Magnus Jakobsson körde in dagens stora skräll till 16 gånger pengarna. Arkivbild: Timmy Lundegård

Proffsen hade uppvisning på Fornaboda

Det blev en tävlingsdag med kvalitet före kvantitet. Proffstränarna gjorde sin första visit till Fornaboda Travbana under måndagslunchen, där de stora stallen hade uppvisning. Landets toppkuskar Carl Johan Jepson och Magnus A Djuse blev dagens namn med vardera dubbla segrar, även om Kim Eriksson stod för det överlägsnaste upploppet.

Deltagarmässigt så blev måndagens travlunch minimal i startlistorna. Enbart två av de åtta loppen fick en fylld startlista, där de utökade tävlingarna i Mellansverige ligger som en stor anledning till det stora anmälningstappet.

Trots det mindre antalet startande hästar så bjöds Fornaboda på hög kvalitet på de startande. Timo Nurmos, Björn Goop och även travsveriges unga tränarlöfte Oskar J Andersson selade ut fina hästar som visade hög kapacitet under lunchen. En tävlingsdag som fick en rejäl regnskur några minuter innan den första defileringen.

Solen tittade fram till loppen där det bjöds på fina fartresurser. Stona sattes i fokus mitt under tävlingsdagen där det förutom ett stolopp, kördes ett lopp där damerna fick fördelen att delta mot hingstar och valacker som inte har tjänat lika mycket pengar i karriären.

Trots denna fördel så var det en hingst som visade sig snabbast. Efter ett i lopp från jumboposition så smög Excellent Diamond framåt via tredje spår med drygt 800 meter kvar till mål. Även om man stötte på motstånd på insidan, så kunde den Örebrotränade hästen sätta huvudet först över mållinjen.

– Det är en bra häst som har vunnit många lopp, när han står på fyra friska ben så är han så här bra. Jag var från början inte med i någon körning alls, de körde rätt fort där framme så jag tog det mest lugnt. Han fick ta det lugnt under första varvet, sedan såg jag att favoriten gick fram till ledaren vilket var ganska väntat. Jag gav inte upp för det, jag visste att jag hade en bra häst, säger segerkusken Carl Johan Jepson efter en jämn målgång.

Carl Johan Jepson körde hem två segrar under lunchen. Arkivfoto: Timmy Lundegård

– Det blev en riktig fight upploppet ner, båda hästarna stred fantastiskt. Både jag och Magnus Djuse satt lugna och lät hästarna göra upp, men idag hade jag den snabbare hästen.

Elitloppskuskdebutanten hade uppvisning på upploppet
En stovinnare skulle det däremot bli när det fjärde loppet skulle köras. Trots ett tråkigt utgångsläge bakom bilen så lyckades Björn Goop-tränade Nena Barosso ta sig till ledningen, där man direkt släppte till Charlotte Bailey.

Trots spår åtta fick man alltså ledningen i ett kortlopp, där man från spetspositionen hade uppvisning på upploppet.

– Jag hade en god känsla. Hon var mysig att både köra och värma så det kändes kul. Dessvärre var vi inte allra kvickast från början men vi fick ändå sitta i ledningen efter ett halvt varv och därifrån blev det lätt. Jag fick sitta och småköra på henne lite grann under vägen, det var inte så att hon högg tag i bettet och drog iväg på egen maskin men det kanske är skönt för så gjorde hon tydligen förut och gick sådär, berättar Kim Eriksson.

Segerkusken är just nu i hetluften då han finns med i uppsnacket inför helgens Elitlopp. Efter många år på Solvallas läktare så blir söndagens stora lopp, den första på den fartfyllda Elitloppsovalen. Detta efter att Best OfDream Trio redovisades som fältets sista deltagare under gårdagen.

– Ja, det var en häftig kväll igår. Jag visste inget om jag skulle vara med i Elitloppet förrän de presenterade att hästen skulle vara med. Det blev lite glädjetjut där hemma och sen kom jag på att det var ju lottning en kvart efter beskedet. Så ja, det var en sjuk gårdagskväll men jag lovar att jag ska njuta varje sekund inför loppet.

För hemmahästarna så blev det en tung dag. Det tuffa motståndet blev starkt där June Grace blev den främsta hemmahästen med en välförtjänad sjätte plats. Leif Persson tränar och Suzanne Walterström körde.

