My Endless Wishes – Lindes senaste musikexport

My Endless Wishes är bandet som står stadigt i Bergslagsmyllan som sanna lokalpatrioter, men som går sina egna vägar och satsar för att nå sina drömmars mål. Den egna vägen har börjat bära frukt. Ett färskt skivkontrakt med skivbolaget Doolittle Group AB är påskrivet och debutskivan nådde på långfredagen skivdiskarna världen över.


På lördag är det dags för Lindesberg att stifta bekantskap med bandet som ser sig som nya fast de har existerat i den här sättningen i snart fyra år. Då är det hemmaplansrelease för debutskivan med gruppens namn på Bistro Bellman.


– Trots att vi alla kommer härifrån så har vi inte spelat så ofta just i Lindesberg och det är inte så många som har hört hur bandet låter idag. Det ska bli kul att få gå ut och visa var skåpet ska stå, säger Magnus Källström bandets basist.


Vill man följa vägen bandet tar, så får man svänga av från den stora vägen, in på en mindre väg rakt ut i skogen. Efter en liten stund en ännu mindre grusväg som leder till en om möjligt ännu mindre. Här någonstans bland guppen började jag vara tacksam över att jag hade fyrhjulsdrivet, men då plötsligt öppnar skogen upp sig till en glänta, en vacker idyll framträder. Där på familjegården har bandet byggt en jättefin replokal i ett gammalt förråd, närmaste granne med hästhagen. Det är så det här bandet jobbar, man tar hjälp av människor som tror på bandet, investerar tid och pengar och driver saker framåt i sin satsning. Övervåningen är klar, men förrådet har en nedervåning där det också ska inredas till studio och en plats att bara ”hänga” tillsammans.


– Det här är perfekt för oss. Vi har all vår utrustning alltid uppställd, behöver inte dela med något annat band och kan repa vilka tider vill, säger Martin Viber.


Martin är en av två gitarrister och den som grundade bandet tillsammans med sångerskan och tillika hustrun Frida Viberg 2005.
Martin och Frida Viberg


– Det är viktigt för oss att umgås och ha kul tillsammans. Att vi är bra kompisar är viktigt för kemin i bandet. Här har vi även alltid barnvakt till vår lilla dotter när vi ska repa, inflikar Frida och syftar till föräldrarna som bor i huset bredvid.


Väl inne i replokalen efter att vi tagit lite bilder så bjuds jag på tre nya låtar av ett band som är tight, tungt och samspelt. Ovanpå de tunga gitarrerna dekorerar melodiösa keyboardslingor soundet och Fridas sång utsmyckar med vackra melodier som för tankarna till Evanescence och Within Temptation.


– Vårt koncept är en soppa av allt möjligt där alla i bandet är med och bidrar. Martin och Frida har en grundidé som de kommer med till replokalen, där bygger vi vidare och adderar de olika influenserna som alla bär med sig, då skapas My Endless Wishes-soundet, berättar Magnus.


Även texterna som Frida skriver har en röd tråd.


– Jag vill skriva texter som kan tilltala alla, där alla som lyssnar kan hitta något att relatera till. Mycket är skrivet utifrån mina upplevelser, en längtan efter något mer i livet där min tro kommer till uttryck, eller bara en text om kärlek. Alla i bandet är inte troende så det är viktigt att alla i bandet kan ställa sig bakom musiken vi gör, säger Frida.


Bandet inser att med en skiva i bagaget så ställs det högre krav på dem som band, men tilltron till bandet och nya skivan är hög. Responsen från recensionerna som börjar droppa in är mycket positiva, även den musikmässa Promikon i Frankfurt som bandet var nere på i februari gav mersmak.


– Förhoppningsvis kommer vi åka till Holland och Tyskland på en promotionturné med ett annat band framme i oktober eller november. Det är dags att ge sig ut och leverera nu, avslutar Magnus, innan jag drar ur öronpropparna och lämnar replokalen.


Undrar om inte till och med hästarna utanför diggade i takt med musiken när jag drog i väg med bilen? Nä, det måste vara den friska lantluften som spelade mig ett spratt.


My Endless Wishes: Frida Viberg sång, Fredrik Pernros gitarr, Martin Viberg gitarr, Magnus Källström bas, Erik Ekestubbe trummor.


Klicka här för ett smakprov på bandet.


 


Publicerad 9 april 2013 klockan 12:16

Björn Sundström , 070-130 33 86

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Mikael Tiderman och Pernilla Hjelt tog emot utmärkelsen via plattformen Teams.

Frövifors Pappersbruksmuseum utsett till Årets Arbetslivsmuseum

Frövifors Pappersbruksmuseum tilldelades under fredagen den ärofyllda utmräkelsen Årets Arbetslivsmuseum, och fick därmed ta emot en emaljskylt samt en prissumma om 25 000 kronor.
– Det betyder så mycket personligen att få vara med och utveckla vår verksamhet, och speciellt att få ett ekonomiskt tillskott under ett hårt pandemiår, berättade den märkbart rörda museichefen Mikael Tiderman.

9 april 2021 klockan 12:49 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Kassörska bad tobakskund om legitimation – blev hotad

Polisen har upprättat en anmälan om olaga hot riktat mot en kvinna som arbetar i en livsmedelsaffär i centrala Lindesberg. Enligt polisuppgift skall kvinnan ha blivit hotad då hon bad om att få se legitimation av en yngre kille som ville handla tobaksvaror.

