För ett par veckor sedan fälldes popplarna vid södra infarten för att bereda väg för en eventuell nyplantering av ett tåligare trädslag – pelarasp. Kvar längs vägen finns dock fler gamla och torra träd samt ”mindre lämpliga trädslag”, sly och låga buskar. Nu skall även detta ses över för att skapa en renare och snyggare entré till staden.
Hade det inte varit för regnet så hade Bergslagens Kommunalteknik påbörjat arbetet redan idag. Man har nämligen fått en arbetsorder om att snygga till infarten så fort som möjligt.
-Uppskattningsvis 10-20 arbetstimmar kommer att läggas på arbetet, säger arbetsledare Karl-Göran Andersson.
Huvudsakligen handlar det om att plocka bort gamla och torra träd men också trädslag som har sämre förutsättningar att rota sig på denna plats.
-Antalet torra träd som måste bort är ca 5-6 stycken. Ungefär lika många friska träd som anses olämpliga kommer också att tas bort, det handlar om lönn och pil. Dessa trädslag har problem att rota sig på den här platsen, därför vill man plocka bort dem, förklarar Andersson.
Det innebär att man vill renodla trädbeståndet längs infarten till björk och al.
Under onsdagen avgjordes årets pitchtävling för UF-företag på Lindeskolan i Lindesberg. Bergslagens Sparbank, tillsammans med skolan och ett antal lokala samarbetspartners, arrangerade tävlingen där man delade ut priser i fyra olika kategorier. Varje vinnande företag fick ta emot en prischeck om 2500 kronor vardera, som kanske kan hjälpa de unga entreprenörerna en bit i sitt fortsatta arbete. Vinnaren av årets Pitch fick dessutom gratis marknadsföring hos LindeNytt, för att kunna sprida sitt varumärke ytterligare.
Strax innan klockan 20:30 på tisdagskvällen anlände Nationella bombskyddet till ett bostadsområde i Gusselby, strax norr om Lindesberg, efter att ett misstänkt farligt föremål upptäckts på en parkeringsplats.
– Strax innan klockan 23 bedömde man att det var hanteringssäkert så att patrullen kunde ta hand om det, men bombskyddet har inte gett något utlåtande om vad det är för något, säger vakthavande befäl Kenneth Sundin.
En man i 35-årsåldern misstänks för rattfylleri av normalgraden sedan denne kört av vägen strax utanför Vedevåg.
Tidigare i veckan rapporterade LindeNytt om att ett nytt samarbete mellan föreningen Industrilandskap Bergslagen och Lindesbergs kommun skulle möjliggöra nya guidade turer i Stripa gruva. Kultursekreterare Sara Sporre menar dock att något sådant avtal inte existerar, utan man har endast kommit överens om ett samarbete kring Geologins dag.
– Vi ska ha ett nytt möte i april för att samtala lite mer, men det kommer inte röra sig om ett skriftligt avtal utan ett samarbete.
Från och med fredag 24 mars ändrar Lindesberg arena sina öppettider i stora entrén. Detta efter att flertalet ungdomar börjat uppehålla sig i arenan under kvällstid, utan att ha någon koppling till idrottsverksamheten.
– Det här gör vi för att minska trycket av ungdomar som hänger här, men det kommer inte påverka några träningstider, förklarar Arenachef Sharon Almström.
Efter gårdagens tuffa kvartsfinal i Vi i femman mot Karl Johans skola 5C så fick man slutligen erkänna sig besegrade. Klassens representant Julia Trostek tror att det hade mycket med tidspressen att göra.
– Vi hade bara 20 sekunder på oss att svara så det blev stressigt. Hade vi haft mer tid på oss så hade vi nog kunnat svaren på flera av frågorna som vi missade, förklarar hon.
Efter fullt tryck i arenan med 1 642 personer på läktarna, så blev det en derbyseger för LIF Lindesberg. Segern gör att LIF Lindesberg avslutar Division 1-serien som obesegrade, där säsongspremiärens oavgjorda möte mot ÖSK blev enda matchen utan full poängutdelning. Revanschen kom på hemmaplan där den orangea föreningen firande stort efter slutsignalen.
– Det känns som att det är många i laget som har väntat på den här matchen, säger Joakim Bååk.
När en närstående avlider kan det kännas som att tiden stannar till, och för många blir praktiska vardagssysslor svåra att ta sig an. För att hjälpa människor i sorg att träffa andra i samma situation startar nu Fonus en samtalsgrupp, med namnet ”När tiden stannar till.”
– Det är så lätt att bli ensam i sin sorg, grunden i det här är att vi behöver vara tillsammans. Vi vill finnas för andra och ge andra människor ett mervärde, säger Monica Jomfjäll på Fonus.