June Grace blev främsta hemmahästen med en sjätte plats. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Lunchens vinnare:
Lopp 1: Hobart – Carl Johan Jepson (David Persson) – 3,30
Lopp 2: Emir – Magnus A Djuse (Timo Nurmos) – 1,39
Lopp 3: Excellent Diamond – Carl Johan Jepson (Thomas L Nilsson) – 3,65
Lopp 4: Charlotte Bailey – Kim Eriksson (Roger Walmann) – 3,84
Lopp 5: Pippi Tooma – Magnus Jakobsson (Lena Immo Johansson) – 16,94
Lopp 6: Adriatica – Magnus A Djuse (Timo Nurmos) – 1,85
Lopp 7: Nautica – Ulf Ohlsson (Jakob Croon) – 4,90
Lopp 8: Chicka – Jorma Kontio (Jonna Irri) – 6,80

Nästa tävlingsdag: Fornaboda Travfest med STL-Sommar och Bergslagsloppet! Första start kl. 18.30.
Fri entré mot uppvisning av gratis biljett på tickster.com

Publicerad 22 maj 2023 klockan 15:16

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Det blev en känslosam hyllning för en av världens bästa kvinnor inom judon. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Anna Bernholm hyllades under Judofestivalen

Efter en lång och mycket framgångsrik karriär som en av världens bästa kvinnor inom judon, bestämde sig Anna Bernholm i februari att lägga dräkten på hyllan. Under söndagens sista timmar av Judofestivalen tackade hemmaklubben av henne, genom att högtidligt hissa upp hennes dräkt i taket på Lindesberg arena.
– Jättefint verkligen. Jag visste att de skulle uppmärksamma det lite grann, men jag var inte beredd på de skulle hissa upp min dräkt, säger en rörd Anna Bernholm.

20 maj 2024 klockan 11:39 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Ali Hayjiev från Frövi judo lyckas med ett snyggt kast. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Judofestivalen slog nytt rekord – igen

Frövi judos omåttligt populära evenemang Judofestivalen slog storartat rekord, när man i helgen välkomnade mer än 900 aktiva från hela Sverige till Lindesberg arena. Med ett strålande solsken och högsommarvärme blev det en magisk inramning på festivalen, som bjöd på aktiviteter från morgon till kväll.

20 maj 2024 klockan 10:36 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Blandade händelser på ett varmt Fornaboda

Eftermiddagen på travet bjöd verkligen på en blandning av allt det goda. Alla typer av travlopp visades upp på ...

Klockars efter beskedet från LPO: ”Deras fria vilja”

Det politiska styret i Lindesberg är inte längre i majoritet efter att LPO lämnade beskedet ...

LPO avslutar samarbetet med majoriteten – blir vågmästare

Efter knappt 17 månader vid makten har det nya majoritetsstyret i Lindesbergs kommun gått i ...

Patrik Ljungberg, Tobias Larsson, Johan Eriksson och Örjan Westerberg från gruppen Ankaret sålde plantor i mängder. Foto: Jennie Einarsson

bildspel Sommarkänsla när Kullgatan dukade upp för Vårmarknad

För andra året i rad hölls Vårmarknaden på Kullgatan 1 under onsdagen – ett efterlängtat evenemang som blivit ett roligt och meningsfullt inslag för alla på daglig verksamhet. Gården var full av aktivitet med försäljning av fika, loppis och mängder med plantor som deltagarna själva har odlat. Dessutom hade arrangören vädergudarna på sin sida som bjöd på somriga temperaturer och strålande sol.
– Det är väldigt många som har handlat redan, det har varit en strid ström sedan vi startade för en halvtimme sedan, säger Örjan Westerberg från gruppen Ankaret.

16 maj 2024 klockan 11:02 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Många ville ta bild med gymnasiechef Staffan Hörnberg. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Glammigt och känslosamt när årets idrottsprestationer prisades på Lindeskolan

Judodräkter, hockeyskydd och fotbollsskor fick ge plats åt stiliga kostymer och vackra klänningar, när årets Idrottsgala gick av stapeln på Lindeskolan under onsdagskvällen. En gala där årets främsta prestationer bland eleverna på Idrottscollege utsågs, under mycket festliga och glammiga former. Det finaste priset, Årets Idrottare, tilldelades i år Algot Eknor Grönlund, för sina framgångar inom armbrytningen.
– Det känns jättebra, jag skulle ljuga om jag sade något annat, säger han efter prisutdelningen.

15 maj 2024 klockan 22:28 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

JUST NU: 10-tal lösa småhundar har observerats i trakterna av Grönbo
Under två dagars tid har en boende i trakterna av Grönbo i Lindesbergs kommun observerat ett tiotal lösa småhundar via sin åtelkamera. Lä...
15 maj 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Ekonomiskt mörker tvingar till besparingar: ”Dystra besked”
Under en pressträff på tisdagseftermiddagen meddelade Tillväxtnämnden att man tagit nya beslut för en budget i balans. Med ett beräknat ...
14 maj 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Nya sparförslaget: Avveckla förskolor
Barn- och utbildningsnämndens arbete med att nå en budget i balans fortsätter, och under måndagens sammanträde kom majoriteten med en rad nya ...
14 maj 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Dino Pajazetovic från Frövi judo gjorde en supermatch, ivrigt påhejad av en stolt pappa. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Vänskap över gränserna under helgens judoevenemang

Under den gångna helgen genomfördes årets upplaga av Swedish A-judo Open i Lindesberg Arena. Ett uppskattat evenemang, som lockade ett 80-tal aktiva med olika former av funktionsvariationer från Sverige, Finland, Norge och Åland. Förutom en högt efterlängtad tävling hölls även ett tillhörande träningsläger blandat med olika festligheter för de aktiva.

