My Endless Wishes – Lindes senaste musikexport

My Endless Wishes är bandet som står stadigt i Bergslagsmyllan som sanna lokalpatrioter, men som går sina egna vägar och satsar för att nå sina drömmars mål. Den egna vägen har börjat bära frukt. Ett färskt skivkontrakt med skivbolaget Doolittle Group AB är påskrivet och debutskivan nådde på långfredagen skivdiskarna världen över.


På lördag är det dags för Lindesberg att stifta bekantskap med bandet som ser sig som nya fast de har existerat i den här sättningen i snart fyra år. Då är det hemmaplansrelease för debutskivan med gruppens namn på Bistro Bellman.


– Trots att vi alla kommer härifrån så har vi inte spelat så ofta just i Lindesberg och det är inte så många som har hört hur bandet låter idag. Det ska bli kul att få gå ut och visa var skåpet ska stå, säger Magnus Källström bandets basist.


Vill man följa vägen bandet tar, så får man svänga av från den stora vägen, in på en mindre väg rakt ut i skogen. Efter en liten stund en ännu mindre grusväg som leder till en om möjligt ännu mindre. Här någonstans bland guppen började jag vara tacksam över att jag hade fyrhjulsdrivet, men då plötsligt öppnar skogen upp sig till en glänta, en vacker idyll framträder. Där på familjegården har bandet byggt en jättefin replokal i ett gammalt förråd, närmaste granne med hästhagen. Det är så det här bandet jobbar, man tar hjälp av människor som tror på bandet, investerar tid och pengar och driver saker framåt i sin satsning. Övervåningen är klar, men förrådet har en nedervåning där det också ska inredas till studio och en plats att bara ”hänga” tillsammans.


– Det här är perfekt för oss. Vi har all vår utrustning alltid uppställd, behöver inte dela med något annat band och kan repa vilka tider vill, säger Martin Viber.


Martin är en av två gitarrister och den som grundade bandet tillsammans med sångerskan och tillika hustrun Frida Viberg 2005.
Martin och Frida Viberg


– Det är viktigt för oss att umgås och ha kul tillsammans. Att vi är bra kompisar är viktigt för kemin i bandet. Här har vi även alltid barnvakt till vår lilla dotter när vi ska repa, inflikar Frida och syftar till föräldrarna som bor i huset bredvid.


Väl inne i replokalen efter att vi tagit lite bilder så bjuds jag på tre nya låtar av ett band som är tight, tungt och samspelt. Ovanpå de tunga gitarrerna dekorerar melodiösa keyboardslingor soundet och Fridas sång utsmyckar med vackra melodier som för tankarna till Evanescence och Within Temptation.


– Vårt koncept är en soppa av allt möjligt där alla i bandet är med och bidrar. Martin och Frida har en grundidé som de kommer med till replokalen, där bygger vi vidare och adderar de olika influenserna som alla bär med sig, då skapas My Endless Wishes-soundet, berättar Magnus.


Även texterna som Frida skriver har en röd tråd.


– Jag vill skriva texter som kan tilltala alla, där alla som lyssnar kan hitta något att relatera till. Mycket är skrivet utifrån mina upplevelser, en längtan efter något mer i livet där min tro kommer till uttryck, eller bara en text om kärlek. Alla i bandet är inte troende så det är viktigt att alla i bandet kan ställa sig bakom musiken vi gör, säger Frida.


Bandet inser att med en skiva i bagaget så ställs det högre krav på dem som band, men tilltron till bandet och nya skivan är hög. Responsen från recensionerna som börjar droppa in är mycket positiva, även den musikmässa Promikon i Frankfurt som bandet var nere på i februari gav mersmak.


– Förhoppningsvis kommer vi åka till Holland och Tyskland på en promotionturné med ett annat band framme i oktober eller november. Det är dags att ge sig ut och leverera nu, avslutar Magnus, innan jag drar ur öronpropparna och lämnar replokalen.


