Foto: Hasse Persson

Oavgjort efter en jämn kamp

LIF Lindesberg bjöd upp till jämn kamp mot det elitseriesatsande Amo HK. Trots en del slarv i anfallet under matchens gång visade LIF upp sitt bästa försvarsspel för säsongen, trots detta fick Amo sista skriket och blev laget som fick avgöra poängutdelningen genom ett avslutande frikast.

Fjolårssäsongen blev en ojämn historia för LIF Lindesberg som i stort sätt gick vinnande ur varannan spelande match, något som stack ut bland matcherna var de som spelades mot Amo där LIFs spel i båda mötena fallerade som störst vilket slutade med två storförluster.

Inför fredagens möte såg det på förhand ut som att den trenden skulle fortsätta, medan LIF inlett säsongen med två raka bortaförluster har Amo inlett hårt och hade efter sina två inledande matcher spelat hem två vinster och placerades således som 2:a i tabellen.

LIF är dock alltid bäst på hemmaplan och när säsongens första hemmamatch inleddes så inledde hemmalaget i ledningen genom Asso Eliassi där lagen sedan fortsatte med ett målbyte.
Med närmare 7 minuter spelade så uppstod ett stort läge för LIF där Amo åkte på en tung utvisning, en utvisning som LIF tog till vara på och ändrade ställningen från 3-3 till 6-3 på två minuter.

Med en time-out från Amos sida avklarad fick Amo en stor chans till målskott, målvakten Robert Mjörnander var dock på hugget och trots att Amo fick chans till två returer så visade ”Robban” att målvaktsformen var i topp och satte stopp för samtliga skott i returerna.
Robert fortsatte att visa upp sin form genom en snygg räddning genom en man mot man-strid som vid mål skulle gett 7-6.

Försvaret var på topp för dagen i det orangea hemmalaget och ledningen höll länge men anfallet höll sig inte lika starkt och med 16.28 av speltiden avklarat så slarvades det i spelet där bollen antingen slängdes utanför spelplanen eller till en motspelare vilket ändrade ställningen till 8-9.

LIF ökade sitt spel till det aggressivare hållet där ett finare spel väntade för hemmalaget, Amo ökade i antalet avblåsningar för passivt spel vilket hjälpte målgörandet för LIF under halvlekens sista tio minuter där Gustaf Ekström hann med ett mål på öppen kasse.

Det var dock ett slarvigt spel från båda lagen som inledde den andra halvleken där både LIF och Amo tog fördel av motståndarlagens slarvande och båda fick med sig varsitt inledande mål.
Robert Mjörnander höll formen i målet och visade upp flera fina räddningar mot Amo-spelare med öppna lägen, något som började reta upp motståndarlaget där flera spelare började slå näven i golvet i frustration efter varje räddning.

Amo ändrade försvarstaktik och med punktning på Lindes stora målgörare Jesper Nilsson så klev unga Karl Zetterlund fram och dök mot golvet efter en tappad boll som slutade med ett oväntat mål som gav LIF ett övertag till 23-22 med 8 minuter kvar, något som sedan följdes upp med ett nytt mål på öppen kasse, denna gång från Algot Hane.

Direkt efter 24-22-målet kom Amos sista time-out och trots ett långsammare spel så blev det målbyten där LIF hade stor chans för seger, under den sista minuten så stod Robert för en vaken räddning som gjorde att Amo inte hade någon fysisk chans att gå ur matchen med en seger vilket såklart ökade förhoppningarna i hemmalaget.

Det blev dock ett drama in mot den sista sekunden, efter ett misslyckat avslut från LIF där Axel Magnusson gjorde ett avslutande försök för skott på mål så gick bollen till Amo som bara sekunder senare tilldelades ett frikast i samma stund som slutsignalen ljöd efter en hård försvarssituation.

Efter att matchdelegat och domare hade pratat ihop sig så ställde Lindes spelarmur upp sig för att hindra Amo med att få med sig en poäng till tabellen, Evon Mohlin från Amo stod dock för ett raketskott och lyckades få igenom bollen i mål vilken jämnade ut matchresultatet till oavgjorda 25-25.

Resultat LIF Lindesberg-Amo HK
Slutresultat: 25-25 (14-12)
Publik: Endast funktionärer

Målgörare: Jesper Nilsson (6), Algot Hane (4), Karl Zetterlund (4), Asso Eliassi (3), Max Broman (2), Fabian Lindholm (2), Gustaf Ekström (2), Axel Magnusson, Linuz Andersson

Matchens Lirare: Robert Mjörnander

Nästa hemmamatch: Söndagen 11:e oktober vs Kungälv i Lindesberg Arena med matchstart kl. 16.00

Publicerad 25 september 2020 klockan 22:40

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Asso Eliassi finns med i LIF Lindesberg under säsongen. Foto: Hasse Persson

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg

Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är tillbaka i den orangea tröjan. Nu har den första träningen inför de första träningsmatcherna gjorts, där en nöjd Stefan Karlsson känner sig mer optimistisk än inför den tidigare säsongen.

29 juli 2021 klockan 11:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto: Hannes Feldin

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust

OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna tävlingen efter en otroligt snöplig förlust i slutsekunden av den andra matchen.
– Jag är otroligt besviken, det var inte så här jag ville att dagen skulle se ut, sade Anna i en Tv-intervju strax efter förlusten.

28 juli 2021 klockan 14:16 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana

Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade ...

Kan vi fira demokratins genombrott även i Lindesberg?

INSÄNDARE/DEBATT: 1921 gällde i Sverige för första gången allmän och lika rösträtt. Det ska vi ...

Väktare till sjukhus efter stenkastning – tre attacker på kort tid

Sent på tisdagskvällen fördes en kvinnlig väktare till sjukhus med skärskador p...

