Albin Järlstam finns med i den LIF-trupp som senare idag ställs mot Guif. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Matchguide: LIF Lindesberg-Guif

Idag inleder LIF Lindesberg sitt träningsspelande för säsongen. I den första matchen efter sommaren väntar Guif hemma i Arenan. LIF kommer till spel med några enklare avbräck och tränare Herman Arenvang ger förutsättningarna.

Söndagen den 10:e augusti i fjol tog LIF Lindesberg emot Guif hemma i Arenan. Idag, den 9:e augusti, är det dags på nytt. Klockan 15.30 i eftermiddag kliver nämligen LIF ut till vad som blir säsongens första träningsmatch, med just Guif som motståndare.

– Framförallt ska det bli roligt att få känna på dem och se vart vi står rent fysiskt. Orkar vi hänga med i deras tempo? Det är sådana grejer som ska bli intressanta att se, säger Herman Arenvang om mötet.

LIF-tränaren har tillbringat helgen tillsammans med sitt lag i Arboga. Där har truppen varit på plats för ett träningsläger, något som bjudit på både träningar och gemensamma aktiviteter. Idag håller man ett avslutande teoripass och åker därefter tillbaka mot Lindesberg framåt lunch.

– Vi hade två väldigt bra pass igår. Det första körde vi anfallsspel på och på det andra tränade vi försvar. Men då arbetade vi mer med 6-0-systemet, berättar Arenvang som i fredags tränade 3-2-1-försvar med sitt lag.

”Handlar om att komma igång”

Nu följer LIF alltså upp träningslägret med hemmamatch mot Guif. Även Eskilstuna-laget kommer från en helg med läger, då man varit på plats i just Lindesberg tillsammans med sina ungdomslag. Guif tog sig i våras till SM-semifinal och LIF behöver ingen vidare scouting för att kartlägga dagens motståndare.

– De är ett bra lag och ett ständigt topplag i Elitserien. Vi får se hur de står sig med skador, men det är klart att det blir en tuff match direkt, konstaterar Arenvang och berättar vad han vill få ut av matchen.

– Det handlar ju främst om att komma igång. Sen vill jag se att vi praktiserar det som vi har tränat på, både med anfallsspelet och försvarsspelet.

I dagens LIF-trupp saknas hemvändaren Joakim Bååk, som har problem med en axel och därför vilar. Dessutom har Fatlum Ahmeti ännu inte fått klartecken till spel efter sin knäskada. Ytterligare ett par namn är tveksamma men för de som kommer till spel kan Arenvang lova mycket speltid.

– Vi kommer att rulla runt, för det är ju inte så att vi matchar laget här idag. Utan vi behöver komma igång och alla behöver känna på att få spela match.

Vad: LIF Lindesberg-Guif i den första träningsmatchen

Var: Lindesberg Arena

När: Klockan 15.30 i eftermiddag

Truppen: Det blir ingen Joakim Bååk i sommarens första träningsmatch. Den återvändande vänsternian har problem med en axel och vilar, något även Fatlum Ahmeti gör med sitt tidigare opererade knä. Jacob Nelson och Niklas Jansson har båda dragits med sjukdom under helgen. Förhoppningen från Herman Arenvang är dock att duon kan spela.

Motståndet: Guif har under de senaste åren utvecklats till en stormakt inom svensk handboll. Laget har radat upp topplaceringar i Elitserien och förra säsongen slutade med en fjärdeplats och uttåg i semifinalerna. Räkna alltså med att Eskilstuna-gänget har något intressant på gång även i höst.

Tipset: Förra året tvålade LIF dit Elitserie-motståndet med en uddamålsseger. Att återupprepa den bedriften blir tufft, i synnerhet med tanke på de spelare som kan komma att stå över dagens match. Resultatet är inget som lagen fokuserar på, men Guif drar det längsta strået och vinner med 26-29.

Publicerad 9 augusti 2015 klockan 09:16


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-20 15:26