Elsa Arrestad berömmer Engelholm, men vet hur Linde ska utmana motståndet. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Nominerad till årets rookie – nu ska Elsa utmana Engelholm

Imorgon tar Lindesberg Volley nästa steg på vägen mot gulddrömmen. Laget har nått fram till semifinal, där jättefavoriten och seriesegraren Engelholm väntar. Ut till kampen leds Linde av den rookienominerade stortalangen Elsa Arrestad.

Tidigare i veckan presenterade Svensk Volleyboll sina nominerade till säsongens främsta utmärkelser. Bland de fem rookienamnen på damsidan fanns Elsa Arrestad med, Lindesberg Volleys jättetalang som nyss hunnit fylla 18. Men redan nu har Elsa hunnit med att slå igenom i Elitserien, erövra en startplats i elitlaget och fått uppdraget som lagkapten i Linde. Att nu vara en av fem nominerade ser hon som nästa framgång.

– Det känns ju jättekul! Det är kul att man fortfarande ses som en rookie, man blir väldigt smickrad över att vara nominerad, berättar Elsa som slog igenom stort under föregående säsong och även då nominerades till utmärkelser.

– Jag tror också att den här nomineringen bygger på min utveckling från förra året. Att jag gick framåt så mycket redan då, så det ligger i min utveckling. Nu har jag också varit lagkapten, det kanske höjer min ”status” extra.

Svenska Volleyboll delar ut priser till årets spelare, årets tränare och årets rookie på både dam- och herrsidan. De slutgiltiga vinnarna röstas fram av Elitserietränarna, men även publiken kan vara med och påverka i omröstningen. Elsa hoppas givetvis på att hon kan ta hem utmärkelsen som rookie. Men hur det än slutar är centern nöjd över sina framsteg, som har fortsatt även den här vintern.

– Ja självklart, jag tycker att jag utvecklats mycket jämfört med förra året. Jag har blivit bättre i alla delar, blivit mer stabil och mer jämn i nivån. Nu har jag också en plats startsexan, det känns mer stabilt på det sättet, förklarar Elsa.

Stängde igen kvartsfinalen i tre matcher

För tillfället har ändå Elsa Arrestad viktigare saker att tänka på än rookiepriset. Lagkaptenen är framme i semifinal tillsammans med Linde Volley. Bergslagstjejerna gjorde processen kort i kvartsfinalen, där Svedala sveptes i tre raka matcher.

Men avancemanget mot tabellsexan var allt annat än en lugn resa. Visserligen körde Lindesberg över skånelaget borta i match ett, men sedan väntade två riktiga omgångar. Efter 3-1 i ett skakigt andra möte krävdes det i match tre skiljeset innan Linde till sist slog in avgörandet till 3-2.

– Vi trodde väl aldrig att det skulle bli enkelt, men den första matchen gick kanske lite för lätt. Då slappnade vi av i de två nästkommande och då blev det också problem. Men det var skönt att vi kunde lösa det i tre matcher, säger Elsa.

Just att ta hem en matchserie i tre matcher är viktigt ur många vinklar. Ett fjärde kvartsfinalmöte hade dels tvingat Linde till en ny långresa till Skåne, samtidigt som spelschemat under slutspelet är tätt. Alla lag vill ta varje tillfälle till spelvila och 3-0-serien mot Svedala har betytt mycket menar Elsa.

– Det är jätteskönt att vi fått matchledigt i alla fall en vecka. Då har vi hunnit börja spela ihop oss så som vi vill spela mot Engelholm. Det känns viktigt att ha fått den här tiden till det.

Ställs mot storfavoriten: ”Har bra spelare på varje position”

Ja, för med Svedala avklarad är det dags för nästa skånska motstånd. Som väntat blev det semifinal mot Engelholm för Lindesberg Volley, en utmaning som många säkert ser som omöjligt. Motståndet har gått genom säsongen med en förlust på 23 matcher och vann Elitserien i överlägsen stil. Vad är det då som gör Engelholm så pass bra?

– De är samspelta, har ett väldigt bra grundspel och duktiga i anfall. De har också bra spelare på varje position och det gör dem svåra att bärga, svarar Elsa och pekar ut vad som gäller för Lindes del.

– Det är att gå in med inställningen att vi ska vinna. Vårt viktigaste fokus ska vara att ha ett grundspel och spela som ett lag, jag torr det är en stor nyckel. Just att spela tillsammans och inte som individuella spelare.

När laget nu haft en matchfri vecka har mycket tid lagts på att läsa in sig på motståndet. Teemu Sarna har fått Linde att öva in sig på ett spel som kommer att passa mot Engelholm. Semifinalduellen inleds imorgon söndag med bortaresa för Lindesberg Volley, inte den enklaste starten håller Elsa Arrestad med om.

– Vad har de förlorat där? En match på hur länge som helst. De kan sin hall och det är så klart svårare för oss att spela i bortahallar. Det är en fördel för dem, men ska kunna hantera det också och tar uppgiften som den kommer.

Så spelas semifinalen:
2/4 16.00 Engelholm-Lindesberg
5/4 19.00 Lindesberg-Engelholm
9/4 16.00 Engelholm-Lindesberg
Ev. 12/4 19.00 Lindesberg-Engelholm
Ev. 14/4 16.00 Engelholm-Lindesberg

Publicerad 1 april 2017 klockan 20:45


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

22-åriga Simon Gorski, Fornabodas yngsta kusk, tog sin första kuskseger på Solvalla Arkivfoto: Timmy Lundegård

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom istället nya jubel efter att Fornabodas yngsta travkusk, 22-åriga Simon Gorski, kört hem sin första seger tillsammans med Skall Ha på Solvalla.
– Jag har väl sett om loppet minst fem gånger efteråt, säjer Simon.

10 maj 2021 klockan 14:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Jimmi Ehlers hade en bra dag när Fornaboda körde sin säsongspremiär. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi Ehlers, som tidigt säkrade säsongens första hemmaseger. Detta med Danois Simoni, som var helt överlägsen på upploppet.
– Han var jättebra idag, säjer Jimmi efter loppet.

8 maj 2021 klockan 20:58 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt ...

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ...

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter
Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu ...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande
En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i ...
21 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom d...

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och ...

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. ...

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

Axel Magnusson blev 100%-ig som straffskytt Foto: Hasse Persson

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under matchens gång, kunde inget av lagen komma till kritan och spela in något större avgörande. Trots fem straffmål från Axel Magnusson och en storspelande Simon Ongeri i målet, fick båda lagen dela på poängkakan.

2 mars 2021 klockan 21:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Linde Volley laddar mot slutspel
Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett ...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Gratis hemmamatch när Röös hyllas
Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, f...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tiomålsförlust i Alstermo
Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg...
28 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-27

2021-02-26

2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-05-13 20:54