Foto: Hasse Persson

Oavgjort efter en jämn kamp

LIF Lindesberg bjöd upp till jämn kamp mot det elitseriesatsande Amo HK. Trots en del slarv i anfallet under matchens gång visade LIF upp sitt bästa försvarsspel för säsongen, trots detta fick Amo sista skriket och blev laget som fick avgöra poängutdelningen genom ett avslutande frikast.

Fjolårssäsongen blev en ojämn historia för LIF Lindesberg som i stort sätt gick vinnande ur varannan spelande match, något som stack ut bland matcherna var de som spelades mot Amo där LIFs spel i båda mötena fallerade som störst vilket slutade med två storförluster.

Inför fredagens möte såg det på förhand ut som att den trenden skulle fortsätta, medan LIF inlett säsongen med två raka bortaförluster har Amo inlett hårt och hade efter sina två inledande matcher spelat hem två vinster och placerades således som 2:a i tabellen.

LIF är dock alltid bäst på hemmaplan och när säsongens första hemmamatch inleddes så inledde hemmalaget i ledningen genom Asso Eliassi där lagen sedan fortsatte med ett målbyte.
Med närmare 7 minuter spelade så uppstod ett stort läge för LIF där Amo åkte på en tung utvisning, en utvisning som LIF tog till vara på och ändrade ställningen från 3-3 till 6-3 på två minuter.

Med en time-out från Amos sida avklarad fick Amo en stor chans till målskott, målvakten Robert Mjörnander var dock på hugget och trots att Amo fick chans till två returer så visade ”Robban” att målvaktsformen var i topp och satte stopp för samtliga skott i returerna.
Robert fortsatte att visa upp sin form genom en snygg räddning genom en man mot man-strid som vid mål skulle gett 7-6.

Försvaret var på topp för dagen i det orangea hemmalaget och ledningen höll länge men anfallet höll sig inte lika starkt och med 16.28 av speltiden avklarat så slarvades det i spelet där bollen antingen slängdes utanför spelplanen eller till en motspelare vilket ändrade ställningen till 8-9.

LIF ökade sitt spel till det aggressivare hållet där ett finare spel väntade för hemmalaget, Amo ökade i antalet avblåsningar för passivt spel vilket hjälpte målgörandet för LIF under halvlekens sista tio minuter där Gustaf Ekström hann med ett mål på öppen kasse.

Det var dock ett slarvigt spel från båda lagen som inledde den andra halvleken där både LIF och Amo tog fördel av motståndarlagens slarvande och båda fick med sig varsitt inledande mål.
Robert Mjörnander höll formen i målet och visade upp flera fina räddningar mot Amo-spelare med öppna lägen, något som började reta upp motståndarlaget där flera spelare började slå näven i golvet i frustration efter varje räddning.

Amo ändrade försvarstaktik och med punktning på Lindes stora målgörare Jesper Nilsson så klev unga Karl Zetterlund fram och dök mot golvet efter en tappad boll som slutade med ett oväntat mål som gav LIF ett övertag till 23-22 med 8 minuter kvar, något som sedan följdes upp med ett nytt mål på öppen kasse, denna gång från Algot Hane.

Direkt efter 24-22-målet kom Amos sista time-out och trots ett långsammare spel så blev det målbyten där LIF hade stor chans för seger, under den sista minuten så stod Robert för en vaken räddning som gjorde att Amo inte hade någon fysisk chans att gå ur matchen med en seger vilket såklart ökade förhoppningarna i hemmalaget.

Det blev dock ett drama in mot den sista sekunden, efter ett misslyckat avslut från LIF där Axel Magnusson gjorde ett avslutande försök för skott på mål så gick bollen till Amo som bara sekunder senare tilldelades ett frikast i samma stund som slutsignalen ljöd efter en hård försvarssituation.

Efter att matchdelegat och domare hade pratat ihop sig så ställde Lindes spelarmur upp sig för att hindra Amo med att få med sig en poäng till tabellen, Evon Mohlin från Amo stod dock för ett raketskott och lyckades få igenom bollen i mål vilken jämnade ut matchresultatet till oavgjorda 25-25.

Resultat LIF Lindesberg-Amo HK
Slutresultat: 25-25 (14-12)
Publik: Endast funktionärer

Målgörare: Jesper Nilsson (6), Algot Hane (4), Karl Zetterlund (4), Asso Eliassi (3), Max Broman (2), Fabian Lindholm (2), Gustaf Ekström (2), Axel Magnusson, Linuz Andersson

Matchens Lirare: Robert Mjörnander

Nästa hemmamatch: Söndagen 11:e oktober vs Kungälv i Lindesberg Arena med matchstart kl. 16.00

Publicerad 25 september 2020 klockan 22:40

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Mikael Tiderman och Pernilla Hjelt tog emot utmärkelsen via plattformen Teams.

Frövifors Pappersbruksmuseum utsett till Årets Arbetslivsmuseum

Frövifors Pappersbruksmuseum tilldelades under fredagen den ärofyllda utmräkelsen Årets Arbetslivsmuseum, och fick därmed ta emot en emaljskylt samt en prissumma om 25 000 kronor.
– Det betyder så mycket personligen att få vara med och utveckla vår verksamhet, och speciellt att få ett ekonomiskt tillskott under ett hårt pandemiår, berättade den märkbart rörda museichefen Mikael Tiderman.

9 april 2021 klockan 12:49 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Kassörska bad tobakskund om legitimation – blev hotad

Polisen har upprättat en anmälan om olaga hot riktat mot en kvinna som arbetar i en livsmedelsaffär i centrala Lindesberg. Enligt polisuppgift skall kvinnan ha blivit hotad då hon bad om att få se legitimation av en yngre kille som ville handla tobaksvaror.

