Arkivbild Foto: Hasse Persson

Playoff-spel i Lindehov

Med en förlust i den första playoff-matchen mot Visby/Roma så är det mycket på spel för Lindlöven när gotlänningarna gör sitt första besök i Lindehov sedan 2013, en hemmaseger för ”Löven” skulle innebära att de båda lagen kommer att spela en avgörande match där vinnaren går vidare till playoff 2.

Playoff-äventyret är i full gång och med sju spelade matcher runt om i Sverige inom playoffen under gårdagen så rapporterar HockeyEttans officiella hemsida att det var en ”galen öppning” där fyra av de sju matcherna fick avslutas med spel i övertid, för Lindlövens del slutade det inte lika roligt.

Det var en tung förlust i Visby där Lindlöven höll en stark ledning under de första två perioderna, gotlänningarna kom dock tillbaka i matchen och spelade in hela fem mål under den sista perioden medan Linde enbart lyckades att få igenom ett mål mot periodens slut.

– Den första perioden tycker jag var riktigt bra och det känns till och med som att vi kunde gått in i den andra perioden med en större ledning, sedan blev det som ett ryckigare spel i den andra perioden från båda lagen, summerar Lindlövens tränare Jonas Dufåker och berättar om den sista perioden:

– Spelet blir ihåligare och vi inleder med att släppa in ett mål under ett tidigt spelarbyte, spelet blir bättre mot slutet av perioden men samtidigt blev det inte något jättetryck, jag tror att vi blev för rädda för att förlora helt enkelt vilket gjorde att vi tappade för mycket fokus.

Nästa match inom playoffen spelas redan på fredag där Visby gör sitt första besök i Lindehov sedan 2013 och trots att Visby segrade i matchen är slaget ännu inte avgjort.

Matchguide Lindlöven-Visby/Roma HK
Var och när: Fredag 28/2 i Lindehov med matchstart kl. 19.00

Läget i playoff-spelet: Med en match spelad så håller Visby ledningen med 1-0 i matcher, en seger för Lindlöven på fredag är ett måste om Linde vill fortsätta sitt playoff-äventyr.

 

Så spelas playoff-spelet:
Playoff-spelet är uppdelat i tre olika ”klasser” där slutplaceringen i AllEttans tabell avgör vilket Playoff-spel som lagen får delta i, en seger i en Playoff-klass ger en uppflyttning till nästa klass som efter slutet av kedjan kan leda till ett kvalspel till HockeyAllsvenskan.

Playoff 1
Här deltar totalt 14 lag.
Lagen som deltar har sedan tidigare placerat sig som 4-8 inom AllEttans tabell i den norra och södra serien, även de fyra segrarna från den tidigare spelade serien HockeyEttan kommer att delta här.
De 7 högst rankade lagen inleder med att välja sina motståndare som de kommer att spela mot inom playoffens tre matcher där det lag som valts kommer att få inleda kvalserien med spel på sin hemmais, valen av motståndare skedde i torsdags (20:e februari)

Det är bäst av tre matcher som gäller inom playoffen och matcherna kommer att spelas: Tisdag 25/2, Fredag 28/2 och vid behov spelas den då avgörande matchen Lördag 29/2.

De segrande 7 lagen är direktkvalificerade till Playoff 2 medan de förlorande lagen har spelat klart för säsongen och får ladda upp inför HockeyEttan 2020/2021.

Playoff 2
Här deltar totalt 12 lag.

Lagen som deltar är förutom de 7 vinnande lagen från Playoff 1, även de lag som placerade sig som 2:a och 3:a inom AllEttans tabell i den norra och södra serien, även det förlorande laget från HockeyEttans finalspel är direktkvalificerad till detta Playoff-spel.

Precis som i det första Playoffet så väljer de högst rankade lagen sina motståndare där matcherna spelas: Tisdag 3/3, Fredag 6/3 och vid behov även Lördag 7/3.

De segrande 6 lagen går vidare till Playoff 3 medan de förlorande lagen är kvalificerade för spel i HockeyEttan 2020/2021

Playoff 3
Detta är det sista Playoff-spelet innan kval till HockeyAllsvenskan ska spelas.
Här deltar de 6 lagen som segrat i den tidigare Playoff-klassen.

