Hemmasegrarna fortsätter för IFK Lindesberg som snart har passerat ett år utan serieförlust på hemmaplan. Under torsdagen blev det en skön seger mot IFK Örebro. Foto: Timmy Lundegård

Pressat IFK Lindesberg kämpar sig till seger

Det blev ingen enkel uppgift för IFK Lindesberg som fick en tung press på sig av det gästande IFK Örebro. Trots ett tidigt 1-1 så hittade de gästande örebroarna flertalet målchanser, samtidigt som IFK Lindesberg kämpade för att få bollen närmare mittlinjen. Mot den andra halvleken tog hemmalaget kontroll över matchen och avgjorde med två avslutande mål.
– Momentumet ändrades väl nästan direkt i den andra halvleken, säger Loke Laurberg.

Under fjolåret så var IFK Örebro ett av de mer favorittippade lagen att toppa Fotbollsfemmans tabell. Örebrolaget är även det senaste laget som vunnit mot IFK Lindesberg på Fritidsbyn, för snart ett år sedan. Marginalerna har däremot inte funnits på topplagets sida. Ifjol var Örebrolaget en poäng från en kvalplats till Division 4, medan årets säsong bara har gett en seger.

Till torsdagens match så var det ett revanschsuget IFK Örebro på Fritidsbyn, som jagade nya poäng.

Gästerna fick dessutom en bra inledning av matchen. Redan i matchens sjätte minut så tog IFK Örebro en tidig ledning. Kvitteringen kom tre minuter därefter, men med 1-1 på poängtavlan så satte Örebro upp matchtempot.

IFK Lindesberg fick ett hårt tryck på sig genom större delen av den inledande halvleken och fick bara ett fåtal chanser i gästernas straffområde. Trots ett hårt tryck från Örebro så stod sig Lindesberg och räddade flertalet bollar som balanserade på mållinjen.

En av många strider vid Lindemålet. IFK Lindesberg blev hårt pressade men höll för trycket. Foto: Timmy Lundegård

Till den andra halvleken kunde Lindesberg komma in i matchen och utmanade sig framåt. IFK Lindesberg fick flertalet gånger upp bollen till Örebros straffområde, där Ayoub Bahzad Mahmoud lyckades att finta bort Örebromålvakten. Ett öppet mål för den 26-åriga forwarden som enkelt kunde sparka in 2-1.

IFK Örebro kom upp i ett högre tempo, där Lindesberg plötsligt blev laget som höll kontroll i matchen. Efter en sned passning från mål i den 83:e minuten så löste sig situationen bra ändå. En passning till Loke Laurberg var allt som behövdes för att avgöra matchen med 3-1.

– Vi kämpade och gjorde det möjligt för varandra att vinna idag. Det var en skön seger, säger IFK Lindesbergs dubbla målgörare Loke Laurberg.

Mot den andra halvleken så tog IFK Lindesberg chansen för mål. Foto: Timmy Lundegård

Loke Laurberg om den andra halvleken: ”Vi kommer ut mycket starkare”
En ny seger på hemmaplan innebär att IFK Lindesberg är nära ett obesegrat serieresultat på Fritidsbyn inom det senaste året. Just IFK Örebro var laget som var det senaste att vinna mot Lindesberg utanför industriområdet den 19:e juni 2023.

Fjolårets topptippade gäster gick däremot in hårt från den första minuten, vilket gav ett mörkt läge för hemmalaget som pressades till sin egna planhalva. Ett starkt försvar på straffområdet höll ihop det låga målgörandet, men pressen kändes hos hemmalaget.

– Vi var bakpressade i nära hela första halvleken och släppte tillbaka väldigt många hörnor. Under förra säsongen så släpptes nästan alla våra mål in på fasta, därför har vi försökt att jobba mot det under året men det har varit svårt, säger Loke Laurberg.

Loke Laurberg fick mycket tid med bollen under matchen. Två mål blev resultatet för målskytten. Foto: Timmy Lundegård

Efter en rådig första halvlek så blev det sena ledningsmålet till 2-1 ett stort avgörande för matchen. IFK Örebro började då att öka upp tempot mot ett Lindesberg som redan hade tagit kontrollen.

– Momentumet ändrades väl nästan direkt i den andra halvleken när vi kommer ut mycket starkare, vi hittar ytorna och sedan får vi in 2-1-målet. Vi bygger vidare på det och drar in 3-1. Efter en sådan tajt match så är man alltid glad över tre poäng, nu blir det att fira.

