(Uppdaterad kl. 12:55 med kommentarer från Roger Sixtensson)

Motorträffen hotad – kan tvingas flytta från stan

SHRA i Lindesbergs stora motorträff – Vårmönstringen – är hotad. I nuläget är det oklart om man kan genomföra evenemanget på Lindeskolans grönområde som det var sagt.-I värsta fall kanske vi får se oss om och finna en annan plats, t ex i Nora, kommenterar Mikael ”Blomman” Blomberg på SHRA.

Lyckan och glädjen i motorklubben är som bortblåst. För bara någon vecka sedan konstaterade man att årets ”nya” vårmönstring skulle bli en nytändning för evenemanget i samband med återflytten till Lindeskolan efter ett par säsonger i Fornaboda. Med motorträffen tillbaka på ”säker mark” och med en bredare marknadsföring ute i landet, siktade klubben på att välkomna omkring 5000 besökare i maj.

Orsaken till att SHRAs vårmönstring är hotad, kommer sig av att man tidigare år haft en muntlig överenskommelse med Lindeskolans gymnasiechef, Kent Hiding, som med eget mandat har gett dem tillåtelse att vara på skolans grönområde. Detta har han inte längre mandat att göra, men vid uppgörelsen i september i fjol var han ovetande om detta.
-Det är så vi har gått tillväga tidigare, att jag inte längre har mandat att göra så här var helt okänt för mig, säger han.
Idag skall sådana här ärenden gå via fastighetsägaren Tredingen Utveckling AB och Roger Sixtensson istället. Varför Kent Hiding ej blivit informerad är oklart då Roger Sixtensson ej är anträffbar pga tjänsteresa.

Evenemanget arrangeras den 14:e maj. Samma helg har fastighetsägaren låtit judogymnasiet arrangera ett större läger på skolan. Och detta skall enligt uppgift ha skrivits kontrakt på, vilket naturligtvis är mer bindande än ett muntligt avtal med gymnasiechefen.
Som det är idag, står SHRA alltså helt utan en plats att arrangera vårmönstringen på. Att byta datum är inte aktuellt av flera orsaker.
-För det första har vi redan annonserat i en rad rikstäckande motortidningar. För det andra har vi planerat vårmönstringen till detta datum för att det inte skall kollidera med andra liknande evenemang på andra håll. Därför är vi ganska låsta vid det här, förklarar Blomberg.

Att flytta tillbaka till Fornaboda är inte heller något alternativ. Orsaken till att man lämnade denna plats är att arrangemanget blev otillgängligt för en stor del av publiken – nämligen spontanbesökaren. Mellan tummen och pekfingret räknar man att det rör sig om ca 2000 personer.

På tisdag i nästa vecka skall alla inblandade träffas för ett krismöte. Förhoppningsvis finner man då en lösning för alla parter – men om det ändå visar sig att SHRA tvingas kliva åt sidan, då kan det vara tack och god natt i Lindesberg.
-Vi kommer naturligtvis att finna andra lösningar då och därför kan det också bli tal om att flytta vårmönstringen till annan ort, exempelvis Nora. Vi får vänta och se vad som sägs på tisdag innan vi drar några slutsatser av detta, säger Blomberg.

Sixtensson svarar
Roger Sixtensson, som infinner sig på kommunens budgetseminarium idag, har i en paus valt att kommentera saken:
-Problemet ligger i att gymnasiechefen inte har samordnat det löfte han gett till SHRA med alla inblandade parter, där fastighetsägaren TUAB är en. Detta skedde alltid tidigare, innan SHRA fick ”flytta på sig” för att vi skulle bygga en ”Arenahall”, men vart ”bortglömt” i år. Gymnasiechefens mandat har aldrig varit att enväldigt lova liknande stora arrangemang utan att samordna med alla inblandade, kommenterar Roger Sixtensson.
Sixtensson påpekar också att uppgiften om att TUAB skulle ha lovat judogymnasiet att arrangera läger är felaktig.
-Att det muntliga avtalet med SHRA skulle ha träffats i september men ”mörklagts” till nu finner jag lite underligt, berättar Sixtensson som nu ser fram emot att sätta sig ner med alla inblandade och reda ut detta trassel.

