Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi Ehlers-tränade Danois Simoni travade in som dagens första vinnare. Glada känslor blev det där kuskande Jeanette Holmskov, bjöd på en vinnargest när duon passerade mål.

Säsongspremiären på Fornaboda blev en bra dag för Jimmi Ehlers-stallet. På stallets tre starter fick man med sig en tredje plats som sämst, där man dessutom selade ut en ny vinnare på Solvalla dagen därefter.
Under söndagseftermiddagen fortsatte stallets framgångar där Danois Simoni, bjöd på en repris av Fornabodas säsongspremiär.

Efter en jämn inledning tog sig Danois Simoni, denna gång körd av Jeanette Holmskov, till ledningen efter 300 meter. Därifrån kunde duon styra loppet, vilket ledde till en enkel seger. Med segern kom även glädje, där vinnarkusken Jeanette Holmskov, bjöd på en härlig vinnargest över mållinjen.

– Det var jätteroligt. Han kändes inte trött någon gång under loppet, och han kom dessutom i mål med krafter kvar. Han tar två segrar på en vecka och med tanke på hur fin och stabil han känns hemma i jobben, så är jag inte direkt förvånad över att han tar två raka, säjer Jeanette Holmskov efter segern.

Loppets stora fara på förhand var Örebro-tränade Digital Lucky, som segrade det senaste mötet mellan de båda. Trots en tredjeplats slog Örebrohästen på en tidig galopp i loppet, vilket segerkusken hade missat.

– Jag hörde faktiskt inte att favoriten galopperade i början av loppet. Jag drog därför tussarna vid bortre långsida, för att hålla min häst fokuserad för när den skulle komma på utsidan, berättar Jeanette.

Jeanette Holmskov bjöd på dagens enda vinnargest Foto: Timmy Lundegård

Förutom hemmavinnaren Danois Simoni, hittades ytterligare två hemmahästar på banan under söndagen. Båda i det fjärde loppet.

Efter en snabb start hittade Kavaljer Indika, tränad av Lars Arnesson, till ledningen. Väl där släppte man den vidare och när mållinjen skulle passeras, placerade sig hästen som femma. Detta till tränarens glädje:

– Han har bara velat galoppera. Vi satte på det helstängda huvudlaget till idag och då blev han stabilare, han tog till och med ledningen i starten. Jag är jätteglad. Loppet känns som en seger i sig och nu går vi mot nästa framsteg, berättar Lars Arnesson efter loppet.

Hos dagens sista hemmaekipage, var glädjen inte lika stor. Med den laddade Estrello Rick anmälde man ut sin häst på tillägg, i ett försök att få hästen att smyga i ryggar. Planen gick däremot inte som planerat.

– Han är alltid pigg och överladdad när han är med hästarna i det främre fältet, så vi testade 20 meters tillägg idag för att spara på krafterna. Det verkade inte fungera så bra, då han inte verkade vilja springa alls när han kom bakom hästarna. Det är bara att bryta ihop och komma igen, säjer hästens tränare Eleonore Hultdahl.

Framtidshoppen visade upp sig
Flera fina framtidshopp visades även upp under dagen. Redan i det andra loppet visade Örebrotränaren Tobias Modig upp en av stallets fina fyraåringar. Hästen L.L.Kalath gjorde sin tredje start i karriären och blev även dagens största skrällvinnare.

– Det är en häst med en jäkla kapacitet när den väl travar. Vi har tyngt lite på balansen vilket har fungerat bättre, och jag hoppas på att det här kan vara ett framtidshopp. Hon var bra senast trots galopp och slutade då trea. Hade hon varit felfri även då, så hade vi nog stått med två ettor i raden nu, berättar Tobias Modig som även körde sin häst till seger.

På tal om framtidshopp så kördes även ett treåringslopp under dagen. Loppet ingår i en serie där de deltagande samlar poäng, för att senare kunna delta i Örebros stora treåringslopp Juliloppet.
Sju hästar kom till start där segern gick till Gävletravet, genom Global Collection.

– När hon väl kan börja slappna av så tror jag att det kommer att bli mycket bättre. Hon var annars jättebra idag och Carl Johan Jepson gav henne ett jättebra lopp. Han låter henne vingla av sig i loppet och styr på när det går lite snabbare. Hon är stark och tål att göra lite jobb, berättar hästens tränare Fredrik Wallin som inte stänger dörrarna för ett deltagande i Juliloppet.

– Jag missade faktiskt att man samlade poäng dit, men det är inte helt omöjligt att vi anmäler dit om allt stämmer.

Noterbart från dagen var att den värmländska kusken Carl Johan Jepson, körde hem hela tre segrar under dagen. Något som placerar honom som ny ledare i körsvensligan. Även Solvallakusken Claes Sjöström hade en hygglig dag. Detta med dubbla segrar och bara tre tiondelar ifrån att justera ett banrekord i kallblodsloppet, med Alm Stjernen.

– Det var en jättefin häst. Det gick lite för långsamt i början, hade det gått något snabbare så hade vi kanske finslipat rekordet, säjer Claes Sjöström.

