesegrade Hylte Halmstad blev svårslagna

De obesegrade SM-favoriterna Hylte Halmstad gästade arenan under tisdagskvällen. Trots ett starkt spel från Linde ...

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Vaccineringen fortsätter – men fler testar positivt för covid-19

Efter jul- och nyårshelgerna har smittspridningen i Örebro län ökat något jämfört med veckorna innan. Drygt 800 länsbor testades positiva under förra veckan.
– Vi befinner oss fortfarande på en platå, säger Johanna Furberg, biträdande smittskyddsläkare, i ett pressmeddelande. Smittspridningen sker framförallt inom familjen och på arbetsplatser. Det är viktigt att vi fortsätter att följa Folkhälsomyndighetens nationella rekommendationer och begränsa våra sociala kontakter så att vi inte får en fortsatt ökning.

5 januari 2021 klockan 14:37 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Varg sköts redan under första jaktdagen
I lördags startade årets licensjakt på varg. Redan under den första jaktdagen sköts två vargar i det så kallade Vidalnrevieret. En av dessa fä...
5 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

HockeyEttans vårserie inleds på söndag
Under måndagskvällen publicerade HockeyEttan ut de efterlängtade datumen för vårseriens matcher. Tre möten med samtliga sex motståndarlag är f...
4 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Polisen spårade upp misstänkt för grovt rattfylleri och smitning
En kvinna i 55-årsåldern har delgivits misstanke om grovt rattfylleri och obehörigt avvikande från trafikolycksplats. Detta sedan hon misstänks ...
4 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-01-03

2021-01-01

2020-12-31

2020-12-30

2020-12-30

2020-12-29

2020-12-28

2020-12-28

2020-12-23

2020-12-23

2020-12-22

2020-12-22

2020-12-22

2020-12-21

Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-01-15 19:13