Foto: Joachim Tadell

Nya musikaliska smaker från Stew: ”Ser fram emot att möta publiken igen”

Mycket har hunnit hända sedan Lindebandet Stew släppte sitt debutalbum ”People” under hösten 2019. Bara några månader senare begav de sig ut på en turné i Tyskland, något som skulle visa sig bli de sista spelningarna på länge då coronaviruset drog fram över Europa. Nu blickar man dock framåt igen, med två färska singlar släppta, och ett nytt album på väg ut i etern.

Rockbandet Stew firade sitt debutalbum ”People” med en fullsatt releasefest på Clarion Hotel i Örebro i slutet av oktober 2019. Ett par månader senare gjorde de sig redo för en efterlängtad turné i Tyskland, bland annat i huvudstaden Berlin. När killarna gav sig ut på vägarna var covid-19 fortfarande ett virus som inte såg ut att sprida sig till Europa, något man snabbt fick erfara att det faktiskt hade gjort.

– Vi spelade i Hamburg, Dresden, Berlin och Bielefeld, och alla ställen stängde ner samma vecka som vi spelade. Så vi var det sista giget folk hann gå på innan Tyskland gick in i lockdown. Vi förstod nog hur allvarligt det var först när vi skulle korsa den danska gränsen på väg hem till Sverige igen, där militären stod med dragna vapen, berättar Nicklas Jansson.

Även om man inte har kunnat komma ut och spela under pandemin har killarna i Stew ändå haft fullt upp. Under hösten 2020 spelade de in sin nya skiva, även den här gången hos Studio Oktober, och dessutom bytte de skivbolag från det amerikanska skivbolaget Ripple Music till det dansk-tyska Uprising Records.

– Det passade oss bättre med ett europeiskt bolag, framförallt är det lättare utan tidsskillnad, skrattar Nicklas.

Under samma höst fick de även möjligheten att åka till Danmark för att spela, coronaläget hade då stabiliserat sig, men allt var väldigt långt från normalt.

– Vi spelade på Esbjerg Fuzztival, som var en inomhusfestival i en av Danmarks allra största arenor Tobakken Spillested Theater. Det satt 250 personer i publiken, alla med munskydd, i den stora lokalen. Det var en väldigt surrealistisk känsla, roligt så klart, men väldigt konstigt, berättar Nicklas.

Releasefesten för deras debutalbum blev slutsåld. Foto: Camilla Lagerman

Kort därefter drog den andra coronavågen in över Europa och många länder gick åter in i lockdown. För killarna i Stew gick tiden åt till att färdigställa sitt kommande album ”Taste” och man släppte även två singlar från densamma, Heavy Wings var först ut, följt av Earthless Woman. I takt med att vaccineringsarbetet tog fart lättade även en del restriktioner i Europa, och under sommaren 2021 kunde man återvända till Tyskland för tre nya spelningar.

– Det var så sjukt roligt! När vi skulle spela i Bielefeld var det ett enormt tryck efter biljetter, folk hörde av sig och berättade att vi var det sista bandet de hade sett innan coronan och ville se oss igen nu. Folk åkte ända från Berlin bara för att se oss, helt galet! Den sista spelningen vi gjorde var en liten utomhusfestival i Marienthal. I vanliga fall är den festivalen enormt stor, men nu fick endast 500 personer komma in, så folk kom från hela Europa för att få gå på festival, berättar Nicklas.

Den 12 november släpper Stew sitt andra album, som fått namnet ”Taste”. Även den här gången finns det möjlighet att komma och fira med bandet på Clarion Hotel i Örebro, då deras releasefest går av stapeln den 4 december. Men innan dess ska man äntligen ut och spela för publik igen.

– Den 19 november åker vi med på hårdrockskryssningen Rock at Sea, där bland annat Mustasch och Thundermother spelar. Det blir stort! avslutar Nicklas.

Biljetter till releasefesten finns att köpa hos Ticketmaster. Under kvällen får bandet även sällskap av det Stockholmsbaserade bandet Lugnet.

