Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under matchens gång, kunde inget av lagen komma till kritan och spela in något större avgörande. Trots fem straffmål från Axel Magnusson och en storspelande Simon Ongeri i målet, fick båda lagen dela på poängkakan.

Det blev en jämn drabbning under onsdagskvällen, när VästeråsIrsta gästade arenan. Båda lagen höll sig jämna i en match, som slutade oavgjord.

Genom lagkapten Gustaf Ekström, kunde LIF Lindesberg spela in matchens första mål. Man blev däremot snabbt uppfångade av bortalaget, som senare kunde spela sig förbi.

Ledningen hoppade mellan lagen, där inget av de två konkurrenterna kunde få med sig någon utökning.
Istället blev det en jämn kamp om målen. LIF inledde med en kortare tvåmålsledning, som senare utvecklades till ett uddamålsunderläge vid halvtid.

Övertaget vände där Västerås i sin tur gick iväg till en tremålsledning, men längre än så kom man inte. LIF hämtade in målgapet, där man dessutom var nära att avsluta matchen med ett avgörande mål på öppen kasse. Detta efter ett tekniskt fel från Västerås, men slutsignalen var två sekunder snabbare än Gustaf Ekströms skottarm. Målet uteblev och båda lagen fick med sig en enstaka poäng, till tabellen.

Axel Magnusson var omutlig som straffskytt. 26-åringen fick chans till hela fem straffskott, där samtliga spelades in i Västeråsnätet. Även LIFs inlånade målvakt Simon Ongeri, blev till stor hjälp under matchen. Trots flera öppna lägen för Västerås, kunde målvakten från Aranäs blockera samtliga lättare lägen. Något som han senare belönades med, med pris som Matchens Lirare.

– Jag tycker att vi visar upp ett fint försvarsspel idag. Det var ett försvarsspel som jag inte riktigt har sett från oss på samma sätt, under de tidigare matcherna, vilket såklart var roligt. Samtidigt visar vi en fin moral och hänger med bra hela vägen under matchen. Till slut är vi även nära att ta dem, säjer Simon Ongeri.

LIFs inlånade målvakt Simon Ongeri, blev Matchens Lirare. Foto: Hasse Persson

Bååk: ”I det stora hela, är anfallsspelet okej.”
Trots ett jämnt spel från båda lagen, hoppade ledningen mellan de båda lagen. Ingen fick någon större chans att utöka sina målchanser, när man väl var i ledande position.

Först efter tjugo minuter i den inledande halvleken, lyckades Västerås bryta sig igenom och ta med sig en tvåmålsledning. Bara fem minuter därefter, var gästerna uppfångade.

Detta fortsatte genom hela matchen. Först med tolv minuter kvar av matchtiden, såg det ut som att Västerås hade avgjort matchen när poängtavlan visade 20-23.

Även denna gång kunde LIF jobba sig tillbaka, där Fatlum Ahmeti spelade in 26-26 med nio sekunder kvar på klockan. Västerås hade bråttom mot mål, vilket gjorde att gästerna tappade bollen mitt under anfallsspelet. Med öppen kasse i Västeråsmålet, var Gustaf Ekström direkt på bollen för ett snabbt kast. Tiden var för knapp och trots att bollen gick in i mål, blåstes målet av. Två sekunder extra, var allt som skulle behövas för att kunna avgöra matchen.

– Anfallsspelet är lite svajigt, vi får inte till någon riktig träff. Samtidigt gör vi mycket mål i ett uppställt anfallsspel, men ändå blir det lite för ”hackigt”. Det finns att jobba på, men i det stora hela är anfallsspelet okej, säjer Joakim Bååk efter matchen gällande anfallsspelet.

Med nio sekunder kvar, spelade Fatlum Ahmeti in 26-26. Foto: Hasse Persson

Under matchen blev Axel Magnusson matchens bästa målgörare och straffskytt. Med fem straffmål och två starka mål från anfallsspelet, fick man med sig totalt sju mål. Medan Magnusson visade styrkan framåt, fick laget mycket hjälp bakåt från lagets inlånade målvakt, Simon Ongeri. Även han ansåg att matchen, var allt annat än rak:

– Jag tycker att det var lite av en svajig match. Båda lagen tar kommandot i tiominutersperioder, där man inte riktigt vet hur matchen kommer att utveckla sig.

Simon är sedan mitten av januari, inlånad som målvakt från Aranäs. Främst för egen utvecklings skull, men även för att hjälpa LIF med flera fina prestationer som under onsdagen.

– Den stora anledningen till att jag lånades ut till Linde, var dels för min egen del och för att få utvecklas genom spel i Allsvenskan. Men också genom att hjälpa LIF att säkra ett kontrakt till nästa säsong, så det kändes såklart kul att jag kunde vara en del av det idag, säjer Simon som är nöjd med lånet till LIF. En klubb där målvakten trivs.

– Jag har trivts jättebra i Lindesberg så här långt. Det är en väldigt familjär klubb, där alla har tagit hand om mig bra från den första minuten så jag trivs superbra. Kontrakt är nog inget som vi spekulerar i nu, då jag ännu har ett år kvar i Aranäs. Men dörren är inte stängd.

