Arkivbild Foto: Hasse Persson

Positiv derbyförlust för Linde Volley

Ett nytt derby mot Örebro spelades för en publiktom Lindesberg Arena, trots att Linde Volley ännu inte spelat in någon poäng till Elitserien så fanns ett hopp under onsdagen om att en ny spelare skulle hjälpa hemmalaget att avbryta den tråkiga derbytrenden.

Derbymatcher mot Örebro har inte varit Linde Volleys största succéer, med Örebro Volley på plats i arenan under onsdagen har hemmalaget noterat 18 raka derbyförluster mot ett tufft bortalag.

Inför derbyt hade däremot Linde Volley ett nytt ess i rockärmen i form av den kanadensiska spelaren Lexi Pollard.

22-åriga Pollard ses som en stjärnspelare i Kanada där hon, efter fyra säsonger i sitt hemland, skrev ett spelarkontrakt med grekiska AO Markopoulo inför säsongen 2020/2021, på grund av coronapandemin lyckades hon inte ta sig hela vägen dit och landade istället i Lindesberg där hon efter en månads träning med Linde Volley, nu står redo för sin elitseriedebut.

Väl igång med det första setet i volleybollderbyt var hemmalaget snabbast till ledningen, med 3-0 på poängtavlan efter en inledande servepoäng från Ida Larsson och två raka poäng från Martina Konecna så kom Örebro snabbt tillbaka och spelade ställningen till 3-3.

Linde Volleys nyförvärv Lexi Pollard kunde därefter spela in 4-3 men därefter tog Örebro ledningen och utökade omgående.
Med misstag från Örebro och nya poäng från Martina Konecna lyckades Linde Volley hålla sig nära bortalaget, även om man aldrig kunde ta sig förbi så höll hemmalaget sig starka och tvingade även Örebro till en time-out med 15-18 på poängtavlan.

En oväntad rysare skedde därefter genom det andra setet.
Genom ett misstag från Örebro och en blockering vid nätet från Lexi Pollard kunde Linde Volley på nytt ta åt sig ledningen, Örebro kom snabbt tillbaka men även hemmalaget gjorde en snabb comeback.

Med dubbla lyckade anfall från Martina Konecna och två poäng från Zeinab Kamara så tvingades Örebro till en ny time-out när poängtavlan visade 8-5 till Lindes fördel.
Med nya anfallspoäng från Lexi Pollard och Martina Konecna började hemmalaget att ytterligare utöka sin ledning till 11-6, Örebro spelade sig däremot tillbaka och lyckades även jämna ut setet till 14-14.

Efter en time-out från hemmalagets sida började Linde Volley att komma tillbaka i slagläge, även om Örebro gick undan med ledningen så bjöd hemmalaget på kamp ända in till den sista poängen.

Med flertalet anfallspoäng från Ida Larsson och en lyckad serve från Alice Uddgren började oron komma till Örebro som tog en time-out med ställningen 23-24.

Bortalaget höll sig starka och kunde efter sin time-out avsluta setet med seger, trots den smala marginalen.

Med två set utan större utbetalning bakom sig så gick Örebro undan med det tredje och sista setet, Linde Volley försökte hålla sig nära men fick med sig för många misstag i både serve och anfall medan bortalaget stod starka och gick mot sin 19:e raka derbyseger.

Resultat Linde Volley-Örebro
Slutresultat: 0-3 (18-25, 23-25, 15-25)
Publik: –

Poänggörare: Martina Konecna (12), Ida Larsson (9), Lexi Pollard (7), Zeinab Kamara (3), Alice Uddgren (2), Sofia Larsson (1), Mariana Baddini (1)

Läget i tabellen: Linde Volley håller ännu jumboplatsen med 0 poäng i tabellen, för att gå om nästjumbon IKSU krävs nu mer än två segrar då dessa nu har spelat ihop 7 poäng till tabellen.
Örebro har däremot gått om tabellettan Hylte Halmstad där de sistnämnda ligger efter två matcher i spelschemat.
Sollentuna är nästa motstånd och placeras fyra.

Nästa match: Lördag 19:e december vs Sollentuna i Arena Satelliten med matchstart kl. 14.30

Publicerad 16 december 2020 klockan 23:32

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Timmy Lundegård

Målrik seger efter tidig femmålsledning

Det blev en ny hemmaseger för WSK Lindesberg! Med en överlägsen femmålsledning efter den första perioden, såg matchen ut att kunna låsas redan i den andra perioden. Tunga försvarsspel följde hemmalaget därefter och matchen höll sig länge vid liv.
– Vi börjar väl helt okej, sedan tappar vi det totalt, säger William Ardesjö.

22 oktober 2021 klockan 23:29 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Efter en härlig match från LIF, var det besvikelse efteråt. Foto: Hasse Persson

bildspel Välförtjänt seger blev uddamålsförlust

Med skadade fick LIF Lindesberg ta in nödspelare, som i sin tur gjorde en härlig insats i laget. Med en storspelande ”Robban” Mjörnander i målet såg det länge ut som en stor seger mot HIF Karlskrona. Ledningen höll länge, men inte när det är som viktigast. Den sista minuten.

22 oktober 2021 klockan 22:30 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Vinnarna av biljetter till julfesten utsedda

Det var rekordvarning på antalet deltagare i tävlingen om biljetter till julfesten, signerad Martin Almgren och ...

Nytt förslag om ökad tillgänglighet på akuten

Nästan tretton månader har gått sedan hälso- och sjukvårdsnämnden beslutade att stänga den primära ...

bildspel Politiker åt lunch med elever för att fira måltidens dag

Lindbackaskolans skolrestaurang fick ett något annorlunda besök under torsdagens lunch, då ...

