Magnus Jakobsson körde in dagens stora skräll till 16 gånger pengarna. Arkivbild: Timmy Lundegård

Proffsen hade uppvisning på Fornaboda

Det blev en tävlingsdag med kvalitet före kvantitet. Proffstränarna gjorde sin första visit till Fornaboda Travbana under måndagslunchen, där de stora stallen hade uppvisning. Landets toppkuskar Carl Johan Jepson och Magnus A Djuse blev dagens namn med vardera dubbla segrar, även om Kim Eriksson stod för det överlägsnaste upploppet.

Deltagarmässigt så blev måndagens travlunch minimal i startlistorna. Enbart två av de åtta loppen fick en fylld startlista, där de utökade tävlingarna i Mellansverige ligger som en stor anledning till det stora anmälningstappet.

Trots det mindre antalet startande hästar så bjöds Fornaboda på hög kvalitet på de startande. Timo Nurmos, Björn Goop och även travsveriges unga tränarlöfte Oskar J Andersson selade ut fina hästar som visade hög kapacitet under lunchen. En tävlingsdag som fick en rejäl regnskur några minuter innan den första defileringen.

Solen tittade fram till loppen där det bjöds på fina fartresurser. Stona sattes i fokus mitt under tävlingsdagen där det förutom ett stolopp, kördes ett lopp där damerna fick fördelen att delta mot hingstar och valacker som inte har tjänat lika mycket pengar i karriären.

Trots denna fördel så var det en hingst som visade sig snabbast. Efter ett i lopp från jumboposition så smög Excellent Diamond framåt via tredje spår med drygt 800 meter kvar till mål. Även om man stötte på motstånd på insidan, så kunde den Örebrotränade hästen sätta huvudet först över mållinjen.

– Det är en bra häst som har vunnit många lopp, när han står på fyra friska ben så är han så här bra. Jag var från början inte med i någon körning alls, de körde rätt fort där framme så jag tog det mest lugnt. Han fick ta det lugnt under första varvet, sedan såg jag att favoriten gick fram till ledaren vilket var ganska väntat. Jag gav inte upp för det, jag visste att jag hade en bra häst, säger segerkusken Carl Johan Jepson efter en jämn målgång.

Carl Johan Jepson körde hem två segrar under lunchen. Arkivfoto: Timmy Lundegård

– Det blev en riktig fight upploppet ner, båda hästarna stred fantastiskt. Både jag och Magnus Djuse satt lugna och lät hästarna göra upp, men idag hade jag den snabbare hästen.

Elitloppskuskdebutanten hade uppvisning på upploppet
En stovinnare skulle det däremot bli när det fjärde loppet skulle köras. Trots ett tråkigt utgångsläge bakom bilen så lyckades Björn Goop-tränade Nena Barosso ta sig till ledningen, där man direkt släppte till Charlotte Bailey.

Trots spår åtta fick man alltså ledningen i ett kortlopp, där man från spetspositionen hade uppvisning på upploppet.

– Jag hade en god känsla. Hon var mysig att både köra och värma så det kändes kul. Dessvärre var vi inte allra kvickast från början men vi fick ändå sitta i ledningen efter ett halvt varv och därifrån blev det lätt. Jag fick sitta och småköra på henne lite grann under vägen, det var inte så att hon högg tag i bettet och drog iväg på egen maskin men det kanske är skönt för så gjorde hon tydligen förut och gick sådär, berättar Kim Eriksson.

Segerkusken är just nu i hetluften då han finns med i uppsnacket inför helgens Elitlopp. Efter många år på Solvallas läktare så blir söndagens stora lopp, den första på den fartfyllda Elitloppsovalen. Detta efter att Best OfDream Trio redovisades som fältets sista deltagare under gårdagen.

– Ja, det var en häftig kväll igår. Jag visste inget om jag skulle vara med i Elitloppet förrän de presenterade att hästen skulle vara med. Det blev lite glädjetjut där hemma och sen kom jag på att det var ju lottning en kvart efter beskedet. Så ja, det var en sjuk gårdagskväll men jag lovar att jag ska njuta varje sekund inför loppet.

För hemmahästarna så blev det en tung dag. Det tuffa motståndet blev starkt där June Grace blev den främsta hemmahästen med en välförtjänad sjätte plats. Leif Persson tränar och Suzanne Walterström körde.

