My Endless Wishes – Lindes senaste musikexport

My Endless Wishes är bandet som står stadigt i Bergslagsmyllan som sanna lokalpatrioter, men som går sina egna vägar och satsar för att nå sina drömmars mål. Den egna vägen har börjat bära frukt. Ett färskt skivkontrakt med skivbolaget Doolittle Group AB är påskrivet och debutskivan nådde på långfredagen skivdiskarna världen över.


På lördag är det dags för Lindesberg att stifta bekantskap med bandet som ser sig som nya fast de har existerat i den här sättningen i snart fyra år. Då är det hemmaplansrelease för debutskivan med gruppens namn på Bistro Bellman.


– Trots att vi alla kommer härifrån så har vi inte spelat så ofta just i Lindesberg och det är inte så många som har hört hur bandet låter idag. Det ska bli kul att få gå ut och visa var skåpet ska stå, säger Magnus Källström bandets basist.


Vill man följa vägen bandet tar, så får man svänga av från den stora vägen, in på en mindre väg rakt ut i skogen. Efter en liten stund en ännu mindre grusväg som leder till en om möjligt ännu mindre. Här någonstans bland guppen började jag vara tacksam över att jag hade fyrhjulsdrivet, men då plötsligt öppnar skogen upp sig till en glänta, en vacker idyll framträder. Där på familjegården har bandet byggt en jättefin replokal i ett gammalt förråd, närmaste granne med hästhagen. Det är så det här bandet jobbar, man tar hjälp av människor som tror på bandet, investerar tid och pengar och driver saker framåt i sin satsning. Övervåningen är klar, men förrådet har en nedervåning där det också ska inredas till studio och en plats att bara ”hänga” tillsammans.


– Det här är perfekt för oss. Vi har all vår utrustning alltid uppställd, behöver inte dela med något annat band och kan repa vilka tider vill, säger Martin Viber.


Martin är en av två gitarrister och den som grundade bandet tillsammans med sångerskan och tillika hustrun Frida Viberg 2005.
Martin och Frida Viberg


– Det är viktigt för oss att umgås och ha kul tillsammans. Att vi är bra kompisar är viktigt för kemin i bandet. Här har vi även alltid barnvakt till vår lilla dotter när vi ska repa, inflikar Frida och syftar till föräldrarna som bor i huset bredvid.


Väl inne i replokalen efter att vi tagit lite bilder så bjuds jag på tre nya låtar av ett band som är tight, tungt och samspelt. Ovanpå de tunga gitarrerna dekorerar melodiösa keyboardslingor soundet och Fridas sång utsmyckar med vackra melodier som för tankarna till Evanescence och Within Temptation.


– Vårt koncept är en soppa av allt möjligt där alla i bandet är med och bidrar. Martin och Frida har en grundidé som de kommer med till replokalen, där bygger vi vidare och adderar de olika influenserna som alla bär med sig, då skapas My Endless Wishes-soundet, berättar Magnus.


Även texterna som Frida skriver har en röd tråd.


– Jag vill skriva texter som kan tilltala alla, där alla som lyssnar kan hitta något att relatera till. Mycket är skrivet utifrån mina upplevelser, en längtan efter något mer i livet där min tro kommer till uttryck, eller bara en text om kärlek. Alla i bandet är inte troende så det är viktigt att alla i bandet kan ställa sig bakom musiken vi gör, säger Frida.


Bandet inser att med en skiva i bagaget så ställs det högre krav på dem som band, men tilltron till bandet och nya skivan är hög. Responsen från recensionerna som börjar droppa in är mycket positiva, även den musikmässa Promikon i Frankfurt som bandet var nere på i februari gav mersmak.


– Förhoppningsvis kommer vi åka till Holland och Tyskland på en promotionturné med ett annat band framme i oktober eller november. Det är dags att ge sig ut och leverera nu, avslutar Magnus, innan jag drar ur öronpropparna och lämnar replokalen.


Undrar om inte till och med hästarna utanför diggade i takt med musiken när jag drog i väg med bilen? Nä, det måste vara den friska lantluften som spelade mig ett spratt.


My Endless Wishes: Frida Viberg sång, Fredrik Pernros gitarr, Martin Viberg gitarr, Magnus Källström bas, Erik Ekestubbe trummor.


