Lord Horse vinner försök och final till Midsommarloppet. Mats Karlsson från Nora tränar medan Per Lennartsson skötte tömmarna. Foto: Timmy Lundegård

Noraseger i Midsommarloppet

Fri entré, väl använda gratisbussar och trettio plusgrader. Det var travfest på Fornaboda när banan arrangerade sina årliga midsommartävlingar, där publiken fyllde gräset med sin närvaro. Midsommarloppet stod som varje år i fokus, där kuskande Per Lennartsson tog sin fjärde dagsseger när han körde in Nora-hästen Lord Horse till en bekväm seger.

Det blev ett redigt midsommarfirande på Fornaboda under lördagen. Restaurangkön verkade aldrig ta slut och på stora delar av Fornabodas gräsmatta, så hittades allt från kompisgäng till finklädda familjer.

Att värmen höll sig runt trettio plusgrader lockade såklart många. Även om de tävlande hästarna skulle prestera stort i loppen, så meddelades det att det inte skulle vara någon större fara.

– Värmen är det nog inget större problem med för hästarna, om något så klarar de nog värmen bättre än oss i sulkyn och i stallarna. Skötarna och tränarna är också duktiga på att försörja hästarna med mycket vatten så det tror jag inte kommer att vara några problem, berättade dagens första vinnarkusk Andreas Lövdal som till vardags jobbar som hästskötare.

De gästande var förberedda för mycket sol. Foto: Timmy Lundegård

Med tävlingsdagen igång så lades det största fokuset på Midsommarloppet. Två försökslopp på kort distans där de sex främsta ekipagen fick tävla vidare i en final, senare under dagen. Trots en stark försöksseger av Nydalens Finity, så blev det den andra försöksvinnaren, Lord Horse, som stack ut efter en enkel spetsseger.

– Han tog i en hel del under hela loppet och även om tempot var uppskruvat, så var det hästen som själv ville springa så fort. Jag tyckte kanske själv att det gick lite väl fort men jag hade blivit tvungen att krångla en hel del med honom för att kunna köra snabbare. Det kändes inte värt det så jag lät honom trava på och lät honom känna sig som kung på banan, sade segerkusken Per Lennartsson som tidigare kvalat in en häst till finalen.

Lord Horse var pigg på bettet redan i uttagningsloppet. Foto: Timmy Lundegård

– Lord Horse var bra idag och hade en del sparat över mål, men jag var samtidigt väldigt nöjd med hästen i förra uttagningsloppet. Det är ett val mellan två bra vinnarchanser så det kommer att bli svårt att välja.

Valet för Eskilstunakusken landade till slut på Lord Horse som, trots ett tjugo meters tillägg i finalens voltlopp, spelades till en av finalens favoriter. Även i finalen slutade det med seger efter ett avgörande drag med varvet kvar, där Lennartsson valde att dra tåget i tredje spår och hålla sig utvändigt ledaren.

– Jag ville inte ha tilläggshästarna bakom mig när vi skulle börja öka i tempot och valde därför att gå framåt med varvet kvar till mål. Därifrån fick vi ledningen lagom mot slutsvängen och även om han nog inte hade krafter kvar för att kunna svara, så fanns krut för att kunna hålla farten ett tag till. Idag visade han att han var loppets starkaste häst och det är roligt för ägarna som får ha en sådan trotjänare som får vinna ett sånt här lopp, berättar Per Lennartsson.

Det var glada ägare som fick se sin Lord Horse vinna dubbelt under lördagen. Foto: Timmy Lundegård

En fyrling till Lennartsson
Med segern i Midsommarloppet så tog kuskande Per Lennartsson sin fjärde dagsseger på Fornaboda. Han stod även för dagens största skrällseger, där han körde in Helios di Quattro till seger i den årliga Midsommarstayern efter ett stökigt lopp med många galopper.

– Det blev ett ordentligt störningsmoment för många i det bakre fältet efter 800 meter. Det var några hästar som kom åt sulkys och även jag hade en häst bakom mig som kom åt min sulky, så det blev att vi kollade runt så att alla stod på benen, säger Per Lennartsson som segrade efter en galopp från ledaren.

Per Lennartsson segrade i fyra lopp under lördagen. Foto: Timmy Lundegård

– Väl i loppet är det som att min häst har som en liten broms som gör att han inte tar ut sig mer än nödvändigt, men segerförhoppningarna fanns ändå kvar. Vi var på väg att försöka utmana om ledningen när ledaren galopperar och det gör att min häst som stannar till, men det kändes ändå klart.

När det kommer till hemmahästarna så blev fick June Grace den främsta placeringen. Kuskande Suzanne Walterström gjorde ett försök att ta sig förbi sina konkurrenter på upploppet och tog sig till en femte plats. Leif Persson tränar.