14 maj 2024 klockan 09:03 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

200 gatbilar samlades på grusplan bakom Lindeskolan för att återskapa gruppfotot som togs för fyrtio år sedan. Foto: Jennie Einarsson

bildspel 40 år senare – Bilsport följer upp klassiskt reportage i Lindesberg

Det har gått fyrtio år sedan tidningen Bilsport besökte Lindesberg för att göra ett Gatbilsreportage. Detta blev inte bara en hyllad skildring av gatbilskulturen i Lindesberg utan även ett tidlöst minne med en gruppbild på alla deltagare. Nu 40 år senare firas jubileumet genom ett stort reportage med exakt samma tema och självklart innehåller detta även en återskapad gruppbild. Under fredagen föll blixtarna från himlen när Conny Lindh från Bilsport Classic tog en ny bild från hög höjd.
– Det var helt otroligt, det var långt över allas förväntningar, konstaterade Conny när det visade sig att över 200 gatbilar samlats för att återuppleva det nostalgiska ögonblicket.

13 maj 2024 klockan 13:47 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

bildspel Bildspecial: 149 ögonblick från cruisingen

Gatorna i centrala Lindesberg fylldes under lördagen av ljuv motorsång, glädje och gemenskap när årets Vårmö...

bildspel Bildspecial: Vårmönstring 2024

Under en strålande sol samlades mängder med människor vid årets Vårmönstring. På Lindeskolans grönområde syntes ...

Tågtrafiken stoppad på grund av brand

Just nu (kl. 12.22) är tågtrafiken stoppad i Frövi med anledning av en gräsbrand som härjar längs spåret.

Genrebild. Foto: Ida Lindkvist

Skogsbrand var gräsbrand

UPPDATERAT KL. 12.19. Som tidigare rapporterat, har Nerikes Brandkår larmats ut till ett område i Östra Löa under lördagsförmiddagen. Initialt hanterades ärendet som en skogsbrand – men det har senare visat sig vara fråga om en gräsbrand.

11 maj 2024 klockan 11:21 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Festhelg stundar – polisen skickar upp drönare över Lindesberg

Vårmönstring, cruising och musikfestival på ett och samma bräde - då rustar polisen f...

Pressat IFK Lindesberg kämpar sig till seger

Det blev ingen enkel uppgift för IFK Lindesberg som fick en tung press på sig av det gästande IFK Örebro. Trots...

Storås framtid avgörs nu

INSÄNDARE/DEBATT: Det är inte ovanligt att mindre orter runt om i landet beskrivs i negativa ordalag. Minskande befolkning, å...

Dubbel juniorglädje när Anna tog första segern

Med dagens teknologiska målkameror så händer det inte ofta att man inte kan skilja två hästar från ...

Lindesberg får en egen stadsfest – premiär i juli

Lördagen den 6 juli är det premiär för den allra första upplagan av Lindesberg Stadsfest, ett ...

bildspel Hyrmaskinsdagen lockade både stora och små

Trots en kylslagen och bitvis regnig väderlek lockade årets upplaga av Hyrmaskinsdagen många nyfikna besökare ...

Foto: Pressbild

Martin Almgren gästar ungdomsfestivalen Vårskrik

Med start idag, onsdag, inleds 2024 års upplaga av festivalen Vårskrik på Hillstreet. Ett tjugotal artister, de flesta med lokal anknytning, strålar samman för att under tre dagar bjuda på en musikalisk kompott av musikstilar. I år har man dessutom en liten twist i upplägget.

8 maj 2024 klockan 17:13 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Kommunen ökar närvaron under Vårmönstringen – riskhelg för ungdomar
I en gemensam insats mellan socialtjänsten, skolan, polisen och övriga kommuner i norra länsdelen kommer man öka närvaron under lördagens Vårm...
8 maj 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Martin Almgren satte extra glans på årets BEL-ceremoni
Lindeskolans årliga BEL-ceremoni genomfördes under tisdagseftermiddagen under, som alltid, mycket festliga och högtidliga former. Totalt prisades ...
7 maj 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Kommunen söker ambassadörer – vill att fler ska upptäcka det positiva Lindesberg
Nu söker Lindesbergs kommun efter invånare som vill bli ambassadörer och bidra till en positiv utveckling av kommunen. Tisdag 14 maj håller man ...
6 maj 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-05-03

2024-05-02

2024-05-02

2024-05-01

2024-04-30

2024-04-30

2024-04-29

2024-04-26

2024-04-26

2024-04-25

2024-04-25

2024-04-24

2024-04-24

2024-04-24

2024-05-21 04:56