Bilar och kaffe i en trevlig kombination. Foto: Ida Lindkvist

Motorsport över en kopp kaffe

För den fikasugne bilentusiasten finns det nu möjlighet att ta en kopp kaffe med dopp, diskutera bilar, dess motorer, tävlingar och allt vad det kan vara och se på motorrelaterade filmer. SHRA:s klubblokal står öppen varje onsdag från klockan 18.00 för alla som vill titta förbi och naturligtvis passade LindeNytt på att göra ett depåstopp där idag. 

Hos SHRA är det helt okej att sitta i fåtöljen med mekarbyxorna på och svarta, oljiga fingrar är det ingen som tvingar dig att tvätta rena innan du får fika. Garaget sitter ihop med klubblokalen och man kan tydligt känna lukten av avgaser och olja, men även kaffedoften har nu spridit sig. SHRA har nämligen fikakväll, något de drog igång förra onsdagen och kommer nu att fortsätta med på onsdagar framöver, med start klockan 18.00. Man har provat tidigare, men tyvärr inte med något större framgång.

– Vi höll på nästan hela förra vintern, men vi var mest två stycken som satt här och tittade, säger en av klubbens medlemmar, Håkan Fridholm, inte helt utan besvikelse i rösten. 

Micke fortsätter:
– Men nu var det jag och en till som satt och surrade och bestämde att vi skulle försöka igen. Så den här gången kan man säga att jag var spindeln i nätet. Jag åker direkt hit efter jobbet och öppnar och plockar fram, sedan klockan sex öppnar vi upp. Förra veckan var vi tio stycken! 

Här behöver ingen känna sig som det femte hjulet, eller däcket, alla är välkomna, oavsett om man är medlem eller inte. Det enda som kan vara till fördel är att man har något slags bil- och motorintresse. 
– Vi träffas och umgås, oftast är det de som är med i föreningen, men också utifrån. Vi fikar, tittar på motorrelaterade filmer, kollar Nitroz Motorsoffan och snackar skit!, berättar Micke. 

Just nu råder lågsäsong inom bilsporten, och man passar istället på att putsa och meka och förbereda sig inför kommande tävlingar och arrangemang. Och den sista helgen i april är det dags att komma igång, för då är det ”Test and Tune”. 
– Då provar man bilarna efter vintern, det är som ett kosläpp för dragracing, säger Håkan och klubbens senaste medlem, Petter Ågren, tillägger: 

– Det är då man blåser dammet av dem! 

I maj fortsätter man sedan med den sedvanliga Vårmönstringen, lördagen den nionde maj, som får hela Lindesberg att gå man ur huse. Men en tävling som är ännu mer traditionell är ”Linde Open” och i år är den femtonde till sextonde augusti. Linde Open tar tid att förbereda och det gäller att börja i god tid. Håkan berättar: 
– Linde Open börjar vi planera direkt efter jul. Det är den äldsta återkommande dragracingtävlingen utan något uppehåll. 

– Bara det är en merit! I år blir det trettioförsta gången. Vi har aldrig ställt in den tävlingen, säger Micke. 

SHRA har i dagsläget omkring fyrahundrafemtio medlemmar och de är utspridda land och rike runt. Micke själv åker fem mil för att komma till klubblokalen och Petter bor i Laxå. Men det finns allt som oftast någon som ska vara värst. 
– Den medlemmen som bor längst bort, han bor i Thailand, avslöjar Micke med ett skratt. 
Publicerad 11 februari 2015 klockan 20:44

Ida Lindkvist

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Bil påkörd av tåg: ”Klipper upp taket för att få ut personerna”

Strax före klockan fyra på söndagseftermiddagen, larmades polis, brandkår och ambulans till Vedevåg med anledning av en allvarlig olycka. En personbil hade blivit påkörd av ett tåg vid en obevakad järnvägsövergång.
– Två personer färdades i bilen, som hamnade i diket efter olyckan. Man klipper upp taket för att få ut dem, uppger Peter Persson, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

12 juli 2020 klockan 17:07 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons


Malin och Björn Persson är Lindegårdens nya entreprenörer. Foto: Camilla Lagerman

Krögarparet tar över Lindegården

Tidigare under sommaren meddelade Lindegårdens dåvarande entreprenör att man inte såg något annat val än att försätta bolaget i konkurs. Dock kommer det anrika värdshuset inte att stå utan krögare länge, då Malin och Björn Persson nu tar över rodret.

10 juli 2020 klockan 13:42 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lindeföretagets weekendläger blev en galopperande succé

När ridresor till soliga länder i Europa plötsligt kändes avlägnsa på grund av den envisa ...

bildspel Far och son driver jaktbutiken med det lilla extra

När Magnus Meriläinen startade sitt företag MM Hunt & Forestry 2015 var den huvudsakliga inriktningen ...

Carin Hamnlund lämnar nu över stafettpinnen till den före detta eleven och tränarkollegan Frédérik Gourlay. Foto: Ingrid Nilsson

Före detta elev tar över som lärare

Efter 11 år som tränare på judogymnasiet lämnar nu Carin Hamnlund över stafettpinnen i åtminstone ett år framöver. Ny tränare blir en av hennes egna före detta elever, Frédérik Gourlay.

