Nöjesguide till lördagen

SHRA:s Vårmönstring och cruising. Dansgala i Lindesberg Arena. Rockabillykväll på Folkan #13. Amerikanskt artisteri på Palmas. Klubb Ba´Rock på Bistro Bellman. På lördag kokar nöjesmetropolen Lindesberg!

På lördag kulminerar nöjesveckan, som redan har bjudit på högtryck genom musikfestivalen Vårskrik och invigningen av den lagliga graffitiväggen vid Hillstreet. Vårskrik öppnades i onsdags och det återstår nu en dag av festivalen. På fredagen öppnar man festivalens sista dag kl. 16:00 och kör fram till 01:00. Idag arrangeras även Linde Vårdagar med allehanda inslag, bland annat artisteri: Se annons.

Men det är alltså lördagen som blir veckans riktiga nöjessmäll i Lindesberg. Det riktigt stora dragplåstret är SHRA:s motorfest och arrangören har på känn att 2013 års upplaga kan komma att bli något alldeles extra. Prognoserna ser nämligen väldigt goda ut för ett enormt deltagande och tjockt med publik.
– Det handlar alltid om hur vädret blir. Vid bra väder kan vi nog komma upp till 1000 deltagare, utställare av fordon. Blir det något sämre så är det alltid så att antalet deltagare och publik minskar, konstaterar Mikael Blomberg på SHRA.

Förra året upplevde man inget vidare utställningsväder. Dock blev eftermiddagen bättre när solen bröt fram och värmde upp det kylslagna Lindesberg.
– Trots kylan hade vi omkring 750 utställare 2012. Får vi bara sol nu, då blir det riktigt bra.
Och om vi vågar tro på de som siar om vädret så blir det goda förutsättningar för en solig tillställning såväl för utställningen som efterföljande fenomen: cruisingen. Växlande molnighet och eventuellt uppklarnande framåt kvällen, lyder prognosen kl. 09:00 från SMHI.

Men det är inte enbart väderleken som får SHRA att tro på rekordsiffror i år. Som tidigare har nämnts har klubben breddat utställningen och tagit in två helt nya kategorier: EPA-traktorer och driftingbilar.
– Det innebär naturligtvis att vi får in nya intressegrupper, det blir mycket mer bredd. Själv tycker jag det här med drifting och EPA är riktigt kul. Dels för att det handlar om unga killar och tjejer som verkligen brinner för sina intressen och vill vara med och visa vad de kan och vill med sin satsning. Underbart roligt, säger Blomberg.
Driftingbilar kommer inte bara ställas ut, man skall även visa vad det hela handlar om.
– Ja, det blir uppvisning hela dagen på parkeringen vid Lindeskolans idrottshall.

Guide till lördagen i Lindesberg
Vårmönstringen arrangeras mellan kl. 10-16. Därefter cruising t o m kl. 22.
Entré till Vårmönstringen: Vuxna 100:-, student 50:-, barn/ungdom upp till 15 år går in gratis.

Cruisingen går från rondellen i norr till rondellen i söder. Slingan är dragen enligt följande: Start vid norra rondellen (Lidl). Kristinavägen söderut fram till Flugparken,  in på Skolgatan, Kungsgatan söderut, ner Södra Torggatan och sedan ut på Kristinavägen igen och ner till rondellen vid Statoil. Bilarna kör sedan tillbaka via Kristinavägen ända fram till starten vid norra rondellen.
OBS! Mellan kl. 16:00-03:00 råder trafikförbud i centrum för ordinarie trafik. Endast boende, personer som jobbar i centrum och yrkestrafik har tillåtelse att köra in i centrum under förbudstiden. Mellan kl. 22-23 töms staden på cruisingdeltagare.