Detta är Stew:

Sång och bas: Markus Åsland (Örebro)
Gitarr: Nicklas Jansson (Lindesberg)
Trummor: Nicklas Dahlgren (Örebro)

Finns på SpotifyYoutubeInstagram och Facebook.

Publicerad 24 september 2021 klockan 13:05

Camilla Lagerman , 0581-155 50 , camilla@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Skärmbild från Region Örebro läns hemsida.

434 nya fall i kommunen – på en vecka

Antalet bekräftade fall av covid-19 i Lindesbergs kommun fortsätter att öka i rekordfart. Enligt färska siffror från Region Örebro län rapporterades 434 nya fall av sjukdomen bara under de senaste sju dagarna, vilket är den högsta noteringen sedan pandemin startade.

17 januari 2022 klockan 09:37 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

AnnonsGenrebild. Foto: Camilla Lagerman

Bankhus utsatt för skadegörelse: ”Flera rutor har skadats”

På måndagsmorgonen larmades polisen till Kungsgatan i centrala Lindesberg, sedan någon eller några med ett tillhygge hade gett sig på fastigheten i vilken bland annat Handelsbanken huserar. När patrullen kom fram till adressen, fanns dock ingen misstänkt kvar på platsen.
– Man hittade ett föremål kvarlämnat, som har tagits i beslag, uppger Christina Hallin, polisens presstalesperson i region Bergslagen.

17 januari 2022 klockan 09:41 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Söndagens volleyboll är framflyttad

Ännu en volleybollmatch inom Elitserien flyttas. I början av året var det hemmaderbyt mot Örebro som flyttades på ...

Publikfri hemmamatch slutade med förlust

Dörrarna var låsta när fredagens match mot Per-Ols skulle spelas, istället fick man följa matchen på Facebook. ...

Nattöppen akutmottagning från den 17 januari

Från och med måndag den 17 januari kan invånare återigen vända sig till akutmottagningen på Lindesbergs ...

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Extremt halt: ”Det är tufft, men vi kämpar på!”

På många platser i kommunen råder just nu mycket svår halka till följd av väderomslaget från kallgrader till mildare väder. På Samhällsbyggnad Bergslagen uppges att halkbekämpningen just nu upptar alla resurser, men att det ändå kommer att ta tid innan man hunnit med alla platser och vägsträckor.
– Vi har vår egen personal ute i centrala delarna, sedan har vi våra entreprenörer som kör i ytterområden. Trots att vi kör för fullt just nu, så kommer det ändå att dröja lite innan vi hunnit med alla platser, kommenterar Michael Kromm, arbetsledare på avdelning Gata, Samhällsbyggnad Bergslagen.

13 januari 2022 klockan 10:30 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Trafikolycka i Frövi – lastbil och personbil kolliderade

En lastbil och personbil var inblandade i en trafikolycka på torsdagsmorgonen i centrala Frövi. Enligt uppgift från polisen skall ingen av de inblandade ha skadats allvarligt.

13 januari 2022 klockan 08:23 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Klas startade sin egen bergtäkt: ”Drömmen är att kunna arbeta heltid med det här”
När Klas Pettersson tog över gården i Fröddesboda efter sin far började han fundera på vad han skulle kunna använda all mark till. En stor del ...
12 januari 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Ny toppnotering i coronafall ger längre väntetid på provsvar
Den senaste tidens kraftiga ökning av antalet coronafall i länet har återigen gett regionens underleverantör problem med att hinna analysera alla ...
11 januari 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Nya restriktioner från och med onsdag 12 januari
Antalet bekräftade fall av covid-19 har ökat kraftigt i hela landet efter jul- och nyårshelgerna, och Örebro län är inget undantag. Från och ...
10 januari 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Lillemor Bodman (M). Foto: Moderaterna

Hur kan vi värna demokratin? Svar: Genom att utbilda och informera barn och unga

INSÄNDARE/DEBATT: ”Ungdomen är vår framtid”, ”Det är de unga som ska bygga framtiden”. Citat som vi ofta använder och som använts i alla tider. Det är naturligtvis så men om vi vill att våra barn och ungdomar ska värna vår demokrati så måste vi också se till att de har kunskaper och en förståelse för hur demokratin fungerar.

