Lord Horse vinner försök och final till Midsommarloppet. Mats Karlsson från Nora tränar medan Per Lennartsson skötte tömmarna. Foto: Timmy Lundegård

Noraseger i Midsommarloppet

Fri entré, väl använda gratisbussar och trettio plusgrader. Det var travfest på Fornaboda när banan arrangerade sina årliga midsommartävlingar, där publiken fyllde gräset med sin närvaro. Midsommarloppet stod som varje år i fokus, där kuskande Per Lennartsson tog sin fjärde dagsseger när han körde in Nora-hästen Lord Horse till en bekväm seger.

Det blev ett redigt midsommarfirande på Fornaboda under lördagen. Restaurangkön verkade aldrig ta slut och på stora delar av Fornabodas gräsmatta, så hittades allt från kompisgäng till finklädda familjer.

Att värmen höll sig runt trettio plusgrader lockade såklart många. Även om de tävlande hästarna skulle prestera stort i loppen, så meddelades det att det inte skulle vara någon större fara.

– Värmen är det nog inget större problem med för hästarna, om något så klarar de nog värmen bättre än oss i sulkyn och i stallarna. Skötarna och tränarna är också duktiga på att försörja hästarna med mycket vatten så det tror jag inte kommer att vara några problem, berättade dagens första vinnarkusk Andreas Lövdal som till vardags jobbar som hästskötare.

De gästande var förberedda för mycket sol. Foto: Timmy Lundegård

Med tävlingsdagen igång så lades det största fokuset på Midsommarloppet. Två försökslopp på kort distans där de sex främsta ekipagen fick tävla vidare i en final, senare under dagen. Trots en stark försöksseger av Nydalens Finity, så blev det den andra försöksvinnaren, Lord Horse, som stack ut efter en enkel spetsseger.

– Han tog i en hel del under hela loppet och även om tempot var uppskruvat, så var det hästen som själv ville springa så fort. Jag tyckte kanske själv att det gick lite väl fort men jag hade blivit tvungen att krångla en hel del med honom för att kunna köra snabbare. Det kändes inte värt det så jag lät honom trava på och lät honom känna sig som kung på banan, sade segerkusken Per Lennartsson som tidigare kvalat in en häst till finalen.

Lord Horse var pigg på bettet redan i uttagningsloppet. Foto: Timmy Lundegård

– Lord Horse var bra idag och hade en del sparat över mål, men jag var samtidigt väldigt nöjd med hästen i förra uttagningsloppet. Det är ett val mellan två bra vinnarchanser så det kommer att bli svårt att välja.

Valet för Eskilstunakusken landade till slut på Lord Horse som, trots ett tjugo meters tillägg i finalens voltlopp, spelades till en av finalens favoriter. Även i finalen slutade det med seger efter ett avgörande drag med varvet kvar, där Lennartsson valde att dra tåget i tredje spår och hålla sig utvändigt ledaren.

– Jag ville inte ha tilläggshästarna bakom mig när vi skulle börja öka i tempot och valde därför att gå framåt med varvet kvar till mål. Därifrån fick vi ledningen lagom mot slutsvängen och även om han nog inte hade krafter kvar för att kunna svara, så fanns krut för att kunna hålla farten ett tag till. Idag visade han att han var loppets starkaste häst och det är roligt för ägarna som får ha en sådan trotjänare som får vinna ett sånt här lopp, berättar Per Lennartsson.

Det var glada ägare som fick se sin Lord Horse vinna dubbelt under lördagen. Foto: Timmy Lundegård

En fyrling till Lennartsson
Med segern i Midsommarloppet så tog kuskande Per Lennartsson sin fjärde dagsseger på Fornaboda. Han stod även för dagens största skrällseger, där han körde in Helios di Quattro till seger i den årliga Midsommarstayern efter ett stökigt lopp med många galopper.

– Det blev ett ordentligt störningsmoment för många i det bakre fältet efter 800 meter. Det var några hästar som kom åt sulkys och även jag hade en häst bakom mig som kom åt min sulky, så det blev att vi kollade runt så att alla stod på benen, säger Per Lennartsson som segrade efter en galopp från ledaren.

Per Lennartsson segrade i fyra lopp under lördagen. Foto: Timmy Lundegård

– Väl i loppet är det som att min häst har som en liten broms som gör att han inte tar ut sig mer än nödvändigt, men segerförhoppningarna fanns ändå kvar. Vi var på väg att försöka utmana om ledningen när ledaren galopperar och det gör att min häst som stannar till, men det kändes ändå klart.

När det kommer till hemmahästarna så blev fick June Grace den främsta placeringen. Kuskande Suzanne Walterström gjorde ett försök att ta sig förbi sina konkurrenter på upploppet och tog sig till en femte plats. Leif Persson tränar.

