Johan Pettersson säkrar första målet för WSK under fredagskvällen. Foto: Timmy Lundegård

Publikfri hemmamatch slutade med förlust

Dörrarna var låsta när fredagens match mot Per-Ols skulle spelas, istället fick man följa matchen på Facebook. Efter ett beslut från WSK Lindesbergs styrelse, vill man testa att spela ett fåtal hemmamatcher utan publik i ett försök att minska Coronasmittan.
– Vi känner som förening att vi måste vara med och stävja det här med Corona som är i samhället, säger Magnus Lissmats.

Redan på förhand så blev fredagens Division 2-match speciell i Lindbackahallen. Under veckan meddelade WSK Lindesberg att matchen mot Per-Ols kommer att spelas publikfri där man istället kan följa mötet gratis genom föreningens Facebook-sida.

Det publikfria beslutet var inget som huvudförbundet gått ut med, initiativet kommer istället från WSK själva.

– Det är WSK Lindesbergs styrelse som har beslutat att spela kvällens match utan publik på grund av restriktionerna och läget gällande Coronan. Att vi själva tar beslutet kan vara på gott och ont men vi känner som förening att vi måste vara med och stävja det här med Corona som är i samhället. Sedan ser man kanske hellre att man testar att köra publikfritt i några matcher och att vi får spela färdigt den här säsongen, så det är lite av en mix genom att säkra serien och att minska smittan, säger lagledare Magnus Lissmats.

Att fredagens match och några kommande hemmamatcher spelas utan publik, betyder däremot inte att styrelsen har gjort ett permanent beslut gällande publiken.

– Nej, det är det absolut inte. Vi har sagt att det gäller de närmsta hemmamatcherna och inte säsongen igenom. Allt är beroende på hur smittoläget ligger till, just nu är smittan skyhög men skulle man märka att det skulle lägga sig så kan vi börja ta in publik igen.

Platserna var tomma i Lindbackahallen. Foto: Timmy Lundegård

”De flesta kände nog att de hade en dålig dag.”
Matchen blev tystlåten men spelad. Båda lagen lade direkt stor vikt i sitt defensiva spel, vilket efter de första tjugo minuterna såg ut att kunna bli lovande från båda håll.

Även om Per-Ols fick med sig ett tidigt mål inom matchens första 24 sekunder, så kunde Johan Pettersson senare kvittera i powerplay.

Inför den andra perioden märktes att Per-Ols försvarsspel inte var något större problem för hemmalaget, som till och från kunde promenera genom utespelarna. Det stora problemet visade sig däremot sitta i bortamålet. Även om flera avslut inte räckte hela vägen, kunde inte WSK knäcka bortamålvakten, Max Holmberg, som stod för flera imponerade räddningar.

Per-Ols tog tillfället i akt och kunde påbörja en större ledning. Kvitterade 1-1 utökades till 1-4, där spelet i hemmalaget inte var helt som det skulle.

Per-Ols fick flera chanser mot hemmalaget. Foto: Timmy Lundegård

En seg fortsättning väntade där bortalaget fortsatte en utökning till 1-5. Med två snabba mål från WSK såg vändningen ut att vara möjlig men tidspressad. Mycket småtjafs började visa upp sig på planen som senare utvecklades till hockeytacklingar och ökat gruff från båda hållen.

Per-Ols avslutade matchen med dubbla mål, där det avslutade målet gjordes i öppen kasse. Fredagskvällen var med andra ord inte WSKs kväll.

– I början av matchen såg det riktigt lovande ut med grabbarna taggade som sjutton, sedan var det nog så att de flesta kände att de hade en dålig dag. Ingenting funkade och sedan var Per-Ols målvakt som en vägg, det kan man inte ta ifrån honom, säger Magnus Lissmats.

Resultat WSK Lindesberg-Per-Ols IBF
Slutresultat
: 3-7 (1-1, 0-3, 2-3)
Matchvärd: Lyckoklöver

Mål:
1-1 Johan Pettersson (Ass: Niklas Carlsson)
2-5 Johan Pettersson (Ass: William Svensson)
3-5 Isac Eriksson (Ass: Noah Karlsson)

Matchens Lirare: Johan Pettersson

Läget i tabellen: WSK Lindesberg ligger kvar på sin fjärde plats med en poängsmarginal till seriefemman Sala. Per-Ols är med segern tabellens nya ledare med 27 poäng, en poäng före Köping medan Arboga ligger trea med 24 poäng.