June Grace blev främsta hemmahästen med en sjätte plats. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Lunchens vinnare:
Lopp 1: Hobart – Carl Johan Jepson (David Persson) – 3,30
Lopp 2: Emir – Magnus A Djuse (Timo Nurmos) – 1,39
Lopp 3: Excellent Diamond – Carl Johan Jepson (Thomas L Nilsson) – 3,65
Lopp 4: Charlotte Bailey – Kim Eriksson (Roger Walmann) – 3,84
Lopp 5: Pippi Tooma – Magnus Jakobsson (Lena Immo Johansson) – 16,94
Lopp 6: Adriatica – Magnus A Djuse (Timo Nurmos) – 1,85
Lopp 7: Nautica – Ulf Ohlsson (Jakob Croon) – 4,90
Lopp 8: Chicka – Jorma Kontio (Jonna Irri) – 6,80

Nästa tävlingsdag: Fornaboda Travfest med STL-Sommar och Bergslagsloppet! Första start kl. 18.30.
Fri entré mot uppvisning av gratis biljett på tickster.com

Publicerad 22 maj 2023 klockan 15:16

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Fotograf: Patrik Svedberg

Man i 60-årsåldern åtalas för flera fall av grov våldtäkt mot barn

En man i 60-årsåldern, bosatt i Lindesbergs kommun, häktades i mars misstänkt för flera fall av grov våldtäkt mot barn. Enligt stämningsansökan till Örebro tingsrätt misstänks mannen ha begått brotten vid upprepade tillfällen, mellan det att barnet var 6-7 år gammalt. Mannen själv förnekar brott.

7 juni 2023 klockan 15:19 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Foto: Camilla Lagerman

60-årig man häktad för flera fall av våldtäkt mot barn

En 60-årig man, bosatt i den norra länsdelen, häktades i april misstänkt för flera fall av våldtäkt mot barn. Enligt häktningsframställan ska brotten begåtts under cirka 18 månaders tid, mellan november 2021 till februari 2023, på ett flertal orter i Sverige, bland annat i Lindesbergs kommun.

7 juni 2023 klockan 14:11 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Brandkåren ryckte ut till brand – med båt

Just nu befinner sig räddningstjänsten vid Fåsjön, på gränsen mellan Nora och Lindesbergs kommuner, med ...

Bodman svarar Andersson om flexibel barnomsorg

INSÄNDARE/DEBATT: I Lindesbergs förskolor är den normala öppettiden vardagar kl.06.00 – 18.00. Sedan ett ...

Varma vinnare på nationaldagstravet

Bara sex dagar efter Fornabodas stora travfest så öppnade de portarna på nytt. Det årliga nationaldagstravet bjöd på ...

Foto: Fredrik Norman

Vindpark med tre turbiner skall byggas i Munkhyttan

Det nordiska energibolaget Cloudberry har för avsikt att bygga en vindpark i Munkhyttan strax utanför Lindesberg. I ett pressmeddelande uppger företaget, att arbetet påbörjas under hösten 2023.

5 juni 2023 klockan 15:49 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Arbetsmarknadsenhetens snickeri i Lindesberg har konstruerat det nya insektshotellet. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Lindesbergs nya hotell för pollinerare invigt: ”Ett mästerverk”

I höstas kontaktade Linde energi arbetsmarknadsenhetens snickeri i Lindesberg, för att lägga en beställning på ett nytt insektshotell med en specifik utformning, något som inspirerats av den tävling som kommunen tidigare haft. Under måndagen, på Världsmiljödagen, avtäcktes det nya hotellet, föreställande Linde energis enorma silo, som fått sin plats hos just det kommunala energibolaget.
– Det är ett mästerverk som ni har byggt! säger tillträdande vd Joakim Johansson.

5 juni 2023 klockan 13:51 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Beslut idag: Nu införs eldningsförbud i hela Örebro län
Länsstyrelsen meddelar idag, måndag, att man fattat beslut om att införa eldningsförbud i hela Örebro län. Detta med anledning av att risken fö...
5 juni 2023 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Svenska nationaldagen firas med franska bakverk från Ramsberg
Som så många år tidigare anordnas byaloppis och marknad med ett stort varierande utbud när Kerstin Birath anordnar nationaldagsfirande i Gusselby...
5 juni 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

bildspel Bildspecial: Studentbalen 2023
Startskottet för studentveckan har officiellt gått, och under lördagskvällen samlades Lindeskolans avgångselever för den traditionsenliga balen ...
3 juni 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

Ingen räkodling i Frövi – satsar mer på grönsaker istället

Företaget WA3RM, som haft för avsikt att etablera en stor tomatodling samt en odlingsanläggning för jätteräkor i Frövi, har beslutat att inte fullfölja den ursprungliga planen. Företaget har informerat att räkodlingen kommer etableras på annan plats istället – detta med hänsyn till närliggande vattendrag.