Resultat LIF Lindesberg-VästeråsIrsta HF
Slutresultat: 26-26 (13-14)
Matchvärd: Nerikes Allehanda
Publik: 366 personer via Solidsport

Räddningar:
Simon Ongeri: 12 räddningar, 34 skott (35,29%)
Robert Mjörnander: 0 räddningar, 4 skott (0%)

Målgörare: Axel Magnusson (7), Max Broman (4), Fabian Lindholm (4), Karl Zetterlund (3), Algot Hane (2), Gustaf Ekström (2), Fatlum Ahmeti (2), Joel Karlström (1), Joakim Bååk (1)

Matchens Lirare: Simon Ongeri

Läget i tabellen: Med en poäng behåller LIF sin placering som elva, nu med 15 poäng. Bara poängen där bakom placeras Vinslöv, som lägger sig nedanför LIF på grund av målskillnad.
Västerås ligger kvar som tabellfemma, men har nu fem poäng upp till den viktiga fjärdeplatsen. Nästa motstånd är Hammarby som leder tabellen med 37 poäng, två poäng före tabelltvåan Kungälv. Noterbart är däremot att Hammarby har tillsammans med Karlskrona och Vinslöv, spelat 21 matcher, minst matcher av alla i serien.

Nästa match: Fredag 5:e mars vs Hammarby IF HF i Lindesberg Arena med matchstart kl. 19.00

Publicerad 2 mars 2021 klockan 21:22

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

VD Cecilia Jeffner. Foto: Rolf Karlsson/Bildmakarna

Bergslagens Sparbank och kommunen går in med 200 000 kronor i Mikrofonden

Bergslagens Sparbanks ägarstiftelse går in med 100 000 kronor i Mikrofonden Mälardalen, som tillsammans med Lindesbergs kommuns bidrag om samma summa, nu får ett tillskott på sammanlagt 200 000 kronor via kommunen och Sparbanksstiftelsen Bergslagens satsningar.
– Socialt engagemang och att vara en naturlig, drivande del av samhällsbyggandet är centrala delar i vår verksamhet som en lokal sparbank i Bergslagen, säger Cecilia Jeffner, vd på Bergslagens Sparbank i ett pressmeddelande.

16 juni 2021 klockan 14:25 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Ann-Christin Ledstam, Kia Löwenbrink, Mahmoud Shawish, Per Zetterlund och Helena Sundberg informerade under mötet. Foto: Camilla Lagerman

Nytt samarbete ska få fler att vaccinera sig

Då läkaren Per Zetterlund, som arbetar på vaccinationsmottagningen i Lindesberg, insåg att det var problem att nå vissa grupper i Lindesberg, kontaktade han Röda Korset i hopp om att de kunde vara behjälpliga som brobyggare för att nå ut med information. Resultatet blev ett samarbete där bland annat en imam, läkare och sjukvårdspersonal samt tolkar på flera olika språk kommer finnas till hjälp med att boka vaccinationstider till de som själva inte kan.
– Många vet att Röda Korset är den största hjälp- och krisorganisationen och det därför är en naturlig plats att vända sig till för att få hjälp även med detta, säger Kia Löwenbrink, ordförande Lindesbergs Röda Korskrets.

16 juni 2021 klockan 11:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel 6-årige Vide blev storfiskaren för dagen

I lördags arrangerades Fiskets Dag, som trots regnskurar blev en solskensdag för bland andra 6-årige Vide Persson, ...

Ruttet hö dumpat utanför kommunhuset

UPPDATERAD. Natten till tisdag har någon eller några dumpat stora mängder med ruttet hö utanför kommunhuset i ...

Ulf Lundell till Lindesberg nästa sommar

29 augusti 2020 skulle legendaren Ulf Lundell ha avslutat sin sommarturné i Lindesberg Arena, något som både arrang...

Le Crack Sox inledde dagen med Markus B Svedberg. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp. Nio lopp kördes där den lilla publikskaran bjöds på allt från både överlägsna uppvisningar, till målgångsdramatik.

14 juni 2021 klockan 18:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Bengt-Göran Karlsson och Jan Edhammer från Lions överräckte den nya grillen till Källgården. Foto: Camilla Lagerman

Källgården fick efterlängtad grill av Lions

Under måndagseftermiddagen fick äldreboendet Källgården i Lindesberg besök av Lions president Bengt-Göran Karlsson som tillsammans med Jan Edhammer kom för att överräcka en efterlängtad grill till de boende.
– Det här blir helt perfekt! säger enhetschef Emma Thegel med ett stort leende.