Samma regler gäller där det högst rankade laget väljer sina motståndare inför matcherna som spelas: Tisdag 10/3, Fredag 13/3 och vid behov även under Lördag 14/3.

De segrande 3 lagen är kvalificerade till kvalspel till HockeyAllsvenskan medan de 3 förlorande lagen får ladda om för nästa säsongs Hockeyetta.

Publicerad 26 februari 2020 klockan 20:44

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Peter Jilke. Arkivbild. Foto: Camilla Lagerman

Märkligt? Charlotte Edberger (C) svarar inte!

INSÄNDARE/DEBATT: Svara på den enda frågan som ställdes, Charlotte Edberger, Centerpartiet!

8 augusti 2020 klockan 09:50 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Annons


Karin Vidfelt har i tio års tid arbetat på Lindeskolans restaurangprogram - nu skall hon servera lunchgäster i arenan framöver. Foto: LindeGastro

Ny aktör öppnar arenarestaurangen

I våras kungjorde Restaurang Krydda att man hade för avsikt att lämna Lindesberg Arena efter knappt fem års huserande i lokalerna. Nu har kommunen fått klart med en ny restaurangentreprenör och redan på måndag öppnar man för lunchservering där.
– Vi kommer att hålla oss till god mat med hög igenkänningsfaktor, säger Karin Vidfelt, som är lunchansvarig hos LindeGastro.

7 augusti 2020 klockan 07:46 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Ingen Caprice i höst på grund av coronaläget

På grund av coronasituationen och de restriktioner och förbud som råder, kunde inte årets Caprice genomföras...

Guldsmedshyttan får nytt torg och busshållplats

Nu går spaden i marken för en ny busshållplats i Guldsmedshyttan. Under kommande år skall även ett nytt ...

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

HUR LÅNG TID SKA DET TA?

INSÄNDARE/DEBATT: Den 5 oktober 2017 skrev jag en motion till kommunfullmäktige om att anlägga gästbryggor i Lindesjön och den mottogs positivt. Det finns många båtar i Lindesjön och Råsvalen, ca 200 eller mer, men inga riktiga gästbryggor där man som båtägare kan lägga till några timmar för att handla, äta eller spela minigolf.

5 augusti 2020 klockan 16:09 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Lindesimmet, som ingår i Bergslagsklassikern, kommer inte att arrangeras i år. Arkivbild. Foto: Sami Rahkonen

Lindesimmet strandat av rådande coronaläge

Den 36:e upplagan av simtävlingen Lindesimmet kommer inte att arrangeras i år. Arrangörens beslut grundar sig på den rådande coronapandemin.
– Vi fattade beslutet redan i våras på grund av den osäkerhet som råder, kommenterar Ing-Marie Lignell, Lindesbergs Simsällskap.

5 augusti 2020 klockan 08:57 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Kilovis med paj och litervis med vaniljsås gick åt i ett nafs
I söndags höll Lindesbergs Hembygdsförening den allra sista "sommarsöndagen" vid Munkhyttans skola för i år. Sedan i mitten av juni har man vä...
4 augusti 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Dieseltjuvar slog till mot företag – två nätter i rad
Ett företag på industriområdet i Lindesberg, har två nätter i rad haft påhälsning av tjuvar som på företagets område försökt att stjäla ...
4 augusti 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

bildspel Sportslig bredd på Fornaboda
Montélopp, kallblodslopp och 3-åringslopp, det var en salig blandning bland det sportsliga när Fornaboda Travbana körde sin nästsista tä...
3 augusti 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Ida Lindkvist.

Ingen kräftgång trots kall sommar

Den relativt kalla sommaren tycks inte ha haft någon märkbar negativ inverkan på kräftbeståndet i Lindesbergs farvatten. Arrangören av allmänhetens fiske, Lindessjöns fiskevårdsområdesförening, uppger att det provfiske som genomförts under sommaren, har gett ungefär samma resultat som i fjol – och det året var ett av de bättre under 2000-talet.
– Det ser bra ut, både vad gäller antal och storlekar, kommenterar vice ordförande, Janne Gröndal.

