Elsa Arrestad tog Elitserien med storm förra säsongen och vill nu bli en bärande startspelare. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Premiären en dag kvar: Elsa laddar för nytt succéår

Imorgon inleds Elitserien för Lindesberg Volley med premiär borta mot RIG Falköping. Bergslagstjejerna kliver in till den nya säsongen med många nya ansikten och med halva truppen utbytt, men med trygge Teemu Sarna kvar på tränarposten. I fjol gjorde Elsa Arrestad kometkarriär med Linde och talangen blickar i en intervju med LindeNytt fram mot den nya säsongen.

Förra säsongen blev en stor succé för dig. Du fick för första gången chansen på riktigt i A-laget, slog dig in i startuppställningen och var en av Elitseriens största utropstecken. Hur var det att uppleva allt det?
– Det var ju en jättebra säsong för mig, jag utvecklades otroligt mycket. Både mentalt och i själva spelet. Jag hade inte utvecklats så om jag inte hade fått den här chansen, med alla tränare som trott på mig.

Jag vet att du fått den här frågan många gånger tidigare. Men kan du förklara vad det var som låg bakom din enorma utveckling?
– Det var först och främst eftersom att jag ville bli bra och jag ville passa in, jag ville inte vara den som stack ut till det sämre. Sen också för att mina tränare trodde på mig. De satsade på mig och gav mig speltiden, även fast jag kanske inte förtjänade den i början.

För din del var förra säsongen en succé, men för laget gick det tyngre och Lindesberg Volley åkte ut i kvartsfinal för första gången på flera år. Vad var det som inte stämde?
– Jag tycker att det kändes mer som att vi hade sex enskilda spelare på planen, inte ett lag. Alla försökte att spela sin del, men vi hittade inte ihop. Det var där som det brast.

Men nu tar klubben sikte mot revansch och målet i år är att nå långt, både i Elitserien och i Grand Prix. Hur ser dina målsättningar ut inför den nya säsongen?
– Så klart att bli en huvudspelare i laget och kunna bidra med det som jag kan bidra med. Redan nu känns det också som att vi har ett mycket bättre lag än vad vi hade ifjol. Det känns jättebra, både för mig själv och laget.

Du talar om att ni fått ihop laget bättre den här sommaren. En av de nya spelarna är estniska stjärnan Nette Peit, vad är dina intryck av henne?
– Nette kommer att bidra väldigt mycket, hon är otroligt duktig i alla delar av spelet. Det känns också som att hon kommit in i laget bra fast hon varit borta mycket. Som sagt har vi redan ett samspelt lag, det är en stor skillnad mot förra året.

Ni har enbart spelat turneringsspel nu på sensommaren, matcher som bjudit på både vinster och förluster. Vad tycker du att ni har fått ut av försäsongen?
– Mycket mer än vad vi hade kunnat tro. När vi var i Estland fick vi silvret, även fast det inte var någon som hade trott det och vi åkte mest dit för att spela. Sen var försäsongsturneringen i Örebro och Lindesberg och även om det inte gick lika bra där gick vi från klarhet till klarhet. Nu i Finland steppade vi upp det en nivå till och fick in Nette. Vi gjorde bra matcher mot bra motstånd, nu är vi redo för säsongspremiären.

Imorgon är det äntligen dags för premiären i Eliterien. RIG Falköping väntar på bortaplan, vad säger du om den uppgiften?
– Vi har lite skador, men annars känns det bra i laget. Att möta RIG är alltid speciellt och man får försöka att fokusera på rätt saker. Det är lätt att påverkas av hur de spelar och komma ner i en lägre nivå, men vi ska se till att hålla oss till vårt spel.

Det är bara ett knappt dygn kvar till ni kliver ut för att starta den nya säsongen. Finns det några premiärnerver?
– Nja, självklart känns det att det är premiär imorgon. Men några direkta nerver är det inte haha.

Premiären:
Lördag 8/10 17.00
RIG Falköping-Lindesberg Volley, Frejahallen

Publicerad 7 oktober 2016 klockan 17:40


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg till att LIF inte fick någon utbetalning, när avsluten väl kom. När slutsignalen väl närmade sig, hade LIF minskat poänggapet från ett tolvmålsunderläge till en tiomålsförlust.

28 februari 2021 klockan 18:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter ...

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon

Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlö...

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger

Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlöven tog en poäng mot Kumla

Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla under söndagen, står man nu istället med två raka förluster och en förlorad bonuspoäng. Trots en förlust under söndagens förlängning mot Kumla, åker Lindlöven inte lottlösa hem.

21 februari 2021 klockan 19:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust mot snabbspelande Engelholm

Grundspelets sista hemmamatch spelades mot vassa Engelholm under lördagen. Hemmalaget bjöd upp till kamp, men fick svårt att möta tabelltreans spel vid flera tillfällen under matchen. Trots ett starkt hemmaspel vid sina ställen, fick Linde Volley se sig slagna efter tre set.
– De spelade mycket snabbare än oss, kommenterar Ida Larsson.

