FOTO: Fredrik Stenfelt

Matchguide: LIF-RP Linköping

Avgörandets stund är här för LIF Lindesberg. Hela säsongen ställs på sin spets när brandgult avslutar serien hemma i Arenan mot RP Linköping. Kvalspel hotar nedåt och seger krävs – detta i vad som kan kallas för LIF:s egen dagen D.

– Ja, det kan man kalla det för. Det är en oerhört viktig match ur flera perspektiv. Skulle vi gå tvingas gå till kval vill vi ha med oss en seger. Klarar vi oss samtidigt kvar idag är det riktigt bra, då skulle man nästan säga att hela säsongen räddas upp på en kväll, säger Richard ”Solis” Nelson-Eriksson.

LIF-tränaren, den tredje för denna säsong, har under de senaste dagarna samlat sin grupp spelare för vad som blir Allsvenskans sista uppgift. Seriespelet ska avslutas mot RP Linköping och slutomgången är garanterad att bli en riktig nagelbitare. På förhand placerar sig LIF som elva med 21 poäng, samma antal som tolvan Tyresö och två poäng bakom Rimbo och Amo ovanför kvalstrecket.

Seger krävs alltså om LIF ska ha chans att säkra sitt Allsvenska kontrakt. Sett till målskillnaden talar den för brandgult, som har +22 att jämföra med exempelvis Rimbos -17. Just målkolumnen bättrades på ytterligare förra fredagen, när LIF spelade hem en fullständigt nödvändig seger borta mot Torslanda. Bergslagsgänget punkterade tidigt matchen och sprang loss till slutsiffrorna 39-23.

– Det var en måstematch där med, så ikväll blir vår andra måstematch på mindre än en vecka. Jag tror att vi alla har med oss känslan av att ha klarat av en uppgift. Det viktigaste för oss nu mot RP är att vi har ett riktigt bra försvarsspel och kontrar in enkla bollar, förklarar ”Solis”.

Målvaktsveteranen: ”Spelat många avgörande matcher med LIF”

I Allsvenskans slutomgång ställs alltså LIF Lindesberg mot RP Linköping, samma motstånd som man öppnade säsongen mot. Då blev det en knapp men tung förlust på bortaplan och från den punkten har laget fått slita ont. Vinsten över Torslanda senast var ett viktigt trendbrott efter fem raka förluster. Ett av de mest rutinerade LIF-namnen är målvakten Sébastien Ehnevid, som nu ska spela en av sina viktigaste matcher i den brandgula tröjan.

– Jag har spelat många avgörande matcher med LIF. Det har varit kvalspel för att hänga kvar i Elitserien och kvalmatcher för att ta sig tillbaka dit, förklarar ”Sebban” och utvecklar;

– Dessutom är det inget som säger att vi är garanterade att hänga kvar bara för att vi vinner. Så på det sättet är den här matchen inget unikt, utan man får ta den för vad just den är, Men det är klart att det blir en fantastiskt viktig match ikväll.

Spelmässigt väntar sig tränare ”Solis” ett RP som spelar disciplinerat och som inte lär ge bort bollen alltför enkelt. Östgötarna ligger i något av ett ingemansland mellan de båda kvalstrecken, men spelar för att behålla sin sjätteplats. För LIF Lindesberg står klubbens Allsvenskan existens på spel. LIF är ett av fyra lag inblandade i streckdramat, men kommer inte att följa utvecklingen i övriga matcher.

– Inget alls, varken jag eller de andra ledarna. Men det kommer garanterat finnas folk i Arenan som kommer att ha rapporter efter matchens slut. Först och främst måste vi vinna vår match oavsett. Vi inser också att om vi vinner har vi en bra chans att rädda oss kvar, avslutar ”Solis”.

