Magnus Jakobsson körde in dagens stora skräll till 16 gånger pengarna. Arkivbild: Timmy Lundegård

Proffsen hade uppvisning på Fornaboda

Det blev en tävlingsdag med kvalitet före kvantitet. Proffstränarna gjorde sin första visit till Fornaboda Travbana under måndagslunchen, där de stora stallen hade uppvisning. Landets toppkuskar Carl Johan Jepson och Magnus A Djuse blev dagens namn med vardera dubbla segrar, även om Kim Eriksson stod för det överlägsnaste upploppet.

Deltagarmässigt så blev måndagens travlunch minimal i startlistorna. Enbart två av de åtta loppen fick en fylld startlista, där de utökade tävlingarna i Mellansverige ligger som en stor anledning till det stora anmälningstappet.

Trots det mindre antalet startande hästar så bjöds Fornaboda på hög kvalitet på de startande. Timo Nurmos, Björn Goop och även travsveriges unga tränarlöfte Oskar J Andersson selade ut fina hästar som visade hög kapacitet under lunchen. En tävlingsdag som fick en rejäl regnskur några minuter innan den första defileringen.

Solen tittade fram till loppen där det bjöds på fina fartresurser. Stona sattes i fokus mitt under tävlingsdagen där det förutom ett stolopp, kördes ett lopp där damerna fick fördelen att delta mot hingstar och valacker som inte har tjänat lika mycket pengar i karriären.

Trots denna fördel så var det en hingst som visade sig snabbast. Efter ett i lopp från jumboposition så smög Excellent Diamond framåt via tredje spår med drygt 800 meter kvar till mål. Även om man stötte på motstånd på insidan, så kunde den Örebrotränade hästen sätta huvudet först över mållinjen.

– Det är en bra häst som har vunnit många lopp, när han står på fyra friska ben så är han så här bra. Jag var från början inte med i någon körning alls, de körde rätt fort där framme så jag tog det mest lugnt. Han fick ta det lugnt under första varvet, sedan såg jag att favoriten gick fram till ledaren vilket var ganska väntat. Jag gav inte upp för det, jag visste att jag hade en bra häst, säger segerkusken Carl Johan Jepson efter en jämn målgång.

Carl Johan Jepson körde hem två segrar under lunchen. Arkivfoto: Timmy Lundegård

– Det blev en riktig fight upploppet ner, båda hästarna stred fantastiskt. Både jag och Magnus Djuse satt lugna och lät hästarna göra upp, men idag hade jag den snabbare hästen.

Elitloppskuskdebutanten hade uppvisning på upploppet
En stovinnare skulle det däremot bli när det fjärde loppet skulle köras. Trots ett tråkigt utgångsläge bakom bilen så lyckades Björn Goop-tränade Nena Barosso ta sig till ledningen, där man direkt släppte till Charlotte Bailey.

Trots spår åtta fick man alltså ledningen i ett kortlopp, där man från spetspositionen hade uppvisning på upploppet.

– Jag hade en god känsla. Hon var mysig att både köra och värma så det kändes kul. Dessvärre var vi inte allra kvickast från början men vi fick ändå sitta i ledningen efter ett halvt varv och därifrån blev det lätt. Jag fick sitta och småköra på henne lite grann under vägen, det var inte så att hon högg tag i bettet och drog iväg på egen maskin men det kanske är skönt för så gjorde hon tydligen förut och gick sådär, berättar Kim Eriksson.

Segerkusken är just nu i hetluften då han finns med i uppsnacket inför helgens Elitlopp. Efter många år på Solvallas läktare så blir söndagens stora lopp, den första på den fartfyllda Elitloppsovalen. Detta efter att Best OfDream Trio redovisades som fältets sista deltagare under gårdagen.

– Ja, det var en häftig kväll igår. Jag visste inget om jag skulle vara med i Elitloppet förrän de presenterade att hästen skulle vara med. Det blev lite glädjetjut där hemma och sen kom jag på att det var ju lottning en kvart efter beskedet. Så ja, det var en sjuk gårdagskväll men jag lovar att jag ska njuta varje sekund inför loppet.

För hemmahästarna så blev det en tung dag. Det tuffa motståndet blev starkt där June Grace blev den främsta hemmahästen med en välförtjänad sjätte plats. Leif Persson tränar och Suzanne Walterström körde.