8 juli 2020 klockan 13:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Ett nödvattensläp kommer att ställas ut vid korsningen Östermalmsvägen/Vendevägen. Arkivfoto: Camilla Lagerman

Vattenläcka medför att hushåll blir utan vatten

Sent på tisdagskvällen upptäcktes en vattenläcka på Östermalmsvägen i Lindesberg. Skadan är lokaliserad och ett 20-tal fastigheter kommer under onsdagen att vara utan dricksvatten medan reparationsarbetet pågår.

8 juli 2020 klockan 12:09 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Hemestra i Bergslagen i sommar!
INSÄNDARE: Nu är vi inne i semesterperioden och många ser fram emot en skön ledighet. Ofta förknippas semester med resor, men i dessa tider kan ...
8 juli 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

bildspel Kontio är tillbaka i kuskchampionats-toppen
Jorma Kontio är svårslagen på Fornaboda, något han bevisade under Fornabodas åttonde tävlingsdag för säsongen, ”den flygande finländaren...
7 juli 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fyndläge när Bergslagens Loppishelg återkommer
Turistbyråerna i Lindesberg, Nora, Hällefors och Ljusnarsberg hoppas kunna upprepa succén från förra året när Bergslagens Loppishelg å...
7 juli 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Lindesbergs kommun satsar på 12-stegsbehandling

PRESSMEDDELANDE: Nu finns möjligheten för invånare i Lindesbergs kommun som har problem med alkohol eller droger att gå 12-stegsbehandling. Metoden används över hela världen för att hjälpa personer ur sitt missbruk. I Lindesbergs kommun ges den i Vedevåg.

7 juli 2020 klockan 10:06 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Vattnet är igång och därmed är Flugparken färdig. Foto: Camilla Lagerman

Brunnskaret porlar åter av liv

Efter ett tags vila porlar nu vattnet åter ur det gamla brunnskaret i Flugparken. Dessutom har det nu fått tillökning i familjen av ytterligare fem små vattenkällor som skickar vattenstrålar i varierande storlek ur marken.

6 juli 2020 klockan 13:05 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Vilseledande marknadsföring och aggressiva metoder lurar elkunder

PRESSMEDDELANDE: Konsumentverket har granskat elavtal som marknadsförs med det tilltalande...

En person till sjukhus efter misshandel

En person fick under fredagskvällen föras till sjukhus med lindriga skador efter en misshandel i de centrala delarna av...

Nyklippt och friserat längs sjön

Under torsdagen rapporterade LindeNytt om att flera klagomål kommit in från allmänheten gällande igenväxta motionsspår l...

Annons


Arkivfoto: Fredrik Stenfelt

Dags att nominera kandidater till Harmonis kulturstipendium

I november är det dags att för fjärde året i rad dela ut Manskören Harmonis kulturstipendium, och det är nu hög tid för allmänheten att nominera sina kandidater.

3 juli 2020 klockan 12:30 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Vill vi ha en sjukstuga i Lindesberg?

Debatten om framtiden för Lindesbergs lasarett fortsätter. Den pensionerade läkaren Ingemar Engstrand skriver nedan ett ...

Kvinna föll i sjön – fick hjälpas upp av räddningstjänsten

Vid 16-tiden på torsdagen larmade SOS Alarm räddningstjänsten om ett befarat ...

Uppskattat musikläger på Hillstreet

För tredje året i rad anordnar Studiefrämjandet tillsammans med Lindesbergs kommun ett musikläger för barn och ...

Många klagomål på igenväxt motionsspår

Gräset har tagit över vissa sträckor av motionsspåret Lindessjön Runt. Många har reagerat på att spåret nu ...

Publik laddstolpe i Fellingsbro fyller tidigare tomrum på kartan

Fellingsbro har fått sin första publika laddstolpe. Den som vill kan nu ladda sin elbil med f...

bildspel Nytt banrekord på Fornaboda

Den svenska traveliten var på plats när Fornaboda skulle köra sin årliga storloppsdag med det traditionella Bergslagsloppet med ...

Arkivfoto: Fredrik Norman

12 nya häktningsplatser till Lindesberg

Drygt 60 nya anstalt- och häktningsplatser ska bidra till att möta det höga beläggningstrycket hos Kriminalvården. Efter en inventering står det nu klart att 12 tillfälliga häktningsplatser kommer att förläggas i Lindesberg.

1 juli 2020 klockan 15:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Jilkes replik till Centerpartiets Charlotte Edberger
INSÄNDARE/DEBATT:Läkaren Peter Jilke önskar svar från Centerpartiets Charlotte Edberger på frågan om partiet står kvar bakom beslutet september...
1 juli 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Efter larmet om smäll: Två personer misstänkta för ringa narkotikabrott
UPPDATERAD KL 21:19. Strax före klockan 16 på tisdagseftermiddagen, larmade allmänheten polisen om att man hade hört en hög smäll i bostadsområ...
30 juni 2020 av Jennie Larsson
Visa hela artikeln

Från 1 juli kan allmänheten testas för covid-19 och antikroppar
Från och med imorgon, den 1 juli, kommer man inom Region Örebro län kunna beställa självtest för covid-19 samt boka tid för antikroppstest. ...
30 juni 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-06-30

2020-06-29

2020-06-29

2020-06-27

2020-06-27

2020-06-27

2020-06-26

2020-06-26

2020-06-26

2020-06-25

2020-06-25

2020-06-24

2020-06-24

2020-06-24

2020-07-13 00:36