Dansgala i Lindesberg Arena
Kvällens huvudnummer på scenen är Arvingarna. Med sig har de sina goda vänner i bandet GlennartZ. Galan öppnar kl. 19:00 med bar och servering. Arvingarna går på scen med start kl. 21:00. Entré: 200:-

Rockabilly på Folkan #13
Inte mindre än fyra akter spelar under kvällen. På scen står: Billy And The Kids, The Sideoilers, Emmy Lou and the Rhythm Boys samt rocktrubaduren Per i Vråa.
Fri entré mellan kl. 17-20. Efter 100:- Rockabillyfesten håller på till kl. 01.

Ba´Rock på Bellman
Klubb Ba´Rock arrangeras på Bistro Bellman med kvällens två akter: värmländska BullsEye som går upp på scenen kl 23:00 och bjuder på rock av det hårdare slaget. Lindesbergsbandet The Global följer upp vid midnatt och knyter ihop säcken med sin experimentella rock som går åt stonerhållet. spelar kl. 23 och Lindesbergsbandet The Global kl. 00.00.

Amerikanskt på Palmas
Trubadurkväll på Restaurang Palmas med artisterna Kevin Taylor och Jamie Potts. Musikunderhållningen börjar kl. 21:00.

Publicerad 10 maj 2013 klockan 11:16

Fredrik Norman , 0581-61 71 71

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Axel Magnusson blev 100%-ig som straffskytt Foto: Hasse Persson

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under matchens gång, kunde inget av lagen komma till kritan och spela in något större avgörande. Trots fem straffmål från Axel Magnusson och en storspelande Simon Ongeri i målet, fick båda lagen dela på poängkakan.

2 mars 2021 klockan 21:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

AnnonsLindesbergs lasarett. Foto: Camilla Lagerman

Tydlig ökning av antalet covidfall i länet

Under en webbsänd lägesrapport på tisdagseftermiddagen informerade smittskyddsläkare Gunlög Rasmussen, hälso- och sjukvårdsdirektör Jonas Claesson samt vaccinsamordnare Inger Nordin Olsson om det aktuella coronaläget, som just nu dessvärre ser ut att gå åt fel håll igen.

2 mars 2021 klockan 15:42 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Tidig risk för gräsbränder: ”Undvik att elda”

Allra helst bör man just nu avstå helt från att elda utomhus. Den som ändå så vill göra, bör...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

bildspel Djurmys på schemat under sportlovets läger på Reidarsgården

Sportlovets sista dag visade sig från sin allra bästa sida, med strålande solsken och varma ...

Kollagebild Foto: Lindlöven och Hasse Persson

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, för fjärde året i rad, väljer att hylla sin stora eldsjäl Ernst Röös.
– Han har på ett eller annat sätt, hjälpt till med allt som han kan bidra med, berättar Henry Nordlund.

1 mars 2021 klockan 10:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg till att LIF inte fick någon utbetalning, när avsluten väl kom. När slutsignalen väl närmade sig, hade LIF minskat poänggapet från ett tolvmålsunderläge till en tiomålsförlust.

28 februari 2021 klockan 18:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

En förlust avrundade grundspelet
Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde ...
27 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Misstänkta föremålet ej explosivt men hälsovådligt
Som tidigare har rapporterats, spärrades polishuset och delar av kvarteret av på fredagsmorgonen sedan man upptäckt en mystisk väska placerad på ...
26 februari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Polishuset spärrades av på fredagsmorgonen sedan ett misstänkt farligt föremål upptäckts. Foto: Camilla Lagerman

Misstänkt farligt föremål vid polishuset – man gripen misstänkt för blåljussabotage

UPPDATERAD. Polishuset och delar av kvarteret spärrades på fredagsmorgonen av för allmänheten sedan man hittat ett misstänkt farligt föremål placerat vid polisstationen i Lindesberg. En person, en man i 60-årsåldern, är gripen misstänkt för blåljussabotage i samband med detta.
– Mannen greps i anslutning till platsen, säger Lars Hedelin, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