9 april 2021 klockan 10:21 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Minskning i antal fall men fortsatt allvarligt läge

Efter förra veckans rekordhöga notering av antalet bekräftade covidfall i kommunen, ser läget för tillf...

Ingen oro för extrem vårflod i dagsläget

Med våren kommer oro för vissa som bor i närheten av sjöar och vattendrag. En extrem vårflod med höga flöden ...

Påskpyntade rondeller utsattes för sabotage: ”Jättetråkigt”

De fyra påskkärringarna, som hade placerats i rondellen vid Lidl, överlevde inte p...

En personbil totalförstördes i en anlagd brand i Storå. Läsarbild.

Kastade molotovcocktail mot bil – polisen jagade bilbrännare i natt

Natten till tisdag jagade polisen en bilbrännare i Storå. Vittnen har berättat hur en ensam gärningsperson sågs kasta vad som liknade en så kallad molotovcocktail – en flaska med brännbar vätska – mot en parkerad bil. Bilen blev helt utbränd, uppger polisen.
– En svartklädd person sågs kasta en flaska med brännbar vätska mot bilen och sprang sedan från platsen i riktning mot ån, kommenterar Mats Öhman, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

6 april 2021 klockan 10:58 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Glad Påsk!
LindeNytts redaktion önskar alla läsare och annonsörer en riktigt Glad Påsk! //Red.
3 april 2021 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

bildspel Påskäggsjakten är avslutad – här är vinnarna
Det var ett rekordstort deltagande i LindeNytts påskäggsjakt i år, vilket är otroligt roligt! Samtliga vinnare är utsedda och alla priser delades...
2 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Rekordnotering i antal covidfall: 128 på en vecka
Smittspridningen är uppe på en rekordhög nivå i Lindesbergs kommun, hela 128 bekräftade fall av covid-19 har rapporterats under de senaste 7 ...
2 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Hans Andersson

SPF-Seniorerna i norra länsdelen värnar om Lindesbergs lasarett

INSÄNDARE/DEBATT: Vårt lasarett har tidigare betraktats som ett akutsjukhus. Vi inom SPF-Seniorerna ser inte längre att vi kan kalla det för det, nu när kirurgi/ortopedi/urologi sedan oktober 2020 blivit nedlagt på sen kväll och nattetid. Trygghet är för oss äldre är mycket viktigt. Därför är vi som pensionärsorganisation bekymrade.

2 april 2021 klockan 08:54 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Den vinnande bilden i LindeNytts fototävling! Foto: Ylva Björk

bildspel Fototävlingen avgjord – bildkavalkad

Totalt 20 bidrag, alla med härliga och roliga tolkningar av temat vår/påsk, kom in till LindeNytts fototävling. Juryn har överlagt, röstat och överlagt igen, och en vinnare är nu utsedd.

1 april 2021 klockan 13:40 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Två kvinnor misshandlades – varav en grovt: ”Har använts ett tillhygge”

Tre personer greps på tisdagskvällen misstänkta för misshandel, ...

Annons


Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Sjätteklassare undervisas på distans på grund av ökad sjukfrånvaro hos personalen

De två sista dagarna innan påsklovet, 31 mars och 1 april, kommer eleverna i årskurs 6 på Brotorpsskolan Södra i Lindesberg att undervisas på distans. Detta beslut har fattats av Barn- och utbildningsnämndens ordförande med anledning av ökad sjukskrivning hos personalen.

31 mars 2021 klockan 08:48 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Smittskyddsläkaren rekommenderar munskydd i affärer och kollektivtrafiken

PRESSMEDDELANDE: Smittskyddsläkaren i Region Örebro län har beslutat att införa ...

Brandkåren ryckte ut och räddade nödställd katt

Nerikes Brandkår fick under måndagseftermiddagen rycka ut på ett något ovanligt larm i Guldsmedshyttan, d...

Påskkärringarna har landat i centrala Lindesberg: ”Kul grej”

Med mycket enkla medel har personalen på Samhällsbyggnad Bergslagens avdelning gata...

Vi vill ha kvar kirurgakuten på Lindesbergs lasarett nattetid!

INSÄNDARE: En söndagskväll för inte så länge sedan drabbades jag (Linda) av ett ...

Vackra Astrid utsedd till Årets Pelargon

Varje år utser branschorganisationen Blomsterfrämjandet Årets Pelargon, och i år går utmärkelsen till ...

Polisen inleder dialog med medborgarna för att kartlägga brottsligheten

Nu inleder polisen en digital medborgardialog i syfte att prioritera de brott som ...

Arkivbild. Foto: Camilla Lagerman

Beslut om partiell fjärrundervisning förlängs till mitten av april

Stadsskogsskolan i Lindesberg förlänger sin partiella fjärrundervisning, och även Storåskolan går över till den undervisningsformen från och med måndag. Det meddelade Lindesbergs kommun i ett pressmeddelande under fredagsmorgonen.

26 mars 2021 klockan 09:08 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Smittspridningen fortsatt kvar på en hög nivå
Folkhälsomyndigheten presenterade under torsdagseftermiddagen färska siffror över coronaläget i landet. Den höga smittspridningen i Lindesbergs ...
25 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Meritor korttidspermitterar personalen under april månad
Med anledning av att Lindesbergsfabrikens största kund Volvo tvingas stänga sina fabriker för lastbilstillverkning 2-4 veckor under kvartal två ...
25 mars 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-24

2021-03-24

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-22

2021-03-22

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-19

2021-03-19

2021-03-18

2021-03-18

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-04-11 10:10