2 juni 2023 klockan 16:50 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Stipendiet delades ut av klubbens president Dan Johansson i samband med LindeDagen 24 maj. Foto: Rotary

Rickard Larsson tilldelas Rotarys kulturstipendium

I hela 10 år har den talangfulle Rickard Larsson varit ledare för den så högt älskade Manskören Harmoni. För hans mycket uppskattade arbete med kören och den årliga Capricen, fick han i samband med LindeDagen ta emot Lindesbergs Rotaryklubbs kulturstipendium på 10.000 kronor.

2 juni 2023 klockan 13:03 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Mållöst mot Askersund

Efter en överlägsen seger mot IFK Askersund inom en distriktsmatch under försäsongen, så var det ett optimistiskt hemmalag på ...

Ingen kris – trots alla kriser – när Billeruds miljardsatsning tar form

På torsdagen bjöd Billerud in pressen för att berätta mer om hur arbetet...

Så firas svenska flaggan

Den 6:e juni firas nationaldagen med pompa och ståt på flera platser i Lindesbergs kommun. Bland annat stundar ett fullspäckat ...

Annons

Det blev ingen Elitloppsbiljett till Click Bait, istället blev det en säker seger i Bergslagsloppet under onsdagskvällen. Foto: Timmy Lundegård.

Click Bait vann Bergslagsloppet

Han var favorit i uppsnacket om att få den sista inbjudan till Elitloppet. Den rosa biljetten gick istället till Norge, vilket fick tränare Stefan Melander att anmäla startkatapulten, Click Bait, till Fornaboda när STL Sommar inledde sin långa turné. Trots en lugn start så blev det en klar seger med gott om krafter kvar hos den tidigare Elitloppsfinalisten.

1 juni 2023 klockan 06:40 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Brasserie All In

Imorgon, torsdag, är det stor premiäröppning hos Brasserie All in i Lindesberg, men redan nu kan LindeNytt bjuda på några ...

Lastbil av vägen: ”Hamnat på en åker”

En singelolycka med lastbil har inträffat på riksväg 50 i höjd med Fornaboda.

Inför IFK-IFK Askersund: ”Sista skärpan som saknas”

Efter IFK Lindesbergs andra förlust i serien så laddar laget vidare mot en ny hemmamatch. Under förs...

Bergslagens Sparbank går samman med Södra Dalarnas Sparbank

Från och med januari 2024 går Bergslagens Sparbank samman med Södra Dalarnas Sparbank och bildar...

bildspel Skarpt läge när Tormek inviger nytt besöksmål

Historien om Tormek startade i ett gammalt cykelgarage i Storvik 1973, fyra år senare gick flytten till ...

bildspel Intensiv rekordhelg till ända för Frövi judo

Frövi judos omåttligt populära evenemang Judofestivalen slog storartat rekord, när man i helgen välkomnade ...

Foto: Camilla Lagerman

Skogsbrand utanför Linde – 4000 kvm i lågor

Strax före klockan 18 på söndagen upptäcktes en rökpelare i ett skogsområde mellan Lindesberg och Aspens äng. SOS Alarm uppger nu att det rör sig om en skogsbrand i omfattningen 4000 kvadratmeter.
– Just nu försöker räddningstjänsten att omringa branden, uppgav operatör vid SOS Alarm strax före klockan 19.

28 maj 2023 klockan 19:27 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

bildspel Snabba bilar och modiga förare när Trollrallyt avgjordes
Ett trettiotal lådbilsförare gjorde under lördagen upp om titlarna i årets upplaga av Trollrallyt. Under ett strålande solsken hejades de modiga ...
27 maj 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Polisen varnar för telefonbedragare
Polisen i region Bergslagen går nu ut med en varning till allmänheten gällande telefonbedrägeri. I dagarna skall en person i Lindesbergs kommun ...
27 maj 2023 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Lions Kristinas sommargåva ska skänka glädje i tuffa tider
Under fredagen räckte Raija Glatz från Lions Club Kristina över en handfull presentkort med ett sammanlagt värde om 5000 kronor till Linde ...
26 maj 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2023-05-26

2023-05-25

2023-05-24

2023-05-23

2023-05-23

2023-05-22

2023-05-22

2023-05-19

2023-05-19

2023-05-18

2023-05-18

2023-05-17

2023-05-17

2023-06-07 16:10