Margareta Berg från Resta missade en plats i startfältet i årets Bonde söker fru. Igår kväll visade TV4 säsongspremiären och under programmets gång fick tittarna se hur många kärleksbrev respektive tävlande hade fått. Margareta hade fått 33 brev, vilket var fyra stycken färre än den som knep den fjärde och sista platsen i tävlingen.
De mest populära bönderna fick strax under 300 brev vardera. Att Margareta ”bara” fick 33 ser hon inte direkt som något misslyckande. Hon fick det äventyr hon hoppades på och är mycket nöjd trots att hon åkte ut.
-Ja, jag känner nog att det blev lagom mycket av det här. Nu var det yngre gardet som fick mest uppvaktning från folket, men det var nog ganska väntat ändå, säger hon.
Men 33 kärleksbrev är inte fy skam. Detta är hon väldigt nöjd med, även om det fanns en del mindre seriösa i högen.
-Det blir ju så och jag är inte den enda som fått lite halvseriösa brev. Sedan blir man ju lite fundersam när man får brev från såväl en 28-åring som en 67-åring, säger Margareta som själv är 49 år.
Ser du inte det som en komplimang då, att bli uppvaktad av en sådan ung herre?
-(Skratt) Nja, jag vet inte riktigt om denne kille var så väldigt seriös. Han hade nämligen skrivit brev till Susanne också, han ville nog bara synas i TV. Det är allt.
Kommer du att träffa någon av de seriösa brevskrivarna ändå?
-Jag kan inte svara på det idag, jag får nog inte svara på det heller eftersom TV4 kommer att följa upp med ett program senare. Då kommer de åka runt till oss som åkte ur nu och se vad vi gjort med de kärleksbrev vi fick.
Så vi får se dig i programmet en sista gång?
-Ja, som jag har förstått det så kommer vi vara med igen i slutet någon gång. Så har det i alla fall varit tidigare säsonger.
Kärlekskrank herre från Lindesberg
Trots att Margareta åkte ut, så finns ändå chansen att en person med lokal anknytning dyker upp i rutan. Under programmets gång blev det känt att en herre strax norr om Lindesberg skrivit brev till bonden Susanne. Susanne är ensam kvinna i Bonde söker fru. Om hon kommer att träffa denne romantiker eller ej, det lär vi bli varse om i kommande program.
REPLIK: Bra att du börjat fundera över det tokiga att öka klyftan mellan stad och land genom att anvisa plats för livsmiljöförstörande vindkraft. Siffrorna som nämndes i första insändaren gällande Lindesbergs kommuns negativa befolkningsutveckling är rena fakta från SCB, dem behöver man förhålla sig till.
INSÄNDARE/DEBATT: Beroende och skadligt bruk av alkohol och narkotika är ett växande samhällsproblem som kräver omedelbar och långsiktig uppmärksamhet. I Statens offentliga utredningar (SOU 2023:62) föreslås ett flertal åtgärder för att förbättra vård, stöd och forskning inom området. En central del av förslagen handlar om att säkerställa att kompetensförsörjningen inom vård och socialt arbete stärks, samt att forskningen får mer fokus och resurser. En myndighet ska fungera som en pådrivande kraft för att se till att dessa insatser blir både effektiva och hållbara. Men frågan om hur vi bäst hanterar beroendeproblematiken är inte enkel. Vi måste hitta en balans mellan att förebygga, behandla och samtidigt minska skadorna för dem som redan är drabbade.
De senaste årens hårda besparingskrav på Lindeskolan har slagit hårt mot flera av skolans program. Med en i princip obefintlig investeringsbudget får program som Fordon och Transport svårt att möta de allt högre kraven från branschen. Men i tuffa tider kliver vardagshjältar fram, så när Jardlers Åkeri erbjöd en hjälpande hand möttes de av en enorm tacksamhet.
– Vi vill tacka branschen för att de ställer upp för vår skull och har förstått behovet av Lindeskolan, säger läraren Kent Svensson.
Redan en stund innan Mejks livsmedelsavdelning öppnade dörrarna på torsdagsförmiddagen köade nyfikna besökare utanför, spända på att få se Lindesbergs nyaste livsmedelsbutik. När klockan slog 10:00 fylldes butiken snabbt av köpsugna kunder som fyllde sina varukorgar.
– Många reagerade på att det var så stort, de hade förväntat sig att vår mjölkkyl skulle vara som en liten låda ungefär, så det är jättekul, säger vd Mikael Karlsson glatt.
Lindesbergs kommun har tagit fram ett förslag till en vindbruksplan, där syftet är att den ska visa lämpliga områden för vindkraft inom kommunen och ge en tydlig inriktning för framtida vindkraftsetableringar. Under tisdagskvällen hölls ett samrådsmöte i Storåskolans matsal, där invånarna fick komma med synpunkter och frågor gällande planen.
På torsdag klockan 10:00 slår Mejk upp portarna till sin helt nya livsmedelsavdelning. En yta om 1500 kvadratmeter som kommer rymma allt ifrån frukt och grönt, mejeri, djupfryst, bröd, till torrvaror med mera.
– Det känns väldigt roligt och spännande, säger vd Mikael Karlsson.
Under denna vecka genomför Polisen en nationell trafikinsats med särskilt fokus på hastigheten i tätbebyggda områden som till exempel stadskärna, skolområden, parker och bostadsområden med mera. Även på vägar där hastighetsbegränsningen är 70 km/h kommer att ingå i bevakningen.
En brand har utbrutit på industriföretaget Nammo i Lindesberg. Enligt SOS Alarm skall branden vara begränsad till ett utrymme inne i en av industrilokalerna.
– Det finns ingen spridningsrisk, uppger operatör vid SOS Alarm som svarar för Räddningsregion Bergslagen.