Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi Ehlers-tränade Danois Simoni travade in som dagens första vinnare. Glada känslor blev det där kuskande Jeanette Holmskov, bjöd på en vinnargest när duon passerade mål.

Säsongspremiären på Fornaboda blev en bra dag för Jimmi Ehlers-stallet. På stallets tre starter fick man med sig en tredje plats som sämst, där man dessutom selade ut en ny vinnare på Solvalla dagen därefter.
Under söndagseftermiddagen fortsatte stallets framgångar där Danois Simoni, bjöd på en repris av Fornabodas säsongspremiär.

Efter en jämn inledning tog sig Danois Simoni, denna gång körd av Jeanette Holmskov, till ledningen efter 300 meter. Därifrån kunde duon styra loppet, vilket ledde till en enkel seger. Med segern kom även glädje, där vinnarkusken Jeanette Holmskov, bjöd på en härlig vinnargest över mållinjen.

– Det var jätteroligt. Han kändes inte trött någon gång under loppet, och han kom dessutom i mål med krafter kvar. Han tar två segrar på en vecka och med tanke på hur fin och stabil han känns hemma i jobben, så är jag inte direkt förvånad över att han tar två raka, säjer Jeanette Holmskov efter segern.

Loppets stora fara på förhand var Örebro-tränade Digital Lucky, som segrade det senaste mötet mellan de båda. Trots en tredjeplats slog Örebrohästen på en tidig galopp i loppet, vilket segerkusken hade missat.

– Jag hörde faktiskt inte att favoriten galopperade i början av loppet. Jag drog därför tussarna vid bortre långsida, för att hålla min häst fokuserad för när den skulle komma på utsidan, berättar Jeanette.

Jeanette Holmskov bjöd på dagens enda vinnargest Foto: Timmy Lundegård

Förutom hemmavinnaren Danois Simoni, hittades ytterligare två hemmahästar på banan under söndagen. Båda i det fjärde loppet.

Efter en snabb start hittade Kavaljer Indika, tränad av Lars Arnesson, till ledningen. Väl där släppte man den vidare och när mållinjen skulle passeras, placerade sig hästen som femma. Detta till tränarens glädje:

– Han har bara velat galoppera. Vi satte på det helstängda huvudlaget till idag och då blev han stabilare, han tog till och med ledningen i starten. Jag är jätteglad. Loppet känns som en seger i sig och nu går vi mot nästa framsteg, berättar Lars Arnesson efter loppet.

Hos dagens sista hemmaekipage, var glädjen inte lika stor. Med den laddade Estrello Rick anmälde man ut sin häst på tillägg, i ett försök att få hästen att smyga i ryggar. Planen gick däremot inte som planerat.

– Han är alltid pigg och överladdad när han är med hästarna i det främre fältet, så vi testade 20 meters tillägg idag för att spara på krafterna. Det verkade inte fungera så bra, då han inte verkade vilja springa alls när han kom bakom hästarna. Det är bara att bryta ihop och komma igen, säjer hästens tränare Eleonore Hultdahl.

Framtidshoppen visade upp sig
Flera fina framtidshopp visades även upp under dagen. Redan i det andra loppet visade Örebrotränaren Tobias Modig upp en av stallets fina fyraåringar. Hästen L.L.Kalath gjorde sin tredje start i karriären och blev även dagens största skrällvinnare.

– Det är en häst med en jäkla kapacitet när den väl travar. Vi har tyngt lite på balansen vilket har fungerat bättre, och jag hoppas på att det här kan vara ett framtidshopp. Hon var bra senast trots galopp och slutade då trea. Hade hon varit felfri även då, så hade vi nog stått med två ettor i raden nu, berättar Tobias Modig som även körde sin häst till seger.

På tal om framtidshopp så kördes även ett treåringslopp under dagen. Loppet ingår i en serie där de deltagande samlar poäng, för att senare kunna delta i Örebros stora treåringslopp Juliloppet.
Sju hästar kom till start där segern gick till Gävletravet, genom Global Collection.