26 februari 2021 klockan 09:00 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Zila Conejeros enhetschef Arbetsmarknadsenheten. Foto: Camilla Lagerman

Snart dags för kommunens unga att söka sommarjobb

Nu är det snart dags för ungdomarna i Lindesbergs kommun att söka ferieplats för sommaren, och i år kan unga få pröva på att driva eget företag som feriejobb.
– Kanske har någon ungdom en idé som den vill pröva eller ett intresse av att få lära sig mer om hur det är att driva eget företag? säger Zila Conejeros, enhetschef på arbetsmarknadsenheten, Tillväxtförvaltningen, i ett pressmeddelande.

25 februari 2021 klockan 11:14 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon

Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlö...

Smittspridningen i länet ökar samtidigt som det råder brist på vaccin

Region Örebro län ser nu en svag ökning när det gäller smittspridningen av covid-...

Regionens genomgång av hanteringen av överblivna vaccindoser klar

Region Örebro län har i en genomgång granskat hur de överblivna doserna vid inledningen ...

AnnonsGenrebild. Foto: Camilla Lagerman

Lastbil av vägen på R68: ”Krockat med ett träd”

UPPDATERAD. En lastbil har åkt av riksväg 68 och kört in i ett träd, enligt tidiga uppgifter från SOS Alarm och polisen i region Bergslagen. Olyckan inträffade vid 21-tiden på tisdagskvällen mellan Morskoga och Hägernäs. Enligt uppgifter från polisen råder det halka i området.
– Vi är på väg till platsen. Det jag har nu är att den åkt av vägen och krockat med ett träd. Skadeläget är oklart just nu, säger Lars Hedelin, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

23 februari 2021 klockan 21:15 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Historisk bokrea är igång

För det 34:e året i ordningen välkomnade bröderna Nelzén sina kunder till bokrean, som faktiskt blir den sista i brödernas regi...

Minskade öppettider på kommunens bibliotek

Från och med den 1 mars kommer biblioteken i Lindesbergs kommun att minska sina öppettider. Bakgrunden till åtgä...

Tävlingen avslutad och två vinnare utsedda

Det var väldigt många som ville vara med och tävla om de signerade exemplaren av Anders Johnssons debutkokbok ”...

Nya siffror: Befolkningen ökar i Lindesberg

I dag, måndag, publicerar Statistiska Centralbyrån färska befolkningssiffror för 2020 för kommuner runt om i ...

Inbrottstjuvar stal bil vid ishallen – dumpade fordonet i Frövi

Någon gång mellan fredag och lördag har inbrottstjuvar härjat vid ishallen Lindehov i ...

Det blåser nya vindar i Centerpartiet – Storm tar över efter Kleber

Centerpartiet i Lindesbergs starke man, Jonas Kleber, lämnar nu över klubban efter ...

Jubel från bänken Foto: Hasse Persson

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger

Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, LIF Lindesbergs uppskruvade spel. Hela 23 mål spelades in i den andra halvleken, där ett lättat LIF kunde räkna in två nya poäng.
– Det här var en riktig ”måstematch” som vi bara skulle vinna, säjer Asso Eliassi.

21 februari 2021 klockan 18:05 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindlöven tog en poäng mot Kumla
Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Förlust mot snabbspelande Engelholm
Grundspelets sista hemmamatch spelades mot vassa Engelholm under lördagen. Hemmalaget bjöd upp till kamp, men fick svårt att möta tabelltreans ...
20 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Partiell distansundervisning även efter sportlovet
Stadsskogsskolan i Lindesberg har vid ett flertal tillfällen under hösten och vintern fått övergå till fjärrundervisning, både delvis och även...
19 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-19

2021-02-19

2021-02-19

2021-02-18

2021-02-18

2021-02-18

2021-02-18

2021-02-17

2021-02-17

2021-02-17

2021-02-16

2021-02-16

2021-02-15

2021-02-15

2021-03-03 03:58