Foto: Hasse Persson

Oavgjort efter en jämn kamp

LIF Lindesberg bjöd upp till jämn kamp mot det elitseriesatsande Amo HK. Trots en del slarv i anfallet under matchens gång visade LIF upp sitt bästa försvarsspel för säsongen, trots detta fick Amo sista skriket och blev laget som fick avgöra poängutdelningen genom ett avslutande frikast.

Fjolårssäsongen blev en ojämn historia för LIF Lindesberg som i stort sätt gick vinnande ur varannan spelande match, något som stack ut bland matcherna var de som spelades mot Amo där LIFs spel i båda mötena fallerade som störst vilket slutade med två storförluster.

Inför fredagens möte såg det på förhand ut som att den trenden skulle fortsätta, medan LIF inlett säsongen med två raka bortaförluster har Amo inlett hårt och hade efter sina två inledande matcher spelat hem två vinster och placerades således som 2:a i tabellen.

LIF är dock alltid bäst på hemmaplan och när säsongens första hemmamatch inleddes så inledde hemmalaget i ledningen genom Asso Eliassi där lagen sedan fortsatte med ett målbyte.
Med närmare 7 minuter spelade så uppstod ett stort läge för LIF där Amo åkte på en tung utvisning, en utvisning som LIF tog till vara på och ändrade ställningen från 3-3 till 6-3 på två minuter.

Med en time-out från Amos sida avklarad fick Amo en stor chans till målskott, målvakten Robert Mjörnander var dock på hugget och trots att Amo fick chans till två returer så visade ”Robban” att målvaktsformen var i topp och satte stopp för samtliga skott i returerna.
Robert fortsatte att visa upp sin form genom en snygg räddning genom en man mot man-strid som vid mål skulle gett 7-6.

Försvaret var på topp för dagen i det orangea hemmalaget och ledningen höll länge men anfallet höll sig inte lika starkt och med 16.28 av speltiden avklarat så slarvades det i spelet där bollen antingen slängdes utanför spelplanen eller till en motspelare vilket ändrade ställningen till 8-9.

LIF ökade sitt spel till det aggressivare hållet där ett finare spel väntade för hemmalaget, Amo ökade i antalet avblåsningar för passivt spel vilket hjälpte målgörandet för LIF under halvlekens sista tio minuter där Gustaf Ekström hann med ett mål på öppen kasse.

Det var dock ett slarvigt spel från båda lagen som inledde den andra halvleken där både LIF och Amo tog fördel av motståndarlagens slarvande och båda fick med sig varsitt inledande mål.
Robert Mjörnander höll formen i målet och visade upp flera fina räddningar mot Amo-spelare med öppna lägen, något som började reta upp motståndarlaget där flera spelare började slå näven i golvet i frustration efter varje räddning.

Amo ändrade försvarstaktik och med punktning på Lindes stora målgörare Jesper Nilsson så klev unga Karl Zetterlund fram och dök mot golvet efter en tappad boll som slutade med ett oväntat mål som gav LIF ett övertag till 23-22 med 8 minuter kvar, något som sedan följdes upp med ett nytt mål på öppen kasse, denna gång från Algot Hane.

Direkt efter 24-22-målet kom Amos sista time-out och trots ett långsammare spel så blev det målbyten där LIF hade stor chans för seger, under den sista minuten så stod Robert för en vaken räddning som gjorde att Amo inte hade någon fysisk chans att gå ur matchen med en seger vilket såklart ökade förhoppningarna i hemmalaget.

Det blev dock ett drama in mot den sista sekunden, efter ett misslyckat avslut från LIF där Axel Magnusson gjorde ett avslutande försök för skott på mål så gick bollen till Amo som bara sekunder senare tilldelades ett frikast i samma stund som slutsignalen ljöd efter en hård försvarssituation.

Efter att matchdelegat och domare hade pratat ihop sig så ställde Lindes spelarmur upp sig för att hindra Amo med att få med sig en poäng till tabellen, Evon Mohlin från Amo stod dock för ett raketskott och lyckades få igenom bollen i mål vilken jämnade ut matchresultatet till oavgjorda 25-25.