20 februari 2021 klockan 16:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny seger för Linde Volley
Efter fyra rysarset, kunde Linde Volley jubla in tre nya poäng till Elitseriens tabell. Starka prestationer gjordes från hela laget, där Ida ...
14 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Jätteförlust mot Surahammar
Lindlöven hade inte sin bästa dag, när laget tog sig till Surahammar under söndagen. Bortamatchen slutade med en total utklassning, där ...
14 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Bortaförlust trots upphämtning
Tabelltrean Kungälv bjöd på ett snabbt och högt tryck, när LIF gästade bohuslänningarna under lördagen. Motståndarlaget höll ett stort grepp...
13 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Lindlövens vinnarsvit avbröts på hemmaisen

Efter fyra raka triumfer såg det positivt ut för Lindlöven under fredagen. Trots brist bland hemmalagets backar, kunde man spela in 1-0 inför den andra perioden, men fick stora problem för resterande speltid. Att hemmastjärnan Max Lalander åkte på en skada, var inte heller något som hjälpte hemmalaget.

12 februari 2021 klockan 21:39 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivfoto: Ida Lindkvist

Coronasäkrat Vasalopp för de små skidåkarna

Nästa söndag, den 21 februari, går Barnens Vasalopp av stapeln med start i Fritidsbyn i Lindesberg. Totalt finns 4 olika banor att välja mellan, allt i från 400 meter upp till 3 kilometer beroende på lång sträcka man vill åka.
– Även om vi är utomhus är det fortfarande viktigt att följa samma restriktioner som i övriga samhället, förklarar Petter Carlsson, ordförande i IFK Lindesberg, som tillsammans med Friluftsfrämjandet står som värdar för evenemanget.

12 februari 2021 klockan 12:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lindlöven med fyra raka segrar

Lindlöven har hittat fram till ett riktigt vinnartåg. Under onsdagskvällen gästade man Grums, där man säkrade sin fjärde ...

bildspel Hemmaseger genom tre raka set

RIG Falköping bjöd upp till kamp när de gästade Arenan under lördagen. Trots tappra försök, fick man svårt att slå ett ...

Härlig hemmaseger i tabelltoppmötet

Det blev ett stort hemmajubel när Vårserien spelade ett tabelltoppmöte i Lindehov. Lindlöven låste matchen redan i den...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Farlig förlust för LIF Lindesberg

Det blev en tung match på hemmaplan när Kärra gästade Arenan. Trots en, målmässigt, jämn inledning, fick Kärra ett för stort övertag i den andra halvleken. Detta med åtta mål inför de sista tio minuterna. LIF försökte kämpa sig tillbaka men fick för mycket att hämta in. Något som lägger LIF mycket farligt till i tabellen.

5 februari 2021 klockan 21:04 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Seger på bortais efter målrik drabbning

Målvakterna fick en tuff match, när Lindlöven gästade Malung under onsdagen. Elva mål spelades in under matchens g...

bildspel Storseger när andra mötesomgången inleds

Med fint spel och Alexander Kovalonok tillbaka efter skada. Kunde Lindlöven gå undan till en storslagen seger, när...

Viktig bortaseger mot Vinslöv

Med en dröminledning kunde LIF Lindesberg spela hem två, otroligt viktiga poäng till tabellen. Revanschsugna Vinslöv fick en ...

bildspel Tung förlust på hemmaplan

Statistiken talade för vinst inför lördagens hemmamatch, men med både tränare Teemu Sarna och poänggöraren Martina Konecna fr...

Två poäng efter straffläggning

Surahammar var sist ut i vårseriens första mötesomgång och bjöd på en underhållande match. Efter ett chansartat drag fr...

bildspel Förlust i viktig hemmamatch

Trots en stark inledning för LIF Lindesberg så kunde man inte gå segrande ur söndagens Allsvenska match mot Anderstorp. Väl anv...

Arkivfoto Foto: Hasse Persson

Tråkig fredagskväll i Köping

Med en storslagen seger mot ett starkt Grums i Lindehov så höjdes förväntningarna inför fredagens bortamöte mot Köping. Väl på plats blev det däremot ett tråkigare resultat. Lindlöven fick med sig flera spel i powerplay men fick svårt att utnyttja dessa vilket slutade med en dyster fredagskväll där man nu placerar sig under kvalstrecket.

22 januari 2021 klockan 21:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Utklassning på hemmaisen
Efter två inspelade poäng under de tre senaste matcher, visade Lindlöven fin spelarform där man fullkomligt utklassade den obesegrade tabellettan ...
20 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Föreningens lösning när restriktionerna satte stopp: digitala träningspass
Efter ett tufft år med coronarestriktioner som gjorde gruppträningar i princip omöjliga, fick Lindesbergs allmänna gymnastikförening, LAGF, tä...
19 januari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Där satt den, Linde Volley!
Efter en dyster säsongshalva för Linde Volley utan poäng till tabellen så har Linde Volley hittat en stor spelarform. Under lördagseftermiddagen ...
16 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-01-16

2021-01-15

2021-01-15

2021-01-14

2021-01-13

2021-01-13

2021-01-10

2021-01-09

2021-01-09

2021-01-07

2021-01-05

2021-01-04

2021-01-03

2021-01-01

2021-03-01 08:12