Johan Pettersson säkrar första målet för WSK under fredagskvällen. Foto: Timmy Lundegård

Publikfri hemmamatch slutade med förlust

Dörrarna var låsta när fredagens match mot Per-Ols skulle spelas, istället fick man följa matchen på Facebook. Efter ett beslut från WSK Lindesbergs styrelse, vill man testa att spela ett fåtal hemmamatcher utan publik i ett försök att minska Coronasmittan.
– Vi känner som förening att vi måste vara med och stävja det här med Corona som är i samhället, säger Magnus Lissmats.

Redan på förhand så blev fredagens Division 2-match speciell i Lindbackahallen. Under veckan meddelade WSK Lindesberg att matchen mot Per-Ols kommer att spelas publikfri där man istället kan följa mötet gratis genom föreningens Facebook-sida.

Det publikfria beslutet var inget som huvudförbundet gått ut med, initiativet kommer istället från WSK själva.

– Det är WSK Lindesbergs styrelse som har beslutat att spela kvällens match utan publik på grund av restriktionerna och läget gällande Coronan. Att vi själva tar beslutet kan vara på gott och ont men vi känner som förening att vi måste vara med och stävja det här med Corona som är i samhället. Sedan ser man kanske hellre att man testar att köra publikfritt i några matcher och att vi får spela färdigt den här säsongen, så det är lite av en mix genom att säkra serien och att minska smittan, säger lagledare Magnus Lissmats.

Att fredagens match och några kommande hemmamatcher spelas utan publik, betyder däremot inte att styrelsen har gjort ett permanent beslut gällande publiken.

– Nej, det är det absolut inte. Vi har sagt att det gäller de närmsta hemmamatcherna och inte säsongen igenom. Allt är beroende på hur smittoläget ligger till, just nu är smittan skyhög men skulle man märka att det skulle lägga sig så kan vi börja ta in publik igen.

Platserna var tomma i Lindbackahallen. Foto: Timmy Lundegård

”De flesta kände nog att de hade en dålig dag.”
Matchen blev tystlåten men spelad. Båda lagen lade direkt stor vikt i sitt defensiva spel, vilket efter de första tjugo minuterna såg ut att kunna bli lovande från båda håll.

Även om Per-Ols fick med sig ett tidigt mål inom matchens första 24 sekunder, så kunde Johan Pettersson senare kvittera i powerplay.

Inför den andra perioden märktes att Per-Ols försvarsspel inte var något större problem för hemmalaget, som till och från kunde promenera genom utespelarna. Det stora problemet visade sig däremot sitta i bortamålet. Även om flera avslut inte räckte hela vägen, kunde inte WSK knäcka bortamålvakten, Max Holmberg, som stod för flera imponerade räddningar.

Per-Ols tog tillfället i akt och kunde påbörja en större ledning. Kvitterade 1-1 utökades till 1-4, där spelet i hemmalaget inte var helt som det skulle.

Per-Ols fick flera chanser mot hemmalaget. Foto: Timmy Lundegård

En seg fortsättning väntade där bortalaget fortsatte en utökning till 1-5. Med två snabba mål från WSK såg vändningen ut att vara möjlig men tidspressad. Mycket småtjafs började visa upp sig på planen som senare utvecklades till hockeytacklingar och ökat gruff från båda hållen.

Per-Ols avslutade matchen med dubbla mål, där det avslutade målet gjordes i öppen kasse. Fredagskvällen var med andra ord inte WSKs kväll.

– I början av matchen såg det riktigt lovande ut med grabbarna taggade som sjutton, sedan var det nog så att de flesta kände att de hade en dålig dag. Ingenting funkade och sedan var Per-Ols målvakt som en vägg, det kan man inte ta ifrån honom, säger Magnus Lissmats.

Resultat WSK Lindesberg-Per-Ols IBF
Slutresultat
: 3-7 (1-1, 0-3, 2-3)
Matchvärd: Lyckoklöver

Mål:
1-1 Johan Pettersson (Ass: Niklas Carlsson)
2-5 Johan Pettersson (Ass: William Svensson)
3-5 Isac Eriksson (Ass: Noah Karlsson)

Matchens Lirare: Johan Pettersson

Läget i tabellen: WSK Lindesberg ligger kvar på sin fjärde plats med en poängsmarginal till seriefemman Sala. Per-Ols är med segern tabellens nya ledare med 27 poäng, en poäng före Köping medan Arboga ligger trea med 24 poäng.