Resultat LIF Lindesberg-Amo HK
Slutresultat: 25-25 (14-12)
Publik: Endast funktionärer

Målgörare: Jesper Nilsson (6), Algot Hane (4), Karl Zetterlund (4), Asso Eliassi (3), Max Broman (2), Fabian Lindholm (2), Gustaf Ekström (2), Axel Magnusson, Linuz Andersson

Matchens Lirare: Robert Mjörnander

Nästa hemmamatch: Söndagen 11:e oktober vs Kungälv i Lindesberg Arena med matchstart kl. 16.00

Publicerad 25 september 2020 klockan 22:40

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Läsarbild. Foto: Hanna Johansson

Stort pådrag i Storå efter larm om brand vid äldreboende

Strax före klockan 18 på onsdagskvällen, larmades Nerikes Brandkår till en lägenhetsbrand i Storå. Branden hade uppstått i en lägenhet tillhörande äldreboendet på orten. Dessbättre var situationen snabbt under kontroll och ingen person skall ha skadats.
– Personen som bor i lägenheten är anträffad, han befann sig utanför boendet och skall inte vara skadad, uppger polisens presstalesperson, Stefan Wickberg.

21 oktober 2020 klockan 19:00 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

AnnonsGenrebild. Foto: Fredrik Norman

Brand i äldreboende: ”Rökdykare har gått in”

Just nu bekämpar Nerikes Brandkår en brand i ett äldreboende i Storå. Enligt polisens uppgifter skall det brinna i köket.
– Det här inkom klockan 17.57. Rökdykare har gått in. Mer än så vet jag inte för tillfället, kommenterar Stefan Wickberg, presstalesperson vid polisen i Bergslagen.

21 oktober 2020 klockan 18:19 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Flera viltolyckor på kort tid: ”Ökad risk på hösten och vintern”

Under veckan har flertalet viltolyckor inträffat i vårt område - och även ...

Coronaläget: Alla länsinvånare uppmanas att följa de allmänna råden

Antalet covid-smittade personer i Örebro län fortsätter att öka. Inför stundande h...

Hagaberg ska bli framtidens stadsdel i Lindesberg

PRESSMEDDELANDE: Nu börjar en förändringsresa i Lindesberg som många Lindesbergare – på olika sätt – ...

Jonatan Björkman, Adam Thybeck och Benito Skarp bildar Mt. Seaside, som nu släppt en EP till minne av sin vän, Josefine. Foto: Benito Skarp

Sorgen efter vännens plötsliga död präglar deras musik

Det har nu gått sex månader sedan den där ödesdigra dagen i april, då deras vän Josefine under ännu oklara omständigheter gick bort alldeles för tidigt blott 22 år gammal. Under halvåret som har passerat har killarna i Mt. Seaside använt sin kreativa sida för att ta sig igenom sorgen, något som resulterade i EP:n ”I Am Loud”, som är en hyllning till deras saknade vän.
– Bara några dagar efter att hon hade gått bort satt jag hemma med gitarren och skrev, berättar Jonatan Björkman.

20 oktober 2020 klockan 07:44 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Ett snöfallsområde är på väg mot Lindesbergsområdet. Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

SMHI varnar för snöfall

Under tisdagen förväntas ett snöfallsområde dra in över den norra länsdelen. SMHI har utfärdat en klass 1-varning med anledning av att det förväntas komma upp till 5 centimeter snö under relativt kort tid. Samtidigt betonas att snön med största sannolikhet blir ett väldigt kortvarigt inslag.

19 oktober 2020 klockan 11:42 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Man anhållen för misshandel av partner
En man i 40-årsåldern har anhållits misstänkt för att ha misshandlat en kvinna under söndagen. Enligt polisen rör det sig om våld i nära ...
19 oktober 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

KD vill se ung omsorg inom äldreomsorgen
Låt ungdomar få arbeta med våra äldre och ge dem en mer meningsfull vardag med social gemenskap. Detta tycker Kristdemokraterna i Lindesberg.
19 oktober 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Förlust efter utdragen straffläggning
Efter ett två-målsunderläge mot tabelltvåan Skövde IK med tio minuter kvar så kom Lindlöven tillbaka starkt och såg till att matchen fick avg...
18 oktober 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Timmy Lundegård

WSK tar säsongens första hemmaseger

Med 3-3 inför den avslutande perioden mellan WSK och Kungsör var det en tillsynes jämn drabbning som väntade, trots flera mållägen under matchen så hade WSK svårt att spela in bollen hela vägen men visade vid matchavgörandet att hemmalaget var bäst för kvällen.

