Arkivbild Foto: Hasse Persson

Playoff-spel i Lindehov

Med en förlust i den första playoff-matchen mot Visby/Roma så är det mycket på spel för Lindlöven när gotlänningarna gör sitt första besök i Lindehov sedan 2013, en hemmaseger för ”Löven” skulle innebära att de båda lagen kommer att spela en avgörande match där vinnaren går vidare till playoff 2.

Playoff-äventyret är i full gång och med sju spelade matcher runt om i Sverige inom playoffen under gårdagen så rapporterar HockeyEttans officiella hemsida att det var en ”galen öppning” där fyra av de sju matcherna fick avslutas med spel i övertid, för Lindlövens del slutade det inte lika roligt.

Det var en tung förlust i Visby där Lindlöven höll en stark ledning under de första två perioderna, gotlänningarna kom dock tillbaka i matchen och spelade in hela fem mål under den sista perioden medan Linde enbart lyckades att få igenom ett mål mot periodens slut.

– Den första perioden tycker jag var riktigt bra och det känns till och med som att vi kunde gått in i den andra perioden med en större ledning, sedan blev det som ett ryckigare spel i den andra perioden från båda lagen, summerar Lindlövens tränare Jonas Dufåker och berättar om den sista perioden:

– Spelet blir ihåligare och vi inleder med att släppa in ett mål under ett tidigt spelarbyte, spelet blir bättre mot slutet av perioden men samtidigt blev det inte något jättetryck, jag tror att vi blev för rädda för att förlora helt enkelt vilket gjorde att vi tappade för mycket fokus.

Nästa match inom playoffen spelas redan på fredag där Visby gör sitt första besök i Lindehov sedan 2013 och trots att Visby segrade i matchen är slaget ännu inte avgjort.

Matchguide Lindlöven-Visby/Roma HK
Var och när: Fredag 28/2 i Lindehov med matchstart kl. 19.00

Läget i playoff-spelet: Med en match spelad så håller Visby ledningen med 1-0 i matcher, en seger för Lindlöven på fredag är ett måste om Linde vill fortsätta sitt playoff-äventyr.

 

Så spelas playoff-spelet:
Playoff-spelet är uppdelat i tre olika ”klasser” där slutplaceringen i AllEttans tabell avgör vilket Playoff-spel som lagen får delta i, en seger i en Playoff-klass ger en uppflyttning till nästa klass som efter slutet av kedjan kan leda till ett kvalspel till HockeyAllsvenskan.

Playoff 1
Här deltar totalt 14 lag.
Lagen som deltar har sedan tidigare placerat sig som 4-8 inom AllEttans tabell i den norra och södra serien, även de fyra segrarna från den tidigare spelade serien HockeyEttan kommer att delta här.
De 7 högst rankade lagen inleder med att välja sina motståndare som de kommer att spela mot inom playoffens tre matcher där det lag som valts kommer att få inleda kvalserien med spel på sin hemmais, valen av motståndare skedde i torsdags (20:e februari)

Det är bäst av tre matcher som gäller inom playoffen och matcherna kommer att spelas: Tisdag 25/2, Fredag 28/2 och vid behov spelas den då avgörande matchen Lördag 29/2.

De segrande 7 lagen är direktkvalificerade till Playoff 2 medan de förlorande lagen har spelat klart för säsongen och får ladda upp inför HockeyEttan 2020/2021.

Playoff 2
Här deltar totalt 12 lag.

Lagen som deltar är förutom de 7 vinnande lagen från Playoff 1, även de lag som placerade sig som 2:a och 3:a inom AllEttans tabell i den norra och södra serien, även det förlorande laget från HockeyEttans finalspel är direktkvalificerad till detta Playoff-spel.

Precis som i det första Playoffet så väljer de högst rankade lagen sina motståndare där matcherna spelas: Tisdag 3/3, Fredag 6/3 och vid behov även Lördag 7/3.

De segrande 6 lagen går vidare till Playoff 3 medan de förlorande lagen är kvalificerade för spel i HockeyEttan 2020/2021

Playoff 3
Detta är det sista Playoff-spelet innan kval till HockeyAllsvenskan ska spelas.
Här deltar de 6 lagen som segrat i den tidigare Playoff-klassen.