Midsommarens vinnare:
Lopp 1:
Syster Gunnel – Andreas Lövdal (Timo Nurmos) – 1,81
Lopp 2: Lovely Concord – Andreas Lövdal (Timo Nurmos) – 6,50
Lopp 3: Nydalens Finity – Ralf Karlstedt – 9,36
Lopp 4: Lord Horse – Per Lennartsson (Mats Karlsson) – 2,22
Lopp 5: Helios di Quattro – Per Lennartsson (Conny Johansson) – 15,50
Lopp 6: Harpy – Per Lennartsson (Robert Bergh) – 4,03
Lopp 7: Kennedy Boko – Andreas Lövdal (Timo Nurmos) – 1,41
Lopp 8: Haugestad Duft – Ole Bakkevold Reime (Knut Arne Ödegaard) – 4,18
Lopp 9: Lord Horse – Per Lennartsson (Mats Karlsson) – 4,42
Lopp 10: Global Certificate – Victor Rosleff (Peter I Eriksson) – 9,73
Lopp 11: Edforever – Magnus Jakobsson (Ulf Stenströmer) – 3,40

Publicerad 25 juni 2022 klockan 19:37

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Peter Larsson överraskades av Daniel Paris. Foto: Emil Lörelius/Postkodlotteriet

Guldregn över Peter och Ann-Christin när Postkodlotteriet kom på besök

Bilskadecenters Peter Larsson fick sig en rejäl överraskning i tisdags, när självaste Daniel Paris dök upp på hans arbetsplats. Med sig hade han ett gäng gyllene kuvert innehållande vinster från Postkodlotteriet, där Peter blivit en lycklig vinnare.
– Oj oj oj, tack så jättemycket! sade en överraskad och glad Peter.

25 november 2022 klockan 12:02 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Karin Gustafsson på Mäklarhuset informerar om läget på den lokala bostadsmarknaden. Foto: Mäklarhuset

Mäklaren: Risk för missförstånd när storstadsmarknaden jämförs med landsbygd

I media har det den senaste tiden rapporterats om stora prisras på bostadsmarknaden och flera storbanker som bland annat SEB och SBAB förutspår i sina rapporter att ytterligare nedgångar kan komma att väntas – ända ned mot 20%. Det har i sin tur lett till att många oroliga kunder hört av sig till Mäklarhuset i Lindesberg för vägledning.
– Vi har blivit kontaktade av kunder som undrar om det går att sälja då de tror att priset har gått ner så pass mycket. Det blir lite tokigt, menar Karin Gustafsson och förklarar att den lokala marknaden inte ser ut på samma sätt.

25 november 2022 klockan 10:39 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Kultursatsning: Film, opera, bok

Det är en bok, som blev en film och som nu kommer som opera - i Lindesberg. Det här är en triad som kommer till stånd genom ...

Man gripen misstänkt för mordförsök: ”Attackerade personal i butik”

Polisen har gripit en man i 30-årsåldern misstänkt för att på torsdagen ...

Lindegym firar 6 år med öppet hus och nya satsningar

Det har gått sex år sedan Alexander Scharnke, Victoria Karlsson, Sia Östlind och Johan Fransson tog ö...

Nicklas Jansson, Nicklas Dahlgren och Markus Åsland i Stew, spelar i Lindesberg på lördag. Foto: Camilla Lagerman

Stew och Stockholmsbandet Wooden Fields gör gemensam spelning i Lindesberg

Det utlovas rykande färsk 70-talsinspirerad bluesrock med heta gitarriff när Lindesbergsbaserade bandet Stew gör sin andra spelning på hemmaplan under lördagen. Med sig har de det stockholmsbaserade bandet Wooden Fields, som släppte sitt debutalbum under 2021.
– Det är alltid kul att lira ihop med folk man tycker om, säger Nicklas Jansson.

23 november 2022 klockan 14:53 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Torphyttevägen avstängd till och med fredag. Foto: Camilla Lagerman

Avstängning förlängs – hävs först i nästa vecka

UPPDATERAD. På onsdagsmorgonen stängdes Torphyttevägen för trafik i höjd med Hemköpsparkeringen. Detta innebär att all trafik som skall vidare in i Brodalsområdet, till exempel för att komma till Lindeskolan, hänvisas till alternativa färdvägar. Infarten till Hemköp påverkas dock ej av det arbete som nu påbörjats. Avstängningen var planerad att hävas nu på fredag – men under onsdagen kommer man med nya bud som gör gällande att man öppnar vägen igen först i nästa vecka.
– Det är VA-avdelningen som har stängt vägen. Det är ett ledningsarbete som skall utföras där, berättar Mikael Dahlin, enhetschef Gata på Samhällsbyggnad Bergslagen.