16 oktober 2020 klockan 23:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Jennie Larsson

Teknos AB planerar att stänga produktionen i Vedevåg

Den finskägda jättekoncernen Teknos AB planerar att stänga ned sin verksamhet i Vedevåg, något som påverkar ett trettiotal arbetstillfällen. Den informationen fick personalen under ett möte tidigare i veckan.

16 oktober 2020 klockan 13:44 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Replik till Sveaskog: ”…vad vet jag, som bara bor mitt i skogen”

Lars Flamme, som initierat debatten rörande skogsavverkning i området ...

Förlust efter en ljus inledning

Med Herman Bosson skadad stod LIF Lindesberg en huvudspelare kort när laget tog lagbussen till Göteborg för att spela mot Kä...

Miljardkontrakt till lokal byggfirma när Coop bygger gigantisk terminal

Tommy Allström Byggproduktion AB i Lindesberg har fått i uppdrag att bygga Coop:s nya ...

AnnonsEtt av Lindlövens målförsök där Anton Toolanen drog iväg ett skott i den andra perioden Foto: Timmy Lundegård

Ny förlust på hemmaisen

Med en ny spännande värvning i laget från SHL så var det ett förbättrat Lindlöven som hittades på hemmaisen under torsdagskvällen, tabellettan HC Dalen stod som motståndare och visade direkt kvalitet i sitt spel där smålänningarna kunde sno åt sig tre nya poäng.

15 oktober 2020 klockan 22:58 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Kroppskultur på hög nivå

På lördag visas balett på bio - för första gången i Lindesberg. Det är något som gläder Aksana Lodhi. Hon och Fanny Nelson...

100 000 kronor samlades in trots pandemin

Lite drygt 100 000 kronor samlade Världens Barn Lindesberg in fram till mitten av oktober - trots ett mycket svårt ...

Ny succé för parahandbollen

Efter en lyckad tjejkväll i arenan så lyckades LIF Lindesberg att nå en ny milstolpe under föregående helg, föreningens ...

Coronaläget: Fortsatt ökning av covid-19 i länet

I en ny lägesrapport från Region Örebro Län kommer uppgifter om att spridningen av covid-19 fortsätter ...

Regionen behöver en omstart

INSÄNDARE/DEBATT: Region Örebro läns två ledande politiker har tillsammans med sina närmaste tjänstemän lyckats avskaffa prim...

Bergslagens Sparbank avsätter ytterligare 1 miljon till föreningslivet

PRESSMEDDELANDE: Coronapandemin fortsätter att slå hårt mot föreningslivet. Därför...

Jens Isemo, vd på Linde energi. Foto: Linde energi

Får guldmedalj för grönt arbete: ”Hållbarhet genomsyrar hela Linde energi”

PRESSMEDDELANDE: Förra året var första gången Linde energi utvärderades enligt den internationellt erkända EcoVadis-metoden. När årets resultat publicerats står det klart att det kommunägda bolaget förbättrat sitt hållbarhetsarbete, når målet att samtliga utvärderade områden ska vara gröna och därmed står sig ännu bättre i internationell jämförelse.

13 oktober 2020 klockan 10:24 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Storbacka föreslås bli ordförande för kommunstyrelsen
Socialdemokraterna i Lindesberg föreslår nu att Bengt Storbacka skall efterträda Irja Gustavsson som kommunstyrelsens ordförande. Detta beslut ...
13 oktober 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Misstänkt anlagd brand vid återvinningsstation
Tidigt på måndagsmorgonen larmades Nerikes Brandkår ut till en brand intill Högstadieplan i Lindesberg. På plats kunde man konstatera att det ...
12 oktober 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Lindesbergs unga artister sjunger för Världens Barn
- Jag har bett om att få vara med i konserten! För det är inte bara en konsert - pengarna går till något viktigt, markerar Matilda Klack.
12 oktober 2020 av Hans Andersson
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-10-12

2020-10-12

2020-10-12

2020-10-10

2020-10-09

2020-10-09

2020-10-09

2020-10-08

2020-10-07

2020-10-07

2020-10-07

2020-10-07

2020-10-07

2020-10-06

2020-10-21 21:14