Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under matchens gång, kunde inget av lagen komma till kritan och spela in något större avgörande. Trots fem straffmål från Axel Magnusson och en storspelande Simon Ongeri i målet, fick båda lagen dela på poängkakan.

Det blev en jämn drabbning under onsdagskvällen, när VästeråsIrsta gästade arenan. Båda lagen höll sig jämna i en match, som slutade oavgjord.

Genom lagkapten Gustaf Ekström, kunde LIF Lindesberg spela in matchens första mål. Man blev däremot snabbt uppfångade av bortalaget, som senare kunde spela sig förbi.

Ledningen hoppade mellan lagen, där inget av de två konkurrenterna kunde få med sig någon utökning.
Istället blev det en jämn kamp om målen. LIF inledde med en kortare tvåmålsledning, som senare utvecklades till ett uddamålsunderläge vid halvtid.

Övertaget vände där Västerås i sin tur gick iväg till en tremålsledning, men längre än så kom man inte. LIF hämtade in målgapet, där man dessutom var nära att avsluta matchen med ett avgörande mål på öppen kasse. Detta efter ett tekniskt fel från Västerås, men slutsignalen var två sekunder snabbare än Gustaf Ekströms skottarm. Målet uteblev och båda lagen fick med sig en enstaka poäng, till tabellen.

Axel Magnusson var omutlig som straffskytt. 26-åringen fick chans till hela fem straffskott, där samtliga spelades in i Västeråsnätet. Även LIFs inlånade målvakt Simon Ongeri, blev till stor hjälp under matchen. Trots flera öppna lägen för Västerås, kunde målvakten från Aranäs blockera samtliga lättare lägen. Något som han senare belönades med, med pris som Matchens Lirare.

– Jag tycker att vi visar upp ett fint försvarsspel idag. Det var ett försvarsspel som jag inte riktigt har sett från oss på samma sätt, under de tidigare matcherna, vilket såklart var roligt. Samtidigt visar vi en fin moral och hänger med bra hela vägen under matchen. Till slut är vi även nära att ta dem, säjer Simon Ongeri.

LIFs inlånade målvakt Simon Ongeri, blev Matchens Lirare. Foto: Hasse Persson

Bååk: ”I det stora hela, är anfallsspelet okej.”
Trots ett jämnt spel från båda lagen, hoppade ledningen mellan de båda lagen. Ingen fick någon större chans att utöka sina målchanser, när man väl var i ledande position.

Först efter tjugo minuter i den inledande halvleken, lyckades Västerås bryta sig igenom och ta med sig en tvåmålsledning. Bara fem minuter därefter, var gästerna uppfångade.

Detta fortsatte genom hela matchen. Först med tolv minuter kvar av matchtiden, såg det ut som att Västerås hade avgjort matchen när poängtavlan visade 20-23.

Även denna gång kunde LIF jobba sig tillbaka, där Fatlum Ahmeti spelade in 26-26 med nio sekunder kvar på klockan. Västerås hade bråttom mot mål, vilket gjorde att gästerna tappade bollen mitt under anfallsspelet. Med öppen kasse i Västeråsmålet, var Gustaf Ekström direkt på bollen för ett snabbt kast. Tiden var för knapp och trots att bollen gick in i mål, blåstes målet av. Två sekunder extra, var allt som skulle behövas för att kunna avgöra matchen.

– Anfallsspelet är lite svajigt, vi får inte till någon riktig träff. Samtidigt gör vi mycket mål i ett uppställt anfallsspel, men ändå blir det lite för ”hackigt”. Det finns att jobba på, men i det stora hela är anfallsspelet okej, säjer Joakim Bååk efter matchen gällande anfallsspelet.

Med nio sekunder kvar, spelade Fatlum Ahmeti in 26-26. Foto: Hasse Persson

Under matchen blev Axel Magnusson matchens bästa målgörare och straffskytt. Med fem straffmål och två starka mål från anfallsspelet, fick man med sig totalt sju mål. Medan Magnusson visade styrkan framåt, fick laget mycket hjälp bakåt från lagets inlånade målvakt, Simon Ongeri. Även han ansåg att matchen, var allt annat än rak:

– Jag tycker att det var lite av en svajig match. Båda lagen tar kommandot i tiominutersperioder, där man inte riktigt vet hur matchen kommer att utveckla sig.

Simon är sedan mitten av januari, inlånad som målvakt från Aranäs. Främst för egen utvecklings skull, men även för att hjälpa LIF med flera fina prestationer som under onsdagen.

– Den stora anledningen till att jag lånades ut till Linde, var dels för min egen del och för att få utvecklas genom spel i Allsvenskan. Men också genom att hjälpa LIF att säkra ett kontrakt till nästa säsong, så det kändes såklart kul att jag kunde vara en del av det idag, säjer Simon som är nöjd med lånet till LIF. En klubb där målvakten trivs.