Claes Sjöström och Alm Stjernen var bara tre tiondelar från ett nytt banrekord Foto: Timmy Lundegård

Eftermiddagens vinnare:
Lopp 1: Danois Simoni – Jeanette Holmskov (Jimmi Ehlers) – 5,41
Lopp 2: L.L.Kalath – Tobias Modig – 35,92
Lopp 3: Harry M.G. – Carl Johan Jepson (Ulf Stenströmer) – 3,84
Lopp 4: Kobe Web – Mika Forss (Katja Melkko) – 2,14
Lopp 5: Alm Stjernen – Claes Sjöström (Fredrik Fransson) – 1,82
Lopp 6: T.Wall’s Joplin – Carl Johan Jepson (Eric Martinsson) – 4,19
Lopp 7: Bacchus L.I. – Mikael J Andersson (Eric Martinsson) – 5,04
Lopp 8: Global Collection – Carl Johan Jepson (Fredrik Wallin) – 1,92
Lopp 9: Ragazzo Unico – Claes Sjöström (Katja Melkko) – 2,78

Körsvensligans ställning efter söndagen:
1. Carl Johan Jepson (3 segrar)
2. Claes Sjöström (2 segrar, 1 tredje)
3. Mika Forss (1 seger, 2 andra)
4. Jimmi Ehlers (1 seger, 1 andra, 1 tredje)
5. Tobias Modig (1 seger, 1 andra, 1 tredje)

Nästa tävlingsdag: Söndagen den 23:e maj med första start kl. 13.45 med Axel Pålmans minneslopp och Stonas Stayerpokal.
Publikfri tävlingsdag.

Publicerad 16 maj 2021 klockan 19:45

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Camilla Lagerman

Stor sökinsats efter försvunnet barn: ”Pojken är hittad”

UPPDATERAD KL. 12.27. En större sökinsats efter ett försvunnet barn, inleddes på onsdagsförmiddagen i ett området utanför Lindesberg. Initialt befarades att barnet hade fallit i ett vattendrag i närheten av hemmet. Vid lunchtid kunde dock polisen lämna ett glädjande besked.
– Pojken är hittad, säger Lars Hedelin, polisen i region Bergslagen.

23 juni 2021 klockan 11:20 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons


Alexander Scharnkes BergslagsBurger och Björn Johanssons En får tacka i nytt samarbete. Foton: Camilla Lagerman

Lokala matentreprenörer i nytt samarbete

För fjärde sommaren i rad säljer BergslagsBurger sina omåttligt populära hamburgare vid den mellersta infarten till Lindesberg. Efter midsommar får den orangea vagnen ett välkommet tillskott då den lokala glassproducenten En får tacka fyller frysarna med sina kalla läckerheter.
– Det känns jätteroligt och jag tror verkligen på det här! säger glasstillverkaren Björn Johansson.

22 juni 2021 klockan 12:50 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Nu öppnar vaccinbokningen för 35-åringar

Under vecka 25 vaccinerar Region Örebro län med totalt 18 000 doser vaccin. Vaccination i fas fyra pågår ...

Felaktigt packade provtagnings-kit kan ha lämnats ut i Lindesberg

Några av de provtagnings-kit som lämnats ut via lådor på tio olika platser i Örebro län...

Hela J18-truppen står samlade Foto: Lindlövens IF

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens första träning, arrangerade föreningen en triathlon för de 27 deltagande ungdomarna. Simning, cykling och löpning stod på schemat i det nya juniorlaget, som lockat spelare från flera delar av landet.
– Med lite tålamod så tror jag att det här kan bli bra, säger Max Wigerskog.

20 juni 2021 klockan 15:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Butiksägarna Johan Eriksson, Eva Pettersson och Mattias Johansson klär i blått inför måndagens nyöppning. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Hemköp öppnar för nyöppning

Det stora ombyggnadsprojektet närmar sig sitt slut och på måndag öppnar Hemköp dörrarna, för en nyöppning. På grund av coronatiderna så kommer det inte bjudas på någon invigningsshow, men istället bjuds man som kund på den första delen av butikens fyradelarsprojekt.
– Ombyggnaden har varit över förväntan, säger butikschef Johan Eriksson.

18 juni 2021 klockan 16:54 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Polisinsats i centrum – yxbeväpnad man anträffad
UPPDATERAD. En större polisinsats pågick i centrala Lindesberg på fredagsförmiddagen. Insatsen inleddes sedan man hade fått uppgifter om en påg...
18 juni 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Moderaterna: Bemanna akuten i Lindesberg med specialistutbildade akutläkare
Flera av de politiska partierna har uttalat sig i frågan gällande ett återinförande av de nu nedstängda jourlinjerna vid akutmottagningen på ...
18 juni 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Polisen söker naken man som ofredade jordgubbsförsäljare
En jordgubbsförsäljare i Fellingsbro blev under torsdagen utsatt för ett sexuellt ofredande. Den misstänkte, en man, dök upp i bara mässingen ...
18 juni 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

I den gamla Göransonska Gården på Kungsgatan öppnar inom kort Lindesberg Ölhall. Arkivfoto: Fredrik Norman

Lindesberg får egen ölhall – öppnar inom kort

Inom kort blir det åter liv och rörelse i lokalerna som under åren huserat bland annat Lasse Maja och Bistro Bellman. Inom kort öppnar nämligen Lindesbergs egen ölhall på Kungsgatan.
– Jag tror ni kommer trivas i vår miljö, säger restaurangchef Mattias Özer.