Nästa match: Lördag 22:a januari vs Sala Silverstaden i Lindbacka Sporthall med matchstart kl. 16.00.
Matchen finns att följa live genom WSKs Facebook-sida!

Publicerad 14 januari 2022 klockan 23:11

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Pizza med mycket fyllning är melodin hos Mass. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Intresset för nya smaker skapade konceptet – Pizzasmak har öppnat

När Restaurang Basilika plockade ner skylten för gott i slutet av december påbörjade Mahsum ”Mass” Altun sin förvandling av lokalen på Kristinavägen i Lindesberg, till det som nu är Pizzasmak. Konceptet är fortfarande på tillväxt, men Mass har en tydlig vision om sin restaurangs framtid.
– Vi vill inte framstå som en vanlig pizzeria, mer som en restaurang som serverar bra pizza, säger han med ett leende.

27 januari 2022 klockan 09:18 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

AnnonsArkivbild. Foto: Camilla Lagerman

Coronaläget: Ansträngt i flera kommunala verksamheter

Antalet bekräftade fall av covid-19 fortsätter att skena i Lindesbergs kommun. Bara under de senaste sju dagarna har 1095 personer testats positivt för sjukdomen, trots nya rekommendationer kring provtagning. Det höga antalet smittade märks inom flera av kommunens verksamheter, som skola och omsorg, där man nu upplever ett mycket ansträngt läge.
– Vår personal gör ett superjobb! Läget är väldigt ansträngt, men man klarar det, berättar kommunstyrelsens ordförande Bengt Storbacka (S).

26 januari 2022 klockan 10:06 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Kommunen backar om avgiftshöjning av matlådor

I slutet av november förra året lade socialnämnden fram ett förslag som skulle innebära att matlådor ...

Arg kund återvände med förstärkning och hotade personalen

En man i 50-årsåldern har gjort sig misstänkt för olaga hot. Detta sedan vederbörande inför ...

Januariros och septembertips

INSÄNDARE: Den 8 januari blev jag, 77 år, troligen smittad med Covid-19. Tisdagen 11 januari fick jag feber och ringde 1177 för ...

Foto: Jennie Einarsson

Nya rekommendationer för testning och karantän

Den kraftigt ökade smittspridningen av covid-19 har fått Folkhälsomyndigheten att justera sina riktlinjer för de som insjuknat och även för personer i karantän. Bland annat slopas familjekarantänen för vissa grupper, medan antalet dagar i karantän för både sjuka och hushållskontakter kortas ned från sju till fem dagar. Man gör även prioriteringar i testverksamheten för att underlätta det mycket ansträngda läget.

20 januari 2022 klockan 14:57 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Rigoletto bokstavligen i ny kostym - 1920 talets art deco. Med vacker musik från tiden innan. Foto: Folkets Hus och Parker.

Rigoletto: Musik utan gränser – bara att njuta och nynna med!

Det BLIR live-sänd opera på bio i Lindesberg även 2022 trots allt. Året inleds med en av de mest spelade opera-pjäserna – och faktiskt mest nynnade melodierna.

20 januari 2022 klockan 13:18 av Hans Andersson Visa hela artikeln

Satsa på lokal energiförsörjning för att möta framtida utmaningar
INSÄNDARE/DEBATT: Att det råder elbrist i Sverige är en myt. I norra Sverige produceras ett överskott på el, medan förbrukningen är större i s...
19 januari 2022 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Regeringens lösning: el-bidrag för att betala skyhöga skatter
INSÄNDARE/DEBATT: Människor runt om i landet tvingas nu leva med konsekvenserna av regeringens energipolitik. 400% ökning av elpriset jämfört med...
18 januari 2022 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Röklukt i livsmedelsbutik undersöktes av brandkåren
Strax före klockan sju på tisdagsmorgonen, larmades Nerikes Brandkår ut till en livsmedelsbutik i centrala Lindesberg. - Inringaren upplevde rö...
18 januari 2022 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Skärmbild från Region Örebro läns hemsida.