– När hon väl kan börja slappna av så tror jag att det kommer att bli mycket bättre. Hon var annars jättebra idag och Carl Johan Jepson gav henne ett jättebra lopp. Han låter henne vingla av sig i loppet och styr på när det går lite snabbare. Hon är stark och tål att göra lite jobb, berättar hästens tränare Fredrik Wallin som inte stänger dörrarna för ett deltagande i Juliloppet.

– Jag missade faktiskt att man samlade poäng dit, men det är inte helt omöjligt att vi anmäler dit om allt stämmer.

Noterbart från dagen var att den värmländska kusken Carl Johan Jepson, körde hem hela tre segrar under dagen. Något som placerar honom som ny ledare i körsvensligan. Även Solvallakusken Claes Sjöström hade en hygglig dag. Detta med dubbla segrar och bara tre tiondelar ifrån att justera ett banrekord i kallblodsloppet, med Alm Stjernen.

– Det var en jättefin häst. Det gick lite för långsamt i början, hade det gått något snabbare så hade vi kanske finslipat rekordet, säjer Claes Sjöström.

Claes Sjöström och Alm Stjernen var bara tre tiondelar från ett nytt banrekord Foto: Timmy Lundegård

Eftermiddagens vinnare:
Lopp 1: Danois Simoni – Jeanette Holmskov (Jimmi Ehlers) – 5,41
Lopp 2: L.L.Kalath – Tobias Modig – 35,92
Lopp 3: Harry M.G. – Carl Johan Jepson (Ulf Stenströmer) – 3,84
Lopp 4: Kobe Web – Mika Forss (Katja Melkko) – 2,14
Lopp 5: Alm Stjernen – Claes Sjöström (Fredrik Fransson) – 1,82
Lopp 6: T.Wall’s Joplin – Carl Johan Jepson (Eric Martinsson) – 4,19
Lopp 7: Bacchus L.I. – Mikael J Andersson (Eric Martinsson) – 5,04
Lopp 8: Global Collection – Carl Johan Jepson (Fredrik Wallin) – 1,92
Lopp 9: Ragazzo Unico – Claes Sjöström (Katja Melkko) – 2,78

Körsvensligans ställning efter söndagen:
1. Carl Johan Jepson (3 segrar)
2. Claes Sjöström (2 segrar, 1 tredje)
3. Mika Forss (1 seger, 2 andra)
4. Jimmi Ehlers (1 seger, 1 andra, 1 tredje)
5. Tobias Modig (1 seger, 1 andra, 1 tredje)

Nästa tävlingsdag: Söndagen den 23:e maj med första start kl. 13.45 med Axel Pålmans minneslopp och Stonas Stayerpokal.
Publikfri tävlingsdag.

Publicerad 16 maj 2021 klockan 19:45

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivfoto: Ida Lindkvist

Vaccinering av unga från 12 år inleds efter höstlovet

Barn mellan 12 och 15 år kommer att erbjudas vaccin i höst, det meddelade statsminister Stefan Löfven (S) på en pressträff under torsdagen. Vaccineringen av barn och unga från 12 år kommer att starta efter höstlovet, i början av november.
– Det här gör vi för barnens skull, det minskar risken för långvarig sjukdom och att missa mycket i skolan, säger utbildningsminister Anna Ekström.

17 september 2021 klockan 12:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

AnnonsArkivbild. Foto: Camilla Lagerman

Miljonbesparingar att vänta för barnomsorg och skola

Barn- och utbildningsnämnden i Lindesberg måste återigen spara pengar, närmare bestämt 4,5 miljoner kronor under 2022.
– Det här har vi ont magen över varje gång, vi vill ju behålla allt, men tyvärr behöver vi hantera detta eftersom det här är uppdraget vi har fått, berättar nämndens ordförande Linda Svahn.