Publicerad 18 mars 2011 klockan 07:59

Fredrik Norman , 0581-61 71 71

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Camilla Lagerman

Sju gymnasieelever döms för ofredande efter hotfull och kränkande ”nollning”

På måndagen meddelade Örebro tingsrätt sin dom i målet mot de sammanlagt sju elever vid Lindeskolan som stått åtalade misstänkta för ofredande i samband med en nollningsrit i början av höstterminen förra året. Samtliga åtalade döms till ungdomstjänst och ska dessutom betala skadestånd till de nio målsäganden. LindeNytt har tagit del av domen, där den aktuella nattens händelser finns tydligt beskrivna.

12 maj 2021 klockan 09:56 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

En överlycklig Péter Ratkai med dagens första firre. Foto: Stefan Nordqvist

Många nappade på fritt ädelfiske: ”Vilken succé!”

Premiären för ädelfisket i Dalkarlshytteån blev välbesökt och uppskattat. Och visst nappade det också! För Péter Ratkai blev det dessutom dubbel lycka. Han landade den första regnbågen för dagen – som också var hans livs allra första regnbåge. Dubbel lycka blev det även för Solveig Börjel, som drog upp två fina bågar på fluga.

11 maj 2021 klockan 10:07 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom ist...

Dags för riskgrupperna att vaccineras – planeringen för fas fyra i full gång

Under vecka 19 vaccinerar Region Örebro län med 13 000 doser vaccin. Nu...

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

På lördag inleds Fornabodas nya travsäsong. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med sexsiffrig vinstsumma, en tävlingsserie för ston med en betäckningsrätt i potten och upphöjd status av Bergslagsloppet, är tre nyheter att vänta när Fornaboda Travbana fyller 70 år.

7 maj 2021 klockan 12:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Förlupen kula träffade bostad – två personer misstänkta

En bostad i Löa blev på torsdagskvällen träffad av en förlupen kula från ett jaktvapen. Polisen kunde under kvällen höra flera personer varav två nu misstänks för brott.

7 maj 2021 klockan 09:55 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Fortsatt hög smittspridning
Antalet bekräftade fall av covid-19 är fortsatt på en hög nivå i Lindesbergs kommun.
7 maj 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Lokalt samarbete ger fritt ädelfiske i ån
Nu på lördag är det premiär för ädelfiske i Dalkarlshyttan. Detta har gjorts möjligt genom ett lokalt samarbete mellan en rad olika företag ...
6 maj 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Barndietistens råd ger mindre matkrångel
Det kan vara svårt att veta om barnen får i sig den mat och näring de behöver. Många föräldrar oroar sig. Ibland kan det vara krångel med ...
6 maj 2021 av Hans Andersson
Visa hela artikeln

På onsdagen öppnade Café Oscar igen, nu med ett enormt tillskott. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Nyöppning för Café Oscar med ny jätteservering

Efter åtta månaders stängning öppnar nu Café Oscar igen, nu med en betydligt större kostym och framförallt längre öppettider, året runt nämligen.
– Många har varit nyfikna när de har gått förbi, och vi har fått väldigt positiv respons. Jag tror att det här kan bli ett lyft för allas del, för hela Lindesberg, säger Shavan Zakholi.

5 maj 2021 klockan 11:54 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Edvin, Victor, Maja, Alfred, Viktor, Nelly, Tage och Aylyne är årets Drömjobbare. Foto: Camilla Lagerman

10-årsjubileum för Drömjobbet – möt årets deltagare

För tionde sommaren i rad erbjuder Bergslagens Sparbank traktens unga entreprenörer ett riktigt drömjobb under sommarlovet. I sann jubileumsanda har man utsett extra många drömjobbare, åtta stycken för att vara exakt, som kommer få chansen att utveckla sitt entreprenörskap och prova livet som egna företagare.