June Grace blev främsta hemmahästen med en sjätte plats. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Lunchens vinnare:
Lopp 1: Hobart – Carl Johan Jepson (David Persson) – 3,30
Lopp 2: Emir – Magnus A Djuse (Timo Nurmos) – 1,39
Lopp 3: Excellent Diamond – Carl Johan Jepson (Thomas L Nilsson) – 3,65
Lopp 4: Charlotte Bailey – Kim Eriksson (Roger Walmann) – 3,84
Lopp 5: Pippi Tooma – Magnus Jakobsson (Lena Immo Johansson) – 16,94
Lopp 6: Adriatica – Magnus A Djuse (Timo Nurmos) – 1,85
Lopp 7: Nautica – Ulf Ohlsson (Jakob Croon) – 4,90
Lopp 8: Chicka – Jorma Kontio (Jonna Irri) – 6,80

Nästa tävlingsdag: Fornaboda Travfest med STL-Sommar och Bergslagsloppet! Första start kl. 18.30.
Fri entré mot uppvisning av gratis biljett på tickster.com

Publicerad 22 maj 2023 klockan 15:16

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Daniel och Lars Magnusson, tredje och andra generationens brunnsborrare. Foto: Jennie Einarsson

Familjeföretaget firade 80 år av borrande i marken

Ända sedan året 1943 har familjeföretaget Magnussons & Petterssons Brunnsborrningsfirma i Lindesberg varit verksamma i Örebroregionen. Detta firades under fredagen med öppet hus och 80-årsfest vid företagets lokaler på industriområdet i Lindesberg. Där bjöds det bland annat på korv, kaffe, tipspromenad och visning av en äldre variant av brunnsborrningsmaskin. Man fick också ta del av kuriosa, som till exempel att företaget under sina 80 år har hela 1,8 miljoner meter borrade brunnshål på meritlistan.
– Ja, det har blivit några meter genom åren, skrattar Daniel Magnusson, tredje generationens brunnsborrare.

22 september 2023 klockan 19:15 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Annons


Jonas Norin sålde naturgodis, remmar och glutenfri marknadsnougat. Foto: Jennie Einarsson

bildspel Ett knippe ögonblick från årets Lindemarken

Likt fjolåret arrangerades Lindemarken åter på Charlottenlunds Handelsområde, där ett 50-tal knallar hade ställt fram sina marknadsbord med korv, strumpor, väskor och allt däremellan. Som sig bör denna dag rådde en trevlig marknadskänsla ackompanjerad av doften från munkar och brända mandlar. LindeNytt gjorde ett besök vid lunchtid för att ta pulsen på årets Lindemarken och bjuder här på några ögonblicksbilder.

22 september 2023 klockan 16:32 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Rekordmånga starter på helgens Linde Judo Open

Sedan starten 2016 har Linde Judo Open vuxit till att bli ett av Judosveriges största evenemang. I år är tä...

Behåll Lasarettet i Lindesberg!

INSÄNDARE/DEBATT: Det ekonomiska problemet är lätt att lösa. Tillgången av sjukvård är central för ett samhälles ...

Seriefavoriten blev för tuff när de gästade LIF

Det blev seger i säsongspremiären efter en säsong i Division 1, under torsdagen blev det andra siffror. ...

Peter Asplund, verksamhetschef intensivvården Region Örebro län. Foto: Håkan Risberg / Region Örebro län.

Antalet intensivvårdsplatser på Lindesbergs lasarett halveras

De 16 intensivvårdsplatser som idag finns i länet, fördelat på tre sjukhus, kommer att reduceras till 14 stycken med start 4 december. Den reducering som görs berör endast Lindesbergs lasarett, där dagens fyra IVA-platser halveras till två.
– Vi har, som alltid, prövat olika alternativ för att behålla kapaciteten, säger Peter Asplund. Bland annat har vi tittat på möjligheten till ytterligare rotation från länet och anpassningar av viss administrativ tid. Vår egen personal täcker som alltid upp en väsentlig del av extrapass. Ändå ser vi inte att detta är tillräckligt, kommenterar Asplund i ett pressmeddelande på torsdagen.

21 september 2023 klockan 15:32 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

Gynmottagningen om oron för kvinnorna: ”De kommer försvinna i det här”

I LindeNytts artikelserie om specialistmottagningarna på Lindesbergs lasarett, som nu ligger i farozonen med det nya sparförslaget, har turen kommit till gynekologmottagningen. Här ser man stora farhågor för kvinnosjukvården och kvinnorna som riskerar att försvinna i vårdköer.
– Vi har många kvinnor som går på kontroller för diverse åkommor, vart ska de kvinnorna ta vägen? säger Uroterapeut Rebecca Blomberg.

21 september 2023 klockan 13:31 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Nu stängs mellersta infarten
På måndag påbörjas arbetet med att byta ut den gamla brotrumman som leder vattnet från Torphyttebäcken under Fotbollsgatan vid den mellersta ...
21 september 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Storbacka: ”En fråga om anständighet – vägra angiverilagen”
INSÄNDARE/DEBATT: Jag vill att Lindesbergs kommun säger nej till anmälningsplikt, dvs den angiverilag som Tidöpartierna vill utreda. Det kommer ...
21 september 2023 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Ögonmottagningen riskerar försvinna: ”Tänker mycket på patienterna”
I LindeNytts artikelserie om specialistmottagningarna på Lindesbergs lasarett, som nu ligger i farozonen med det nya sparförslaget, har turen kommit...
20 september 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Lindesberg klättrar sex placeringar i Svenskt Näringslivs ranking. Foto: Jennie Einarsson

Lindesberg bottenrankad – igen

Idag släppte Svenskt Näringsliv den årliga rapporten där de rankar företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Efter fjolårets placering på plats 284 gör Lindesbergs kommun en blygsam förbättring med sex placeringar, men är fortsatt kvar i botten – nu på plats 278.