10 januari 2022 klockan 09:25 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Brandkåren larmades om rökutveckling i industrilokal

Strax före klockan åtta på måndagsmorgonen, larmades Nerikes Brandkår ut till en industribrand i Guldsmedshyttan.

10 januari 2022 klockan 08:30 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Kraftigt ökad smittspridning – omikron dominant

Under vecka 52 ökade smittspridningen av covid-19 i Örebro län kraftigt, då cirka 1 860 nya fall ...

Volleybollderby flyttas efter coronasmitta

Onsdagens elitseriemöte i volleyboll mellan Lindesberg och Örebro ställs in med kort varsel efter att en av ...

Brandkåren ryckte ut till häst i nöd: ”Föll omkull på isen”

På tisdagsförmiddagen larmades Nerikes Brandkår om en häst som hade fallit ...

AnnonsGenrebild. Foto: Camilla Lagerman

Fyra personer misshandlades i stort slagsmål

På nyårsnatten larmades polisen om ett pågående slagsmål i Vedevåg. Enligt uppgift skall mellan 10-15 personer ha varit inblandade.
– Vi skickade två patruller till platsen, kommenterar Mats Öhman, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

3 januari 2022 klockan 10:10 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

SMHI varnar för plötslig ishalka

Regn följt av uppklarnande väder och fallande temperaturer. Så ser prognosen ut, som SMHI nu flaggar gul varning för gä...

Gott Nytt År!

Med bara några timmar kvar av året, passar redaktionen på att tacka er alla för i år och samtidigt önska er ett Gott Nytt 2022!

Nya missförhållanden vid äldreboende – ny Lex Sarah-anmälan gjord

I början av november rapporterade LindeNytt om en rad missförhållanden vid ett ä...

Industribrand var snabbt under kontroll: ”Ingen har skadats”

På onsdagsmorgonen larmades Nerikes Brandkår ut till en industribrand i Lindesberg.

WSK gästas av Allsvenskt motstånd

Fyra lag återstår i innebandyns Distriktsmästerskap. Ett av lagen är WSK Lindesberg som på onsdag tar emot Lillån IBK, ...

Värna om patientsäkerheten och ställ krav på vaccinbevis om man arbetar med äldre

INSÄNDARE/DEBATT: Vi har i vårt land ett kommunalt självstyre. Men det ...

Max Broman blev målhjälte med åtta bollar i bortanätet. Foto: Hasse Persson.

bildspel Tuff match på Annandagen

Årets sista handbollsmatch slutade med säsongens tolfte förlust. Det tidigare Elitserielaget OV Helsingborg visade i början av månaden sin styrka i försvarsspelet och trots en starkare trupp i LIF under Annandagen, slutade mötet i en stor niomålsförlust. Matchen blev även den sista med inlånade målvakten Lukas Wallinder, som vid årsskiftet återgår till den högsta ligan.

26 december 2021 klockan 19:41 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

God Jul!
Redaktionen önskar er alla en riktigt God Jul!
24 december 2021 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Idag stängs badet på grund av nya restriktioner
Energikällans badanläggning stängs från och med idag, torsdag 23 december, för allmänheten. Detta i samband med att nya restriktioner från ...
23 december 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Nya restriktioner införs från 23 december
Folkhälsomyndighetens nya scenarier tyder på en ökad smittspridning som kan bli omfattande i mitten av januari. Därför vidtas flera tillfälliga...
22 december 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-12-21

2021-12-21

2021-12-20

2021-12-20

2021-12-20

2021-12-19

2021-12-19

2021-12-19

2021-12-17

2021-12-16

2021-12-16

2021-12-15

2021-12-15

2021-12-15

Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2022-01-18 04:39