Samma regler gäller där det högst rankade laget väljer sina motståndare inför matcherna som spelas: Tisdag 10/3, Fredag 13/3 och vid behov även under Lördag 14/3.

De segrande 3 lagen är kvalificerade till kvalspel till HockeyAllsvenskan medan de 3 förlorande lagen får ladda om för nästa säsongs Hockeyetta.

Publicerad 26 februari 2020 klockan 20:44

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Malin och Björn Persson är Lindegårdens nya entreprenörer. Foto: Camilla Lagerman

Krögarparet tar över Lindegården

Tidigare under sommaren meddelade Lindegårdens dåvarande entreprenör att man inte såg något annat val än att försätta bolaget i konkurs. Dock kommer det anrika värdshuset inte att stå utan krögare länge, då Malin och Björn Persson nu tar över rodret.

10 juli 2020 klockan 13:42 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


David Nordlander och Anna Lindberg ordnar dressyrläger i Lindesberg i sommar. Foto: Privat

Lindeföretagets weekendläger blev en galopperande succé

När ridresor till soliga länder i Europa plötsligt kändes avlägnsa på grund av den envisa coronapandemin vändes blickarna inåt landet och till det som fanns inom Sveriges gränser. Något som bidrog till att Lindeföretaget Stall Equi Education fick sina weekendläger fullbokade på bara tio dagar.

10 juli 2020 klockan 10:40 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Far och son driver jaktbutiken med det lilla extra

När Magnus Meriläinen startade sitt företag MM Hunt & Forestry 2015 var den huvudsakliga inriktningen ...

Före detta elev tar över som lärare

Efter 11 år som tränare på judogymnasiet lämnar nu Carin Hamnlund över stafettpinnen i åtminstone ett år framöver...

Ett nödvattensläp kommer att ställas ut vid korsningen Östermalmsvägen/Vendevägen. Arkivfoto: Camilla Lagerman

Vattenläcka medför att hushåll blir utan vatten

Sent på tisdagskvällen upptäcktes en vattenläcka på Östermalmsvägen i Lindesberg. Skadan är lokaliserad och ett 20-tal fastigheter kommer under onsdagen att vara utan dricksvatten medan reparationsarbetet pågår.

8 juli 2020 klockan 12:09 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Arkivfoto. Foto: Emmy Vesterberg

Hemestra i Bergslagen i sommar!

INSÄNDARE: Nu är vi inne i semesterperioden och många ser fram emot en skön ledighet. Ofta förknippas semester med resor, men i dessa tider kan det vara värt att påminna om att semestern lika gärna kan handla om att göra något annorlunda på hemmaplan. Gör någonting du inte brukar! Vi kristdemokrater i norra länsdelen vill därför passa på att påminna om allt som finns att upptäcka i vår del av Örebro län.

8 juli 2020 klockan 11:08 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

bildspel Kontio är tillbaka i kuskchampionats-toppen
Jorma Kontio är svårslagen på Fornaboda, något han bevisade under Fornabodas åttonde tävlingsdag för säsongen, ”den flygande finländaren...
7 juli 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fyndläge när Bergslagens Loppishelg återkommer
Turistbyråerna i Lindesberg, Nora, Hällefors och Ljusnarsberg hoppas kunna upprepa succén från förra året när Bergslagens Loppishelg å...
7 juli 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Lindesbergs kommun satsar på 12-stegsbehandling
PRESSMEDDELANDE: Nu finns möjligheten för invånare i Lindesbergs kommun som har problem med alkohol eller droger att gå 12-stegsbehandling. ...
7 juli 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Vattnet är igång och därmed är Flugparken färdig. Foto: Camilla Lagerman

Brunnskaret porlar åter av liv

Efter ett tags vila porlar nu vattnet åter ur det gamla brunnskaret i Flugparken. Dessutom har det nu fått tillökning i familjen av ytterligare fem små vattenkällor som skickar vattenstrålar i varierande storlek ur marken.

6 juli 2020 klockan 13:05 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Många elkunder blir vilseledda av telefonförsäljare. Foto: Linde energi.