3 augusti 2020 klockan 09:12 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Brandkåren ryckte ut på mindre brand vid sjön

På måndagsmorgonen fick Nerikes Brandkår larm om en mindre brand vid södra änden av Lindessjön. Enligt uppgift från SOS Alarm skall ha det ha brunnit i anslutning till en eldningsplats längs motionsspåret Lindessjön Runt.
– Branden hade spridit sig från en tunna till marken. Det hade även uppstått förkolnad i ett träd, uppger larmoperatör vid SOS Alarm.

3 augusti 2020 klockan 10:14 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Död hund dumpad i sjön: ”Helt obegripligt att man kan göra så här”

Sent i fredags kväll fick polisen samtal från en privatperson, som hade ...

MC körde in i bil i centrala Lindesberg: ”Allvarligt skadad”

(UPPDATERAD KL. 21.25) En person har skadats allvarligt i en trafikolycka som inträ...

Säsongens fjärde hemmaseger till Nidalee

Det var en solig dag på Fornaboda när nya lunchtävlingar skulle köras under torsdagen, flertalet hemmaekipage ...

Annons


Martin Almgren lockade stor publik ute på Råsvalen. Foto: Per Sander

bildspel Folkfest när Martin Almgren intog Råsvalen

Närmare 200 båtar lade ankare ute på sjön strax utanför Lövåsen på lördagskvällen för att höra Martin Almgren fylla atmosfären med sin storslagna röst. Som en extra bonus på den idylliska sommarkvällen klev även Martins vän och tillika Idolvinnare Chris Kläfford upp på scenen under stort jubel.

18 juli 2020 klockan 22:56 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Radetzky bjöd på uppvisning efter teknikstrul

Det blev en blöt och skitig tävlingsdag som kördes när Fornaboda Travbana arrangerade sin nionde tävlingsdag...

Förorenat område upptäckt bakom Stadsskogsskolan

PRESSMEDDELANDE: Ett område mark bakom Stadsskogsskolan har upptäckts vara förorenat av bly. Föroreningen...

Två ”kändisar” anhållna för grov stöld

Två män, den ene i 50-årsåldern och den andre i 35-årsåldern, greps i lördags misstänkta för ...

Bil påkörd av tåg: ”Klipper upp taket för att få ut personerna”

Strax före klockan fyra på söndagseftermiddagen, larmades polis, brandkår ...

Krögarparet tar över Lindegården

Tidigare under sommaren meddelade Lindegårdens dåvarande entreprenör att man inte såg något annat val än att försätta...

Lindeföretagets weekendläger blev en galopperande succé

När ridresor till soliga länder i Europa plötsligt kändes avlägnsa på grund av den envisa ...

Magnus och Sebastian Meriläinen driver tillsammans MM Hunt & Forestry. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Far och son driver jaktbutiken med det lilla extra

När Magnus Meriläinen startade sitt företag MM Hunt & Forestry 2015 var den huvudsakliga inriktningen skogsvård. Nu fem år senare är även sonen Sebastian involverad i företaget, som nu har breddat sin verksamhet och även har en egen butik.

9 juli 2020 klockan 13:52 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Trångt på serveringar i Lindesberg – både gäster och serveringar behöver ta sitt ansvar
PRESSMEDDELANDE: Flera anmälningar om trängsel på serveringar har inkommit till Lindesbergs kommun. Vid tillsyn har det framkommit att en del stä...
9 juli 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Före detta elev tar över som lärare
Efter 11 år som tränare på judogymnasiet lämnar nu Carin Hamnlund över stafettpinnen i åtminstone ett år framöver. Ny tränare blir en av ...
8 juli 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Vattenläcka medför att hushåll blir utan vatten
Sent på tisdagskvällen upptäcktes en vattenläcka på Östermalmsvägen i Lindesberg. Skadan är lokaliserad och ett 20-tal fastigheter kommer ...
8 juli 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-07-08

2020-07-07

2020-07-07

2020-07-07

2020-07-06

2020-07-06

2020-07-04

2020-07-03

2020-07-03

2020-07-03

2020-07-02

2020-07-02

2020-07-02

2020-07-02

2020-08-10 10:24