(Uppdaterad kl. 12:55 med kommentarer från Roger Sixtensson)

Motorträffen hotad – kan tvingas flytta från stan

SHRA i Lindesbergs stora motorträff – Vårmönstringen – är hotad. I nuläget är det oklart om man kan genomföra evenemanget på Lindeskolans grönområde som det var sagt.-I värsta fall kanske vi får se oss om och finna en annan plats, t ex i Nora, kommenterar Mikael ”Blomman” Blomberg på SHRA.

Lyckan och glädjen i motorklubben är som bortblåst. För bara någon vecka sedan konstaterade man att årets ”nya” vårmönstring skulle bli en nytändning för evenemanget i samband med återflytten till Lindeskolan efter ett par säsonger i Fornaboda. Med motorträffen tillbaka på ”säker mark” och med en bredare marknadsföring ute i landet, siktade klubben på att välkomna omkring 5000 besökare i maj.

Orsaken till att SHRAs vårmönstring är hotad, kommer sig av att man tidigare år haft en muntlig överenskommelse med Lindeskolans gymnasiechef, Kent Hiding, som med eget mandat har gett dem tillåtelse att vara på skolans grönområde. Detta har han inte längre mandat att göra, men vid uppgörelsen i september i fjol var han ovetande om detta.
-Det är så vi har gått tillväga tidigare, att jag inte längre har mandat att göra så här var helt okänt för mig, säger han.
Idag skall sådana här ärenden gå via fastighetsägaren Tredingen Utveckling AB och Roger Sixtensson istället. Varför Kent Hiding ej blivit informerad är oklart då Roger Sixtensson ej är anträffbar pga tjänsteresa.

Evenemanget arrangeras den 14:e maj. Samma helg har fastighetsägaren låtit judogymnasiet arrangera ett större läger på skolan. Och detta skall enligt uppgift ha skrivits kontrakt på, vilket naturligtvis är mer bindande än ett muntligt avtal med gymnasiechefen.
Som det är idag, står SHRA alltså helt utan en plats att arrangera vårmönstringen på. Att byta datum är inte aktuellt av flera orsaker.
-För det första har vi redan annonserat i en rad rikstäckande motortidningar. För det andra har vi planerat vårmönstringen till detta datum för att det inte skall kollidera med andra liknande evenemang på andra håll. Därför är vi ganska låsta vid det här, förklarar Blomberg.

Att flytta tillbaka till Fornaboda är inte heller något alternativ. Orsaken till att man lämnade denna plats är att arrangemanget blev otillgängligt för en stor del av publiken – nämligen spontanbesökaren. Mellan tummen och pekfingret räknar man att det rör sig om ca 2000 personer.

På tisdag i nästa vecka skall alla inblandade träffas för ett krismöte. Förhoppningsvis finner man då en lösning för alla parter – men om det ändå visar sig att SHRA tvingas kliva åt sidan, då kan det vara tack och god natt i Lindesberg.
-Vi kommer naturligtvis att finna andra lösningar då och därför kan det också bli tal om att flytta vårmönstringen till annan ort, exempelvis Nora. Vi får vänta och se vad som sägs på tisdag innan vi drar några slutsatser av detta, säger Blomberg.

Sixtensson svarar
Roger Sixtensson, som infinner sig på kommunens budgetseminarium idag, har i en paus valt att kommentera saken:
-Problemet ligger i att gymnasiechefen inte har samordnat det löfte han gett till SHRA med alla inblandade parter, där fastighetsägaren TUAB är en. Detta skedde alltid tidigare, innan SHRA fick ”flytta på sig” för att vi skulle bygga en ”Arenahall”, men vart ”bortglömt” i år. Gymnasiechefens mandat har aldrig varit att enväldigt lova liknande stora arrangemang utan att samordna med alla inblandade, kommenterar Roger Sixtensson.
Sixtensson påpekar också att uppgiften om att TUAB skulle ha lovat judogymnasiet att arrangera läger är felaktig.
-Att det muntliga avtalet med SHRA skulle ha träffats i september men ”mörklagts” till nu finner jag lite underligt, berättar Sixtensson som nu ser fram emot att sätta sig ner med alla inblandade och reda ut detta trassel.