9 april 2021 klockan 10:21 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Minskning i antal fall men fortsatt allvarligt läge

Efter förra veckans rekordhöga notering av antalet bekräftade covidfall i kommunen, ser läget för tillf...

Ingen oro för extrem vårflod i dagsläget

Med våren kommer oro för vissa som bor i närheten av sjöar och vattendrag. En extrem vårflod med höga flöden ...

Påskpyntade rondeller utsattes för sabotage: ”Jättetråkigt”

De fyra påskkärringarna, som hade placerats i rondellen vid Lidl, överlevde inte p...

En personbil totalförstördes i en anlagd brand i Storå. Läsarbild.

Kastade molotovcocktail mot bil – polisen jagade bilbrännare i natt

Natten till tisdag jagade polisen en bilbrännare i Storå. Vittnen har berättat hur en ensam gärningsperson sågs kasta vad som liknade en så kallad molotovcocktail – en flaska med brännbar vätska – mot en parkerad bil. Bilen blev helt utbränd, uppger polisen.
– En svartklädd person sågs kasta en flaska med brännbar vätska mot bilen och sprang sedan från platsen i riktning mot ån, kommenterar Mats Öhman, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

6 april 2021 klockan 10:58 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Glad Påsk!
LindeNytts redaktion önskar alla läsare och annonsörer en riktigt Glad Påsk! //Red.
3 april 2021 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

bildspel Påskäggsjakten är avslutad – här är vinnarna
Det var ett rekordstort deltagande i LindeNytts påskäggsjakt i år, vilket är otroligt roligt! Samtliga vinnare är utsedda och alla priser delades...
2 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Rekordnotering i antal covidfall: 128 på en vecka
Smittspridningen är uppe på en rekordhög nivå i Lindesbergs kommun, hela 128 bekräftade fall av covid-19 har rapporterats under de senaste 7 ...
2 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Hans Andersson

SPF-Seniorerna i norra länsdelen värnar om Lindesbergs lasarett

INSÄNDARE/DEBATT: Vårt lasarett har tidigare betraktats som ett akutsjukhus. Vi inom SPF-Seniorerna ser inte längre att vi kan kalla det för det, nu när kirurgi/ortopedi/urologi sedan oktober 2020 blivit nedlagt på sen kväll och nattetid. Trygghet är för oss äldre är mycket viktigt. Därför är vi som pensionärsorganisation bekymrade.

2 april 2021 klockan 08:54 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Den vinnande bilden i LindeNytts fototävling! Foto: Ylva Björk

bildspel Fototävlingen avgjord – bildkavalkad

Totalt 20 bidrag, alla med härliga och roliga tolkningar av temat vår/påsk, kom in till LindeNytts fototävling. Juryn har överlagt, röstat och överlagt igen, och en vinnare är nu utsedd.

1 april 2021 klockan 13:40 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Två kvinnor misshandlades – varav en grovt: ”Har använts ett tillhygge”

Tre personer greps på tisdagskvällen misstänkta för misshandel, ...

Annons


Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Sjätteklassare undervisas på distans på grund av ökad sjukfrånvaro hos personalen

De två sista dagarna innan påsklovet, 31 mars och 1 april, kommer eleverna i årskurs 6 på Brotorpsskolan Södra i Lindesberg att undervisas på distans. Detta beslut har fattats av Barn- och utbildningsnämndens ordförande med anledning av ökad sjukskrivning hos personalen.

31 mars 2021 klockan 08:48 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Smittskyddsläkaren rekommenderar munskydd i affärer och kollektivtrafiken

PRESSMEDDELANDE: Smittskyddsläkaren i Region Örebro län har beslutat att införa ...

Brandkåren ryckte ut och räddade nödställd katt

Nerikes Brandkår fick under måndagseftermiddagen rycka ut på ett något ovanligt larm i Guldsmedshyttan, d...

Påskkärringarna har landat i centrala Lindesberg: ”Kul grej”

Med mycket enkla medel har personalen på Samhällsbyggnad Bergslagens avdelning gata...

Vi vill ha kvar kirurgakuten på Lindesbergs lasarett nattetid!

INSÄNDARE: En söndagskväll för inte så länge sedan drabbades jag (Linda) av ett ...

Vackra Astrid utsedd till Årets Pelargon

Varje år utser branschorganisationen Blomsterfrämjandet Årets Pelargon, och i år går utmärkelsen till ...

Polisen inleder dialog med medborgarna för att kartlägga brottsligheten

Nu inleder polisen en digital medborgardialog i syfte att prioritera de brott som ...

Arkivbild. Foto: Camilla Lagerman

Beslut om partiell fjärrundervisning förlängs till mitten av april

Stadsskogsskolan i Lindesberg förlänger sin partiella fjärrundervisning, och även Storåskolan går över till den undervisningsformen från och med måndag. Det meddelade Lindesbergs kommun i ett pressmeddelande under fredagsmorgonen.

26 mars 2021 klockan 09:08 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Smittspridningen fortsatt kvar på en hög nivå
Folkhälsomyndigheten presenterade under torsdagseftermiddagen färska siffror över coronaläget i landet. Den höga smittspridningen i Lindesbergs ...
25 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Meritor korttidspermitterar personalen under april månad
Med anledning av att Lindesbergsfabrikens största kund Volvo tvingas stänga sina fabriker för lastbilstillverkning 2-4 veckor under kvartal två ...
25 mars 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-24

2021-03-24

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-22

2021-03-22

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-19

2021-03-19

2021-03-18

2021-03-18

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-04-12 09:01