Matchfakta:
LIF Lindesberg-RP Linköping, Allsvenskans 26:e omgång
19:00 Lindesberg Arena

Senaste LIF-resultat:
39-23 vs Torslanda 16:e mars

Nyheter i truppen:
Osäkerheten är stor kring Jesper Nilssons medverkan i matchen. LIF:s distansskytt på nio meter har gått sjuk sedan vinsten förra helgen och det lutar åt att ”Nisse” missar avgörandet. Ny in i truppen blir i så fall junioren Erik Westlöf, men annars ska det inte göras några ändringar hos LIF. Laget saknar sedan tidigare Jesper Jakobsson på den andra niometerskanten.

Sagt om motståndet:
– Nu är RP ett mer strukturerat lag än Torslanda. Torslanda spelar mer på sin individuella skicklighet och teknik, medan RP är mer organiserade. Jag är övertygad om att det blir en tuff match, förklarar LIF-målvakten ”Sebban” Ehnevid.

Publicerad 21 mars 2018 klockan 13:00


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Asso Eliassi finns med i LIF Lindesberg under säsongen. Foto: Hasse Persson

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg

Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är tillbaka i den orangea tröjan. Nu har den första träningen inför de första träningsmatcherna gjorts, där en nöjd Stefan Karlsson känner sig mer optimistisk än inför den tidigare säsongen.

29 juli 2021 klockan 11:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto: Hannes Feldin

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust

OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna tävlingen efter en otroligt snöplig förlust i slutsekunden av den andra matchen.
– Jag är otroligt besviken, det var inte så här jag ville att dagen skulle se ut, sade Anna i en Tv-intervju strax efter förlusten.

28 juli 2021 klockan 14:16 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana

Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade ...

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnargl...

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt ...

Foto: IJF, Sabau Gabriela

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista under tisdagen stod som väntat Frövi Judos supertalang Anna Bernholm med bland de totalt fyra uttagna i den svenska judotruppen. Onsdagen den 28 juli är dags för Anna att tävla om medaljerna i Tokyo.

7 juli 2021 klockan 09:34 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Trav och golf, två sporter som hör ihop. Kollagebild, foto: Timmy Lundegård och Hannes Feldin.

Travets golfchampion ska koras!

Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde Golfklubb står som arrangör för travsportens första golfchampionat. En värdig vinnare ska koras där en segerkavaj väntar vinnaren, samt ett prisbord med priser till ett värde av 100 000 kr.

6 juli 2021 klockan 13:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp
Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje onsdagskväll under somrarna. Efter ett...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”
Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något som var mycket efterlängtat bland både krögare och idrottsfö...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet
Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska elitkusken, som även kö...
26 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Hela J18-truppen står samlade Foto: Lindlövens IF

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens första träning, arrangerade föreningen en triathlon för de 27 deltagande ungdomarna. Simning, cykling och löpning stod på schemat i det nya juniorlaget, som lockat spelare från flera delar av landet.
– Med lite tålamod så tror jag att det här kan bli bra, säger Max Wigerskog.

20 juni 2021 klockan 15:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Le Crack Sox inledde dagen med Markus B Svedberg. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp. Nio lopp kördes där den lilla publikskaran bjöds på allt från både överlägsna uppvisningar, till målgångsdramatik.

14 juni 2021 klockan 18:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

Annons

Tonique segrade årets upplaga av Stonas Stayerpokal. Skötare Heidi Forsgren (t.v.) och kusk Carl Philip Lindblom (t.h.) Foto: Timmy Lundegård

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina namn fanns med i startlistorna där Stonas Stayerpokal och Axel Pålmans minneslopp skulle avgöras. Skrällarna avlöste varandra på spelet, där säsongens hittills gladaste vinnare satte punkt för dagen.

23 maj 2021 klockan 22:35 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda ...

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”

Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma...

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi ...

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom ist...

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Lindesberg Volley. Arkivbild.

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en stämningsansökan på Linde Volley i samband med uppsägelsen 2018. Tingsrätten har nu lagt sin dom, där Linde Volley ska betala tillbaka cirka 160 000:- till den tidigare tränaren.

3 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall
Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det ...
15 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret
Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger ...
4 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet
Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-31

2021-03-24

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-03-13

2021-03-12

2021-03-07

2021-03-06

2021-03-05

2021-03-05

2021-03-03

2021-08-02 11:32