Nästa match: Lördag 22:a januari vs Sala Silverstaden i Lindbacka Sporthall med matchstart kl. 16.00.
Matchen finns att följa live genom WSKs Facebook-sida!

Publicerad 14 januari 2022 klockan 23:11

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Jennie Einarsson

Skogsbrand utanför Storå var snabbt under kontroll

UPPDATERAD. Vid 17-tiden på fredagen upptäcktes en skogsbrand strax utanför Storå. Enligt Niclas Nielsen, räddningsledare vid Nerikes Brandkår, hade man dock situationen snabbt under kontroll.
– Läget är under kontroll som det är nu, vi har varit på plats i 7-8 minuter, säger han till LindeNytt och uppger att det brunnit på ett område som mäter cirka 1500 kvm.

12 augusti 2022 klockan 17:21 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons


Foto: Timmy Lundegård

Kraftmätning väntas när Bergslagens Snabbaste ska avgöras

Lördagen den 20 augusti är det åter dags för kommunens bilentusiaster att besöka Linde Raceway, där den andra och sista tävlingen i Bergslagens Snabbaste ska avgöras. SHRA:s tävlingsgeneral Mikael ”Blomman” Blomberg avslöjar för LindeNytt att en kraftmätning inom familjen kommer att äga rum på rakan, då hans båda söner ställer upp – med varsin bil.
– Ena grabben vann förra gången, så nu håller vi på att fixa en till bil, så det blir slaget mellan Blombergsbröderna som ska slåss mot varandra, skrattar han.

12 augusti 2022 klockan 09:31 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Stort polispådrag: ”Hotade skada sig själv och andra”

Sent på torsdagseftermiddagen beordrades flera polispatruller till en adress i norra ...

Uddamålseger mot Sveriges bästa lag!

Det färska SM-vinnande laget Ystads IF gästade Lindesberg Arena under onsdagskvällen, för en match inom Svenska Cupen...

Grov stöld vid uthyrningsföretag

Natten till torsdag har företaget Hyrmaskiner i Lindesberg drabbats av en grov stöld. En minigrävare med tillhörande släp...

Bergslagsmor får en hjälpande hand av Byggmästare Moberg. Foto: Jennie Einarsson

bildspel Byggmästare Moberg möter Bergslagsmor i tredje upplagan av Flydda Tider

För tredje året i rad arrangerar Bergslagens Spektakelteater teatervandringen Flydda Tider med en helt ny vandring längs Strandpromenaden till södra Kungsgatan i Lindesberg. Under onsdagen hade man de allra sista repetitionerna med ledning av regissören Stefan Jansson inför den stundande premiären under morgondagen.
– Det kommer bli en kul föreställning, det kan man förvänta sig på alla sätt, utbrister Stefan.

10 augusti 2022 klockan 18:49 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Kompisarna Märta, Elsa, Ella och Tilde är jättenöjda med lägret hittills. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Linde Sports Camp igång för nionde året i ordningen

För nionde året i ordningen är omåttligt populära Linde Sports Camp i full gång, i och runt Lindesberg Arena. Sportlägret riktar sig till ungdomar som till hösten börjar årkurs 4 till 6, där deltagarna får chansen att testa på en rad olika sporter som de annars kanske inte hade upptäckt, samt knyta nya vänskapsband.

10 augusti 2022 klockan 11:39 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Man hotfull mot allmänheten i centrala Lindesberg: ”Hade ett tillhygge”
En man i 30-årsåldern misstänks för att under tisdagen ha hotat flera personer på en plats i centrala Lindesberg. Enligt initiala uppgifter skall...
9 augusti 2022 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Bara dagar kvar till Ulf Lundells konsert i Lindesberg: ”Vi hoppas på en fullsatt arena”
På lördag gästar en av landets absolut största artister, Ulf Lundell, scenen i Lindesberg Arena. Konserten som är det sista stoppet på hans ...
9 augusti 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

LIF Lindesberg möter SM-vinnande Ystads IF
Försäsongen har bara börjat för LIF Lindesberg där man på en match mot VästeråsIrsta, håller sig obesegrade. På onsdag blir det betydligt ...
9 augusti 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Vill man bli gammal i Sverige?

INSÄNDARE/DEBATT: Är ålderdomen i Sverige trygg? Fångar man upp alla gamla människor som behöver hjälp i det dagliga livet? Värderas gamla människor som byggt upp vårt land? Jag önskar att svaret givetvis var ja, men så är inte fallet. Detta skrämmer mig ofantligt. Därav vill jag lyfta ett ämne som politiker och styrande behöver fundera på både en gång och två gånger.