5 maj 2021 klockan 08:29 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Statligt tillskott möjliggör ett aktivt sommarlov för barn och unga

Efter att förra årets statliga bidrag uteblev, kom regeringens vårbudget som en glad ...

Nu kan du få fatt i poeten Arne Johnsson digitalt

Under de digitala församlingsaftnar, som Linde bergslags församling bjuder in till den här pandemi-våren, ...

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt ...

Annons

Foto: Oskar Schriever-Abeln/Region Örebro län

13 000 doser vaccin till länet under veckan – satsar på att färdigvaccinera personer äldre än 65 år

Under vecka 18 vaccinerar Region Örebro län med totalt 13 000 doser vaccin. Telefonbokningen är enbart öppen för personer som är födda 1956 och tidigare. För dem finns 5 000 telefontider att boka måndag till fredag. Övriga prioriterade grupper ska boka tid digitalt.

3 maj 2021 klockan 10:33 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Över en miljon kronor i Sparbanksbonus ska stötta den lokala handeln

Årets Sparbanksbonus från Bergslagens Sparbank skickas även i år ut redan nu på vå...

Man i 30-årsåldern död i trafikolycka

En allvarlig singelolycka inträffade tidigt på lördagsmorgonen i norra kommundelen. Polisen har nu bekräftat att ...

bildspel Kika in i Handelsträdgårdens nya café

Med knappt ett dygn kvar till invigningen av Lindesbergs Handelsträdgårds café råder det febril aktivitet för att f...

Lastbil rammade fällda bommar – och smet från platsen

Polisen söker nu föraren av en lastbil som på fredagsmorgonen sågs ramma bommarna vid en järnv...

Uppmaningen inför Valborg: Våga ta samtalet med era ungdomar!

Valborgsmässoafton står för dörren, och därmed även en av årets stora riskhelger för barn...

KD, M och L släpper inte greppet om Loppholmsbadet

PRESSMEDDELANDE: Frågan om badet på Loppholmarna i centrala Lindesberg har blivit en politisk prestigefrå...

Arkivfoto: Ida Lindkvist

68 procent av lärarna i kommunen är behöriga

Sju av tio lärare i Lindesbergs kommun är behöriga, det visar färska siffror från SCB. Sedan förra året har lärarbehörigheten minskat med 2,8 procent i kommunen, och av 229 lärare var det endast 133 som hade lärarlegitimation och behörighet i minst ett ämne.
– Det är alarmerande. En låg andel behöriga lärare innebär lägre kvalitet på undervisningen, säger Lärarförbundets ordförande Johanna Jaara Åstrand i ett pressmeddelande.

28 april 2021 klockan 13:11 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Vuxen man misstänks för sexbrott mot tonårsflicka
Polisen har inlett en förundersökning gällande sexuellt ofredande mot en flicka i lägre tonåren. Den misstänkte uppges vara i 35-årsåldern...
28 april 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

BergslagsBurger säsongsöppnar med jättenyhet
För fjärde sommaren i rad slår BergslagsBurger upp luckorna till sin serveringsvagn, som även i år står placerad vid den mellersta infarten till...
27 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Valborgsmässofirandet inställt även i år
Inte heller i år kommer något Valborgsmässofirande att ske i Lindesberg. Detta meddelar Manskören Harmoni, som på uppdrag av Lindesbergs kommun ...
27 april 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-04-26

2021-04-26

2021-04-23

2021-04-23

2021-04-22

2021-04-21

2021-04-21

2021-04-21

2021-04-21

2021-04-20

2021-04-20

2021-04-19

2021-04-19

2021-04-16

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-05-13 01:38