Undrar om inte till och med hästarna utanför diggade i takt med musiken när jag drog i väg med bilen? Nä, det måste vara den friska lantluften som spelade mig ett spratt.


My Endless Wishes: Frida Viberg sång, Fredrik Pernros gitarr, Martin Viberg gitarr, Magnus Källström bas, Erik Ekestubbe trummor.


Klicka här för ett smakprov på bandet.


 


Publicerad 9 april 2013 klockan 12:16

Björn Sundström , 070-130 33 86

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivfoto: Camilla Lagerman

Förorenat område upptäckt bakom Stadsskogsskolan

PRESSMEDDELANDE: Ett område mark bakom Stadsskogsskolan har upptäckts vara förorenat av bly. Föroreningen uppmärksammades när Lindesbergs kommun utredde förutsättningarna för att bygga bostäder i området. Orsaken är den skjutbana som tidigare legat på platsen men som lades ner för omkring hundra år sen. Nu spärras området av för framtida sanering.

14 juli 2020 klockan 15:09 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Annons


Genrebild. Arkivfoto: Fredrik Norman

Två ”kändisar” anhållna för grov stöld

Två män, den ene i 50-årsåldern och den andre i 35-årsåldern, greps i lördags misstänkta för grov stöld. Duon anhölls senare på samma grund.
– Det här är två för oss kända personer, kommenterar Mats Öhman, presstalesperson vid polisen i Bergslagen.

13 juli 2020 klockan 10:31 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Bil påkörd av tåg: ”Klipper upp taket för att få ut personerna”

Strax före klockan fyra på söndagseftermiddagen, larmades polis, brandkår ...

Krögarparet tar över Lindegården

Tidigare under sommaren meddelade Lindegårdens dåvarande entreprenör att man inte såg något annat val än att försätta...

Lindeföretagets weekendläger blev en galopperande succé

När ridresor till soliga länder i Europa plötsligt kändes avlägnsa på grund av den envisa ...

Magnus och Sebastian Meriläinen driver tillsammans MM Hunt & Forestry. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Far och son driver jaktbutiken med det lilla extra

När Magnus Meriläinen startade sitt företag MM Hunt & Forestry 2015 var den huvudsakliga inriktningen skogsvård. Nu fem år senare är även sonen Sebastian involverad i företaget, som nu har breddat sin verksamhet och även har en egen butik.

9 juli 2020 klockan 13:52 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Arkivfoto: Ida Lindkvist

Trångt på serveringar i Lindesberg – både gäster och serveringar behöver ta sitt ansvar

PRESSMEDDELANDE: Flera anmälningar om trängsel på serveringar har inkommit till Lindesbergs kommun. Vid tillsyn har det framkommit att en del ställen har behövt ändra möbleringen för att hålla avstånd mellan gästerna. Men allt bygger på att alla tar sitt ansvar.

9 juli 2020 klockan 10:26 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Före detta elev tar över som lärare
Efter 11 år som tränare på judogymnasiet lämnar nu Carin Hamnlund över stafettpinnen i åtminstone ett år framöver. Ny tränare blir en av ...
8 juli 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Vattenläcka medför att hushåll blir utan vatten
Sent på tisdagskvällen upptäcktes en vattenläcka på Östermalmsvägen i Lindesberg. Skadan är lokaliserad och ett 20-tal fastigheter kommer ...
8 juli 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Hemestra i Bergslagen i sommar!
INSÄNDARE: Nu är vi inne i semesterperioden och många ser fram emot en skön ledighet. Ofta förknippas semester med resor, men i dessa tider kan ...
8 juli 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Jorma Kontio visade körhänderna och tog en trippel på Fornaboda, här med Keira de Veluwe Foto: Timmy Lundegård

bildspel Kontio är tillbaka i kuskchampionats-toppen

Jorma Kontio är svårslagen på Fornaboda, något han bevisade under Fornabodas åttonde tävlingsdag för säsongen, ”den flygande finländaren” som han kallas för visade upp körhänderna på nytt där han efter tre segrar under samma kväll tog ett grepp om körsvenschampionatet på Fornaboda, motstånd kan dock vara på väg.