Midsommarens vinnare:
Lopp 1:
Syster Gunnel – Andreas Lövdal (Timo Nurmos) – 1,81
Lopp 2: Lovely Concord – Andreas Lövdal (Timo Nurmos) – 6,50
Lopp 3: Nydalens Finity – Ralf Karlstedt – 9,36
Lopp 4: Lord Horse – Per Lennartsson (Mats Karlsson) – 2,22
Lopp 5: Helios di Quattro – Per Lennartsson (Conny Johansson) – 15,50
Lopp 6: Harpy – Per Lennartsson (Robert Bergh) – 4,03
Lopp 7: Kennedy Boko – Andreas Lövdal (Timo Nurmos) – 1,41
Lopp 8: Haugestad Duft – Ole Bakkevold Reime (Knut Arne Ödegaard) – 4,18
Lopp 9: Lord Horse – Per Lennartsson (Mats Karlsson) – 4,42
Lopp 10: Global Certificate – Victor Rosleff (Peter I Eriksson) – 9,73
Lopp 11: Edforever – Magnus Jakobsson (Ulf Stenströmer) – 3,40

Publicerad 25 juni 2022 klockan 19:37

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Man hotfull mot allmänheten i centrala Lindesberg: ”Hade ett tillhygge”

En man i 30-årsåldern misstänks för att under tisdagen ha hotat flera personer på en plats i centrala Lindesberg. Enligt initiala uppgifter skall mannen ha varit beväpnad med något slags tillhygge.
– Vi fick larm om att tre personer befinner sig på den här platsen, varav en av dem är väldigt påverkad och hotfull mot andra människor. Han hade ett tillhygge, utan att gå in på närmare detaljer, kommenterar Lars Hedelin vid polisen i region Bergslagen.

9 augusti 2022 klockan 18:06 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons


Ikonen och legendaren Ulf Lundell gästar Lindesberg på lördag. Foto: Pressbild

Bara dagar kvar till Ulf Lundells konsert i Lindesberg: ”Vi hoppas på en fullsatt arena”

På lördag gästar en av landets absolut största artister, Ulf Lundell, scenen i Lindesberg Arena. Konserten som är det sista stoppet på hans stora sommarturné kan även komma att bli en av Lundells sista livespelningar, något som eventstrateg Jeanette Andersson hoppas kunna locka storpublik.
– Han har själv sagt att det här är hans absolut sista sommarturné, och vi är det sista stoppet, säger hon till LindeNytt.

9 augusti 2022 klockan 13:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

LIF Lindesberg möter SM-vinnande Ystads IF

Försäsongen har bara börjat för LIF Lindesberg där man på en match mot VästeråsIrsta, håller sig obesegrade...

Vill man bli gammal i Sverige?

INSÄNDARE/DEBATT: Är ålderdomen i Sverige trygg? Fångar man upp alla gamla människor som behöver hjälp i det dagliga livet...

Polisen stoppade vårdslös förare efter samtal från trafikant

En bilist på riksväg 68 utanför Lindesberg, misstänks för att ha utsatt övriga i trafiken ...

Genrebild: Fredrik Norman

Ungdomar bröt sig in i skola

Vid 18-tiden på söndagen larmades polisen om ett pågående inbrott i Lindeskolan.

8 augusti 2022 klockan 11:27 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Det blev en stor glädje på publikplats när Fläsk Ken tog sin andra raka seger med Valentin Prevost. Foto: Isabella Jansson Wiklund.

Familjeglädje på Fornaboda

Inför fredagens lunchtävlingar så hade kusken, Valentin Prevost, stora delar av familjen på plats för en trevlig lunch på travet. När Gävlekusken senare under dagen skrällde till med seger, tillsammans med Fläsk Ken, så hördes den stora glädjen från familjen som hejade vid mållinjen.
– Det är kul att de är på plats, säger Valentin Prevost.

5 augusti 2022 klockan 19:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ville och Adams cykelresa genom Sverige slog insamlingsmålet
Måndagen den 11 juli påbörjade vännerna sin cykelresa genom Sverige, med målet att samla in 25 000 kronor till Hjärtebarnsfonden. 16 dagar ...
5 augusti 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Stew förbereder sig för spelning på Kopparbergsfestivalen
I slutet av maj turnéöppnade det Lindesbergsbaserade rockbandet Stew på Riff Musik Bar tillsammans med det rutinerade stockholmsgänget Lugnet. Nu ...
4 augusti 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Mycket glädje trots kalldusch när seniorerna hade kickoff
Det bjöds på mycket skratt, grillad korv, spel och ett plötsligt ösregn när SPF Seniorerna i Lindesberg träffades vid Äventyrsgolfen under ...
4 augusti 2022 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Foto: Carlos Ferreira

Ingrid Nilsson uttagen till U18-VM

I slutet av förra veckan kammade Frövi Judos supertalang Ingrid Nilsson hem ett välförtjänt guld vid Ungdoms-OS i Slovakien. Nu väntar nya utmaningar för 17-åringen som nyligen blivit uttagen till U18-VM som avgörs i Sarajevo senare i augusti.