17 september 2021 klockan 07:56 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Dags för Allsvensk premiär!

På lördag är det äntligen dags för säsongspremiär i Handbollsallsvenskan! Försäsongen är färdigspelad och till helgen g...

Regionen: ”Nej, akuten i Lindesberg är inte stängd”

En banderoll med ett missvisande budskap har dykt upp på flera platser den senaste tiden. ...

Svahn lämnar över ordförandeklubban tillfälligt till Storm

Linda Svahn (S) meddelade under sommaren att hon avsåg att lämna sina uppdrag som kommunalråd ...

Genrebild: LindeNytt

Vittne skrämde tjuv på flykt i natt

Strax efter klockan ett, natten till torsdag, fick polisen samtal från en privatperson i området Västra Bohr strax utanför Lindesberg. Vederbörande hade då ertappat en tjuv som höll på och stjäla saker vid en fastighet.
– När tjuven insåg att han var upptäckt, så lämnade han platsen i en bil, uppger Christina Hallin, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

16 september 2021 klockan 10:40 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Vännerna Jesper Hugosson och Martin Almgren planerar julfest. Foto: Camilla Lagerman

Almgren och Hugosson bjuder in till julfest

Den stora julfesten signerad Martin Almgren och Jesper Hugosson gjorde stor succé bland julfirande Lindesbergare sedan premiären 2016. Det som skulle blivit showens femårsjubileum blev istället ett långt uppehåll då pandemin drog in med tillhörande restriktioner. I vinter är det dock dags att ta fram finkavajen ur garderoben igen, då julfesten kommer tillbaka till Lindeskolans aula.
– Det ska bli så roligt att få göra någonting på riktigt igen, och extra roligt att det är på hemmaplan, säger Martin.

15 september 2021 klockan 15:38 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Regionen tar kontakt med ovaccinerade
I Örebro län kan man fortfarande se en ökning av bekräftade covid-19-fall. Samtidigt som smittspridningen ökar, kommer Region Örebro län nu att...
15 september 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Två av kommunens särskilda boenden drabbade av covid-19
Sedan i slutet av förra året har coronaläget på kommunens särskilda boenden sett bra ut, och vaccineringen har fortlöpt enligt plan. Under de ...
14 september 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

20 år sedan terrorattackerna i USA: Brandmännens hyllning till räddningsarbetarna som offrade sina liv
På lördagen var det 20 år sedan de ofattbara terrorattackerna som drabbade USA och som lamslog en hel värld. På station 3200 i Guldsmedshyttan ...
14 september 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

I höst axlar Andreas Palm flera tunga roller i musikalen om bandet Noice. Foto: Privat

Från Lindeskolans scen till Lilla Cirkus i Stockholm – Andreas fick drömroll i rockmusikal

22-åriga Andreas Palm från Lindesberg är van vid att stå på scenen. Under sina år på estetiska programmet vid Lindeskolan var han en flitig deltagare i diverse uppsättningar och konserter. Drömmen var att någon gång få stå på en riktigt stor scen, en dröm som nu blivit verklighet, när rockmusikalen om bandet Noice har premiär under hösten.
– Jag är jättetacksam för mina år på estetiska med Ingeborg, Jesper och alla duktiga lärare, säger Andreas.

13 september 2021 klockan 15:00 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Dayana Dobryanska, Sara Evertsson, Anna Persson, Moa Öhrner, Elina Brogren och Albin Enström - estetelever som medverkar i konserten för Världens Barn. Foto: Lotta Persdotter.

Klart med artister till Världens Barn-konserten

Bara några dagar kvar till konserten för Världens Barn och biljettförsäljningen är i full gång. Nu är det klart vilka som medverkar i Lindeskolans aula, söndag den 19 september KL 16.00.

13 september 2021 klockan 08:55 av Hans Andersson Visa hela artikeln

Tortyrmördaren från Aspa ansöker om tidsbestämt straff

Kjell-Åke Johansson, som i november 2002 dömdes till livstids fängelse vid Lindesbergs Tingsrätt f...