Resultat IFK Lindesberg-IFK Örebro
Slutresultat
: 3-1 (1-1)
Publik: 76 personer
Matchvärd: Lågprisvaruhuset Mejk

Mål:
1-1 Loke Laurberg (9’)
2-1 Ayoub Bahzad Mahmoud (71’)
3-1 Loke Laurberg (83’)

Gult kort på Theodor Hjelm (75’)

Läget i tabellen efter seriens sjätte omgång:
1. Laxå IF – 16 poäng (+21)
2. BK Ett Fyra – 15 poäng (+13)
—–
3. Örebro SK Södra – 13 poäng (+17)*
—–
4. Hovsta IF – 13 poäng (+4)
5. IFK Lindesberg – 12 poäng (+6)
6. Skyllbergs IK  – 8 poäng (+2)
7. Lillån FK – 7 poäng (0)
8. IFK Örebro – 5 poäng (+3)*
9. Pålsboda GoIF – 5 poäng (+1)
—–
10. Hidingsta IK – 2 poäng (-12)
—–
11. HOIF – 0 poäng (-27)
12. IFK Askersund – 0 poäng (-28)

Nästa match: Torsdagen 16:e maj vs Laxå IF i Ramundervallen med avspark kl. 19.00

Publicerad 10 maj 2024 klockan 14:02

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Det ekonomiska läget i kommunen är fortsatt mycket bekymmersamt. Foto: Camilla Lagerman

Kommunen på väg mot katastrofresultat

Under tisdagens sammanträde i kommunstyrelsen uppdaterade ekonomichef Anette Persson ledamöterna om det ekonomiska läget i kommunen, som ser ut att gå mot ett katastrofalt dåligt resultat. Mellan mars och april ökade socialnämndens underskott med hela 7 miljoner, och kommunens prognos för 2024 landar just nu på -84,2 miljoner kronor.

28 maj 2024 klockan 17:58 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Frövi hårt drabbat av ovädret: ”Ohyggliga mängder vatten”

Ett kraftigt åskväder har under måndagskvällen orsakat strömavbrott och översvämningar i vårt område. Ett av de värst drabbade områdena är Frövi, där såväl industri som hushåll har problem i spåren av ovädret.
– Det här ovädret låg ju precis över Frövi där ohyggliga mängder vatten föll på kort tid, berättar SOS Alarm som svarar för Räddningsregion Bergslagen.

27 maj 2024 klockan 19:04 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

bildspel Världseliten gjorde upp om titlarna utanför Lindesberg

Under den gångna helgen samlades världseliten inom orienteringsskytte i Munkhyttan, strax utanför ...

Regionen informerar om sommaröppettider i vården

Region Örebro Län informerar om ändrade öppettider på flera vårdinrättningar under sommaren. Då ...

2000 abonnenter drabbade av stort strömavbrott

Ett omfattande strömavbrott drabbade på lördagen över 2000 abonnenter i Lindesberg tätort. Detta uppger ...

Arkivfoto: Fredrik Norman

Gamla skolprylar efterlyses inför inflytt i Kristinaskolan

Med knappt en vecka kvar tills den gamla Kristinaskolan får sina allra första hyresgäster, efterlyser fastighetsägaren prylar med koppling till skolverksamheten som än gång huserade i byggnaden.
– Det vore roligt med exempelvis lite fina bilder från förr att hänga upp i trapphuset, så man får den här känslan från skolan, säger Ann-Louise Hytter från Lindesbergs Fastigheter.

24 maj 2024 klockan 11:31 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Det gästande BK Ett Fyra var för stabila under torsdagen. Trots att gästerna släppte in tre snabba mål så åkte man hem med tabellpoängen. Foto: Timmy Lundegård

Nykomlingarna bröt IFK Lindesbergs segersvit

Under torsdagskvällen bröts IFK Lindesbergs långa segersvit på hemmaplan inom Division 5, där det slutade med åtta raka triumfer. Seriens nykomlingar BK Ett Fyra visade sig stabila mot det skadedrabbade IFK Lindesberg, som ändå stod för en rejäl insats inom matchens sista kvart när de ändrade 0-5 till 3-5.
– Jag är kluven över dagens match, säger Niklas Christensson.

23 maj 2024 klockan 22:34 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Harmoni efterlyser nomineringar till årets Kulturstipendium
Nu är det dags att nominera kandidater till Manskören Harmonis årliga Kulturstipendium. Detta stipendium är instiftat till minne av Gudrun Persson...
23 maj 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

bildspel LindeDagen 2024: En Solig Succé
Den åttonde upplagan av LindeDagen bjöd på en minnesvärd dag fylld med aktiviteter, uppträdanden, provsmakningar och information. I strålande ...
23 maj 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Bäver orsakade brand utanför Lindesberg
Strax innan 16-tiden på onsdagseftermiddagen larmades Nerikes Brandkår till Västra Bor, mellan Lindesberg och Vedevåg, där det enligt uppgift ...
22 maj 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Trots ett tidigt 0-1, så slutade den senaste hemmamatchen med seger. Då mot det rutinerade IFK Örebro, nu gästas Fritidsbyn av nykomlingarna Ett Fyra. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Inför IFK-BK Ett Fyra: ”Gäller bara att få allt att sitta”

Det är ett skadedrabbat men hemmastarkt IFK Lindesberg som tar emot nykomlingarna BK Ett Fyra under torsdagen. Även om bortamötet mot topptippade Laxå slutade med en 4-0-förlust, där IFK Lindesbergs skadebänk var en stor orsak till förlusten så är det optimistiska tankar från hemmalaget.
– Vi är ett bra lag, det gäller bara att få allt att sitta, säger Martin Eriksson.