Vilseledande marknadsföring och aggressiva metoder lurar elkunder

PRESSMEDDELANDE: Konsumentverket har granskat elavtal som marknadsförs med det tilltalande ”El till inköpspris” och kommit fram till att det är vilseledande för dig som kund, eftersom avgifter och påslag tillkommer. Dessutom blir det vanligare att småföretagare utsätts för intensiva påtryckningar och luras att signera fullmakter och inleda mindre fördelaktiga avtal. Det är en bild vi på Linde energi känner igen, då många kunder hör av sig och känner sig lurade av ivriga telefonförsäljare.

6 juli 2020 klockan 10:08 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

En person till sjukhus efter misshandel

En person fick under fredagskvällen föras till sjukhus med lindriga skador efter en misshandel i de centrala delarna av...

Nyklippt och friserat längs sjön

Under torsdagen rapporterade LindeNytt om att flera klagomål kommit in från allmänheten gällande igenväxta motionsspår l...

Dags att nominera kandidater till Harmonis kulturstipendium

I november är det dags att för fjärde året i rad dela ut Manskören Harmonis kulturstipendium, ...

Annons


Arkivfoto: Fredrik Norman

Vill vi ha en sjukstuga i Lindesberg?

Debatten om framtiden för Lindesbergs lasarett fortsätter. Den pensionerade läkaren Ingemar Engstrand skriver nedan ett svar till Centerpartiets Charlotte Edberger.

3 juli 2020 klockan 10:36 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Kvinna föll i sjön – fick hjälpas upp av räddningstjänsten

Vid 16-tiden på torsdagen larmade SOS Alarm räddningstjänsten om ett befarat ...

Uppskattat musikläger på Hillstreet

För tredje året i rad anordnar Studiefrämjandet tillsammans med Lindesbergs kommun ett musikläger för barn och ...

Många klagomål på igenväxt motionsspår

Gräset har tagit över vissa sträckor av motionsspåret Lindessjön Runt. Många har reagerat på att spåret nu ...

Publik laddstolpe i Fellingsbro fyller tidigare tomrum på kartan

Fellingsbro har fått sin första publika laddstolpe. Den som vill kan nu ladda sin elbil med f...

bildspel Nytt banrekord på Fornaboda

Den svenska traveliten var på plats när Fornaboda skulle köra sin årliga storloppsdag med det traditionella Bergslagsloppet med ...

12 nya häktningsplatser till Lindesberg

Drygt 60 nya anstalt- och häktningsplatser ska bidra till att möta det höga beläggningstrycket hos Kriminalvården. ...

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Jilkes replik till Centerpartiets Charlotte Edberger

INSÄNDARE/DEBATT:Läkaren Peter Jilke önskar svar från Centerpartiets Charlotte Edberger på frågan om partiet står kvar bakom beslutet september 2019 att akutmottagningen vid Lindesbergs lasarett ska stängas hela året halva dygnet för patienter inom kirurgi, ortopedi och urologi.

1 juli 2020 klockan 11:00 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Efter larmet om smäll: Två personer misstänkta för ringa narkotikabrott
UPPDATERAD KL 21:19. Strax före klockan 16 på tisdagseftermiddagen, larmade allmänheten polisen om att man hade hört en hög smäll i bostadsområ...
30 juni 2020 av Jennie Larsson
Visa hela artikeln

Från 1 juli kan allmänheten testas för covid-19 och antikroppar
Från och med imorgon, den 1 juli, kommer man inom Region Örebro län kunna beställa självtest för covid-19 samt boka tid för antikroppstest. ...
30 juni 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Lågprisbutiken Nisses i Rockhammar utökar rejält
Under helgen slog lågprisbutiken Nisses i Rockhammar upp dörrarna till sin helt nybyggda lokal. Med en yta på hela 900 kvm har man nära på ...
30 juni 2020 av Jennie Larsson
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-06-29

2020-06-29

2020-06-27

2020-06-27

2020-06-27

2020-06-26

2020-06-26

2020-06-26

2020-06-25

2020-06-25

2020-06-24

2020-06-24

2020-06-24

2020-06-24

2020-07-11 13:04