14 juni 2021 klockan 15:03 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Politikerna backar ytterligare: Erbjudandet om 10 månaders visstidsanställning kvarstår
Löftet från Lindesbergs kommun om 10 månaders visstidsanställning efter studenten bröts med bara två veckor kvar av terminen, och eleverna vid ...
14 juni 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

20 000 vaccindoser till regionen under veckan
Under vecka 24 vaccinerar Region Örebro län med totalt 20 000 doser vaccin. Nu pågår vaccination i fas fyra, där det just nu är personer födda ...
14 juni 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Bengt Storbacka om Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut
PRESSMEDDELANDE: Regionens Hälso- och sjukvårdsnämnd har beslutat följande angående nattakuten i Lindesberg: Att uppdra till hälso- och sjukv...
14 juni 2021 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Glädje och spring i benen under Kristinaskolans allra sista skolavslutning. Foto: Camilla Lagerman

Sista skolavslutningarna för Kristinaskolan och Stadsskogsskolan

Under fredagen sprang de allra sista eleverna ut på sommarlov från Kristinaskolan och Stadsskogsskolan. Till hösten väntar nya skolor för eleverna, och för de gamla skolbyggnaderna väntar en helt annan framtid.

11 juni 2021 klockan 18:43 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Glädjetjut och eufori när Lindeskolans avgångselever äntligen tog studenten. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Bildextra: Studenternas utspring

Trots hårda pandemirestriktioner lyckades Lindeskolans personal arrangera ett studentfirande som var så nära det normala som man kan komma. Under en klarblå himmel och strålande sol fick väntande anhöriga ta emot sina nyutsprungna studenter på den utsmyckade skolgården.

11 juni 2021 klockan 15:46 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Gamla elever tillbaka i skolan – för sista gången

I en 110 år gammal skola kan man bara tänka sig vilka historier som finns att berätta om mä...

Trots protesterna: Inget återöppnande av primärjouren på Lindesbergs lasarett

Under torsdagen presenterade Hälso- och sjukvårdsnämnden sin utvärdering om...

Fiskets Dag flyttar till Dalkarlshyttan – störande vattenskotrar huvudorsak

På lördag arrangeras det traditionella Fiskets Dag i Lindesberg, men det ...

Annons

Gänget i Dystopia, med kalkbrottet i bakgrunden. Foto: Viaplay

Snart premiär för Dystopia – skräckserien som spelades in i Lindesberg

Under sommaren 2020 spelades Viaplays kommande skräckserie, Dystopia, in på flera platser runt om i Lindesbergs kommun. Serien har nu fått sitt premiärdatum, och den 13 juni släpps samtliga åtta avsnitt hos streamingtjänsten.
– Vi gick verkligen all in med det visuella, men det hade inte blivit så här bra utan de fantastiska miljöerna vi filmade i, berättar regissören och upphovsmakaren Richard Jarnhed för LindeNytt.

9 juni 2021 klockan 11:10 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Räkna om och räkna rätt, Karin (S)undin!

INSÄNDARE/DEBATT: Ingen besparing uppnådd genom indragen primärjour på Akuten, Lindesberg! Indragen primärjour ...

Efter succén – flytande konsert med Martin Almgren även i år

Det blir en efterlängtad repris av förra årets stora folkfest, den flytande konserten ...

Kvinna rånad vid bankomat: ”Gärningsmannen försvann på cykel”

En kvinna i 45-årsåldern blev på måndagskvällen rånad av en ensam gä...

Efter brutna löftet om anställning – nu backar politikerna

"Med en examen från barn- och fritidsprogrammet erbjuds du en visstidsanställning på 10 må...

Kvinna slagen i ansiktet med tillhygge: ”Sambon misstänkt för grov misshandel”

En man misstänks ha misshandlat sin sambo med ett tillhygge under ...

Årets stipendiater och pristagare utsedda

De årliga utmärkelserna Byggnadspriset, Kulturstipendiet och Föreningsledarstipendiet har delats ut. På grund av ...

Arkivfoto: Camilla Lagerman

Låt skolavslutningen bli ett härligt minne – Inte något du helst vill glömma

INSÄNDARE/DEBATT: Vi, landshövding Maria Larsson, chefen för polisområde Örebro län, Elisabeth Anestad, regiondirektör Rickard Simonsson, Örebro kommuns säkerhetschef Mats Brantsberg och Kumlas kommundirektör Daniel Jansson-Hammargren, ingår i en samarbetsorganisation som kallas Samhällsråd-T. Vi arbetar bland annat med länets brottsförebyggande strategi och för arbetet mot alkohol, narkotika, dopning och tobak (ANDT).
Nu vill vi i Samhällsråd T ge ett öppet brev till elever och föräldrar inför skolavslutningen.

7 juni 2021 klockan 09:53 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

bildspel Travpubliken är tillbaka!
Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas publikplats. Ett insl...
6 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Ögonblick från studentbalen 2021
Vad är väl en studentbal i coronatider? Den kan vara dötrist, långtråkig och alldeles, alldeles underbar! Något annat än leenden och skratt var...
5 juni 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Lindqvist & Son Glasmästeri blir Glaskedjan
Precis innan årsskiftet blev det klart att Lindqvist & Son Glasmästeri kommer att bli en, av de över 80 glasmästerier inom branschens största ...
4 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-06-03

2021-06-03

2021-06-03

2021-06-03

2021-06-02

2021-06-02

2021-06-01

2021-06-01

2021-06-01

2021-05-31

2021-05-31

2021-05-29

2021-05-28

2021-05-28

2021-06-16 18:26