– Jag har trivts jättebra i Lindesberg så här långt. Det är en väldigt familjär klubb, där alla har tagit hand om mig bra från den första minuten så jag trivs superbra. Kontrakt är nog inget som vi spekulerar i nu, då jag ännu har ett år kvar i Aranäs. Men dörren är inte stängd.

Resultat LIF Lindesberg-VästeråsIrsta HF
Slutresultat: 26-26 (13-14)
Matchvärd: Nerikes Allehanda
Publik: 366 personer via Solidsport

Räddningar:
Simon Ongeri: 12 räddningar, 34 skott (35,29%)
Robert Mjörnander: 0 räddningar, 4 skott (0%)

Målgörare: Axel Magnusson (7), Max Broman (4), Fabian Lindholm (4), Karl Zetterlund (3), Algot Hane (2), Gustaf Ekström (2), Fatlum Ahmeti (2), Joel Karlström (1), Joakim Bååk (1)

Matchens Lirare: Simon Ongeri

Läget i tabellen: Med en poäng behåller LIF sin placering som elva, nu med 15 poäng. Bara poängen där bakom placeras Vinslöv, som lägger sig nedanför LIF på grund av målskillnad.
Västerås ligger kvar som tabellfemma, men har nu fem poäng upp till den viktiga fjärdeplatsen. Nästa motstånd är Hammarby som leder tabellen med 37 poäng, två poäng före tabelltvåan Kungälv. Noterbart är däremot att Hammarby har tillsammans med Karlskrona och Vinslöv, spelat 21 matcher, minst matcher av alla i serien.

Nästa match: Fredag 5:e mars vs Hammarby IF HF i Lindesberg Arena med matchstart kl. 19.00

Publicerad 2 mars 2021 klockan 21:22

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Bo Sjöström med en riktig marknadsdelikatess, nyspunnet socker. Foto: Jennie Larsson

bildspel Inställd Lindemarken födde idé till Ågårdens egna marknad

Lindemarken må ha blivit inställd, men trots det fick de boende på Ågården i Lindesberg uppleva en härlig marknadsdag då personalen på äldreboendet anordade en helt egen variant av den populära tillställningen. Ågårdens marknad fick högsta betyg av dess besökare, och man kan inte annat än ana en ny tradition.

21 september 2021 klockan 16:37 av Jennie Larsson Visa hela artikeln

AnnonsFrövi Judos talanger tilldelas Riksidrottsförbundets och Svenska Spels elitidrottsstipendium. Foto: Privat

Frövi Judos Ida och Alexander får elitidrottsstipendium

50 aktiva idrottare från hela landet tilldelas Riksidrottsförbundets och Svenska Spels elitidrottsstipendium 2021–2022, på vardera 50 000 kronor. I listan över de talangfulla idrottarna finns bland annat Alexander Dahlin och Ida Eriksson från Frövi Judo.

21 september 2021 klockan 08:54 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Odling på schemat för elever på Björkhagaskolan

Sedan i våras genomför Björkhagaskolan i Lindesberg projektet Blomstrande skolgård, som syftar till att ...

Du bestämmer var skåpet ska stå när Erikshjälpen auktionerar

Lotta Sunvisson vill att lindesbergarna hjälper henne att slå rekord, när Erikshjälpen nu ...

Kommunhuset utsatt för ny hödumpning

Under natten mot söndag dumpades ett tiotal balar med ruttet hö på flera platser i Lindesberg, bland annat utanför ...

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Slarvig förlust i den Allsvenska premiären

Premiären i Allsvenskan blev nog inte som LIF Lindesberg hade tänkt sig. Trots en tidig tremålsledning mot Torslanda så började slarvspelet att visa sig, vilket bjöd tillbaka motståndarlaget in i matchen. I den andra halvleken låg LIF dessutom i ett åttamålsunderläge, vilket blev för många mål att hämta in.

18 september 2021 klockan 17:57 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivfoto: Ida Lindkvist

Vaccinering av unga från 12 år inleds efter höstlovet

Barn mellan 12 och 15 år kommer att erbjudas vaccin i höst, det meddelade statsminister Stefan Löfven (S) på en pressträff under torsdagen. Vaccineringen av barn och unga från 12 år kommer att starta efter höstlovet, i början av november.
– Det här gör vi för barnens skull, det minskar risken för långvarig sjukdom och att missa mycket i skolan, säger utbildningsminister Anna Ekström.

