Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under matchens gång, kunde inget av lagen komma till kritan och spela in något större avgörande. Trots fem straffmål från Axel Magnusson och en storspelande Simon Ongeri i målet, fick båda lagen dela på poängkakan.

Det blev en jämn drabbning under onsdagskvällen, när VästeråsIrsta gästade arenan. Båda lagen höll sig jämna i en match, som slutade oavgjord.

Genom lagkapten Gustaf Ekström, kunde LIF Lindesberg spela in matchens första mål. Man blev däremot snabbt uppfångade av bortalaget, som senare kunde spela sig förbi.

Ledningen hoppade mellan lagen, där inget av de två konkurrenterna kunde få med sig någon utökning.
Istället blev det en jämn kamp om målen. LIF inledde med en kortare tvåmålsledning, som senare utvecklades till ett uddamålsunderläge vid halvtid.

Övertaget vände där Västerås i sin tur gick iväg till en tremålsledning, men längre än så kom man inte. LIF hämtade in målgapet, där man dessutom var nära att avsluta matchen med ett avgörande mål på öppen kasse. Detta efter ett tekniskt fel från Västerås, men slutsignalen var två sekunder snabbare än Gustaf Ekströms skottarm. Målet uteblev och båda lagen fick med sig en enstaka poäng, till tabellen.

Axel Magnusson var omutlig som straffskytt. 26-åringen fick chans till hela fem straffskott, där samtliga spelades in i Västeråsnätet. Även LIFs inlånade målvakt Simon Ongeri, blev till stor hjälp under matchen. Trots flera öppna lägen för Västerås, kunde målvakten från Aranäs blockera samtliga lättare lägen. Något som han senare belönades med, med pris som Matchens Lirare.

– Jag tycker att vi visar upp ett fint försvarsspel idag. Det var ett försvarsspel som jag inte riktigt har sett från oss på samma sätt, under de tidigare matcherna, vilket såklart var roligt. Samtidigt visar vi en fin moral och hänger med bra hela vägen under matchen. Till slut är vi även nära att ta dem, säjer Simon Ongeri.

LIFs inlånade målvakt Simon Ongeri, blev Matchens Lirare. Foto: Hasse Persson

Bååk: ”I det stora hela, är anfallsspelet okej.”
Trots ett jämnt spel från båda lagen, hoppade ledningen mellan de båda lagen. Ingen fick någon större chans att utöka sina målchanser, när man väl var i ledande position.

Först efter tjugo minuter i den inledande halvleken, lyckades Västerås bryta sig igenom och ta med sig en tvåmålsledning. Bara fem minuter därefter, var gästerna uppfångade.

Detta fortsatte genom hela matchen. Först med tolv minuter kvar av matchtiden, såg det ut som att Västerås hade avgjort matchen när poängtavlan visade 20-23.

Även denna gång kunde LIF jobba sig tillbaka, där Fatlum Ahmeti spelade in 26-26 med nio sekunder kvar på klockan. Västerås hade bråttom mot mål, vilket gjorde att gästerna tappade bollen mitt under anfallsspelet. Med öppen kasse i Västeråsmålet, var Gustaf Ekström direkt på bollen för ett snabbt kast. Tiden var för knapp och trots att bollen gick in i mål, blåstes målet av. Två sekunder extra, var allt som skulle behövas för att kunna avgöra matchen.

– Anfallsspelet är lite svajigt, vi får inte till någon riktig träff. Samtidigt gör vi mycket mål i ett uppställt anfallsspel, men ändå blir det lite för ”hackigt”. Det finns att jobba på, men i det stora hela är anfallsspelet okej, säjer Joakim Bååk efter matchen gällande anfallsspelet.

Med nio sekunder kvar, spelade Fatlum Ahmeti in 26-26. Foto: Hasse Persson

Under matchen blev Axel Magnusson matchens bästa målgörare och straffskytt. Med fem straffmål och två starka mål från anfallsspelet, fick man med sig totalt sju mål. Medan Magnusson visade styrkan framåt, fick laget mycket hjälp bakåt från lagets inlånade målvakt, Simon Ongeri. Även han ansåg att matchen, var allt annat än rak:

– Jag tycker att det var lite av en svajig match. Båda lagen tar kommandot i tiominutersperioder, där man inte riktigt vet hur matchen kommer att utveckla sig.

