Marcus blev en BEL: ”Man blir stolt över sig själv!”
Robert Andersson fick det skolövergripande BEL-stipendiet, en kille som brinner för det han gör och kämpar för att uppnå sina goda resultat. Marcus Engström, Ekonomiprogrammets pristagare, upplever att det här är en anledning att känna sig stolt över sig själv. Och Tobias Oskarsson och Linus Lindkvist, El- och energiprogrammet, fick dela pris men här inte missnöjda för det.
Robert Andersson, från Samhällsvetenskapsprogrammet, blev den elev som fick ta det skolövergripande BEL-priset, och det var en märkbart stolt ung man som skakade hand med utdelarna från Sparbanksstiftelsen.
– Det känns riktigt, riktigt bra!, säger Robert glädjestrålande efter ceremonin.
Robert Andersson. Foto: Ida Lindkvist
– Det finns många andra i klassen som också är väldigt duktiga, berättar han ödmjukt.
Robert säger vidare att han är mycket engagerad i integrationsprojektet ”Skola utan gränser”, där han också är ungdomsledare. Vid valet 2014 var han med och ordnade demokratitorg på skolan både för EU-parlamentsvalet och det vanliga valet.
– Och så är jag med i SKMA där jag varit två gånger. Första gången berättade de mycket vad det är för något, sedan har
jag nyss varit där på konferens där man talade mer fördjupat om antisemitism, säger Robert.
Efter sitt sista år på gymnasiet och den stundande studenten är han inte helt säker på vad han vill göra för något, men självfallet finns det än dock flertalet planer.
– Jag vet inte riktigt. Antingen blir det högskolan direkt, eller kanske volontärarbete. Jag har faktiskt ingen aning än men jag ska försöka bestämma mig innan april, ler Robert.
Marcus Engström från Ekonomiprogrammet är också nöjd med att få ha mottagit både ära och 10,000 kronor.
Marcus Engström. Foto: Ida Lindkvist
– Det är skitkul, absolut. Jag är väldigt tacksam. Nu ser man att hårt arbete lönat sig. Det är jättekul att få uppskattning, ja, otroligt roligt, säger Marcus nöjt och håller hårt i sitt kuvert.
Att han skulle få priset var inte helt oväntat, men riktigt säker kan man aldrig vara. Marcus fortsätter:
– Man har ju alltid hoppats. Jag har ju vetat att det finns och därför har man ju gjort sitt bästa och varit engagerad, och att man nu jobbat hårt ger ju resultat.
– Det är jättekul, man blir stolt över sig själv. Det är tuff konkurrens så man är verkligen tacksam.
Linus Lindkvist och Tobias Oskarsson fick dela på sitt stipendium, och där finns ingen missunnsamhet.
Tobias Oskarsson och Linus Lindkvist. Foto: Ida Lindkvist
– Det var rättvist!, tycker de båda.
– Vi kompletterar varandra, så det känns bra, säger Tobias.
– Det är ju en bekräftelse att man har gjort någonting bra. Och så kanske man motiverar yngre att kämpa lika hårt som vi har gjort, konstaterar Linus med ett brett leende.
Både Linus och Tobias hade framförallt förhoppningar att de skulle få pris, men det fanns dessutom lite känn.
– Ja, men lite grann faktiskt, säger Tobias och Linus förklarar:
– Att man var en av kandidaterna, ja. Men att man skulle vinna, det var osäkert.
Tobias tillägger:
– Ja, man vet ju inte vad de skulle gå efter.
Tack för ert stöd!
LindeNytt vill passa på och tacka alla er som genom swishgåvor har stöttat och hjälpt oss att bedriva vår verksamhet.
Era gåvor gör skillnad. Vill du också stötta LindeNytt?
Swishnr: 123-053 19 05
KommentarerKommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.
Vid 17-tiden på onsdagen larmades räddningstjänsten ut för att släcka en mindre gräsbrand i östra kommundelen, nära länsgränsen. På grund av friska vindbyar fick branden dock snabb spridning och den senaste uppgiften gör gällande att det är en yta på cirka 300X150 meter som nu är brandhärjad.