Behovet av jourhem till hemlösa katter är otroligt stort. Foto: Privat

Stor brist på jourhem för hemlösa missar

Antalet hemlösa katter i Sverige är stort, något som den lokalt förankrade föreningen Hemlösa Tassar märker av. Just nu har man 98 katter inskrivna, vilket är rekordmånga, och behovet av jourhem är mycket stort.
– Vi har bara tre jourhem i Lindesberg, och behovet är mycket större än så, berättar föreningens ordförande Melissa Andersson.

21 oktober 2021 klockan 13:54 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Oktober i årets almanacka pryds av Christina Ohlssons bild som visar Kyrkbacken i Fellingsbro. Foto: Fredrik Norman

Din bild kan pryda nästa års almanacka

Har du tagit ett tjusigt foto som du vill att resten av invånarna skall få se? Då har du chansen nu när nästa års lokala almanacka utformas.

21 oktober 2021 klockan 11:59 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

bildspel En tabellpoäng efter straffar
Forshaga bjöd på ett högt tempo i Lindehov under onsdagen, i en match som inte var den roligaste för säsongen. Bortalaget har vunnit hälften av ...
20 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Jonathan laddar mot fredagens hemmamatch
Lif Blå-spelaren Jonathan Riihimäki har gjort succé i LIF Lindesbergs Allsvenska lag. På tre matcher har 20-åringen gått upp till en sjätte ...
20 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tävling: Vinn biljetter till Almgren och Hugossons julfest
För några veckor sedan kunde LindeNytt avslöja att den stora julfesten, signerad Martin Almgren och Jesper Hugosson, skulle göra comeback efter ...
20 oktober 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Privat

Landsbygden avvecklas!

INSÄNDARE/DEBATT: 2021-10-19 åker Moderaterna med buss 308 från Löa till Lindesberg och avstiger vid Lindesbergs lasarett (akutmottagningen). Detta för att visa vår motsättning mot majoritetens beslut att avveckla vår landsbygd.

20 oktober 2021 klockan 10:06 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Foto: Lindesbergs kommun

Årets höstlovsprogram släppt

Det drar ihop sig till ett efterlängtat höstlov för kommunens barn och ungdomar, vilket också innebär att ett rykande färskt höstlovsprogram presenteras. Bland aktiviteterna det här året finns till exempel bibblans monstervecka, skridskoåkning och luftgevärsskytte på schemat.

19 oktober 2021 klockan 15:01 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Slamsugbil ”tappade lasten”: ”Luktar väldigt illa”

Stora delar av vägbanan samt gång- och cykelvägen vid Prästbron i centrala ...

bildspel Unghästutställningen på Fornaboda gjorde succé

Många poäng delades ut när Fornaboda Travbana, i lördags, hade sin första unghästutställning för ...

Annons

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Tre misstänkta drograttfyllerister på kort tid

Från i söndags eftermiddag till måndag morgon, har polisen tagit tre personer som misstänks ha kört bil narkotikapåverkade. Två av förarna misstänks även för grov olovlig körning.

18 oktober 2021 klockan 10:35 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Upphämtning gav en poäng

Lindlöven gästade Nyköping under söndagen. Efter ett tvåmålsunderläge med 3-1 i den andra perioden, så var Lindelaget nära ...

WSK var nära poäng efter upphämtning

5-1 blev 6-5. Efter en sur inledning så var WSK Lindesberg nära att vända matchen till sin fördel. Efter ett tidigt f...

Ny förlust mot Sollentuna

Trots flera ljusa stunder under mot Sollentuna, så åkte Linde Volley lottlösa från söndagens elitseriematch. Med 3-7 i det tredje...

Stor bortaförlust mot Tyresö

Med lagets första poäng säkrad så åkte LIF Lindesberg till Tyresöhallen under lördagen. Tyresö är normalt sett ett lag ...

bildspel Ny hemmaseger för Lindlöven

Det blev seger i säsongens tredje hemmamatch! Gästande Eskilstuna Linden bjöds på flera spel i powerplay, medan Lindlöven hade...

Barnen serverades mat i fyra dagar – förskolan får straffavgift på 75 000 kronor

Den mobila förskoleavdelningen Utforskaren var ett efterlängtat ...

Arkivfoto: Fredrik Norman

Stabilt smittläge i de flesta av länets kommuner

Antalet bekräftade fall av covid-19 i Örebro län fortsätter att ligga stabilt, under vecka 40 konstaterades cirka 180 fall, vilket är i stort sett lika många som veckan innan. Även smittspridningen i de olika åldersgrupperna var i det närmaste oförändrad, där unga i åldern 6-19 år fortfarande står för flest antal fall.

15 oktober 2021 klockan 10:52 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lastbilar kolliderade med älg
Två lastbilar var inblandade i en viltolycka med älg på fredagsmorgonen. Inga personskador har rapporterats i samband med händelsen.
15 oktober 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Familjeteamet erbjuder ett nytt föräldrastöd för tonårsföräldrar
Som tonårsförälder står man ofta inför en hel del utmaningar i vardagen. Nu kan Lindesbergs kommun erbjuda ett helt nytt föräldrastöd kallat ...
14 oktober 2021 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Mer insamlat till Världens Barn i år
Lindesbergs kommun placerar sig på tredje plats i länet, när insamlingen för Världens Barn nu har summerat kommunkampen. 121 316 kronor har ...
14 oktober 2021 av Hans Andersson
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-10-13

2021-10-13

2021-10-13

2021-10-13

2021-10-13

2021-10-13

2021-10-13

2021-10-12

2021-10-12

2021-10-11

2021-10-10

2021-10-10

2021-10-10

2021-10-10

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-10-24 17:50