Simon är sedan mitten av januari, inlånad som målvakt från Aranäs. Främst för egen utvecklings skull, men även för att hjälpa LIF med flera fina prestationer som under onsdagen.

– Den stora anledningen till att jag lånades ut till Linde, var dels för min egen del och för att få utvecklas genom spel i Allsvenskan. Men också genom att hjälpa LIF att säkra ett kontrakt till nästa säsong, så det kändes såklart kul att jag kunde vara en del av det idag, säjer Simon som är nöjd med lånet till LIF. En klubb där målvakten trivs.

– Jag har trivts jättebra i Lindesberg så här långt. Det är en väldigt familjär klubb, där alla har tagit hand om mig bra från den första minuten så jag trivs superbra. Kontrakt är nog inget som vi spekulerar i nu, då jag ännu har ett år kvar i Aranäs. Men dörren är inte stängd.

Resultat LIF Lindesberg-VästeråsIrsta HF
Slutresultat: 26-26 (13-14)
Matchvärd: Nerikes Allehanda
Publik: 366 personer via Solidsport

Räddningar:
Simon Ongeri: 12 räddningar, 34 skott (35,29%)
Robert Mjörnander: 0 räddningar, 4 skott (0%)

Målgörare: Axel Magnusson (7), Max Broman (4), Fabian Lindholm (4), Karl Zetterlund (3), Algot Hane (2), Gustaf Ekström (2), Fatlum Ahmeti (2), Joel Karlström (1), Joakim Bååk (1)

Matchens Lirare: Simon Ongeri

Läget i tabellen: Med en poäng behåller LIF sin placering som elva, nu med 15 poäng. Bara poängen där bakom placeras Vinslöv, som lägger sig nedanför LIF på grund av målskillnad.
Västerås ligger kvar som tabellfemma, men har nu fem poäng upp till den viktiga fjärdeplatsen. Nästa motstånd är Hammarby som leder tabellen med 37 poäng, två poäng före tabelltvåan Kungälv. Noterbart är däremot att Hammarby har tillsammans med Karlskrona och Vinslöv, spelat 21 matcher, minst matcher av alla i serien.

Nästa match: Fredag 5:e mars vs Hammarby IF HF i Lindesberg Arena med matchstart kl. 19.00

Publicerad 2 mars 2021 klockan 21:22

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Mikael Tiderman och Pernilla Hjelt tog emot utmärkelsen via plattformen Teams.

Frövifors Pappersbruksmuseum utsett till Årets Arbetslivsmuseum

Frövifors Pappersbruksmuseum tilldelades under fredagen den ärofyllda utmräkelsen Årets Arbetslivsmuseum, och fick därmed ta emot en emaljskylt samt en prissumma om 25 000 kronor.
– Det betyder så mycket personligen att få vara med och utveckla vår verksamhet, och speciellt att få ett ekonomiskt tillskott under ett hårt pandemiår, berättade den märkbart rörda museichefen Mikael Tiderman.

9 april 2021 klockan 12:49 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Kassörska bad tobakskund om legitimation – blev hotad

Polisen har upprättat en anmälan om olaga hot riktat mot en kvinna som arbetar i en livsmedelsaffär i centrala Lindesberg. Enligt polisuppgift skall kvinnan ha blivit hotad då hon bad om att få se legitimation av en yngre kille som ville handla tobaksvaror.

9 april 2021 klockan 10:21 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Minskning i antal fall men fortsatt allvarligt läge

Efter förra veckans rekordhöga notering av antalet bekräftade covidfall i kommunen, ser läget för tillf...

Ingen oro för extrem vårflod i dagsläget

Med våren kommer oro för vissa som bor i närheten av sjöar och vattendrag. En extrem vårflod med höga flöden ...

Påskpyntade rondeller utsattes för sabotage: ”Jättetråkigt”

De fyra påskkärringarna, som hade placerats i rondellen vid Lidl, överlevde inte p...

En personbil totalförstördes i en anlagd brand i Storå. Läsarbild.