Ingen Caprice i höst trots lättnaderna – tar sikte på våren

För bara några dagar sedan kom beskedet, att konserter och andra stora publikevenemang f...

Lokala företag kör in pengar till Barncancerfonden

Den 1 september nollställdes trippmätarna hos Wassbergs Åkeri och Fastighetsbyrån i Lindesberg och Nora...

AnnonsEn välbekant exteriör med en relativt obekant interiör. Nu öppnar man dock dörrarna till den gamla kägelbanan på Kyrkberget för allmän beskådan. Foto: Fredrik Norman

Folkdans och hålligång vid Kägelbanan när kulturarvet uppmärksammas

På lördag arrangeras Kulturarvsdagen, vilket är en del av Europarådets och Europeiska kommissionens gemensamma program ”European Heritage Days”, som ett 50-tal länder deltar i varje år. I Lindesberg kommer evenemanget arrangeras på Kyrkberget. Bland annat kommer allmänheten få chansen att titta in i den gamla kägelbanan och se hur den pågående renoveringen av denna fortskrider.

9 september 2021 klockan 11:51 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Smittspridningen fortsätter att öka – då lyfts restriktionerna

Under tisdagen kom ett för många efterlängtat besked, de flesta kvarvarande ...

Byggstart för ny busshållplats, torg och parkeringsplatser

För ett år sedan meddelade Samhällsbyggnad Bergslagen att en ny busshållplats, ett nytt torg och...

Sista månaden för viktig hästregistrering

Har du ett stall med hästar? Då ska de vara registrerade hos Jordbruksverket senast den första oktober. Detta ...

Färre men större kräftor fiskades upp

Det blev färre men större kräftor i burarna, när allmänhetens kräftfiske genomfördes i fredags. - Det kanske ...

Thomas Fernqvist svensk mästare i poker

Sverige har fått en ny mästare i poker, han heter Thomas Fernqvist och kommer från Lindesberg. Efter tre dagars ...

Man i 60-årsåldern anhållen misstänkt för att ha misshandlat kvinna

En man i 60-årsåldern har frihetsberövats sedan denne delgivits misstanke om att ha ...

Axels show "Bränd" kommer till Lindesberg senare i år. Foto: Pressfoto

Axel Schylström till Lindesberg med sin show ”Bränd”

Han slog igenom i Idol 2015 med sin unika röst och en livshistoria som berörde svenska folkets hjärtan. Det var även under Idolresan som han lärde känna Martin Almgren, och en genuin vänskap växte fram dem emellan. Nu kommer Axel Schylström till Lindesberg med sin show Bränd, en insipirationsshow som handlar om motivation, självkänsla och att hitta mental styrka när livet är som allra svårast.
– För att kunna överleva måste man välja att göra det, och det gjorde jag, säger han.

3 september 2021 klockan 12:59 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Fängelse och dagsböter blev domen i omtalade cannabismålet
Två bröder och deras gemensamma vän har stått åtalade vid Örebro Tingsrätt för narkotikabrott samt grovt narkotikabrott efter polisens ...
2 september 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Fiskefest när både kräftor och ädelfisk står på menyn
De som på fredagen skall fiska kräftor i Dalkarlshyttan, kan nu fördriva tiden med att fiska regnbåge samtidigt. Inför helgen har nämligen 100 ...
2 september 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Kraftigt ökat tryck på testning för covid-19 i länet
Antalet inlämnade tester för covid-19 har ökat kraftigt i Örebro län de senaste dagarna. Från att ha legat på en låg nivå har länet hastigt ...
2 september 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-09-01

2021-09-01

2021-08-31

2021-08-31

2021-08-30

2021-08-30

2021-08-27

2021-08-27

2021-08-27

2021-08-26

2021-08-25

2021-08-25

2021-08-24

2021-08-24

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-09-18 08:44