Publicerad 18 mars 2011 klockan 07:59

Fredrik Norman , 0581-61 71 71

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

En person till sjukhus efter misshandel

En person fick under fredagskvällen föras till sjukhus med lindriga skador efter en misshandel i de centrala delarna av Lindesberg.

4 juli 2020 klockan 12:20 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Motionsspåret runt Lindessjön är nu lättframkomligt igen. Foto: Camilla Lagerman

Nyklippt och friserat längs sjön

Under torsdagen rapporterade LindeNytt om att flera klagomål kommit in från allmänheten gällande igenväxta motionsspår längs slingan Lindessjön runt. Redan samma eftermiddag började Samhällsbyggnad Bergslagen att röja upp längs den ca 7 kilometer långa motionsslingan och man beräknar att vara färdiga med arbetet under fredagen.

3 juli 2020 klockan 14:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Dags att nominera kandidater till Harmonis kulturstipendium

I november är det dags att för fjärde året i rad dela ut Manskören Harmonis kulturstipendium, ...

Vill vi ha en sjukstuga i Lindesberg?

Debatten om framtiden för Lindesbergs lasarett fortsätter. Den pensionerade läkaren Ingemar Engstrand skriver nedan ett ...

Kvinna föll i sjön – fick hjälpas upp av räddningstjänsten

Vid 16-tiden på torsdagen larmade SOS Alarm räddningstjänsten om ett befarat ...

Full fokus på musiken när det nystartade bandet MEL, bestående av Linn, Emilia och Matilda intar scenen. Foto: Jennie Larsson

Uppskattat musikläger på Hillstreet

För tredje året i rad anordnar Studiefrämjandet tillsammans med Lindesbergs kommun ett musikläger för barn och ungdomar på Hillstreet i Lindesberg.
Under en hel vecka får ungdomarna i åldern 10-12 år chansen att testa olika instrument, stå på scen och även spela in sin musik i en riktig studio.

2 juli 2020 klockan 13:29 av Jennie Larsson Visa hela artikeln

Utebliven slåtter har satt sin prägel på motionsspåret. Läsarbild.

Många klagomål på igenväxt motionsspår

Gräset har tagit över vissa sträckor av motionsspåret Lindessjön Runt. Många har reagerat på att spåret nu bara blir trängre och trängre. Orsaken till utebliven slåtter förklaras med att den maskin som används för ändamålet har gått sönder och står på en verkstad.
– Vi jobbar för fullt med att lösa det här på annat sätt, berättar Monica Iwarsson Lindh som är enhetschef för Park och Idrottsverksamhet på Samhällsbyggnad Bergslagen.

2 juli 2020 klockan 09:25 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Publik laddstolpe i Fellingsbro fyller tidigare tomrum på kartan
Fellingsbro har fått sin första publika laddstolpe. Den som vill kan nu ladda sin elbil med förnybar el från det lokala energibolaget vid ...
2 juli 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

bildspel Nytt banrekord på Fornaboda
Den svenska traveliten var på plats när Fornaboda skulle köra sin årliga storloppsdag med det traditionella Bergslagsloppet med 100 000:- till ...
2 juli 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

12 nya häktningsplatser till Lindesberg
Drygt 60 nya anstalt- och häktningsplatser ska bidra till att möta det höga beläggningstrycket hos Kriminalvården. Efter en inventering står det...
1 juli 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Jilkes replik till Centerpartiets Charlotte Edberger

INSÄNDARE/DEBATT:Läkaren Peter Jilke önskar svar från Centerpartiets Charlotte Edberger på frågan om partiet står kvar bakom beslutet september 2019 att akutmottagningen vid Lindesbergs lasarett ska stängas hela året halva dygnet för patienter inom kirurgi, ortopedi och urologi.