434 nya fall i kommunen – på en vecka

Antalet bekräftade fall av covid-19 i Lindesbergs kommun fortsätter att öka i rekordfart. Enligt färska siffror från Region Örebro län rapporterades 434 nya fall av sjukdomen bara under de senaste sju dagarna, vilket är den högsta noteringen sedan pandemin startade.

17 januari 2022 klockan 09:37 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Bankhus utsatt för skadegörelse: ”Flera rutor har skadats”

På måndagsmorgonen larmades polisen till Kungsgatan i centrala Lindesberg, sedan någon eller några med ett tillhygge hade gett sig på fastigheten i vilken bland annat Handelsbanken huserar. När patrullen kom fram till adressen, fanns dock ingen misstänkt kvar på platsen.
– Man hittade ett föremål kvarlämnat, som har tagits i beslag, uppger Christina Hallin, polisens presstalesperson i region Bergslagen.

17 januari 2022 klockan 09:41 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Söndagens volleyboll är framflyttad

Ännu en volleybollmatch inom Elitserien flyttas. I början av året var det hemmaderbyt mot Örebro som flyttades på ...

Nattöppen akutmottagning från den 17 januari

Från och med måndag den 17 januari kan invånare återigen vända sig till akutmottagningen på Lindesbergs ...

Extremt halt: ”Det är tufft, men vi kämpar på!”

På många platser i kommunen råder just nu mycket svår halka till följd av väderomslaget frå...

AnnonsGenrebild. Foto: Camilla Lagerman

Trafikolycka i Frövi – lastbil och personbil kolliderade

En lastbil och personbil var inblandade i en trafikolycka på torsdagsmorgonen i centrala Frövi. Enligt uppgift från polisen skall ingen av de inblandade ha skadats allvarligt.

13 januari 2022 klockan 08:23 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Ny toppnotering i coronafall ger längre väntetid på provsvar

Den senaste tidens kraftiga ökning av antalet coronafall i länet har återigen gett regionens ...

Nya restriktioner från och med onsdag 12 januari

Antalet bekräftade fall av covid-19 har ökat kraftigt i hela landet efter jul- och nyårshelgerna, och Ö...

Hur kan vi värna demokratin? Svar: Genom att utbilda och informera barn och unga

INSÄNDARE/DEBATT: ”Ungdomen är vår framtid”, ”Det är de unga som ska ...

Brandkåren larmades om rökutveckling i industrilokal

Strax före klockan åtta på måndagsmorgonen, larmades Nerikes Brandkår ut till en industribrand i ...

Kraftigt ökad smittspridning – omikron dominant

Under vecka 52 ökade smittspridningen av covid-19 i Örebro län kraftigt, då cirka 1 860 nya fall ...

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Volleybollderby flyttas efter coronasmitta

Onsdagens elitseriemöte i volleyboll mellan Lindesberg och Örebro ställs in med kort varsel efter att en av hemmaspelarna testats positivt för covid-19. Nytt datum för drabbningen i Lindesberg arena blir istället den 26 januari.
– En av våra spelare kände sig dålig i morse och gjorde två snabbtester som båda visade positivt, säger Dan Walterson, ordförande i Lindesberg Volley.

4 januari 2022 klockan 12:58 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Brandkåren ryckte ut till häst i nöd: ”Föll omkull på isen”
På tisdagsförmiddagen larmades Nerikes Brandkår om en häst som hade fallit omkull på isen och inte kunde ta sig upp igen. - Man skall försöka ...
4 januari 2022 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Fyra personer misshandlades i stort slagsmål
På nyårsnatten larmades polisen om ett pågående slagsmål i Vedevåg. Enligt uppgift skall mellan 10-15 personer ha varit inblandade. - Vi ...
3 januari 2022 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

SMHI varnar för plötslig ishalka
Regn följt av uppklarnande väder och fallande temperaturer. Så ser prognosen ut, som SMHI nu flaggar gul varning för gällande plötslig ishalka.
3 januari 2022 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-12-31

2021-12-29

2021-12-29

2021-12-28

2021-12-27

2021-12-26

2021-12-24

2021-12-23

2021-12-22

2021-12-21

2021-12-21

2021-12-20

2021-12-20

Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2022-01-27 18:09