Klicka här för ett smakprov på bandet.


 


Publicerad 9 april 2013 klockan 12:16

Björn Sundström , 070-130 33 86

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Guld och brons blev resultatet av helgens lag-SM i judo. Foto: Frövi Judo

Guldbragd av Frövi Judos damer: SM-guld för femte året i rad

Frövi Judos damlag gjorde något helt unikt, när de i helgen försvarade sitt SM-guld för femte året i rad. Dessutom gick de igenom hela mästerskapet obesegrade, utan att förlora en enda individuell match. Herrarna fick också med sig en peng av ädel valör, när de tog hem ett brons efter flera otroligt jämna matcher.
– Tjejerna var grymma, de vann för femte året i rad, säger Björn Nyberg.

6 december 2021 klockan 12:26 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Foto: Camilla Lagerman

34 har mist sina liv på vägarna i år

Vid ungefär var tredje trafikolycka med dödlig utgång i vår region, har det visat sig att alkohol och droger varit inblandat. Den här veckan gör polisen en riktad insats mot just detta problem på våra vägar.

6 december 2021 klockan 10:53 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Buskörning ledde till böter

Under helgen har polisen fått flera samtal från allmänheten rörande bilar och traktorer som har kört omkring och sladdat på v...

Linde Volley stod för storseger på hemmaplan

Det blev tionde gången gillt! Efter nio raka förluster blev det en tresetsseger i Elitseriens bottenmöte mot g...

WSK utmanar om serieledningen!

Tillberga var nästa motstånd för WSK Lindesberg som kom till Västerås med fem raka segrar. Tabellnian kommer från seger mot ...

Peter Larsson, Per Sander och Ola Hedblad vid den första demonstrationen. Trion medverkar även nästa helg, men nu för att tacka. Arkivfoto: Camilla Lagerman

Ny manifestation för akuten: ”Vill tacka alla som har ställt upp”

Företagarna i norra Örebro län har tillsammans med PRO fört en outtröttlig kamp om bevarandet av akutmottagningen vid Lindesbergs lasarett. Man har vid ett flertal tillfällen arrangerat demonstrationer för att belysa hälso- och sjukvårdsnämndens beslut att stänga ned jourlinjerna för ortopedi och kirurgi nattetid. Nu är det dags igen, men det här gången är det för att tacka alla som slutit upp i kampen.

3 december 2021 klockan 12:09 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

Misstänkt rånare har häktats

Den man i 35-40-årsåldern, som greps och senare anhölls misstänkt för rånet mot apoteket i centrala Lindesberg, är fortsatt frihetsberövad. Enligt uppgift från Ola Andersson, utredningschef vid polisen i Lindesberg, har mannen nu häktats.

2 december 2021 klockan 15:24 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Nu införs vaccinationsbevis – detta gäller i Lindesberg
Från och med idag, den 1 december, införs vaccinationsbevis för inomhusevenemang med fler än 100 personer. Detta innefattar bland annat konserter...
1 december 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Nu kan Britt och Göran äntligen gå på opera igen!
- Om Folkets Hus i Lindesberg inte fanns, då skulle det inte bli mycket opera. Det säger Britt Lindkvist, som gillar att se opera på bio. - Ljudet...
1 december 2021 av Hans Andersson
Visa hela artikeln

Trygg Vuxen-grundaren en av sex som prisas av Linde Energi
Det av Linde energi instiftade "Energiklappen", som ger allmänheten chans att nominera personer de ser som lokala hjältar och som skall uppmuntras f...
1 december 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Fritidsbanken tilldelas årets Bris-pris. Foto: Henric Byström.

Fritidsbanken får årets Bris-pris

Årets Bris-pris går till Fritidsbanken, som ger barn runt om i landet möjlighet att delta i olika fritidsaktiviteter genom att kostnadsfritt låna ut utrustning. Fritidsbanken skapar därmed förutsättningar för och bidrar till en aktiv och meningsfull fritid för barn, något som varit extra viktigt nu under pandemin.