1 juli 2020 klockan 11:00 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

Efter larmet om smäll: Två personer misstänkta för ringa narkotikabrott

UPPDATERAD KL 21:19. Strax före klockan 16 på tisdagseftermiddagen, larmade allmänheten polisen om att man hade hört en hög smäll i bostadsområdet Hagaberg. Polisen har nu tagit in två personer till förhör med anledning av händelsen.

30 juni 2020 klockan 17:07 av Jennie Larsson Visa hela artikeln

Från 1 juli kan allmänheten testas för covid-19 och antikroppar

Från och med imorgon, den 1 juli, kommer man inom Region Örebro län kunna beställa sjä...

bildspel Lågprisbutiken Nisses i Rockhammar utökar rejält

Under helgen slog lågprisbutiken Nisses i Rockhammar upp dörrarna till sin helt nybyggda lokal. Med en yta ...

Badplats utsatt för skadegörelse – föreningen vädjar till allmänheten

Under natten mot söndag begav sig ett större gäng personer till badplatsen i ...

Annons


Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Mycket stök vid spontan bilträff

Under natten mellan lördag och söndag fick polisen in mängder med påringningar från privatpersoner gällande väldigt höga ljudnivåer från bilar och oväsen från stora grupper människor som samlats kring bland annat Circle K i Lindesberg.
– Vi har haft nya inringare under hela kvällen, folk har varit väldigt upprörda, berättar Lars Hedelin presstalesperson vid polisen i Bergslagen.

29 juni 2020 klockan 12:22 av Jennie Larsson Visa hela artikeln

bildspel Skogsbranden söder om Pilkrog under kontroll

Vid 20:30-tiden bedömdes skogsbranden strax söder om Pilkrog vara under kontroll, och de två helikoptrar som ...

Omfattande skogsbrand rasar söder om Pilkrog

En omfattande skogsbrand rasar just nu i skogarna strax söder om Pilkrog. Enligt Nerikes Brandkår rör det sig om...

Skottlossning på Hagaberg: ”Har blivit träffad av hagel”

En man i 20-årsåldern fördes i natt till lasarett med lindriga skador sedan denne ...

bildspel Rondellkonstverket TURBIN invigt

Förbipasserande vid den södra rondellen i Lindesberg har under den senaste månaden kunnat följa arbetet med att färdigstä...

Trio vill göra byloppis till sommartradition

Förra sommaren arrangerades en byloppis i Gusselby för första gången i regi av företagarna Kerstin Birath, ...

Staffan och Helena Blixt bjuder in till sin trädgård i Frövi. Runstenen som är med på bild är gjord av Staffan och rest till minne av familjen. Foto: Jennie Larsson

bildspel Blixtarna bjuder in till sin trädgårdsoas

I helgen är det dags för 10-årsjubileum av Tusen Trädgårdar, då flera hundra trädgårdar i Sverige öppnar upp för allmänheten att besöka. I Lindesbergs kommun finns i år tre trädgårdar som bjuder in till trädgårdsfest. En av dessa hittar vi i Frövi och går under namnet Blixtarnas trädgårdsoas.

25 juni 2020 klockan 15:54 av Jennie Larsson Visa hela artikeln

Supersamverkan gjorde antikroppstesterna möjliga
I måndags startade det omfattande arbetet med att antikroppstesta kommunens personal inom vård och omsorg samt funktionsstöd. Ett arbete som har kr...
25 juni 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Här vattenbombas branden utanför Fellingsbro
Skogsbranden som har rasat strax utanför Fellingsbro under onsdagen, har nu ringats in av Nerikes Brandkår och man bedömer att branden är under ...
24 juni 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Helikoptrar kallas in för att bekämpa skogsbrand: ”Den sprider sig”
Situationen med skogsbranden utanför Fellingsbro, har kraftigt förvärrats under eftermiddagen. Nu har fler styrkor kallats ut - och dessutom har ...
24 juni 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-06-24

2020-06-24

2020-06-23

2020-06-22

2020-06-20

2020-06-18

2020-06-18

2020-06-17

2020-06-17

2020-06-16

2020-06-16

2020-06-16

2020-06-15

2020-06-15

2020-07-04 20:26