FOTO: Fredrik Stenfelt

Matchguide: LIF-RP Linköping

Avgörandets stund är här för LIF Lindesberg. Hela säsongen ställs på sin spets när brandgult avslutar serien hemma i Arenan mot RP Linköping. Kvalspel hotar nedåt och seger krävs – detta i vad som kan kallas för LIF:s egen dagen D.

– Ja, det kan man kalla det för. Det är en oerhört viktig match ur flera perspektiv. Skulle vi gå tvingas gå till kval vill vi ha med oss en seger. Klarar vi oss samtidigt kvar idag är det riktigt bra, då skulle man nästan säga att hela säsongen räddas upp på en kväll, säger Richard ”Solis” Nelson-Eriksson.

LIF-tränaren, den tredje för denna säsong, har under de senaste dagarna samlat sin grupp spelare för vad som blir Allsvenskans sista uppgift. Seriespelet ska avslutas mot RP Linköping och slutomgången är garanterad att bli en riktig nagelbitare. På förhand placerar sig LIF som elva med 21 poäng, samma antal som tolvan Tyresö och två poäng bakom Rimbo och Amo ovanför kvalstrecket.

Seger krävs alltså om LIF ska ha chans att säkra sitt Allsvenska kontrakt. Sett till målskillnaden talar den för brandgult, som har +22 att jämföra med exempelvis Rimbos -17. Just målkolumnen bättrades på ytterligare förra fredagen, när LIF spelade hem en fullständigt nödvändig seger borta mot Torslanda. Bergslagsgänget punkterade tidigt matchen och sprang loss till slutsiffrorna 39-23.

– Det var en måstematch där med, så ikväll blir vår andra måstematch på mindre än en vecka. Jag tror att vi alla har med oss känslan av att ha klarat av en uppgift. Det viktigaste för oss nu mot RP är att vi har ett riktigt bra försvarsspel och kontrar in enkla bollar, förklarar ”Solis”.

Målvaktsveteranen: ”Spelat många avgörande matcher med LIF”

I Allsvenskans slutomgång ställs alltså LIF Lindesberg mot RP Linköping, samma motstånd som man öppnade säsongen mot. Då blev det en knapp men tung förlust på bortaplan och från den punkten har laget fått slita ont. Vinsten över Torslanda senast var ett viktigt trendbrott efter fem raka förluster. Ett av de mest rutinerade LIF-namnen är målvakten Sébastien Ehnevid, som nu ska spela en av sina viktigaste matcher i den brandgula tröjan.

– Jag har spelat många avgörande matcher med LIF. Det har varit kvalspel för att hänga kvar i Elitserien och kvalmatcher för att ta sig tillbaka dit, förklarar ”Sebban” och utvecklar;

– Dessutom är det inget som säger att vi är garanterade att hänga kvar bara för att vi vinner. Så på det sättet är den här matchen inget unikt, utan man får ta den för vad just den är, Men det är klart att det blir en fantastiskt viktig match ikväll.

Spelmässigt väntar sig tränare ”Solis” ett RP som spelar disciplinerat och som inte lär ge bort bollen alltför enkelt. Östgötarna ligger i något av ett ingemansland mellan de båda kvalstrecken, men spelar för att behålla sin sjätteplats. För LIF Lindesberg står klubbens Allsvenskan existens på spel. LIF är ett av fyra lag inblandade i streckdramat, men kommer inte att följa utvecklingen i övriga matcher.

– Inget alls, varken jag eller de andra ledarna. Men det kommer garanterat finnas folk i Arenan som kommer att ha rapporter efter matchens slut. Först och främst måste vi vinna vår match oavsett. Vi inser också att om vi vinner har vi en bra chans att rädda oss kvar, avslutar ”Solis”.

Matchfakta:
LIF Lindesberg-RP Linköping, Allsvenskans 26:e omgång
19:00 Lindesberg Arena

Senaste LIF-resultat:
39-23 vs Torslanda 16:e mars

Nyheter i truppen:
Osäkerheten är stor kring Jesper Nilssons medverkan i matchen. LIF:s distansskytt på nio meter har gått sjuk sedan vinsten förra helgen och det lutar åt att ”Nisse” missar avgörandet. Ny in i truppen blir i så fall junioren Erik Westlöf, men annars ska det inte göras några ändringar hos LIF. Laget saknar sedan tidigare Jesper Jakobsson på den andra niometerskanten.

Sagt om motståndet:
– Nu är RP ett mer strukturerat lag än Torslanda. Torslanda spelar mer på sin individuella skicklighet och teknik, medan RP är mer organiserade. Jag är övertygad om att det blir en tuff match, förklarar LIF-målvakten ”Sebban” Ehnevid.

Publicerad 21 mars 2018 klockan 13:00


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

På lördag inleds Fornabodas nya travsäsong. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med sexsiffrig vinstsumma, en tävlingsserie för ston med en betäckningsrätt i potten och upphöjd status av Bergslagsloppet, är tre nyheter att vänta när Fornaboda Travbana fyller 70 år.

7 maj 2021 klockan 12:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Lindesberg Volley. Arkivbild.

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en stämningsansökan på Linde Volley i samband med uppsägelsen 2018. Tingsrätten har nu lagt sin dom, där Linde Volley ska betala tillbaka cirka 160 000:- till den tidigare tränaren.

3 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ...

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ...

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

En 2500 kvadratmeter stor padelhall är det senaste tillskottet på Charlottenlunds Handelsplats. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu den drygt 2500 kvadratmeter stora hallen av 6 stycken sprillans nya padelbanor.
– Det som är så bra med padel är ju att det är något som går att utöva även i coronatider, förklarar Per Eriksson som står bakom Lindesbergs nya padelhall.

31 mars 2021 klockan 13:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Zeinab Kamara är nominerad till "Säsongens Rookie" Arkivfoto: Hasse Persson

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmärkelser”, ett rikstäckande pris med tre olika kategorier. Två Lindespelare hittas bland de nominerade, Martina Konecna och Zeinab Kamara.
– Det är såklart jättestort att jag får vara nominerad, säjer Zeinab Kamara.

24 mars 2021 klockan 21:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande
En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i ...
21 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats
Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den ...
19 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Efter söndagens match mot Surahammar kom Max Lalander med beskedet att karriären är över Foto: Hasse Persson

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare Max Lalander med beslutet, att vänsterforwardens hockeykarriär har nått sitt slut.
– Jag har tagit beslutet att dagens match mot Surahammar var den sista i min hockeykarriär, säjer Max Lalander.

14 mars 2021 klockan 21:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget till ett målkalas. Linden tar däremot Play In-platsen, vilket gör att Lindlöven således avslutar säsongen med tre raka vinster.

14 mars 2021 klockan 18:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. ...

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans...

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i åttondelsfinalen, lyckades laget från Jönköping att segra i returmötet när Linde stod som gäster. Säsongen har därmed satt sin punkt för Linde Volley, som har en minst sagt udda säsong att se tillbaka på.

6 mars 2021 klockan 21:52 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Kollagebild Foto: Lindlöven och Hasse Persson

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, för fjärde året i rad, väljer att hylla sin stora eldsjäl Ernst Röös.
– Han har på ett eller annat sätt, hjälpt till med allt som han kan bidra med, berättar Henry Nordlund.

1 mars 2021 klockan 10:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tiomålsförlust i Alstermo
Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg...
28 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

En förlust avrundade grundspelet
Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde ...
27 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-05-08 12:47