30 november 2021 klockan 14:57 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Axel Schylström avslutade sin Sverigeturné i Lindesberg på måndagskvällen. Foto: Jennie Einarsson

bildspel Både skratt och tårar när Axel Schylström avslutade sin turné i Lindesberg

Närmare 300 personer hade tagit sig till Lindeskolans aula under måndagskvällen för att lyssna till Axel Schylströms fantastiska föreläsning och musik i showen Bränd. Det blev en kväll med både tårar, skratt och nya insikter om vad som är viktigt i livet.
– Det kändes jättebra, det är alltid roligt att vara i Linde, berättar Axel för LindeNytt efter showen och kallar skämtsamt Lindesberg för sitt andra hem.

30 november 2021 klockan 10:30 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Gammal högspänningsledning i Brodalen byts ut

En äldre högspänningsledning i Brodalen, som har orsakat strömavbrott för boende i området, kommer nu att ...

bildspel Efterlängtad seger togs i hyllningsmatchen!

Adventsmatchen mot Anderstorp blev en speciell tillställning. I veckan kom beskedet att en av LIF Lindesbergs stora...

Förlust mot Linköping trots en setseger

Den tuffa säsongen fortsätter för Linde Volley. Mittenplacerade Linköping gästade Lindesberg under lördagen där ...

Annons


Guld till Värmland-Örebros flicklag efter ett otroligt fint genomfört mästerskap. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Guld och brons till hemmadistriktet i judons riksmästerskap

Riksmästerskapen för distriktslag i judo avgjordes under lördagen i Lindesberg Arena. Efter en dag med tuffa och bitvis otroligt jämna matcher stod Värmland-Örebros lag som segrare på flicksidan och som bronsmedaljörer bland pojkarna. Dessutom fick mästerskapet en extra stjärnglans då flera av Sveriges största namn inom judon fanns på plats under dagen.

27 november 2021 klockan 21:05 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Femte raka segern för WSK Lindesberg!

Segertrenden fortsätter för både WSK Lindesberg och Lindbackahallen! Under fredagskvällen kom lagets femte raka seger...

Seger direkt med nya tränaren?

Den nya huvudtränaren ”Preben” har visat sig för LIF Lindesbergs spelarkår och söndagens match blir debutframträdandet. ...

Indierockbandet från Storå tävlar i Melodifestivalen

Under fredagsmorgonen presenterade SVT första halvan av de totalt 28 bidragen som ska tävla i nästa å...

Unga och porr: ”Vuxna måste ta ansvar”

Pornografin har blivit hårdare, den brer ut sig på nätet. 15-åringar söker vård för skador i ...

En höjning med 66 procent!!

INSÄNDARE/DEBATT: Alla PRO:are och alla äldre som betalar och får matlådor genom Lindesbergs kommuns försorg fick förmodligen ...

Lions Kristina sätter guldkant på julen för äldre

Under torsdagsförmiddagen var det full pysselverkstad i Lions lokal i Lindesberg, då sex kreativa kvinnor...

Foto: Camilla Lagerman

Man gripen och anhållen för apoteksrånet

En man i 35-40-årsåldern har frihetsberövats misstänkt för rånet mot Apoteket Hjärtat. Mannen greps knappt två timmar efter larmet.
– Här har man fattat ett mycket klokt beslut, att omedelbart på plats utse en förundersökningsledare och samtidigt kalla in alla tillgängliga resurser. Det ger resultat, kommenterar Stefan Wickberg, presstalesperson för polisen i Bergslagen.

25 november 2021 klockan 10:59 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Trafikolycka med flera fordon utanför Frövi
UPPDATERAD. En trafikolycka med en personbil och lastbil inträffade på torsdagsmorgonen strax utanför Frövi. Dessbättre skall inga personskador ...
25 november 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Apoteket rånat: ”Kommit över mediciner”
Just nu pågår en polisinsats i centrala Lindesberg. Detta sedan personalen på Apoteket Hjärtat utlöst överfallslarmet. - Just nu finns ingen ...
25 november 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Ny mobilapp ska göra bion tillgänglig för flera
Lindesbergs Bio har nyligen köpt in och installerat en ny tillgänglighetslösning som ska underlätta biobesöken för personer med till exempel syn...
24 november 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-11-23

2021-11-22

2021-11-22

2021-11-21

2021-11-20

2021-11-20

2021-11-19

2021-11-19

2021-11-19

2021-11-18

2021-11-18

2021-11-17

2021-11-17

2021-11-16

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-12-06 17:03