17 juni 2021 klockan 12:09 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Hans Andersson

Polisen söker vittnen till rån: ”Gärningsmannen var udda klädd”

För drygt en vecka sedan blev en kvinna rånad på en summa pengar i anslutning till Bergslagens Sparbanks kontor på Kungsgatan 11. Efteråt försvann rånaren på cykel ned mot Strandpromenaden via Södra Torggatan. Polisen vill nu få kontakt med personer som kan ha sett själva rånet eller har sett gärningsmannen före eller efter rånet. Enligt polisen var han nämligen klädd på ett sätt som kanske inte riktigt hörde hemma i en varm sommardag, som denna måndag 7 juni var. Det gör att polisen tror att fler kan ha blivit uppmärksam på honom.
– Det kan ju vara någon som har varit nere på Strandpromenaden den här tiden – och kanske fotat eller filmat och har fått med den här gärningsmannen i bild fast man inte har tänkt på det. Därför går vi nu ut och vädjar till eventuella vittnen att höra av sig, uppger kommissarie Stefan Toll, polisen i Lindesberg.

17 juni 2021 klockan 11:30 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Bergslagens Sparbank och kommunen går in med 200 000 kronor i Mikrofonden

Bergslagens Sparbanks ägarstiftelse går in med 100 000 kronor i Mikrofonden Mä...

Nytt samarbete ska få fler att vaccinera sig

Då läkaren Per Zetterlund, som arbetar på vaccinationsmottagningen i Lindesberg, insåg att det var problem att ...

Annons


Far och son - men det var inte farsan som drog upp dagens vinnarfirre. Foto: Stefan Nordqvist

bildspel 6-årige Vide blev storfiskaren för dagen

I lördags arrangerades Fiskets Dag, som trots regnskurar blev en solskensdag för bland andra 6-årige Vide Persson, som kammade hem segern i tävlingen ”Störst fisk vinner” med en fin regnbåge. Här visar han upp segerfisken i sällskap med sin pappa Fredrik.

15 juni 2021 klockan 13:56 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Ruttet hö dumpat utanför kommunhuset

UPPDATERAD. Natten till tisdag har någon eller några dumpat stora mängder med ruttet hö utanför kommunhuset i ...

Ulf Lundell till Lindesberg nästa sommar

29 augusti 2020 skulle legendaren Ulf Lundell ha avslutat sin sommarturné i Lindesberg Arena, något som både arrang...

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp...

Källgården fick efterlängtad grill av Lions

Under måndagseftermiddagen fick äldreboendet Källgården i Lindesberg besök av Lions president Bengt-Göran ...

Politikerna backar ytterligare: Erbjudandet om 10 månaders visstidsanställning kvarstår

Löftet från Lindesbergs kommun om 10 månaders visstidsanställning ...

20 000 vaccindoser till regionen under veckan

Under vecka 24 vaccinerar Region Örebro län med totalt 20 000 doser vaccin. Nu pågår vaccination i fas fyra, d...

Foto: Camilla Lagerman

Bengt Storbacka om Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut

PRESSMEDDELANDE: Regionens Hälso- och sjukvårdsnämnd har beslutat följande angående nattakuten i Lindesberg:
Att uppdra till hälso- och sjukvårdsdirektören att återkomma till hälso- och sjukvårdsnämndens sammanträde i augusti med förslag på åtgärder och utvecklingsarbete för att förbättra invånarnas tillgänglighet till vård nattetid på Lindesbergs lasarett.

14 juni 2021 klockan 09:31 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Sista skolavslutningarna för Kristinaskolan och Stadsskogsskolan
Under fredagen sprang de allra sista eleverna ut på sommarlov från Kristinaskolan och Stadsskogsskolan. Till hösten väntar nya skolor för ...
11 juni 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Bildextra: Studenternas utspring
Trots hårda pandemirestriktioner lyckades Lindeskolans personal arrangera ett studentfirande som var så nära det normala som man kan komma. Under ...
11 juni 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Gamla elever tillbaka i skolan – för sista gången
I en 110 år gammal skola kan man bara tänka sig vilka historier som finns att berätta om människorna som vistats innanför väggarna. Några av ...
11 juni 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-06-10

2021-06-10

2021-06-09

2021-06-09

2021-06-08

2021-06-08

2021-06-07

2021-06-07

2021-06-07

2021-06-07

2021-06-06

2021-06-05

2021-06-04

2021-06-03

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-06-23 12:51