22 maj 2024 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Ida Lindkvist

Brand vid Prästryggens camping i Frövi

UPPDATERAD. Strax innan tiotiden på onsdagsförmiddagen larmades räddningstjänst, polis och ambulans till Prästryggens camping i Frövi, där en brand brutit ut i ett omklädningsrum.
– Räddningstjänsten är framme på plats tillsammans med ambulans, och ska påbörja släckning, uppger operatör vid SOS Alarm som svarar för Räddningsregion Bergslagen.

22 maj 2024 klockan 10:45 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Polisen lanserar kampanj för att informera unga om penningtvätt

Bedrägerier med hjälp av penningtvätt ökar i Sverige, även bland ungdomar under 18 år. D...

Stort intresse för nya cykelleder i trollskogarna

Genom djupa trolska skogar, på rullstensåsar, längs sjöar och gamla gruvhål går den helt nya cykelleden ...

bildspel Anna Bernholm hyllades under Judofestivalen

Efter en lång och mycket framgångsrik karriär som en av världens bästa kvinnor inom judon, bestämde sig Anna ...

Ali Hayjiev från Frövi judo lyckas med ett snyggt kast. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Judofestivalen slog nytt rekord – igen

Frövi judos omåttligt populära evenemang Judofestivalen slog storartat rekord, när man i helgen välkomnade mer än 900 aktiva från hela Sverige till Lindesberg arena. Med ett strålande solsken och högsommarvärme blev det en magisk inramning på festivalen, som bjöd på aktiviteter från morgon till kväll.

20 maj 2024 klockan 10:36 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Blandade händelser på ett varmt Fornaboda

Eftermiddagen på travet bjöd verkligen på en blandning av allt det goda. Alla typer av travlopp visades upp på ...

Klockars efter beskedet från LPO: ”Deras fria vilja”

Det politiska styret i Lindesberg är inte längre i majoritet efter att LPO lämnade beskedet ...

LPO avslutar samarbetet med majoriteten – blir vågmästare

Efter knappt 17 månader vid makten har det nya majoritetsstyret i Lindesbergs kommun gått i ...

bildspel Sommarkänsla när Kullgatan dukade upp för Vårmarknad

För andra året i rad hölls Vårmarknaden på Kullgatan 1 under onsdagen - ett efterlängtat evenemang...

bildspel Glammigt och känslosamt när årets idrottsprestationer prisades på Lindeskolan

Judodräkter, hockeyskydd och fotbollsskor fick ge plats åt stiliga kostymer ...

JUST NU: 10-tal lösa småhundar har observerats i trakterna av Grönbo

Under två dagars tid har en boende i trakterna av Grönbo i Lindesbergs kommun ...

Anders Persson, (LPo), Tom Persson, (SD) Ordförande Tillväxtnämnden, Conny Ärlerud (M) 1:e vice ordförande. Foto: Jennie Einarsson

Ekonomiskt mörker tvingar till besparingar: ”Dystra besked”

Under en pressträff på tisdagseftermiddagen meddelade Tillväxtnämnden att man tagit nya beslut för en budget i balans. Med ett beräknat underskott i nämnden på hela 4,1 miljoner har man tvingats ta till tuffa besparingsåtgärder.
– En sådan här pressträff hade jag hoppats att man skulle slippa att kalla till, men så är läget, inledde Tom Persson, (SD), ordförande Tillväxtnämnden.

14 maj 2024 klockan 17:21 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Nya sparförslaget: Avveckla förskolor
Barn- och utbildningsnämndens arbete med att nå en budget i balans fortsätter, och under måndagens sammanträde kom majoriteten med en rad nya ...
14 maj 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Vänskap över gränserna under helgens judoevenemang
Under den gångna helgen genomfördes årets upplaga av Swedish A-judo Open i Lindesberg Arena. Ett uppskattat evenemang, som lockade ett 80-tal ...
14 maj 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel 40 år senare – Bilsport följer upp klassiskt reportage i Lindesberg
Det har gått fyrtio år sedan tidningen Bilsport besökte Lindesberg för att göra ett Gatbilsreportage. Detta blev inte bara en hyllad skildring av...
13 maj 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-05-12

2024-05-11

2024-05-11

2024-05-11

2024-05-10

2024-05-10

2024-05-09

2024-05-09

2024-05-08

2024-05-08

2024-05-08

2024-05-07

2024-05-06

2024-05-29 01:05