FOTO: Hannes Feldin

Richard laddad för matcherna: ”Man vill komma igång”

LIF Lindesberg är tillbaka i träning och Richard Eriksson är en av de spelare som återvänt från semestern. Nu ser han fram emot en tuff försäsong med mängder av träningsmatcher. Redan den här veckan spelar man de två första, när Country och Guif kommer på besök till Lindesberg Arena.

I måndags drog LIF Lindesberg igång träningarna igen efter sommarvilan. Med på planen då fanns Richard Eriksson, niometersspelaren som går gör sig redo för ännu en säsong i moderklubben. Att semestern är över och försäsongen igång är inget han har något emot.

– Det har faktiskt känts bra. Det har synts på träningarna att vi har höjt löpningen och att vi löper mera, både med boll och utan boll. Något jag tycker är helt rätt, för om vi ska tillbaka till Elitserien måste vi orka springa fortare och längre, menar Richard.

Under veckan har det blivit så pass mycket som sex träningspass, med söndagen som enda vilodag. Någon mjukstart är det med andra ord inte tal om. Själv tror Richard att det kommer bli en klart tuffare försäsong än vad laget upplevt tidigare.

Han ser en rejäl ökning mot tidigare år, både när det kommer till antalet träningar och träningsmatcher. Totalt har LIF tretton matcher inplanerade före seriepremiären den 24:e september. Laget är anmälda till tre cuphelger; en i Tyresö, en i Karlskrona och även den egenarrangerade Bergslagen Sparbank Cup hemma i Lindesberg.

– Det kommer nog att vara ganska tätt med matcher och träningar, vilket är kul. Förra året var det lite mindre men nu har de ökat på och det brukar ge resultat, förklarar Richard som tror att upptrappningen är en del av LIF:s satsning.

– Jag tror nog att det är Herman och Ola och föreningen som velat höja ribban lite grann tills i år. Nu får de mera tid också, i och med att Herman ska jobba med handboll mestadels. Det borde också ge bättre resultat om man har folk som kan lägga ner mera tid och energi på handbollen.

Redan den kommande veckan inleder LIF sitt träningsspelande. Klockan 19.30 på onsdag kväll drar försäsongen igång på allvar, då Country gästar Lindesberg Arena. Laget har spelat i division 1 och 2 de senaste säsongerna och Richard Eriksson förväntar sig ett löpvilligt motstånd.

Mer stjärnstarkt besök får Arenan på söndag. Med matchstart klockan 15.30 ställs då LIF mot Elitserie-giganten Guif. Lagen har träningsspelat mot varandra flitigt under många år och Richard ser fram emot utmaningen.

– Det blir nog givande. Vi har mött Guif ganska mycket de senaste tjugo åren eftersom de är ett bra lag att möta och man kan se vart man står. De bör vi väl inte kunna rubba nu, men det är klart att det blir kul att möta dem.

Båda veckans matcher kommer alltså att spelas hemma i Lindesberg Arena. Just att få chansen att inleda träningsmatchandet på hemmaplan ser Richard som en stor fördel. I synnerhet då laget kommer att få resa tillräckligt mycket under den säsong som väntar.

Semestern är som bekant över och nu är det full träning som gäller, något som självklart innebär en omställning för spelarna. För Richards del blir matcherna en möjlighet till att hitta tillbaka till matchtempot.

– Nu känns det mera att man vill komma igång. Känna så att alla kroppsdelar sitter och funkar som de ska, förklarar 28-åringen.

– Jag vill få in lite tempo i passningar och skott, det brukar vara skönt att få det tidigt. Handboll handlar ju ganska mycket om att hitta rytmen i spelet och i kroppen och det är nästan viktigare än att till exempel springa fort.

LIF:s två första träningsmatcher:
Onsdag 6/8 19.30 – LIF Lindesberg-HK Country
Söndag 10/8 15.30 – LIF Lindesberg-Guif

Publicerad 3 augusti 2014 klockan 17:46

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-20 18:25