20 september 2023 klockan 12:01 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Astrid Andersson, Ida Luth-Lind och Vilda Nilsson - när de sjunger tillsammans heter de IvaViaAvi. Foto: Anna Andersson

Bred uppslutning – musik för alla vid Världens Barn-konserten

Musikaliskt fulladdat för Världens Barn-konserten på söndag. Några är favoriter i repris. Kulturskolans barnkör är med liksom Björn Eremo och förstås Jesper Hugosson som hållit i taktpinnen för Världens Barn i många år.

20 september 2023 klockan 11:13 av Hans Andersson Visa hela artikeln

Ungdomar skrämde hästar och hotade gårdsägare som ingrep

En gårdsägare strax utanför Lindesberg fick på måndagskvällen ovälkommet besök av ett gäng ...

Så många kräftor gick in i burarna: ”Vi är nöjda”

Drygt 7000 kräftor blev den sammanlagda fångsten när allmänhetens fiske hölls i fredags.

Annons


Andreas Svahn (S). Foto: Pressbild/Camilla Lagerman

Svahn efter demonstranternas besvikelse: ”Jag kommer gärna tillbaka”

Efter måndagens demonstration utanför kommunhuset i Lindesberg väcktes starka reaktioner över att regionrådet Andreas Svahn (S) aldrig mötte demonstranterna och deras frågeställningar. Istället för regionrådet kom Bengt Storbacka (S) ut och mötte folksamlingen, dock bara för att förklara att Svahn redan var inne i byggnaden och att han var mycket stressad till nästa möte. Nu ger Andreas Svahn sin syn på det som inträffade.
– Jag hade ingen praktisk möjlighet att göra något utöver den timmen som vi hade avsatt, jag hade ett nytt möte direkt efter och då hade jag behövt göra andra människor besvikna.

19 september 2023 klockan 12:57 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

TV: Se demonstranternas kritik efter uteblivet möte med Svahn

När klockan hade passerat 16:00 hade fortfarande inte Andreas Svahn (S) synts till vid ...

bildspel Massiv uppslutning i demonstration – men Andreas Svahn tog bakvägen

Måndagens demonstration utanför kommunhuset i Lindesberg fick en massiv uppslutning ...

Inför dagens demonstration: ”Vill ha svar på våra frågor”

Beskedet om att nya nedskärningar är att vänta på Lindesbergs lasarett redan under ...

bildspel Soliga ponnytävlingar avslutar Fornabodas säsong

Ponnytravet fick inleda Fornabodas travsäsong och då var det väl inte mer än rätt att de även fick sä...

bildspel Brutal utklassning av IFK Lindesberg

Inför lördagens hemmamatch mot Hovsta så kvarstår fyra matcher inom Fotbollsfemman, där poängen blir avgörande för ...

Seger i den Allsvenska comebacken

Det blir jubel redan i comebacken! Efter en säsong som obesegrade i Division 1 så kommer LIF Lindesberg tillbaka till ...

Foto: Privat

Ytterligare en misstänkt dumpad hund – hittad i dåligt skick

Sent på onsdagskvällen syntes en liten hund springa lös i Grönbo, till synes mycket rädd och förvirrad. Under torsdagen placerades en fälla ut i området för att försöka fånga in den ensamma lilla hunden, något som på fredagsmorgonen lyckades.
– Det har ju varit kallt på nätterna nu, så det känns skönt att den gick i fällan och fick komma in, säger upphittaren som inte vill uppge sitt namn.

15 september 2023 klockan 11:11 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Traktorer spänner musklerna när ”tractorpulling” arrangeras
På lördag väntar en riktig folkfest när dånande traktorer ska dra tunga lass på gärdet hos Rickard Larsson i Fågryte utanför Fellingsbro. ...
15 september 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Nedskärningar hotar livskvaliteten för länets invånare – Rädda Lindesbergsakuten nu!
INSÄNDARE/DEBATT: Region Örebro län står inför en ekonomisk utmaning som kräver besparingar. Det är en realitet vi inte kan blunda för. Men ...
15 september 2023 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Fisket blir av – och det ser bra ut också
Efter att ha tvingats flytta fram kräftfisket vid två tillfällen, sammanlagt en månads tid, kommer man på fredagen äntligen kunna genomföra ...
15 september 2023 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2023-09-15

2023-09-15

2023-09-14

2023-09-14

2023-09-13

2023-09-13

2023-09-12

2023-09-12

2023-09-11

2023-09-11

2023-09-11

2023-09-10

2023-09-08

2023-09-08

Evenemangstips
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2023-09-23 15:10