Kastade molotovcocktail mot bil – polisen jagade bilbrännare i natt

Natten till tisdag jagade polisen en bilbrännare i Storå. Vittnen har berättat hur en ensam gärningsperson sågs kasta vad som liknade en så kallad molotovcocktail – en flaska med brännbar vätska – mot en parkerad bil. Bilen blev helt utbränd, uppger polisen.
– En svartklädd person sågs kasta en flaska med brännbar vätska mot bilen och sprang sedan från platsen i riktning mot ån, kommenterar Mats Öhman, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

6 april 2021 klockan 10:58 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Glad Påsk!
LindeNytts redaktion önskar alla läsare och annonsörer en riktigt Glad Påsk! //Red.
3 april 2021 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

bildspel Påskäggsjakten är avslutad – här är vinnarna
Det var ett rekordstort deltagande i LindeNytts påskäggsjakt i år, vilket är otroligt roligt! Samtliga vinnare är utsedda och alla priser delades...
2 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Rekordnotering i antal covidfall: 128 på en vecka
Smittspridningen är uppe på en rekordhög nivå i Lindesbergs kommun, hela 128 bekräftade fall av covid-19 har rapporterats under de senaste 7 ...
2 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Hans Andersson

SPF-Seniorerna i norra länsdelen värnar om Lindesbergs lasarett

INSÄNDARE/DEBATT: Vårt lasarett har tidigare betraktats som ett akutsjukhus. Vi inom SPF-Seniorerna ser inte längre att vi kan kalla det för det, nu när kirurgi/ortopedi/urologi sedan oktober 2020 blivit nedlagt på sen kväll och nattetid. Trygghet är för oss äldre är mycket viktigt. Därför är vi som pensionärsorganisation bekymrade.

2 april 2021 klockan 08:54 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Den vinnande bilden i LindeNytts fototävling! Foto: Ylva Björk

bildspel Fototävlingen avgjord – bildkavalkad

Totalt 20 bidrag, alla med härliga och roliga tolkningar av temat vår/påsk, kom in till LindeNytts fototävling. Juryn har överlagt, röstat och överlagt igen, och en vinnare är nu utsedd.

1 april 2021 klockan 13:40 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Två kvinnor misshandlades – varav en grovt: ”Har använts ett tillhygge”

Tre personer greps på tisdagskvällen misstänkta för misshandel, ...

Annons


Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Sjätteklassare undervisas på distans på grund av ökad sjukfrånvaro hos personalen

De två sista dagarna innan påsklovet, 31 mars och 1 april, kommer eleverna i årskurs 6 på Brotorpsskolan Södra i Lindesberg att undervisas på distans. Detta beslut har fattats av Barn- och utbildningsnämndens ordförande med anledning av ökad sjukskrivning hos personalen.

31 mars 2021 klockan 08:48 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Smittskyddsläkaren rekommenderar munskydd i affärer och kollektivtrafiken

PRESSMEDDELANDE: Smittskyddsläkaren i Region Örebro län har beslutat att införa ...

Brandkåren ryckte ut och räddade nödställd katt

Nerikes Brandkår fick under måndagseftermiddagen rycka ut på ett något ovanligt larm i Guldsmedshyttan, d...

Påskkärringarna har landat i centrala Lindesberg: ”Kul grej”

Med mycket enkla medel har personalen på Samhällsbyggnad Bergslagens avdelning gata...

Vi vill ha kvar kirurgakuten på Lindesbergs lasarett nattetid!

INSÄNDARE: En söndagskväll för inte så länge sedan drabbades jag (Linda) av ett ...

Vackra Astrid utsedd till Årets Pelargon

Varje år utser branschorganisationen Blomsterfrämjandet Årets Pelargon, och i år går utmärkelsen till ...

Polisen inleder dialog med medborgarna för att kartlägga brottsligheten

Nu inleder polisen en digital medborgardialog i syfte att prioritera de brott som ...

Arkivbild. Foto: Camilla Lagerman

Beslut om partiell fjärrundervisning förlängs till mitten av april

Stadsskogsskolan i Lindesberg förlänger sin partiella fjärrundervisning, och även Storåskolan går över till den undervisningsformen från och med måndag. Det meddelade Lindesbergs kommun i ett pressmeddelande under fredagsmorgonen.

26 mars 2021 klockan 09:08 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Smittspridningen fortsatt kvar på en hög nivå
Folkhälsomyndigheten presenterade under torsdagseftermiddagen färska siffror över coronaläget i landet. Den höga smittspridningen i Lindesbergs ...
25 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Meritor korttidspermitterar personalen under april månad
Med anledning av att Lindesbergsfabrikens största kund Volvo tvingas stänga sina fabriker för lastbilstillverkning 2-4 veckor under kvartal två ...
25 mars 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-24

2021-03-24

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-22

2021-03-22

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-19

2021-03-19

2021-03-18

2021-03-18

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-04-11 11:24