Linda Svahn lämnar sina politiska uppdrag under hösten. Arkivfoto: Camilla Lagerman

Linda Svahn lämnar sina uppdrag under hösten

Efter närmare åtta år som ordförande i Barn- och utbildningsnämnden i Lindesbergs kommun väljer nu Linda Svahn att lämna sina uppdrag. Processen med att hitta en efterträdare kommer att påbörjas i augusti, då Linda Svahn lämnar sin position redan under hösten, det meddelar hon i ett pressmeddelande.

20 juli 2021 klockan 14:00 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

Öppet för drop-in på vaccinationsmottagningen

Under vecka 29 vaccinerar Region Örebro län med 15 217 doser vaccin. Nu pågår vaccination i fas fyra och alla som är födda 2003 eller tidigare kan antingen boka tid för vaccination eller komma på drop-in. Planering pågår även för att ta emot de som är födda 2005 och tidigare från och med augusti.

19 juli 2021 klockan 12:45 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Hemmaseger i sommarvärmen!
Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnarglädjen var dä...
18 juli 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Idyllisk sommarkväll när Martin Almgren tog ton på Råsvalen
Närmare 300 båtar och ett trettiotal flottar samlades på Råsvalens vatten under lördagskvällen för att avnjuta Martin Almgrens kraftfulla röst...
18 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Singelolycka med hästtransport på länsväg 249
En singelolycka inträffade under fredagseftermiddagen, då en personbil med hästtransport kört av på länsväg 249 i höjd med Frövi. Rä...
16 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Platschef Pernilla Johansson tillsammans med en del av det gäng som tar emot kunderna under premiärhelgen. Foto: Camilla Lagerman

Succé när Byggmax premiäröppnade i Lindesberg

Kunderna stod beredda när klockan slog 10.00 på fredagsmorgonen och Byggmax slog upp portarna till sin helt nybyggda butik i Lindesberg. En timme efter öppning var det fortfarande full fart i den helt nybyggda anläggningen.
– Vi har haft rusch ända sedan vi öppnade, berättar platschef Pernilla Johansson glatt.

16 juli 2021 klockan 13:21 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Man utsattes för väpnat rån utanför vårdcentralen

En man i 40-årsåldern utsattes under torsdagskvällen för ett väpnat rån utanför Lindesbergs vårdcentral. Två män hotade rånoffret med ett vapen och tvingade honom att lämna ifrån sig sin plånbok.

16 juli 2021 klockan 10:48 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Idag genomförs nya lättnader i restriktionerna – detta gäller

Under torsdagen genomförs steg tre i regeringens plan för hur de råd och restriktioner ...

Över 100 olika loppisar att besöka under helgens fyndfest

Under den kommande helgen, 17-18 juli, vankas det stor loppisfest när det populära evenemanget ...

Coronaläget: Regionen öppnar drop-in för vaccination

Smittspridningen av covid-19 minskar något i Örebro län. Samtidigt öppnar man upp ...

Annons

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Flera hushåll drabbade av översvämning

Ett flertal fastighetsägare i Storå larmade räddningstjänsten under tisdagskvällen sedan deras bostäder fått in vatten efter det häftiga skyfallet tidigare under eftermiddagen. Styrkor från Guldsmedshyttan och Lindesberg finns på plats för att försöka pumpa ut vattnet från fastigheterna.

13 juli 2021 klockan 20:57 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Biljakt genom tre län slutade i Hägernäs

Ett par minuter innan midnatt försökte en polispatrull stoppa ett fordon för kontroll i Ludvika, i Dalarnas län. ...

Inbrott på Fellingsbro folkhögskola – vittne larmade polis

Tidigt på måndagsmorgonen observerade ett vittne att flera okända personer rörde sig inne ...

Många lediga vaccintider under kommande vecka

Under vecka 28 vaccinerar Region Örebro län med 19 139 doser vaccin. Nu pågår vaccination i fas fyra och det...

bildspel Se polisens bilder inifrån stora cannabisodlingen – närmare 32 kilo narkotika

Den 12 januari sprängde polisen en jätteodling av cannabis på en enslig ...

Coronaläget: Deltavarianten ökar i länet

Antalet bekräftade fall av covid-19 i Region Örebro län ökade något jämfört med föregående vecka och totalt...

Skådespelaren Camilla Rensgård som spelar Fru von Spindeltand tillsammans med regissör Helena Brusell och skådespelaren Moa Fredrikson som spelar Mira Maja. Foto: Camilla Lagerman

Nya hemligheter ska avslöjas i Löa Hytta

Imorgon fredag är det efterlängtad premiär av årets teaterföreställning signerad Hyttans Hemligheter. Årets uppsättning heter Mysteriet med det gyllene ägget, och tar besökarna med på en vandring bland de förtrollande miljöerna i hyttan.
– Jag tror det här kommer bli en toppenföreställning, säger projektledare Eva Persson.

8 juli 2021 klockan 14:36 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Succé när tutbingon hade efterlängtad premiär: ”Sketkul!”
Det blev en riktig succékväll när Guldsmedshytte SK höll sin första tutbingo sedan pandemin startade. Bilar anlände från både norr och söder ...
8 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år
Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt banrekord från Double Exposure som ...
8 juli 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Victoria hyllades för sitt nytagna gesällbrev
Innan coronapandemin hölls det varje år en stor fest på Örebro slott för att prisa de hantverkare i länet som avlagt sitt gesällprov och klarat...
7 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-07-07

2021-07-07

2021-07-06

2021-07-06

2021-07-06

2021-07-05

2021-07-05

2021-07-05

2021-07-02

2021-07-02

2021-07-01

2021-07-01

2021-06-30

2021-06-30

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-07-31 11:33