23 november 2022 klockan 09:46 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Hillstreet laddar inför Novemberfestivalen
Det har hunnit gå 28 år sedan den allra första Novemberfestivalen gick av stapeln och nu är det återigen dags för den årligen återkommande ...
22 november 2022 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Långa köer på R50 – lastbil blockerar körfält
Under morgontimmarna inträffade en trafikolycka med lastbil i höjd med Fornaboda. Lastbilen skall ha blivit stående tvärs över vägen och orsakat...
22 november 2022 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Så ser nya kommunstyret ut – tyngsta posterna till M och SD
Under måndagens sammanträde i kommunfullmäktige blev det nya kommunstyret klart för den kommande mandatperioden. Ny ordförande i kommunstyrelsen...
21 november 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Dennis Arkanius, ordförande i spelföreningen Lucky visar upp en specialbyggd modell till bordsspelet Warhammer. Foto: Jennie Einarsson

Spelföreningen välkomnar till ny lokal på Hillstreet

I dagarna flyttade spelföreningen Lucky till nya lokaler i den stora tegelbyggnaden på Hillstreet i Lindesberg där man nu har fått mer plats för sina medlemmar att kunna ställa upp de skrymmande spelborden.
– Det är väldigt roligt att kunna erbjuda våra medlemmar större utrymme nu när vi är så pass många som spelar, menar Dennis Arkanius, ordförande i spelföreningen Lucky.

21 november 2022 klockan 13:41 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Det blev nio mål i målskillnad mot Silwing Troja under fredagen. Foto: Hasse Persson

Vältränat anfallsspel gav LIF sjätte raka

LIF Lindesberg fortsätter sitt segertåg och säkrade sin sjätte raka seger under säsongens sjunde seriematch. Matchens första halvlek bjöd på en rad intressant innehåll från hemmalagets ögon, där LIF fick den överlägset bästa halvtimmen.
– Vi har jobbat rätt mycket med tajming, berättar Asso Eliassi.

18 november 2022 klockan 22:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Bonusfamiljen kan vara en utmaning

När man träffar en ny partner, kan det vara bråttom att flytta ihop, så bråttom att barnen inte hänger med. Det kanske g...

bildspel Kristinaskolans lägenheter färdiga för inflytt sommaren 2024

Strax efter nyår påbörjas det omfattande arbetet med att förvandla Kristinaskolan i ...

Annons

Magnus Unosson och Johanna Röseberg är två av årets pristagare. Foto: Privat

Årets pedagogiska pris utdelat: ”Väldigt hedrande”

Sammanlagt fem pedagoger inom förskolan, grundskolan och gymnasiet fick ta emot Barn- och utbildningsnämndens pedagogiska pris för 2022. I år var första gången som även barn, elever, föräldrar och andra medborgare i Lindesbergs kommun kunde nominera kandidater till priset, som i år alltså gick till Caroline Arvidsson (gymnasiet), Johanna Röseberg och Magnus Unosson (grundskolan) samt Elsa Nordenfelt och Maria Mårtensson (förskolan).

16 november 2022 klockan 15:34 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Linde Energi satsar på ny kostnadseffektiv laddning för personalens elbilar

Som en del av Linde Energis satsning på laddning av elfordon har man med hjälp av...

Ingrid Nilsson en av Sparbankens pristagare

Under fredagen höll Bergslagens Sparbank, tillsammans med sin ägarstiftelse, sin årliga stipendieutdelning. Tre ...

Linde Energi varnar för elräkningsbedrägeri

I samband med att det beslutade stödet för höga elpriser ska betalas ut till elanvändare har det uppdagats en ...

LIF fortsätter serien i topp!

LIF Lindesberg fortsätter att vara ”herren på täppan” av Division 1-tabellen. Under måndagskvällen tog man sin femte raka...

Kazue Ikeda fick Harmonis kulturpris

Dansläraren Kazue Ikeda har tilldelats 2022 års kulturpris till minne av Gudrun Persson. Detta kungjordes på fredagskvä...

Jubileumsmatchens ledare gör sig redo för match. LIF Lindesbergs Jonatan Jeppson (t.v.) och IFK Noras Johan Johansson (t.h.). Foto: Timmy Lundegård

bildspel IFK Nora firade 115 år med jubileumsmatch

Under fredagen firades IFK Nora 115 år som förening. Firandet gjordes med två speciella handbollsmatcher där man, förutom en intern Noramatch, gjorde plats för en seriematch i division 3 mellan grannföreningarna IFK Nora och LIF Lindesberg.
– Det blir som vårat sätt att visa att vi gör något extra för att uppmärksamma vårt 115-årsjubileum, säger IFK Noras ordförande Johan Johansson.

12 november 2022 klockan 11:51 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

I helgen går startskottet – här är årets julmarknader
Med rask takt närmar vi oss tomtetider och på många platser runt om i Lindesbergs kommun stundar nu en mängd traditionsenliga julmarknader att bes...
11 november 2022 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Hos Birgitta möts energier: ”Mystiken lockar”
Birgitta Fagerhill har varit aktiv som medium sedan 2015, då hon tog emot klienter i sin lilla stuga på gården hemma i Lövåsen. Sedan april ...
10 november 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Nationella donationsveckan: ”Gör din vilja känd”
Under vecka 45 genomförs den nationella donationsveckan i Sverige, en kampanj som initierats av Socialstyrelsen med syftet att få fler att ta stä...
9 november 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2022-11-08

2022-11-07

2022-11-07

2022-11-07

2022-11-04

2022-11-04

2022-11-04

2022-11-04

2022-11-03

2022-11-02

2022-11-02

2022-11-02

2022-11-02

2022-11-01

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2022-11-27 12:48