17 september 2021 klockan 12:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Miljonbesparingar att vänta för barnomsorg och skola
Barn- och utbildningsnämnden i Lindesberg måste återigen spara pengar, närmare bestämt 4,5 miljoner kronor under 2022. - Det här har vi ont ...
17 september 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Dags för Allsvensk premiär!
På lördag är det äntligen dags för säsongspremiär i Handbollsallsvenskan! Försäsongen är färdigspelad och till helgen gästas Torslanda av ...
16 september 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Regionen: ”Nej, akuten i Lindesberg är inte stängd”
En banderoll med ett missvisande budskap har dykt upp på flera platser den senaste tiden. Bland annat vid Kristinaskolan i Lindesberg. Den som läser...
16 september 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Linda Svahn lämnar sina uppdrag inom kort. Magnus Storm tar tillfälligt över ordförandeskapet i barn- och utbildningsnämnden. Arkivfoto: Camilla Lagerman

Svahn lämnar över ordförandeklubban tillfälligt till Storm

Linda Svahn (S) meddelade under sommaren att hon avsåg att lämna sina uppdrag som kommunalråd och ordförande i barn- och utbildningsnämnden under hösten. Redan den 1 oktober tillträder hon som ny kanslichef på kommunalrådskansliet i Örebro, och lämnar därför över ordförandeklubban tillfälligt till Magnus Storm (C) tills dess att en ersättare är utsedd.

16 september 2021 klockan 09:37 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Genrebild: LindeNytt

Vittne skrämde tjuv på flykt i natt

Strax efter klockan ett, natten till torsdag, fick polisen samtal från en privatperson i området Västra Bohr strax utanför Lindesberg. Vederbörande hade då ertappat en tjuv som höll på och stjäla saker vid en fastighet.
– När tjuven insåg att han var upptäckt, så lämnade han platsen i en bil, uppger Christina Hallin, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

16 september 2021 klockan 10:40 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Almgren och Hugosson bjuder in till julfest

Den stora julfesten signerad Martin Almgren och Jesper Hugosson gjorde stor succé bland julfirande Lindesbergare ...

Regionen tar kontakt med ovaccinerade

I Örebro län kan man fortfarande se en ökning av bekräftade covid-19-fall. Samtidigt som smittspridningen ökar, kommer...

Två av kommunens särskilda boenden drabbade av covid-19

Sedan i slutet av förra året har coronaläget på kommunens särskilda boenden sett bra ut, och ...

AnnonsBrandmännen vid Guldsmedshyttans Brandkår tillsammans med Anders hund Troja, som är stationens maskot. Foto: Privat

20 år sedan terrorattackerna i USA: Brandmännens hyllning till räddningsarbetarna som offrade sina liv

På lördagen var det 20 år sedan de ofattbara terrorattackerna som drabbade USA och som lamslog en hel värld. På station 3200 i Guldsmedshyttan ville man hylla de bortgångna räddningsarbetarna som gjorde sina sista utryckningar den 11 september 2001, genom ett känslosamt inlägg Facebook. ”Station 3200 Guldsmedshyttan hedrar dom brandmän samt övrig utryckningspersonal som åkte på sitt sista larm 11/9 2001. Var rädda om er därute!”

14 september 2021 klockan 10:13 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Klart med artister till Världens Barn-konserten

Bara några dagar kvar till konserten för Världens Barn och biljettförsäljningen är i full gång. Nu är ...

Tortyrmördaren från Aspa ansöker om tidsbestämt straff

Kjell-Åke Johansson, som i november 2002 dömdes till livstids fängelse vid Lindesbergs Tingsrätt f...

Ingen Caprice i höst trots lättnaderna – tar sikte på våren

För bara några dagar sedan kom beskedet, att konserter och andra stora publikevenemang f...

Lokala företag kör in pengar till Barncancerfonden

Den 1 september nollställdes trippmätarna hos Wassbergs Åkeri och Fastighetsbyrån i Lindesberg och Nora...

Folkdans och hålligång vid Kägelbanan när kulturarvet uppmärksammas

På lördag arrangeras Kulturarvsdagen, vilket är en del av Europarådets och ...

Snart kan konserter genomföras inför fullsatta läktare igen. Arkivfoto: Bob Linger

Smittspridningen fortsätter att öka – då lyfts restriktionerna

Under tisdagen kom ett för många efterlängtat besked, de flesta kvarvarande coronarestriktioner lyfts helt från och med den 29 september, däribland det omdebatterade publiktaket. Samtidigt fortsätter smittspridningen att öka, under vecka 35 testades cirka 255 personer positivt för covid-19 i Örebro län och i Lindesbergs kommun har antalet fall tredubblats den senaste veckan.

8 september 2021 klockan 13:05 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Byggstart för ny busshållplats, torg och parkeringsplatser
För ett år sedan meddelade Samhällsbyggnad Bergslagen att en ny busshållplats, ett nytt torg och parkeringsplatser skall byggas i Guldsmedshyttan ...
8 september 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Sista månaden för viktig hästregistrering
Har du ett stall med hästar? Då ska de vara registrerade hos Jordbruksverket senast den första oktober. Detta enligt den nya EU-förordningen, ...
7 september 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Färre men större kräftor fiskades upp
Det blev färre men större kräftor i burarna, när allmänhetens kräftfiske genomfördes i fredags. - Det kanske beror på att det fortfarande var...
7 september 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-09-06

2021-09-06

2021-09-03

2021-09-02

2021-09-02

2021-09-02

2021-09-01

2021-09-01

2021-08-31

2021-08-31

2021-08-30

2021-08-30

2021-08-27

2021-08-27

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-09-22 00:37