7 juli 2020 klockan 23:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fyndläge under helgens stora loppis. Foto: Bergslagen.se

Fyndläge när Bergslagens Loppishelg återkommer

Turistbyråerna i Lindesberg, Nora, Hällefors och Ljusnarsberg hoppas kunna upprepa succén från förra året när Bergslagens Loppishelg återkommer. Under kommande lördag och söndag är det nämligen dags för fyndsugna att plocka fram den dedikerade loppiskartan, då man kan välja och vraka bland prylar från mer än 80 säljare.

7 juli 2020 klockan 12:41 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lindesbergs kommun satsar på 12-stegsbehandling

PRESSMEDDELANDE: Nu finns möjligheten för invånare i Lindesbergs kommun som har problem med alkohol eller ...

Brunnskaret porlar åter av liv

Efter ett tags vila porlar nu vattnet åter ur det gamla brunnskaret i Flugparken. Dessutom har det nu fått tillökning i ...

Vilseledande marknadsföring och aggressiva metoder lurar elkunder

PRESSMEDDELANDE: Konsumentverket har granskat elavtal som marknadsförs med det tilltalande...

Annons


Genrebild. Foto: Fredrik Norman

En person till sjukhus efter misshandel

En person fick under fredagskvällen föras till sjukhus med lindriga skador efter en misshandel i de centrala delarna av Lindesberg.

4 juli 2020 klockan 12:20 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Nyklippt och friserat längs sjön

Under torsdagen rapporterade LindeNytt om att flera klagomål kommit in från allmänheten gällande igenväxta motionsspår l...

Dags att nominera kandidater till Harmonis kulturstipendium

I november är det dags att för fjärde året i rad dela ut Manskören Harmonis kulturstipendium, ...

Vill vi ha en sjukstuga i Lindesberg?

Debatten om framtiden för Lindesbergs lasarett fortsätter. Den pensionerade läkaren Ingemar Engstrand skriver nedan ett ...

Kvinna föll i sjön – fick hjälpas upp av räddningstjänsten

Vid 16-tiden på torsdagen larmade SOS Alarm räddningstjänsten om ett befarat ...

Uppskattat musikläger på Hillstreet

För tredje året i rad anordnar Studiefrämjandet tillsammans med Lindesbergs kommun ett musikläger för barn och ...

Många klagomål på igenväxt motionsspår

Gräset har tagit över vissa sträckor av motionsspåret Lindessjön Runt. Många har reagerat på att spåret nu ...

Fellingsbro har fått sin första publika laddstolpe. Foto: Linde energi.

Publik laddstolpe i Fellingsbro fyller tidigare tomrum på kartan

Fellingsbro har fått sin första publika laddstolpe. Den som vill kan nu ladda sin elbil med förnybar el från det lokala energibolaget vid rastplatsen på Bergsvägen, uppger Linde energi i ett pressmeddelande på torsdagen.

2 juli 2020 klockan 08:16 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

bildspel Nytt banrekord på Fornaboda
Den svenska traveliten var på plats när Fornaboda skulle köra sin årliga storloppsdag med det traditionella Bergslagsloppet med 100 000:- till ...
2 juli 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

12 nya häktningsplatser till Lindesberg
Drygt 60 nya anstalt- och häktningsplatser ska bidra till att möta det höga beläggningstrycket hos Kriminalvården. Efter en inventering står det...
1 juli 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Jilkes replik till Centerpartiets Charlotte Edberger
INSÄNDARE/DEBATT:Läkaren Peter Jilke önskar svar från Centerpartiets Charlotte Edberger på frågan om partiet står kvar bakom beslutet september...
1 juli 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-06-30

2020-06-30

2020-06-30

2020-06-29

2020-06-29

2020-06-27

2020-06-27

2020-06-27

2020-06-26

2020-06-26

2020-06-26

2020-06-25

2020-06-25

2020-06-24

2020-07-14 17:07