3 augusti 2022 klockan 08:29 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Christina Orrbo och Ann Björklund tar steget ut i näthandeln. Foto: Privat

Bokhandlarna Christina och Ann lanserar webbshop

För att möta sina kunders behov gör Blombergska Bokhandeln i Lindesberg en stor satsning på e-handeln och startar upp en egen webbutik i Ugglans regi med ett större sortiment än man tidigare har kunnat erbjuda.
– Vi hoppas nå ut till konsumenter som bor längre bort och även de i närområdet som inte har möjlighet att ta sig till bokhandeln, förklarar butiksägaren Christina Orrbo.

2 augusti 2022 klockan 12:44 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Axel från Lindesberg segrare i O-ringens H15-klass

Efter två års uppehåll kunde världens största orienteringstävling, O-ringen, återigen hållas i ...

GULD till Ingrid Nilsson på Ungdoms-OS

Frövi Judos supertalang Ingrid Nilsson kammade under torsdagen hem ett guld vid Ungdoms-OS i slovakiska Banská Bystrica...

Manskören efterlyser kandidater till årets kulturstipendium

Sedan 2017 har Manskören Harmoni delat ut ett kulturstipendium till minne av Gudrun Persson, som ...

Annons


Nova Solin och Lova Storm visar upp sina balanskunskaper. Foto: Jennie Einarsson

bildspel Danslägret bjöd på skratt, skoj och nya vänner

Från en av salarna i Lindesberg Arena hörs en blandning av musik och skratt. Det är nämligen här som en av de kommunala sommarlovsaktiviteterna huserar, danslägret. – Det är första gången jag gör det här, jag har inte dansat förut men ledarna säger att vi har lärt oss snabbt. Det är roligt, de klappar och är glada för att vi har lärt oss stegen, säger lägerdeltagaren Lova Storm glatt.

28 juli 2022 klockan 11:59 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Ehlers säkrar en ny hemmaseger!

Det var fina tävlingar när Fornaboda körde eftermiddagstrav under onsdagen. För 17:e året i rad skulle Fornaboda Grand Prix...

Christoffer är frivillig sjukvårdare i krigets Ukraina

Inför sin första resa till Ukraina som frivillig sjukvårdare skrev Christoffer Tsutsunen sitt ...

Inför kräftfisket: ”Det ser bra ut”

Om lite drygt tre veckor arrangeras allmänhetens kräftfiske i Lindesberg. Nu har arrangörens provfiske ...

Omtyckta byauktionen i Hafsta slog besöksrekord

I lördags återupptogs den omtyckta och årliga byauktionen i Hafsta efter ett två års långt uppehåll under...

bildspel Läskiga figurer och mycket skratt när Gammelstock hade premiär

Med inspiration hämtad från det franska maratonloppet Médoc Maraton gick den allra första ...

Aleksander Lazarevic om framtidsvisionerna för IFK: ”Behöver hjälp”

Aleksander Lazarevic förlänger sitt uppdrag som ungdomsansvarig för ...

När värmeböljan drog in valde många att spendera dagen vid Ölsjöbadet i Ramsberg. Foto: Jennie Einarsson

bildspel Många sökte svalka vid länets bästa badplats

Dagens minst sagt utlovade heta temperaturer fick mängder av invånare att vallfärda till badplatser runt om i kommunen. LindeNytt tog tillfället i akt att göra ett besök vid Ölsjöbadet i Ramsberg som blivit framröstat för andra året i rad av P4 Örebros lyssnare till länets bästa badplats.

21 juli 2022 klockan 19:27 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Ville och Adam cyklar genom Sverige för hjärtats skull
Inom loppet av 17 dagar ska vännerna Ville Frank och Adam Sjölin färdas genom Sverige, från Treriksröset i norr till Smygehuk i söder, enbart ...
20 juli 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Elon Ljud & Bild utsatt för smash and grab i natt
Natten till tisdag har hemelektronikbutiken Elon Ljud & Bild i Lindesberg utsatts för en så kallad "smash and grab", det vill säga ett inbrott med ...
19 juli 2022 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Glada vinnarkänslor på Fornaboda
Fornaboda Travbana invigde den nya veckan med flera långväga gäster. Trots deltagande av ett kallblod från Jägersro och en favoritspelad duo frå...
18 juli 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2022-07-18

2022-07-18

2022-07-18

2022-07-18

2022-07-17

2022-07-17

2022-07-16

2022-07-15

2022-07-15

2022-07-14

2022-07-13

2022-07-13

2022-07-12

2022-07-11

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2022-08-10 03:42