8 augusti 2022 klockan 14:30 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Polisen stoppade vårdslös förare efter samtal från trafikant

En bilist på riksväg 68 utanför Lindesberg, misstänks för att ha utsatt övriga i trafiken för farlig körning. Enligt polisuppgift skall föraren, en kvinna i 65-årsåldern, ha gjort en omkörning för att sedan svänga av från riksvägen.
– Det resulterade i att den bilist som blivit omkörd fick göra en kraftig inbromsning för att undvika en kollision, kommenterar Gabriel Henning, polisen i Bergslagen.

8 augusti 2022 klockan 11:40 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Ungdomar bröt sig in i skola

Vid 18-tiden på söndagen larmades polisen om ett pågående inbrott i Lindeskolan.

Familjeglädje på Fornaboda

Inför fredagens lunchtävlingar så hade kusken, Valentin Prevost, stora delar av familjen på plats för en trevlig lunch på ...

Ville och Adams cykelresa genom Sverige slog insamlingsmålet

Måndagen den 11 juli påbörjade vännerna sin cykelresa genom Sverige, med målet att samla in 25...

Annons


Arkivfoto: Camilla Lagerman

Stew förbereder sig för spelning på Kopparbergsfestivalen

I slutet av maj turnéöppnade det Lindesbergsbaserade rockbandet Stew på Riff Musik Bar tillsammans med det rutinerade stockholmsgänget Lugnet. Nu förbereder sig killarna i Stew på ytterligare en spelning med samma arrangörer, då Kopparbergsfestivalen anordnas till helgen.
– Det ska bli skitkul, det är första festivalspelningen för oss i år, säger Nicklas Jansson.

4 augusti 2022 klockan 14:46 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Mycket glädje trots kalldusch när seniorerna hade kickoff

Det bjöds på mycket skratt, grillad korv, spel och ett plötsligt ösregn när SPF Seniorerna i ...

Ingrid Nilsson uttagen till U18-VM

I slutet av förra veckan kammade Frövi Judos supertalang Ingrid Nilsson hem ett välförtjänt guld vid Ungdoms-OS i ...

Bokhandlarna Christina och Ann lanserar webbshop

För att möta sina kunders behov gör Blombergska Bokhandeln i Lindesberg en stor satsning på e-handeln och ...

Axel från Lindesberg segrare i O-ringens H15-klass

Efter två års uppehåll kunde världens största orienteringstävling, O-ringen, återigen hållas i ...

GULD till Ingrid Nilsson på Ungdoms-OS

Frövi Judos supertalang Ingrid Nilsson kammade under torsdagen hem ett guld vid Ungdoms-OS i slovakiska Banská Bystrica...

Manskören efterlyser kandidater till årets kulturstipendium

Sedan 2017 har Manskören Harmoni delat ut ett kulturstipendium till minne av Gudrun Persson, som ...

Nova Solin och Lova Storm visar upp sina balanskunskaper. Foto: Jennie Einarsson

bildspel Danslägret bjöd på skratt, skoj och nya vänner

Från en av salarna i Lindesberg Arena hörs en blandning av musik och skratt. Det är nämligen här som en av de kommunala sommarlovsaktiviteterna huserar, danslägret. – Det är första gången jag gör det här, jag har inte dansat förut men ledarna säger att vi har lärt oss snabbt. Det är roligt, de klappar och är glada för att vi har lärt oss stegen, säger lägerdeltagaren Lova Storm glatt.

28 juli 2022 klockan 11:59 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Ehlers säkrar en ny hemmaseger!
Det var fina tävlingar när Fornaboda körde eftermiddagstrav under onsdagen. För 17:e året i rad skulle Fornaboda Grand Prix avgöras, medan den ...
27 juli 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Christoffer är frivillig sjukvårdare i krigets Ukraina
Inför sin första resa till Ukraina som frivillig sjukvårdare skrev Christoffer Tsutsunen sitt testamente, eftersom han var införstådd med vilka ...
27 juli 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Inför kräftfisket: ”Det ser bra ut”
Om lite drygt tre veckor arrangeras allmänhetens kräftfiske i Lindesberg. Nu har arrangörens provfiske genomförts och utifrån fångsten ger man ...
26 juli 2022 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2022-07-25

2022-07-23

2022-07-22

2022-07-21

2022-07-20

2022-07-19

2022-07-18

2022-07-18

2022-07-18

2022-07-18

2022-07-18

2022-07-17

2022-07-17

2022-07-16

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2022-08-12 21:27