– Det är totalt 12 enheter skickade till platsen och samtliga är fortfarande kvar och försöker få kontroll på branden, uppgav larmoperatör vid SOS Alarm vid 21-tiden.
Under den gångna helgen åkte Frövi Judos A-judotrupp bestående av fem aktiva deltagare, till Beverwijk i Nederländerna, för att delta i tre olika tävlingar som är de största i sitt slag. Samtliga deltagare åkte hem med medalj efter starka prestationer i både individuell tävling och kata.
Efter flera års dvala är dagvården för personer med kognitiv svikt tillbaka, till anhörigas stora glädje. Under måndagseftermiddagen invigdes den nya demensdagvården under festliga former, i Lindens gamla lokaler.
– Äntligen säger vi i Bergslagens demensförening, äntligen får våra anhöriga en paus i det dygnet-runt-arbete och ansvar som de har och kanske har haft i flera år, säger Christina Pettersson, ordförande i Bergslagens demensförening.
Härlig stämning och ljuva toner fyllde Lindeskolans aula under söndagen när manskören Harmoni repeterade inför årets spektakulära Caprice, som i år firar 40 år. Med endast tre veckor kvar till jubileumskonserten var alla delar på plats för första gången – inklusive bandet och dansarna – vilket gav en tydlig känsla av att det snart bär iväg. Som vanligt är det mesta av showen hemligt, men Roland kan ändå avslöja att det kommer att bjudas på något extra just i år.
– Eftersom vi firar jubileum kommer det att bjudas på en del överraskningar, det kan jag avslöja, säger Roland Hellsing, manskören Harmoni.
Brand utanför Lindesberg: ”Snabb spridning”
UPPDATERAD KL. 14.08: Det brinner just nu i området Östra Hagen, Gusselby/Aspa, utanför Lindesberg. Enligt polisen skall det röra sig om en ...
Den 17 april 2019 blev Industritekniska programmet på Lindeskolan certifierat som ett Teknikcollege, och framtiden såg ljus ut för utbildningen som efter fem års dvala kunde startas upp igen, tack vare ett samarbete mellan Lindeskolan, kommunledningen och industriföretagen i Lindesberg. Men redan två år senare lades programmet ner på nytt. Nu ser det dock ut som att det blåser positiva vindar för ytterligare en nystart – redan hösten 2026.
– Att behovet av utbildningen finns och att alla är positiva till den råder det inga tvivel om. Det känns hoppfullt, säger rektor Andreas Blom.
Ett gäng glada förskoleklassare samt fritidspedagog Shafeek Khalil poserar med flera av deras finurliga holkar. Finalholken befinner sig just nu hos juryn på annan ort. Foto: Löa Skola
Löa friskola har blivit något av specialister när det gäller att bygga spektakulära fågelholkar. För tredje året i rad har skolan nämligen tagit plats som en av 15 finalister i SM i fågelholk. Av totalt 750 inskickade bidrag finns deras finurliga alster ”Fredsduvan” med bland de utvalda. Årets tema för fågelholken har koppling till världsläget.
– Vi har pratat en del i skolan om krig, FN, fred och frihet, och då var det någon i gruppen som kom på idén att vi skulle göra en fredsduva, berättar Annette Alexandre, klasslärare för förskoleklassen och projektledare för fågelholksbygget på Löa friskola.
Det lokala företaget Lindesbergs VVS/EL AB uppger att de återigen har blivit utsatta för bedragare som via telefon utger sig för att representera dem och erbjuda spolning av avloppssystem. Företaget vill nu varna allmänheten att vara på sin vakt om de blir uppringda av någon som erbjuder VVS-tjänster i deras namn.
– Det är jättetråkigt, vi vill verkligen inte att någon ska gå på det här, säger Lina Aronsson, butiksansvarig på Lindesbergs VVS/EL.
Hejda centraliseringen i tid – NU!
INSÄNDARE/DEBATT: Ytterligare försämring för människor, ekonomi och miljö i Bergslagen är aktuellt I Lindesberg har Staten centralt ett ...